Yorkshire

Groot-Brittannië - Yorkshire & Lake District, 9 dagen From coast to coast

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis per auto langs hotels

Doorkruis Noord-Engeland met de auto, van oost naar west. Van de eindeloze heidevelden in de North York Moors tot de ruige pieken van het Lake District. Laat je verrassen door abdijen en kastelen boven de rode kliffen aan de oostkust. Slenter door de klassieke badplaats Scarborough en het Victoriaanse Harrogate. Wandel langs stapelmuurtjes door de groene Yorkshire Dales en maak een boottocht vanuit het beroemde Windermere. Geniet 's avonds van een real ale in de pub en verblijf in comfortabele landhuizen.

Uniek aan deze reis

 • Natuurschoon in Nationale Parken
 • Rijk cultureel erfgoed
 • Rode kliffen aan de oostkust
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Yorkshire & Lake District

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Aankomst in Goathland, prachtig gelegen in een groene vallei in het hart van de North York Moors, waar in augustus en september de heidevelden paars kleuren. Als je bijtijds arriveert, kun je nog een korte rondwandeling maken in de omgeving van Goathland. Vanuit het dorp daal je af naar een groen dal van de West Beck. Via de fraaie waterval Mallyan Spout wandel je stroomopwaarts langs de ruisende beek. Over uitgestrekte heidevelden met weidse uitzichten over de omgeving wandel je terug naar Goathland.

Overnachting in

Goathland - Mallyan Spout Hotel

Dag 2

Bezoek Whitby, een toeristisch maar aantrekkelijk havenstadje, in tweeën gespleten door de monding van de Esk-rivier. De fenomenale dertiende-eeuwse abdij kijkt vanaf een klif uit over het drukke haventje, waar vissersbootjes af en aan varen en toeristen genieten van fish en chips. Het nabijgelegen fijne zandstrand van Sandsend is het langste strand van de streek. Peddel met de kano door het groene dal van de rustige Esk. Rij verder noordwaarts langs de kust naar het rustiger dorpje Staithes, fraai gelegen aan de voet van enkele kliffen. Wandel door de nauwe straatjes omzoomd met gekleurde huizen en zoek naar schelpen op het strandje.

Laat je de auto liever een dagje staan, neem dan vanuit Goathland de North York Steam Railway, een authentieke stroomtrein, naar Whitby of Pickering. Het pittoreske station van Goathland diende als decor voor een van de Harry Potter-films.

Overnachting in

Goathland - Mallyan Spout Hotel

Dag 3

Vanuit Robin Hood’s Bay, het charmante eindpunt van de beroemde Coast to Coast-wandeling van Wainwright, verken je te voet de kliffenkust in zuidelijke richting. Via het traject van een oude spoorweg wandel je door de velden naar Ravenscar, met fraaie uitzichten over de kust. Over de kliffen en over het bij eb drooggevallen strand wandel je terug naar Robin Hood’s Bay. Je kunt ook wandelen of een mountainbiketocht maken in Dalby Forest. Proef van de oude grandeur van Scarborough, de bakermat van het kusttoerisme van Engeland. Bezoek hier zeker het fraai gelegen kasteel.

Overnachting in

Goathland - Mallyan Spout Hotel

Dag 4

Via een prachtige route die bol staat van het cultureel erfgoed, verplaats je je naar de Yorkshire Dales. Spectaculaire smalle wegen leiden je door het hart van de Moors. Uitgestrekte heidevelden worden doorsneden door lieflijke groene valleien. Op een van de hooggelegen heidevelden houd je een eerste pauze in de legendarische Lions Inn, één van de hoogst gelegen pub van Engeland. In het aan de rand van de Moors gelegen Helmsley bezoek je het fraaie kasteel en de in een groene vallei verstopte Rievaulx Abbey, een van de sieraden van het Engelse cultureel erfgoed. Je daalt af naar het tussen de Moors en Dales gelegen Ripon, waar de imposante kathedraal boven het laagland uittorent. Strek daarna de benen in de uitgestrekte tuinen rond Fountains Abbey en Studley Royal. Als je na al dit moois onderweg, bij aankomst in Grassington nog tijd en zin hebt, kun je nog een korte rondwandeling maken langs het dorpje Hebden.

Overnachting in

Grassington - Ashfield House

Dag 5

Verken met de auto het zuidoostelijke deel van de Yorkshire Dales. Wandel door het fascinerende kalksteenlandschap bij Malham en bewonder de rotsformaties bij Malham Cove en Gordale Scar. Bezoek levendig Skipton met een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Engeland. Maak vanuit Skipton een boottocht over het smalle Leeds-Liverpoolkanaal.

Overnachting in

Grassington - Ashfield House

Dag 6

Volg de Wharfe-rivier in zuidelijke richting en je bereikt vanzelf Bolton Abbey. Beklim de helling langs de rivier voor het mooiste uitzicht op de oude abdij. Geniet van een picknick op de grazige oevers of een Engelse thee in het paviljoen aan de rivier. Rij in de middag door naar het Victoriaanse Harrogate. Slenter door de smalle straatjes van de charmante Montpellier-quarter. Maak kennis met de geschiedenis van dit klassieke kuuroord en geniet daarna zelf van de heilzame werking van het zwavelrijke water in het oude Turkse badhuis. Tuinliefhebbers brengen een bezoek aan de buiten het centrum gelegen tuinen van Harlow Carr.

Overnachting in

Grassington - Ashfield House

Dag 7

Vandaag verplaats je je verder in westelijke richting. Voordat je de Yorkshire Dales verlaat, kun je bij Clapham nog een korte wandeling maken naar Ingleborough Cave en een bezoek brengen aan de watervallen van Ingleton. De eindbestemming is het Lake District, waar ruige pieken weerspiegelen in de blauwe meren.

Overnachting in

Grasmere - Tweedies Bar and Lodge

Dag 8

Wandel naar het hooggelegen meertje Alcock Tarn en geniet onderweg van de geweldige uitzichten over Grasmere, het meer en Lake Windermere. Aan het einde van de afdaling terug in Grasmere, kun je een bezoek brengen aan Dove Cottage, waar dichter William Wordsworth enkele van zijn bekende werken schreef. In het huis is nu een museum gevestigd.

Maak 's middags bijvoorbeeld een rondrit met de auto, langs dorpjes die zo op een ansichtkaart kunnen, zoals Hawkshead en Ambleside. Neem de boot voor een rondvaart over Coniston Water. Actievelingen huren een mountainbike voor een tocht door Grizedale Forest. Neem het pontje over Lake Windermere en maak een wandeling door het groene Windermere, waarbij je langs het meer komt en een uitzichtpunt boven het plaatsje. Geniet 's avonds van een goede maaltijd in een van de knusse restaurants in Grasmere.

Overnachting in

Grasmere - Tweedies Bar and Lodge

Dag 9

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

U overnacht in goede, sfeervolle hotels op kamers met eigen badkamer. De hotels zijn vaak fraai verbouwde landhuizen, opgetrokken uit natuursteen. Voor meer informatie, zie onder 'Van Dag tot Dag'.

Over de maaltijden

Elke ochtend staat er een Engels ontbijt voor u klaar. Lunch en diner zijn niet inbegrepepen. In uw reispakket vindt u suggesties voor restaurants voor diners.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • (huur)auto

Over de activiteiten

In uw informatiepakket vindt u beschrijvingen van door ons uitgezette rondwandelingen. Deze zijn optioneel en verschillen in lengte. U kunt het dus zo zwaar maken als u zelf wilt. De paden voeren deels door weilanden over ’public footpaths’, waarbij u regelmatig over ’stiles’ moet klimmen, trappetjes over heggen en muurtjes. Bij regenachtig weer kunnen de paden modderig en glibberig zijn.

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. In het standaard programma zijn 2 overnachtingen in het Lake District voorzien en 3 overnachtingen op de andere twee locaties. Een extra dag in het Lake District is aan te bevelen.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

U neemt met eigen auto de boot van IJmuiden naar Newcastle of van Rotterdam naar Hull. De afstand van Newcastle naar de eerste accommodatie in Goathland is ca. 130km. Van Hull naar Goathland is het ongeveer 100km rijden.
Aan het einde van de reis rijdt u vanuit Grasmere terug naar de boot. De afstand van Grasmere naar Newcastle is ca. 175km. Van Grasmere naar Hull is het ca. 290km rijden.
U kunt gratis parkeren bij alle accommodaties.

Veerboot informatie


Kies een overtocht naar Newcastle of Hull. Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland kunt u uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Newcastle of Leeds-Bradford.

SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf vliegveld Newcastle of Leeds-Bradford reist u verder per huurauto. De afstand van vliegveld Newcastle naar de eerste accommodatie in Goathland is ca. 130km. Aan het einde van de reis rijdt u vanuit Grasmere terug naar het vliegveld in Newcastle, ca. 160km rijden.

De afstand van vliegveld Leeds-Bradford naar de eerste accommodatie in Goathland is ca. 110km. Aan het einde van de reis rijdt u vanuit Grasmere terug naar het vliegveld in Leeds-Bradford, ca. 130km rijden.

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

U kunt dit arrangement starten van begin april t/m eind oktober.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Noord-Engeland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

North York Moors Coast-to-Coast wandelen

Groot-Brittannië - Yorkshire & Lake District

From coast to coast

Actieve rondreis per auto langs hotels

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.