Gezinsvakantie langs hotels
Uniek aan deze reis
- De steilste wijnhelling van Europa
- Elke dag imposante uitzichten
- Spannende paden op hoogte
- Vakwerkstadjes en burchten
- GPS-tracks aanwezig
Family special 6 jaar en ouder
Je slaapt in pensions en hotels van gemiddeld 3* niveau, waar families welkom zijn. We werken met meerdere accommodaties die variëren van een knus pension tot een slothotel. Bij je boeking leggen we de definitieve onderkomens vast.
Let op: in Duitsland zijn er geen echt gescheiden bedden; gescheiden bedden worden gevormd door één bedombouw met twee matrassen, kussens en dekbedden.
Elke ochtend staat er een goed ontbijt voor je klaar. Je lunch kun je ter plaatse als picknick kopen of je kunt onderweg ergens lunchen. Elke dag kom je onderweg horeca tegen, al zal dat niet altijd rond lunchtijd zijn. In de verblijfsplaatsen zijn meerdere restaurantjes voor het avondeten; we raden wel aan van te voren te reserveren.
Je wandelt meestal over goede wandelpaden, over onverharde wijnbouwpaden en eenzame bospaden. De paden leiden deels over steil terrein en rotsen, enige tredzekerheid is vereist. De beklimmingen en afdalingen over de heuvels van het Moezeldal vragen een goede basisconditie. Je loopt tussen ca. 8 en 12 km per dag met 150 tot 350 m hoogteverschil. Zo blijft er onderweg genoeg tijd over voor pauzes, een burchtbezoek of een stadje.
Deze reis is geschikt voor avontuurlijk ingestelde kinderen vanaf ca. 6 jaar, die over enig uithoudingsvermogen beschikken.
Je kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Cochem en omgeving zijn toeristisch het leukst, Treis-Karden is leuk omdat je er een dag een fiets kunt huren, burcht Enz kunt bezoeken of een dagje naar Koblenz kunt gaan, waar de Moezel in de Rijn uitmondt.
De route Utrecht - Bullay is ca. 350 km. Parkeren kan beperkt bij de accommodatie, maar anders op een openbare parkeerplaats. Een optie is om de auto bij het eindpunt in Treis Karden neer te zetten (alleen openbare parkeerplaatsen) en dan per trein naar Bullay te reizen (ca. 30 min.).
Je kiest een treinreis naar Bullay en terug van Treis-Karden naar Nederland. Vanaf het station ligt de accommodatie in Bullay op loopafstand, of je neemt een taxi.
Je kunt deze wandelreis maken van april tot medio oktober en dagelijks starten. September is in het Moezeldal de drukste maand, vanwege de wijnoogsten. In de zomer kan het op de hellingen flink warm worden, terwijl het in april nog fris kan zijn. Op het einde van het seizoen kleuren de wijngaarden op hun mooist.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Moezel ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
In Duitsland is het op veel minder plaatsen dan in Nederland mogelijk met PIN te betalen. Zorg dus altijd voor voldoende contant geld.
Van en naar de wandelingen maak je enkele keren gebruik van de frequent rijdende treinen door het Moezldal.
Jullie kunnen je trouwe viervoeter meenemen op deze wandeltocht. Een hond mag mee op reis, indien doorgegeven bij reservering! Indien je met je hond op reis gaat kun je bij het LICG (www.licg.nl) zien wat de voorwaarden voor het reizen met een hond in een bepaald land zijn. Soms is bijv. een muilkorf in het openbaar vervoer verplicht of een bepaalde inenting. Geef bij het reserveren het ras en de grootte van de hond door. Je dient er op te rekenen dat er extra kosten zijn, die ter plaatse betaald moeten worden.
Ga je binnenkort op reis naar Duitsland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/duitsland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.
Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/duitsland/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.
Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
NB. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland)
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.