Newfoundland

Canada - Hiking Newfoundland, 16 of 20 dagen Zwerven over de rand van het continent

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels en herbergen, inclusief huurauto

Een rondreis per comfortabele huurauto op het eiland Newfoundland aan de oostkust van Canada. Geniet van de noordelijke landschappen van het Avalon Peninsula, de Nationale Parken Terra Nova en Gros Morne, Trinity Bay en de New World Islands.

Er zijn hier uitstekende wandelmogelijkheden en je kunt mooie excursies maken in kustlandschappen met pittoreske vissersdorpjes, over toendra’s en door fjorden. Een echte natuurbestemming waar je veel wild, ijsbergen en vogels kunt zien. Je overnacht in prima hotels en karakteristieke herbergen.

Kies tussen een 16-daagse reis of een 20-daagse reis of breid uit met een verblijf op Labrador.

Uniek aan deze reis

 • 16- en 20-daagse variant mogelijk
 • Fotogenieke dorpjes
 • IJsbergen & walvissen
 • Inclusief wandelbeschrijvingen voor uitstekende 'trails'
 • Puur natuur
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - Hiking Newfoundland

In het kort ziet je programma voor de komende 16 of 20 dagen er als volgt uit:

Standaard

 • Dag 1: aankomst St. Johns, overnachting St. Johns
 • Dag 2: wandeling East Coast Trail, overnachting St. Johns
 • Dag 3: wandeling East Coast Trail, overnachting St. Johns
 • Dag 4: autorit naar St. Bride, bezoek vogelkolonie, overnachting St. Bride
 • Dag 5: autorit naar Trinity, wandeling Bonavista Peninsula, overnachting Trinity
 • Dag 6: wandeling en walvisexcursie, overnachting Trinity
 • Dag 7: wandeling Bonavista Peninsula, overnachting Trinity
 • Dag 8: autorit naar Twillingate, wandeling, overnachting Twillingate
 • Dag 9: optionele ijsbergexcursie, autorit naar Gros Morne NP, wandeling, overnachting Norris Point
 • Dag 10: wandeling Gros Morne NP, overnachting Norris Point

Programma bij 16-daagse reis

 • Dag 11: autorit naar Woody Point, wandeling Gros Morne NP, overnachting Woody Point
 • Dag 12: wandeling Gros Morne NP, overnachting Woody Point
 • Dag 13: autorit naar Springdale, wandeling onderweg, overnachting Springdale
 • Dag 14: autorit naar Terra Nova NP, wandeling, overnachting Happy Adventure
 • Dag 15: wandeling Terra Nova NP, overnachting Happy Adventure
 • Dag 16: autorit naar St. Johns, einde programma

Programma 20-daagse reis

 • Dag 11: autorit over Viking Trail, overnachting Main Brook
 • Dag 12: autorit en boot naar Quirpon Island, overnachting Quirpon Island
 • Dag 13: wandeling en wildlife watching Quirpon Island, overnachting Quirpon Island
 • Dag 14: autorit over Viking Trail, overnachting Cow's Head
 • Dag 15-20 is gelijk aan dag 11-16 uit 16-daags programma

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

 

Dag 1-3

Aankomst op het kleine en overzichtelijke vliegveld van St. John's, waar je huurauto klaar staat. In tien minuten rijd je naar ‘downtown’, naar je hotel.

St. John's is een erg aantrekkelijke stad, direct gelegen aan een smalle haven. Karakteristiek zijn de kleurige houten huizen, trapsgewijs tegen de steile hellingen leunend. Daar bovenuit torent de enorme Basiliek van St. John en The Rooms, het befaamde kunst- en cultuurhistorisch museum van Newfoundland.

St. John's staat bekend om het gezellige uitgaansleven, met een ruim aanbod aan goede restaurants en leuke kroegjes. Ook bijzonder is dat je vanuit de stad binnen enkele minuten al op de 'trail’ zit waarmee de stad is omgeven. We hebben dan ook twee heerlijke wandelingen voor je uitgezet: naar Signal Hill, Fort Amherst en Cape Spear, allemaal onderdeel van de East Coast Trail. Hier wandel je over het meest oostelijke stukje van het Noord-Amerikaanse continent: over kliffen, langs vissersdorpjes, historische nederzettingen en verdedigingswerken.

Overnachting in

St. John's - ALT Hotel St Johns

Dag 4

Je verlaat de hoofdstad en rijdt in ongeveer drie uur (175 kilometer) dwars over het Avalon Peninsula naar St. Bride. Vanuit St. Bride wandel je naar de Cape St. Mary (1 uur) waar een van de grootste kolonies Jan-van-Genten van Noord-Amerika nestelt op een spectaculaire klif, een machtig gezicht.

Overnachting in

St. Bride - Bird Island Resort

Dag 5-7

Het is 275 kilometer rijden (4 uur) naar het dorp Trinity op het Bonavista Peninsula. Dit dorp kent een lange geschiedenis als vissersdorp. Het werd al in 1501 gesticht, als een van de eerste dorpen in de Nieuwe Wereld. De kleurrijke houten huizen liggen rondom een geweldige natuurlijke haven. Als de zon al wat lager staat, is het een genot om door de straatjes te lopen, langs de Parish Hall, de St. Pauls Anglican Church en de Church of the Holy Trinity. Eigenlijk is het hele dorp één groot fotogeniek openluchtmuseum. Bezoek ook een voorstelling in het Rising Tide's Theatre!

Er zijn diverse fantastische trails die horen bij de top 35 mooiste wandelingen van Noord-Amerika, waaronder Gun Hill en de Skerwink Trail! Ook kun je vanuit Trinity de beroemde vuurtoren van Bonavista bezoeken en een kolonie papegaaiduikers van zeer dichtbij benaderen.

Op dag 6 maak je een drie uur durende walvisexcursie per zodiac-boot. Dit is een snelle boot, waardoor hij soms hard op de golven klapt. Voor hoogzwangere vrouwen wordt dit afgeraden en kinderen moeten minimaal 9 kilo wegen. In dit gebied kun je bultrugwalvissen zien, potvissen, soms orka's, kleine vinvissen, bruinvissen, dolfijnen maar ook vogels als zee-arenden, papegaaiduikers en zeekoeten.

Overnachting in

Trinity - Campbell House & Artisan Inn

Dag 8

Je volgt de Trans Canada Highway # 1 door het lege binnenland voor 310 kilometer (5 uur rijden) naar Twillingate, gelegen in de New World Islands. Het dorp is wederom een bonte verzameling van kleurrijke huizen, gelegen rondom een beschutte baai. In de middag maak je een korte wandeling op de kop van het eiland over een van de vele trails. Dit is de beste plek op het eiland om eventuele ijsbergen voorbij te zien drijven.

Overnachting in

Twillingate - Harbour Lights Inn

Dag 9-10

In de ochtend kun je vanuit Twillingate een bootexcursie maken om dichter bij de gigantische ijsbergen te komen die hier in het voorjaar (juni-begin juli) vaak voor de kust te zien zijn. Dit is echter niet altijd het geval, dus je kunt het beste op de dag zelf bekijken of er inderdaad ijsbergen in de buurt zijn voordat je een bootexcursie boekt.

In het Beothuk Interpretation Centre in Boyd's Cove, kun je leren over de oorspronkelijke inheemse Beothuk-Indianen die hier driehonderd jaar geleden leefden, vóór de komst van de blanken.

Daarna rijd je 425 kilometer, wederom hoofdzakelijk over Trans Canada Highway # 1, naar Norris Point: een prachtig gelegen dorpje in het Gros Morne National Park. Dit park beschikt over een uitgebreid wandelnetwerk, van enige uren tot pittige trails.

De volgende dag kun je het beste beginnen met een bezoek aan het Visitor Centre, voor een update van de mogelijkheden. De wandeling naar de top van Gros Morne Mountain (16 km, 6-8 uur) wordt alom gezien als de mooiste van het park, en een van de mooiste van het eiland. Een andere bijzondere tocht is de wandeling van 6 kilometer (retour) naar Western Brook Pond, waar je een wandeling kunt maken naar Snug Harbour (8 km, 2-3 uur). Een andere mogelijkheid is een boottocht door deze spectaculaire glaciale vallei. Kortom: een prima plek om eventueel een extra overnachting toe te voegen.

Wil je een stukje cultuurhistorie toevoegen, dan raden wij aan om de Lobster Cove Head te bezoeken, waar je in een oude vuurtoren een expositie kunt bewonderen over hoe de mensen vroeger leefden. In Norris Point is een Marine Center te bezoeken, waar ook bootexcursies vertrekken door het fjord van Bonne Bay.

Overnachting in

Norris Point (Gros Morne NP) - Neddies Harbour Inn

Dag 11

Programma bij de 16-daagse reis:

Je slaat dag 11-14 over en leest verder bij dag 15

Programma bij de 20-daagse reis:

Je volgt route 430 vanuit Gros Morne National park noordwaarts. Al vrij snel na het verlaten van het park kom je bij het Arches Provincial Park. Hier is een deels ingestorte natuurlijke brug van rots te zien, het resultaat van een bijzonder gesteente dat hier aan de oppervlakte komt. Bij Hawke’s Bay kun je het Atlantic Salmon Interpretation Center bezoeken en een wandeling langs een zalmrijke rivier maken. Enige kilometers verder komt de afslag naar het Port aux Choix National Historic Site waar een uitgebreid bezoekerscentrum aandacht besteed aan het leven van de oorspronkelijke indiaanse bevolking. Dan ga je verder het binnenland in, een zeer afgelegen weg, waar het wemelt van de elanden. Na 290 km bereik je Main Brook waar wordt overnacht. 

Overnachting in

Main Brook - Tuckamore Country Inn

Dag 12-13

Programma bij de 20-daagse reis: 

Je rijdt in ongeveer 1 uur naar St. Anthony waar je op de kaap met de vuurtoren een mooi uitzichtpunt hebt en in het Lighthouse café een kop koffie kunt drinken. Hier zijn ook verschillende trails te maken en als er ijsbergen in de buurt zijn kun je per boot erop uit. Net buiten St. Anthony bezoek je het l'Anse -aux-Meadows National Historic Site, een unieke plek waar de vikingen 1000 jaar geleden voet aan wal hebben gezet en een nederzetting stichtten. Er is een uitgebreid museum hierover en buiten kun je een plaggenhut bezoeken en er is animatie. 

In principe vertrekt om 16.00 uur je bootje uit de haven van Quirpon voor een korte transfer van 5-15 minuten door redelijk beschut water naar Quirpon Island. Normaal gesproken loop je van de ‘landingsite’ in 5 minuten naar de vuurtoren. Maar bij ruig weer word je op de (meer beschutte) zuidpunt van het eiland aan land gezet en moet je ongeveer 1 ½ uur wandelen, sowieso een prachtige wandeling! Zorg dus ten alle tijden met goed schoeisel de overtocht te maken. Daarnaast neem je in een dagrugzakje alleen de benodigdheden voor de nacht mee en blijft de rest van de bagage in de auto achter. Een zeer bijzonder verblijf op een unieke en afgelegen plek!

Op het eiland kun je genieten van de rust, de geluiden en de frisse lucht. Je hebt het gevoel dicht bij 'the arctic' te zijn. Er zijn enkele ‘trails’ uitgezet maar je kunt ook vrij rondstruinen over de machtige kliffen. Een verrekijker is geen overbodige luxe om de ijsbergen, walvissen en vogels te bekijken. De herberg is een oase van rust en een plek om lekker uit te rusten of een goed boek te lezen. Of het nu mooi weer zal zijn, of 'ruig' arctisch weer, je verblijf wordt een hoogtepunt op je reis!

Overnachting in

Quirpon Island - Quirpon Lighthouse Inn

Dag 14

Programma bij de 20-daagse reis

Afhankelijk van de planning in de herberg en het weer word je in de ochtend teruggebracht naar het vaste land. Hierna volgt een rit van ruim 300 km langs de gehele westkust. Let nogmaals op de kuddes kariboes die over de 'barren ground'. de kale toendra zwerven, en verder zuidelijk zul je zeker elanden in de bossen langs de weg zien. Je overnacht in het dorpje Cow Head, in het noordelijk deel van Gros Morne National Park.

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk hier een verlenging op Labrador toe te voegen. Je rijdt in dat geval van Quirpon naar Sainte Barbe (140 km). Hier vindt de veerbootovertocht plaats voor Labrador Red Bay of Labrador Battle Harbour. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties. 
Na afloop van dit arrangement reis je naar Cows head om de reis te vervolgen.

Overnachting in

Cow Head - Shallow Bay Motel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Newfoundland * Labrador Red Bay

4-daags verblijf Labrador Red Bay
Officieel heet de meest oostelijke staat van Canada Newfoundland & Labrador, dus een reis naar Newfoundland is niet compleet zonder voet aan wal te zetten op Labrador. Vanuit Saint Barbe in het hoge noorden van het eiland Newfoundland reis je per veerboot in 1,5 uur naar Blanc Sablon op het vasteland naar Labrador. Waar Newfoundland al bijzonder ruige landschappen herbergt, geeft Labrador alleen nog maar de overtreffende trap. Het gevoel aan het eind van de wereld te zijn aangekomen. Je volgt de kustlijn langs de Saint Lawrence Bay en ontdekt schilderachtige vissersdorpjes, zoals Forteau, wandelt over het Pioneer Trail, beklimt de op een na hoogste vuurtoren van Canada en duikt in de geschiedenis van UNESCO werelderfgoed Red Bay, waar tussen 1550 en begin 1700 een Baskisch walvisvaarders station was. Boot karkassen, walvisbotten, en medewerkers in authentieke kledij zorgen voor een indringende geschiedeniservaring. Je verblijft 1 nacht in een heel eenvoudig familiehotel in West Saint Modeste en 2 nachten in Red Bay in gebouwen van het voormalige Whalers Station.

Newfoundland * Labrador Battle Harbour

4-daags arrangement Labrador Battle Harbour
Officieel heet de meest oostelijke staat van Canada Newfoundland & Labrador, dus een reis naar Newfoundland is niet compleet zonder voet aan wal te zetten op Labrador. Vanuit Saint Barbe in het hoge noorden van het eiland Newfoundland reis je per veerboot in 1,5 uur naar Blanc Sablon op het vasteland naar Labrador. Waar Newfoundland al bijzonder ruige landschappen herbergt, geeft Labrador alleen nog maar de overtreffende trap. Het gevoel aan het eind van de wereld te zijn aangekomen. Je volgt de kustlijn langs de Saint Lawrence Bay en ontdekt schilderachtige vissersdorpjes, zoals Forteau, wandelt over het Pioneer Trail, beklimt de op een na hoogste vuurtoren van Canada en duikt in de geschiedenis van Battle Harbour National Historic District. Ooit de onofficiële hoofdstad en het economisch hart van Labrador, nu een gerenoveerd 200 jaar oud vissersdorp, op een eilandje in de Labrador Sea. In juni en begin juli een uitstekende plek om ijsbergen uit het arctisch gebied langs te zien drijven. Je verblijft 1 nacht in West Saint Modeste in een heel eenvoudig familiemotel en 2 nachten in de prachtig gelegen Battle Harbour Inn op een klein eilandje. Het verblijf in Battle Harbour is inclusief de boottocht naar dit eilandje en alle maaltijden.
Op dag 4 rijd je weer terug naar Blanc Sablon voor de veerboot terug naar St. Barbe op Newfoundland.

Dag 15-16

Programma bij de 16-daagse reis:

Je komt vanuit Norris Bay (dag 11) en reist in anderhalf uur om Bonne Bay naar Woody Point. Je volgt nu het onderstaande programma weer.

Programma bij de 20-daagse reis

Vanuit Cows Head reis je in anderhalf uur om Bonne Bay heen naar Woody Point, je uitvalsbasis voor een verkenning van het zuidelijke deel van Gros Morne National Park. Ook hier ligt weer een mooi bezoekerscentrum: het Discovery Centre. Dit gebied is bekend vanwege de zogenoemde Tablelands, een vijfhonderd miljoen jaar oud stukje aardkorst, een van de oudste ter wereld. Hier wandel je een trail van vier kilometer door een bijna woestijnachtige omgeving.

De volgende dag kun je een wat langere wandeling maken, bijvoorbeeld de Green Garden Trail (9 km; 3-4 uur), die je langs een spectaculaire kustlijn voert met kliffen, zeegrotten en 'seastacks'. Oude lavagesteenten komen hier aan de oppervlakte.

Overnachting in

Woody Point - Bonne Bay Inn

Dag 17

Je volgt de Trans Canada Highway oostwaarts over een afstand van 185 kilometer (3 uur) naar Springdale, waar je verblijft in een prachtige lodge aan het water. Misschien neem je een middagje rust met een lekker boek op het terras? Ga je wederom op pad voor een wandeling, dan kun je de Indian River Trail nemen, een rustige wandeling van 5,6 kilometer door het bos. Deze trail was eens een handelsroute van de Mi'kmaq-Indianen. Een andere mogelijkheid is de Alexander Murray Trail, een pittige wandeling van 8 kilometer met vele trappen en vlonders.

Overnachting in

Springdale - Riverwood Inn

Dag 18-19

Het is 290 kilometer (4 uur) over de Trans Canada Highway naar Terra Nova National Park. Dit is het laatste natuurbolwerk in je reis en biedt je opnieuw talloze mogelijkheden.

Deze middag ga je met de auto naar het gehucht Salvage, een van de meest fotogenieke dorpjes aan de kust van Newfoundland. Op deze landtong is een wirwar van trails langs de zee met een totale afstand van 9 km (3 uur).

De volgende dag ga je naar het bezoekerscentrum, waar in de buurt diverse korte trails zijn, zoals het Blue Hill Pond (7 km), de Buckley Cove Trail (10 km) of een deel van de Coastal Trail. Ben je in voor iets heel anders, dan zou een tochtje per zeekajak langs de kustlijn iets kunnen zijn, of een boottour met een bioloog door Newman Sound.

Je overnacht in een fraaie en kleinschalige herberg, de Inn at Happy Adventure. Indien je met 3 of 4 personen reist en samen een kamer wil delen, dan verblijf je standaard in de Clode Sound Motel. Geef aan bij boeking als je 2 kamers wil in de Inn at Happy Adventure.

Overnachting in

Happy Adventure - Inn at Happy Adventure of Clode Sound Motel

Dag 20

Een laatste rit van 245 kilometer (3 uur) brengt je terug in St. John's. Afhankelijk van het tijdstip van je terugvlucht kun je dus nog een ochtend in de natuur van Terra Nova National Park blijven, of je plakt er een middag St. John's aan vast: mogelijkheden te over. Je levert de huurauto in op het vliegveld voordat je terugreis begint.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodaties in Newfoundland zijn over het algemeen erg comfortabel doch veelal wat eenvoudiger dan op het vasteland van Canada. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 grote bedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv en meestal ook telefoon. In de steden verblijf je in een uitstekend hotel en daarbuiten in mooie houten 'lodges' en bungalows in de natuur of in een klein dorpje, en met een authentieke Canadese sfeer. Ben je met drie of vier personen dan heb je in een aantal accommodaties twee kamers nodig.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor u is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien u met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien u niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet u dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • Overnachtingen op basis van één kamer, in hotels, motels en lodges. Bij drie en vier personen een combinatie van kamers.
 • 9x ontbijt (bij 1-2 personen)
 • Walvisexcursie per Zodiacboot vanuit Trinity
 • Autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen ((type B-Compact bij 1-2 personen, type C-Midsize bij 3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Bij de 20-daagse reis extra:

 • boottransfer retour Quirpon Island
 • volpension Quirpon Island
 • alle overnachtingen

Niet inbegrepen

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Entrees en excursies
 • Bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff)
 • Eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto (type afhankelijk van aantal personen) inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst of de autoprijzen per dag en de huurvoorwaarden wil weten, verwijzen wij je naar de informatie onder de knop autohuur Canada. Op Newfoundland begin en eindig je in St. Johns en rijd je ongeveer 2500 km.

Ter plaatse te betalen

 • Toegang tot de Nationale Parken.

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kan je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wil maken, waardoor je zelf de zwaarte van je reis kan bepalen. Het is ook altijd verstandig om een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kan krijgen, je plannen kan bespreken en eventueel kaarten kan aanschaffen.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op St. John's, Newfoundland. Houd er bij de planning van je terugreis rekening mee dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent. De makkelijkste vlucht is Amsterdam-Londen-St. John's.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
E-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast je handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker €50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar je eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

Vertrek tussen 1 juni t/m 17 september. In de maanden mei en juni zijn er ijsbergen te zien, in juli slecht sporadisch en daarna niet meer. Ook zijn in de maanden juni, juli en augustus de meeste walvissen te zien. Vanaf half september zijn er geen walvissen meer en treedt de herfst in met haar prachtige kleuren. Indien je de 20-daagse reis wilt maken, door toevoeging van de Viking Trail (zie bij dag 11-12) dan is de laatste vertrekdag 9 september.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Newfoundland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Ook zie je het verschil tussen de 16-daagse en de 20-daagse reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. In deze reis hebben de meeste accommodaties wel herbruikbaar ontbijtgerei, maar mogelijk in enkele hotels nog niet. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Canada kan je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA en American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 15%). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 12-15,- rekenen, een lunch $ 15-18,- en een diner $ 30-35,- , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10% tot 15%. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kan je met je bank- of giropas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn om de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan je daarbij helpen. Dit kan je optioneel vooraf huren bij de auto of je neemt je eigen navigatie mee.
Het SNP-informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en je persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in je reispakket van de door jou geboekte aanvullende bouwstenen. Originele topografische kaarten kan je ter plaatse aanschaffen in de bezoekerscentra van de Nationale Parken. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.
Tevens krijg je vooraf een link naar je Digital Roadbook, het Engelstalige pakket van het lokale agentschap, met routebeschrijvingen (hierin zijn wel persoonlijke aanpassingen verwerkt) en lokale informatie. Dit is een interactief roadbook dat je zelf thuis al verder kunt uitwerken indien je dat wenst. 

 • Bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • Dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • Lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • Regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • Luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen
 • Zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • Fototoestel
 • Evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
 • Evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt)
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering
 • Canadees geld, pinpas en creditcard
 • Enkele EHBO-benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 • Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een O (letter 'O') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als je bij het paspoortnummer per ongeluk de letter O invult in plaats van het cijfer 0, je wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.

Ga je binnenkort op reis naar Canada bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/canada. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/canada/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien je vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoef je niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. Je betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat je ter plekke ontvangt. Wil je per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet je vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heb je wel al een ESTA voor de USA dan geef je dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien je via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet je minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kun je online aanvragen op de betreffende websites, mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Lees alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Lees alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden heb je geen visum nodig. Wel moet je vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens je verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien je het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost dat $ 7,- dat je per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van je paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks

Indien je geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP je de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer je via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heb je ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt je een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het jou uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of portefeuille op straat.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

wandelen_op_gros_morne_mountain.jpg

Canada - Hiking Newfoundland

Zwerven over de rand van het continent

Wandelvakantie langs hotels en herbergen, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.