Verenigde Staten - Florida, 15 dagen Natuurreis door het authentieke onbekende Florida

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve natuurrondreis langs lodges en hotels, inclusief huurauto

Florida 'rediscovered'. Ga voorbij de standaard stranden en pretparken en ontdek in de wintermaanden een authentiek Florida zoals alleen SNP dat kan voorschotelen. Ga zwemmen in de natuurlijke bronnen van het Ocala Forest, wandelen langs de 'blackwater' Suwannee River. Zie kraanvogels en bisons op Paynes Prairie en maak een fietstocht in 'croc-country' de Everglades. Ontdek een rijke vogelwereld per kajak in Ten Thousand Islands Wildlife Refuge en loop een 'boardwalk' in een hardhouten jungle van Wakulla Springs. Geniet van de dromerige sfeer in typische 'southern' dorpjes en eet verse vis in een al fresco restaurant aan de pier van Everglades City. Rondreis per huurauto met overnachtingen in hotels en natuurlodges.

Uniek aan deze reis

 • Onbekend en authentiek Florida
 • Ook uitvoerbaar met elektrische huurauto via Hertz
 • Snorkel & kayak
 • Wandelen & wildlife
 • Winterzonbestemming
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Verenigde Staten - Florida

Florida is waarschijnlijk de meest toeristische staat van Amerika. Iedereen heeft wel een beeld van haar stranden, pretparken, zomerse hitte en gepensioneerden. Maar natuurlijk heeft Florida ook een andere kant. Herontdek Florida met SNP, als een authentieke en natuurlijke winterzonbestemming met volop wandel-, fiets- en kayakmogelijkheden.

Na aankomst in Orlando reis je meteen door naar Cocoa Beach voor een bezoek aan het Kennedy Space Center. Langs de oostkust ga je noordwaarts naar St. Augustine, Amerika's oudste stad en gesticht in 1565 door de Spanjaarden. Nabij Tallahassee. de hoofdstad van de staat, verblijf je in een koloniale lodge midden in de natuur van Wakulla Springs. Eenvoudige 'trails' leiden je door een hardhouten jungle en door moerassen waar het wemelt van de alligators. Geen zorg, op het land loop je geen risico. 
Een volgend hoogtepunt vormt je verblijf in het Ocala National Forest. Een bosgebied waar zelfs nog zwarte beren leven en waar je na een wandeling een duik kunt nemen in een natuurlijke zoetwaterbron. Ontdek de zuidelijke charme van dromerige dorpjes als Micanopy, White Springs, Monticello en Madison.

Dan gaat de reis verder naar Crystal River, aan de Golf van Mexico. Hier bestaat de mogelijkheid een snorkelexcursie te maken, op zoek naar manatees, een soort zeekoeien. Het meest bekende natuurpark van Florida is wel het Everglades National Park. Boek alsjeblieft geen natuurverstorende 'airboat' tour, maar verken met een gids per kajak de vogelrijke mangrovebossen.

Tenslotte bereik je 'the keys' waar je verblijft op Key Largo. De hagelwitte stranden van deze voormalige koraaleilanden zijn een perfect einde van je vakantie. Lekker zwemmen of snorkelen in het John Pennekamp State Park, het enige koraalrif van Noord-Amerika, of verken Key West, het excentrieke dorpje met een Carribische sfeer.
De reis kan verlengd worden met een extra nacht in Miami, of in Key West.

Dag 1-2

Na aankomst van je vlucht op het vliegveld van Orlando haal je de huurauto op en rijd je 85 km (1 uur) naar Cocoa Beach aan de oostkust. Hier kun je in alle rust bijkomen van de lange vermoeiende vlucht.
De volgende dag is een bezoek inbegrepen aan het fantastische Kennedy Space Center. Naast het officiele 'headquarters' van de NASA ligt nu een groot bezoekerscentrum. Hier wordt op een typisch Amerikaanse manier de geschiedenis van de ruimtevaart uiteengezet. De Apollo, Saturn en Space Shuttles. Begonnen uit angst achter te geraken in de ontwikkeling van nieuwe wapens, leidde dit tot de grootste en meest gecompliceerde zoektocht aller tijden van de mensheid. Voor wie geïnteresseerd is in ruimtevaart is een bezoek aan het Kennedy Space Center een must.

Overnachting in

Cocoa Beach - Inn at Cocoa Beach

Dag 3

Je volgt de oostkust noordwaarts naar St. Augustine aan de Atlantische kust . Dit is de oudste koloniale nederzetting van Amerika, gesticht in 1565 door de Spanjaarden. Bezoek het Castillo de San Marcos fort, dwaal door de pittoreske straatjes van de koloniale wijk en waan je eerder in Zuid-Europa dan in Amerika. Overal klinkt muziek vanaf de sfeervolle terrasjes en de typische architectuur nodigt uit tot een verdere verkenning. Indrukwekkend zijn de bouwwerken die de spoorwegmagnaat Henry Flagler liet bouwen: het Casa Monica, het oorspronkelijke Hotel Ponce de Leon en het Hotel Alcazar vormen tezamen het Spaans koloniale hart van de stad.
Dagafstand: 200 km (2 uur 15 minuten rijden).

Wil je meer tijd om deze levendige stad te verkennen dan raden wij aan hier een extra nacht  in te plannen.

Overnachting in

St. Augustine - The Ponce Hotel St. Augustine

Dag 4

Hoe verder je naar het noorden reist in Florida, des te meer de sfeer van ‘the deep south’ voelbaar wordt. Je volgt een mooie landelijke route door Suwannee Country, langs dromerige dorpjes en kleine stadjes als White Springs, Live Oak, Madison en Monticello. Chique ‘mansions’ onder immense ‘live oak’ behangen met Spaans baardmos brengen je terug in de tijd van de plantages.
Onderweg maakt je een wandeling in het Big Shoals en Suwannee River State Park , op de oever van de traag stromende ‘blackwater’ Suwannee River, een van de mooiste van Florida. In de modder herken je misschien de sporen van een wasbeertje of rivierotter.  Eind van de middag vind je onderdak in een bijzondere natuurlodge in Wakulla Springs, waar de tijd is stil blijven staan.
Dagafstand: 375 km (4 uur rijden).

Overnachting in

Wakulla Springs - Lodge at Wakulla Springs

Dag 5

De ondergrond van Florida bestaat voor een groot deel uit kalksteen. Hier zit in een onderaards gangen- en grottenstelsel een enorme hoeveelheid zoet water opgeslagen. Op honderden plekken wordt dit kraakheldere water omhoog gestuwd en vormt een bron. De Wakulla Springs is de grootste bron van Florida. Het is mogelijk op deze bron en rivier een boottocht te maken en er zijn enkele fraaie wandelpaden aangelegd.
Niet ver hier vandaan ligt het St. Marks National Wildlife Refuge,waarmee een belangrijk stuk kust aan de Golf van Mexico beschermd wordt. Deze wetlands vormen een toevluchtsoord voor talrijke vogels  ls de bruine pelikaan, roze lepelaar, witte ibs en vele ander steltlopers, en natuurlijk krokodillen. Maak een wandeling op één van de trails en vergeet je verrekijker niet mee te brengen. Je overnacht wederom in Wakulla Springs.

Overnachting in

Wakulla Springs - Lodge at Wakulla Springs

Dag 6

Je verlaat Wakulla Springs in de ochtend en rijdt 270 km (3 uur) naar het Ocala National Forest. Dit unieke subtropische bosgebied is rijk aan water met meer dan 600 meren, rivieren en zoetwaterbronnen. Dit is het leefgebied van de Florida Zwarte Beer, die nog talrijk voorkomt. Maak een korte wandeling door typisch bos met zaagpalmen, zanddennen, cypressen en enorme eiken, behangen met Spaans mos. Speur naar zilverreigers en krokodillen in Lake Eaton, een met water gevulde doline. Neem een verfrissende duik in het kristalheldere zoete water van Juniper Springs (beheerd zwemwater, zonder krokodillen), of maak een avontuurlijke tocht per kano over de smalle Juniper River of Silver River.  Je overnacht in het stadje Ocala.

Overnachting in

Ocala - Country Inn & Suites by Radisson

Dag 7

Een uurtje te noorden van Ocala bereik je Micanopy, de oudste nederzetting in het binnenland van Florida, met authentieke uitstraling. Zet de auto stil in de dorpskern, geniet van de weldadige rust onder de immense eiken en loop een van de snuisterijenwinkeltjes binnen.
Niet ver hier vandaan maak je een wandeling in het Payne’s Prairie  Preserve State Park. Een pad leid door een weelderige begroeiing naar een uitkijktoren. Deze biedt uitzicht op de moeras- en graslanden, waar wilde paarden en bizons grazen. Tevens een eersteklas vogelgebied waar in de winter soms kraanvogels gespot worden! De La Chua Trail leidt naar een volgelopen doline, waar vaak krokodillen zijn te zien. Je overnacht opnieuw in Ocala.

Overnachting in

Ocala - Country Inn & Suites by Radisson

Dag 8

Maak nog een mooie wandeling of kanotocht in het Ocala National Forest alvorens je in de loop van de dag vertrek voor een rit van 65 km (1 uur rijden) naar Crystal River aan de Golf van Mexico. Hier aan de westkust van Florida zijn diverse beschermde 'wetlands' gebieden, een wirwar van moerassen en riviermondingen. 

Overnachting in

Crystal River - Plantation on Crystal River

Dag 9

Vandaag kun je relaxen aan het zwembad of je brengt een bezoek aan het Homosassa Springs Wildlife State Park, een dierenpark gericht op de in Florida voorkomende dieren. 
In de natuurlijke bron bij Hunter Springs Park kun je zwemmen of kajakken. Het Crystal River Archaeological State Park ligt ook binnen de stadsgrenzen.

Optionele uitbreiding
Zeer aan te bevelen is onderstaande excursie: snorkelen met de Manatees, een hoogtepunt van je reis!

Overnachting in

Crystal River - Plantation on Crystal River

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

swim_with_manatee.jpg

Florida * Swim with Manatees Crystal River

Vroeg in de ochtend vaar je per boot de Crystal River op, die gevoed wordt door natuurlijke bronnen. Gestoken in een neopreen pak, het water is 22 graden, en getooid met snorkel en duikbril ga je te water. De kapitein geeft aan waar de manatees te zien zijn en hoe je je moet gedragen: je hangt roerloos in het water en ziet de zeekoeien soms vanaf enkele meters afstand. In het begin is het best spannend zo dicht bij deze enorme dieren te zijn: ze meten wel 3-4 meter en wegen tot 500 kg! Maar eenmaal gewend aan de goedmoedige zwaargewichten is dit een fantastische ervaring! Manatees zwemmen het gehele jaar in de zeeen rondom Florida en in de rivieren inland. In de wintermaanden concentreren ze zich in de door bronnen gevoede rivieren. Beste tijd voor deze excursie is dan ook 1 november t/m 31 maart. Daarbuiten zijn er beduidend minder manatees aanwezig.

Dag 10-11

Voorlopig laat je even de leegte van Noord-Florida achter want je nadert de Coral Coast. Deze regio is onder de Floridianen zeer populair om te wonen of vakantie te vieren. Plaatsen als Tampa, Clearwater, St. Petersburg, Sarasota en Cape Coral zijn letterlijk uit hun voegen gegroeid. Je eindigt je rit vandaag na 120 km (2 uur) rijden op het eiland Clearwater Beach dat verbonden is middels een brug met het vasteland.
De volgende dag kun je gebruiken om Clearwater Beach te verkennen. Te voet, over het strand, of je huurt een fiets. Of neem de boot naar Caladesi Island State Park, een van de laatste onaangetaste eilanden aan de koraalkust. Bij de Marina & Café waar je aankomt kun je een kayak huren en een peddeltocht maken door het rustige water. In het heldere water zie je vissen, maar misschien zelfs dolfijnen en manatees. In de mangroven (kustbos) moet je goed opletten om visarend of roze lepelaars te zien
Maar een reis naar Florida zou niet compleet zijn zonder een duik in de oceaan en een middagje op het strand, bijvoorbeeld van het Sand Key Park.

Overnachting in

Clearwater Beach - Holiday Inn & Suites Clearwater Beach

Dag 12-13

Je laat het eilandgevoel voor wat het is en trekt verder zuidwaarts over Interstate 75, voor 280 km (3 uur rijden) naar Naples. Onderweg kun je optioneel het Ringlin Estate bezoeken, een van de mooiste landgoederen van Amerika, aangelegd in opdracht van John Mable, een beroemd circusdirecteur. Naast de tuinen is de residentie in Venetiaanse stijl een lust voor het oog. Tevens is er een uitgebreid kunstmuseum.

Vanuit Naples maak je de volgende dag een excursie, zuidwaarts over highway 41, de Tamiami Trail. Het land wordt steeds leger, de natuur krijgt weer de overhand. In het Fakahatchee Strand State Park en het Audubon Corkscrew Sanctury Swamp wandel je over een ‘boardwalk’ tot diep in het moerasbos, een comfortabele manier de planten en dieren van dit ecosysteem te leren kennen. Je bereikt na 60 km Everglades City, aan de rand van het befaamde Nationale Park en het Ten Thousand Islands Wildlife Refuge. Voor een unieke kijk op het moerasland boek je de onderstaande dagexcursie bij op dag 12.

Eind van de middag rijd je terug naar je hotel in Naples.

Overnachting in

Naples - The Capri Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

139_Mangrovetour_Ten_Thousand_Islands.jpg

Florida * Mangrove Tunnel Kayak Eco Tour

Boek geen natuurvervuilende 'airboat' excursie (waar de Everglades befaamd om zijn) maar verken op originele wijze de moerassen en mangrovebossen van de Everglades. Onder leiding van een deskundige gids maak je een kajaktocht in het Ten Thousand Islands Wildlife Refuge. Je peddelt in een eenpersoons kajak door een wirwar van kreken en moerasplassen waar je talrijke vogels zult zien als zilverreigers, anhinga's en roze lepelaars. Je vind een route door het haast ondoordringbare doolhof van het mangrovebos. Mogelijk zie je slangetjes rusten op een tak of een goed verscholen alligator op een zandbank. Dit is zoals je de Everglades moet beleven! Tour start om 08.30 en 13.30 (vanwege klimaat wordt 08.30 sterk aanbevolen) en duurt ongeveer 3 uur.

Dag 14-15

Je vervolgt de Tamiami Trail oostwaarts dwars door het Big Cypres National Preserve en de Everglades National Park, één groot natuurgebied, dat de toekomst voor dit unieke ecosyteem, enige in zijn soort in Noord-Amerika, veilig moet stellen. Bij het Shark Valley Visitor Center kun je een fiets huren voor een tocht van maximaal 24 km (of korter). De verharde weg leid je diep het moerasgebied in. Vaak liggen er krokodillen op of langs de weg te zonnen. De route eindigt bij een observatietoren van waaruit je 360 graden overzicht heeft. Na de fietstocht rijd je naar het Ernest Coe Visitor Centre waar je alles over de Everglades te weten kunt komen. Hier kun je twee korte wandelingen maken over het Anhinga en Gumbo Lingo Trail, van ieder 1 km. Zeer fotogeniek en wederom boordevol ‘wildlife’.
Je verlaat tenslotte de Everglades en rijdt naar Key Largo, het eerste eiland van de befaamde ‘keys’. Een aanrader is om hier te gaan zwemmen en snorkelen in het John Pennekamp Coral Reef Park, het enige koraalrif van Noord-Amerika.
Bij Key Largo begint  de Overseas Highway die alle 'keys' (koraaleilanden) met elkaar verbindt. Een hele bijzondere highway, hoog boven het water, die bestaat uit vele bruggen, uniek in de wereld. De laatste Key is de beroemdste, namelijk Key West.
Je overnacht op Key Largo, 280 km (3 uur) rijden vanaf Naples.

De volgende dag kun je gebruiken om de Keys te verkennen. Het is 160 km (2,5 uur) rijden naar het eindpunt van de Keys bij Key West, een zeer interessante gemeenschap 'at the end of the world'. Of ga zwemmen en snorkelen in Bahia Honda State Park, of blijf op Key Largo als je gisteren niet hebt kunnen stoppen bij John Pennekamp Coral Reef State Park.

Overnachting in

Key Largo - Marina del Mar Resort & Marina

Dag 16

Het is 100 km (1 uur 15) van Key Largo naar het vliegveld van Miami, mits je van daar terugvliegt.
Je levert de huurauto in op het vliegveld. Natuurlijk is het ook mogelijk vanuit Orlando terug te vliegen. Dit is ongeveer 460 km in 5 uur rijden.

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk een extra nacht bij te boeken in het bijzonder plaatsje Key West zodat je wat meer tijd hebt om de Keys te verkennen. 

Wil je Florida niet verlaten zonder eerst ook Miami te hebben gezien, dan kun je de reis verlengen met een extra nacht in Miami. Een wereldstad met highrise flats aan Ocean Drive, met goudgele stranden, een populaire toeristische bestemming. Een verkenning meer dan waard vormt het Art Deco District in Southbeach, waar zo'n 800 gebouwen op de National Register of Historic Places zijn geplaatst. Pastelkleurige muren, ronde ramen, glas en chroom en zwartwit geblokte vloeren zijn enkele typische elementen van deze karakteristieke bouwstijl.

Deze extra nacht vind je onder Extra's.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in de Verenigde Staten is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 tweepersoonsbedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon en wifi. Ter vergelijking met Europese hotels zijn de meeste hotels in Amerika nieuwer, moderner en luxer, maar stralen duidelijk minder sfeer uit. Ook liggen hotels/motels, zeker in het geval van een 'ketenhotel' (Best Western, Holiday Inn, Comfort Inn) vaak dicht bij een doorgaande weg, wat men in Amerika heel logisch en prettig vindt. Toch hebben wij in het aanbod getracht om zoveel mogelijk op sfeer, locatie en duurzaamheid te letten. In de steden verblijft u in prima middenklasse hotels en daarbuiten vaak in mooie houten 'lodges', midden in de natuur nabij de Nationale Parken en met een authentieke sfeer. Kijkt u bij de dag-tot-dag beschrijvingen voor een link naar de accommodatie. 

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Over de maaltijden

De maaltijden zijn niet inbegrepen. Toch bieden meerdere hotels een gratis 'continental breakfast' aan: een ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we u daarin geen garantie geven. Vraagt u dus toch altijd in het hotel na of een complimentary onbijt is inbegrepen.
De meeste accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar u 'a la carte' kunt ontbijten en dineren. Onderweg kunt u lunchen in een restaurantje of u zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.

Duurzaamheid

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en motels
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type B Compact bij 1-2 personen, type C Midsize bij 3 personen, type F Fullsize bij 4 personen)
 • binnen Florida geen dropoffkosten huurauto
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 
 • eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien u een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij u naar de informatie onder de knop autohuur USA. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 2000 km. Voor deze 'one way' van Orlando Airport naar Miami Airport zijn geen dropoffkosten verschuldigd.

Mogelijk met elektrische huurauto
We hebben bij deze reis de routes gecheckt op laadstations onderweg en kunnen concluderen dat je deze reis ook kunt uitvoeren met een elektrische huurauto (EV) van Hertz. Kies voor een EV met een 'longe range' van ruim 500 km actieradius en je hebt altijd genoeg stroom om je routes uit te voeren. Lees hier alles over het huren van een elektrische Tesla of Polestar en vraag bij boeking voor een upgrade naar dit type auto. Je betaalt hiervoor een toeslag die je grotendeels terugverdient ter plekke vanwege minder brandstofkosten. Maak je reis nog duurzamer door voor elektrisch te kiezen!

Ter plaatse te betalen

 • parkentrees
 • parkeer- en tolgelden
 • Over de activiteiten

  In het uitgebreide informatiepakket dat u ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kunt u zelf bepalen of u een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor u zelf de zwaarte van uw reis kunt bepalen. Er zijn vaak alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar u een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, uw plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

  Geschikt voor kinderen

  Deze reis is ook uitermate geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. En natuurlijk kun je een bezoek aan een van de themaparken (Universal, Sea World, Disney) makkelijk toevoegen aan je rondreis. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt. De meeste hotels beschikken ook over een zwembad, dat zeker door de kids gewaardeerd zal worden.

  Extra's

  Verlengingshotels

  Dorchester hotel

  In het Art Deco District van South Beach Miami, op de hoek van Collins Avenue en 18th Street ligt dit stijlvolle hotel. De mooie groene entree en decoratieve lobby geven je direct het gevoel op een speciale plaats beland te zijn. Kamers zijn mooi licht en comfortabel ingericht. Het hotel beschikt over een zwembad en het restaurant Moreno's Cuba.

  Excursies

  swim_with_manatee.jpg

  Florida * Swim with Manatees Crystal River (vanaf € 90,- per persoon)

  Vroeg in de ochtend vaar je per boot de Crystal River op, die gevoed wordt door natuurlijke bronnen. Gestoken in een neopreen pak, het water is 22 graden, en getooid met snorkel en duikbril ga je te water. De kapitein geeft aan waar de manatees te zien zijn en hoe je je moet gedragen: je hangt roerloos in het water en ziet de zeekoeien soms vanaf enkele meters afstand. In het begin is het best spannend zo dicht bij deze enorme dieren te zijn: ze meten wel 3-4 meter en wegen tot 500 kg! Maar eenmaal gewend aan de goedmoedige zwaargewichten is dit een fantastische ervaring! Manatees zwemmen het gehele jaar in de zeeen rondom Florida en in de rivieren inland. In de wintermaanden concentreren ze zich in de door bronnen gevoede rivieren. Beste tijd voor deze excursie is dan ook 1 november t/m 31 maart. Daarbuiten zijn er beduidend minder manatees aanwezig.

  139_Mangrovetour_Ten_Thousand_Islands.jpg

  Florida * Mangrove Tunnel Kayak Eco Tour (vanaf € 114,- per persoon)

  Boek geen natuurvervuilende 'airboat' excursie (waar de Everglades befaamd om zijn) maar verken op originele wijze de moerassen en mangrovebossen van de Everglades. Onder leiding van een deskundige gids maak je een kajaktocht in het Ten Thousand Islands Wildlife Refuge. Je peddelt in een eenpersoons kajak door een wirwar van kreken en moerasplassen waar je talrijke vogels zult zien als zilverreigers, anhinga's en roze lepelaars. Je vind een route door het haast ondoordringbare doolhof van het mangrovebos. Mogelijk zie je slangetjes rusten op een tak of een goed verscholen alligator op een zandbank. Dit is zoals je de Everglades moet beleven! Tour start om 08.30 en 13.30 (vanwege klimaat wordt 08.30 sterk aanbevolen) en duurt ongeveer 3 uur.

  Praktische informatie

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Orlando en een terugvlucht vanaf Miami of Orlando. Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

  SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven. 
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Nota bene
  U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

  De reis is het hele jaar te maken, maar voor de activiteiten is het eigenlijk in de zomer te warm. De beste tijd is dan ook tussen 1 december en 1 mei.

  Klimaat
  Januari en februari hebben een dagtemperatuur van 15-25 graden, maar zo af en toe kan er bij een sterke noordelijke luchtstroming echt koud weer met nachtvorst gedurende enige dagen binnenstromen. Er valt in deze tijd nauwelijks regen. Maart en april begint de thermometer al op te lopen naar 22-30 graden. Een zeer stabiele tijd met wederom nauwelijks neerslag. Zeewater temperatuur bedraagt zo’n 17-24 graden. Mei is de overgangsmaand. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden bedraagt 30-33 graden. Dit zijn tevens de natste maanden met in juni en juli vrijwel dagelijks een portie regen. In combinatie met de hoge luchtvochtigheid voelt het erg klam en benauwd. Augustus en september zijn de warmste en meest instabiele maanden. Temperatuur loopt vaak op tot boven 35 graden en ook ’s nachts blijft het 22-25 graden. De kans op orkanen neemt nu flink toe. Het zeewater is met 27-30 graden lekker warm. Orkaanseizoen duurt van begin juni tot eind november. Gemiddeld passeert 1 storm per 2 jaar Florida. Zodra een storm het land nadert moeten de adviezen van het National Weather Service opgevolgd worden en eventuele plannen aangepast. Een orkaanwaarschuwing wordt meestal zo’n 36 uur van te voren aangekondigd. Oktober en november is weer een overgangstijd naar wat stabieler weer: minder regen en minder wolkendek, en een wat lagere temperatuur maken het weer wat aangenamer. Tenslotte geeft december dagtemperaturen van 20-25 graden, vele wolkenloze dagen en weinig neerslag. De maanden december t/m april zijn de prettigste dagen om rond te reizen en enigszins actief bezig te zijn. Omdat het ’s nachts flink afkoelt begint de dag vaak met mist of nevel. Daardoor blijft de ochtend ook nog koel. De overige maanden zijn meer geschikt voor een verblijf aan het strand om verkoeling te zoeken.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Florida ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

  Hotels en duurzaamheid 

  Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
  Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

   

  Overal in Amerika kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt of een lunch in een restaurant moet je ongeveer $ 12-15 rekenen, en een diner $ 25-35,-(exclusief alcohol) , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden eventueel wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

  Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het reispakket van de geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

  • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
  • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
  • lichte wandelschoenen
  • slippers o.i.d. voor eventuele kajaktochten
  • regenkleding (jas liefst van ademende stof)/paraplu
  • luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
  • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
  • fototoestel
  • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika of route app
  • verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt)
  • evt. bord/mok/bestek voor gebruik in hotels (zie kopje 'duurzaamheid')
  • GELDIG paspoort en rijbewijs
  • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
  • Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
  • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren

  Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor.

  • Op 30 september 2022 raasde de tropische orkaan Ian over Florida. Met name het zuidwesten van de staat werd zeer hard getroffen. Het herstellen van de schade gaat nogmaanden duren.
  • per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection.

  Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigde-staten-van-amerika. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

  Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/verenigde-staten/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

  In het kader van het ESTA-programma moet je vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Lees alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

  Het is ook mogelijk de ESTA aan te vragen via de ESTA-app, beschikbaar in de Apple Store en op Google Play. Uitleg over hoe deze te gebruiken vind je in bijgevoegde document: ESTA-mobile guide.

  Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

  Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heb je geen visum nodig. Wel moet je een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

  ESTA-formulier rechtstreeks

  ESTA-mobile guide

  NB: Per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection

  Indien je geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

  Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heb je geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
  • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
  • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Aanbevolen
  Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doe je er verstandig aan  waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder de kleding te dragen of achter te laten in een kluis in je hotel. Verder dien je op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op je hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar je dus beter niet kunt komen. Vraag in je hotel informatie hierover.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  swamp,_shutterstock,_Hackeman.jpg

  Verenigde Staten - Florida

  Natuurreis door het authentieke onbekende Florida

  Actieve natuurrondreis langs lodges en hotels, inclusief huurauto

  Zwaarte
  Comfort
  Natuur Rondreizen
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.