Actieve rondreis per auto langs hotels
Uniek aan deze reis
- Natuurschoon in Nationale Parken
- Rijk cultureel erfgoed
- Rode kliffen aan de oostkust
- GPS-tracks aanwezig
U overnacht in goede, sfeervolle hotels op kamers met eigen badkamer. De hotels zijn vaak fraai verbouwde landhuizen, opgetrokken uit natuursteen. Voor meer informatie, zie onder 'Van Dag tot Dag'.
Elke ochtend staat er een Engels ontbijt voor u klaar. Lunch en diner zijn niet inbegrepepen. In uw reispakket vindt u suggesties voor restaurants voor diners.
In uw informatiepakket vindt u beschrijvingen van door ons uitgezette rondwandelingen. Deze zijn optioneel en verschillen in lengte. U kunt het dus zo zwaar maken als u zelf wilt. De paden voeren deels door weilanden over ’public footpaths’, waarbij u regelmatig over ’stiles’ moet klimmen, trappetjes over heggen en muurtjes. Bij regenachtig weer kunnen de paden modderig en glibberig zijn.
U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. In het standaard programma zijn 2 overnachtingen in het Lake District voorzien en 3 overnachtingen op de andere twee locaties. Een extra dag in het Lake District is aan te bevelen.
U neemt met eigen auto de boot van IJmuiden naar Newcastle of van Rotterdam naar Hull. De afstand van Newcastle naar de eerste accommodatie in Goathland is ca. 130km. Van Hull naar Goathland is het ongeveer 100km rijden.
Aan het einde van de reis rijdt u vanuit Grasmere terug naar de boot. De afstand van Grasmere naar Newcastle is ca. 175km. Van Grasmere naar Hull is het ca. 290km rijden.
U kunt gratis parkeren bij alle accommodaties.
Kies een overtocht naar Newcastle of Hull. Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland kunt u uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.
Wij raden u aan uw overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.
Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Newcastle of Leeds-Bradford.
SNP regelt graag de vlucht naar uw bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000
Vanaf vliegveld Newcastle of Leeds-Bradford reist u verder per huurauto. De afstand van vliegveld Newcastle naar de eerste accommodatie in Goathland is ca. 130km. Aan het einde van de reis rijdt u vanuit Grasmere terug naar het vliegveld in Newcastle, ca. 160km rijden.
De afstand van vliegveld Leeds-Bradford naar de eerste accommodatie in Goathland is ca. 110km. Aan het einde van de reis rijdt u vanuit Grasmere terug naar het vliegveld in Leeds-Bradford, ca. 130km rijden.
Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.
klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.
Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.
U kunt dit arrangement starten van begin april t/m eind oktober.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Noord-Engeland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’
Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort nodig. Per 1-1-2021 is de Nationale Identiteitskaart niet meer geldig.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).
SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1042 klanten