kanovaren en elandsafari vanuit tent en boomhut
Uniek aan deze reis
- Wild kamperen
- Mooie kanotochten
- Elandsafari
- Slapen in boomhut
Je overnacht de eerste twee nachten in een tweepersoons tent. Voor slaapzak en matje dien je zelf te zorgen. De eerste nacht slaap je op een camping met toiletvoorzieningen en de tweede nacht slaap je "in het wild". De laatste avond slaap je in een kleine boomhut. Er is slechts 1 boomhut waar 2 personen in kunnen slapen. Boek je met meer dan 2 personen, dan krijg je behalve de boomhut ook een huisje.
Er zijn geen maaltijden inbegrepen. De boodschappen kunnen in het naburige dorp worden gedaan. In Sandvikengarden zijn geen winkels. Tijdens de tocht zijn er geen mogelijkheden om inkopen te doen.
Je kunt de kanotocht zo zwaar maken als je zelf wilt. Er zijn een paar korte landtransporten, afhankelijk van de waterstand. Je moet wel kunnen zwemmen!
Tijdens de kanotocht moet je een paar keer de kano een stuk over land verplaatsen. Omdat dit een behoorlijke inspanning is, is deze reis niet geschikt voor een ouder met een kind jonger dan 12 jaar.
Het is niet mogelijk om extra dagen bij te boeken.
De afstand Utrecht - Edane is ca. 1300 km. Je kunt de auto parkeren bij het kanocentrum. Gezien de wat gecompliceerde openbaar vervoer verbindingen is het reizen met de eigen auto het meest aan te raden.
Voor alle veerbootverbindingen naar Noorwegen en Zweden kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl. Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.
Wij raden je aan de overtocht pas te reserveren nadat het SNP arrangement bevestigd is.
Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Oslo-Gardermoen. Het handigst is om in Oslo een auto te huren, maar je kan ook per trein doorreizen.
SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming en eventuele autohuur. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. E-mail naar info@snp.nl of bel naar 024 3277000.Vanaf de luchthaven van Oslo reis je verder per trein en bus naar Arvika of Edane. Vanaf het vliegveld Oslo reis je per shuttletrein (30 min, ca. 100 NOK) naar het treinstation in het centrum. Daar neem je de trein naar Arvika of Edane. In Arvika of Edane kun je je door Sandvikengården laten ophalen (ca. 15 resp. 3 km). Deze transfer naar de camping dien je vooraf te boeken. De terugreis gaat via dezelfde route.
- Voor treinreizen binnen Noorwegen en Zweden is reserveren vaak noodzakelijk, kijk op www.nsb.no en www.sj.se.
- Boek pas een vlucht als je de precieze vertrektijden van de trein Oslo-Arvika/Edane weet.
Je kunt alleen starten op dinsdag en donderdag.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Värmland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Honden die mee gaan varen moeten goed kunnen zwemmen. De hond moet altijd aan de lijn worden gehouden, zeker op de camping en mag daar niet in gebouwen komen.
Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’
Voor een verblijf in Zweden hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zweden (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zweden erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Indien uw groene kaart niet voor Zweden geldig is dan kunt u een korte-termijnverzekering afsluiten aan de grens.
Voor een verblijf in Zweden hebt u geen visum nodig.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zweden (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Gezondheidscentra
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
Bijzondere medicijnen
Medicijnen zonder verdovende middelen mag u vrij meenemen worden. Medicijnen die wel verdovende middelen bevatten, mag u voor ten hoogste vijf dagen invoeren. Hiervoor moet u een vergunning aanvragen (bij: Socialstyrelsen, Lakemedelsavdelningen - P.O. Box 607 - S-751 25 Uppsala). De aanvraag moet het volgende bevatten: de ziekte waartegen de medicijnen gebruikt worden, de datum van binnenkomst en vertrek en een medisch certificaat.
Apotek
Voor medicijnen kunt u terecht bij de ‘apotek’. In de grote steden is tevens een 24-uurs apotek-dienst voorhanden.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Toeristen worden in Zweden slechts zelden het slachtoffer van gewelddadige criminaliteit, maar in de drukkere winkelstraten van de grote steden zijn wel veel zakkenrollers actief. Zweden heeft efficiënte en betrouwbare hulpdiensten. De politie is zeer behulpzaam en spreekt zijn talen.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 779 klanten