Oostenrijk - Silvretta, 8 dagen Luxe wandelvakantie in Oostenrijk

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit luxe berghotel

Vanuit het zeer comfortabele hotel Madrisa verkent u de groene bergwereld van Silvretta en Rhätikon in Vorarlberg. Dankzij enkele transfers en gebruik van kabelbanen kunnen we hoog in de bergwereld doordringen. Al jaren een van onze meest succesvolle wandelvakanties!

Uniek aan deze reis

 • Gebruik van kabelbanen
 • Rijke flora van Vorarlberg
 • Stevige wandeltochten in de bergen van Rhätikon en het Silvrettamassief
 • Verblijf in luxe ****-hotel
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Silvretta

Aan de voet van het imposante Silvrettamassief ligt het dorpje Gargellen, achterin een groene vallei van sparrenbossen en hooilanden die 's zomers vol met bloemen staan. Boven het dorp rijzen de grijze, gneisstoppen van de Rätikongruppe, de Rotbühlspitze en de Madrisa naar de hemel. Hoog in de lucht heeft de alerte toeschouwer kans de imposante steenarend te zien, en sinds de herintroductie in 1985 is in de bergen rond Gargellen met enig geluk ook de steenbok weer te ontwaren. Paden waarlangs de boeren al eeuwen hun vee naar de zomerweiden brengen, slingeren vanuit het dorp in alle richtingen omhoog naar bergpassen zoals het St.Antonienjoch, Schlappinerjoch en het Vergaldajoch. Een week lang treedt u in hun voetsporen en maakt u de prachtigste dagtochten hoog de bergen in, naar het rijk van de korstmossen, krumholz, blauwe gentiaan en eidelweiss. Soms is er een korte transfer, zodat u de omliggende bergmassieven ook leert kennen: vooral de gletsjers van de Piz Buin en de imposante wanden van de Rätikon zijn een ritje meer dan waard. De wandelingen zijn pittig, maar we nemen alle tijd om te genieten van de vergezichten en de bijzondere alpiene flora en fauna. En elke avond is er weer het comfort, het overdekte zwembad en de sauna van Hotel Madrisa.

Dag 1

Aankomst in het kleine dorpje Gargellen, dat hoog in het Gargellental ligt aan de voet van de Silvretta en de Rätikongruppe. Het dorp heeft een mooie laat-barokke kerk met ui-vormige klokkentoren, typerend voor de streek. U neemt uw intrek in het gastvrije en prachtige hotel, van waaruit u de komende week de bergwereld van de Silvretta en de Montafon gaat verkennen.

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 2

Gargellen is het hoogst gelegen dorp van de Montafon, gelegen aan de voet van de imposante, donkere gneiswand van de 2770 m hoge Madrisa. Nadat u het dorp verkend heeft gaat u op pad voor een eerste niet al te lange wandeling door de prachtige dennen- en sparrenbossen die de hellingen boven het dorp bedekken. Eerst klimmen we steil door de bossen, daarna wordt het pad vlakker. Bij de Obwaldhütte neemt u een kijkje bij het mooie bergmeertje Gandasee. Via de Kesslhütte en door het sparrenbos wandelt u terug naar het dorp. U wandelt door het zogenaamde Gargeller Fenster, een bijzonder geologisch fenomeen. Hier komt door donkere gneislagen de lichtgrijze Stulzfluh kalksteen aan de oppervlakte. Dit is ook goed te merken aan de vegetatie die hier, anders dan in de rest van de Silvretta, vooral uit kalkminnende soorten bestaat.Lengte 11 km 800 m stijgen en dalen, 5 uur wandelen.

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 3

Per minibus wordt u naar Tschagguns gebracht. Daar begint een prachtige tocht over de Latschätzer Höhenweg, een prachtig pad, dat hoog boven het Gauertal, langs steile grashellingen en fraaie uitzichtpunten naar de alm van Latschätz voert. Onderlangs de Geissspitse bereiken we de grote Lindauerhütte met haar alpentuin. De hut ligt nietig onder de enorme wanden en pieken van de Drei Türme en de Drusenfluh, de markantste kalksteentoppen van de Rätikongruppe. U wandelt langs de Alvierbach en door het vriendelijke, met hooilanden en boerderijen bezaaide Gauertal terug naar het stuwmeer van Latschau, waar de bus ons opwacht en ons in ca 1 uur naar Gargellen terugbrengt. Lengte 12 km, 150 m stijgen en 1050 m dalen, 5 uur wandelen.

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 4

Vanuit Gargellen gaat u met de kabelbaan omhoog naar de Schafberg op ca. 2100 m. Door een met puinhellingen bezaaide bergkom, wandelt u naar het St. Antoniënjoch (2379 m). Het laatste stukje naar de pas is pittig. Vanaf deze pas in de hoofdkam van de Montafon Gruppe heeft u een schitterend uitzicht over de bergen van Vorarlberg en de bergen van Graubünden aan de Zwitserse zijde. U bevindt zich op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Dan daalt u via prachtig pad over de steile bergflank af naar de brede, met gras bedekte Täscherberg. Tenslotte volgen we de kleine Taschanbach door het sparrenbos boven Gargellen terug naar het dal.Lengte 11 km. Wandelduur: 5,5 uur, 400 m stijgen en 1100 m dalen.

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 5

Een mooie wandeling voert u vanuit Gargellen door het groene Valzifenzertal naar de bergpas Schlappiner Joch (2202 m), die de grens met Zwitserland vormt. Over deze pas voerde een van de vele handels- en herderspaden die de dorpen in Montafon met die van Engadin verbonden. Vanaf de pas kijkt u uit over de vallei van Prätigau en de bergen van het Engadin. Via hetzelfde pad keert u terug naar Gargellen. Wie zich nog aan een extra inspanning wil wagen, kan nog verder wandelen het Wintertal in. Hier is goed te zien welke krachten het ijs op de bodem en de rotsen heeft uitgeoefend. De gletsjer is verdwenen, maar de sporen, in de vorm van moreneruggen en glad gesleten bultrotsen zijn achter gebleven. Lengte 14 km, 800 m, 6 uur wandelen (extra naar het Wintertal: 4 km, 350 m stijgen en dalen, 1,5 uur).

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 6

‘s Ochtends reist u per minibus in ca 45 min. via St. Gallenkirchen naar Gaschurn. De inspannende, maar schitterende wandeling begint, na een fikse klim per kabelbaan, bovenop de bergkam van de Versettla en Madrisella. Een prachtig pad voert over de smalle bergkam langs diverse toppen en steile rots- en grashellingen. Uiteindelijk bereikt u na de pas Matschuner Joch en een prachtig bergmeertje de top van de Heimbühl (2540 m). Vanaf deze top daalt u steil af in het rustige Vergaldenertal, dat beroemd is vanwege zijn bijzondere bloemenpracht; er leven veel alpenmarmotten. Naarmate u lager komt wordt de vegetatie dichter en uiteindelijk bereikt u na een lange afdaling het dorp Gargellen weer. Lengte 14 km, 650 m stijgen en 1250 m dalen, 6,5 uur wandelen.

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 7

We gaan vroeg op pad, want een rit van ca. 1 uur over de schitterende Silvretta Hochalpenstrasse wacht. Na vele haarspeldbochten bereikt u het hoogste punt van deze weg: de 2036 meter hoge Bielerhöhe. Boven het water van het onder liggende stuwmeer, dat een melkwitte kleur heeft, ziet u de vergletsjerde toppen van de 3312 m hoge Piz Buin. Een prachtige wandeling voert u langs de oever van het meer en door het ruige Ochsental naar de Wiesbadener Hütte (2443 m ). U heeft er een prachtig uitzicht op de Vermunt-gletscher. Vanaf de Wiesbadener Hütte klimmen we nog een stukje verder naar het Radsattel (2652m) en dalen door het prachtige Bieltal af, terug naar de Bielerhöhe en het Silvretta stuwmeer. Lengte 16 km, 750 m stijgen en dalen, 6 uur.

Overnachting in

Gargellen - Hotel Madrisa

Dag 8

Uw verblijf in Gargellen is ten einde.

NB Programma

Let op: De vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes.De uitvoering van bovenstaand programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisleider.Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Hotel Madrisa in het hooggelegen bergdorpje Gargellen is een perfect uitgangspunt voor een week bergwandelen, Het is een luxueus en sfeervol ingericht hotel, een hotel met een ‘gouden randje’. De kamers zijn voorzien van alle comfort en zijn ruim. Een deel van de tweepersoonskamers heeft geen twee gescheiden bedden, maar een extra breed bed met 2 matrassen, met elk eigen dekbed. Verder is er in het hotel veel met antiek gewerkt. Het hotel heeft een grote bar, lounge en stube. Tevens beschikt het hotel over een overdekt zwembad, een sauna, stoombad en solarium. Klasse ****, 7 nachten.

Over de maaltijden

De diners in Madrisa zijn voortreffelijk: elke avond wacht u een 4-gangen diners, waarbij u kunt kiezen uit twee hoofdgerechten. Een avond is er zelfs een vijfgangendiner.  's Ochtends staat er een zeer uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar en desgewenst kan men tegen betaling een lunchpakket voor u klaarmaken. De lunchinkopen kunt u ook in een vlakbij gelegen winkel doen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • alle diners 
 • transfers per minibus of postbus conform programma
 • 3x gebruik kabelbaan (dag 3, 4, 6)
 • toeristenbelasting
 • diensten 1 SNP-reisleider

Niet inbegrepen

 • heen en terugreis per dagtrein (optioneel) 
 • lunches
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • entrees en overig gebruik kabelbanen

Over de activiteiten

U maakt stevige dagtochten vanuit het dorp Gargellen diep de omringende bergwereld in. Omdat u de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kunt u iedere dag bepalen of u wel of niet mee wandelt. U dient voor deze reis wel over een goede wandelconditie te beschikken. De wandelingen zijn niet lang, maar de hoogteverschillen zijn flink. U loopt gemiddeld 6 uur per dag, over goede, maar vaak stenige paden. Soms echter verlaten we het pad en zoeken ons een weg over grashellingen. Een enkele keer lopen we een klein stukje over puinhellingen, die voor mensen met hoogtevrees lastig kunnen zijn. De hoogteverschillen zijn flink: 400 tot max 800 meter stijgen en 800 tot max 1200m dalen per dag, over soms steile paden. Bovendien wandelt u op flinke hoogte, Gargellen ligt op 1420 meter, wat de inspanningen kan verzwaren. Ook plotselinge weersverslechteringen kunnen een verzwarende factor zijn. Tegenover deze verzwarende factoren staat wel dat we alle tijd nemen voor de wandelingen en dat er volop gelegenheid is voor het nemen van pauzes en voor het genieten van de natuur en van de uitzichten. Verder maken we soms gebruik van een kabelbaan om het hoogteverschil te kunnen beperken. Bovendien voert tijdens een aantal tochten de terugweg over hetzelfde pad als de heenweg. Wie niet verder wil, kan op deze wandelingen altijd stoppen en rustig wachten tot de doorlopers terugkomen. U kunt natuurlijk ook altijd een dagje in het hotel blijven, er uw gemak van nemen of op eigen houtje de omgeving van Gargellen verkennen.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Je ontmoet je reisgezelschap op het station van Bludenz (als je reist per trein) of in de accommodatie in Gargellen (reizend met eigen vervoer).

Treininformatie

Aansluitend op onderstaand treinschema is er een transfer geregeld vanaf het station naar het hotel. Zorg dus dat je uiterlijk op de genoemde aankomsttijd op het station bent. Lukt dat niet, dan ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie.

Treinschema

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Groepsreis met vertrek 26 juni 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam  CS – Bludenz 07:46 - 18:59 2
Bludenz  – Amsterdam CS 11:02 - 20:44 2

Groepsreis met vertrek 3 juli  en 10 juli 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam   CS – Bludenz 09:08 - 18:59 3
Bludenz – Amsterdam  CS 11:02 - 20:55 2

Groepsreis met vertrek 17 juli en 14 augustus 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam  CS – Bludenz 09:08 - 18:59 3
Bludenz  – Amsterdam CS 11:02 - 21:58 2

Groepsreis met vertrek 24 juli en 31 juli  2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam  CS – Bludenz 08:08 - 18:02 4
Bludenz – Amsterdam  CS 11:02 - 21:58 1

Groepsreis met vertrek 7 augustus 2021;

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam  CS – Bludenz 08:08 - 18:02 4
Bludenz  – Amsterdam CS 11:02 - 20:44 2

Geef je gewenste opstapplaats bij boeking door. Je krijgt een mobiel ticket en een schema vanaf jouw woonplaats of dichtstbijzijnde station, reist individueel en ontmoet de andere deelnemers en de reisleider op het treinstation van aankomst of eerste accommodatie. Zie tevens de informatie bij de tekst 'Waar ontmoet ik de groep'. Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze app beschikbaar zijn.

Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.euWij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft

De Montafon en het Silvrettamassief hebben een typisch bergklimaat. Dat betekent grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, maar ook tussen dal en bergkammen. Ook bestaat er altijd kans op een bui of een snelle weeromslag. Met name in de namiddag kan bij mooi weer een onweersbui ontstaan. In de dalen is het ‘s zomers vaak zeer aangenaam weer. De hogere valleien en bergmassieven vangen echter meer neerslag, hetgeen hun opvallend groene vegetatie en het grote aantal gletsjers verklaart. Hier moet u rekenen op een aanmerkelijk instabieler weerbeeld dan in de valleien: het ene moment schijnt de zon en is het prettig weer, maar even later kan een hagelbui boven u losbarsten en zakt het kwik naar 10ºC.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Silvretta ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Omdat u meestal hoog in de bergen verblijft, kunt u bovendien niet veel geld uitgeven. U heeft alleen geld nodig voor de lunches, drankjes en voor ‘tussendoortjes’. Aan ca. € 20,- per dag zult u waarschijnlijk genoeg hebben.

Vanaf Bludenz reist u met een minibus nog een klein stukje verder naar Gargellen. Tijdens de reis zijn er enkele verplaatsingen naar andere wandelgebieden per minibus of postbus. Bovendien maken we driemaal gebruik van een kabelbaan om het hoogteverschil te kunnen beperken.

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de tochten in de Silvretta te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Met een paar stevige wandelingen, voorafgaand aan de reis, kunt u uw conditie op peil brengen en uw bergwandelschoenen en voeten alvast aan elkaar laten wennen.

Vanwege het overstappen op de treinstations, adviseren wij u uw bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Gedurende de dagwandelingen draagt u een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.

 • GELDIG paspoort
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)


Voor de wandelingen:
 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoogsluitend en ingelopen
 • warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandolie, zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzak (min 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter) of thermosfles
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op de volgende specifieke detailregels voor reizen naar Oostenrijk en de regels die van belang zijn voor een vakantie in dat land, op de website van het Oostenrijks verkeersbureau’s. Volg svp ook de links naar de detailinformatie!
https://www.austria.info/nl/praktische-info/coronavirus-informatie

Extra informatie over testen ter plaatse

 • Bij incheck in hotels, berghutten en horeca is een geldig testbewijs verplicht of bewijs van vaccinatie/ genezen. Tests ter plekke zijn gratis en er zijn ruime testmogelijkheden, o.a. bij apotheken.
 • Gasten moeten worden geregistreerd als zij langer dan 15 minuten blijven - binnen en buiten. Een negatief testresultaat moet aan het personeel worden voorgelegd. Regel svp je testresultaat vooraf aan het verblijf of bezoek; zo belast je het drukke personeel minder. De volgende tests zijn toegestaan: * Negatieve PCR test (geldigheidsduur: 3 dagen) * Negatieve antigeentest onder toezicht bij teststation, apotheek, enz. (geldigheidsduur: 2 dagen) * Antigeentests voor zelftesten (digitaal), geregistreerd in een app (geldigheid: 1 dag) * Zelftests ter plaatse zullen ook toegang verlenen. Deze test is echter alleen geldig voor het ene bezoek of de overnachting in kwestie.

Extra informatie voor overnachtingen in berghutten:

Detailinformatie is te vinden op de Website van de Oostenrijkse Alpenvereniging

 • Denk aan de testverplichting of een vaccinatiebewijs (zie boven)
 • Zonder reservering geen overnachting mogelijk (dat regelen wij dus voor je)
 • Op de meerpersoons slaapzalen zijn minder slaapplaatsen gerealiseerd. Je slaapt dus verder uit elkaar met in acht neming van de 1,5 meter. In sommige hutten zijn op de slaapzalen wandjes geplaatst tussen de verschillende slaapplaatsen.
 • Bezoek hutten alleen in goede gezondheid en met een geldige toegangstest of een bewijs van vrijstelling van de test!
 • Overnachten alleen mogelijk met eigen slaapzak en kussensloop (min. 60x80 cm). Er zijn géén dekens beschikbaar. We raden een lichte dons- of zomerslaapzak aan; geen huttenslaapzak of lakenzak dus!
 • Neem je eigen handdoek mee.
 • Neem zelftests mee voor meerdaagse tochten! (alleen nodig indien niet "Gevaccineerd" of "Genezen")
 • FFP2-maskerplicht voor gasten, behalve aan tafel
 • Personen van één gastengroep met overnachting kunnen samen aan één tafel worden ondergebracht zonder minimumafstand (max. 4 volwassenen en 6 minderjarigen)
 • 22.00 ‘Sperrstunde’: geen toegang meer en ‘huttenrust’.

Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

DSC_2230.jpg

Oostenrijk - Silvretta

Luxe wandelvakantie in Oostenrijk

Wandelvakantie vanuit luxe berghotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 630 klanten