Chili, Argentinië - Lake District, 12 dagen Op de fiets door het Merengebied

« Terug naar overzicht
Groepsreis - Fietsen

Fietsvakantie langs guesthouses, hotels en cabanas

Avontuurlijke fietsvakantie door het schitterende Lake District in Chili en Argentinië. Het merengebied is een landschap van uitzonderlijke schoonheid, met besneeuwde vulkanen, diepe valleien, meren en apenbomen tegen het decor van het imposante Andesgebergte. We fietsen over rustige grindpaden en zandwegen om de enorme meren heen en door slaperige dorpjes. Bewonder de watervallen van Saltos de Petrohue en het schilderachtige plaatsje Pucon. We trekken door het prachtige landschap van Conguillio National Park en strijken neer in beroemd Bariloche. De overnachtingsplaatsen zijn gevarieerd: kleine hotels, lodges, cabanas en door families gerunde hospedajes, gekozen vanwege hun locatie, gastvrijheid en vriendelijke ontvangst.

Uniek aan deze reis

 • De araucariabos van Conguillio
 • Internationale groep
 • Fiets de 7 meren-route naar San Martin de los Andes
 • de imposante, besneeuwde Osornovulkaan
 • Wandelen op de Villaricavulkaan
 • Proef de beroemde chocola uit Bariloche
 • drink een Malbec of Carmanere na een dag fietsen
Zwaarte
Comfort

Interview met Andrew Straw

De meeste groepsreizen van SNP worden begeleid door eigen reisbegeleiders. Maar soms zoeken we ook samenwerking met internationale partners. Zo voert het Engelse Saddle Skedaddle in samenwerking met SNP sinds deze zomer vijf verre en avontuurlijke fietsreizen uit. Een interview met medeoprichter, eigenaar én reisbegeleider Andrew Straw (52). Lees verder...


Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met Saddle Skedaddle

SNP Natuurreizen organiseert in samenwerking met Saddle Skedaddle internationale fietsreizen op prachtige bestemmingen.

Dag tot dag

Chili, Argentinië - Lake District

Het begin van de fietstocht voert ons langs het National Alcerce Andino, voordat we langs de oevers van Estero Relconcavi rijden om bij Lago Llanquihue aan te komen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de indrukwekkende vulkaan Osorno en kunnen we de verpletterende stroomversnellingen en watervallen bezoeken.

De volgende dag trekken we naar Argentinië en naar Villa La Angostura. We vervolgen onze weg richting Bariloche, een plaats die beroemd is om zijn chocolaatjes en architectuur in Zwitserse stijl. Vanaf hier gaan we langs de mooie Ruta de Las Siete Lagos naar San Martin de los Andes. Meer ongelooflijke vulkanen en torenhoge apenbomen komen we tegen op onze route terug naar Chili. De Villaricavulkaan wenkt ons naar het pittoreske stadje Pucon, waar we een wandeling kunnen maken naar de torenhoge top. Onze laatste nacht wordt doorgebracht in Temuco.

Dag 1

Aankomst Chili - Puerto Montt - Puerto Varas

Je wordt op het vliegveld van Puerto Montt opgewacht door de lokale reisleiding. Vervolgens word je naar het hotel in Puerto Varas gebracht, op ongeveer 20 km van Puerto Montt. Puerto Varas heeft een mooie ligging aan de oevers van een van de grootste natuurlijke meren in Zuid-Amerika:  in Lake Llanquihue. De perfecte kegel van de Osorno-vulkaan en de besneeuwde toppen van de Calbuco-vulkaan en Mt. Tronador zijn duidelijk zichtbaar. Het is een geweldige plek om rustig bij te komen na een lange vlucht. Relaxed bereid je je voor op het fietsen de aankomende dagen. 

We genieten van het avondmaal  in een van de beste restaurants in Puerto Varas.  Het gebied rond de stad staat om de zeevruchten, die liefhebbers zeker moeten uitproberen. Op een geschikt moment tijdens de maaltijd bespreken we het programma en is er ruimte voor vragen.

Overnachting in

Puerto Varas

Dag 2

Puerto Varas - Puelo (40 km, 725m stijgen)

Na het ontbijt worden we een stuk op weg gebracht met de bus. We rijden naar het zuiden en passeren de kleine nederzetting van Chamiza. Kort na Lenca slingeren we door Alcere Andino National Park voor de laatste kilometers naar Caleta La Arena. Hier gaan we aan boord van de kleine lokale veerboot voor de oversteek van 40 minuten van het smalle Estuario de Reloncavi naar Caleta Puelche. Na aankomst van de boot stappen we op de fiets en volgen we een onverharde weg naar Puelo. Dit is een prachtige route en een fantastische manier om onze fietstocht te beginnen. Vanavond verblijven we in de prachtig gelegen Mítico Lodge die we bereiken na een transfer van 20 minuten per motorboot over Lago Tagua Tagua.

Overnachting in

Puelo

Dag 3

Puelo - Las Cascadas (78 km, 900m stijgen)

We verlaten ons gezellige verblijf met de fiets. Na de korte oversteek van Estuario de Reloncavi vervolgen we onze fietsroute noordwaarts richting Río Puelo en Cochamó, gelegen aan het uiterste puntje van het Estuario de Reloncavi. Na ruim 30km bereiken we Cochamó. Over een onverharde weg van goede kwaliteit fietsen we langs het fjord. De 2e helft van de etappe van vandaag voert over 
prachtig vlak asfalt gedeelte naar Ensenada. Tijdens dit laatste gedeelte kun je de ongelooflijke Volcan Osorno zien die nu de skyline domineert. De weg wordt omzoomd met de felgele struiken in de berg waar de regio bekend om is. Nadat de fietsen zijn ingeladen, bezoeken we de indrukwekkende Saltos de Petrohué watervallen. We zijn nu in het hart van het eerste nationale park van Chili - Parque National Vincente Pérez Rosales, opgericht in 1926. Na een korte transfer bereiken we de ontspannen omgeving van Las Cascadas, waar we zullen overnachten.
Hoewel de fietsafstand vandaag langer is dan op andere dagen, staat zoals altijd de volgwagen klaar voor diegenen die wat minder willen fietsen.

Overnachting in

Las Cascadas

Dag 4

Cascadas - Villa Angostura (37km, 325m stijgen)

De horizon wordt gedomineerd door de indrukwekkende vulkaan Osorno (2660m). We passeren de Osorno tijdens onze ochtendtransfer van Cascadas naar Salto del Indio. Als we de rand van Parque National Puyehue bereiken, is het tijd om Chili te verlaten bij Paso Cardenal Samore en met de fiets over te steken naar Argentinië. Met onze paspoorten gestempeld suizen we over een uitstekende weg naar beneden naar Villa La Angostura. Deze plaats ligt aan de rand van Lago Nahuel Huapi. De in alpine stijl gebouwde huizen zijn ingeklemd tussen met sneeuw bedekte toppen en kristalhelder water.

Overnachting in

Villa Angostura

Dag 5

Villa Angostura - Bariloche (55 km, 525m stijgen)

We volgen een grotendeels vlakke route langs de oever van het Nahuel Haupimeer. Terwijl we trappen, zorg er dan voor dat je blijft opletten voor Nahuelito, de Argentijnse variant van het monster van Loch Ness! De rit van vandaag biedt alles wat fietsen in het Lake District betekent, met uitzicht op besneeuwde pieken aan de linkerkant en rechts felgekleurd water. De rit zal in totaal ongeveer 59 km zijn, waarbij de meeste kilometers voor de lunch worden afgelegd. 

We eindigen onze fietsdag in stijl met een snelle 11 km lange afdaling over een asfaltweg naar de kruising van Ruta 40, waar de rit van vandaag eindigt. De volgwagen brengt ons in 20-30 minuten verder naar Bariloche. Met zijn Zwitserse architectuur en chocolaatjes staat het bekend als de St. Moritz van Zuid-Amerika en we hebben de rest van de middag om deze prachtige plek te verkennen. Er is misschien maar één manier om een dag als deze te eindigen: met een sappige Argentijnse biefstuk en majestueuze Malbec, gevolgd door een paar lekkere chocolaatjes. 

Overnachting in

Bariloche

Dag 6

Bariloche - Villa Tráful (35 km, 550m stijgen) 

We hebben genoten van de straten met chocoladewinkels, bars en de vele restaurants met Zwitserse fondue en enorme steaks, en nemen afscheid van dit kleine stukje Zwitserland. De bus brengt ons een eindje op weg, maar beginnen al snel met fietsen op weg naar Confluencia. Onderweg zijn er prachtige rotsformaties hoog boven ons met even prachtige namen, - Tren Expresso, Centilla en Dedo de Dios. We zijn nu in de Valle Encantado en de uitzichten zijn geweldig. We volgen grind- en zandwegen naar een andere prachtige vallei met meer rotsformaties en een achtergrond van met sneeuw bedekte bergen. Dit is fantastisch fietsen. Vlak voor het einde van de dag, brengen we wat tijd door in Mirador de Lago, dat niet alleen een spectaculair uitzicht op Lago Traful biedt, maar ook van de route die je vandaag hebt gefietst.

Na de foto's fietsen we over een slingerende, golvende weg door de bossen langs Lago Tráful . We overnachten in cabana’s in Villa Tráful. 

Overnachting in

Villa Tráful

Dag 7

Villa Tráful - San Martin (56km, 850m stijgen)

We starten vanuit Villa Tráful meteen op de fiets en volgen de prachtige en spectaculaire Ruta de Siete Lagos (de Zeven Merenroute). Een goed begaanbare zandweg voert door bossen, langs prachtige meren richting de stad San Martin de los Andes rijden. In de verte zie je besneeuwde bergen. Kort voor de lunch stappen we in de volgwagen voor een transfer van ca. 30 minuten naar een geweldige picknickplaats met een prachtig uitzicht. Je lunch smaakt er alleen maar nog beter door. 

Terug op de fiets zijn de uitzichten weer spectaculair terwijl we over de prima weg naar San Martin de los Andes peddelen. Voordat we San Martin bereiken, nemen we een pauze om de fantastische uitzichten op te nemen. De afdaling over een kilometerslange bochtige weg naar San Martin zal zeker een lach op je gezicht toveren. We nemen onze intrek in een mooi hotel in de stad aan Lago Lacar.

 

Overnachting in

San Martin de los Andes

Dag 8

San Martin - Pucon (55km, 450m stijgen) 

Vandaag gaan we terug naar Chili. Met de bus passeren we Junin de los Andes en rijden we naar de grens bij Paso Tromen. De fietsen worden uitgeladen bij Mamuil Malal. Onderweg zien we de eerste glimpen van de prachtige Laninvulkaan, met zijn bijna perfecte met sneeuw bedekte kegel.

Na de grensovergang zijn we al snel in Parque Villarica waar de araucariabossen in overvloed aanwezig zijn. Vandaag is er, zoals alle dagen, de mogelijkheid om zoveel of zo weinig te fietsen als je wilt . Sommigen fietsen wellicht van de pas helemaal naar El Turbio. De volgbus brengt ons in korte tijd naar Pucón.

Overnachting in

Pucón

Dag 9

Pucón - Rustdag of Villaricavulkaan
 

Pucón is een gezellig stadje dat aan de oevers van het prachtige Lago Villarica ligt. Er heerst een fijn klimaat. Verken het omliggende platteland op de fiets. Een populaire bestemming zijn de watervallen in de omgeving.

Voor wie op zoek is naar meer avontuur is gelegenheid om te raften of om de Villaricavulkaan te beklimmen. Het is een onvergetelijke ervaring de top te beklimmen en in zijn gesmolten hart te staren. De zwaveldampen zijn wat minder aangenaam, maar de 'verrassende' afdaling is gewoon de kers op de taart - zeker een aanrader! 
Je regelt en betaalt deze optionele excursies ter plaatse. 

 

 

Overnachting in

Pucón

Dag 10

Pucón - Conguillio N. Park (48km, 600m stijgen)

Na het ontbijt springen we in de bus voor de transfer naar het begin van de fietstocht van vandaag. De etappe voert grotendeels over vrij vlakke asfaltwegen met een klim over een gravelweg aan het einde van de dag. De rustige rit voert door een vallei met veel landbouw en leidt ons naar het prachtige nationale park Parque Conguillio. Vannacht slapen we in een prachtige houten lodge in het hart van het park, waar we zeker een warm welkom krijgen.

 

Overnachting in

Conguillio

Dag 11

Conguillio - Temuco (40 km, 625m stijgen)

Als je dacht dat je tijdens de reis alles wel hebt gezien, dan kom je vandaag terug op dit standpunt. Parque Conguillio is een absoluut juweeltje, want het park herbergt de Llaima, een van de meest actieve vulkanen in Zuid-Amerika. Aanvankelijk fietsen we door bos en dan plotseling, alsof de bomen zijn weggeblazen, word je geconfronteerd met een kaal, rotsachtig vulkaanlandschap. Het contrast is ongelooflijk. We zien gestolde lava van eerdere uitbarstingen en het pad van de gestolde 'rivieren' van lava heeft zich als vingers verspreid over het landschap waarbij alles dat op het pad lag werd vernietigd. Al snel keren we terug in de ongerepte bossen met beuken en apenbomen die soms zo dicht zijn dat geen streepje zonlicht doorheen sijpelt.

We passeren prachtige en rustige plekjes aan Lago Verde en Lago Conguillio voor we de stad Curacutin bereiken. Hier kunnen we een drankje nuttigen waarna we ons onderkomen in of nabij Temuco. Vanavond kunnen we herinneringen ophalen aan ons fietsavontuur, met misschien nog een glas of 'twee' heerlijke Chileense of Argentijnse vinos waarvan je ongetwijfeld al eerder hebt genoten tijdens je reis.

Overnachting in

Temuco

Dag 12

Vertrek 

Na een laatste blik op de Chileense bergen en vulkanen begeven we ons naar het vliegveld van Temuco voor de vlucht terug naar huis.

NB Programma

We doen altijd ons best om ons aan het dag-tot-dagprogramma te houden, maar houd er rekening mee dat we dit niet altijd kunnen garanderen. Heel af en toe hebben doen gebeurtenissen zich voor die buiten onze macht liggen en dienen we het programma van de reis hierop aan te passen. Je kunt er echter van op aan dat je nog steeds een geweldige tijd zult hebben!

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

De accommodaties bij deze reis zijn een combinatie van kleine hotels, lodges en cabañas. Ze zijn allemaal gekozen zijn vanwege de locatie en gastvrijheid.

Maaltijden

Het ontbijt is iedere dag inbegrepen en bestaat meestal uit fruit, heerlijke broodjes, thee en koffie. Daarnaast zijn de lunches op alle fietsdagen inbegrepen. We picknicken onderweg en genieten hierbij van verse lokale producten. Tenslotte is het diner op dag 2 inbegrepen.
Voor de overige diners zoeken we meestal een lokaal restaurant op. Specialiteiten van het Chileense en Argentijnse merengebied zijn parillada de mariscos (gegrilde vis). Vleesliefhebbers kunnen zich te goed doen aan heerlijke biefstuk. Er kan rekening worden gehouden met vegetariërs en mensen met specifieke dieetwensen - geef dit bij boeking aan. 

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Lunch dag 2 t/m 11
 • Diner dag 2
 • Diensten Engelstalige Saddle Skedaddle reisleider, lokale gidsSaddedle inclusief gidsen, volgwagen
 • Bagagevervoer
 • Entreegelden Nationale Parken en bezienswaardigheden volgens programma
 • Vervoer van en naar vliegveld op geplande aankomst- en vertrekdata

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis 
 • Overige maaltijden
 • Reisverzekering
 • Fooien
 • Fietsverhuur (bij te boeken)
 • Luchthaventransfers op andere dagen dan geplande aankomst- en vertrekdata

Over de activiteiten

We fietsen aan beide zijden van het Andresgebergte langs fjorden, rivieren, watervallen, vulkanen, bergketens en natuurlijk meren. Dat betekent een opeenstapeling van hoogtepunten! Er zijn geen grote hoogteverschillen en de route voert voor ongeveer 60% over verharde wegen en 40% over brede grindwegen. Over het algemeen zien we weinig ander verkeer. We zullen enkele steile, maar korte beklimmingen moeten overwinnen en genieten van snelle afdalingen. 

Op strategische punten treffen we onze volgwagen. In het voertuig is er ruimte voor vermoeide fietsers, bijvoorbeeld voor een welverdiende pauze als dat nodig is. 

Over de groepssamenstelling

Internationale groep. Het min. aantal deelnemers per vertrekdatum is 6, het maximum 15.

Extra's

Fietshuur

Mountainbike

Je huurfiets is een goede mountainbike van het merk Giant. De fiets beschikt over voorvering, 27 versnellingen en schijfremmen en wordt op verzoek geleverd met helm. Geef dit bij boeking aan.

Electric bike

Praktische informatie

Vlucht informatie

Kies een vlucht heen naar Puerto Montt (PMC) en terug vanaf Temuco (ZCO. Er zijn geen rechtstreekse vluchten naar Puerto Montt. Daarom vlieg je eerst naar Santiago (SCL) en neem je daarna de vlucht naar Puerto Montt. Er zijn ook geen rechtstreekse vluchten vanuit Temuco waardoor je ook via Santiago terugvliegt. 

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven via e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000 

De fiets in het vliegtuig
Als je de vlucht via SNP wenst te boeken en je je eigen fiets meeneemt in het vliegtuig, dien je dit bij boeking aan te geven onder het kopje 'persoonsgegevens / preferenties'. Vervoer van je fiets geschiedt altijd op eigen risico. Je dient je fiets goed te verpakken.

Klik hier voor meer informatie over het verpakken van de fiets.

Het reisgebied kent een gematigd zeeklimaat vanwege de ligging tussen het Andesgebergte en de zee. De zomers zijn te vergelijken met die in Nederland/België. Oftewel met regelmaat een flinke bui. De temperatuur is behaaglijk in de zomer (20 graden °C). Grote verschillen in temperatuur tussen zomer en winter heb je haast niet. Hier kun je inderdaad hagel, regen en zonneschijn op elk moment van de dag hebben, ook in de zomermaanden!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Chili & Argentinië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Tijdens de reis heb je geld nodig voor de diners, drankjes en persoonlijke uitgaven. Je kunt Chileense pesos verkrijgen op de luchthaven en uit geldautomaten in de grotere steden. Amerikaanse dollars worden door veel op toeristen georiënteerde bedrijven geaccepteerd, maar het is ook een goed idee om enkele Argentijnse pesos mee te nemen.

Creditcards zoals Visa en MasterCard kunnen worden gebruikt voor het kopen van spullen en het betalen voor voedsel in grote centra, maar worden niet overal geaccepteerd.

 

Wij raden aan om uitgerust en met een goede conditie aan de reis te beginnen. Het fietsplezier is dan veel groter en bovendien loop je minder kans om ziek te worden. Ook enig doorzettingsvermogen is onmisbaar. Als goede training kan je in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige fietstochten in Zuid-Limburg of de Ardennen maken. 
Elders is niet alles zo geregeld als in Nederland. Soms lopen de zaken niet zoals gepland en is het nodig te improviseren. Zelfredzaamheid en een avontuurlijke geest zijn op zulke momenten plezierige eigenschappen. Je wordt geacht zelf een band te kunnen plakken.

Als je van plan bent om je eigen fiets mee te nemen, adviseren wij een mountainbike met veel versnellingen (min. 24) en op zijn minst voorvering. Het is essentieel dat de fiets in goede staat verkeert. We raden aan om de fiets voor vertrek tijdig naar een plaatselijke fietsenhandel te brengen voor een onderhoudsbeurt. Als uw fiets niet-standaard gereedschap of onderdelen vereist (bv. 29 " banden ), zorg er dan voor dat je deze meeneemt. 

Tijdens het rijden is het verplicht om een helm te dragen. Als je geen helm hebt of niet van plan bent om een eigen helm mee te brengen, kunnen wij, afhankelijk van beschikbaarheid, er op verzoek een verstrekken. Je mag niet rijden zonder helm.

 • GELDIG paspoort en kopie
 • Geld, pinpas, eventueel creditcard
 • Kopie reis- en ziektekostenverzekering
 • Grote rugzak of zachte tas voor hoofdbagage
 • Flight bag of regenhoes voor hoofdbagage
 • Dagrugzak en / of stuurtas
 • Waterdichte zakken
 • Zonnebril
 • Fietskleding
 • Fietshandschoentjes
 • Fietshelm
 • Fietsschoenen of gympen
 • Lichte wandelschoenen
 • Dunne trui, jack of fleece voor 's avonds
 • Luchtige, lange broek voor 's avonds
 • Handdoek
 • Zaklampje
 • Regenkleding
 • Zwemkleding
 • Sandalen of slippers
 • Reparatieset fiets en multitool
 • Bidons
 • Drinkbeker
 • Zonnebrandcrème en lippencrème met UV-filter
 • enkele eenvoudige EHBO-middelen
 • Anti-insectenmiddel
 • Desinfecterende handgel (zeep waarbij je geen water hoeft te gebruiken)

Er zijn momenteel geen bijzonderheden.

Voor een verblijf in Chili is een paspoort vereist dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden je aan om een kopie van je paspoort mee te nemen op reis en dit apart van je paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Chili (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij o.a. de huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkom je problemen bij de douane. Meer informatie vind je op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Argentinië hebt u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig is.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een bezoek aan Chili van maximaal 90 dagen heb je geen visum nodig. Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van je verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Chili (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt je een extra service aan om je te informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Chili

Voor een verblijf in Argentinië van maximaal 90 dagen hebt u geen visum nodig. Verlenging met nog eens 90 dagen is mogelijk. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een vliegticket voor de terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over voldoende financiële middelen voor de duur van uw verblijf.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neemt u hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Argentinië (zie nuttige adressen).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt u een extra service waarmee u zich kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Argentinië

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt. Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen, een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen en de reisleiding hierover in te lichten.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Gezondheidszorg
In Chili zijn de medische voorzieningen goed.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt.

EHBO
Het is verstandig om enkele EHBO-spullen mee te nemen, zoals oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.

Hoogteziekte
Tijdens uw reis in Chili (3.800-4.880 m) kunt u last krijgen van hoogteziekte. Door het lagere zuurstofgehalte op grote hoogte moet het lichaam meer rode bloedlichaampjes aanmaken voor zuurstoftransport. Gun uw lichaam de tijd daaraan te wennen en doe het rustig aan. Hoogteziekte is onvoorspelbaar, iedereen kan het krijgen. Het treedt gewoonlijk op vanaf 3000 meter hoogte. Symptomen zijn kortademigheid, hoofdpijn, gebrek aan eetlust, duizeligheid en slapeloosheid. Dit gaat na enkele dagen over. Hogerop kunnen deze symptomen terugkomen. Bij aanhoudende en ernstige verschijnselen, bv. braken, duizeligheid of hardkloppingen, dient u zo snel mogelijk af te dalen of een arts raadplegen. Heeft u ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk of hartziekten, dan verzoeken wij u dringend uw arts te raadplegen.

Acclimatisatietips
Enkele tips om de acclimatisatie voorspoedig te laten verlopen:

 • Ga uitgerust op reis en drink vooraf niet veel alcohol.
 • Drink op hoogte veel water (4 à 5 liter per dag)
 • Drink geen of weinig koffie en alcohol.
 • Rook niet.
 • Vermijd slaap- en kalmerende middelen; deze verminderen ademhaling en zuurstofopname.
 • Rustig aandoen, programma zo nodig aanpassen.
 • Raadpleeg bij twijfel altijd de dokter (via uw gids of hotel)
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’ en 'Hoe blijf ik gezond in de hoogte'. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
In Argentinië staat de gezondheidszorg en de verkrijgbaarheid van medicijnen op hoog niveau. Medische behandelingen in privé-klinieken zijn prijzig.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet. In de meeste plaatselijke restaurantjes kunt u met een gerust hart eten, maar wees erg voorzichtig met het op straat eten van oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater. Wees ook voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium en zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Aanbevolen
Voor Chili zijn geen vaccinaties verplicht, wel worden enkele inentingen aanbevolen.

Teken
De Ziekte van Lyme (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken en komt vrijwel overal ter wereld voor. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschrmingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.


Aanbevolen
Als u binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Argentinië binnenkomt, wordt Gelekoorts-vaccinatie aanbevolen. In Argentinië zelf komt ook Gelekoorts voor, mn. in onderstaande gebieden.
Malaria prophylaxis wordt aanbevolen, zeker wanneer u onderstaande gebieden bezoekt.

Gelekoorts
Gelekoorts komt voor in Noord-Argentinië langs de grens met Brazilië en Paraguay, in gebieden lager gelegen dan 2.300 m in delen van de provincies Corrientes, Chaco, Formosa, Jujuy, Misiones en Salta. 

Malaria
Malaria komt alleen in het noordelijke laagland van Argentinië voor langs de grens met Bolivia (provincie Salta) en Paraguay (provincies Chaco en Misiones) voor. Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen Malaria worden anti-Malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een Malaria-gebied altijd direct contact op met een arts. 

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De meeste Chileense steden zijn redelijk veilig, maar zoals in iedere stad zijn ook hier buurten minder pluis. U doet er verstandig aan uw waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder uw kleding te dragen of achter te laten in een kluis in uw hotel. Verder dient u op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op uw hoede te zijn voor zakkenrollers.

Zoals overal elders in Zuid-Amerika moet u ook in Argentinië rekening houden met diefstal. Let daarom, vooral in de grote steden, extra goed op uw geld en waardevolle spullen.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

54yy

Chili, Argentinië - Lake District

Op de fiets door het Merengebied

Fietsvakantie langs guesthouses, hotels en cabanas

Zwaarte
Comfort
Fietsen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten