Terug naar Ecuador

Verblijf vanuit Amazonewoud lodge

Exclusieve papegaaien-kleiliks, een observatietoren, reuzenotters, elf soorten apen, en nog veel meer maken het Napo Wildlife Centre tot de beste natuurbestemming in het Amazonegebied van Ecuador. Vanuit de Amazon lodge, beschouwd als een van de beste ecolodges ter wereld, verken je het befaamde Yasuní Nationaal Park waarin de lodge als enige ligt. Yasuni is net zoals de Galápagos een UNESCO Biosfeer Reservaat. En terecht! Maar liefst een derde van alle Amazonesoorten, inclusief 60% van al haar katachtigen, komt hier voor. Het belooft een verblijf te zijn in ongerept tropisch regenwoud die zijn weerga niet kent.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 1.430
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 265814
4 dagen

Ecuador - Amazonewoud * Yasuní Napo Wildlife

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1

Vanuit Quito maak je een korte vlucht van een half uur over de oostelijke Andesketen naar Coca (officieel Puerto Francisco de Orellana). Een korte transfer brengt je naar de aanlegplaats van de comfortabele, overdekte gemotoriseerde korjaal, waarmee we de rivier, de Napo, in ongeveer 2 uur zullen afvaren. Onderweg kun je onder andere reigers, ijsvogels, sterns en andere oevervogels waarnemen terwijl je van een aangename lunch aan boord geniet.  

Gemotoriseerde kano’s zijn niet toegestaan in het Yasuní Nationaal Park. Vandaar dat de lodge een vooruitgeschoven ‘dock area’ heeft waar je een korte pauze kunt nemen voordat we overstappen in ‘boomstamkano’s’. Door een groene tunnel van overhangende boomkruinen over de rustgevende kreek bereiken we na 1 tot 2 uur de lodge, waar we in de late namiddag worden verwelkomd door de staf.

 

Overnachting in

Yasuní Nationaal Park

Dag 2

’s Ochtends vroeg vertrekken we naar de beste papegaaien-kleiliks van Ecuador, waar honderden parkieten, papegaaien en ara’s kunnen worden waargenomen. De eerste kleilik is makkelijk bereikbaar en ligt op ongeveer 1 uur van de lodge. Je arriveert hier rond acht uur, vlak voordat de papegaaien actief worden. Ze komen hier om zout en mineralen te eten om de vertering van onrijpe en giftige zaden en vruchten te bevorderen. Met een beetje geluk zie je alle 11 soorten, waaronder de Amazon-mealy parrot, de blue-headed parrot en de orange-cheek parrot. Het spektakel hangt af van het seizoen, de weersomstandigheden en de afwezigheid van gevaren zoals roofvogels.  

Na dit spektakel wandel je over een bospad naar de Indiaanse Kichwa-gemeenschap van Añangu, waar je kennis maakt met de mannen, vrouwen en kinderen. Zo kom je meer te weten over hun dagelijks leven, gebruiken en tradities. Vervolgens maken we een korte wandeling van een half uur door ‘terra firme’ bos naar de tweede papegaaien-kleilik. Hier zien we opnieuw talloze parkieten, papegaaien en ara’s, terwijl je geniet van de lunch. Vervolgens keren we terug richting de lodge, waar we in de late namiddag aan zullen komen.

Overnachting in

Yasuní Nationaal Park

Dag 3

Na een heerlijk ontbijt kijk je vanaf de 36 meter hoge ‘canopy tower’ uit over het uitgestrekte Amazonebekken. Hoog boven de bosgrond gaat een hele andere wereld schuil; vanaf elk van de 12 verdiepingen kun je het leven bestuderen op de verschillende etages van het bos. Tot dusver zijn vanaf deze toren maar liefst 567 diersoorten waargenomen! De toren is naast een reusachtige kapokboom gebouwd en bovenop is een houten observatieplatform. Vogels die vanaf de bosgrond moeilijk zichtbaar zijn, komen ter hoogte van de kroonlaag heel dichtbij. Je kunt onder meer groepjes kleurrijke tangaren zien, en blauwgele ara's, toekans, vliegenvangers en zelfs slinger- en brulapen, die zich voeden in de naburige bomen.  

Na de lunch in het restaurant van de lodge wandelen we tot diep in een prachtig ‘terra-firme’ bos. Tussen de woudreuzen met luchtwortels, orchideeën en bromelia’s  hebben we grote kans om hagedissen, verschillende soorten apen (zoals de goudmanteltamarin), unieke insecten en mogelijk zelfs slangen te zien! Je bevaart ook het zwart-watermeer van Añangu en enkele kreken waarin verschillende soorten vis en zoogdieren leven, zoals de reuzenotter, een unieke soort voor de Amazone.

Overnachting in

Yasuní Nationaal Park

Dag 4

We kanoën ’s ochtends vroeg als laatste excursie nogmaals door de groene tunnel naar de Napo, waar u opnieuw saki’s (een apensoort), hoatzins, zwartkop donacobiussen (een spotlijstersoort) en vele andere soorten vogels kunt zien. En misschien komt een reuzenotter familie je wel uitzwaaien! Vervolgens keer je met een gemotoriseerde korjaal terug naar Coca, zo’n 2 uur stroomopwaarts, hier eindigt het arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Inbegrepen

 • binnenlandse vlucht Quito - Coca v.v. (ca. € 255 pp)
 • transfer vliegveld Coca – haven Coca v.v.
 • riviertransport Coca – Dock Area v.v. per korjaal met buitenboordmotor
 • transport Dock Area – Napo Wildlife Center v.v. per kano
 • overnachtingen in het Napo Wildlife Center o.b.v. vol pension
 • inheemse én tweetalige (Spaans en Engels) natuurgids
 • vermelde excursies incl. transport en Añangu Kichwa Gemeenschap
 • bezoeken aan de exclusieve NWC's ara kleiliks
 • wandelingen en rondleidingen zoals beschreven
 • regenponcho’s en kaplaarzen (indien nodig)
 • SNP-informatiepakket

Niet inbegrepen

 • extra overnachtingen (gepland of als gevolg van annuleringen vlucht)
 • persoonlijke uitgaven (o.a drankjes, snacks en fooien)

Over de groepssamenstelling

Internationale groep

Praktische informatie

Het gehele jaar kunt u deze reis maken.

Klimaat Amazonewoud
In het Amazone regenwoud is het warm, vochtig en regenachtig gedurende het hele jaar. Van Augustus tot september en van december tot februari zijn er korte onderbrekingen van de dagelijkse regenbuien.

Voor een verblijf in Ecuador heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.
Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit apart te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal). 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

Naar Ecuador via de Verenigde Staten
Als je naar/vanuit Ecuador via de Verenigde Staten vliegt, moet je in het kader van het ESTA-programma vooraf een reisvergunning voor de VS aanvragen. Voor meer belangrijke informatie over deze reisvergunning (ESTA), je paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage Lees verder...

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Ecuador van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf. Tevens dien je bij aankomst op de luchthaven van Quito/Guayaquil een reisverzekering te kunnen overleggen waarop staat vermeld dat je minimaal voor medische kosten verzekerd bent. 

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Ecuador (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Ecuador

Vliegen via de Verenigde Staten

Indien u een vlucht boekt met een overstap in de Verenigde Staten naar uw eindbestemming, dan moet u minimaal 72 uur voor vertrek een elektronische reistoestemming aanvragen. Dit kunt u online aanvragen op de website van 'US Immigrations', mits uw reis niet langer duurt dan 90 dagen en u staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het VISA Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heeft u geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap. Baby’s en kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Meer uitleg kunt u vinden op de website van SNP, klik hier (http://www.snp.nl/esta). Voor het aanvragen van een ESTA reistoestemming, klik hier: (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/).

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Ecuador zijn de medische voorzieningen geconcentreerd in de grote steden en rond de mijnen. Het niveau van de voorzieningen in de ziekenhuizen is laag.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Zika Virus
In Ecuador is het Zika virus vastgesteld. Voor meer informatie: zie onder vaccinatie  

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Ecuador kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids, hotel of reisleider)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte', ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Ecuador binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Ecuador zelf komt ook Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer je onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in sommige provincies oostelijk van de Andes, met name in gebieden lager gelegen dan 2300 m: Morona-Santiago, Napo. Orellana, Pastaza, Sucumbios en Zamora-Chinchipe.

Malaria
In Ecuador komt het hele jaar malaria voor in (kust)gebieden die op minder dan 1500 m hoogte liggen (m.u.v. Guayaquil en Quito), zoals de provincies van Cotopaxi, Loja en Los Rios. Een groter risico bestaat in het Amazonegebied langs de grens met Peru in de regio's El Oro, Esmeraldas en Manabi. In het deel van Ecuador boven 1500 m hoogte en op de Galápagos eilanden komt geen malaria voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malaria-gebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)

Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, Thuisvaccinatie.nl biedt hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Uiteraard is het altijd belangrijk om de meest gangbare voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In de grote steden dien je altijd meer op je persoonlijke spullen te passen. We raden je altijd aan om zoveel mogelijk waardevolle spullen niet mee te nemen. Camera's, reisdocumenten, mobieltjes en andere waardevolle voorwerpen kunnen vaak in een kluisje in je accommodatioe worden opgeborgen. Mocht je 's avonds ergens naartoe willen wandelen, vraag de medewerkers van de accommodatie altijd even of dat veilig is en ook gangbaar. Bedenk je dat als locals iets niet doen er een reden voor is. Mocht je reizen met een lokale gids, een chauffeur en/of een SNP-reisleider, vraag hen naar de veiligheid, ze geven je graag advies.

reisadvies
Op www.minbuza.nl vind je meer informatie over het huidige reisadvies voor Ecuador.

Prijsinformatie

21 september 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

23 september 2020 - 28 september 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

30 september 2020 - 05 oktober 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

07 oktober 2020 - 12 oktober 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

14 oktober 2020 - 19 oktober 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

21 oktober 2020 - 26 oktober 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

28 oktober 2020 - 02 november 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

04 november 2020 - 09 november 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

11 november 2020 - 16 november 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

18 november 2020 - 23 november 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

25 november 2020 - 30 november 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

02 december 2020 - 07 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

09 december 2020 - 14 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

16 december 2020 - 21 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

23 december 2020 - 28 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

30 december 2020 - 31 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 1.430
3 personen (driepersoonskamer) € 1.430
3 personen (twee- en eenpersoonskamer) € 1.659
4 personen (2x tweepersoonskamer) € 1.430

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs