Pyreneeen

Spanje - Trans-Pyreneeën - Oost, 11 of 13 dagen Rondreis door de bergen van Aragon en Catalonië

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve autovakantie langs bijzondere hotels

Rondreis met de auto dwars door de Spaanse Pyreneeën, van west naar oost; dé ultieme roadtrip. Van de woeste branding van de Golf van Biskaje tot aan de azuurblauwe Middellandse Zee en de rode rotsen van de Catalaanse Cap de Creus. In 3 weken en twee etappes reis je door de mooiste berggebieden van Noord-Spanje. Deze oostelijke etappe voert je van de hoogste bergmassieven van de Spaanse Pyreneeën in de omgeving van Bielsa en Benasque, via het prachtige Val de Boí met haar Romaanse kerkjes en granietbergen van de Aiguës Tortes, via de ruige en weinig bezochte Sierra de Cadí en de vruchtbare hoogvlakte van Cerdanya naar de groene heuvels en oude vulkanen van de Garrotxa. Keuze uit een 11-daagse en een 13 daagse-varient, waarbij de langere variant eindigt in kunstenaarsdorpje Cadaques, aan de grillige mediterrane kust van de Cap de Creus. Verblijf in bijzondere accommodaties.  Je digitale reispakket staat vol tips en wandelroutes en daarmee garant voor een actieve en gevarieerde vakantie!

verblijf in bijzondere en mooi gelegen accommodaties

 • bekende nationale parken én onbekende parels
 • grote afwisseling aan (berg)landschappen
 • Keuze uit 11-daagse en 13-daagse variant, met afsluiting aan de Middellandse Zee
 • uitgebreid informatiepakket met wandelingen, tips, etc.
 • Verblijf in mooie en bijzonder gelegen accommodaties
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Spanje - Trans-Pyreneeën – Oost

In het kort ziet je programma voor de 11 of 13 dagen van deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Bielsa, overnachting Bielsa
 • Dag 2: vallei van Pineta, overnachting Bielsa
 • Dag 3: rit naar Benasque, overnachting Benasque
 • Dag 4: Vallei van Benasque en Maladeta natuurpark, overnachting Benasque
 • Dag 5: rit naar Val de Boi, overnachting Erill la Vall (Val de Boi)
 • Dag 6: wandelen/bezoek Val de Boi en Aiguës Tortes, overnachting Erill la Vall (Val de Boi)
 • Dag 7: rit nar de Cerdanya, overnachting Toloriu (Cerdanya)
 • Dag 8: wandelen/bezoek Cerdanya en Sierra de Cadi, overnachting Toloriu (Cerdanya)
 • Dag 9: rit naar de Garrotxa, overnachting Santa Pau
 • Dag 10: wandelen/bezoek Garrotxa, overnachting Santa Pau
 • Dag 11: einde oostelijke etappe (11-daagse variant) of rit naar Cadaques, overnachting Cadaques (13-daagse variant)
 • Dag 12: bezoek Cap de Creus, overnachting Cadaques (alleen 13-daagse variant)
 • Dag 13: einde oostelijke etappe (alleen 13-daagse variant)

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

Dag 1

Aankomst in Bielsa, waar je overnacht in de parador die helemaal achterin de vallei van de Pineta ligt, omringd door de indrukwekkende bergwanden van het massief van de Monte Perdido. Kom je vanuit Nederland dan kun je het startpunt van deze reis snel via de tunnel van Bielsa bereiken. 

Overnachting in

Bielsa - Parador de Bielsa

Dag 2

De parador van Bielsa ligt helemaal achter in de prachtige vallei van Pineta en is omgeven door indrukwekkende bergmassieven van de Monte Perdido, met 3300m hoogte een van de hoogste toppen van de Pyreneeën.  De natuur is hier overweldigend. Je kunt korte wandelingen maken onderin de waterrijke en groene vallei, met een uitbundige flora, of vanaf de hooggelegen parkeerplaats van Espierba over de kam van de Sierra de Espierba en de top Punta Taller. Onderweg heb je steeds prachtig zicht op de indrukwekkende kalkmassieven van het Ordesa-Perdido Nationaal Park. Een uitdagende wandeltocht, die alleen bij goed weer en voor ervaren bergwandelaars geschikt is gaat tegen de steile wanden van het Cirque de Pineta omhoog naar het bergmeer Ibon de Marboré, dat op 2600m hoogte ligt.  

Overnachting in

Bielsa - Parador de Bielsa

Dag 3

Vandaag reis je verder naar het oosten. Eerst volg je de vallei van de Rio Cinca via de nauwe kloof van Devotas tot het fraaie en hooggelegen marktplaatsje Ainsa.  Hier vlakbij ligt het melkblauwe water van het stuwmeer van Mediano, waar je een verfrissende duik kunt nemen en tal van andere wateractiviteiten kunt ondernemen. Van daar rij je via de pas Foradada naar de volgende vallei die diep de bergen van de Pyreneeën in snijdt: de vallei van de Rio Esera. Via de spectaculaire kloof Congosto de Ventamillo bereik je het levendige outdoorcentrum Castejon de Sos. Hier kun je een korte rondwandeling maken via over de flanken van de zonovergoten vallei, langs weilanden en akkertjes en een paar karakteristieke boerendorpjes, zoals Arasan en Liri. Verderop ligt het wintersportdorp Benasque, waar je net buiten het dorp te gast bent in een fraai gelegen en comfortabel hotel met een mooie tuin. Totale rit 110 km, 2,5 uur rijden. 

Overnachting in

Benasque - Hotel El Acebo de Casa Muria

Dag 4

Aan het eind van het dal van Benasque, ligt in aan de voet van het imposante bergmassief van Maladeta, met 3400m het hoogste berg van de Pyreneeën, het afgelegen Hospitalet de Benasque.  Dit op 1750m hoogte gelegen voormalige herberg en hospitaal dat al dateert uit de 12e eeuw. Deze bijzondere plek, nu een hotel, is de ideale startplek voor prachtige bergwandelingen diep in de hoogste dele van de Spaanse Pyreneeën. Er zijn meerdere langere en kortere rondwandelingen te maken. Een mooie rondwandeling gaat door de hooggelegen vallei, waar in de zomer de bloemenpracht uitbundig is, naar het dichtgeslibde bergmeertje van Aiguallut en naar de berghut van Renclusa, waar je op het terras van het uitzicht en een drankje kunt genieten.  Je kunt ook een wandeling maken over de beboste bergflank naar het merkwaardige en verlaten kuuroord Baños de Benasque, dat hoog op de bergflank ligt.  Een pittiger tocht gaat over de steile berghellingen naar de pas Portillon de Benasque (2440m) waar je op de grens met Frankrijk staat en prachtig zicht hebt op de besneeuwde toppen van de Maladeta en de Pico Añeto.  
Als je niet wil wandelen kun je in Benasque ook tal van andere activiteiten ondernemen, zoals een mountainbike huren of een kajak- of rafttocht boeken. 

Overnachting in

Benasque - Hotel El Acebo de Casa Muria

Dag 5

Via de N260, de weg die van west naar oost dwars door de Spaanse Pyreneeën loopt verlaat je de regio Aragon via de passen van Fadas en Espina en bereik je de eigenzinnige regio Catalonië in de vallei van Noguerra Ribagorçana. Het Val de Boí is een zijdal van dit hoofddal en omdat dit dal eeuwenlang grotendeels geïsoleerd van de buitenwereld was heeft het zo'n eigen karakter.  Het dialect en de cultuur zijn er heel typerend. En natuurlijk is de vallei bekend vanwege de prachtige dorpjes en de bijzondere romaanse kerkjes met hun kenmerkende ranke klokkentorens. De kerkjes van Erill la Vall en de San Clemente van Taüll mag je niet missen!  De Val de Boí biedt de wandelliefhebber tal van mogelijkheden en omdat de rit van vandaag niet lang is (65 km, ca 1,5 uur), kun je vandaag al een rondwandeling maken. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit het kleine en hoog op de dalflank gelegen Durro een korte rondwandeling maken over een educatief natuurpad langs en een mooi kapelletje en door een fraai bos.  Een wat pittiger wandeling gaat vanuit Taüll naar de hoge bergkam van de Sierra de Pala naar de top Tossalet de Creuetes. Hier heb je een prachtig uitzicht over het grootste deel van de vallei van Boí en de graniettoppen van de AigüesTortes. 

Overnachting in

Val de Boí, Erill la Vall - Hotel l'Aüt

Dag 6

Het Val de Boí wordt aan de noordzijde afgeschermd door het granieten berglandschap van Aigües Tortes Nationaal Park.  Het zo kenmerkende berglandschap bestaat uit grillige graniettoppen en door gletsjers uitgesleten kommen die gevuld zijn met tientallen bergmeertjes. Er is hier overal water en de sneeuw blijft hier tot diep in de zomer op de hoogste plekken liggen. De bloemenpracht is hier dan ook bijzonder rijk. Je kunt net behulp van taxibusjes het verder strikt beschermde nationale park binnen dringen en een prachtige rondwandeling maken, die begint bij de wild stromende bergbeek van Aigüs Tortes naar de 7 gletsjermeertjes van Dellui.  Of je maakt een wandeling vanaf de grote stuwdam van Callavers langs het gelijknamige stuwmeer naar de op 2200 meter gelegen berghut Ventosa y Calvell, dat in een prachtige omgeving ligt in een hoge bergkom vol rotspartijen, bloemenrijke grasvelden en bergmeertjes.  Via dezelfde route loop je vervolgens terug naar de auto.  Welke route je ook kiest; je bent hier écht in het ongenaakbare hooggebergte! 
Als je niet te veel wilt wandelen kun je vandaag ook op zoek gaan naar een van de vele heerlijke relaxplekjes in de vallei, en heerlijk genieten van de zon, een lekkere picknick of een goed boek aan de oever van een van de vele beken of meertjes. 

Overnachting in

Val de Boí, Erill de Vall - Hotel l'Aüt

Dag 7

Op je reis verder oostwaarts doorkruis je vandaag een dun bevolkt en nauwelijks door toeristen bezocht deel van de Catalaanse Pyreneeën. Ook vandaag is de N260 je leidraad, langs vervallen gehuchtjes en boerderijen, stille dorpjes en hier en daar een kerkje, kapel of klooster. Het landschap wisselt steeds als je via de pas van Creu de Perves de diepe en wijde vallei van de Noguera Pallaresa bereikt. Op een bepaalde plek heeft deze rivier een diepe kloof in het relatief zachte rode conglomeraat gesteente geslepen: de kloof van Collegats, waar je roofvogels kunt spotten en een korte, maar spectaculaire rondwandeling kunt maken. Na het plaatsje Sort gaat de route de hoogte in en wordt het landschap langzaamaan minder mediterraan. Vanaf de 1700m hoge Coll del Canto kun je een korte wandeling maken over met gras bedekte heuveltoppen en beukenbossen. Na La Seu de Urgell bereik je de hoogvlakte van de Cerdanya. Hier voelt het mediterrane Catalonië ver weg. Je verblijft hier in de omgeving van Bellver de Cerdanya in een tot een fraai hotel gerestaureerde boerenhoeve in een klein gehuchtje.  Autorit 160-180 km, duur 3-3,5 uur.

Overnachting in

de Cerdanya - Hosteria Toloriu 1848

Dag 8

De vruchtbare hoogvlakte van Cerdanya wordt aan de zuidzijde afgesloten door de indrukwekkende en mooi gelaagde bergkam van de Sierra de Cadí, een waar wandelparadijs.  Het kleine stadje Bellver is de ‘hoofdstad’ van de hoogvlakte, die eeuwenlang betere verbinding had met Frankrijk dan met Spanje. Dit is dan ook het gebied waar de katharen in de 12e eeuw de vluchtroute op weg naar het veiliger zuiden namen; de zogenaamde Camí dels Bonshomes. Het natuurpark Cadí-Moxeiro kent een zeer rijke flora en fauna. Bellver is een waar centrum van buitensport activiteiten, waaronder mountainbiken. Je kunt er prima MTB’s huren en tochten van verschillende lengte en zwaarte maken. Noordoostelijk van Bellver kun je ook het kleine badlands-gebiedje bij All bezoeken.

Overnachting in

de Cerdanya - Hosteria Toloriu 1848

Dag 9

Er zijn vandaag twee routes mogelijk naar Olot en het oude vulkaangebied van Garrotxa. De snelle route gaat via de tunnel onder de Sierra de Cadi en via het middeleeuwse stadje Baga, dat nauw verbonden is met het lot van de Katharen en hierover een interessant museum heeft, en de kloosterruïne van la Pobla de Lillet naar Ripoll. De mooiere en ook wat langzamere route gaat over de oude passenweg over de 1800m hoge Col de Toses naar het stadje Ripoll. Onderweg kun je dan vanuit Queralbs met het bergtreintje naar het op 2000 meter hoogte gelegen kloostercomplex van Nuria, vanwaar je prachtige rondwandelingen in het bergmassief van de Puigmal kunt maken.  In Ripoll vind je, naast prima restaurantjes het mooie Romaanse klooster van Santa Maria, met een prachtige kloosterhof. Na Ripoll rijd je door een bosrijk gebied van eiken en beuken naar de vriendelijke omgeving van Olót. Hier overnacht je in een fraaie ‘mas’, een comfortabel en smaakvol gerestaureerde boerenhoeve in een gehuchtje buiten het stadje; een heerlijk groene en rustige omgeving. Beide routes 110-130 km, 2 tot 3 uur.

Overnachting in

de omgeving van Olot - Mas La Ferrería

Dag 10

In Olot en het natuurpark van Garrotxa hoef je je niet te vervelen. Het bosrijke gebied met haar talrijke vulkaankegels leent zich uitstekend om per fiets te ontdekken. Je kunt er uiteraard ook prima wandelen. Het landschap is hier compleet anders dan wat je tot nu toe zag!  Ook een bezoek aan het fraaie dorpje Santa Pau en natuurlijk het beroemde Besalu, met haar prachtige romaanse brug mag je eigenlijk ook niet missen. De dichtstbijzijnde grote stad Girona is gemakkelijk te bereiken en meer dan een bezoek waard. Slenter rond door de nauwe straatjes of over en langs de oude stadmuren van deze relaxte universiteitsstad en geniet er van het beste dat culinair Catalonië te bieden heeft.

Overnachting in

de omgeving van Olot - Mas La Ferrería

Dag 11

11-daagse variant:
Na het ontbijt in de accommodatie eindigt het arrangement.

13-daagse variant:
Nog slechts 85 km scheiden je van het blauwe water van de Middellandse Zee. De meest directe route leidt je via het stadje Figueras, waar het beroemde en merkwaardige museum/theater van Dali ligt. Voor de liefhebber van deze markante kunstenaar zeker de moeite waard. Een ander cultureel en historisch hoogtepunt is het hoog gelegen klooster van San Pere de Rodes. Dit prachtige romaanse complex ligt op een spectaculaire plek en biedt prachtig uitzicht op de grillige kust van de Cap de Creus en de Côte Vermeille. Je kunt een korte wandeling maken over de kale top waarop het klooster gebouwd is. Het eindpunt vandaag is Cadaques, dat met haar witte huizen verscholen ligt in een prachtige baai. De Mediterrannée is bereikt. Route 85 (rechtstreekse route) – 95 km (via Santa Pere de Rodes).

Overnachting in

Cadaques - Hotel Llane Petit

Dag 12

Alleen 13-daagse variant:
Cadaques kun je zondermeer fotogeniek noemen! De smalle steegjes, de witte huizen die pal aan het water liggen, de mooie baaitjes met grillige kliffen en kiezelstrandjes, je kunt hier moeiteloos de hele dag door brengen. Je kunt er heerlijk zwemmen of een bootje huren. Aan de gezellige pleintjes vind je uitstekende visrestaurants en barretjes. Iets verderop aan het baaitje van Port Llegat ligt het museum en hus van Salvador Dali, van waaruit hij het dorpje vereeuwigde.  Voor de wandelliefhebber zijn er langs de grillige weg naar de zwarte en rode kliffen van de zonovergoten en winderige kaap van Creus diverse wandelmogelijkheden. Als je het kustpad wilt volgen, zal je voor de terugweg dezelfde route moeten nemen, maar dat hoeft op dit pad met haar steeds wisselende panorama’s geen belemmering te zijn.

Overnachting in

Cadaques - Hotel Llane Petit

Dag 13

Alleen 13-daagse variant:
Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis verblijf je in verschillende hotels, elk bijzonder en met zorg geselecteerd, en vooral uniek qua karakter, sfeer en gastvrijheid. In sommige gebieden gebruiken we meerdere min of meer gelijkwaardige accommodaties, omdat de accommodaties in die regio’s klein zijn. In een aantal gevallen liggen deze alternatieve accommodaties in een andere plaats, maar dat heeft geen gevolgen voor de uitvoering van het programma. De accommodaties zijn geselecteerd op hun bijzondere uitstraling, gastvrijheid of unieke ligging. Sommige zijn zeer comfortabel, andere wat eenvoudiger, maar hebben steeds tenminste comfortniveau 3*. Vaak zijn ze gesitueerd in historische gebouwen. Je verblijft steeds twee nachten in een accommodatie, maar je kunt uiteraard ook extra nachten bijboeken.

In Bielsa verblijf je helemaal achter in de vallei van Pinata in de comfortabele parador, midden in de indrukwekkende bergwereld van het nationale park Ordesa-Monte Perdido.
In de vallei van Benasque, in het hart van het hooggebergte natuurpark Maladeta ben je te gast in een klein, rustig gelegen en smaakvol ingericht hotel met een mooie tuin tegen de helling van de vallei bij het gehuchtje Ramastué en met prachtig panorama.
In de Val de Boí slaap je in een klein en gastvrij dorpshotelletje in het dorpje Erill la Vall.
In de Cerdanya verblijf je in een smaakvol en in moderne stijl gerestaureerde boerenhoeve in een klein gehuchtje. Vanaf het terras heb je fantastisch uitzicht over de Sierra de Cadí. Het hotel beschikt over een goed restaurant.
In de groene heuvels van de Catalaanse Garrotxa verblijf je in een mooie herenboerderij, een zogenaamde 'mas’ in een rustige omgeving buiten het stadje Olot. Het hotel heeft comfortabele en modern ingerichte kamers, een grote tuin met klein zwembad. Het hotel heeft ook een restaurant.
Bij de 13-daagse variant verblijf je tenslotte in het stadje Cadaques in een vriendelijk hotelletje pal aan het blauwe water van de Middellandse Zee.

Kijk ook onder het dag-tot-dagprogramma voor aanvullende informatie over de geselecteerde accommodaties.

Over de maaltijden

Bij dit arrangement is het ontbijt inbegrepen. Je ontbijt steeds in de accommodaties waar je verblijft. Het diner is niet inbegrepen. In sommige locaties zijn in de directe omgeving van het hotel voldoende restaurants, in andere locaties is de keuze beperkt of ben je aangewezen op het restaurant van het hotel (o.a. in Bielsa, Val de Boi, Cerdanya en Olot) en moet je wat verder rijden als je in een ander restaurant wil dineren. Overdag kun je lunchen in een van de dorpjes die je onderweg aan doet, of koop je in een van de winkeltjes die de meeste Spaanse dorpen nog rijk zijn, spullen voor een smakelijke picknick. 
De Catalaanse keuken is van hoge kwaliteit met verse producten.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • (eventuele)autohuur
 • entrees
 • overige maaltijden
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Bij dit arrangement ontvang je een digitaal reispakket met tips over bezienswaardigheden en de gastronomie van de streek, restaurantsuggesties, achtergrondinformatie, en ook routebeschrijvingen van diverse wandelingen (inclusief eenvoudig kaartmateriaal en GPS-tracks). De beschreven wandelroutes lopen uiteen in zwaarte en afstand, zodat je zelf de keus hebt hoe inspannend je de reis wilt maken.

Extra dagen

Je kunt de reis naar wens uitbreiden met extra nachten in alle accommodaties. In Vall de Boi hebben we meerdere wandelmogelijkheden en als je daar gebruik van wilt maken is een extra nacht aldaar aan te bevelen. Als je in de zomermaanden voor de 13-daagse variant kiest, kan her voorkomen dat je in Cadaques verplicht een extra nacht moet bijboeken. In deze maanden kan het voorkomen dat het hotel in Cadaques een verblijf van minimaal 3 nachten eist.

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Sant Agusti (Barcelona)

Hotel San Agustí in Barcelona is een modern stadshotel dat kan bogen op een oude traditie. Het is het oudste hotel van Barcelona (1840), ondergebracht in het volledig gerenoveerde historische gebouw waar vroeger (1720) het Convent van Sint Augustinus resideerde. Het ligt op een rustige locatie aan een plein in het stadscentrum, 50 meter van de Ramblas en vlakbij het operahuis Liceu en de Boqueria markt. Sant Augusti heeft 75 kamers die van alle gemakken zijn voorzien met goed uitgeruste badkamers. Continentaal ontbijt, restaurant service, lounge en koffiebar. Vrije internet en e-mail service voor de gasten. Een vriendelijke en familiaire atmosfeer.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – Bielsa is ca 1350 km. De rit van Olot terug naar Utrecht is ca. 1420 km (vanaf Cadaques 1400 km). Heb je eerst de westelijke etappe gedaan, dan is de rit van Ainsa (de laatste locatie van de westelijke etappe) naar Bielsa ca. 50 km.

De meeste accommodaties in deze reis hebben een eigen parking. Alleen het hotel in Val de Boi heeft geen eigen parking, maar er is wel een kleine gratis openbare parking aan de rand van het kleine dorpje, op een paar minuten lopen van het hotel.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Barcelona.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf de luchthaven reis je verder per huurauto. Bedenk wel dat de afstand van Barcelona naar de eerste accommodatie in Bielsa ongeveer 320 km bedraagt (ca. 4,5 uur).  De rit van de laatste accommodatie naar Barcelona is korter: vanaf Olot ca. 130 km (ca. 2,5 uur); vanaf Cadaques ca. 190 km (ca. 2.45 uur). 

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

Je kunt dit arrangement starten vanaf van half juni t/m half oktober. De zomers zijn aangenaam warm en zonnig. Omdat er ook in de zomermaanden in het hooggebergte en in de hogere delen van de Catalaanse Pyreneeën af en toe neerslag valt, blijven deze gebieden dan opvallend groen. In de valleien en het lagere deel van de Catalaanse Pyreneeën is het 's zomers meestal droog en heet. Daar zijn de maanden mei, juni en september aangenamere periodes om te wandelen. Bedenk dat er in de hogere delen van de Pyreneeën tot ver in juni nog sneeuw op de hogere wandelpaden kan liggen. In het informatiepakket vind je daarom in alle gebieden wandelingen die geschikt zijn voor voor- en najaar en wandelingen die geschikter zijn voor de zomermaanden.  Als je in de zomermaanden voor de langere variant kiest die eindigt in Cadaques, kan het zijn dat je een extra nacht moet bijboeken, omdat de meeste hotels in Cadaques in de zomermaanden in sommige gevallen een minimum verblijf van 3 nachten vragen. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Spaanse Pyreneeën ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal. 

Voor deze reis heb je een (huur)auto nodig.

Als je in de Pyreneeën wandelingen wilt maken, adviseren we je om goede (berg)wandelschoenen mee te nemen, die waterdicht en bij voorkeur hoogsluitend zijn. Winddichte wandelkleding en goede regenkleding zijn ook onontbeerlijk. Maar ook goede bescherming tegen de zon en luchtige wandelkleding zijn, zeker in de zomermaanden, belangrijk. Omdat veel paden vaak stenig zijn, zijn wandelstokken aanbevolen.

Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

European Health Insurance Card (EHIC)

Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:

 • Spaanse ziekenhuizen vragen naar deze kaart. Heb je deze niet dan loopt je het risico dat je de kosten moet voorschieten.
 • bij eerstelijnshulp (huisarts, fysiotherapie) hoeft geen geld te worden voorgeschoten, in tegenstelling tot de gewone zorgpas.
 • met een EHIC kan je het eigen risico cadeau krijgen. De Europese zorgpas vergoedt zorgkosten niet volgens de Nederlandse Zorgverzekeringswet (ZVW), maar op basis van het in het vakantieland geldende zorgstelsel. In landen zonder eigen risico pakt dat gunstig uit. Bij medicijnen op recept wordt wel een eigen bijdrage gevraagd.

 

Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Pyreneeen

Spanje - Trans-Pyreneeën - Oost

Rondreis door de bergen van Aragon en Catalonië

Actieve autovakantie langs bijzondere hotels

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.