Wandelvakantie langs guesthouses en hotel
Uniek aan deze reis
- Mooiste wandelroutes van Ierland
- Ongerepte schiereiland Beara
- Proef de unieke sfeer van de Ierse pubs
- Uitwaaien op Bere Island en Dursey Island
In Killarney en Allihies verblijven we in sfeervolle guesthouses. Het guesthouse in Killarney is luxe en met comfortabele en smaakvol ingerichte kamers. Het guesthouse in Allihies is wat eenvoudiger maar wel gastvrij. In Knight's Town verblijven we in een sfeervol hotel in het centrum van dit kleine dorpje, aan de boulevard van het kleine haventje. Dit traditioneel ingerichte hotel heeft een lounge, restaurant en een pub. De accommodaties zijn mooi gelegen aan een prachtige baai of meer, of in een sfeervol stadje of klein Iers gehucht. En wat minstens zo belangrijk is: de pub is meestal vlakbij! Afhankelijk van de groepsgrootte en beschikbaarheid van de accommodaties, kan het voorkomen dat de groep in Allihies wordt verspreid over twee B&B's. We dineren dan wel altijd samen.
In de meeste accommodaties wacht u in het restaurant van het hotel 's avonds een 3-gangen diner en ‘s ochtends een uitvoerig Iers ontbijt. Een aantal keren gaan we uit eten in een plaatselijke pub of een klein restaurant (in Killarney en in Allihies). Lunchinkopen kunt u dagelijks zelf doen in de plaatsjes waar we verblijven.
Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.
Deze wandelreis is voor iedereen met een redelijk goede wandelconditie zonder problemen te doen. De wandelingen duren maximaal 7 uur. De hoogteverschillen kunnen oplopen tot maximaal 600 meter per dag, maar meestal liggen de hoogteverschillen rond de 400 à 500 meter per dag. De lengte van de wandelingen varieert van 12 tot 20 kilometer. U volgt meestal kleine paden en soms kleine onverharde weggetjes, de zgn. greenroads. Stukken over smalle asfaltweggetjes blijven echter onvermijdelijk. Uiteraard oefent het weer een grote invloed uit op de tochten. Hevige regenval kan de paden in de venige gebieden omtoveren tot modderpoelen, waardoor de wandelingen aanmerkelijk zwaarder worden.
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.
Maakt u geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reist u op eigen gelegenheid dan ontmoet u uw reisgezelschap op het vliegveld van Cork of in de eerste accommodatie in Killarney.
De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld. Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.
Wanneer je je heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met KLM naar Cork v.v. of naar Dublin en terug vanaf Cork.
Vluchtschema
KL1087 Amsterdam - Cork vertrek om 15.50 aankomst om 16.40 uur
KL1088 Cork - Amsterdam vertrek om 17.10 aankomst om 20.00 uur
Vluchtschema - vertrek 08 juli 2023
KL0933 Amsterdam - Dublin vertrek om 07.40 aankomst om 08.20 uur
KL1086 Cork - Amsterdam vertrek om 13.25 aankomst om 16.10 uur
Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je samen met je ticket kort voor vertrek.
Bij onze groepsvluchten met KLM is ruimbagage inbegrepen (1 stuk van maximaal 23 kg per persoon).
Het klimaat van Ierland staat bekend als regenrijk. Toch wijzen statistieken uit dat het er vaker droog is dan het er regent. Het klimaat is het beste te omschrijven als afwisselend. Zon, regen, mist en harde wind; op één dag is het allemaal mogelijk. De gemiddelde temperaturen liggen in de zomer tussen 15 en 20 ºC. Behalve op de bergtoppen wordt het er zelden echt koud. Een ander voordeel van dit klimaat is dat de regen zelden lang aanhoudt. De lucht en wolkenpartijen zijn ieder moment van de dag anders en bijzonder fraai. De heldere atmosfeer staat vaak garant voor fotogenieke lichtomstandigheden.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Ierland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. U kunt tijdens de reis bij een bank in enkele grotere plaatsen die u passeert geld halen. Beter is om voldoende geld vanuit Nederland mee te nemen voor de gehele reis. Aan ca. € 200,- p.p. heeft u waarschijnlijk wel genoeg.
Op het vliegveld van Cork wacht een midibus u op voor de transfer naar de eerste accommodatie. Tijdens de reis brengt een minibusje u op een aantal dagen naar het beginpunt van een wandeling of haalt het u op het eindpunt op. Ook maken we een enkele keer gebruik van veerpontjes en een kabelbaan tussen de diverse eilanden. Voor de terugreis wordt u per midibus naar het vliegveld van Cork gebracht.
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je op dag 1 na aankomst op het vliegveld wél van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.
http://www.buseireann.ie/site/home/
Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis door Ierland te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid vertrekt. Een goede voorbereiding is, om in de weken voorafgaand aan de reis, een paar stevige wandelingen te maken. Zo kunt u uw conditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.
U wandelt zelf met een dagrugzakje met daarin voldoende ruimte voor de lunch, een warm kledingstuk, een veldfles, ev. Een thermosfles regenkleding en een verrekijker of fototoestel. De bagage wordt dagelijks voor ons vervoerd.
15-5-23: betreft de groep met vertrek op 8 juli: vanwege een volle vlucht naar Cork vliegen we op de heenreis op Dublin i.p.v. Cork. Dit heeft tot gevolg dat de aansluitende transfer naar Killarney geen 1,5 uur, maar 4 uur duurt. Terug vliegen we wel vanaf Cork, zoals gepland.
24-4-23: omdat de kabelbaan naar Dursey Island waarschijnlijk nog tot en met de zomer gesloten is vanwege onderhoud, zal op dag 9 de alternatieve kustwandeling via Garinish point worden gedaan.
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.
Ga je binnenkort op reis naar Ierland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/ierland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.
Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.
Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Ierland is goed geregeld.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.