tijdens deze actieve sneeuwreis in het Zweedse Dalarna verveel je je geen moment!

Zweden - Dalarna, 8 dagen Lekker schaatsen, langlaufen en sneeuwwandelen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Actief in de sneeuw

Afwisselende winterweek vanuit stuga’s

Tijdens deze winterweek, ook geschikt voor gezinnen, in de Zweedse sneeuw verblijf je in een gezellig ingerichte houten Stuga. Je kan deze week elke dag wat anders doen, zoals schaatsen, sneeuwwandelen, langlaufen, ijsvissen of een excursie met sledehonden. Daarna ontspannen in de sauna. De Nederlandse gastheer vertelt je alles over de vele mogelijkheden in de omgeving, zodat je niks mist en het een onvergetelijke week wordt...

Uniek aan deze reis

  • Elke dag iets anders: schaatsen, sneeuwwandelen, langlaufen, ijsvissen, hondenslee
  • Gezellige huisjes (stuga's)
  • Leuk met het gezin
  • Advies van Nederlandse eigenaren
  • Gebruik outdooruitrusting inclusief
Zwaarte
Comfort

Video | Dalarna

Een prachtig afwisselende winterweek in het Zweedse Dalarna. Bekijk hier de video.

Dag tot dag

Zweden - Dalarna

Vijftien kilometer ten zuidoosten van het dorp Malung, in het hart van de provincie Dalarna, ligt een kleinschalige groepje vakantiewoningen. Een prima uitvalsbasis voor een unieke winterreis, zowel voor volwassenen, maar zeker ook voor gezinnen.
Wandelen door sprookjesachtige besneeuwde bossen waar elanden en wolven leven. Forellen vangen door een wak in heel dik ijs, leren langlaufen of sneeuwhutten bouwen. Erg leuk vinden de meeste mensen een (optionele) sledehonden tocht met echte husky's. Ter plekke kan men je perfect adviseren en zijn alle materialen voorhanden.
Je gaat er met een (huur)auto heen, zodat je volledige vrijheid hebt. Bijvoorbeeld om in Malung een hapje te gaan eten of naar het alpine skigebied van Sálen te rijden.

Dag 1

Aankomst in het winterse Dalarna. Je wordt hartelijk ontvangen en je stuga is al warm gestookt.

Overnachting in

Nabij Malung

Dag 2-7

Tijdens deze winterweek kan je verschillende dingen doen, meestal een stukje rijden van de plek waar je verblijft.

Wandeling met sneeuwschoenen
Met sneeuwschoenen onder je bergschoenen trek je de bossen in en de fjällen op, op zoek naar sporen van elanden en ander wild.

Langlauftocht
In de omgeving zijn diverse loipes waar je op langlaufski’s een tocht kunt maken. Kan je nog niet langlaufen? dan kan je ter plekke instructie of les krijgen.

Schaatsen
In de omgeving zijn talloze meren die in de winter bevroren zijn en dus bedekt met een veilig dikke ijslaag. Met aan je bergschoenen een paar echte Zweedse klûnschaatsen is het zeer gemakkelijk om lekker rechtopstaand, te zwieren over het ijs. Op het terrein is een verlichte ijshockeybaan. Hier kun je iedere avond schaatsen.

IJsvissen
Met een handige ijsboor maak je een gat in het dikke ijs en dan probeer je met je kleine hengeltje een vis aan de haak te slaan. Natuurlijk zet je de gevangen vis weer terug in het meer. IJsvissen is een zeer populaire bezigheid in de winter en je kunt er de Zweden voor wakker maken…

Huskytocht 
Vaak een hoogtepunt van de week, een tocht met kwispelende sledehonden door de witte natuur. Je dient deze excursie extra bij te boeken, eventueel met lunch onderweg.

Alpine Skiën
Op ca. 80 km ligt het uitgebreide ski gebied van Sälen.

Overnachting in

Nabij Malung

Dag 8

Na het ontbijt, gaat iedereen weer naar huis.

NB Programma

Alle genoemde activiteiten en excursies zijn natuurlijk afhankelijk van de sneeuw- weer en ijs omstandigheden en kunnen niet gegarandeerd worden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De houten huisjes of stuga’s staan op een open terrein in een cirkel. Op het middenterrein kun je sneeuwhutten en sneeuwpoppen maken. De vakantiehuisjes (ca. 30 m2) beschikken over een eethoek, kleine zithoek, een volledig ingerichte kitchenette, een kleine slaapkamer met een tweepersoonsbed (200x140 cm), 2 bedden voor de kinderen op de loft (Loft Stuga) of een stapelbed (Stuga), douche en toilet.
De stuga is uitstekend geïsoleerd en goed verwarmd (elektrisch). Er is een schoenendroger aanwezig, net als beddengoed en hand/theedoeken.
De verbruikte elektriciteit reken je aan het eind van de week ter plekke af.

In de gezellige receptie van het park kun je gezamenlijk vertoeven en iets drinken. Op het terrein is een sauna die je zelf warm mag stoken met hout..
Ook is er een verlichte ijshockeybaan, waar kinderen kunnen schaatsen en spelen..

Over de maaltijden

Elke stuga heeft een keukentje waar je zelf het ontbijt en een lunchpakket kunt klaarmaken. Met de auto kun je hiervoor inkopen doen in Malung.
Ook het avondeten kan je in de stuga klaarmaken. Afhankelijk van de interesse kan je op een aantal avonden mee-eten in de gezelschapsruimte van het huisjespark (ter plekke te betalen) of je rijdt naar een eethuisje Malung.

Inbegrepen

  • 7 overnachtingen in stuga
  • beddengoed en handdoeken
  • eindschoonmaak
  • gebruik winter uitrusting
  • gebruik sauna
  • advies en informatie ter plekke
  • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • maaltijden
  • elektriciteit (richtprijs 50 euro per stuga, ter plekke te betalen)
  • eventuele excursies
  • verzekeringen
  • uitgaven van persoonlijke aard

Over de activiteiten

Je gaat met je eigen gezin of gezelschap op pad in de Zweedse winter.
Alle activiteiten in de winter zijn afhankelijk van de lokale weers- en sneeuwomstandigheden. Daarom geven we geen vast programma en kan je de week invullen met wat mogelijk is op het moment van je vakantie. Daarvoor is de kennis van de gastheer en -vrouw onontbeerlijk. Zij zullen je op pad helpen en een programma naar eigen wens en zwaarte samenstellen..
Ter plekke zijn de benodigde materialen voorhanden. Denk aan Zweedse schaatsen, ijshockeyschaatsen, sneeuwwandelschoenen, langlaufmateriaal en ijsvisuitrusting. Alleen als je wilt alpine skiën in het 80 km verderop gelegen Sälen, zul je ter plekke zelf ski's moeten huren.

Extra dagen

Je kan alleen per week verlengen.

Extra's

Aanvullende opties

Hondenslede excursie (vanaf € 161,- per persoon)

Hondenslede tocht van ca. 2 uur met onderweg koffie met iets lekkers (Fika in het Zweeds) 

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand tussen Utrecht en Malung is 1450 km met veerboot en tolbrug. Ter plekke is ruime parkeergelegenheid.

Het is ook een optie om de veerboot van Stena Line te nemen van Kiel naar Göteborg. Of met de Color Line van Kiel naar Oslo te varen.

Kom je met eigen auto, dan zijn winterbanden verplicht. Overdag moet je altijd dimlicht aan hebben. Hou rekening met plotseling overstekend wild.
Gebruik bij het bepalen van de route niet alleen de navigatie of GPS. Deze leiden je vaak over kleinere wegen en deze zijn in de winter onbegaanbaar. Volg alleen de grote wegen. Deze zijn goed onderhouden en veilig.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Oslo-Gardemoen of Stockholm-Arlanda

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar 1e accommodatie

Het kleine, nieuwe Scandinavian Mountains Airport (SCR) ligt op ca.100 km van de plek waar je verblijft.
Je kan hier een auto huren.
Er gaan voorlopig nog maar weinig vluchten naar dit vliegveld, bv. BBI vanaf Eelde.

Stockholm-Arlanda
Hier kan je een auto huren. Het is ca. 330 km rijden

Oslo-Gardermoen
Hier kan je een auto huren. Het is ca. 250 km rijden.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kan dit arrangement elke zaterdag van begin januari tot eind maart. Als er geen plek meer is op een bepaalde vertrekdatum halen we die uit de boekingskalender.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Dalarna ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Al het materiaal dat nodig is om mee te doen aan de activiteiten is ter plaatse aanwezig en het gebruik is inclusief de reissom. De Zweedse schaatsen worden bevestigd onder de bergschoenen. Er zijn ook kunstschaatsen en ijshockeyschaatsen.
Het weer kan variëren van zeer koud en guur tot zonnig, windstil weer. Ook fikse sneeuwstormen met harde wind kunnen voorkomen. Je uitrusting (kleding) moet dus van een goede kwaliteit zijn en in laagjes over elkaar aan te trekken zijn. Dan kan je variëren afhankelijk van de temperatuur.
Verder raden we je aan om een goede thermosfles mee te nemen om gedurende de tochten je thee of koffie warm te houden en een lunchtrommel om je zelfgesmeerde boterhammen in op te bergen.

Paklijst:
  • GELDIG paspoort
  • Kopieën van reisdocumenten
  • Pinpas of creditcard (in Zweden is contant geld bijna uitgestorven)
  • EHBO bv. sporttape en pijnstillers
  • Dagrugzak (35 liter) stevig en groot genoeg om eventueel je sneeuwschoenen op te vervoeren.
  • Bevestigingsriempjes voor de sneeuwschoenen aan je rugzak
  • Bergschoenen, niet te krap, want dan krijg je koude tenen
  • Slippers voor binnen
  • Zwemkleding en badhanddoek voor sauna
  • Fleecejack
  • Handschoenen
  • Muts en evt. sjaal
  • Wind- en waterdicht jack
  • Zonnehoed of pet
  • Zonnebrandolie en lippencrème met UV-filter
  • Zonnebril en evt. skibril
  • Zakmes (niet in handbagage)
  • Snacks (bijv. mueslirepen, zakjes soep)
  • Thermosfles voor warme drank en drinkfles voor koude drank
  • Broodtrommel o.i.d. om lunchpakket in te doen
  • Lang ondergoed (kunststof of Merino)
  • Winddichte en sneeuwafstotende broek
  • Gamaschen om de sneeuw uit je schoenen te houden

Ga je binnenkort op reis naar Zweden bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/zweden. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/zweden/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidscentra
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

Apotheek
Voor medicijnen kun je terecht bij de ‘apotek’. In de grote steden is tevens een 24-uurs apotek-dienst voorhanden.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check ook de paklijst in de SNP Reiswijzer op Mijn SNP.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Wintervakantie in Zweden - schaatsen, huskytocht, sneeuwwandelen

Zweden - Dalarna

Lekker schaatsen, langlaufen en sneeuwwandelen

Afwisselende winterweek vanuit stuga’s

Zwaarte
Comfort
Actief in de sneeuw
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (gesloten op zaterdag van 01-10-2024 t/m 07-12-2024).