Griekenland - Athene, 2 dagen Culinaire stadswandeling door Athene

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Stappen en Happen langs oudheden vanuit rustig hotel

Verken de groene longen en de oudheden van Athene tijdens dit bijzondere SNP 'walking-dinner'. Verspreid je diner over 3 bijzondere tavernas en geniet van het moois dat de hoofdstad van Griekenland te bieden heeft. Na dit 'lopend buffet' lekker slapen in een centraal gelegen hotel.

Uniek aan deze reis

 • Stadswandeling langs parken en oudheden...
 • .... en onderweg dineren in verschillende tavernas
 • Speciaal voor SNP samengestelde route
 • Verblijf in goed hotel in het centrum
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Griekenland - Athene * Stap & Hap

Verken het oude Athene op bijzondere wijze. Je loopt langs de culturele hoogtepunten van de stad en nuttigt onderweg typisch Griekse gerechten op bijzondere locaties. Al wandelend krijg je een verrassend beeld van deze op het oog chaotische en drukke stad. Je loopt via de ‘groene longen’ als de National Gardens en het voetgangersgebied rond de Acropolis, waarbij je de belangrijkste oudheidkundige monumenten zult zien. Wij zorgen voor een routebeschrijving met achtergrondinformatie. Om op een aangename manier je wandeling te onderbreken hebben we onderweg een aantal bijzondere eetgelegenheden ingebouwd. Daar geniet je van de Griekse keuken en kun je de historische omgeving op je in laten werken. Zo wandel je door de stad en je menu om na afloop op je bed te ploffen van een prima hotel in het centrum.

Dag 1

Let er bij je aankomst in Athene op dat het programma UITERLIJK om 15.00 gestart kan worden. 

Je start op het Syntagmaplein, bij het metrostation tegenover het parlementsgebouw. Hier kun je de traditionele wisseling van de wacht zien. Door de uitgestrekte paleistuin (National Garden) loop je naar het oude Olympisch stadion en de tempel van Zeus. Op het dakterras van een nabij gelegen luxe hotel nuttig je een koud voorgerecht, met uitzicht op de Acropolis. Daarna loop je verder de stad in langs het  Acropolis museum, het Dionysos theater en de zuidhelling van de Acropolis naar de oude wijk Plaka. Bij een rustig en mooi gelegen taverna staat een warm voorgerecht voor je klaar. Vervolgens verder naar de Romeinse Agora, de bibliotheek van Adrianus en de Griekse Agora en de bekende 'vlooienmarkt' van Monastiraki. Daar is het tijd voor het hoofdgerecht in Taverna Kuzina, een bijzonder restaurant dat Griekse gerechten met een moderne twist serveert. Erg populair bij de Atheners zelf! Ten slotte ga je richting Kerameikos waar je hotel te vinden is. Onderweg kun je nog een paar leuke terrasjes voor koffie vinden als je wilt.

Na afloop kun je makkelijk te voet terug naar je hotel (tenzij we bij uitzondering een iets verder gelegen hotel moesten boeken).

Overnachting in

Athene

Dag 2

Afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je nog hebt in Athene kun je vandaag bijvoorbeeld het beroemde archeologisch museum of het minstens zo bijzondere Acropolismuseum bezoeken. Maar er zijn nog meer leuke plekken en musea.

Wil je beide musea zien, dan bevelen we aan om nog een extra nacht in Athene te plannen.

NB Programma

Na boeking ontvang je alle detailinformatie over je arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We proberen een een hotel op loopafstand van de Acropolis en het oude centrum (Plaka, uitgaanswijk Psiri) te boeken. Veel van de hotels waarmee we werken hebben een dakterras met uitzicht over de Acropolis.
Onze hotels zijn niet groot, modern ingericht en de nette kamers beschikken over een eigen badkamer, airco en balkon.

Nota bene: Athene is momenteel populair. we moeten daardoor werken met verschillende hotels en kunnen niet op voorhand zeggen waar je exact kunt overnachten; echter altijd in het centrum en nabij een metrostation, zodat het zo goed mogelijk past bij dit arrangement!

Over de maaltijden

Je diner op de eerste dag nuttig je op wel heel bijzondere wijze. Dit doe je al wandelend langs de mooiste historische plekken van Athene en door de 'groene longen' van deze verder drukke stad.
Je avondeten heeft 3 gangen. Je bezoekt dus drie eetgelegenheden op bijzondere locaties, waar je 2 voorgerechten (een koud en een warm) en een hoofdgerecht; één gerecht/schotel per locatie. Overal is er keuze in de gerechten. We willen je laten ontdekken dat de Griekse keuken veel verrassender en veelzijdiger kan zijn dan wat je doorgaans in een Nederlands restaurant op de menukaart aantreft. Drankjes zijn voor eigen rekening. Grieken eten eigenlijk geen nagerechten (al krijg je soms iets kleins zoets na, of wat watermeloen), dus dat laat zich ook niet als taverna-gerecht boeken. Als je toch nog zin in een dessert hebt, kun je het beste naar een winkel waar ze ijs verkopen of naar een Zacharoplasteio (zoetigheden).
 
Bij je hotelovernachting is het ontbijt inclusief.

Info kindvriendelijkheid

Ons hotel is niet specifiek kindvriendelijk. Maar de locatie in het centrum, met de oudheden en de toeristische wijken Plaka en Psiri op loopafstand, maakt dit een leuke locatie. 's Avonds op het dakterras met uitzicht op de verlichte Acropolis is het fijn om de dag af te sluiten.

Inbegrepen

 • 1 overnachting in een 3* hotel in het centrum
 • 1x ontbijt 
 • diner: 3 gerechten op 3 locaties
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • transfers van en naar arrangement
 • drankjes
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • Toeristenbelasting/ klimaatadaptatietax (Climate resilience tax): afhankelijk van hotelcategorie tussen ca. € 0,75 en € 5,- pppn)

Over de activiteiten

Je wandelt over goed begaanbare paden en straten. Rondom de Acropolis zijn er wat hoogteverschillen. In totaal loop je ca. 7 km, verdeeld over 5 trajecten. Het is voor iedereen te doen en je kan de trajecten lopen op gewone comfortabel zittende schoenen. Omdat je in de namiddag/avond loopt is de eventuele warmte draaglijk.

Geschikt voor kinderen

Dit is ook een heel leuke manier om Athene met kinderen te verkennen. Bovendien hoeven ze nergens lang aan tafel te zitten!

Extra dagen

Een langer verblijf is mogelijk. Zo heb je meer tijd om musea e.d. te bezoeken. Graag weten wij bij een langer verblijf op welke dag je de stap & hap wandeling wilt maken; dit svp bij boeking doorgeven. Indien niks is doorgegeven boeken we de stap & hap wandeling op de tweede dag van een verlengd verblijf.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Dit arrangement kan uitsluitend in combinatie met een andere SNP reis in Griekenland geboekt worden.

Dit arrangement is het hele jaar door te boeken. De rustigste tijden in Athene zijn de wintermaanden en begin augustus, als veel Atheners op vakantie zijn.

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Ga je binnenkort op reis naar Griekenland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/griekenland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen. N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Griekenland is goed geregeld. Het is niet moeilijk om een Engels sprekende dokter te vinden. Zelfs in kleinere dorpen en op eilanden is altijd een Health Centre te vinden. Toeristen, die uit één van de EU landen komen hebben recht op gratis medische hulp. Echter, een goede reisverzekering is noodzakelijk, omdat daarmee ook bezoeken aan privé-klinieken en verblijven in (vaak betere) niet-staatsziekenhuizen vergoed worden. In vergelijking met Nederland gaat het er zeker in de staatsziekenhuizen allemaal wat chaotischer en minder servicegericht aan toe.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in uw dagrugzak.

Malaria
In de Evrosdelta in het noordoosten van Griekenland komt tijdens de maanden mei t/m oktober mogelijk Malaria voor. Bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen in verband met Malaria zijn extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Grieken zullen over het algemeen altijd bereid zijn u belangeloos te helpen als u onverhoopt in de problemen komt. Wordt u toch bestolen of raakt u iets kwijt dan moet u daar voor uw verzekering een politieverklaring van kunnen overleggen. In Griekenland is dit vaak een omslachtige en tijdrovende activiteit. Lang niet altijd kan men u bij de politie (astinomía) in het Engels te woord staan en bureaucratie en achtergebleven automatisering zorgen voor een trage verwerking. Tip: doe geen aangifte van diefstal (=misdrijf) maar van vermissing (= geen misdrijf); dit verkort te procedure aanzienlijk en is voor uw verzekering in de regel voldoende.
Het landelijke alarmnummer voor politie, ambulance en brandweer is 112. Noteer via uw accommodatie het plaatselijke nummer van politie of dokterspost.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

parthenon.jpg

Griekenland - Athene

Culinaire stadswandeling door Athene

Stappen en Happen langs oudheden vanuit rustig hotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.