Wandelvakantie vanuit luxe berghotel
Uniek aan deze reis
- Gebruik van kabelbanen
- Rijke flora van Vorarlberg
- Stevige wandeltochten in de bergen van Rhätikon en het Silvrettamassief
- Verblijf in luxe ****-hotel
Hotel Madrisa in het hooggelegen bergdorpje Gargellen is een perfect uitgangspunt voor een week bergwandelen, Het is een luxueus en sfeervol ingericht hotel, een hotel met een ‘gouden randje’. De kamers zijn voorzien van alle comfort en zijn ruim. Een deel van de tweepersoonskamers heeft geen twee gescheiden bedden, maar een extra breed bed met 2 matrassen, met elk eigen dekbed. Verder is er in het hotel veel met antiek gewerkt. Het hotel heeft een grote bar, lounge en stube. Tevens beschikt het hotel over een overdekt zwembad, een sauna, stoombad en solarium. Klasse ****, 7 nachten.
De diners in Madrisa zijn voortreffelijk: elke avond wacht u een 4-gangen diners, waarbij u kunt kiezen uit twee hoofdgerechten. Een avond is er zelfs een vijfgangendiner. 's Ochtends staat er een zeer uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar en desgewenst kan men tegen betaling een lunchpakket voor u klaarmaken. De lunchinkopen kunt u ook in een vlakbij gelegen winkel doen.
U maakt stevige dagtochten vanuit het dorp Gargellen diep de omringende bergwereld in. Omdat u de hele reis in dezelfde accommodatie verblijft, kunt u iedere dag bepalen of u wel of niet mee wandelt. U dient voor deze reis wel over een goede wandelconditie te beschikken. De wandelingen zijn niet lang, maar de hoogteverschillen zijn flink. U loopt gemiddeld 6 uur per dag, over goede, maar vaak stenige paden. Soms echter verlaten we het pad en zoeken ons een weg over grashellingen. Een enkele keer lopen we een klein stukje over puinhellingen, die voor mensen met hoogtevrees lastig kunnen zijn. De hoogteverschillen zijn flink: 400 tot max 800 meter stijgen en 800 tot max 1200m dalen per dag, over soms steile paden. Bovendien wandelt u op flinke hoogte, Gargellen ligt op 1420 meter, wat de inspanningen kan verzwaren. Ook plotselinge weersverslechteringen kunnen een verzwarende factor zijn. Tegenover deze verzwarende factoren staat wel dat we alle tijd nemen voor de wandelingen en dat er volop gelegenheid is voor het nemen van pauzes en voor het genieten van de natuur en van de uitzichten. Verder maken we soms gebruik van een kabelbaan om het hoogteverschil te kunnen beperken. Bovendien voert tijdens een aantal tochten de terugweg over hetzelfde pad als de heenweg. Wie niet verder wil, kan op deze wandelingen altijd stoppen en rustig wachten tot de doorlopers terugkomen. U kunt natuurlijk ook altijd een dagje in het hotel blijven, er uw gemak van nemen of op eigen houtje de omgeving van Gargellen verkennen.
Je ontmoet je reisgezelschap op het station van Bludenz of in het hotel in Gargellen (graag doorgeven bij boeking waar je je bij de groep voegt).
Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Aansluitend op onderstaand treinschema is er een transfer geregeld vanaf het station naar het hotel. Zorg dus dat je uiterlijk op de genoemde aankomsttijd op het station bent.Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:
www.nsinternational.nl of www.happyrail.com/nl
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.
Bestemming | Tijd | Overstap |
Arnhem CS – Bludenz | 09:07 - 18:28 | 2 |
Bludenz – Arnhem CS | 11:31 - 20:58 | 2 |
De Montafon en het Silvrettamassief hebben een typisch bergklimaat. Dat betekent grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, maar ook tussen dal en bergkammen. Ook bestaat er altijd kans op een bui of een snelle weeromslag. Met name in de namiddag kan bij mooi weer een onweersbui ontstaan. In de dalen is het ‘s zomers vaak zeer aangenaam weer. De hogere valleien en bergmassieven vangen echter meer neerslag, hetgeen hun opvallend groene vegetatie en het grote aantal gletsjers verklaart. Hier moet u rekenen op een aanmerkelijk instabieler weerbeeld dan in de valleien: het ene moment schijnt de zon en is het prettig weer, maar even later kan een hagelbui boven u losbarsten en zakt het kwik naar 10ºC.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Silvretta ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Omdat u meestal hoog in de bergen verblijft, kunt u bovendien niet veel geld uitgeven. U heeft alleen geld nodig voor de lunches, drankjes en voor ‘tussendoortjes’. Aan ca. € 20,- per dag zult u waarschijnlijk genoeg hebben.
Vanaf Bludenz reist u met een minibus nog een klein stukje verder naar Gargellen. Tijdens de reis zijn er enkele verplaatsingen naar andere wandelgebieden per minibus of postbus. Bovendien maken we driemaal gebruik van een kabelbaan om het hoogteverschil te kunnen beperken.
Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de tochten in de Silvretta te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Met een paar stevige wandelingen, voorafgaand aan de reis, kunt u uw conditie op peil brengen en uw bergwandelschoenen en voeten alvast aan elkaar laten wennen.
Vanwege het overstappen op de treinstations, adviseren wij u uw bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Gedurende de dagwandelingen draagt u een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.
Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’
Graag willen we je wijzen op het volgende:
Momenteel zijn er geen bijzonderheden.
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.
Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.
Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten