Kanaaleilanden

Groot-Brittannië - Kanaaleilanden, 8 dagen Where Britain meets France

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit twee hotels

De Kanaaleilanden zijn onmiskenbaar Brits, maar hebben Franse wortels. Bovendien ligt het Franse vasteland op zichtafstand, terwijl Engeland honderd kilometer ver weg is. Gezegend met een mild klimaat, een prachtige gevarieerde kustlijn, mooie stadjes en een rijk cultureel erfgoed, zijn Jersey en Guernsey twee uitgelezen wandeleilanden. Dankzij een uitstekend openbaar-vervoernetwerk kun je je wandelingen zo licht of inspannend maken als je zelf wilt. Je verblijft in twee goede hotels. In de vele restaurants kun je genieten van de prima keuken, waar ‘scones’ en ‘moules’ gebroederlijk naast elkaar op de menukaart staan. Ook ga je een dagje naar het kleine Sark, waar een huurfiets voor je geregeld is.

Uniek aan deze reis

 • Heerlijk eten
 • Lichte wandelingen die naar keuze zijn uit te breiden of in te korten
 • Lieflijke en afwisselende kustlijn
 • Ook dagje Sark
 • Verblijf op Jersey en Guernsey
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Kanaaleilanden, een weekje Guernsey, Sark en Lihou

Een causeway, een klifpad, een Chinese Muur en een excentrieke Seigneur. Genoeg te beleven op de Kanaaleilanden. Maar waar blijven die papegaaiduikers? Lees verder op Op Pad...

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden zijn zo gastvrij en eigenzinnig als de Britten en zo joviaal en bourgondisch als de Fransen. Loyaal aan de Britse Kroon, maar met een eigen wetgeving. Tegelijkertijd is de nabijheid van ‘the Continent’ overal voelbaar. Bovendien hebben Jersey en Guernsey elk hun eigen karakter.

 Je wandelvakantie begint op Jersey,  het grootste en zuidelijkste van de ‘Channel Isles’ of ‘Îles Anglo-Normandes’, zoals de Fransen zeggen. Hier verblijf je in een goed hotel aan de baai en het strand van St. Clement, dat aan de beschutte zuidkust ligt. Je kunt er eindeloos dwalen over stranden, klauteren over rotsen of bij laag water de ontelbare getijdepoeltjes afstruinen. Je maakt wandelingen langs de ruige kliffen van de noordkust en langs culturele hoogtepunten zoals Mont Orgueill Castle en de prehistorische grafheuvel La Hougue Bie. Een wandeling door de mooie hoofdstad St. Helier is ook de moeite waard.

Dan neem je de ferry naar het iets kleinere en noordelijker gelegen Guernsey; de boottickets zijn inbegrepen. Hier verblijf je in de sfeervolle hoofdstad St. Peter Port. Op Guernsey wandel je langs de westkust en zuidkust, waar kliffen en kapen worden afgewisseld met prachtige stranden. Ook de laantjes in het groene binnenland van het eiland zijn de moeite waard, waar je langs weelderige tuinen en kleine kapelletjes wandelt. Of je wandelt naar de kapen en baaien van de zuidkust.

Ook is er een overtocht naar het kleine, en volgens sommigen mooiste Kanaaleiland, Sark. Dit is zeker het meest eigenzinnige van de Kanaaleilanden. Autovrij en daarom bij uitstek geschikt om per fiets te verkennen. Die staat dan ook bij aankomst voor je klaar. Uiteraard moet je een kijkje gaan nemen bij de smalle rotsrichel La Coupé, die Sark met Little Sark verbindt.

Dag 1

Aankomst per ferry of vliegtuig op Jersey, het grootste van de Kanaaleilanden. Per lijnbus reis je via St. Helier, de hoofdplaats, naar het hotel. Dit ligt aan het strand van St. Clement’s Bay, aan de zuidkant van het eiland. Als je bijtijds aankomt, kun je St. Helier bezoeken. Per bus is dat vijftien minuten van St. Clement. In St. Helier zijn de binnenstad de moeite waard, en bij laagwater het strategisch gelegen Elizabeth Castle of andere bezienswaardigheden.

Bij laag water kun je ook het kilometers lange strand en de brede getijdezone van St. Clement’s Bay verkennen en langs de ontelbare getijdepoeltjes en rotspartijen struinen. Het verschil tussen eb en vloed is hier erg groot; de zee en de kust zien er op elk uur van de dag anders uit. Je kunt dineren in het hotel of in een van de nabijgelegen restaurants.

Overnachting in

St. Clement, Jersey - Pontac House Hotel (Jersey)

Dag 2

De noordkust van Jersey is ruig en afwisselend. Baaien met mooie strandjes worden afgewisseld met scherpe kapen en hoge kliffen. Het goed onderhouden wandelpad loopt steeds op en neer langs de kliffen. Daar heb je prachtige uitzichten op gekleurde rotsen, andere eilanden en de Franse kust, om daarna af te dalen naar een kleine baai of een haventje.

Per lijnbus ga je naar de noordkust. Je kunt een wandeling maken vanaf St. John’s Church langs Bonne Nuit Bay, Giffard Bay en Belle Hougue Point naar Bouley Bay. Of, als je het grootste deel van de noordkust wilt volgen, begin je de wandeling in Grève de Lecq. Dan loop je ook langs Île Agois en Sorel Point.

In beide gevallen kun je doorlopen tot bij de gekleurde huisjes aan het haventje van Rozel Bay. Het uitzicht is steeds adembenemend mooi. Naar gelang de wandeling die je wilt maken, is deze minimaal 6,5 en maximaal 19,5 km; de wandelduur is minimaal 2,5 en maximaal 6,5 uur. Je klimt en daalt tussen de 200 m en 370 m. Per lijnbus keer je via St. Helier terug naar St. Clement.

Overnachting in

St. Clement, Jersey - Pontac House Hotel (Jersey)

Dag 3

Vanuit het hotel in St. Clement maak je een mooie en rustige wandeling door het binnenland van Jersey naar de beroemde prehistorische grafheuvel La Hougue Bie. Deze mythische plek en het museum, over de geologie, de prehistorie en de Tweede Wereldoorlog, zijn de moeite waard om te worden bezocht. Daarna wandel je door naar het dorp Gorey aan de oostkust, dat gedomineerd wordt door het Mont Orgueil Castle. Het indrukwekkende, op een rotspunt gebouwde kasteel ligt op een fotogenieke plek en is zeker een bezoek waard.

Daarna kun je met de lijnbus terug naar St. Clement. Ook kun je teruglopen naar het hotel langs het strand van Royal Bay of Grouville, via La Rocque Point. Vooral bij laagwater is dit een bijzondere belevenis. De zee heeft zich dan ver teruggetrokken en een groot gebied van rotsen, slikken en poeltjes blootgelegd, waar veel meeuwen en steltlopers op af komen om naar voedsel te zoeken. De wandeling is 10 km lang en 160 m stijgen en dalen. De wandelduur is 3,5 uur. Als je van Gorey naar St. Clement terugloopt, komt er 6 km bij (geen extra hoogteverschil).

Overnachting in

St. Clement, Jersey - Pontac House Hotel (Jersey)

Dag 4

Vandaag maak je de ferry-overtocht naar Guernsey. Deze overtocht is inbegrepen in de reissom. Het afvaarttijdstip van de geboekte overtocht kan afhankelijk zijn van het weer of het getij.

Vaar je ’s ochtends, dan kun je heerlijk in het historische centrum van St. Peter Port ronddwalen. Of je maakt op Guernsey al een van de wandelingen die voor dag 5 of 6 beschreven staan. 

Ga je met een middagboot, dan heb je misschien tijd om heen en weer te fietsen over dezelfde route naar de zuidwestpunt van Jersey, Corbière Point, met z’n witte vuurtoren. Je komt dan over het nagenoeg vlakke traject van een oude spoorlijn (25 km; ongeveer 2-3 uur, fietshuur niet inclusief).

Neem je een avondboot, dan is er zeker voldoende tijd om heen en terug via verschillende routes te fietsen door een vlak tot licht glooiend landschap. Je kunt dan eventueel het Jersey War Tunnels Museum bezoeken: een ondergronds Duits militair hospitaal uit de Tweede Wereldoorlog. Deze fietstocht is 29 km, ongeveer 4-5 uur, 200 m stijgen en dalen.

 

 

Overnachting in

St. Peter Port, Guernsey - Grange Lodge

Dag 5

Vandaag maak je een wandeling langs het kustpad rond de schitterende zuidoostpunt van Guernsey. Met de lijnbus ga je vanuit St. Peter Port naar Sausmarez Manor & Garden, voor mogelijk een bezoek aan deze aparte tuin met beelden en subtropische planten. Vanaf hier voert de wandeling naar de beschutte Fermain Bay. Hier kun je eventueel zwemmen of op een caféterras wat eten en drinken en genieten van het rustgevende uitzicht. Vervolgens pik je het kustpad op naar St. Martin’s Point en Jerbourg. Na Moulin Huet Bay, de mooiste baai van Guernsey, met de steilste kliffen, loop je landinwaarts om per lijnbus terug te keren naar St. Peter Port. Wandeling: 6 km, 250 m stijgen en dalen. Wandelduur: 2,5 uur.

Je kunt een wat langere kustwandeling maken tot bij Saint’s Bay. Van daar af ga je even landinwaarts en neemt de lijnbus terug naar St. Peter Port. Wandeling: 8 km, 270 m stijgen en dalen. Wandelduur: 3 uur.

Overnachting in

St. Peter Port, Guernsey - Grange Lodge

Dag 6

Met de lijnbus ga je naar l’Erée om een blik op Lihou Island te werpen of er voor korte tijd voet aan land te zetten. Afhankelijk van het getij staat de steenweg (‘causeway’) naar Lihou al of niet onder water. Je kunt er een kolonie grote mantelmeeuwen zien en de ruïnes van een twaalfde-eeuws klooster. Ook de strandwandeling langs l’Erée Bay en Rocquaine Bay naar Fort Grey kun je alleen bij voldoende laagwater maken. Dit merkwaardige, ronde museumfort op een rotspartij op het strand, is te bezoeken. Vervolgens maak je een mooie wandeling door het vriendelijke binnenland van Guernsey, langs huizen en boerderijen met bloemenrijke tuinen naar de kerk St. Saviour. Hier kun je de bus nemen of nog verder doorwandelen door het golvende landschap met zijn omwalde weilandjes naar St. Peter Port.

De wandeling is in te korten en uit te breiden zoals je zelf wilt. De lengte varieert van minimaal 5 km tot maximaal 17 km, maximaal 230 m stijgen en dalen. De wandelduur varieert van minimaal 1,5 uur tot maximaal 5,5 uur.

Overnachting in

St. Peter Port, Guernsey - Grange Lodge

Dag 7

Vandaag maak je een rondtocht op Sark, een van de kleinere en meest eigenzinnige van de Kanaaleilanden. Het spectaculair mooie eiland heeft maar zeshonderd bewoners; auto’s zijn er niet toegestaan: ideaal voor een verkenningstocht per fiets. Soms moet je opzij voor paardenkoetsjes, een ander toeristisch vervoermiddel, of een enkele tractor. Het retourkaartje voor de veerboot en de huurfietsen zijn inbegrepen.

Je kunt geen echte rondtocht op het eiland maken, omdat alle weggetjes doodlopen. Maar er zijn wel plekken die je gezien moet hebben, zoals het hoofddorp en het zeventiende-eeuwse landhuis ‘La Seigneurie’, de residentie van de Heer of Dame van Sark met een schitterende tuin. Ook de moeite waard zijn de ruige rotsen aan de noordpunt, die steil in zee duiken, en natuurlijk ‘La Coupé’, het smalle weggetje over de rotsgraat naar Little Sark. Er zijn veel plekken om je fiets achter te laten voor een korte wandeling. Je fiets op slot zetten is niet nodig, want diefstal komt op Sark niet voor.

Overnachting in

St. Peter Port, Guernsey - Grange Lodge

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Je vliegt van Guernsey of Jersey (ferry terug naar Jersey is niet inbegrepen) terug naar Nederland. Of je neemt de ferry naar St. Malo.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Zowel op Jersey als op Guernsey ben je te gast in een ***-hotel. Op Jersey verblijf je in een prima hotel dat pal aan het strand van St.Clement’s Bay ligt. Op Guernsey verblijf je in een hotel net buiten het centrum van de hoofdplaats St.Peter Port.
Voor meer informatie kijk onder 'Van Dag tot Dag'. Als de genoemde hotels zijn volgeboekt wordt in overleg met jou een gelijkwaardig alternatief geboekt.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht je een stevig Engels ontbijt. Inkopen voor de lunch kun je onderweg doen. Je kunt op de meeeste dagen ook lunchen in een restaurant of pub, die je onderweg geregeld tegenkomt. Ook voor het diner is er zowel op Jersey als op Guenrsey een rume keuze aan restaurant. Oesters en kreeften staan in de meeste restaurants op het menu en worden dagelijks vers aangeleverd. Beide eilanden hebben eigen oesterkwekerijen en kreeftenvissers. Op Guernsey zijn er in St.Peter Port op loopafstand van het hotel volop resataurants te vinden. Op Jersey is de keuze in S. Clement iets minder. Je kunt ook goed dineren in de hotels waar je verblijft. Het hotel op Guernsey serveert bar meals, het hotel op Jersey heeft een restaurant met een wat verfijndere keuken.

Info kindvriendelijkheid

De kwalitatief goede (familie)accommodaties zijn zeer aan te bevelen voor gezinnen met tieners (12+). Kinderen kunnen zich prima vermaken aan het strand of heerlijk zwemmen in het (buiten)zwembad bij één van de hotels. Plezier gegarandeerd!

Inbegrepen

 • alle overnachtingen in *** hotels
 • alle ontbijten
 • veerboot Jernsey - Guernsey (enkele reis, alleen personenvervoer; eventuele auto niet inbegrepen)
 • boot naar Sark vv
 • fietshuur op Sark
 • digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • alle eventuele transfers per lijnbus
 • bagagevervoer
 • eventuele ferry van Guernsey terug naar Jersey
 • eventuele fietshuur op Jersey
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen  

Ter plaatse te betalen

 • gebruik lijnbussen voor het bereiken van begin- of eindpunt van de wandeling (ca € 25,- pp)

Over de activiteiten

Op Jersey en Guernsey kun je eindeloos wandelen en dankzij het goede openbaar vervoersysteem, dat de gehele eilanden bestrijkt, kun je de wandelingen naar eigen believen inkorten of verlengen. Je wandelt over goed onderhouden paden langs kliffen en ook stukken over strand. Bij laag water kun je stukken door de getijdezone wandelen. In het binnenland wandel je afwisselend over paadjes en stille landweggetjes, deels verhard, deels onverhard. De hoogteverschillen zijn beperkt, maar met name de kustpaden gaan steeds op en af, zodat je op een wandeling toch al gauw aan 300m hoogteverschil kunt komen. Op Sark maak je een fietstocht over de autovrije weggetjes die in alle richtingen over dit kleine eiland uitwaaieren. Ook hier moet je geregeld een klein stukje steil klimmen of dalen.

Geschikt voor kinderen

Deze wandelreis over de Kanaaleilanden is ook geschikt voor gezinnen met tieners (12+). Vanwege het goede openbaar vervoersysteem kun je de wandelingen zo kort en zo lang maken als je zelf wilt. Daarnaast is het programma zeer afwisselend en zijn de activiteiten – zoals de fietstocht op Sark – ook leuk voor kinderen.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement in beide accommodaties extra nachten bijboeken.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Als je per auto wilt reizen is de handigste route via St.Malo, waar je de ferry neemt naar Jersey. De rit Utrecht St.Malo is 880 km. Parkeren:
Je kunt je auto prima parkeren bij de ferry haven. Er zijn twee mogelijkheden: Aan de ferryhaven is een open lucht parking, niet bewaakt, kost 10€ per dag (Parking Gare maritime 2, Rond Point de l'Île Maurice, 35400 Saint-Malo). Beter is de bewaakte ondergrondse Q parks parking, voor meerdere dagen kostprijs 15€ per dag. Is wel 15 minuten wandelen van de ferryhaven, doch heel kort bij de hotels La Cité en Chateaubriand. De auto mee nemen op de ferry is een stuk duurder. 

Verder per ferry
Vanaf St.Malo neem je de veerboot naar Jersey. In het zomerseizoen is er op ma-za dagelijks een ochtendboot en een avondboot. Op zondagen is er alleen een avondboot. De oversteek duurt 1 uur 20 minuten en is per jetboat. Terug is er vanaf Guernsey in het zomerseizoen op sommige dagen 1 conventionele ferry, die er 3 uur over doet, en op andere dagen 2x een jetboat.
De vertrektijden wisselen per dag en in een enkel geval verandert de afvaarttijd zelfs enkele dagen voor vertrek nog. Het is daarom ALTIJD van belang om kort vantevoren op de site de definitieve afvaarttijd te controleren.

Voor informatie over ferry's van St.Malo naar Jersey: klik hier.
Voor informatie over ferry's van Guernsey naar St.Malo: klik hier.

Iets meer uitleg over de parking faciliteit in St Malo. Er zijn twee mogelijkheden: Aan de ferryhaven is een open lucht parking, niet bewaakt, kost 10€ per dag. Beter is de bewaakte ondergrondse Q parks parking, voor meerdere dagen kostprijs 15€ per dag. Is wel 15 minuten wandelen van de ferryhaven, doch heel kort bij de hotels La Cité en Chateaubriand.

Trein Informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Tijdens de treinreis is er een overstap in Parijs tussen Gare du Nord en Gare Montparnasse en v.v.. Deze gaat per metro (duur ca 50 min).
In het weekend is de aankomsttijd van de middagtrein zodanig kort op de vertrektijd van de avondferry, dat het dan aan te raden is om de vroege ochtendtrein te nemen, of om een extra nacht in St.Malo te boeken.

Omdat de treinschema's én de vaarschema's per dag kunnen variëren is het  altijd van belang om deze bij boeking te checken om te kijken of je op de heenweg de ferry haalt en op de terugweg de trein. In veel gevallen zul je voorafgaand aan de reis, of aan het eind een extra nacht in St.Malo moeten boeken. Hou er rekening mee dat de transfer van treinstation S.Malo naar de ferryhaven inclusief in- en uitchecken zeker 30 minuten duurt.

Vervolg reis vanaf St. Malo

Vanaf St.Malo neem je de veerboot naar Jersey. In het zomerseizoen is er op ma-za dagelijks een ochtendboot en een avondboot. Op zondagen is er alleen een avondboot. De oversteek duurt 1 uur 20 minuten en is per jetboat.

Terug is er vanaf Guernsey in het zomerseizoen op sommige dagen 1 conventionele ferry, die er 3 uur over doet, en op andere dagen 2x een jetboat. De vertrektijden wisselen per dag. Hou er rekening mee dat deze ferry niet altijd aansluit op de trein van 12.00 uur en dat een extra overnachting in St.Malo nodig is.
De vertrektijden wisselen per dag en in een enkel geval verandert de afvaarttijd zelfs enkele dagen voor vertrek nog. Het is daarom ALTIJD van belang om kort van tevoren op de site de definitieve afvaarttijd te controleren.

Voor informatie over ferry's van St.Malo naar Jersey: klik hier.
Voor informatie over ferry's van Guernsey naar St.Malo: klik hier.

Op Jersey reis je na aankomst in St.Helier in ca 15 minuten per bus naar St.Clement. Deze bus rijdt ieder uur. Voor de terugreis neem je een bus of taxi vanaf het hotel in St.Peter Port naar de ferryhaven in St.Peter Port.

Voor informatie over openbaar vervoer op Jersey:klik hier.
Voor informatie over openbaar vervoer op Guernsey:klik hier.

Trein schema

Reis je op een doordeweekse dag met de trein, dan kun je onderstaande treinschema verwachten

Bestemming

Tijd Overstap
Amsterdam CS –St.Malo      08:17 - 15:17 1
St.Malo– Amsterdam CS 12:03 - 20 :44   1
NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.


Reis je in het weekend met de trein, vertrek dan op tijd i.v.m. ferry aansluiting  naar St. Malo

 Bestemming

Tijd Overstap
Amsterdam CS –St.Malo      06:15 - 13:11 2
St.Malo– Amsterdam CS 12:03 - 20:44   2

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden je aan de overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Voor informatie over openbaar vervoer in zuidwest Engeland:klik hier

Vluchtinformatie

Kies voor deze reis is een heenvlucht op Jersey en een terugvlucht  vanaf Guernsey het handigst. LET OP: wij kunnen deze vluchten NIET voor je boeken. 

Je kunt ook een retourvlucht op Jersey of op Guernsey boeken, maar dan heb je altijd een ferryovertocht tussen deze eilanden nodig (hetzij op dag 8 van Guernsey terug naar Jersey of op dag 1 van Guernsey naar Jersey). Deze ferry's varen meestal maar 1x per dag (aan het eind van de middag) zodat je in elk geval bij een retourvlucht op Jersey een extra nacht aan het eind van de reis moet bijboeken.  Voor ferryovertochten van Guernsey naar Jersey zie hier

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Bij heenvlucht op Jersey en terugvlucht vanaf Guernsey:
Na aankomst op het vliegveld reis je per openbaar vervoer door naar de accommodatie. Er gaan de hele  dag door elke 20 minuten bussen van het vliegveld van Jersey naar St.Helier (rit ca 40 minuten). In St.Helier stap je over op de bus naar St.Clement. Deze bus rijdt elk uur en doet er ca 15 minuten over.

Voor de terugreis vanaf Guernsey neem je de bus van St.Peter Port naar het vliegveld. Deze vertrekt elk uur en doet er 20 min. over.

Als je een retourvlucht op Guernsey hebt, dien je er rekening mee te houden dat er dagelijks maar 1 ferry van Guernsey naar Jersey gaat (op de meeste dagen: vertrek 17.40, aankomst 19.40). Op enkele dagen is er ook een snelle jetboot, die om 15.00 uur vertrekt (duur 1 uur).  Bij een late aankomst heb je dan een extra nacht op Jersey nodig. Zie hier voor de afvaarten.

Als je een retourvlucht op Jersey hebt, dien je er rekening mee te houden dat er dagelijks maar 1 ferry van Guernsey naar Jersey gaat (op de meeste dagen: vertrek 17.40, aankomst 19.40). Op enkele dagen is er ook een snelle jetboot, die om 15.00 uur vertrekt (duur 1 uur).  In de meeste gevallen heb je dan een extra overnachting op Jersey nodig. Zie hier voor de afvaarten.

Voor informatie over openbaar vervoer op Jersey:klik hier.
Voor informatie over openbaar vervoer op Guernsey:klik hier.

Je kunt dit arrangement starten van 15 april  t/m 31 okt. De Kanaaleilanden hebben een uitgesproken mild klimaat. De zon schijnt er vaker dan op het Franse of Engelse vasteland. Van mei tot ver in de zomer staan de tuinen vol moet bloemen. Van juli t/m september is de zee warm genoeg om er in te kunnen zwemmen.
De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. Je kunt deze weekenden beter mijden voor je vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de kanaaleilanden ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Halverwege de reis ga je per ferry van Jersey naar Guernsey. Ook ga  je een dag op en neer naar Sark. Deze boottickets zijn bij de reis inbegrepen. De afvaarten zijn afhankelijk van het tij, en daardoor variabel. Op Jersey en Guernsey maak je gebruik van het dichte en frequente netwerk van openbare bussen die alle uithoeken van deze eilanden bestrijken. Zo kun je wandelingen moeiteloos naar eigen wens inkorten of uitbreiden.

Hou er rekening mee dat je je bagage zelf stukjes moet dragen tussen de bushalte en hotels en de bushalte en ferryhavens. Dit betreft per keer steeds maximaal enkele honderden meters. 

Ga je binnenkort op reis naar Groot-Brittannië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigd-koninkrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie-en-noord-ierland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

shutterstock_Arndale_Seacoast_and_view_of_the_gulf_on_the_Guernsey_island.jpg

Groot-Brittannië - Kanaaleilanden

Where Britain meets France

Wandelvakantie vanuit twee hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.