Wandelen in Cappadocië

Turkije - Cappadocië, 9 dagen Zwerven door sprookjesland

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs pensions, hotels en gastgezinnen

Voettocht door het betoverende tufsteenlandschap in het hart van Anatolië, het binnenland van Turkije. Je loopt over de flanken van de Hasan vulkaan en door de Ihlarakloof, waar in de wanden talloze grotkerkjes met bijzondere fresco´s verborgen liggen. Tegen het einde van de reis bereik je de mooiste en kleurrijkste door de natuur gevormde sculpturen. Geniet onderweg van het relaxte leven op het Turkse platteland.

Uniek aan deze reis

 • De authentieke Anatolische hoogvlakte
 • Kleurrijk sprookjesland
 • Zeer verschillende maar altijd vriendelijke pensions
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Turkije - Cappadocië

Mooi is een relatief begrip. Toch lijkt er in het oordeel van reizigers geen grotere eensgezindheid te bestaan als over Turks Cappadocië, gelegen in centraal Anatolië. Dit fascinerende sprookjesland van kleurige tufsteenkegels, grillige canyons en bizarre rotsformaties ontstond door de activiteit van twee grote vulkanen: de Erciyes en de Hasan. Water en wind schuurden, schaafden en polijsten geduldig het zachte vulkanische materiaal tot een waar kunstwerk. Tenslotte hakten Hittieten, monniken, Byzantijnen en Ottomanen huizen en kerken en zelfs complete ondergrondse steden uit. Dit ’wonderland’ vormt het decor van een meerdaagse zwerftocht. Je overnacht in eenvoudige hotels, pensions en bij gastgezinnen.

Dag 1

Na aankomst op Nevsehir-Cappadocia Airport word je opgehaald en naar Ihlara gebracht. Het vriendelijke pension ligt aan de rand van dit kleine dorpje, boven de Ihlarakloof. Als je met daglicht arriveert is het leuk het dorp vast te verkennen.

Overnachting in

Ihlara

Dag 2

Na een ritje van 20 minuten over de Anatolische hoogvlakte, met zicht op de vulkaan Hasan Dagi van 3268 meter hoog, word je afgezet in het dorpje Selime. Hier kun je eerst een bezoek brengen aan de ‘Kathedraal’, een complex van in de zachte tufsteen uitgehouwen kerkjes en kloosterruimten. Daarna begin je aan een mooie wandeling door de groene Ihlara-kloof. Het eerste gedeelte is heel relaxt: lekker lopen onder de knotwilgen langs de rivier de Melendiz, gevolgd door een welverdiende lunch op een heerlijk terras in de rivier. In het 2e deel van de kloof is het vaak wat drukker en kun je enkele mooie Byzantijnse rotskerkjes bezoeken die echter altijd een pittig klimmetje vergen. Tot slot ligt er nog een kuitenbijtertje te wachten om bij je pension, te komen.
Wandeling: 12 km, 4,5 uur, 200m stijgen, 25m dalen.

Overnachting in

Ihlara

Dag 3

Je begint met een korte afdaling naar het centrum van Ihlara, waar je koffie kunt drinken en eten voor de lunch inkopen. Je loopt het dorp uit en volgt de rivier de Melendiz verder. Weer een ontspannen wandeling, waarbij verdwalen bijna onmogelijk is maar waar je wel af en toe dient te zoeken naar het beste paadje en soms even moet klauteren over een obstakel. Onderweg zie je vandaag alleen lokale bewoners en hun vee, je hoort alleen vogels, kikkers en de rivier. De kloof heeft nog steeds op enkele plaatsen hoge loodrechte wanden, maar wordt steeds ondieper en moet uiteindelijk plaats maken voor de hoogvlakte bij Çardak, waar de Melendiz ontspringt. In Çardak word je opgehaald door een taxi voor een rit van een uur naar je volgende overnachtingplaats, gelegen in een geheel ander landschap. Onderweg zie je rechts de bergketen Aladaglar, met toppen tot 3750m, en links de vulkaan Erciyes van meer dan 3900m hoogte. Beiden zijn tot ver in de zomer met sneeuw bedekt. Je eindigt de dag op het stille terras van je gastvrije pension met zicht op steile rotswanden in de gouden gloed van de ondergaande zon.
Wandeling: 18 km, 6,5 uur, 300m stijgen en 100m dalen.

Overnachting in

Soganli

Dag 4

De valleien van Soganli zijn bezaaid met mooi gevormde tufstenen kegeltjes en omzoomd door lichtbruine rotswanden. In de zachte vulkanische aslagen, waaruit kegeltjes en rotswanden bestaan, zijn door vroegere bewoners op grote schaal woningen en kerkjes uitgehakt. Deze rotswoningen waren in de zomer koel en in de winter warm. Door verdergaande erosie van de zachte steen zijn veel rotswoningen en kerkjes inmiddels zwaar gehavend, maar je kunt je nog heel goed een beeld vormen van wat het geweest moet zijn. Omdat de vallei doodlopend is, heerst er een diepe rust. De wandeling naar Güzelöz begint met een pittige klim langs wat kerkjes naar de hoogvlakte, dan verder bovenlangs een spectaculaire kloof en door een kronkelend dalletje. Tot slot een afdaling met zicht op het dorp waar je gaat overnachten.
Wandeling: 10,5 km, 220 m stijgen en 190 m dalen, 3,5 uur.
Je kunt eventueel in de ochtend een korte rondwandeling (van 1,5 tot 5,5 km) langs wat bezienswaardige kerkjes maken en na de lunch, op een terras onder de populieren, beginnen aan de wandeling naar Güzelöz.

Overnachting in

Güzelöz

Dag 5

De wandeling gaat eerst door het bewoonde, brede dal van de Güzel. Allengs wordt het dal smaller en verandert in een smalle kloof, met een dicht begroeide bodem. Na een pittig klimmetje ga je verder op een hoger niveau, door het nu droge en dorre dal, op weg naar de hoogvlakte. Hier heb je enorme vergezichten over Anatolië en besneeuwde vulkanen en bergketens in de verte. Na een struintocht, waarbij je hooguit een herder met zijn vee tegenkomt, bereik je in Sahinefendi de bewoonde wereld weer. Bij de moskee word je opgehaald en in 30 min naar Mustafapasja gebracht, een plaatsje dat vroeger door etnische Grieken werd bewoond en toen Sinassos heette. De architectuur van de Griekse herenhuizen is opvallend.
Wandeling: 15,5 km, 250m stijgen en 200m dalen, 6 uur lopen.

Overnachting in

Mustafapasja

Dag 6

Na een kort ritje begin je de wandeling bij de rustgevende tuin rond het Keslik Monastery, een grotklooster waar ooit 200 monniken leefden. Op weg naar het plattelandsdorpje Cemil loop je langs akkertjes tussen fraai gevormde tufsteenkegels. Aangekomen bij het blauwe Damsameer, een van de vele stuwmeren in het droge Turkije, is de lok van het koele water nauwelijks te weerstaan. Je vervolgt je weg langs een irrigatiekanaal en stijgt vervolgens door boomloos heuvelland naar een uitzichtpunt boven Mustafapaja. In de afdaling kom je voor het eerst langs wijngaarden die in Cappadocië steeds algemener worden. De rest van de dag kun je relaxen op een van de terrasjes aan het dorpsplein.
Wandeling: 12 km, 200m stijgen en 300m dalen, 4 uur lopen.

Overnachting in

Mustafapasja

Dag 7

Vandaag een wat langere, maar bijzonder mooie wandeling door het hart van Cappadocië. Het eerste stuk is nog niet zo spectaculair, alhoewel er een mooie doorsteek van een vallei met rotswoningen is. Dan krijg je zicht op het oude deel van het dorp Ortahisar, onder de karakteristieke rots, die er uit ziet als een gatenkaas. Via een kloof bereik je de moskee in het levendige centrum. Na een verfrissing vervolg je je weg over een enorm kerkhof en loopt langs akkertjes en boomgaarden richting de wit-roze berg Bozdag, omgeven door tufsteenkegels. Hier begint een wonderschone afdaling door sprookjesland die het best wat later op de dag, met avondlicht, genoten kan worden. Na een bezoek aan een idyllische theetuin gaat het verder door de misschien nog mooiere Rose Valley. Neem de tijd voor deze wandeling!
Wandeling: 17 km, 250m stijgen, 400m dalen, 6 uur

Overnachting in

Çavusin

Dag 8

De laatste wandeldag loop je door het hart van sprookjesland en langs de bekende plaatsjes Uchisar en Göreme, die je vanuit Cavusin al zag liggen. De rondwandeling gaat door de Vallei van de Liefde, een fraaie vallei uitgeslepen in witte tufsteen, waarvan de naamgever waarschijnlijk is geïnspireerd door de vorm van de sculpturen. Als je de vallei uit klimt sta je oog in oog met de enorme Rots van Uchisar, een landmark dat overal in Cappadocië te zien is. Omgekeerd heb je vanuit het geliefde plaatsje Uchisar dan ook een enorm uitzicht. Door de Duivenvallei, met schitterende witte rotsformaties, daal je af naar Göreme, het toeristische zwaartepunt van deze streek. Het is de absolute tegenpool van plaatsjes als Ihlara en Güzeloz, waar je eerder deze week langs kwam. Strijk neer op een van de vele terrasjes en geniet van het schouwspel. Vanuit Göreme is de afsluitende etappe naar Cavusin ook weer wonderschoon.
Wandeling: 13,5 km, 250m stijgen en dalen, 5 uur.

Overnachting in

Çavusin

Dag 9

Na het ontbijt eindigt het arrangement.
Voor degenen die laat vertrekken of een extra nacht hebben bijgeboekt is er een korte rondwandeling beschreven vanuit Çavusin die de twee bezienswaardige rotskerkjes, het dorp en de omliggende roze tufsteenformaties met elkaar verbindt. Wandeling: 3,5 km, 100m stijgen en dalen, 1,5 uur. Eventueel kun je deze wandeling uitbreiden met een bezoek aan het openluchtmuseum Eski Zelve (4 km, 150m stijgen/dalen en 1,5 uur lopen extra).
Heel bijzonder is het om de laatste ochtend (vroeg) een ballonvaart te maken. Dit is ter plekke te regelen, mits beschikbaar en afhankelijk van weersomstandigheden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in een verscheidenheid aan pensions, hotelletjes en bij gastgezinnen, normaal gesproken op een kamer met privé badkamer.
Voor Turkse plattelandsbegrippen zijn de gastgezinnen prima onderkomens (de enige die er zijn), in westerse ogen zijn ze vrij basic. Vaak is er wel iemand aanwezig die Frans, Duits of Engels spreekt, maar niet altijd. Een paar woorden Turks van jouw kant worden erg gewaardeerd.
In Ihlara verblijf je in een pension op een ruime kamer met balkon in landelijke omgeving. Soganli is een oase van rust en hier ben je te gast bij een zorgzame familie in een charmant onderkomen, bestaande uit een aantal met Turkse tapijten beklede grotkamers en een heerlijk open terras. Güzelöz is een bedrijvig boerendorp. Hier ben je te gast in het eenvoudige, maar authentieke Griekse pension van Memis.
In Mustafapasje overnacht je in een stijlvol grothotel vlakbij het dorpsplein. Het (grot)hotel in Cavusin is prima en een groot pluspunt is hier de perfecte ligging in het fraaie wandelgebied.

Over de maaltijden

In Ihlara eet je prima in het pension. In Soganli en Guzeloz kookt de vrouw des huizes een lekkere streekmaaltijd voor je. Het hotel in Mustafapasja serveert je een prima lokale maaltijd. In Cavusin is het avondeten niet inbegrepen en laten we de keuze van een eethuisje aan jou.
Lunchinkopen doe je zelf in de dorpjes. Zijn er geen winkeltjes dan koopt je eventueel wat bij de accommodatiehouder of je luncht in een restaurantje onderweg.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • 6 diners
 • transfer van vliegveld Nevsehir naar Ihlara op dag 1
 • transfers op dag 2,3,5 en 6
 • bagagevervoer op dag 3,4,5 en 7
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • entrees
 • overige maaltijden
 • eventuele overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

In Turkije is er (nog) geen wandeltraditie. De lokale bewoners wandelen alleen als het niet anders kan, zoals boeren en herders. Er zijn dan ook bijna geen echte wandelpaden of gemarkeerde routes. Daarbij komt dat er in Turkije geen gedetailleerde kaarten te krijgen zijn (die zijn voorbehouden aan het leger). Wandelen in Turkije is daarom niet vanzelfsprekend. Je loopt in Cappadocië veelal over duidelijke zandwegen en smalle wandelpaadjes, maar er zijn ook stukken dat je in een rivierdal zelf de route tussen de akkertjes en bomen moet bepalen over vage, soms overgroeide paadjes. De rivier is dan je leidraad. Of dat je op de hoogvlakte een stuk moet struinen zonder een enkel pad. Met name vanwege deze stukken raden we sterk aan met de SNP Reis App te lopen. Je kunt ook de routes downloaden op je GPS-ontvanger. Je zult af en toe over een rotsblok moeten klauteren of een steiler hellinkje opklimmen. Kortom een heerlijke wandelvakantie voor de wat avontuurlijk ingestelde wandelaar. 

Vanwege het soms wat lastige navigeren is het niet mogelijk om dit arrangement in je eentje te doen.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Cavusin is een extra nacht waard; er is een korte extra wandeling uitgezet langs enkele rotskerkjes en mooie rotsformaties rond het dorp. Via het pension kun je hier (bij goed weer) eventueel een ballonvaart organiseren (altijd bij zonsopkomst). Wij raden je tevens Soganli aan vanwege de bijzondere sfeer en Mustafapasja vanwege het fraaie pension waar het heerlijk toeven is. Vanuit Mustafapasja kun je met een busje in ca. 45 min bij de beroemde ondergrondse stad Derinkuyu komen of bij de minder bekende (dus minder drukke) ondergrondse stad Kaimakli.

Extra's

Verlengingshotels

Setenönü Hotel (Kayseri)

Goed stadshotel aan de rand van het centrum van Kayseri. Setenönü Hotel biedt haar gasten een restaurant, binnenplaats met terras en gratis wifi. 's Morgens is er een ontbijtbuffet. Je kamer beschikt over airco en een eigen badkamer.  

Hotel Armagrandi Spina (Istanbul)

Hotel Spina is een uitstekend gelegen hotel dat behoort tot de 'Historische Hotels van Istanbul'. Bezienswaardigheden als de Blauwe Moskee, Aya Sofia en Topkapi Paleis bevinden zich op steenworp afstand. Het authentieke en sfeervolle hotel is gesitueerd in een oud Turks huis uit de 19e eeuw en bevindt zich in de gezellige wijk Sultanahmet in een leuk, rustig straatje. Het hotel beschikt over een fraai dakterras met schitterend uitzicht op de Bosporus, Blauwe Moskee en Aya Sofia. De kamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van badkamer, verwarming, airconditioning en dubbele beglazing.
Het ontbijt vindt (bij mooi weer) plaats in een kleine tuin.

Angora House Hotel (Ankara)

Het Angora House Hotel in Ankara bevindt zich in de oude citadel ('Kale' in het Turks) van Ankara. Dit is het meest historische gebied van de stad. Op loopafstand vind je onder andere het archeologisch museum, verschillende restaurantjes, antiek- en handwerkwinkeltjes en de kleurrijke bazaar. Dit traditionele Turkse huis is totaal gerenoveerd en biedt plaats aan een klein aantal toeristen die de oude citadel van Ankara willen ontdekken. Het hotel heeft slechts 6 kamers allen ingericht met antiek en curiosa. In dit hotel waant u zich even terug in de tijd en herbeleeft u de rijke historie. Je kamer beschikt over een zitje, TV, airco en eigen badkamer. In de lounge van het Angora House Hotel is gratis wifi.

Transfers

Transfer Kayseri Airport - Ihlara (vanaf € 55,- per boeking)

Privé transfer van het vliegveld van Kayseri naar uw pension in Ihlara (ca. 160 km).

Voorwaarden: De prijs is de toeslag tov de transfer van Nevsehir Airport naar Ihlara, die inbegrepen is in de reissom.
Prijs is per rit (max. 4 personen), enkele reis

Transfer Cavucin - Nevsehir Airport (vanaf € 72,- per boeking)

Privé transfer van Cavucin naar het vliegveld van Nevsehir (ca. 40 km).
We adviseren deze transfer alleen indien je heel vroeg op het vliegveld moet zijn. Ter plekke kan het hotel in Cavusin een plek in een goedkopere shuttlebus naar het vliegveld regelen (die er wel iets langer over doet).

Voorwaarden: Prijs is per rit (max. 4 personen), enkele reis

Transfer Cavusin - Kayseri airport (vanaf € 99,- per boeking)

Privé transfer van het hotel in Cavusin naar Kayseri Airport

Voorwaarden: Prijs is per rit (max. 4 personen), enkele reis

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Nevsehir (Kapadokya Airport) of Kayseri.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Kapadokya Airport bij Nevsehir (25 km ten noorden van de plaats)
Je wordt opgehaald en naar het pension in Ihlara gebracht (75 km).
Op de laatste dag ga je vanuit Cavusin per bus terug naar Nevsehir Airport (40 km). Deze bussen rijden zeer frequent, soms rechtstreeks. Je kunt eventueel een transfer reserveren.

Vliegveld Kayseri
Na aankomst op het vliegveld neem je de bus naar Kayseri Busstation. Deze rit duurt ca. 30 minuten. Vervolgens neem je de bus van Kayseri naar Nevsehir busstation. Tussen 6.00 uur 's morgens en middernacht vertrekken er om het hele uur bussen van busstation Kayseri naar busstation Nevsehir. De reis duurt 1 uur en 30 min. Je wordt opgehaald in Nevsehir en naar het pension in Ihlara gebracht (75 km). Als je zelf vluchten boekt vragen we je vriendelijk bij boeking je aankomsttijd in Kayseri aan ons door te geven.
Je kunt eventueel ook een transfer reserveren van Kayseri Airport naar Ihlara. 
Op de laatste dag ga je vanuit Cavusin per bus terug naar Kayseri Airport (75 km). Deze bussen rijden zeer frequent, soms rechtstreeks, meestal met overstap in Avanos. Ook hier kun je een privé transfer reserveren.

Omdat vluchten naar Nevsehir of Kayseri meestal via Istanbul gaan, is het leuk om op de heen- of terugweg een korter of langer stadsbezoek Istanbul in te plannen.

Je kunt dit arrangement starten van begin april tot eind oktober. De wandeltemperaturen in Cappadocië zijn ideaal in voor- en najaar (hoewel april nog fris kan zijn). Indien je niet opziet tegen temperaturen die overdag boven de 30 graden komen kun je ook in de zomermaanden terecht. Vanwege de ligging tussen 1000m en 1300m hoogte is de lucht droog en koelt het ’s nachts lekker af. Vanaf half april kleurt Cappadocië groen en is de bloemenpracht groot. In de zomer droogt het land uit en bruintinten overheersen. De herfst brengt mooie kleuren, druiven, noten, abrikozen en ander fruit.

Mocht je reizen tijdens de Ramadanperiode, houd er dan rekening mee dat het openbare leven overdag dan is aangepast; je wordt geacht dit te respecteren. Bijvoorbeeld zijn overdag bijna alle restaurantjes en eetstalletjes e.d. die anders onderweg voor fouragering zorgen dicht. Je kunt overdag wel gewoon in de buurtwinkeltjes eten en drinken krijgen en ook voor het ontbijt wordt overal netjes gezorgd. Als niet-moslims mag je gewoon eten en drinken.

In 2024 is de Ramadanperiode van 10 maart t/m 9 april.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Cappadocië  ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook mooi het verschil tussen twee verschillende vluchtopties.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Over onze lokale agent

Travelife is een toonaangevende organisatie die agenten, touroperators (als SNP) en accommodatiehouders traint, managet en certificeert op het gebied van verduurzaming. Travelife, in 2007 opgericht door de ANVR, ABTA (tegenhanger van de ANVR in Engeland) en enkele universiteiten, ondersteunt bedrijven om de negatieve impact van toerisme te verkleinen en de positieve gevolgen te bevorderen. Denk hierbij aan verantwoord management, sociaaleconomische factoren, culturele factoren en de gevolgen voor de natuur (aanspreken van natuurlijke bronnen, verminderen vervuiling en behoud biodiversiteit en landschappen). Travelife certificeert op basis van internationaal erkende criteria opgesteld door GSTC (Global Sustainable Tourism Council) en beloont behaalde resultaten met de status Travelife Partner of, het hoogst haalbare, de status Travelife Certified. Om de twee jaar wordt een bedrijf weer getoetst voor de handhaving van de status.

De lokale partner van SNP heeft de status van Travelife Partner behaald.

Over het algemeen is het prijspeil in Turkije wat lager dan in Nederland en België. Bij aankomst kun je in de grotere steden of op het vliegveld geld pinnen. Het handigst is om voor noodgevallen op het platteland contant wat euro's in kleine coupures bij u te hebben, die zijn overal te wisselen.

Ga je binnenkort op reis naar Turkije bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/turkije. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen en vaccinaties te halen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Vanaf 2 maart 2020 hebben reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum meer nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen (binnen een periode van 180 dagen).

Als je op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
NB. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
In Turkije bestaat een kleine kans een darminfectie op te lopen. Het in acht nemen van hygiënische regels verminderd het gevaar hierop. Loop je toch iets op, dan blijven de verschijnselen meestal beperkt tot 2 of 3 dagen diarree. In Turkije komen ook enkele gevreesde infectieziekten nog voor (buiktyfus, hepatitis etc.). Ook hierop is de kans niet groot, maar toch wat groter dan in ons land.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Malaria
In Turkije komt in beperkte mate in het zuidoosten tussen mei en oktober Malaria voor. Er komt GEEN Malaria voor in het westen en zuidwesten. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.


Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

De meeste Turken zien stelen als zo’n beetje het laagste wat je kan doen. Het gebeurt daarom maar zelden dat er wordt gestolen. Je hoeft daarom niet zeer krampachtig alles in de gaten te houden. Wel zullen mensen uit nieuwsgierigheid soms in je spullen grasduinen. Als er veel kinderen in de buurt zijn moet je oppassen. Veel van onze artikelen zijn voor hen machtig interessant.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

shutterstock_338729078.jpg

Turkije - Cappadocië

Zwerven door sprookjesland

Wandelvakantie langs pensions, hotels en gastgezinnen

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)