SNP WWW 2014 04 22 0900
Code 102025 R groepsreis
Niveau
       
 
Accommodatie
       
 
Waardering
 

IJsland - Kjölur, 15 dagen

De mooiste wandelgebieden van zuidwest IJsland, wandelvakantie vanuit kampeerplaatsen

Kampeerrondreis langs de landschappelijke hoogtepunten van Zuid- IJsland. Van het vulkanische, dampende Hengillgebergte, naar de Kjölur steenwoestijn tussen de Langjökull en de Hofsjökull. Via de zwarte hellingen van de Hekla naar de beroemde kleuren van de ryolietbergen in Landmannalaugar en in het onbekende Thakgill wandelen aan de voet van de Myrdalsjökull. Hoogtepunt is natuurlijk het bezoek aan het ijsmeer van Jökulsarlon. Heerlijk wandelen in vier prachtige gebieden en kamperen met het comfort van een SNP-kok die de maaltijden verzorgd.

 
Mooie overzichtsreis van belangrijke plekken op IJsland. Wel ben je vaak op drukke plaatsen.
Bekijk alle reviews (20)
Uniek aan deze reis
 • vier wandelgebieden
 • vier basiskampen
 • bijna alles inclusief
vanaf
per persoon
excl. heen- en terugreis

Voor wie houdt van een intensieve kennismaking met de IJslandse natuur, zonder direct een zware rugzaktrektocht te willen maken, is deze kampeerreis de ideale formule. Vanuit vier schitterend gelegen basiskampen maakt u ontspannen dagwandelingen en geniet u optimaal van het spectaculaire landschap en de geologische highlights van het zuidwesten van IJsland. Twee terreinbusjes staan tijdens deze IJsland vakantie tot onze beschikking voor alle transfers. Een SNP-kok draagt zorg voor de inkopen en het bereiden van de maaltijden en een speciale groepstent biedt beschutting bij slecht weer. Zo wordt kamperen weer leuk en aantrekkelijk.Wij selecteerden voor u vier van de mooiste wandelgebieden van het eiland. We beginnen in het vulkanische Hengillgebergte waar de aarde dampt en voortdurend rommelt. Dan gaan we naar de hoogvlakte van de Kjölur tussen de ijskappen van de Langjökull en de Hofsjökull en vervolgens naar de kleurrijke rhyolietbergen van Landmannalaugar. De laatste kampeerplaats is het prachtige dal van Thakgill, aan de voet van de Myrdalsjökull. Natuurlijk bezoek je ook Geysir, Gullfoss en Jökulsarlon, het ijsmeer.
Uitgestrekte ijskappen, zwarte vulkanen, borrelende pruttelpoelen, sissende stoombronnen, vogelrijke klifkusten, grillige lavavelden en stoffige steenwoestijnen; alle IJslandse ingrediënten zijn op deze reis in ruime mate aanwezig en er kan in het rustige tempo van de wandelaar worden genoten. Een echte aanrader dus!

GEZIEN IN REISMAGAZINE
lees het artikel uit SNP.NL reismagazine over deze reis naar het artikel
boeken & kaarten
klik hier voor de SNP selectie boeken & kaarten behorend bij deze reis naar de webshop
 • dag tot dag

 • praktisch

 • van belang IJsland

 • extra

 • actueel

 • heen- en terugreis

 • reviews

 • 1

 • 2

 • 3

 • 4

 • 5

 • 6

 • 7

 • 8

 • 9

 • 10

 • 11

 • 12

 • 13

 • 14

 • 15

 • NB Programma

 • kaart

 1. met Icelandair naar IJsland (Leon Huijs)
met Icelandair naar IJsland (Leon Huijs)
Programma
Na de landing op het internationale vliegveld van Keflavik rijden we over het schiereiland van Reykjanes naar het Hengillgebergte (2 uur rijden). Hier ligt de eerste kampeerplaats waar we voor drie nachten ons basiskamp zullen opbouwen.

Overnachting in
Hengillgebergte

 1. wandelgebied Nesjavellir (Leon Huijs)
wandelgebied Nesjavellir (Leon Huijs)
Programma
Na een korte rit (½ uur rijden) met onze busjes stappen we uit in het Botnadalur. Over groene hellingen en door de wind kaal geblazen tufsteenformaties trekken we door het Hengillgebergte. Onderlangs de Skeggi, met 803 m de hoogste top van het oude vulkanische massief lopen we door een afwisselend landschap. Ook bezoekt u een mooi veld met geothermische bronnen. De wandeling eindigt bij de geothermische centrale van Nesjavellir. Na de wandeling rijden we terug (½ uur rijden) naar de kampeerplaats. Wandeling: 6 uur, 15 km en 400 m stijgen en dalen.

Overnachting in
Hengillgebergte

 1. pootje baden in Reykjadalur (Leon Huijs)
pootje baden in Reykjadalur (Leon Huijs)
Programma
Onze kampeerplaats ligt aan de voet van het Hengill-gebergte, een oud vulkaangebergte dat langzamerhand tot rust is gekomen. Op diverse plaatsen zien we de gloeiende en kokende littekens die duiden op een roerigere periode uit de geologische geschiedenis. We maken een wandeling door het dampende Reykjadalur bij Hveragerdi en liefhebbers kunnen een bad nemen in de warme beek. Het is ongeveer 30 min rijden naar het begin- en eindpunt van de wandeling. Wandeling: 5 uur, 14 km en 300 m stijgen en dalen.

Overnachting in
Hengillgebergte

 1. Thingvellir
Thingvellir
Programma
Nadat we de tenten hebben afgebroken rijden we naar het vlakbij gelegen Thingvellir. Hier maken we een heerlijke wandeling in het dal aan de rand van het Amerikaanse continent, waar in 930 na Chr. de vertegenwoordigers van het volk voor het eerst in de Almannagjá bij elkaar kwamen. Wandeling: 2 uur, 7 km en 50 m stijgen en dalen. Na de wandeling rijden we naar het geothermische Haukadalur. Hier ligt de Strokurgeiser, die zeer regelmatig een prachtige kokende waterkolom de lucht in spuit. Voordat we de hoogvlakte van de Kjölur oprijden stoppen we nog bij de gouden waterval, de Gullfoss. Aan het einde van de middag komen we bij de geothermische oase van Hveravellir. Hier bouwen we weer voor drie dagen onze tenten op. ’s Avonds kunnen we het stof van ons afspoelen in het heerlijk badje, aan de rand van de camping. De totale afstand die we vandaag afleggen met onze busjes bedraagt ongeveer 175 km.

Overnachting in
Hveravellir

 1. het lavaveld bij Búdir
het lavaveld bij Búdir
Programma
De wandeling begint met een bezoek aan de geothermische velden van Hveravellir. Daarna lopen we naar de top van de Strytur schildvulkaan. Bij de kratermond aangekomen wordt duidelijk dat het inderdaad een vulkaan is, die enige duizenden jaren geleden actief is geweest. Vervolgens lopen we over de grillige hellingen vol met touwlava naar de tafelberg Thjófafell. Na een kleine doorwading komen we in het verstilde Dal van de Dieven en stijgen we naar de Raudakollur (1075 m). Een fantastisch uitzicht over de ijskap van de Langjökull is de beloning van deze klim. Wandeling: 8 uur, 18 km en 600 m stijgen en 400 m dalen.

Overnachting in
Hveravellir

 1. Wandeling in Kerlingafjoll
Wandeling in Kerlingafjoll
Programma
Na het ontbijt rijden we een stukje over de Kjölur naar het zuiden en gaan we naar Kerlingarfjöll (1 uur rijden). Hier ligt het restant van een ijskap en de tussen het ijs vrijgekomende hellingen hebben de kenmerkende geelbruine rhyolietkleuren. Op vele plaatsen hoor je de stoombronnen sissen en pruttelen en sieren de stoompluimen de hellingen. We maken hier een afwisselende wandeling. Na de wandeling rijden we weer terug naar Hveravellir en genieten we ’s avonds van het heerlijke bad. Wandeling: 4 uur, 10 km en 200 m stijgen en dalen.

Overnachting in
Hveravellir

 1. Sneeuwhoen
Sneeuwhoen
Programma
Vanmorgen vervolgen we onze reis en rijden we over de Kjölur weer naar het zuiden. Langzaam komen we in de buurt van de Heklavulkaan, historisch de meest actieve vulkaan op IJsland. In het Thjorsdalur bezoeken we Stöng, een boerderij die in 1104 onder een dikke laag Heklapuimsteen werd begraven. Vervolgens rijden we over de Fjallabaksleid naar het kleurrijke Landmannalaugar. De totale afstand bedraagt ongeveer 250 km. Op de kampeerplaats in Landmannalaugar blijven we drie nachten staan. 's Avonds kunnen we een heerlijk bad nemen in de warme beek, aan de rand van het lavaveld.

Overnachting in
Landmannalaugar

 1. Landmannalaugar (Leon Huijs)
Landmannalaugar (Leon Huijs)
Programma
Vandaag maakt u een mooie wandeling door het sprookjesachtige rhyolietgebergte van Landmannalaugar. De met sneeuw en ijs bedekte Hraftinnusker (1128 m) is het doel van de wandeling. Deze berg blijkt van dichtbij één grote, grillige en gitzwarte obsidiaanmassa te zijn. Onderweg passeren we de kolkende ‘wasmachine’ en vele stinkende zwavelpoeltjes. De tocht begint en eindigt in het obsidiaanveld achter de kampeerplaats van Landmannalaugar. Lava is hier gestold tot zwart, keihard en scherp gevormd vulkanisch glas. Een sfeervolle wandeling in een onwerkelijke omgeving. Wandeling: 8 uur, 17 km, 400 m stijgen en dalen.

Overnachting in
Landmannalaugar

 1. het Lelijke Poeltje (Leon Huijs)
het Lelijke Poeltje (Leon Huijs)
Programma
Vanaf de camping van Landmannalaugar lopen we via de Sudurnámur (910 m) naar de Háalda (1128 m). De afdaling brengt ons over groen bemoste lavavelden en stenige hellingen naar het kratermeer Frostastadavatn. Vanaf de zwarte oevers van lavazand kunnen we met een beetje geluk de ijsduiker en de wilde zwaan observeren. Vervolgens lopen we naar de explosiekrater van ‘het Lelijke Poeltje’. Met de busjes rijden we terug naar de kampeerplaats (½ uur rijden). Wandelduur 6 uur, 18 km, 600 m stijgen en dalen.

Overnachting in
Landmannalaugar

 1. Ofærafoss
Ofærafoss
Programma
Vanmorgen rijden we over de Fjallabaksleid naar de Eldgjá-kloof (1 uur rijden). Deze kloof is met een lengte van 5 km, de grootste eruptiekloof ter wereld. De lava die uit de kloof stroomde heeft grote delen van Zuid-IJsland bedekt. Aan het einde van de kloof ligt de 948 m hoge Gjátindur. We maken een wandeling door de kloof en bezoeken de dubbele waterval van de Ofærafoss. Na de wandeling rijden we verder naar de zuidkust en bouwen we voor de laatste maal onze tenten op in het prachtige dal van Thakgill. Wandeling: 6 uur, 12 km, 500 m stijgen en dalen.

Overnachting in
Thakgill

 1. IJsland - Kjölur
Programma

Na het ontbijt beginnen we aan een pittige dagwandeling die ons naar de hellingen van de Sker (749 m) brengt. Hier hebben we een mooi zicht op de Kötlujökull, de gletsjer die van de ijskap van de Myrdalsjökull afstroomt. Wandeling: 6-7 uur, 17 km, 600 m stijgen en dalen.Overnachting in
Thakgill

 1. het ijsmeer Jökulsárlon, met de Vatnajökull op de achtergrond
het ijsmeer Jökulsárlon, met de Vatnajökull op de achtergrond
Programma
Vandaag verlaten we voor even Thakgill en rijden we over de ringweg helemaal naar de zuidkant van de Vatnjökull. Nadat we de grijze spoelzandvlakte van de Myrdalssandur en de groenbemoste lavavelden van de Eldrhaun hebben overgestoken, komt de grootste ijskap van Europa in beeld. In het nationale park van Skaftafell maken we een wandeling (2 uur) naar de Svartifoss. 's Middags rijden we naar het ijsmeer van Jökulsarlon. Hier, aan de rand van de Breidamerkurjökull drijven wittte, zwarte en 'blauwe' ijsbergen, waartussen zich af en toe een zeehond laat zien. In het begin van de avond zijn we weer terug in Thakgill. Het is vandaag ongeveer 400 km rijden, maar dat is het ijsmeer zeker waard...

Overnachting in
Thakgill

 1. Omgeving Thakgill
Omgeving Thakgill
Programma

Vanuit de kampeerplaats wandelen we naar de kloof van de Remundargil met de waterval. Een pittige klim brengt ons naar een mooi uitzichtspunt op de flanken van de Vatnsrasarhöfud (482 m). Hier zien we hoe het smeltwater de Kötlujökull verlaat en over de stenige spoelzandvlakte naar zee stroomt. Wandeling: 4 uur, 12 km, 250 m stijgen en dalen.Overnachting in
Thakgill

 1. Langs de ringweg aan de zuidkust
Langs de ringweg aan de zuidkust
Programma
Voor de laatste maal breken we de tenten af en verlaten we Thakgill. Via de zuidkant van de Myrdalsjökull en de Eyjafjallajökull, waar we natuurlijk stoppen bij de Skogarfoss en de Seljalandsfoss rijden we naar de hoofdstad. Middags heeft u nog even de gelegenheid het gezellige centrum van Reykjavik te verkennen met haar talrijke musea, beeldentuinen, historische gebouwen en trendy koffietentjes… We besluiten de reis met een diner in een restaurant in het oude centrum. We rijden vandaag ongeveer 200 km.

Overnachting in
Reykjavik

 1. terug met Icelandair
terug met Icelandair
Programma
Zeer vroeg in de ochtend rijden naar het internationale vliegveld van Keflavik en vliegen we terug naar Nederland (¾ uur rijden).

NB Programma
Let op: de vermelde wandeltijden zijn exclusief rustpauzes. De uitvoering van het bovenstaande programma is afhankelijk van plaatselijke (weers)omstandigheden. Een eventuele programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met u, maar is uiteindelijk te allen tijde ter beoordeling van de reisbegeleider. Daar wij onze programma’s en uitgebreide reisbeschrijvingen voortdurend controleren en omdat onvoorziene omstandigheden ons soms dwingen een programma tijdens het seizoen aan te passen, kan het voorkomen dat een uitgebreide reisbeschrijving tijdens het seizoen moet worden veranderd. Wanneer deze aanpassingen ingrijpende consequenties hebben voor het verloop van de reis, wordt u daarvan tijdig op de hoogte gebracht.


Detailkaart
 
 • accommodaties

 • inbegrepen

 • niveau

 • reisgezelschap

 • reisperiode

Over de accommodaties
Tijdens deze kampeerreis verblijft u meestal op eenvoudige natuurcampings, zonder elektriciteit. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig en op sommige kampeerplaatsen kunt u gebruik maken van een (munt)douche. In Hveravellir en Landmannalaugar kunt u een bad nemen in de geothermische bron en diverse malen bezoeken we na de wandeling een zwembad.
In Reykjavik overnacht u aan het einde van de reis in een gebouw van de Scouting Iceland, op korte loopafstand van het centrum van de stad. U slaapt in deze zeer eenvoudige accommodatie op een 8-persoons slaapzaal, met stapelbedden. De sanitaire voorzieningen, wc en douche zijn eenvoudig.
Omdat er op de kampeerplaatsen vaak geen stroomvoorziening is om bijvoorbeeld accu's van fotocamera's op te laden, gaat er bij deze reis een omvormer mee, die in de auto, tijdens het rijden kan worden aangesloten. Accu's kunnen dus beperkt worden opgeladen. Het opladen duurt nl. erg lang. Het advies is echter ook om een extra accu voor uw camera mee te nemen op reis.
De kampeer- en kookuitrusting die op deze reis meegaat, voldoet aan hoge kwaliteitsnormen. Gebaseerd op jarenlange ervaring is deze uitrusting zorgvuldig samengesteld en getest. SNP zorgt voor ruime tweepersoonstenten (Northface VE25), stoeltjes, tafeltjes, keukenuitrusting, pannen, borden, mokken en bestek.
Belangrijk is de stormvaste groepstent die mee gaat. Deze wordt ingericht als verblijfsruimte en hier eten we. Door deze tent bent u verzekerd van een aangenaam verblijf op de overnachtingplaatsen. U hoeft geen slaapmatje mee te nemen. Er zijn zelfopblaasbare slaapmatjes aanwezig.


Comfort en stijl van onze accommodaties
Voor meer info over het comfort en de stijl van een SNP accommodatie, klik hier.


Over de maaltijden
De maaltijden worden bereid door de kok/chauffeur van SNP. Aangezien hij vaak geen voorbereidende werkzaamheden kan verrichten, wordt van u assistentie gevraagd bij de voorbereiding van de maaltijden en de afwas.


Inbegrepen
 • kampeergelden en 1 overnachting in Scouting gebouw Reykjavik  (op slaapzaal)
 • vervoer bagage en kampeeruitrusting
 • alle transfers met terreinbusjes
 • alle maaltijden vanaf diner op dag 1 t/m ontbijt op dag 15
 • gebruik van kampeer- en kookuitrusting
 • diensten 1 reisleider en 1 kok/chauffeur


Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis (optioneel, zie prijsinformatie)
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard (o.a. douchemuntjes en entree zwembaden)
 • transfers naar en van de plaats van uw eventuele reisuitbreiding


Reserveringskosten
 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)


Over de activiteiten
De lengte van de wandelingen varieert van 7 tot 19 km en de hoogteverschillen die we op een wandeldag overbruggen liggen gemiddeld tussen de 200 en 700 meter. De wandelingen duren gemiddeld 5 tot 8 uur. U wandelt vaak over stenig en onregelmatig terrein en regelmatig verlaten we de paden. Een enkele keer moeten we een beek doorwaden. Omdat we de beschikking hebben over twee busjes, kunnen de langere wandelingen soms worden ingekort.


Reisleiding

Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Alle reisleiders hebben een intensief programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. SNP Opleidingen is sinds 1 januari 2012 een door ANVR gecertificeerde opleiding voor reisleiders. Klik hier voor meer informatie. '

De kok/chauffeur van SNP verzorgt de maaltijden tijdens de reis. Terwijl u lekker wandelt is de kok in de weer met inkopen doen en treft de noodzakelijke voorbereidingen voor een heerlijke warme maaltijd. Aan het einde van de wandeling zorgt hij of zij dat de busjes aan het eindpunt staan zodat we weer terug kunnen worden gebracht naar de kampeerplaats.Minimum aantal deelnemers
6


Maximum aantal deelnemers
16


Geschikte reisperiode
De naam van het eiland doet vermoeden dat we te maken hebben met een koud klimaat. Hoewel het noorden nog net de poolcirkel raakt, is het klimaat echter mild te noemen. Dit is het gevolg van de Warme Golfstroom. De temperatuur ligt in de zomer gemiddeld tussen de 10º en 15 ºC. Soms kan de temperatuur oplopen tot zelfs 20º C. In het binnenland moet u rekening houden met temperaturen tussen 5º en 15 ºC. In de korte nacht kan het kwik flink dalen en tegen het einde van augustus moet u niet opkijken van nachtvorst. Het weer heeft een veranderlijk karakter en bijna dagelijks wisselen verschillende weertypen elkaar af. Zeer bijzonder is de lengte van de dagen. In juni en juli is het eigenlijk 24 uur per dag licht en in augustus wordt het ’s nachts weer enkele uren donker. In september valt de avond tussen 21 en 22 uur. Door deze donkere nachten is de kans aanwezig dat u bij een heldere hemel, het noorderlicht kunt waarnemen.


Klimaattabel


 • reisdocumenten

 • Visum

 • gezondheid

 • vaccinatie

 • veiligheid

Reisdocumenten

Voor een verblijf op IJsland hebt u een paspoort of Nationale Identiteitskaart nodig, die bij vertrek nog minstens 3 maanden geldig zijn.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van IJsland (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).Visum

Voor een verblijf op IJsland hebt u geen visum nodig.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van IJsland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.Gezondheid

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De levensverwachting in IJsland is de op één na hoogste ter wereld. Mannen worden gemiddeld 77 jaar oud, vrouwen gemiddeld 81. De gezondheid wordt ondersteund met een zeer goede gezondheidszorg, gezonde voeding met veel vis en regelmatig zwemmen in warm mineraalrijk water het hele jaar door in thermale openluchtzwembaden.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.Vaccinatie
Voor een verblijf op IJsland hebt u geen vaccinaties nodig.

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).


Veiligheid
IJsland is een land met zeer weinig criminaliteit, je kunt dan ook overal en altijd op je gemak zijn. Natuurlijk moet je geen problemen zoeken, spring zoals overal verstandig om met je geld en papieren. In geval van nood : het telefoonnummer voor politie, ambulance en brandweer is : 112. Voorzichtigheid in het verkeer is op de slechte wegen wel aan te raden.


 • materialen en uitrusting

 • geld op reis

 • overige informatie

Bagage mee op reis
 • Tijdens de wandelingen heeft u alleen een dagrugzak nodig waarin ruimte moet zijn voor uw lunchpakket, een warm kledingstuk, regenkleding en eventueel een fototoestel.
 • (berg)wandelschoenen met stevige zool, hoog sluitend en ingelopen
 • (in verband met eventueel overgewicht of verlies adviseren wij u uw wandelschoenen tijdens de vlucht aan te trekken of in uw handbagage te vervoeren)
 • schoenvet
 • warme en luchtige kleding
 • regen- en winddichte kleding, bijv. gore-tex jack en waterdichte regenbroek
 • zonnebrandcreme en zonnebril
 • handschoenen, sjaal en muts
 • dagrugzakje (min. 35 liter)
 • geïsoleerde veldfles (minimaal 1 liter)
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • slaapzak
 • zaklamp (alleen voor de laatste reis)
 • handdoeken
 • zwemkleding
 • reservebril voor dragers van contactlenzen
 • GELDIG paspoort of ID (mag niet verlopen zijn)
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: kompas, verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden die u eventueel nodig zult hebben, zoals bijv.: rekverband, sporttape of middelen voor afplakken blaren bv. "second skin"


Geld mee op reis
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Het prijspeil ligt op IJsland erg hoog; reken er op dat alles tweemaal zo duur is als in Nederland. U kunt het beste een creditcard of cash mee nemen. Op IJsland is na aankomst op het vliegveld voldoende gelegenheid om te wisselen of te pinnen. Wij adviseren u geen IJslandse Kronen in Nederland te kopen. De koers is immers op IJsland gunstiger. Bovendien kunt u overal met een creditcard betalen.


Hoe verplaatst u zich ter plekke
Op het vliegveld van Reykjavik staan twee vierwiel-aangedreven minibusjes met aanhanger klaar. Met deze terreinwagens zijn we zeer flexibel en kunnen we over de soms zware pistes en door smeltwaterrivieren rijden. De busjes worden bestuurd door de reisleider en de kok/chauffeur. De mogelijkheid bestaat om tijdens het rijden accu's en batterijen op te laden voor fotocamera's e.d.


Voorbereiding op uw reis
Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis door IJsland te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is, om in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken. Zo kunt u uw conditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.


 • laatste nieuws

Laatste Nieuws
Er zijn momenteel geen bijzonderheden.


 • op eigen gelegenheid

 • per vliegtuig

Waar ontmoet ik de groep
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Reykjavik.


Vluchtinformatie

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Icelandair naar Reykjavik v.v.

Vluchtschema
FI 501 Amsterdam - Reykjavik vertrek om 14.00 aankomst om 15.10 uur
FI 504 Reykjavik - Amsterdam vertrek om 16.30 aankomst om 21.30 uur

Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Het definitieve vluchtschema ontvangt je samen met je ticket binnen 3 weken voor vertrek. • september 2016
 • Mooie overzichtsreis van belangrijke plekken op IJsland. Wel ben je vaak op drukke plaatsen.
 • september 2016
 • Prachtige, afwisselende reis welke vele aspecten van IJsland toont. Goede conditie vereist. Een aanrader!
 • september 2016
 • Net terug van de wandelreis Kjölur, Ijsland en heb een super vakantie gehad. Reisleider Bram kent van Ijsland de hoed en de rand en deelde deze informatie graag met ons. Hij heeft overzicht en is in staat de groep te "leiden". Bram in combinatie met de excellente, flexibele en creatieve organisatie- en kookkunsten van Wilbert maakten het mogelijk dat we iedere dag op tijd aan de wandel konden en optimaal van het "other-earthly" IJsland konden genieten. Het weer? We hadden geluk en wanneer nodig heeft Bram programmadagen omgedraaid.
 • augustus 2016
 • Ook op IJsland kan je het enorm treffen. Geweldige reis met maar 1 regendag. Waanzinnig veel moois hierdoor gezien. Wat een ruige natuur.
 • augustus 2016
 • Het was een adembenemend mooie reis. Afwisselende landschappen, het een nog mooier dan het andere. Een aanrader voor wie van prachtige natuur, ruigte, rust en wandelen houdt.
 • augustus 2016
 • Prachtige wandelingen! Het landschap van IJsland blijft je verbazen. Bij twijfel over kamperen: gewoon doen! Met warme kleding en een goede slaapzak is het juist op IJsland bijzonder om zo dicht bij de natuur te zijn.
 • augustus 2016
 • Onvoorstelbaar prachtig land. Deze reis komt echt in de mooiste gebieden met zeer uiteenlopende landschappen. Gelukkig hadden wij de regenkleding weinig nodig, maar warme kleding en een warme slaapzak komen zeker goed van pas! IJsland wordt wel drukker, dus op de meeste campings ben je niet alleen, maar tijdens het wandelen snap je goed waarom de rest van de campinggasten daar ook wil zijn.
 • juli 2016
 • Prachtige reis met geweldige en zeer diverse landschappen, ongelofelijk fotogeniek. Goed gevulde dagen. Goed regenpak is onontbeerlijk.
 • juli 2016
 • IJsland is prachtig, maar pittig. Dus loopervaring en meerdere dagen achtereen kunnen lopen is een voorwaarde.
 • juli 2016
 • Ik ben gisteren terug gekomen en weet niet waar ik moet beginnen. Het landschap waar je doorheen reist lijkt welhaast constant te veranderen. Als je geluk hebt en je hebt Sjaak als kok mee op je reis, dan komt het zeker goed.
 • juli 2016
 • IJsland is een fantastisch uitdagend land! De wandelingen zijn schitterend, zowel bij droog als bij nat weer! De kleuren van de bergen, kloven en vulkanen zijn onbeschrijfelijk. Vergeet de flora niet: geel, wit, rood, lila en paars van de kleine bloemetjes spatten in het frisse groen er uit. En dan de mooie grijze zilvertinten van de mosjes op de lava. De wolkenpartijen mogen er ook zijn evenals de warme poeltjes. En als je de combi Jacques en Sjaak treft, tja dan word je toch wel verliefd op het land! Fran
 • augustus 2015
 • Een prachtige reis met werkelijk schitterende wandelingen door een adembenemende natuur. Elke dag is weer mooier dan de vorige. Het kan allemaal niet op: woorden als groots en imposant schieten te kort... Maar het weer kan je parten spelen. Daar moet je je wel goed op voor bereiden!
 • augustus 2014
 • Een prachtige reis door overweldigende natuur. Lange wandeldagen in combinatie met kamperen is wel enigszins vermoeiend. Wij hadden goed weer maar desondanks waren goede regen/winddichte kleding, muts en handschoenen onmisbaar om optimaal te genieten van deze fantastische reis naar IJsland.
 • augustus 2014
 • Wij hebben zeer genoten van deze reis, IJsland is een prachtig en vooral ook kleurrijk land. Wij hadden het geluk dat de weersomstandigheden super goed waren. De opbouw is vanaf dag 1 t/m 15 in alle opzichten zeer goed, het landschap wordt steeds mooier en de voorzieningen beter. Wanneer je van pittige wandelingen houd is deze reis zeer aan te bevelen. Ingrid en Ben Houwer
 • augustus 2014
 • Een prachtige reis waarin je veel van het land te zien krijgt, als je kok Sjaak meekrijgt zit je wat maaltijden betreft op de eerste rang. Neem wel degelijk goede regenkleding mee, dus ook een regenbroek want deze heb je hard nodig
 • augustus 2014
 • Deze reis is absoluut de moeite waard. Tip: investeer in goede regenkleding.
 • augustus 2014
 • Als je geluk hebt kun je in korte broek en t-shirt wandelen door een sprookjesachtig landschap. maar houdt ook rekening met barre omstandigheden. Neem daarom goede kleding mee. Dat wil zeggen: muts en handschoenen, lekkere trui, thermo ondergoed, goede regenkleding die gemakkelijk aan en uit te trekken is, warme en snel drogende buitensport kleding (geen katoen) , uiteraard goede bergschoenen, leki wandelstokken als je je knieen wilt ontlasten, voldoende kleding om altijd iets warms en droogs aan te kunnen trekken.
 • juli 2014
 • Ontzettend mooie, afwisselende en spectaculaire reis. Zelden zulke mooie wandelingen gemaakt door zulk ruig gebied. De kleuren laten zich moeilijk omschrijven. Je blijft om je heen kijken en fotograferen. Neem wel een goeie slaapmat mee (ivm rotsachtige bodem) en goeie (ademende) regenkleding. Daar heb je ook profijt van als het koud is.
 • augustus 2013
 • Een aanrader voor wandelaars, ik heb hem 2 maal gedaan
 • augustus 2013
 • Een prachtige reis waar het niet alleen mooi wandelen is in vier gebieden op IJsland, maar waar je je ook blijft verwonderen over de prachtige kleuren in de bergen, stomende poelen en beken, mossen in alle tinten groen.

Data en prijzen

11 juli 2017 - 25 juli 2017 (Garant vertrek)
€ 2025 / € 2590* tweepersoonstent

groepssamenstelling (nog 2 plaats(en) beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
28 72
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
0 0 10 90
status reizend (in %)
alleen samen
71 29
29 juli 2017 - 12 augustus 2017 (Garant vertrek)
€ 2165 / € 2730* eenpersoonstent
€ 2025 / € 2590* tweepersoonstent

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

geslacht (in %)
man vrouw
42 58
gem. leeftijd (in %)
< 30 30-39 40-55 > 55
17 0 33 50
status reizend (in %)
alleen samen
71 29
15 augustus 2017 - 29 augustus 2017
€ 2165 / € 2730* eenpersoonstent
€ 2025 / € 2590* tweepersoonstent

groepssamenstelling (nog plaatsen beschikbaar)

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting

 • prijzen zijn per persoon
 • prijzen met een *) zijn inclusief vlucht, belastingen en toeslagen
 • Let op: Vanaf 8 weken voor vertrek kunnen wij de prijs van de vlucht niet meer garanderen en is de vluchtprijs altijd op aanvraag

Data volgende seizoen

Voor het nieuwe seizoen zijn voor deze reis de volgende vertrekdata gepland:


van 7 juli 2018 t/m 21 juli 2018
van 24 juli 2018 t/m 7 augustus 2018
van 11 augustus 2018 t/m 25 augustus 2018

Data, prijzen en reisprogramma onder voorbehoud


Extra mogelijkheden bij IJsland - Kjölur

Dit arrangement is uitstekend te verlengen met:

Aanbevolen hotels om uw reis te verlengen

Guesthouse 101 (Reykjavik)

Het guesthouse is gevestigd op de tweede etage van een modern gebouw en is te bereiken met een lift. De 16 ruime, eenvoudig ingerichte kamers hebben een wastafel en comfortabele bedden. Toiletten en douches zijn gemeenschappelijk. Er wordt een ontbijt geserveerd. Restaurants liggen op loopafstand en om in het oude centrum van de stad te komen, hoeft u slechts de Laugavegur af te lopen.
vanaf € 113,- per persoon
select
Om de SNP website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.

Kunnen wij helpen?

We geven graag advies
Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Bel ons 024 - 3277000

ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur
za van 10.00 tot 16.00 uur

Veel gestelde vragen (FAQ) Bekijk de antwoorden