Kanaaleilanden

Groot-Brittannië - Kanaaleilanden, 8 dagen Where Britain meets France

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit twee hotels

De Kanaaleilanden zijn onmiskenbaar Brits, maar hebben Franse wortels. En bovendien ligt het Franse vasteland op zichtafstand, terwijl Engeland 100 km ver weg is. Gezegend met een mild klimaat, een prachtige gevarieerde kustlijn en mooie stadjes en een rijk cultureel erfgoed vormen Jersey en Guernsey twee uitgelezen wandeleilanden. Dankzij een uitstekend openbaar vervoer netwerk kun je je wandelingen zo licht of inspannend maken als je zelf wilt. Je verblijft in twee goede hotels. In de vele restaurants kun je genieten van de prima keuken, waar ‘scones’ en ‘moules’ gebroederlijk naast elkaar op de menukaart staan. Je gaat ook een dagje naar het kleine Sark, waar een huurfiets voor je geregeld is.

Uniek aan deze reis

 • Heerlijk eten
 • Lichte wandelingen die naar believen zijn uit te breiden of in te korten
 • Lieflijke en afwisselende kustlijn
 • Ook dagje Sark
 • Verblijf op Jersey en Guernsey
 • GPS tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Groot-Brittannië - Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden zijn zo gastvrij en eigenzinnig als de Britten en zo joviaal en bourgondisch als de Fransen. Loyaal aan de Britse kroon, maar met een eigen wetgeving. En tegelijk is de nabijheid van ‘the continent’ overal voelbaar.  Bovendien hebben Jersey en Guernsey elk hun eigen karakter.
 Je wandelvakantie begint op Jersey,  het grootste en zuidelijkste van de ‘Channel Isles’ of ‘Iles Anglo-Normandes’, zoals de Fransen zeggen. Hier verblijf je in een  goed hotel aan de baai en het strand van St.Clement, dat aan de beschutte zuidkust ligt. Hier kun je eindeloos dwalen over stranden, klauteren over rotsen of bij laag water de ontelbare getijdepoeltjes afstruinen. Je maakt wandelingen langs de ruige kliffen van de noordkust en langs culturele hoogtepunten zoals Mont Orgueill castle en de prehistorische grafheuvel  La Hougue Bie. Een wandeling door de mooie hoofdstad St.Helier is ook de moeite waard. Dan neem je de ferry naar het iets kleinere en noordelijker gelegen Guernsey; de boottickets zijn inbegrepen. Hier verblijf je in de sfeervolle hoofdstad St.Peter Port. Op Guernsey wandel je langs de westkust en zuidkust, waar kliffen en kapen afwisselen met prachtige stranden. Maar ook de laantjes in het groene binnenland van het eiland zijn de moeite waard, waar je langs weelderige tuinen en kleine kapelletjes wandelt.  Of je wandelt naar de kapen en baaien van de zuidkust. Ook is er een overtocht naar het kleine, en volgens sommigen mooiste Kanaaleiland, Sark. Dit is zeker het meest eigenzinnige van de Kanaaleilanden. Autovrij en daarom bij uitstek geschikt om per fiets te verkennen. Die staat dan ook bij aankomst voor je klaar.  Uiteraard moet je een kijkje gaan nemen bij de smalle rotsrichel La Coupé die Sark met Little Sark verbindt.

Dag 1

Aankomst per ferry of vliegtuig op Jersey, het grootste van de Kanaaleilanden. Per lijnbus reis je via St. Helier, de hoofdplaats, naar het hotel, dat aan het strand van St. Clement’s Bay aan de zuidkant van het eiland ligt. Als je bijtijds aankomt, kun je in St. Helier dat per bus op 15 minuten van St. Clement ligt, de binnenstad, bij laagwater het strategisch gelegen Elizabeth Castle of andere bezienswaardigheden bezoeken. Bij laag water kun je ook het kilometers lange strand en de brede getijdezone van St. Clement’s Bay verkennen en langs de ontelbare getijdepoeltjes en rotspartijen struinen. Het verschil tussen eb en vloed is hier erg groot, de zee en de kust zien er op elk uur van de dag anders uit. Je kunt dineren in het hotel of in een van de nabijgelegen restaurants.

Overnachting in

St.Clement, Jersey - Pontac House Hotel (Jersey)

Dag 2

De noordkust van Jersey is ruig en afwisselend. Baaien met mooie strandjes wisselen af met scherpe kapen en hoge kliffen. Het goed onderhouden wandelpad loopt steeds op en neer langs de kliffen, van waaraf je prachtige uitzichten hebt op gekleurde rotsen, andere eilanden en de Franse kust, om daarna weer af te dalen naar een kleine baai of een haventje. Per lijnbus ga je naar de noordkust. Je kunt de wandeling maken vanaf St. John’s Church langs Bonne Nuit Bay, Giffard Bay, Belle Hougue Point naar Bouley Bay. Of als je het grootste deel van de noordkust wilt volgen, begin je de wandeling in Grève de Lecq en loop je ook langs Île Agois en Sorel Point. In beide gevallen kun je doorlopen tot bij de gekleurde huisjes aan het haventje van Rozel Bay. Het uitzicht is steeds adembenemend mooi. Naar gelang de lengte van de wandeling die je wilt maken, is deze minimaal 6,5 en maximaal 19,5 km en de wandelduur minimaal 2,5 uur en maximaal 6,5 uur. Je klimt en daalt tussen de 200 m en 370 m. Per lijnbus keer je via St. Helier terug naar St. Clement.

Overnachting in

St.Clement, Jersey - Pontac House Hotel (Jersey)

Dag 3

Vanuit het hotel in St. Clement maak je een mooie en rustige wandeling door het binnenland van Jersey naar de beroemde prehistorische grafheuvel La Hougue Bie. Deze mythische plek en het museum, gewijd aan de geologie, de prehistorie en WO II is de moeite waard om te bezoeken. Daarna wandel je door naar het dorp Gorey aan de oostkust, dat gedomineerd wordt door het Mont Orgueil Castle. Het indrukwekkende, op een rotspunt gebouwde kasteel ligt op een fotogenieke plek en is een zeker bezoek waard. Daarna kun je met de lijnbus terug naar St. Clement of teruglopen naar het hotel langs het strand van Royal Bay of Grouville via La Rocque Point. Vooral bij laagwater is dit een bijzondere belevenis. De zee heeft zich dan ver teruggetrokken en een groot gebied van rotsen, slikken en poeltjes blootgelegd, waar veel meeuwen en steltlopers op af komen om naar voedsel te zoeken. De wandeling is 10 km lang en 160 m stijgen en dalen. De wandelduur is 3,5 uur. Als je van Gorey naar St. Clement terugloopt, komt er 6 km bij (geen extra hoogteverschil).

Overnachting in

St.Clement, Jersey - Pontac House Hotel (Jersey)

Dag 4

Vandaag maak je de ferry-overtocht naar Guernsey. Deze overtocht is inbegrepen in de reissom. Het afvaarttijdstip van de geboekte overtocht kan afhankelijk zijn van het weer of het getij. Ga je met een middagboot, dan heb je misschien tijd om heen en weer via dezelfde route naar de zuidwestpunt van Jersey, Corbière Point met z’n witte vuurtoren, te fietsen o.a. over het nagenoeg vlakke traject van een oude spoorlijn (25 km; ca. 2-3 uur, fietshuur niet inclusief). Ga je met een avondboot, dan is er zeker voldoende tijd heen en terug via verschillende routes te fietsen door een vlak tot licht glooiend landschap, met evt. een bezoek aan het Jersey War Tunnels Museum (een ondergronds Duits militair hospitaal uit WO II; 29 km; ca. 4-5 uur, 200 m stijgen en dalen). Vaar je ’s ochtends, dan kun je heerlijk in het historische centrum van St. Peter Port ronddwalen. Of je maakt op Guernsey al een van de wandelingen die voor dag 5 of 6 beschreven staan.

Overnachting in

St.Peter Port, Guernsey - Grange Lodge

Dag 5

Vandaag maak je een wandeling langs het kustpad rond de schitterende zuidoostpunt van Guernsey. Met de lijnbus ga je vanuit St. Peter Port naar Sausmarez Manor & Garden, voor een evt. bezoek aan deze aparte tuin met beelden en subtropische planten. Vanaf hier voert de wandeling naar de beschutte Fermain Bay. Hier kun je evt. zwemmen of op een caféterras wat eten en drinken en genieten van het rustgevende uitzicht. Vervolgens pik je het kustpad op naar St. Martin’s Point en Jerbourg. Na Moulin Huet Bay, de mooiste baai van Guernsey met de steilste kliffen, loop je landinwaarts om per lijnbus terug te keren naar St. Peter Port.  Wandeling: 6 km, 100 m stijgen en 50 m dalen. Wandelduur: 2,5 uur. Je kunt een wat langere kustwandeling maken tot bij Saint’s Bay en ook daar even landinwaarts per lijnbus terug te gaan naar St. Peter Port. Wandeling: 8 km, 270 m stijgen en dalen. Wandelduur: 3 uur.

Overnachting in

St.Peter Port, Guernsey - Grange Lodge

Dag 6

Met de lijnbus ga je naar l’Erée om een blik op Lihou Island te werpen of er voor korte tijd voet aan land te zetten. Afhankelijk van het getij staat de steenweg (‘causeway’) naar Lihou al of niet onder water. Je kunt er een kolonie Grote mantelmeeuwen en de ruïnes van een 12e-eeuws klooster zien. Ook de strandwandeling langs l’Erée Bay en Rocquaine Bay naar Fort Grey kun je alleen bij voldoende laagwater maken. Na een evt. bezoek aan dit merkwaardige, ronde museumfort op een rotspartij op het strand maak je een mooie wandeling door het vriendelijke binnenland van Guernsey, langs huizen en boerderijen met bloemenrijke tuinen naar de kerk St. Saviour. Hier kun je bus nemen of nog verder door wandelen door het golvende landschap met zijn omwalde weilandjes naar St. Peter Port. De wandeling is in te korten en uit te breiden, zoals jezelf wilt. De lengte varieert van minimaal 5 km tot maximaal 17 km, max 230 m stijgen en dalen. De wandelduur varieert van minimaal 1,5 uur tot maximaal 5,5 uur.

Overnachting in

St.Peter Port, Guernsey - Grange Lodge

Dag 7

Vandaag maak je een rondtocht op Sark, een van de kleinere en meest eigenzinnige van de Kanaaleilanden. Het spectaculair mooie eiland heeft maar 600 bewoners en auto’s zijn er niet toegestaan. Ideaal voor een verkenningstocht per fiets. Soms moet je opzij voor paardenkoetsjes, een ander toeristisch vervoermiddel of een enkele tractor. Het retourkaartje voor de veerboot en de huurfietsen zijn inbegrepen. Je kunt geen echte rondtocht op het eiland maken, omdat alle weggetjes doodlopen. Maar er zijn wel plekken die je gezien moet hebben: het hoofddorp, het 17e-eeuwse landhuis ‘La Seigneurie’, de residentie van de Heer of Dame van Sark met een schitterende tuin, de ruige rotsen aan de noordpunt, die steil in zee duiken, en natuurlijk ‘La Coupé’, het smalle weggetje over de rotsgraat naar Little Sark. Ook zijn er veel plekken om je fiets achter te laten voor een korte wandeling. Je fiets op slot zetten is niet nodig, want diefstal komt op Sark niet voor.

Overnachting in

St.Peter Port, Guernsey - Grange Lodge

Dag 8

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Je vliegt van Guenrsey of Jersey (ferry terug naar Jersey is niet inbegrepen) terug naar Nederland. Of je neemt de ferry naar St.Malo.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Zowel op Jersey als op Guernsey ben je te gast in een ***-hotel. Op Jersey verblijf je in een prima hotel dat pal aan het strand van St.Clement’s Bay ligt. Pontac House hotel is een vriendelijk familiehotel aan de baai van St.Clement. Het hotel beschikt over goede kamers, een restaurant, cocktailbar, tuin en verwarmd buitenzwembad. De meeste kamers hebben zeezicht. Pal voor het hotel is een bushalte met een frequente verbinding met St.Helier.
Op Guernsey verblijf je in een hotel net buiten het van St.Peter Port. Grange Lodge Hotel dateert uit 1815 en is sinds 1920 in bezit van dezelfde familie. Het hotel is gesitueerd in een karakteristiek huis en heeft een mooie, schaduwrijke tuin met een groot zwembad. Het hotel beschikt over een ruime loungebar waar barmeals en eenvoudige lunches worden geserveerd. De kamers zijn standaard ingericht, met eigen badkamer. 
Als de genoemde hotels zijn volgeboekt wordt in overleg met jou een gelijkwaardig alternatief geboekt.

Over de maaltijden

Elke ochtend wacht je een stevig Engels ontbijt. Inkopen voor de lunch kun je onderweg doen. Je kunt op de meeeste dagen ook lunchen in een restaurant of pub, die je onderweg geregeld tegenkomt. Ook voor het diner is er zowel op Jersey als op Guenrsey een rume keuze aan restaurant. Oesters en kreeften staan in de meeste restaurants op het menu en worden dagelijks vers aangeleverd. Beide eilanden hebben eigen oesterkwekerijen en kreeftenvissers. Op Guernsey zijn er in St.Peter Port op loopafstand van het hotel volop resataurants te vinden. Op Jersey is de keuze in S. Clement iets minder. Je kunt ook goed dineren in de hotels waar je verblijft. Het hotel op Guernsey serveert bar meals, het hotel op Jersey heeft een restaurant met een wat verfijndere keuken.

Info kindvriendelijkheid

De kwalitatief goede (familie)accommodaties zijn zeer aan te bevelen voor gezinnen met tieners (12+). Kinderen kunnen zich prima vermaken aan het strand of heerlijk zwemmen in het (buiten)zwembad bij één van de hotels. Plezier gegarandeerd!

Inbegrepen

 • alle overnachtingen in *** hotels
 • alle ontbijten
 • veerboot Jernsey - Guernsey (one way, alleen personenvervoer; eventuele auto niet inbegrepen)
 • boot naar Sark vv
 • fietshuur op Sark
 • SNP-reisdocumentatie en kaartmateriaal

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • alle eventuele transfers per lijnbus
 • bagagevervoer
 • eventuele ferry van Guernsey terug naar Jersey
 • eventuele fietshuur op Jersey
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen  

Ter plaatse te betalen

 • gebruik lijnbussen voor het bereiken van begin- of eindpunt van de wandeling (ca € 25,- pp)

Over de activiteiten

Op Jersey en Guernsey kun je eindeloos wandelen en dankzij het goede openbaar vervoersysteem, dat de gehele eilanden bestrijkt, kun je de wandelingen naar eigen believen inkorten of verlengen. Je wandelt over goed onderhouden paden langs kliffen en ook stukken over strand. Bij laag water kun je stukken door de getijdezone wandelen. In het binnenland wandel je afwisselend over paadjes en stille landweggetjes, deels verhard, deels onverhard. De hoogteverschillen zijn beperkt, maar met name de kustpaden gaan steeds op en af, zodat je op een wandeling toch al gauw aan 300m hoogteverschil kunt komen. Op Sark maak je een fietstocht over de autovrije weggetjes die in alle richtingen over dit kleine eiland uitwaaieren. Ook hier moet je geregeld een klein stukje steil klimmen of dalen.

Geschikt voor kinderen

Deze wandelreis over de Kanaaleilanden is ook geschikt voor gezinnen met tieners (12+). Vanwege het goede openbaar vervoersysteem kun je de wandelingen zo kort en zo lang maken als je zelf wilt. Daarnaast is het programma zeer afwisselend en zijn de activiteiten – zoals de fietstocht op Sark – ook leuk voor kinderen.

Extra dagen

Je kunt bij dit arrangement in beide accommodaties extra nachten bijboeken.

Extra's

Verlengingshotels

hotel_de_france_et_chateaubriand.jpg

Hotel de France et Chateaubriand (Saint Malo)

Binnen de oude muren van St. Malo bevindt zich het statige hotel France et Chateaubriand. Gebouwd in de stijl van Napoleon de III is dit hotel een typisch kusthotel. De kamers zijn ruim en traditioneel ingericht en beschikken over badkamer met bad of douche en toilet.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Als je per auto wilt reizen is de handigste route via St.Malo, waar je de ferry neemt naar Jersey. De rit Utrecht St.Malo is 880 km. Parkeren:
Je kunt je auto prima parkeren bij de ferry haven. Er zijn twee mogelijkheden: Aan de ferryhaven is een open lucht parking, niet bewaakt, kost 10€ per dag (Parking Gare maritime 2, Rond Point de l'Île Maurice, 35400 Saint-Malo). Beter is de bewaakte ondergrondse Q parks parking, voor meerdere dagen kostprijs 15€ per dag. Is wel 15 minuten wandelen van de ferryhaven, doch heel kort bij de hotels La Cité en Chateaubriand. De auto mee nemen op de ferry is een stuk duurder. 

In St.Malo dien je zowel op de heen- als terugreis een extra overnachting te boeken.

Verder per ferry
Vanaf St.Malo neem je de veerboot naar Jersey. In het zomerseizoen is er op ma-za dagelijks een ochtendboot en een avondboot. Op zondagen is er alleen een avondboot. De oversteek duurt 1 uur 20 minuten en is per jetboat. Terug is er vanaf Guernsey in het zomerseizoen op sommige dagen 1 conventionele ferry, die er 3 uur over doet, en op andere dagen 2x een jetboat.
De vertrektijden wisselen per dag en in een enkel geval verandert de afvaarttijd zelfs enkele dagen voor vertrek nog. Het is daarom ALTIJD van belang om kort vantevoren op de site de definitieve afvaarttijd te controleren.

Voor informatie over ferry's van St.Malo naar Jersey: klik hier.
Voor informatie over ferry's van Guernsey naar St.Malo: klik hier.

 

Iets meer uitleg over de parking faciliteit in St Malo. Er zijn twee mogelijkheden: Aan de ferryhaven is een open lucht parking, niet bewaakt, kost 10€ per dag. Beter is de bewaakte ondergrondse Q parks parking, voor meerdere dagen kostprijs 15€ per dag. Is wel 15 minuten wandelen van de ferryhaven, doch heel kort bij de hotels La Cité en Chateaubriand.

Trein Informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan kan je via SNP je treinticket naar St. Malo laten regelen. Onderstaand vind je het meest gebruikte schema. De ticketkosten worden bij boeking weergegeven. Tijdens de treinreis is er een overstap in Parijs tussen Gare du Nord en Gare Montparnasse en v.v.. Deze gaat per metro (duur ca 50 min).

Vervolg reis vanaf St. Malo

Vanaf St.Malo neem je de veerboot naar Jersey. In het zomerseizoen is er op ma-za dagelijks een ochtendboot en een avondboot. Op zondagen is er alleen een avondboot. De oversteek duurt 1 uur 20 minuten en is per jetboat. Terug is er vanaf Guernsey in het zomerseizoen op sommige dagen 1 conventionele ferry, die er 3 uur over doet, en op andere dagen 2x een jetboat. De vertrektijden wisselen per dag. Hou er rekening mee dat deze ferry niet altijd aansluit op de trein van 12.00 uur en dat een extra overnachting in St.Malo nodig is.
De vertrektijden wisselen per dag en in een enkel geval verandert de afvaarttijd zelfs enkele dagen voor vertrek nog. Het is daarom ALTIJD van belang om kort vantevoren op de site de definitieve afvaarttijd te controleren.

Voor informatie over ferry's van St.Malo naar Jersey: klik hier.
Voor informatie over ferry's van Guernsey naar St.Malo: klik hier.

Op Jersey reis je na aankomst in St.Helier in ca 15 minuten per bus naar St.Clement. Deze bus rijdt ieder uur. Voor de terugreis neem je een bus of taxi vanaf het hotel in St.Peter Port naar de ferryhaven in St.Peter Port.

Voor informatie over openbaar vervoer op Jersey:klik hier.
Voor informatie over openbaar vervoer op Guernsey:klik hier.

Trein schema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS –St.Malo  08:17 - 15:17 1
St.Malo– Amsterdam CS 11:59 - 20:44   1

NB: Alle prijzen en tijden zijn onder voorbehoud.

Veerboot informatie

Voor alle veerbootverbindingen naar Engeland kun je uitstekend terecht bij Overtocht.nl.
Klik hier voor een overzicht van alle tarieven en verbindingen.

Wij raden je aan de overtocht pas te reserveren nadat uw SNP arrangement bevestigd is.

Voor informatie over openbaar vervoer in zuidwest Engeland:klik hier

Vluchtinformatie

Low cost airline Flybe vliegt dagelijks vanaf Amsterdam via Southampton naar Jersey v.v. of heen op Jersey en terug vanaf Guernsey (iets duurder). Als je voor een retourvlucht vanaf Jersey kiest, dien je zelf een extra bootticket van Guernsey terug naar Jersey te regelen. SNP kan deze vluchten niet voor je boeken. Zie www.flybe.com

Goed om te weten als je zelf een low cost vlucht boekt.

 • Je boekt en betaalt deze vluchten direct aan de "low cost airline" middels een creditcard.
 • Print de vluchtgegevens en geef het vluchtnummer en de verwachte aankomsttijd aan ons door.
 • Controleer regelmatig en in ieder geval daags voor de heen- en terugvlucht de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt in verband met mogelijke vluchtwijzigingen.
 • Wij raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten voor je ticket. De annuleringskostendekking van SNP dekt namelijk niet de kosten van een zelf geboekt ticket bij annulering.
 • Wij raden aan deze vluchten pas te boeken nadat wij het landarrangement hebben bevestigd. De annuleringskosten voor een ticket kunnen oplopen tot 100% van de ticketprijs. 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Na aankomst op het vliegveld reis je per openbaar vervoer door naar de accommodatie. Er gaan de hele  dag door elke 20 minuten bussen van het vliegveld van Jersey naar St.Helier (rit ca 40 minuten). In St.Helier stap je over op de bus naar St.Clement. Deze bus rijdt elk uur en doet er ca 15 minuten over.
Voor de terugreis vanaf Guernsey neem je de bus van St.Peter Port naar het vliegveld. Deze vertrekt elk uur en doet er 20 min. over.

Voor informatie over openbaar vervoer op Jersey:klik hier.
Voor informatie over openbaar vervoer op Guernsey:klik hier.

U kunt dit arrangement starten van 15 april  t/m 31 okt. De Kanaaleilanden hebben een uitgesproken mild klimaat. De zon schijnt er vaker dan op het Franse of Engelse vasteland. Van mei tot ver in de zomer staan de tuinen vol moet bloemen. Van juli t/m september is de zee warm genoeg om er in te kunnen zwemmen.
De Bank Holidays zijn vrije maandagen, waardoor een lang weekend ontstaat en het overal druk wordt met bezoekers en veel gesloten is. U kunt deze weekenden beter mijden voor uw vakantie.
Klik hier voor de juiste data van Bank Holidays.
NB. Er zijn afwijkende Bank Holidays in Engeland, Schotland en Wales!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de kanaaleilanden ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Halverwege de reis ga je per ferry van Jersey naar Guernsey. Ook ga  je een dag op en neer naar Sark. Deze boottickets zijn bij de reis inbegrepen. De afvaarten zijn afhankelijk van het tij, en daardoor variabel. Op Jersey en Guernsey maak je gebruik van het dichte en frequente netwerk van openbare bussen die alle uithoeken van deze eilanden bestrijken. Zo kun je wandelingen moeiteloos naar eigen wens inkorten of uitbreiden.

Hou er rekening mee dat je je bagage zelf stukjes moet dragen tussen de bushalte en hotels en de bushalte en ferryhavens. Dit betreft per keer steeds maximaal enkele honderden meters. 

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Groot-Brittannië hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Groot-Brittannië erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB.
Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Midges in Schotland
Midges zijn kleine steekvliegjes die, samen met muggen, op windstille dagen in groten getale rondvliegen boven de Schotse Moors. Insectenwerende middelen met DEET of een fijnmazig muggennet helpen hiertegen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

shutterstock_Arndale_Seacoast_and_view_of_the_gulf_on_the_Guernsey_island.jpg

Groot-Brittannië - Kanaaleilanden

Where Britain meets France

Wandelvakantie vanuit twee hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten