Noord-Macedonië - Rondreis, 8 dagen Natuur en cultuur in het hart van de Balkan

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Rondreis per (huur)auto langs guesthouses en wijndomein

Rondreis per (huur)auto door het kleine en afwisselende land Macedonië. Je verblijft aan het Meer van Ohrid, waar talrijke wandel- en fietsmogelijkheden zijn. Het stadje Ohrid zelf is een waar openluchtmuseum met zijn eeuwenoude huizen en 365 kerken. Vanaf Ohrid reis je via het Mavrovo Nationaal Park, de kloof van Matka en de hoofdstad Skopje naar het oosten. Daar verblijf je op een wijndomein te midden van de wijnranken. Vervolgens rijd je naar de voet van de dicht beboste Pelister-berg. Je tocht gaat via het geïsoleerde, op een berg gelegen klooster van Treskavec en de door de Romeinen gestichte stad Bitola. Op je bestemming ben te gast in een guesthouse, waar je kunt genieten van de voortreffelijke keuken van de Balkan. Ten slotte reis je via het vogelrijke Prespa-meer en over de bergrug van het Galicica-gebergte, dat het Prespa-meer van het Meer van Ohrid scheidt, terug naar Ohrid. 
De reis kan ook in Skopje worden begonnen en beëindigd.
 

Uniek aan deze reis

 • De natuur èn cultuur van Macedonië
 • De vele gezichten van het kleine maar afwisselende Macedonië
 • Gastvrije en mooi gelegen accommodaties
 • Uitgebreid reispakket met wandelroutes, tips en suggesties
 • Een nacht verblijf op wijnlandgoed
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Noord-Macedonië - Rondreis

Op deze rondreis per (huur)auto maak je intensief kennis met dit kleine maar afwisselende land. Uiteraard bezoek je de toeristische ‘hotspot’ van het land: Ohrid. Van hieruit kun je prachtige wandelingen boven het meer van Ohrid maken of per zeilboot, kajak of rondvaartboot een excursie over het meer maken. Vanuit de rustig in het groen gelegen guesthouse, met zwembad, ben je per auto in vijf minuten in de stad. Ook kun je op de fiets stappen voor een rondrit door het golvende achterland van Ohrid. In de stad Ohrid, meet haar Ottomaanse kasteel, fraaie vakwerkhuizen en talloze kerken, is het heerlijk toeven. Kiezelstrandjes, smalle steegjes, kleine pleintjes, terrasjes aan het water en voortreffelijke restaurants waar de bijzondere Ohrid-forel wordt geserveerd, maken van het stadje een perfecte verblijfplaats. Voorts reis je naar de hoofdstad Skopje via het prachtige berggebied van Mavrovo National Park. Daar kun je een wandeling maken over de hoogvlaktes waar herders hun schapen laten grazen. Ook kun je een bezoekje brengen aan de nauwe kloof van Matka. De volgende dag reis je in een paar uurtjes verder naar het zuidoosten van het land, naar de wijnstreek van Demir Kapija, genoemd naar de nauwe kloof waar de Vardar-rivier zich een weg doorheen baant op weg naar de Egeïsche Zee. Hier verblijf je op een mooi wijndomein.
Dan reis je via het hoog in een granietmassief verscholen klooster van Treskavec en via de vriendelijke stad Bitola, naar een klein dorpje aan de voet van het Pelister-gebergte. Hier ben je te gast in een klein pension, waar de gastvrouw een voortreffelijke maaltijd kan bereiden. Vanuit deze plek kun je een wandeling maken over de beboste flanken van het Pelister-gebergte. Of je brengt een bezoek aan de mozaïeken van de Romeinse opgravingen van Heraklea. Ook kun je het hooggelegen Krusevo verkennen, de stad waar Macedonië in 1903 een korte periode van onafhankelijkheid gekend heeft. 
Ten slotte reis je terug naar de boorden van het Meer van Ohrid. De tocht gaat via het ondiepe meer van Prespa, waar vogelaars zeker aan hun trekken komen, en over de bergkam van het Galicica- gebergte, waar je een pittige bergwandeling kunt maken. Overigens, als je kiest voor een vlucht op Skopje in plaats van Ohrid, kun je de reis ook prima starten in Skopje.

 

Dag 1

Aankomst in Ohrid. De accommodatie ligt op circa tien minuten rijden van het vliegveld, net buiten de stad. De rest van de dag kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een bezoek aan de stad. Ohrid is een zeer bezienswaardige, historische stad en heeft een levendige flaneerboulevard met vele terrasjes. 

Overnachting in

Ohrid - Oaza Inn

Dag 2

Vanuit Ohrid zijn er tal van activiteiten te ondernemen. Je kunt gemakkelijk de hele dag doorbrengen in de historische stad. Het beroemde, door Unesco als Werelderfgoed erkende centrum, is gelegen aan het 287 m diepe Meer van Ohrid. De stad heeft een karakteristieke architectuur, Byzantijnse elfde- tot veertiende-eeuwse kerken en fresco’s. Je kunt een bezoek brengen aan de belangrijkste kerken en de wereldberoemde Byzantijnse iconen in de iconengalerij. ‘Museumstad’ Ohrid is een culturele schatkist en wordt vaak ‘het Jeruzalem van de Balkan’ genoemd. 
Wandel je liever, dan is er een wandeling beschreven die vanuit Elsani langs de fraaie dorpjes voert die hoog boven het Meer van Ohrid liggen, over de beboste flanken van Galicica Nationaal Park. Er is ook een wat inspannender wandeling beschreven die vanuit het dorpje Ramne hoog over het karstplateau van Galicica leidt. Je kunt ook fietsen huren en een licht glooiende fietstocht maken door het heuvelland ten noorden van Ohrid naar de stad Struga en vervolgens langs de vlakke oever van het Meer van Ohrid terug naar Ohrid. Verder kun je een zeilboot huren, kajakken of heerlijk luieren aan een van de kiezelstrandjes. 

 

Overnachting in

Ohrid - Oaza Inn

Dag 3

Vandaag reis je naar de omgeving van Skopje, de hoofdstad van het land. De mooiste autoroute voert via Debar en de vallei van de Crni drim en de diepe kloof van de Radiak-rivier, dwars door het uitgestrekte Mavrovo Nationaal Park. Bij het stuwmeer van Mavrovo kun je per auto of kabelbaan naar de hooggelegen weidegronden en bergen van het Bistra-gebergte, waar je een rondwandeling kunt maken. Dit is het domein van de schaapsherders. Via de brede vallei van Tetovo, de grootste Albanese stad van het land en beroemd vanwege de kleurrijke Sarena Dzamija-moskee, reis je vervolgens verder naar Skopje. Vlak voor de stad kun je de nauwe Matka-kloof bezoeken. Je verblijft in het centrum van de stad Skopje. Rit 220 km, circa 4 uur.

Overnachting in

Skopje

Dag 4

Vandaag wacht een korte, snelle rit over de snelweg door de vallei van de Vardar naar het wijngebied rondom Demir Kapija, in het zuiden van het land. Daarom is er eerst nog even tijd om het centrum van  de hoofdstad te bezoeken, met zijn pompeuze neo-klassieke eenentwintigste-eeuwse architectuur, maar ook met de sfeervolle oude moslimwijk met haar steegjes, moskeeën en oude inns aan de overzijde van de eeuwenoude Kamen Most ('stenen brug') en aan de voet van de burcht. 
Onderweg naar het zuiden kun je ook nog een bezoek brengen aan de opgravingen van de Romeinse stad Stobi. Demir Kapija is vernoemd naar de nauwe kloof waar de Vardar-rivier zich doorheen wurmt, op weg naar het zuiden, een interessant excursiepunt. Op het wijndomein waar je vanavond te gast bent, is het ook goed toeven, en uiteraard kun je hier een wijnproeverij doen. Rit 120 km, 1,5 uur.

 

Overnachting in

Demir Kapija - Popova Kula

Dag 5

De reis door Macedonië gaat verder, naar het westen. Via het weinig bezochte landbouwgebied rond Kavadarci reis je naar de stad Prilep, die aan de rand van de vruchtbare vlakte van Pelagonië ligt. Dit is de stad van de tabaksteelt. De stad ligt onder aan een grillig granietgebergte waar op de top een van de oudste kloosters van het land verscholen ligt: Treskavec. Het klooster is momenteel onder reconstructie, maar het steile weggetje er naartoe is alleen al de moeite waard, los nog van het prachtige uitzicht. Tot de zevende eeuw lag hier de nederzetting Kolobaise. 
Aan de overzijde van de vlakte ligt de vriendelijke stad Bitola, met de Romeinse mozaïeken van Heraklea, net buiten de stad, als beroemdste bezienswaardigheid. Je kunt ook via een omweg naar Bitola rijden, via de hooggelegen stad Krucevo. Deze stad, waar de eenentwintigste eeuw nog lang niet lijkt te zijn aangebroken, kende haar '15 minutes of fame' in 1903, toen de stad van trotse bergbewoners enige maanden de hoofdstad van een onafhankelijke republiek was. Het markante Ilinden Uprising Monument herinnert aan deze roemruchte periode. 
Eindpunt vandaag is het dorpje Dihovo, net buiten Bitola en in een groene vallei aan de voet van de beboste Baba Mountain. Rit 135 km, 3 uur of 165 km, 3,5 uur.

 

Overnachting in

Dihovo, nabij Bitola - Villa Dihovo

Dag 6

De omgeving van Bitola en het Pelister National Park bieden tal van mogelijkheden voor uitstapjes en wandelingen. Uiteraard kun je de stad Bitola en de opgravingen van Heraklea bezoeken, mocht je dat gisteren nog niet gedaan hebben. In Bitola kun je de de begraafplaats van de Franse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog bezoeken, evenals de grote St. Dimitrius-kerk en de twee moskeeën uit de Ottomaanse tijd.
Je kunt ook een inspannende wandeling maken over de beboste flanken van Baba Mountain, in het Pelister National Park. In de bossen groeit een endemische den: de molika-den. In de zomer zijn de bossen en berghellingen rijk aan bloemen. In dit ruige berggebied komen nog beren voor. Aan de westkant van het Pelister N.P. liggen enkele dorpjes tussen de oever van het Prespa-meer en de wilde valleien, die diep het Baba-gebergte binnendringen. In het dorpje Brajcino zijn diverse wandelroutes uitgezet. Hier klopt het èchte hart van de Balkan.

 

Overnachting in

Dihovo, nabij Bitola - Villa Dihovo

Dag 7

Vandaag rijd je naar Ohrid. De korte route is slechts zestig kilometer lang, maar je kunt ook de iets langere en veel mooiere route nemen, langs de oevers van het Prespa-meer en over de Galicica-bergrug. Het Prespa-meer is veel ondieper dan het Meer van Ohrid en is daarom voedsel- en vogelrijker. Met name de rietkragen aan de noordzijde van het meer zijn een eldorado voor vogelaars, die vooral komen voor de kroeskop-pelikaan en de dwergaalscholver. Aan de westkant van het meer kun je een bezoek brengen aan het eilandje Golem Grad, dat vanwege de vele waterslangen ook wel Slangeneiland wordt genoemd. Via een prachtige bergweg steek je vervolgens de bergrug van het Galicica-gebergte over, die het Prespa-meer van het Meer van Ohrid scheidt. De bijzonder rijke flora van het kalkgebergte van Galicica is binnen de grenzen van het Nationale Park streng beschermd. Je kunt een wandeling maken naar een van de toppen van het park, waar je een adembenemend panorama over beide meren hebt. Je kunt ook een lichtere wandeling maken, bovenlangs de oever van het Meer van Ohrid, van het kleine vissersplaatsje Trpejce naar het klooster van Sveti Naum. Een bootje kan je terugbrengen naar je auto in Trpejce. De dag eindigt weer in Ohrid. Rit 100 km, duur 2 uur. Transfer van Trpejca naar Leskoec (circa 45 minuten). Je wandelt over de groene flanken van de bergen langs kleine, verborgen kerkjes en door een fraaie kloof die gaandeweg steeds groener wordt, naar het Sveti Petka-klooster bij Velgoshti, vlak bij Ohrid. Je wordt bij het klooster opgehaald en naar het guesthouse in Ohrid gebracht. Wandeling: 8,5 km, 200 m stijgen en dalen, 4 uur.

Overnachting in

Ohrid - Oaza Inn

Dag 8

Einde arrangement. Afhankelijk van de vluchttijd is er wellicht nog tijd om in Ohrid door te brengen. 

NB Programma

Als je de reis combineert met een vlucht op Skopje in plaats van Ohrid, dan start de reis met de rit van Skopje naar Demir Kapija (dag 4). De reis eindigt dan met de overnachting in Skopje (dag 3). Op de laatste dag maak je de rit van de accommodatie in Skopje naar het vliegveld van Skopje.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft tijdens deze reis in guesthouses en op een wijnlandgoed.
Net buiten Ohrid (5 minuten per auto) ben je te gast in een guesthouse met een grote, groene tuin met zwembad, whirlpool en een overdekte barbecueplaats. In Skopje verblijf je 1 nacht in een modern en comfortabel hotel in het centrum van de stad. Net buiten het dorp Demir Kapija ligt op een heuvel met prachtig zicht op de omgeving het wijndomein Popova Kula. Het gebouw is omgeven door wijngaarden en een groot grasveld en beschikt over een gerenommeerd restaurant, een wijnwinkel. Er worden ook wijnproeverijen gehouden. In het dorpje Dihovo, ca. 10 km buiten de stad Bitola en aan de voet van het Pelistergebergte, verblijf je in een klein guesthouse. 

Over de maaltijden

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner vind je tips in het bijgeleverde reispakket. Met name in Demir Kapija en in Dihovo raden we sterk aan om in de accommodatie te dineren. 

Info kindvriendelijkheid

De accommodaties in Ohrid, Sopiste en Demir Kapija beschikken over familiekamers die op verzoek gereserveerd kunnen worden. De accommodaties in Ohrid en Sopiste beschikken over een zwembad.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • eventuele entrees of excursies
 • eventuele kosten huurauto
 • benzinekosten
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Je kunt het programma van deze rondreis zo inspannend maken als je zelf wilt. In het reispakket vind je voor elke locatie een of meerdere kortere of langere wandelingen beschreven. De wandelingen gaan over over (on)verharde weggetjes en (soms) stenige wandelpaden. Soms loop je in schaduwrijk bos, maar ook hele stukken zonder schaduw. Zorg voor goede bescherming tegen de zon.
In het reispakket vind je ook tips voor excursies of andere activiteiten, bijvoorbeeld waar je fietsen kunt huren, een kayak kunt huren of een gegidste excursie kunt boeken.

Omdat je soms wandelt langs afgelegen terreinen is het om veiligheidsredenen niet mogelijk om deze reis solo uit te voeren. 

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Ohrid is een wat grotere plaats die ook cultureel gezien interessant is. De accommodatie in Demir Kapija is comfortabel en een heerlijke plek voor een rustdag. 

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Reis je per eigen auto dan is de rit van Utrecht naar Ohrid ca 2350 km. Er zijn meerdere routes mogelijk, een is via het Italiaanse Bari en van daar met de ferry naar het Albanese Dürres. De andere route gaat via Wenen, Boedapest en Belgrado. Als je voor deze route kiest, is het verstandiger het arrangement in Demir Kapija te starten (met dag 4 als eerste arrangementsdag) en in Skopje te eindigen.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ohrid of Skopje. Op Ohrid vliegt alleen TUI, rechtstreeks en een paar keer per week. We boeken deze vlucht via onze agent. Op Skopje zijn er verschillende lijnvluchten en chartermogelijkheden vanuit Amsterdam, Brussel of Eindhoven. Chartervluchten tijden onder voorbehoud van eventuele wijzigingen. Tot begin mei worden de vluchten naar Ohrid niet uitgevoerd en kun je alleen op Skopje boeken. Als je voor een vlucht naar en van Skopje vliegt, start je het arrangement met dag 4 (rit Skopje - Demir Kapija) en is je laatste nacht nabij Skopje (programma dag 3).

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Heen via Ohrid (OHD):
Vanaf het vliegveld van Ohrid  rijd je in ca. 10 minuten naar de eerste accommodatie aan de rand van Ohrid. 

Heen via Skopje (SKP):
Vanaf Skopje airport rijd je in ca. 1,5 uur naar Demir Kapija (programmadag 4). 

Terugreis:
Als je vanaf Ohrid terugvliegt rijd je in ca. 10 minuten van de laatste accommodatie naar het vliegveld. Vlieg je vanaf Skopje terug dan rijd je van de laatste accommodatie in Sopiste in ca 40 minuten naar het vliegveld van Skopje.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met je vlucht. Wij bieden je via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

 klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig. 

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

U kunt dit arrangement starten van 1 april t/m 31  oktober. In juli en augustus kan het erg warm zijn in Macedonië, met name in de vallei van Skopje en in het zuidoosten. De nabijheid van het Meer van Ohrid, brengt daar vaak wel wat verkoeling.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Macedonië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook mooi het verschil tussen twee verschillende vluchtopties.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 


 

Tijdens deze reis zijn alle verplaatsingen per (huur)auto.

Ga je binnenkort op reis naar Noord-Macedonië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/noord-macedonie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/noord-macedonie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Macedonië van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Macedonië (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Gezondheidszorg
N.B.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid), de Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Macedonië is een veilig land, maar houdt u er rekening mee dat onderhuidse spanningen tussen Macedoniërs en Albanezen soms de kop op steken en mn in de steden tot opstootjes en demonstraties kunnen leiden.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Noord-Macedonië - Rondreis

Natuur en cultuur in het hart van de Balkan

Rondreis per (huur)auto langs guesthouses en wijndomein

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.