SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 501140 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

Oostenrijk - Kaiserwinkl, 8 dagen

Langlaufen in het spoor van de keizer, langlaufen vanuit hotel

Net over de grens met Oostenrijk ligt het indrukwekkende gebergte van de Wilder en de Zahmer Kaiser. Het hooggelegen dal van Kaiserwinkl heeft door deze “sneeuwvanger” een sneeuwzeker loipennetwerk van zo’n 130 km. Vanuit het aan de loipe gelegen hotel verkennen we het gebied en gaan we ook een dagje naar het Duitse Reit im Winkl.

 
Langlauf walhalla! Loipes te over, zowel voor het hotel, in het dal als in de buurt, hogerop. Indrukwekkend zicht op ...
Bekijk alle reviews (5)
Uniek aan deze reis
 • zeer goed verzorgd loipennet
 • uitstekende hotel
 • loipen in Oostenrijk en Duitsland
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

Als je in Zuid-Duitsland naar de Oostenrijkse grens bij Kufstein reist doemen de eerste Alpen op. Je kunt dan niet om het Kaisergebergte heen. Met een hoogste top van 2344 m vangt het gebergte zeer veel neerslag en dus in de winter zeer veel sneeuw.
Het dal van het Oostenrijkse Kaiserwinkl ligt aan de noordkant van het Kaisergebergte en met 125 km aan loipen is het een prachtig langlaufgebied. Vlak over de grens liggen dan ook nog de loipen van Reit im Winkl.
Vanuit een comfortabele hotel, gelegen tussen de dorpjes Walchsee en Kössen maken we sportieve dagtochten over de uitstekend verzorgde loipen. Zo nu en dan pakken we de bus om onze actieradius te vergroten.

Een heerlijke wintervakantie voor de sportieve langlaufer die kan genieten van de inspanning in de loipe en het comfort van een goed hotel!

boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang Oostenrijk

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • NB Programma

 • kaart

 1. Oostenrijk - Kaiserwinkl
Programma
Reis met de dagtrein vanuit Nederland naar het net over de Oostenrijkse grens gelegen Kufstein. Hier staat een bus op ons te wachten om ons naar het hotel in Bichlach in de Kaiserwinkl te brengen.

Overnachting in
Bichlach

 1. Oostenrijk - Kaiserwinkl
Programma
Na het ontbijt rijden we met de lijnbus in korte tijd naar Walchsee. Hier huren we de langlaufuitrusting. In Walchsee stappen we op de Seenloipe en de Ödloipe, die ons langs oevers van het meer leiden, met een mooi uitzicht op de Zahmer Kaiser. Via een deel van de Kaizerloipe glijden we terug naar het hotel.
Tochtinformatie: lengte ongeveer 15 km, hoogteverschil ongeveer 100 m.

Overnachting in
Bichlach

 1. Oostenrijk - Kaiserwinkl
Programma
Vandaag staat de Ewigkeitswiesloipe op het menu. Na het ontbijt lopen (10 minuten) we naar het begin van de loipe. Gelegen op de noordelijke oevers van de Weissenbach skiën we door weilanden en bossen naar de dorpjes Ausserkapelle en Erlau.
Tochtinformatie: lengte ongeveer 12 km, hoogteverschil ongeveer 250 m.

Overnachting in
Bichlach

 1. Oostenrijk - Kaiserwinkl
Programma
Met de lijnbus rijden we naar het dorpje Schwendt, mooi gelegen aan het begin van het Kohlenbachtal. De Kohlenbach komt van de hellingen van de Wilder Kaiser en tijdens de tocht over de Griesenauloipe komen de steeds dichterbij deze imposante Alpenreus. Na de tocht nemen we weer de bus terug naar het hotel.
Tochtinformatie: lengte ongeveer 15 km, hoogteverschil ongeveer 325 m.

Overnachting in
Bichlach

 1. Pauze op de Postalm
Pauze op de Postalm
Programma
Na een korte wandeling, ongeveer 10 min lopen, stappen we op de loipe die ons naar de Walchsee brengt. Via het natuurgebied Schwemm skiën we aan de noordkant van de Miesberg terug naar het hoofddal van Kaiserwinkl. In Walchsee kun je de bus nemen naar het hotel, maar je kunt natuurlijk ook helemaal terug langlaufen naar het hotel.
Tochtinformatie: lengte ongeveer 20 km, hoogteverschil ongeveer 300 m.

Overnachting in
Bichlach

 1. Oostenrijk - Kaiserwinkl
Programma
Na het ontbijt nemen we de bus naar het Duitse Reit im Winkl. In de langlaufparadijs van de Bayerische Alpen liggen meer dan 70 km gespoorde loipen op ons te wachten. Iedereen kan hier op zijn eigen niveau uit de voeten en je kunt naar believen de routes inkorten en verlengen. Aan het einde van de dag nemen we weer de bus terug naar Kaiserwinkl.

Overnachting in
Bichlach

 1. Oostenrijk - Kaiserwinkl
Programma
Op de laatste dag staan natuurlijk de Kaiserwinklloipe op het programma. Deze indrukwekkende loipe voert door het dal aan de voet van de Zahmer Kaiser, tussen de dorpjes Walchsee en Kössen.
Tochtinformatie: lengte ongeveer 23 km, hoogteverschil ongeveer 600 m.

Overnachting in
Bichlach

 1. Oostenrijk - Kaiserwinkl
Programma
Na het ontbijt worden we naar het treinstation van Kufstein gebracht en stappen op de trein terug naar Nederland.

NB Programma
De uitvoering van het programma is afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden. Eventuele wijzigingen zijn te allen tijde ter beoordeling van de reisleiding. Het programma aan het begin en het einde van de reis kan in verband met mogelijke veranderingen van vertrek- en aankomsttijden gewijzigd worden.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
Hotel Riedl, een mooi viersterrenhotel, ligt in het gehucht Bichlach tussen de dorpjes Walchsee en Kössen. Het hotel ligt aan een zeer rustige landweg en tegenover het hotel is een kleine langlaufloipe getrokken. De kamers zijn in Tiroolse stijl ingericht en hebben standaard een tweepersoonsbed. De matrassen en dekbedden zijn gescheiden. Er zijn geen kamers met gescheiden bedden. Natuurlijk hebben de kamers eigen wc en douche/bad. Het hotel heeft een mooie wellnesafdeling met diverse soorten sauna en een klein zwembad. Dinsdagavond is er altijd een traditionele Tiroolse muziekavond… voor de liefhebbers!


Over de maaltijden
De dag begint met een uitgebreid ontbijt. Voor de lunch kun je een lunchpakket bestellen of in een plaatselijke supermarkt boodschappen doen. Soms is er ook gelegenheid om warm te lunchen in een gezellige Stube. ’s Avonds is er een uitgebreid driegangen keuzemenu met een heerlijk saladebuffet. Donderdags is er een uitgebreid Bauernbuffet.


Inbegrepen
• Overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en avondeten)
• Gebruik zwembad en wellness
• Transfers volgens programma
• Diensten SNP-reisleider


Niet inbegrepen

• Heen- en terugreis (optioneel)
• Maaltijden tijdens heen- en terugreis
• Lunches
• Huur langlaufmateriaal
• Verzekering en persoonlijke uitgavenReserveringskosten
• Reserveringskosten € 20,- per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
Deze winterreis is ideaal voor mensen die houden van een vakantie waarbij inspanning en het comfortabele genieten hand in hand gaan. De tochten die we maken duren 4 tot 5 uur en gaan door een terrein met beperkte hoogteverschillen. Je conditie moet in orde zijn zodat je ook nog kan genieten van het zwembad en de sauna!
Deze reis is geen langlaufcursus en niet geschikt voor mensen die nog nooit gelanglaufd hebben. Je moet ten minste een week langlaufervaring hebben.


Reisleiding

Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie.Minimum aantal deelnemers
6


Maximum aantal deelnemers
15


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • gezondheid

 • vaccinatie

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Materiaal & uitrusting

Voor het langlaufen in gespoorde loipes heb je langlaufski’s nodig met schubben op de afzetzone (ook wel no-wax ski’s genoemd). De juiste lengte van de ski’s is afhankelijk van de voorspanning, je gewicht en je langlaufervaring. De juiste lengte wordt bepaald in de winkel waar je de ski’s koopt of huurt. De tegenwoordig meest gebruikte bindingen en schoenen zijn van Salomon, waarbij een stalen buisje onder de tenen in de binding wordt geklikt. De stokken die je gebruikt voor afzet en evenwicht kunnen het best in hoogte verstelbaar zijn. Ook hier geldt: hoe meer ervaring, hoe langer de stokken kunnen zijn. De langlaufuitrusting kan je ter plaatse huren. De kosten hiervoor zijn €40,- per week.

Paklijst:

• Dagrugzak (25 liter)
• Bergschoenen
• Fleecejack
• Muts
• Sjaal
• Wind- en waterdicht jack
• Zonnehoed of pet
• Zwemkleding
• GELDIG paspoort
• Kopieën van reisdocumenten
• Zonnebrandcrème
• Zonnebril
• Thermosfles
• Lang ondergoed / Thermo-ondergoed
• Skipully
• Handschoenen
• Winddichte en sneeuwafstotende broek
• Skibril (eventueel)
• Lippencrème met UV-filterGeld mee op reis
Euro’s voor persoonlijk uitgaven.


Hoe verplaats je je ter plekke
Deze week maken we diverse keren gebruik van de openbare bus.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • op eigen gelegenheid

 • per auto

 • per trein

Waar ontmoet ik de groep
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid, dan ontmoet je je reisgezelschap bij de eerste accommodatie.


Over de route en parkeergelegenheden
De afstand van Utrecht naar Kaiserwinkl is ongeveer 910 km, vanaf Brussel 860 km. U heeft geen Oostenrijks Autobahnvignet nodig om in Kaiserwinkl te komen. De auto kan geparkeerd worden bij het hotel.


Treininformatie
Bij deze groepsreis reis je per dagtrein naar Kufstein. Na aankomst word je per minibus naar de eerste accommodatie gebracht.


 • maart 2017
 • Langlauf walhalla! Loipes te over, zowel voor het hotel, in het dal als in de buurt, hogerop. Indrukwekkend zicht op het toch wel aparte Kaiser gebergte. Fijn hotel, uitgebreide wellness, zwembad met uitzicht, gastvrij, attent personeel. Goed eten, Oostenrijkse gezelligheid (maar zeker niet té): aanrader!
 • februari 2017
 • Prachtige reis, prima reisleiding en heerlijk hotel met uitgebreide sauna als 'kers op de taart'. Sneeuwzeker is de reis echter niet. Gelukkig vond onze reisleider geweldige alternatieven, waardoor de reis naar ons idee eigenlijk nóg afwisselender is geworden dan deze volgens het oorspronkelijke programma was.
 • maart 2016
 • Langlaufen is niet wandelen maar lekker sportief bezig zijn. Aan het eind van een heerlijke dag goed eten, een goed gesprek en dan moe en voldaan slapen.
 • februari 2016
 • De langlaufreis in Kaiserwinkl is voor alle langlaufers uitstekend te doen. In Kaiserwinkl en in Reit im Winkl ligt een grote keur aan loipes voor een prachtige week in de sneeuw.
 • februari 2016
 • Leuke en niet al te inspannende reis voor wie houdt van langlaufen en de oostenrijkse gezelligheid (overal mogelijkheden om te eten/drinken). Sneeuwzeker is het niet, maar we hebben een super week gehad. Ook mooie wandelingen mogelijk. Prima hotel met uitgebreide welness en vriendelijk personeel.

Data volgende seizoen

Voor het nieuwe seizoen zijn voor deze reis de volgende vertrekdata gepland:


van 10 februari 2018 t/m 17 februari 2018

Data, prijzen en reisprogramma onder voorbehoud


Extra mogelijkheden bij Oostenrijk - Kaiserwinkl

Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden