Terug naar Ecuador

Cruise met zeilcatamaran

Cruise aan boord van de catamaran Nemo I door de Galápagos archipel. Onder begeleiding van een lokale natuurgids verken je deze biologische schatkamer. Met deze korte vierdaagse cruise verken je de eilanden San Cristóbal, Santa Fé, Plazas Sur en Santa Cruz. Als de catamaran zijn zeilen hijst doe je dat ook nog eens op een ecologische manier. Geniet van de vaartochten al hangend iin de netten tussen de twee rompen, of wat comfortabeler op het zonnedek. Deze cruise geeft je de pure beleving van een zeilschip, dat door zijn dubbele romp stabieler is dan de meeste grotere jachten in de archipel. Begeef je op een indrukwekkende manier in de voetsporen van Charles Darwin, de man wiens naam voor eeuwig verbonden is aan deze eilandengroep. Interesse in een andere route met de Nemo I of een samenstelling van verschillende routes, vraag een offerte aan.

Zwaarte
Comfort
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 265659
4 dagen

Ecuador - Galápagos * Nemo I

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

's Morgens kom je aan op het eiland Baltra, nadat je de bagage hebt opgehaald word je opgewacht door de gids van de Nemo I onder wier begeleiding je in korte tijd naar de haven gaat waar de Nemo I voor anker ligt. De bemanning brengt je naar de hut waar je de komende dagen zult overnachten. Hier heb je even de tijd om jezelf te installeren. In de middag vertrek je naar het Charles Darwin Station op het eiland Santa Cruz. Het merendeel van de bezoekers van de archipel komt naar deze plek om te genieten van de natuur. Het is echter ook interessant om er achter te komen hoe men te werk gaat om de eilandengroep te beschermen. De grootste trekpleisters van het centrum zijn de Van Staelen Exhibition Hall en de jonge opgroeiende schildpadden, die hier leven totdat ze in de archipel worden uitgezet.

Overnachting in

eiland Santa Cruz

Dag 2

’s Ochtends kom je aan bij Punta Pitt op het oostelijke puntje van het eiland San Cristóbal. De eerste kennismaking deze morgen is met een groep zeeleeuwen op het strand waar je aan land gaat. Vervolgens bezoek je de enige plek in de Galápagos archipel, een broedplaats voor genten, waar zowel de roodpootgent als de blauwvoetgent en de Nazcagent te bewonderen zijn. Daarnaast komen hier ook twee soorten fregatvogels voor en is er de kans om de zwaluwstaartmeeuw en noordelijke stormvogeltjes waar te nemen. Het uitzicht op de zeeleeuwenkolonie vanaf deze klif is spectaculair.

In de middag kom je aan bij de bezoekersplaats die uit een lang wit zandstrand bestaat waar een kolonie zeeleeuwen huist. Landinwaarts ligt de Cerro Brujo (de Tovenaarsheuvel) een van de eerste plekken die Darwin in de archipel bezocht. Kapitein Robert FitzRoy beklom deze heuvel om uit te kunnen kijken op de riffen in de omgeving. Achter het zandstrand is een lagune waar verschillende soorten reigers leven. Je kunt er uitstekend snorkelen en zwemmen waarbij je de kans hebt om pelikanen en zeeleguanen tegen te komen. Soms staat de lagune droog en kunnen er zoutkorsten op de bodem worden aangetroffen, dat is precies de reden waarom de inwoners van Puerto Baquerizo Moreno deze plek als zoutmijn gebruikten.

Overnachting in

eiland San Cristóbal

Dag 3

In de morgen kom je aan bij Barrington Bay, gelegen op Santa Fé, in het zuidoostelijke deel van de Galápagos archipel. Het eiland is ontstaan als gevolg van een opwaartse kracht en dit verklaart waarom het eiland vergeleken met de rest van de eilanden erg vlak is. Het eiland is begroeid met een struikachtige vegetatie waarin grote schijfcactussen en de palo santo opvallen. Santa Fé huisvest een paar inheemse diersoorten zoals de Galápagosbuizerd, de Kleine galápagosspotlijster, de Rijstrat en één van de twee soorten landleguanen die in de archipel leven. Nadat je de catamaran hebt verruild voor het prachtige heldere water ontmoet je ook op dit eiland een kolonie zeeleeuwen. De baai biedt uitstekende mogelijkheden om te snorkelen met speelse zeeleeuwen en tropische vissen.

’s Middags kom je alweer aan op het volgende eiland, Plaza Sur, dat samen met het eiland Plaza Norte de Plazas eilanden vormen. Het noordelijke eilandje is verboden voor bezoekers. Plaza Sur heeft echter veel te bieden en is vooral bekend vanwege de landleguanen die er behoorlijk talrijk en goed zichtbaar zijn. Het is een laag en droog eiland met een begroeiing van schijfcactussen en de rode sesuvium- en Tiquilia-struikjes. Slechts weinig dieren kunnen hier overleven, maar de landleguanen voelen zich onder de barre omstandigheden prima thuis. Ze zijn kleiner dan hun soortgenoten elders in de archipel, de soort hier is een kruising tussen de landleguaan en de zeeleguaan. Zij hebben genoeg aan de schijfcactussen om in hun voedsel- en vochtbehoefte te voorzien. Op de kliffen kun je nestelende zwaluwstaartmeeuwen zien zitten maar ook Audubons pijlstormvogel, de Roodsnavelkeerkringvogel, fregatvogels en Bruine pelikanen.

Overnachting in

eiland Plaza Sur

Dag 4

Deze kleine baai is gelegen aan de noordkant van Santa Cruz. De stille lagune wordt getypeerd door de rode mangroves die er groeien. Hierdoor is het de uitgelezen plek voor haaien en roggen om te rusten. Door het kristalheldere water is het mogelijk om verschillende soorten haaien waar te nemen ,waaronder de wit- en zwartpuntrifhaai en de hamerhaai, maar ook verschillende soorten roggen. Omdat er hier geen plaatsen zijn om aan land te gaan wordt de tocht door de lagune gemaakt per zodiac. Zeeschildpadden, reigers en pelikanen worden met enige regelmaat waargenomen onderweg.

Na dit bezoek in de morgen zit deze prachtige ervaring in de Galápagos archipel er alweer op.

Galápagos archipel

Galápagoseilanden (letterlijk: Schildpaddeneilanden) is een provincie van Ecuador. De archipel bestaat uit dertien grote en meer dan veertig kleine eilanden die zich uitstrekken over een gebied van ongeveer 60.000 km2. Het gebied ligt in de Grote Oceaan op 970 kilometer van de kust van Ecuador. De eilanden zijn van vulkanische oorsprong en vormen nog steeds een van de meest actieve vulkanische gebieden ter wereld. De eilanden zijn nooit met het vasteland verbonden geweest. Hierdoor is een in biologisch opzicht uniek gebied ontstaan, dat in 1959 Nationaal Park werd. In 1978 verklaarde UNESCO de eilanden, als een van de eerste natuurgebieden, tot Werelderfgoed, gevolgd in 1981 door het omliggende zeereservaat.

Nemo I

Deze reis wordt uitgevoerd met de catamaran Nemo I. Dit bijzondere jacht, vanwege zijn 2 rompen stabieler dan menig ander jacht, van bijna 25 meter lang en 10 m breed, is voorzien van uitstekende navigatie en veiligheidsuitrustingen. Het tuigage bestaat uit een grootzeil van 130 m2, een rolgenua van 76 m2 en een stagzeil van 34 m2. De catamaran biedt plaats aan 14 passagiers die aan boord kunnen genieten van het comfort en de gezellige sfeer. De 7 hutten aan boord bevinden zich in de twee rompen: 

 • hut #1 en 2: tweepersoonsbed, hut te betreden via scheepsladder
 • hut #3 en 4: stapelbed (waarvan onder een tweepersoonsbed), hut te betreden via scheepsladder
 • hut 5 en 6: stapelbed (waarvan onder een tweepersoonsbed), hut te betreden via glasvezel trap
 • hut #7: stapelbed, te betreden via scheepsladder

Alle hutten hebben eigen sanitair (met warm en koud water), individueel regelbare airco en een ventilator. Daarnaast heeft iedere hut stopcontacten van 110 V voor Amerikaanse stekkers.

De knusse 'al fresco' eethoek bevindt zich op het schaduwrijke terras. Daarnaast is er een zonnedek en zijn er de typische catamaran netten vlak boven de golven.

NB Programma

 • Dit reisarrangement beschrijft de B4-route met vrijdag als vaste vertrekdag die om de 2 weken vertrekt.
 • Naast de beschreven B4-route van 4 dagen, voert de Nemo I ook een vijfdaagse (B5) route uit (Baltra, noord Santa Cruz, zuid Isabela (bezoek fameuze 'shark channel bij Las Tintoreras). De routes B4 en B5 kunnen worden gecombineerd tot een achtdaagse B-route met maandag als vaste vertrekdag meestal om de 4 weken voor zowel de B- als B5-route (geen afvaart in september)
 • Daarnaast biedt de Nemo I ook een andere achtdaagse A-route waarbij je het meest noordelijk door toeristen te bezoeken eiland Genovesa bezoekt en de westelijke eilanden Santiago, Fernandina en Isabela. De vaste vertrekdag voor route A is de maandag om de 2 weken (geen afvaart 2e helft augustus en september)
 • Met de routes A en B (samenstelling van routes B4 en B5) kun je verschillende combinaties maken waardoor je 8, 11, 12 en 15 dagen onderweg bent. Mocht je interesse hebben in één of meerdere routes, vraag dan een offerte aan.
 • De vaarroute is altijd onder voorbehoud in verband met weersomstandigheden en eventueel opgelegde bepalingen van lokale autoriteiten.
 • De zeilen worden zo vaak mogelijk gehesen, maar ten minste eenmaal per week. Wanneer de weersomstandigheden dit toelaten kunnen de lichte, ecologische motoren en generatoren uitgeschakeld worden om in stilte door één van ‘s werelds natuurwonderen te varen. Maar het rustige Galápagos-klimaat, de strikte route en het tijdschema dat gevolgd moet worden, verhinderen dat elk traject compleet gezeild kan worden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Aan boord van de Nemo I verblijft u in tweepersoonshutten met elk een eigen badkamer. Alle hutten zijn in de romp van de catamaran gelegen en middels steile scheepsladders te bereiken. De staruimte is beperkt doch het ontbreekt je aan niets om er goed te slapen en douchen. Aan boord is elektriciteit aanwezig (110V) wardoor je altijd accu’s en batterijen kunt opladen. Zie voor meer informatie over de zeilcatamaran het kopje 'Nemo I'.

Over de maaltijden

Alle maaltijden tijdens het verblijf aan boord van het jacht op de Galápagos zijn bij de reissom inbegrepen.

Inbegrepen

 • Overnachtingen aan boord van de Nemo I
 • Maaltijden o.b.v. vol pension
 • Speciaal welkomstdrankje, frisdrankjes en sapjes
 • Engelsprekende Galápagos gids
 • Alle excursies volgens programma
 • Gebruik snorkeluitrusting
 • Kayaks
 • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

 • Vluchten Quito/Guayaquil - Galápagos v.v.
 • Entree nationaal park (US$ 100)
 • Transit Card (US$ 20 pp)
 • Persoonlijke uitgaven (o.a. drankjes en fooien)

Over de activiteiten

Deze reis is door iedereen met een gezonde conditie goed te maken. Tijdens het verblijf op de Galápagos maak je relatief eenvoudige wandelingen over vlak tot licht geaccidenteerd terrein en die variëren van 1 tot 3 uur over duidelijk gemarkeerde paden. Tijdens deze wandelingen wordt er veel uitgelegd door de gidsen en heb je de tijd om foto's te maken of te filmen. Wandelingen zijn tijdens deze Galápagos cruise niet het doel op zich maar vormen vaak de beste mogelijkheid om de bijzondere flora en fauna van de eilanden te verkennen.

Praktische informatie

De achtdaagse cruise (A) vertrekt om de week op zaterdag.

Bij elke cruie naar de Galápagos-eilanden dien je met de volgende bijkomende kosten rekening te houden: 

 • entree Galápagos National Park (US$ 100)
 • Transit Control Card (US$ 20)
 • drankjes
 • fooien
 • eventueel huur wetsuite

Mocht je tevreden zijn over de diensten van de bemanning dan is het gebruikelijk om een fooi te geven. 

Wij raden u aan om uitgerust en met een goede conditie aan uw reis te beginnen. Het plezier tijdens uw reis is dan veel groter en bovendien loopt u minder kans om ziek te worden. Het is belangrijk dat uw schoenen goed zijn ingelopen om blaren te voorkomen.

 • EHBO eenvoudige middelen
 • Dagrugzak
 • Weekendkoffer (bij voorkeur zacht)
 • Wandelschoenen met enkelbescherming
 • Lichte wandelschoenen
 • Sandalen of (hut)slippers
 • Luchtige kleding
 • Regenkleding
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Zonnebrandolie
 • Zonnebril
 • Zwemkleding
 • Bril voor mensen met contactlenzen
 • Anti-insektenmiddel
 • Verrekijker 
 • Lippencreme met UV-filter

Een cruise door de Galápagos archipel is de ultieme vorm van ontspannen, heerlijk eten en genieten van een unieke natuurlijke schoonheid. Voor iedereen met een goede basiconditie is elke cruise naar de Galápagos te doen. Je moet goed ter been zijn daar je met de excursies in kleine bootjes (zogenaamde panga's) moet kunnen in- en uitstappen. Tijdens de wandelingen over de diverse eilanden wandel je alleen met je dagrugzak(je) met daarin je waardevolle spullen, zonnewerende middelen, (mobiele) camera en wellicht een extra trui/regenjas. 

Bezoeken aan de eilanden vangen aan met een droge- of een natte landing. Bij deze natte landing worden je schoenen nat, je springt immers vanaf de boot in het water. Uiteraard word je daarbij  geassisteerd. Het is raadzaam om makkelijk zittende schoenen mee te nemen die nat mogen worden. Je kunt natuurlijk ook slippers meenemen voor in de 'panga's' om bij aankomst op de eilanden ander (droog) schoeisel aan te doen.

Het verdient aanbeveling om je bagage in een zachte weekendkoffer mee te nemen waarbij de inhoud goed is beschermd tegen water. Neem goede bescherming mee voor je (mobiele) camera.

 

 • De Nemo I wordt vanaf 22 augustus t/m september 2016 uit de vaart gehaald vanwege reguliere onderhoudswerkzaamheden in het droogdok in Guayaquil.
 • Er wordt hard gewerkt aan het renoveren van het Charles Darwin bezoekerscentrum op Santa Cruz in de plaats Puerto Ayora. Het gedeelte waar de 'breed farm' is met de kassen met de kleine schildpadjes is mogelijkerwijs niet te bezoeken. Wat wel zeer interessant is, is dat er nieuwe hybride schildpadden aanwezig zijn van de Alcedo vulkaan op Isabela. Deze soort lijkt veel op de soort afkomstig van het eiland La Pinta, die weer een overeeenkomst hebben met de reeds gestorven Lonely George. Deze hybriden zijn onstaan door de vroegere scheepsvaarders die schildpadden soms meenamen van het ene naar het andere eiland. Wetenschappers willen nu weer nieuwe voortplantings proeven doen. Het blijft mogelijk landleguanen te bezichtigen. Het is onduidelijk wanneer de renovatie is afgerond, de verwachting is in de loop van 2016.

Voor een verblijf in Ecuador hebt u een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is. Tevens dient u vanaf februari 2018 in het bezit te zijn van een reisverzekering waarin verplicht moet zijn opgenomen dat u voor medische kosten bent verzekerd.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

Naar Ecuador via de Verenigde Staten
Als u naar/vanuit Ecuador via de Verenigde Staten vliegt, moet u in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), uw paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en uw bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Ecuador van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf. Tevens dien je bij aankomst op de luchthaven van Quito/Guayaquil een reisverzekering te kunnen overleggen waarop staat vermeld dat je minimaal voor medische kosten verzekerd bent. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Ecuador

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Ecuador zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zika Virus
In Ecuador is het Zika virus vastgesteld. Voor meer informatie: zie onder vaccinatie  

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Ecuador kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Ecuador binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Ecuador zelf komt ook Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in sommige provincies oostelijk van de Andes, mn. in gebieden lager gelegen dan 2.300 m: Morona-Santiago, Napo. Orellana, Pastaza, Sucumbios en Zamora-Chinchipe.

Malaria
In Ecuador komt het hele jaar Malaria voor in (kust)gebieden die op minder dan 1.500 m hoogte liggen (m.u.v. Guayaquil, Quito), zoals de provincies van Cotopaxi, Loja en Los Rios. Een groter risico bestaat in het Amazonegebied langs de grens met Peru in de regio's El Oro, Esmeraldas en Manabi. In het deel van Ecuador boven 1.500 m hoogte en op de Galapagos Eilanden komt geen Malaria voor.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Uiteraard is het altijd belangrijk om de meest gangbare voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In de grote steden dien je altijd meer op je persoonlijke spullen te passen. We raden je altijd aan om zoveel mogelijk waardevolle spullen niet mee te nemen. Camera's, reisdocumenten, mobieltjes en andere waardevolle voorwerpen kunnen vaak in een kluisje in je accommodatioe worden opgeborgen. Mocht je 's avonds ergens naartoe willen wandelen, vraag de medewerkers van de accommodatie altijd even of dat veilig is en ook gangbaar. Bedenk je dat als locals iets niet doen er een reden voor is. Mocht je reizen met een lokale gids, een chauffeur en/of een SNP-reisleider, vraag hen naar de veiligheid, ze geven je graag advies.

reisadvies
Op www.minbuza.nl vind je meer informatie over het huidige reisadvies voor Ecuador.

Prijsinformatie

01 januari 0001
Prijs op aanvraag

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs