image_00028.jpg

Zweden - Värmland , 4 dagen Kanotocht op de Rinnen en de Värmeln

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief op het water

kanovaren en elandsafari vanuit tent en boomhut

Kano-avontuur door de waterwildernis van Värmland in Zuid-Zweden. Rustig varen over de glasheldere Rinnen en Värmeln, omzoomd door eindeloze wouden, langs kleine dorpjes en boerenland. Aanleggen op een onbewoonde eilandje om kampement te maken. Hout sprokkelen voor een prachtig kookvuur en dan nog even een frisse duik. De eerste avond op zoek naar een eland en de laatste avond slapen in een boomhut!

Uniek aan deze reis

Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Zweden - Zweden -Värmland kanotocht op de Rinnen en de Värmeln

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Sandvikkengarden en ’s avonds maak je met een gids een elandsafari (3 uur). Deze excursie start in juni en juli om 19.00. In augustus start deze wat later. Het moet schemerig zijn!

Overnachting in

Sandvikkengarden

Dag 2

Na het ontbijt wordt je naar het beginpunt van de kanotocht gebracht. Je kanoot op de Rinnen en via enkele smalle verbindingsbeekjes kom je op het grotere Värmelnmeer. Afhankelijk van de waterstand zul je af en toe de kano een stukje moeten dragen. Voor de nacht zoek je een mooi eilandje uit!

Overnachting in

Eiland op het Värmelnmeer

Dag 3

Vandaag maak je een mooie tocht op het Värmelnmeer. Aan het einde van de middag kom je weer terug naar Sandvikkengarden. Je slaapt vanavond in een boomhut.

Overnachting in

Sandvikkengarden

Dag 4

Einde van het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

Je overnacht de eerste twee nachten in een tweepersoons tent. Voor slaapzak en matje dien je zelf te zorgen. De eerste nacht slaap je op een camping met toiletvoorzieningen en de tweede nacht slaap je "in het wild". De laatste avond slaap je in een kleine boomhut.

Er is slechts 1 boomhut waar 2 personen in kunnen slapen. Boek je met meer dan 2 personen, dan krijg je behalve de boomhut ook een huisje.

Over de maaltijden

Er zijn geen maaltijden inbegrepen. De boodschappen kunnen in het naburige dorp worden gedaan. In Sandvikengarden zijn geen winkels. Tijdens de tocht zijn er geen mogelijkheden om inkopen te doen.

Inbegrepen

• alle overnachtingen in tent en boomhut
• gebruik kano en kampeermateriaal (kookset)
• instructie kanovaren
• transfer naar beginpunt van de tocht
• elandexcursie met koffie en sandwich
 

Niet inbegrepen

• heen- en terugreis
• alle maaltijden
• persoonlijke uitgaven
• verzekeringen

Je kunt de kanotocht zo zwaar maken als je zelf wilt. Er zijn een paar korte landtransporten, afhankelijk van de waterstand. Je moet wel kunnen zwemmen!

Geschikt voor kinderen

Tijdens de kanotocht moet je een paar keer de kano een stuk over land verplaatsen. Omdat dit een behoorlijke inspanning is, is deze reis niet geschikt voor een ouder met een kind jonger dan 12 jaar.

Het is niet mogelijk om extra dagen bij te boeken.

Praktische informatie

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Noorwegen en Zweden kunt u uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Hoe kom ik van vliegveld naar 1e accommodatie

Vanaf het vliegveld Gardermoen reist u per trein via Lillestrom naar Arvika. Vanaf Gardermoen gaan er veel treinen naar Lillestrom (reistijd circa 20min). Hiervandaan reist u verder per trein naar Arvika (ca. 2 u). Er vertrekt dagelijks halverwege de middag een trein van Lillestromnaar Arvika. Vanaf Arvika kunt u per bus of taxi verder reizen naar Edane of Sandvikengården (ca. 15 kilometer). U kunt ook een transfer van Arvika naar de camping reserveren. De kosten voor deze transfer bedragen 30 euro. Dit geldt ook voor de terugreis. Deze transfers dient u bij boeking aan SNP door te geven.
Aan het eind van het arrangement reist u per bus en/of trein naar Oslo treinstation (ca. 3,5u) en vandaar door naar de luchthaven Gardermoen (ca. 1/2u). U kunt halverwege de middag op het vliegveld zijn.

Je kunt alleen starten op dinsdag en donderdag.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Värmland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Momenteel zijn er geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Zweden hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zweden (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zweden erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm. Indien uw groene kaart niet voor Zweden geldig is dan kunt u een korte-termijnverzekering afsluiten aan de grens.

Voor een verblijf in Zweden hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zweden (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidscentra
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Bijzondere medicijnen
Medicijnen zonder verdovende middelen mag u vrij meenemen worden. Medicijnen die wel verdovende middelen bevatten, mag u voor ten hoogste vijf dagen invoeren. Hiervoor moet u een vergunning aanvragen (bij: Socialstyrelsen, Lakemedelsavdelningen - P.O. Box 607 - S-751 25 Uppsala). De aanvraag moet het volgende bevatten: de ziekte waartegen de medicijnen gebruikt worden, de datum van binnenkomst en vertrek en een medisch certificaat.

Apotek
Voor medicijnen kunt u terecht bij de ‘apotek’. In de grote steden is tevens een 24-uurs apotek-dienst voorhanden.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Voor een verblijf in Zweden zijn geen vaccinaties verplicht.
Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Toeristen worden in Zweden slechts zelden het slachtoffer van gewelddadige criminaliteit, maar in de drukkere winkelstraten van de grote steden zijn wel veel zakkenrollers actief. Zweden heeft efficiënte en betrouwbare hulpdiensten. De politie is zeer behulpzaam en spreekt zijn talen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

een_zweeds_wildernisavontuur_kanoen_op_de_kolarivier.jpg

Zweden - Värmland

Kanotocht op de Rinnen en de Värmeln

kanovaren en elandsafari vanuit tent en boomhut

Zwaarte
Comfort
Actief op het water
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten