Verenigde Staten - Camperreis Utah & Montana, 23 dagen De mooiste nationale parken van het Westen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Rondreis per camper

Reizen per camper combineert het beste van twee werelden: verblijven in de 'open lucht' op kampeerterreinen nabij de nationale parken in het comfort van een 'hotel op wielen'. Alle plekjes zijn vooraf gereserveerd; dat geeft zekerheid en geen verspilde tijd. Verken de mooiste landschappen van de staten Utah en Montana; ga wandelen door de canyons in Zion, vergaap je aan het kleurenpalet in Bryce; speur naar wolven, beren en bizons in Yellowstone en daal af in de diepste kloof ter wereld, de Grand Canyon.

Uniek aan deze reis

 • Beroemdste parken van het westen van de VS
 • Gereserveerde campingplaatsen
 • Reis flexibel te verlengen
 • Van woestijn tot hooggebergte
Zwaarte
Comfort

Blog – Met de camper door Oregon & Washington

Hoe viert een SNP productmanager zijn vakantie? Frank Maas, verantwoordelijk voor de reizen naar Noord-Amerika, huurde in het voorjaar een camper en trok samen met zijn gezin van het Canadese Vancouver door de Amerikaanse staten Washington en Oregon. Lees verder...

Dag tot dag

Verenigde Staten - Camperreis Utah & Montana

Wat is er mooier dan met je eigen huis op wielen, een camper, de prachtige landschappen van Utah en Montana te verkennen. De camper is comfortabel ingericht met goede bedden, een volledig ingerichte keuken, douche, wc en eettafel. Doordat je zelf kunt koken bespaar je enorm op de kosten van maaltijden ten opzichte van de restaurants. Alle kampeerterreinen en het hotel in Salt Lake City worden vooraf voor je gereserveerd zodat je hierover geen zorgen hebt en altijd op de mooiste plekjes staat en geen tijd verliest met het zoeken naar kampeerplekken. Je staat altijd op een particuliere camping, voorzien van goede faciliteiten, vaak ook een zwembad.
De reis begint in Salt Lake City, een moderne grote stad aan de rand van de woestijn. Je rijdt naar Yellowstone, 's werelds eerste Nationale Park, waar je in de bossen en vlakten op zoek gaat naar wolven, beren en bisons. Maar ook is dit het land van spuitende warm water geisers en hete bronnen. Via Flaming Gorge daal je af naar Moab op het Coloradoplateau. Dit dorpje is het mekka voor de buitensporter; je kunt er raften op de Coloradorivier, een mountainbike huren of paardrijden, of natuurlijk een stevige 'hike' maken in Arches National Park. Via de karakteristieke tafelbergen van Monument Valley beland je op de 'North Rim' van de Grand Canyon, waar het veel stiller is dan op de zuidrand. Daarna volgen Zion, Bryce en Capitol Reef National Park. In de zomer moet je rekening houden met warme temperaturen overdag. Doordat het 's avonds meestal goed afkoelt (typisch voor woestijnklimaat) en meerdere accommodaties boven 2000 meter hoogte liggen waar het 's nachts koeler is, kan de reis toch prima hartje zomer ondernomen worden.

Dag 1

Aankomst in Salt Lake City. Een shuttlebus brengt je naar je hotel in het centrum van de stad. Je belt vanmiddag nog even met de camperverhuurder om een afspraak te maken voor de 'pickup' morgenvroeg. Afhankelijk van je tijdstip van aankomst kun je eind van de dag nog even het centrum inlopen. bijvoorbeeld naar Temple Square en zijn gigantische Mormoonse kerk.

Overnachting in

Salt Lake City

Dag 2-4

Indien je bij de huur van de camper een Early Bird Departure hebt geboekt, dan kun je de camper vanaf 09.00 ophalen (let op dat niet alle verhuurmaatschappijen deze service aanbieden en dat de ophaaltijd per verhuurmaatschappij anders is. Laat je hierover vooraf informeren). Dat is wenselijk gezien de lengte van deze reisdag. Je volgt de Interstate I-15 voor 320 mijl (515 km), ongeveer 6 uur rijden, door Utah en Idaho naar Yellowstone National Park. De komende dagen maak je met de camper een safari door het park, waarbij je grote kans hebt op het zien van beren, elanden, bisons en soms wolven. Natuurlijk mag een bezoek aan Old Faithfull Geisir, Mammoth Hot Springs en de Grand Canyon of the Yellowstone niet ontbreken. Je overnacht op een camping buiten het dorpje West-Yellowstone, net buiten het park (binnenzwembad, restaurant, kampvuur toegestaan). Omdat Yellowstone gemiddeld boven de 2500 m hoogte ligt is het hier koel.

Overnachting in

West Yellowstone

Dag 5-6

Je verlaat het park in zuidelijke richting en bereikt al na 200 km het Grand Tetons National Park, een van de mooiste hooggebergten van het land. Je verblijft op een heel natuurlijke camping in Jackson. De camping ligt aan de Snake River, in de schaduw van hoge bomen, dus midden in de natuur.
Het alpiene gebergte van de Tetons, behoort tot de jongste en daarmee minst verweerde bergmassieven van de V.S. Scherpe pieken die tot boven de 4000m reiken, kaarmeren, watervallen en puinhellingen bepalen het beeld van dit jonge gebergte. Klassiek is het beeld van de indrukwekkende piek van de Grand Teton, spiegelend in het stille water van Jackson Lake. Het park is rijk aan grootwild, zoals elanden, bizons, muildierherten, edelherten, grizzlyberen, zwarte beren, wolven en poema’s. Wandelroutes voeren hoog de bergen in en je kunt je tochten zo licht of zwaar maken als jezelf wil.

Inbegrepen voor dag 6 is een rafttocht in de ochtend. Bij boeking van deze reis geef je een keuze door:
A. een wildwaterraft op de Snake River, met stroomversnellingen van klasse I t/m III. Geschikt voor iedereen, ook zonder ervaring, maar wel met minimumleeftijd van 6 jaar.
B. een rustige 'scenic' wildlife trip, met nauwelijks stroomversnellingen en dus vooral heerlijk om je heen kijken, op zoek naar wild, zoals elanden, herten, otters en visarenden. Minimum leeftijd 4 jaar

 

 

Overnachting in

Jackson

Dag 7-8

Je rijdt dwars door 'Big Sky Country', echt ranchland in de staat Wyoming en bereikt na 375 km het Flaming Gorge Recreational Area. Dit gebied is bekend vanwege de prachtige Red Canyon, de Green River en het grote stuwmeer. Een goede plek voor een wandeling op hoogte, of het huren van een bootje. Onder de grote Ponderosa Pines leven wapitiherten en bobcats. Je overnacht op een camping op hoogte, met uitzicht over Lake Flaming Gorge. In de verder droge omgeving is de camping als een groene oase en heeft zelfs een buitenzwembad.

Overnachting in

Dutch John

Dag 9-11

Na de koelte van het hooggebergte daal je nu af naar de warme canyonlandschappen. Hier zie je voor het eerst de typische afgeronde vormen en warme kleuren van het zandsteen waaruit het Coloradoplateau is opgebouwd. Na 450 km (ruim 6 uur rijden) bereik je het dorpje Moab. Dit is de ‘outdoor capitol’ van de staat Utah. Je kunt er een mountainbike huren voor een geweldige tocht over de ‘slickrock’ of gaan raften op de beroemde Coloradorivier. Natuurlijk mag een bezoek aan het vermaarde Arches National Park niet ontbreken. Een wandeling door het Fiery Furnace is een echte ‘kruip door-sluip door’ tocht over de kale rode rotsvinnen en door smalle kloofjes. Een wandeling naar Delicate Arch bij zonsondergang is om nooit meer te vergeten zo mooi. Neem wel je zaklamp mee voor de terugweg! Je verblijft op een camping in het dorp. (veel schaduw, buitenzwembad, wasserette, mini-golf, restaurant)

Optionele uitbreiding
Ook zijn er verschillende dagexcursies mogelijk in deze omgeving, zoals raften (zie info hieronder).

Overnachting in

Moab

Dag 12

Je volgt een schitterende weg zuidwaarts en brengt een bezoek aan de mysterieuze rotstekeningen van Newspaper Rock, waar al honderden jaren geleden the 'natives' hun boodschappen in de rotsen kerfden. Na 250 km rijden (3½ uur) bereik je het befaamde Monument Valley, bekend van oude westerns en sigarettenreclames. In de middag kun je optioneel een jeeptour maken langs de karakteristieke tafelbergen. Dit is een warme plek in de reis. Je overnacht op een camping in Monument Valley (zanderige grond, weinig schaduw, zwembad, wasserette).

Optionele uitbreiding
Onderweg kun je in Bluff enkele dagexcursies toevoegen (zie info hieronder).

Overnachting in

Monument Valley

Dag 13-14

Een rit van 325 km voert je door de bizarre Painted Desert, dwars door het Navajo State (Indiaanse reservaat) en over de Glenn Canyon Dam naar de noordrand van het Grand Canyon National Park. Je verblijft op een campground nabij Jacob Lake op een 'koele hoogte'. De camping ligt in een mooi bosgebied, waar diverse 'hiking trails' zijn (kampvuur toegestaan, wasserettes). De noordrand van de Grand Canyon is lang niet zo druk als de zuidrand, maar de wandelmogelijkheden in de canyon zijn beperkt. Mooi is een picknick bij zonsondergang op Imperial Point, met een verbluffend uitzicht over de canyon.

Overnachting in

Jacob Lake

Dag 15-17

Een korte rit van 110 km brengt je in de omgeving van Zion National Park. Dit park wordt gezien als het mekka voor de wandelaar, zoals een tocht naar Angels Landing, of door de 600 m diepe Narrows waar je doorheen moet waden. Je verblijft op een camping op 2000 m hoogte, dus lekker koel. Hier is een fantastisch zwembad, restaurant en je kunt er goed paardrijden.

Overnachting in

Zion National Park

Dag 18-19

Een mooie rit brengt je in 2 uurtjes in Bryce Canyon National Park. Sprookjesachtige landschappen in witte, rode en gele kleuren. Een amfitheater van steen waar kriskras allerlei paadjes doorheen lopen. Zoals de Mormoonse pioniers zeiden ‘a hell of a place to loose a cow!’ Iedere avond van de week, behalve zondag, kun je een spectaculaire rodeoshow bijwonen. Je overnacht op een camping aan de ingang van het park (schaduw, zwembad, wasserette, restaurant).

Overnachting in

Bryce Canyon

Dag 20-21

Via de geweldige 'scenic highway 12' rijd je via Escalante en over Boulder Mountain naar Capitol Reef National Park, het land van de ‘sleeping rainbow’. In het park, waar nog enkele gebouwen van de pioniers te zien zijn, is het Ripple Rock Nature Center. Natuurlijk maak je weer een wandeling, bijvoorbeeld door Sulphur Creek, waar je kniediep door een beek moet waden, diep ingesleten in een kloof. Je overnacht in Torrey op een camping met uitzicht op de 'Red Rocks' (schaduw, verwarmd zwembad, kampvuur toegestaan, wasserette).

Overnachting in

Torrey

Dag 22

De laatste rit van je reis brengt je in 360 km terug in Salt Lake City. Indien je 'Laat inleveren' hebt bijgeboekt (noodzakelijk dus bij deze reis) kun je de camper tot 15.00 uur inleveren. (let op dat niet alle verhuurmaatschappijen deze service aanbieden en dat de inlevertijd per verhuurmaatschappij anders is. Laat u hierover vooraf informeren). Hier overnacht je opnieuw in een hotel.

Overnachting in

Salt Lake City

Dag 23

Op afspraak brengt het shuttlebusje van het hotel je naar de luchthaven (of je neemt een taxi), waar de terugvlucht naar Nederland begint.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Bijna de gehele reis heb je een camper bij de hand. Lekker makkelijk want je hoeft niet iedere dag je spullen in te pakken. Dit 'mobile home' is inderdaad van alle gemakken voorzien: een douche, wc, volledig uitgeruste keukentje, magnetron, elektriciteit etc. is allemaal aanwezig. Ook beddengoed en handdoeken zijn aanwezig. Tijdens het rijden kun je aan een tafeltje een spelletje doen, of op een bank een boekje lezen. Natuurlijk wel met de veiligheidsriemen vast!
Ook moet je regelmatig naar een 'dumpstation' om het afvalwater te storten en weer nieuw drinkwater te tanken. De extra accu in de camper zorgt voor voldoende stroom voor verlichting en de koelkast, ook als je 2 dagen stil staat op een camping. Zodra je gaat rijden laadt deze weer op. Het is dus niet noodzakelijk op campings aangesloten worden op het elektriciteitsnet, een zogenaamde 'hook-up', tenzij je grote stroomverbruikers als een airconditioning wilt gebruiken. Ook het gebruik van laptop, opladers e.d. kunnen alleen indien je aangesloten bent op het elektriciteitsnet.
Houdt u er rekening mee dat campings in Amerika van een andere orde zijn dan in Europa. Waar u in Europa vaak campings achteraf en rustig op het platteland vindt, is de ligging van campings in Amerika vaker in de directe nabijheid van doorgaande wegen. Het is in Amerika gebruikelijk om de ligging van services te richten op de bereikbaarheid. Ook vanwege het aandeel campers dat op campings wil overnachten is deze goede bereikbaarheid essentieel voor een camping.
Alle campings die wij gebruiken zijn geselecteerd vanwege hun relatief rustige ligging: u zult weinig last hebben van het verkeer in de omgeving.
In het algemeen hebben de campings ook duidelijk minder sanitairvoorzieningen dan een Europese camping. Dit omdat er relatief veel campers op de campings staan, die hebben eigen sanitair. Ook zijn er in het algemeen niet zo veel speelvoorzieningen omdat de meeste gasten die op de campings verblijven overdag op pad zijn (bv naar de Nationale Parken) en dus relatief weinig tijd doorbrengen op de camping.
In Salt Lake City verblijf je in een goed hotel, Alle overige nachten verblijf je in je camper op een particuliere camping. Deze liggen dichtbij de natuurparken en zijn luxe ingericht, vaak met zwembad, winkeltje en restaurant. Daar tegenover staat dat de locatie soms minder natuurlijk is, met asfalt of grint als parkeerplek. Bij die plek is dan meestal een picknicktafel en BBQ-plaats. De meeste bieden ook een 'hook-up', dat wil zeggen dat je een aansluiting op de elektriciteit hebt.
Alle overnachtingen worden door SNP vooraf gereserveerd. Toch zijn er meerdere campings die in ons winterseizoen gesloten zijn en dus ook geen reserveringen opnemen voor je reis. De reisovereenkomst na boeking omvat dus een voorlopige bevestiging van de aangevraagde kampeerterreinen. Pas na januari en soms zelfs pas in het voorjaar, als alle campings open zijn, kunnen wij je de definitieve reserveringen bevestigen. Het kan heel soms voorkomen dat er een alternatieve camping uiteindelijk bevestigd wordt in plaats van de originele aanvraag.
Voor het gebruik van elektrische apparaten (bijvoorbeeld batterijoplader) in de hotels en campings heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.

Over de maaltijden

De camper beschikt over een volledig ingerichte keuken, branders, oven, koelkast etc. Je kunt dus zelf je maaltijden verzorgen. Natuurlijk zijn er onderweg ook voldoende mogelijkheden om uit eten te gaan, van een snelle hap in een bekende hamburgerketen tot 'homestyle kitchen' op het platteland en goede restaurants in de steden.

Info kindvriendelijkheid

Een reis per camper is natuurlijk uitermate geschikt om in gezinsverband met kinderen te ondernemen. Kinderen beschouwen de camper al snel tot hun 'eigen huisje' waar ze zich thuis in voelen, en het geeft veel rust dat je niet steeds alle bagage hoeft in te pakken. In de prachtige natuurparken kun je wandelingen maken op elk niveau en is het leuk om naar dieren te speuren. En natuurlijk is er op de meeste campings van alles te beleven voor de kinderen, vaak een zwembad, en ze maken er makkelijk nieuwe vriendjes.

Inbegrepen

 • Overnachtingen in hotels en op kampeerterreinen
 • wildwater of rustige watertocht per rubberraft op de Snake River
 • Informatiepakket, kaartmateriaal en dag-tot-dag programma

Niet inbegrepen

 • Vlucht
 • Camperhuur op maat (prijzen en typen campers kunt u zelf zien via de module 'Camperhuur USA'.)
 • Maaltijden
 • Benzine ongeveer $ 700,-,-
 • Entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 

Camperhuur

Je mag met je normale Nederlandse B rijbewijs een camper in de Verenigde staten en Canada huren en besturen, zelfs de hele grote typen! Een internationaal rijbewijs is niet noodzakelijk. Wanneer je de Engelse taal wellicht onvoldoende beheerst kan het raadzaam zijn om een vertaling (dat is een internationaal rijbewijs) aan te schaffen via de ANWB. 

Je maakt deze reis op basis van een gehuurde camper. Omdat de huurprijs van een camper niet vast ligt maar wekelijks gebaseerd wordt op basis van vraag en aanbod (net als vluchten), zijn de huurkosten van de camper nog niet in de getoonde arrangementsprijs opgenomen, maar worden toegevoegd middels een aanvraag van een offerte voor camperhuur. Dit kun je zelf, of laat je door een SNP-medewerker verrichten, middels de module 'Camperhuur USA'. Je loopt deze module stap voor stap door:

 • aantal reizigers (inclusief lengte)
 • aantal bestuurders
 • ophaalplaats en inleverplaats is Salt Lake City
 • ophaal- en inleverdata
 • aantal km's standaard 4000
 • bijzondere wensen: noodzakelijk is 'vroeg vertrek' (early bird) en 'laat inleveren'
 • eventueel airconditioning

In principe worden standaard toegevoegd de Persoonlijke en Camper Inventaris, waarmee je een volledige uitrusting hebt (inclusief beddengoed en handdoeken). In de huurvoorwaarden kun je lezen waaruit deze inventarissen bestaan. Check altijd op je offerte of deze erin staan. De offerte laat je dan verschillende mogelijkheden zien waaruit je kunt kiezen. In de kolom 'kwaliteit' kun je kiezen uit budget-basis-basis plus of premium. Budget- en basiscampers zijn niet alleen minder luxe maar hebben ook beduidend meer kilometers gereden dan de basis plus en premium campers. Natuurlijk kun je bij budget en basis er gewoon vanuit gaan dat alles werkt, maar de inrichting heeft meer geleden, kastjes kunnen eerder beschadigd zijn, bekleding minder net en dat soort zaken.Het getal in het typenummer is de lengte in feet. Standaard voor 4 personen is 22-25 feet, voor 5 personen 25 feet, voor 6 personen 30 feet. Standaard kun je de camper pas ophalen de dag na aankomst (dus altijd eerst een hotelovernachting nodig) vanaf 13.00 uur. Indien je 'vroeg vertrek' (Early Bird) bij de huur bestelt kun je al vanaf 9.00 uur de camper ophalen. Op zondag zijn de meeste verhuurstations gesloten. Inleveren van de camper moet voor 11.00, met de optie 'laat inleveren' moet dit voor 15.00 uur.
Door op de (onderstreepte) links te klikken krijgt u meer informatie over het voertuig en over de verhuurmaatschappij. Neemt u deze goed door voordat u boekt via de knop 'Boek deze camper'. Denkt u eraan dat kinderen kleiner dan 1.40 of onder 18 kg verplicht in een kinderzitje moeten plaatsnemen. Deze kun je meenemen vanuit NL of ter plaatse aanschaffen in een supermarkt. Het is mogelijk een aanvullende camperverzekering via SNP af te sluiten, de No Risk Camper Verzekering.

 

Ter plaatse te betalen

 • Parkentrees (National Park Pass geldig in alle parken, per camper ongeveer $ 80,-)
 • Over de activiteiten

  In het uitgebreide informatiepakket dat u ontvangt staan allerlei ideeen, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kunt u zelf bepalen of u een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor u zelf de zwaarte van uw reis kunt bepalen. Het is ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar u een complete udate van mogelijkheden kunt krijgen, uw plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

  Geschikt voor kinderen

  Alle leeftijden

  Extra dagen

  Op alle campings uit de reis kun je extra nachten toevoegen, die wij vooraf voor je reserveren. Kosten zijn € 115,- per nacht voor een kampeerplek (exclusief de kosten van een extra dag camperhuur). Wil je echt andere gebieden toevoegen dan 'rekken' we camperhuur op met het benodigde extra aantal dagen, maar we maken geen reserveringen voor die nieuwe campings. Een extra nacht in het standaardhotel in Salt Lake City kost ongeveer € 125,- per nacht per kamer.

  Heen- en terugreis

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Salt Lake City. Houd u er bij de planning van uw terugreis rekening mee, dat u - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

  SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Nota bene
  U mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast uw handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dient u vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien u een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in New York, alvorens naar uw eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar uw eindbestemming een nationale vlucht en moet u in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 25,- voor het eerste stuk en $ 50,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee u vliegt vindt u de actuele informatie hierover.

   

  Extra's

  Excursies

  Colorado_raft_en_camp_4.jpg

  Utah * Colorado River Raft

  Voor iedereen die kennis wil maken met raften, het met een rubberboot afzakken van een rivier, is dit een goede keuze. Deze halve dag tour richt zich op beginners en families met kinderen. Het wordt gewoon een leuke dag met een 'scenic float', een rustige vaartocht over de Colorado rivier, door een van de mooiste landschappen van het gebied. Heerlijk om daar op deze manier over het water doorheen te reizen. Langs Fisher Tower, door ProfessorValley en onderweg een viertal stroomversnellingen in de categorie 1-II. Er is voldoende gelegenheid om lekker in de rivier te springen. Kinderen moeten minimaal 25 kg wegen.Er is een ochtend (9.00) en middagtrip (12.00) waarbij in de middag wel een lunch is inbegrepen. In het voorjaar is het waterniveau hoger en de temperatuur koel.

  Colorado-River-Westwater-Canyon_6590426097_l.jpg

  Utah * Westwater Canyon Rafting

  Door National Geograhpic Explorer omschreven als 'the best one-day whitewater rafting in the west'. Hou je vast op deze wildernisrivier die je over een lengte van 17 mijl (27 km) afzakt in stabiele meerpersoonsrafts met gids. Geschikt voor avonturiers met enige raft-ervaring, want je 'neemt' stroomversnellingen in de categorie III-IV (zelfs een V tussen midden mei en eind juni), en dat is best spannend! Kinderen moeten minimaal 12 jaar oud zijn en alle deelnemers moeten goed kunnen zwemmen. Je krijgt natuurlijk een helm en zwemvest. Maar in het voorjaar (april-15 juni) is het water nog fris en is het noodzakelijk een wetsuite te huren (niet inbegrepen). Vanaf juli is het water beduidend warmer en is een wetsuite niet meer nodig. Geniet van de spanning, maar ook het schitterende landschap. Een unieke ervaring. Excursie vangt aan in Moab om 7.00 uur in de ochtend en duurt ongeveer 10 uur, inclusief transfers.

  canyoneering_utah_with_kids.jpg

  Utah * Four Corners Canyoneering

  De activiteit waarbij men al klimmend, klauterend en springend zich door een canyon beweegt, gebruik makend van touwen, heet 'canyoneering'. Een duidelijk tikkeltje spannender dan gewoon wandelen! Deze gegidste halve dag tour start in Bluff (nabij Blanding, Utah) en is vooral geschikt voor beginners en kinderen. Je leert abseilen, klimmen, 'schoorstenen' en waden in de prachtige omgeving van Calf Canyon. Bij hoog water moet er mogelijk een heel klein stukje gezwommen worden en dat zal best fris zijn, afhankelijk van de tijd van het jaar. In totaal leg je ruim 3 km af door de canyon, en duurt de tocht 3-4 uur. Last van hoogtevrees is niet handig, of je moet het willen overwinnen! Wandelschoenen met goede grip zijn essentieel en je kleren worden vies.

  San_Juan_River_ruins.jpg

  Utah * San Juan River Raft

  Niet de bekende (en overlopen) Colorado River maar de vrij onbekende en dus stille San Juan River is het decor van dit avontuur. Ook focust deze riviertocht zich niet zozeer op de spanning en sensatie van het wildwaterraften, maar is het bovenal een mooie 'scenic' vaart en besteedt het aandacht aan de historie van pioniers en de inheemse bevolking in dit stroomgebied. Hierdoor is dit de meest 'complete' riviertocht op het Coloradoplateau en een unieke manier om door dit fantastischje land te reizen. Onderweg stap je regelmatig uit en maak je korte wandelingen. Je ziet indiaanse rotstekeningen en eeuwenoude ruïnes hoog op de kliffen, geniet van een overheerlijke lunch in de schaduw van populieren; hopelijk zie je de bighorn schapen, balancerend op de rotsrichels en doen we een zoektocht naar 300 miljoen jaar oude fossielen. Enkele stroomversnelling doen tijdelijk het bloed sneller stromen. Het totale traject is 26 mijl (41 km) waarover we zo'n 8 uur doen. Vertrek is om 8.00 uur vanuit Bluff (Utah). Minimum leeftijd 6 jaar.

  Praktische informatie

  Je kunt dit arrangement beginnen in de periode tussen 1 juni en 15 september. Ophalen of inleveren camper kan niet op zondag.

  Overal in Amerika kunt u makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houdt u er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt moet u ongeveer $ 10,- rekenen, een lunch $ 10-12,- en een diner $ 20-30,- , afhankelijk van type restaurant. (indien u zelf kookt ligt dit bedrag natuurlijk veel lager). Kijkt u bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat u rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kunt u met uw bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

  Van SNP krijgt u een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Hierin zijn uw persoonlijke aanpassingen (bv extra nachten) niet verwerkt. Wel vindt u tevens informatie in uw reispakket van de door u geboekte aanvullende bouwstenen. Daarnaast krijgt u vooraf een originele overzichtskaart van West-USA. Originele topografische kaarten kunt u ter plaatse aanschaffen in de bezoekerscentra van de Nationale Parken. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

  Reist u met grote koffers voor uw bagage, dan raden wij u aan deze bij het ophalen van uw camper uit te ruimen en achter te laten op het camperverhuuradres. U kunt ze dan bij terugkomst in Salt Lake City weer gebruiken. In de camper zelf is kastruimte aanwezig maar niet om grote koffers op te slaan. Alternatief is het meenemen van uw bagage in handzame reistassen.

  Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

  Reizigers met een rechtstreekse vlucht naar de Verenigde Staten dienen vanaf woensdag 9 juli 2014 rekening te houden met een extra controle op elektronische apparatuur in de handbagage.
  De maatregel geldt voor het vervoer van elektronica met batterijen in de handbagage zoals telefoons, laptops en camera's. Wanneer de apparatuur niet aangezet kan worden of niet uit de beschermhoes kan worden gehaald, mag de apparatuur niet mee het vliegtuig in. De extra controle vindt direct aan de gate plaats en wordt uitgevoerd op meer dan dertig dagelijkse vluchten naar de Verenigde Staten


  Voor toegang tot en een verblijf in de Verenigde Staten (ook als stopover onderweg naar een bestemming buiten de VS) hebt u een paspoort nodig, dat geldig is tot en met uw verblijf in de VS. Iedereen, dus zowel ouders als kinderen ongeacht de leeftijd hebben een eigen paspoort nodig.

  Paspoorten moeten 'machine readable' zijn. Alle Nederlandse paspoorten, uitgegeven na 1995 zijn dit. Nieuwe Nederlandse paspoorten beschikken over een chip, maar ook de oudere Nederlandse paspoorten zonder chip worden geaccepteerd. Een uitzondering hierop vormt het geval indien u over een noodpaspoort beschikt. Deze wordt niet geaccepteerd door de douane van de VS. In dat geval zult u dus eerst een officieel visum moeten aanvragen (dit is echt iets anders dan het ESTA-formulier).
  Indien u op Schiphol voorafgaande aan uw vlucht nog een noodpaspoort moet aanvragen voor uzelf of een kind kunt u geen visum direct bevestigd krijgen en zult u dus op uw vlucht naar de VS niet geaccepteerd worden.

  In het kader van het ESTA-programma moet u vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Leest u alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage door deze link te volgen.

  Wijziging van al deze bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van de Verenigde Staten (zie nuttige adressen).

  NB: De Verenigde Staten zijn op 21 januari jl. begonnen met de implementatie van een aantal wijzigingen in het Visa Waiver Program welke voor een aantal nationaliteiten een aanscherping inhouden. Voor reizigers met een enkelvoudige Nederlandse nationaliteit zijn er geen wijzigingen,. Voor dubbelvoudige, waarvan één de Nederlandse nationaliteit, kunnen wijzigingen van toepassing zijn. We adviseren tijdig goede nota te nemen van de informatie van het consulaat in Amsterdam.
  Zie voor meer info over de wijzigingen in het Visa Waiver Program:
  http://amsterdam.usconsulate.gov/vwp_esta_changes.html

  Medisch paspoort

  Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

  Voor toegang tot of een verblijf in de Verenigde Staten heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA).

  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien u het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost u dat $ 14,- dat u per creditcard via de website moet betalen

  Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


  Indien u geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP u de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

  Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heeft u geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.
  • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
  • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Voor een verblijf in de Verenigde Staten zijn geen vaccinaties verplicht.

  Aanbevolen
  Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doet u er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar u du sbeter niet kunt komen. Vraag in uw hotel informatie hierover.

  Wat kost deze reis?

  Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  camper-campfire.jpg

  Verenigde Staten - Camperreis Utah & Montana

  De mooiste nationale parken van het Westen

  Rondreis per camper

  Zwaarte
  Comfort
  Rondreizen
  Privéreis

  Reisgezelschap

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Accommodaties

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Vertrekdatum

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

  Startdatum
  Aantal dagen
  Gekozen kamertype
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  -text

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

  Of bekijk de veelgestelde vragen