Wandelvakantie langs pensions en hotels
Uniek aan deze reis
- Bezoek aan Dresden
- Het rotslandlandschap van Saksen
- Vallei van de Elbe op haar mooist
De accommodaties waar u verblijft zijn uiteenlopend van aard en comfort. U verblijft op tweepersoonskamers met douche en toilet. Tegen betaling van een toeslag kunt u een eenpersoonskamer boeken. De eerste twee nachten verblijft u in het kleine en comfortabele hotel Lilienstein, aan de voet van de Lilienstein. Om er te komen vergt een kleine inspanning, die dit verblijf echter zeker waard is. Bij aankomst op dag 1 loopt u vanaf de veerpont van Königstein 15 minuten, met een klim van 100m (uw bagage wordt dan vervoerd). Daarna verblijft u 1 nacht in een uitstekend ***hotel in het centrum van het dorp Krippen. Vervolgens bent u twee dagen te gast in een mooi gelegen, gemoedelijk, maar eenvoudig pension buiten het dorp Hinterhermsdorf, middenin de fraaie natuur. Ook dit pension heeft een gezellig terras. Tenslotte verblijft u de laatste twee nachten in een rustig gelegen, goed en gastvrij stadshotel in Dresden. U verblijft hier 15-25 min. lopen van het historische centrum. Ontbijt en diner zijn hier zeer verzorgd. In dit hotel heeft een deel van de tweepersoonskamers een dubbelbed met gescheiden matrassen en gescheiden dekbed.
Uw verblijf in de Sächsische Schweiz is op basis van halfpension plus lunchpakket. Diner, ontbijt en een goed lunchpakket worden dus voor u door de accommodatiehouders verzorgd. In Dresden is de lunch niet inbegrepen.
De Sächsische Schweiz wordt doorkruist door een dicht netwerk van zeer goed gemarkeerde wandelpaden, die meest goed begaanbaar zijn. Op steilere stukken zijn er telkens voorzieningen als trappen, armleuningen en dergelijke aangebracht, wat niet wegneemt dat enige tredzekerheid gewenst is. De hoogteverschillen zijn niet erg groot, maar de hellingen meestal behoorlijk steil en per dag zijn er meerdere klimmen en afdalingen, waardoor een goede wandelconditie belangrijk is. Soms zijn er stukken waarbij u langs laddertjes en trappetjes omhoog of omlaag gaat. Voor hoogtevreesgevoelige mensen kan dit vervelend zijn, hoewel de meeste ladders in smalle kloven aangelegd zijn en dus niet bijzonder 'luftig' zijn. Na een klim of afdaling volgt meestal een min of meer vlak stuk in de route.
U ontmoet uw reisgezelschap op het stationnetje van Königstein (treinreizigers) of de eerste accommodatie in Königstein (bij reizen per auto).
Parkeren: bij het hotel in Königstein is een parkeerplaats. Je kunt de auto ook op de P+R parking van station Bad Schandau neerzetten en terugreizen met het OV naar het hotel in Königstein. Meer informatie: Website informatie P+R.
Omdat we de laatste nacht in Dresden verblijven is het dan te overwegen de auto op dag 6 op te halen bij P+R Bad Schandau en per auto naar het hotel in Dresden te reizen. Bij en nabij het hotel zijn parkeerplaatsen.
Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:
www.nsinternational.nl of www.happyrail.com/nl
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.
Na aankomst Dresden reist u door naar Köningstein via de S-Bahn S1 (openbaar vervoer).
Bestemming | Tijd | Overstap |
Hengelo - Dresden Hbf |
10:58 - 18:34 | 1 |
Dresden Hbf – Hengelo | 11:23 - 19:01 | 1 |
Het klimaat in Sächsen kent grote gelijkenis met het onze, al heeft het al meer kenmerken van een landklimaat: de winters zijn er kouder en de zomers gemiddeld warmer. Het voor- en najaar kennen hetzelfde weerbeeld als in Nederland met kans op stabiel weer, maar ook op regenachtig en onstuimig weer. Tijdens de najaarsreis zijn de bossen en parken gehuld in prachtige rode, gele en gouden herfsttinten!
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Duitsland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Tijdens uw verblijf in Sachsen hoeft u op weinig extra kosten te rekenen. Zo zijn alle maaltijden bij de reissom inbegrepen, behalve de maaltijden op de heen- en terugreis en de lunch in Dresden. Reken per dag op ca € 15,- voor uw persoonlijke uitgaven en eventuele entrees.
Per lokale trein rijden we vanaf Dresden door de Elbevallei naar het hart van de Sächsische Schweiz. Tijdens de wandeltocht zijn er enkele korte transfers per trein en bus en steken we een aantal keer per pont de Elbe over. Per trein keren we aan het eind van de reis terug naar Dresden. In Dresden verplaatsen we ons per tram of stadsbus.
http://reiseauskunft.bahn.de/
Wij raden u aan om uitgerust en in goede conditie aan de reis naar de Sächsische Schweiz te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter dan wanneer u vermoeid aan de start verschijnt. Een goede training is om in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen te maken. Zo kunt u uw conditie bijspijkeren en uw voeten en schoenen weer aan elkaar laten wennen.
Tijdens de wandelingen heeft u aan een dagrugzakje voor wat extra (regen)kleding, lunchpakket, veldfles, en eventueel fototoestel of verrekijker voldoende. De rest van uw bagage wordt steeds voor u vervoerd. Bij de stations moet u een aantal keer uw bagage zelf een paar honderd meter dragen. In Dresden moet u 2x 10 minuten met uw bagage lopen. Het gebruik van een koffer of tas met wieltjes is daarom aanbevolen.
Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.
Voor voor een verblijf in Duitsland hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig. Daarnaast moet u aantoonbaar over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf en over documenten voor een volgende bestemming beschikken.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u voor de meest actuele informatie over reisdocumenten contact op met de ambassade of een consulaat van Duitsland (zie nuttige adressen).
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Umweltplakkete
In een aantal Duitse binnensteden zijn alleen 'schone' auto's toegestaan. Hiervoor dient u een 'Umweltplakkete' (Milieuvignet) te hebben. Kijk bijvoorbeeld op de ANWB website (onder Vakantie / Duitsland) of dit voor uw reis van toepassing is en naar de voorwaarden - in veel Duitse steden kunt u zonder Umweltplattete het centrum niet in. Wij raden u aan het milieuvignet, indien nodig, van te voren in Nederland of België aan te schaffen. Dit kan via de website van de ANWB of VAB.
Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse en Belgische rij- en kentekenbewijs wordt in Duitsland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten