Turkije - West Lycian Way Hike Experience, 8 dagen Hiken langs de Turkse kust

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Trektocht langs steile, grillige kustlijnen

Yomads neemt je mee naar het eerste gemarkeerde langeafstandspad van Turkije: de waanzinnige Lycian Way. Tijdens deze 8-daagse hike break pakken we het westelijke gedeelte. Van steile, grillige kustlijnen en eindeloze stranden tot de ondergestoven ruïnes van Patara. Ontdek het échte Turkije en hike door een van de laatste onaangetaste kustgebieden van de Middellandse Zee. Tussendoor daal je af naar stille baaitjes waar je een verfrissende duik neemt in de prachtige azuurblauwe zee.

Uniek aan deze reis

 • Hiken over de eerst gemarkeerde trail van Turkije
 • Uitzicht op de ondergestoven ruïnes van Patara
 • Een frisse duik bij het meest gefotografeerde strand Ölü Deniz
 • Overnachting en traditioneel gerecht bij locals
Zwaarte
Comfort

OpPad | Wandelen over de West Lycian Way

Verborgen pareltjes, ze zijn nog steeds te vinden. Zo ontdekte Herman Vuijsje de West Lycian Way, een prachtige wandelroute langs de Turkse zuidkust. Geniet van zijn reportage met de prachtige foto’s van topfotograaf Frits Meyst. Lees verder op Op Pad...


Yomads by SNP - Wat wordt jouw volgende avontuur?

Actieve reizen met andere young nomads boek je bij Yomads. In kleine groepen ga je buiten de gebaande paden. Van een hike break in Turkije tot een women-only huttentocht in de Dolomieten.

Bekijk reizen

Dag tot dag

Turkije - West Lycian Way

Deze reis in het kort: 

Dag 1: Aankomst in Turkije

Dag 2: Via ruïnedorpen naar een beroemd strand en naar boven via een dennenbos (12,5 km)

Dag 3: Kalkwanden, smalle bergruggen en de Vlinderkloof (14 km)

Dag 4: Steile kustpaden, kleine baaitjes en via een prachtige kloof naar het strand (7,5 km)

Dag 5: Een inspannende klim met een beloning van de locals (15,5 km)

Dag 6: Rotsachtige landschappen, historische paden en moerassige vlaktes (12 km)

Dag 7: Ochtendhike naar het strand (8,5 km)

Dag 8: Terug naar Nederland

Dag 1

We vliegen naar Dalaman Airport en rijden na aankomst via kustplaats Fethiye door naar het dorpje Kayaköy.

Overnachting in

Kayaköy

Dag 2

Via het ruïnedorp Kayaköy hiken we naar een heuvel met uitzicht op eiland Gemile. Na de afdaling komen we uit op het meest gefotografeerde strand van Turkije: Ölü Deniz. Top plek voor een nieuwe Insta profielfoto! Na een heerlijke duik in de zee klimmen we naar boven door een mooi dennenbos.

 • Afstand: 12,5 km, 300m stijging en 550m dalen
 • Wandeltijd: 5 uur

Overnachting in

Kayaköy

Dag 3

Afwisseling genoeg vandaag: hiken over de flank van Baba Dag, kalkwanden, smalle bergruggen en een klif in de diepe Vlinderkloof.

 • Afstand: 14 km, 530m stijgen en 520m dalen
 • Wandeltijd: 5,5 uur

Overnachting in

Faralya

Dag 4

Een prachtige hike langs de kust. Via steile paden en baaitjes klimmen we naar het hippie-achtige dorpje Kabak. En voor de die-hards: een extra hike door een prachtige kloof naar het Kabak-strand.

 • Afstand: 7,5 km, 200m stijgen en 275m dalen
 • Optioneel: +8 km, 400m stijgen en 400m dalen
 • Wandeltijd: 7 uur (optioneel + 3 uur)

Overnachting in

Kabak

Dag 5

Vandaag gaan we ervoor: een stevige hike en klim, met een mooi uitzicht over De Zeven Kapen. Via een olijfboomgaard hiken we door naar het dorpje Gey. Hier overnachten we bij locals Ramazan en zijn vrouw Hayber. Met een traditioneel gerecht als beloning!

 • Afstand: 15,5 km, 700m stijgen en 350m dalen
 • Wandeltijd: 5,5 uur

Overnachting in

Gey

Dag 6

Het open en rotsachtige landschap van vandaag brengt ons naar het dorpje Bel. We hiken over een 2000 jaar oud Romeins pad naar het onbekende, maar indrukwekkende dorp Sidyma.

 • Afstand: 12km, 450m stijgen en dalen
 • Wandeltijd: 4,5 uur

Overnachting in

Patara

Dag 7

Een heerlijke ochtendhike via het oude Romeinse aquaduct langs oude waterleidingen terug naar Patara. 's Middags is er tijd voor het strand en een heerlijke duik in de zee. Voor de liefhebbers sluiten we de dag af met een lekkere cocktail om nog even helemaal in de vakantiesfeer te blijven. 

 • Afstand: 8,5 km
 • Wandeltijd: 2,5 uur

Overnachting in

Patara

Dag 8

Na een laatste verzorgd ontbijtje reizen terug naar Nederland. Vol mooie herinneringen en foto's om na te genieten. 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We verblijven in eenvoudige guesthouses in tweepersoonskamers. Bij twee guesthouses hebben we eigen WC/douche bij andere delen we de badkamers. In Gey delen we een meerpersoonskamer. Deze accommodatie is iets primitiever maar de gastvrijheid van de gastheer en gastvrouw maakt dit maken dit meer dan goed! Tegen betaling van een toeslag kun je een eenpersoonskamer boeken. Je hebt dan overal een eigen kamer, behalve de nacht in Gey.

Wat is bij de reis inbegrepen?

 • Alle overnachtingen in guesthouses
 • Transfer luchthaven - hotel (mits jouw vlucht aansluit op het aanbevolen schema)
 • Bagagevervoer
 • Ontbijt, 3x lunch en 6x diner
 • Entree Kayaköy
 • Entree opgravingen Patara
 • Begeleiding, hulp en advies van SNP-reisleider

Wat is niet bij de reis inbegrepen?

 • Vlucht Amsterdam - Dalaman (optioneel bij te boeken door SNP) 
 • Overige maaltijden
 • Verzekeringen
 • Overige entrees
 • Eigen uitgaven

Reisinformatie

Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.

Hoe is het vervoer geregeld?

Alle transfers binnen het standaard reisprogramma zijn inbegrepen. Wil je zelf nog meer plekken bezoeken, dan zijn de kosten voor het vervoer voor eigen rekening.

Welk materiaal heb ik nodig?

► Bekijk hier onze Paklijst voor Wandelreizen

Hoe weet ik de route?

Deze reis wordt begeleid door een gecertificeerde SNP-reisleider. Hij of zij toont je de route van de hikes. 

Voor wie is deze reis?

De meeste hikers van het Yomads-aanbod zijn tussen de 30 en 45 jaar. Val je buiten deze leeftijdscategorie, maar lijkt het je leuk om dit avontuur aan te gaan en denk je dat je dit fysiek aankan? Neem dan even contact met ons op.

Je hiket tussen de 8,5 en 15,5 kilometer (2,5 – 7 uur) per dag. Zorg dus dat je voldoende getraind bent om te starten. Houd ook rekening met flinke hoogtes en steile hellingen.

Is dit een singlereis?

In de groep kom je individuele reizigers tegen, maar het is zeker geen singlereis. De Yomads-reizen zijn ook populair bij koppels en vriendengroepen.

Hoe is deze reis georganiseerd?

Na de boeking ontvang je:

 • Alle reisdetails per mail en in Mijn SNP
 • Uitgebreid dagprogramma
 • Routes en locaties
 • Uitnodiging WhatsApp-groep

Goed om te weten

In Turkije is hiketoerisme nog relatief onbekend, maar dat gaat ongetwijfeld snel veranderen. Niet alleen vanwege de schitterende natuur en interessante cultuur, maar ook omdat de bevolking van herders en landbouwers een uitgebreid padennet onderhoudt. De Lycian Way is hier het beste voorbeeld van: het eerste gemarkeerde langeafstand-wandelpad van Turkije. Steeds meer hikers trekken over deze wandelroute. Tijdens deze reis maken we gebruik van de gemarkeerde paden van de Lycian Way. Die zijn goed te bewandelen, maar houd wel rekening met stenige paden en grote hoogtes.

 Vergeet niet om tijdens je hike experience een lakenzak, kussensloop en extra handdoeken mee te nemen.

Extra's

Aanvullende opties

Je hebt zelf je heen- terugreis geregeld of reist afwijkend van de groep én sluit aan bij de groepstransfer. Dit is enkel mogelijk als je aankomst/ vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet de andere hikers bij aankomst op de luchthaven in Dalaman, wanneer je gebruik maakt van de transfer naar de eerste accommodatie. Of bij de eerste accommodatie in Kayaköy, wanneer je geen gebruik maakt van deze transfer.

Vluchtinformatie:

Deze vlucht is het beste te combineren met een vlucht vanaf Schiphol met een tussenstop in Istanbul naar Dalaman. Onderstaand vluchtschema sluit het beste aan op deze reis:

Vluchtschema -Turkish Airlines met vertrek 12/10
TK1952  Amsterdam - Istanbul vertrek om 11.20 aankomst 15.50 uur
TK2558 Istanbul - Dalaman vertrek om 17.35 aankomst 18.55 uur

TK2557 Dalaman - Istanbul vertrek om 14.20 aankomst 15.50 uur.
TK1955 Istanbul - Amsterdam vertrek om 19.10 aankomst 21.45 uur

Boek je de vlucht zelf? Wij raden aan om de vlucht pas te reserveren als deze Yomads-reis voldoende deelnemers heeft en voorzien is van het label 'Voldoende Deelnemers'.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

De reis is inclusief transfer van de luchthaven naar de accommodatie in Kayaköy en op de laatste dag van de accommodatie in Patara naar het vliegveld. Wel horen we graag van je of je hiervan gebruik van wilt maken (door deze optie aan te vinken in het boekingsprocess). De transfer sluit aan op de vlucht van Turkish Airlines van en naar Schiphol zoals bij heen- en terugreis aanbevolen.

Wie reist, stoot onvermijdelijk CO2 uit. Ook op deze reis naar Turkije. Onderstaande grafiek laat zien wat jouw voetafdruk is als je met ons meegaat op deze specifieke reis.

Wil je meer weten over de ecologische voetafdruk van deze West Lycian Way-reis en wat wij doen om die te compenseren? Kijk dan op snp.nl/co2neutraal.

 

Carmacal West Lycian Way Turkije 101340

 

 
Over onze lokale agent

Travelife is een toonaangevende organisatie die agenten, touroperators (als SNP) en accommodatiehouders traint, managet en certificeert op het gebied van verduurzaming. Travelife, in 2007 opgericht door de ANVR, ABTA (tegenhanger van de ANVR in Engeland) en enkele universiteiten, ondersteunt bedrijven om de negatieve impact van toerisme te verkleinen en de positieve gevolgen te bevorderen. Denk hierbij aan verantwoord management, sociaaleconomische factoren, culturele factoren en de gevolgen voor de natuur (aanspreken van natuurlijke bronnen, verminderen vervuiling en behoud biodiversiteit en landschappen). Travelife certificeert op basis van internationaal erkende criteria opgesteld door GSTC (Global Sustainable Tourism Council) en beloont behaalde resultaten met de status Travelife Partner of, het hoogst haalbare, de status Travelife Certified. Om de twee jaar wordt een bedrijf weer getoetst voor de handhaving van de status.

De lokale partner van SNP heeft de status van Travelife Partner behaald.

Ga je binnenkort op reis naar Turkije bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/turkije. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen en vaccinaties te halen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Vanaf 2 maart 2020 hebben reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum meer nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen (binnen een periode van 180 dagen).

Als je op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
In Turkije bestaat een kleine kans een darminfectie op te lopen. Het in acht nemen van hygiënische regels verminderd het gevaar hierop. Loop je toch iets op, dan blijven de verschijnselen meestal beperkt tot 2 of 3 dagen diarree. In Turkije komen ook enkele gevreesde infectieziekten nog voor (buiktyfus, hepatitis etc.). Ook hierop is de kans niet groot, maar toch wat groter dan in ons land.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Malaria
In Turkije komt in beperkte mate in het zuidoosten tussen mei en oktober Malaria voor. Er komt GEEN Malaria voor in het westen en zuidwesten. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.


Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De meeste Turken zien stelen als zo’n beetje het laagste wat je kan doen. Het gebeurt daarom maar zelden dat er wordt gestolen. Je hoeft daarom niet zeer krampachtig alles in de gaten te houden. Wel zullen mensen uit nieuwsgierigheid soms in je spullen grasduinen. Als er veel kinderen in de buurt zijn moet je oppassen. Veel van onze artikelen zijn voor hen machtig interessant.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

West Lycian Way

Turkije - West Lycian Way Hike Experience

Hiken langs de Turkse kust

Trektocht langs steile, grillige kustlijnen

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.