Terug naar Chili

Ontspannen verblijf in luxe lodge met spa

Totaal geisoleerd, in een bocht aan de rand van de Puyuhuapi fjord, en slechts per boot bereikbaar, ligt de gelijknamige Puyuhuapi lodge. Een perfecte plek voor mensen die totale rust en stilte willen combineren met unieke spa-faciliteiten. Hier liggen twee van de mooiste hotsprings van Chili. Het thermale water komt hier met een temperatuur van 39 graden aan het oppervlakte. Voor reizigers langs de Carretera Austral een ideale onderbreking van hun reis. Luxe, verzorging maar vooral absolute rust zijn de toverwoorden van deze magische plek. Er is geen WIFI aanwezig dus kan je niet gestoord worden en alleen maar genieten.

Zwaarte
Comfort
vanaf € 282
Prijs per persoon bij min. 2 personen Reiscode 263131
3 dagen

Chili - Patagonië * Puyuhuapi Lodge

Ga naar dag 1 om het dag-tot-dagprogramma van deze reis te bekijken.

Dag 1-2

Op de aankomstdag begeef je je op het afgesproken tijdstip naar de steiger voor de pick-up transfer. In de verte zie je het kleine bootje aansnellen en ga je aan boord om naar de overkant van de fjord te worden gebracht. Al snel krijg je de lodge in beeld en de fraaie kleine baai die de komende dagen je uitvalsbasis zijn. Na de incheck en een welkomstdrankje kun je het complex van de Puyuhuapi Lodge bezichtigen. Liefhebbers van spa, massages, speciale therapieën kunnen zich hier heerlijk laten verwennen. Informeer je bij de receptie naar alle mogelijkheden en prijzen.

De lodge kent buiten twee verschillende bassins waarin het natuurlijke warmwater wordt opgevangen en waar je de hele dag (en nacht) gratis gebruik van kunt maken. De mysterieuze dampen boven het water geeft het geheel een sprookjesachtige sfeer en het uitzicht vanaf de rand is fenomenaal. Op je 'rustdag' kun je natuurlijk helemaal niets doen en genieten van de voorzieningen. Ook kun je kayaks huren om de oevers van de fjord te ontdekken. Er zijn twee natuurtrails uitgezet op de oever die je kunt volgen en daarmee het Valdiviaanse regenwoud kunt ontdekken. Vanzelfsprekend kun je  ook terug naar het vasteland om daar te wandelen bijvoorbeeld in het nabijgelegen Quelat National Park met de 'Hanging Glacier' of in het 'Enchanted Forest'. 

Overnachting in

Puyuhuapi Lodge

Dag 3

Na het ontbijt word je weer overgevaren en teruggebracht naar je huurauto die op een speciale parkeerplaats bij de aanlegsteiger staat.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodatie

  De Puyuhuapi lodge is een prachtige ecolodge, die volledig geintegreerd is met haar natuurlijke omgeving. Gelegen op de oever van de Dorita baai aan de Puyuhuapi Fjord en gebouwd met natuurlijke materialen hout, steen en tegels. Het uitzicht over het meer is weergaloos en alle kamers en ruimtes zijn ingericht om hier maximaal van te kunnen genieten. De lodge beschikt over 35 kamers, een bar en restaurant, een fitnesscenter en een warmwaterbron met drie verschillende baden. Er zijn drie lounges met openhaard en een indoor welness center met allerlei behandelingen en massages.

Over de maaltijden

Uw verblijf is op basis van logies en ontbijt. Mocht u overdag besluiten om 'aan land' te gaan dan kunt u lunchpakketten meekrijgen. Het diner kunt u gebruiken in het restaurant waar een uitstekende kaart en prima selectie Chileense wijnen wordt geserveerd.

Inbegrepen

 • twee overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • overtocht per boot v.v.
 • gebruik openlucht thermale baden

Niet inbegrepen

 • eventuele verlenging autohuur
 • overige maaltijden
 • optionele excursies

Over de activiteiten

Ter plekke zijn er twee korte trails door het regenwoud uitgezet (20 min. en 45 min). Deze zijn uitstekend zelf te lopen maar je kunt ook onder begeleiding van een lokale gids gaan wandelen. Verder zijn er kayaks te huur bij de receptie.

Er is vanzelfsprekend een uitgebreid spa-programma te volgen met verschillende therapieen en massages. Meer informatie kunt u bij de receptie verkrijgen.

Praktische informatie

18 oktober t/m 15 april

U kunt ter plekke met uw creditcard afrekenen

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Chili is een paspoort vereist dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit apart van je paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Chili (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. de huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Chili van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Chili (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt je een extra service aan om je te informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Chili

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Chili zijn de medische voorzieningen goed.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
Het is verstandig om enkele EHBO-spullen mee te nemen, zoals oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids of hotel)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Aanbevolen
Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht, wel worden enkele inentingen aanbevolen.

Teken
De Ziekte van Lyme (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken en komt vrijwel overal ter wereld voor. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschrmingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De meeste Chileense steden zijn redelijk veilig, maar zoals in iedere stad zijn ook hier buurten minder pluis. U doet er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Prijsinformatie

01 oktober 2020 - 14 november 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 282
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 376
4 personen (tweepersoonskamers) € 282

15 november 2020 - 31 december 2020
2 personen (tweepersoonskamer) € 380
3 personen (één- en tweepersoonskamer) € 506
4 personen (tweepersoonskamers) € 380

Reserveringskosten

 • reserveringskosten € 20,- per boeking
 • bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Toelichting
prijzen zijn per persoon en exclusief heen- en terugreis

Avontuur op Maat
Vraag reisvoorstel aan
Vanaf prijs