Bamfield

Canada - British Columbia Grand Circle, 21 of 23 dagen Vancouver Island, Inside Passage & Rocky Mountains

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve natuurrondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Geniet van de groene weelde in het regenwoud en de woeste branding aan de westkust van Vancouver Island; maak per veerboot de befaamde vaart door de Inside Passage fjordenkust; aanschouw vissende beren op de Alaskaanse grens en maak onvergetelijke wandelingen in de bergen van de Rocky Mountains. Bezoek de 'wine capitol' van Canada en dompel je onder in de historie van de Hudson Bay Company. Met recht is dit een 'Grand Circle' door een van de mooiste gebieden van Canada. Een rondreis per huurauto met verblijf in hotels en lodges en volop tijd om een mooie wandeling door de natuur maken. De route leidt je langs plekken waar je bijzonder veel kans maakt om wilde dieren te zien, zeker als je de optionele excursies toevoegt!

De basisreis duurt 21 dagen. Door Banff National Park toe te voegen maak je er een 23-daagse reis van. 

Uniek aan deze reis

 • 21- en 23-daagse variant mogelijk
 • Aandacht voor erfgoed inheemse volkeren
 • Bekende en onbekende natuurparken van British Columbia & Alberta
 • Inclusief wandelbeschrijvingen en kaartjes
 • Inside Passage veerboot
 • Vele optionele wildlife excursies toe te voegen
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Canada - British Columbia Grand Circle

Na aankomst in Vancouver reis je naar Tofino op Vancouver Island. Hier maak je kennis met de uitbundige natuur van de kust in het Pacific Rim National Park. Maak in British Columbia een wandeling door het regenwoud of een walvisexcursie naar het Clayoquot Sound. In Port Hardy check je in op de dagboot naar Prince Rupert, een adembenemende cruise door de fjorden van de befaamde Inside Passage. Daarna volg je de woeste Skeena River dwars door de Coast Mountains naar Stewart en het aangrenzende Hyder, in Alaska. Hier zie je de Bear en Salmon Glacier, één van de beste plekjes van het land om bruine beren te zien vissen. Je begint aan de grote reis landinwaarts, dwars door het lege 'Interior' van British Columbia, naar het beroemde rotsgebergte, de Rocky Mountains. De dorpjes Jasper en Golden vormen je uitgangspunt voor de mooiste wandelingen en hopelijk zicht op veel groot wild in Yoho, Jasper en Banff National Park. Maar ook Glacier National Park met zijn ijzige gletsjerwereld en Revelstoke National Park met zijn bloemrijke bergweiden zullen je hart stelen. Via het Mediterrane Okanagan Valley en Manning Park in de Cascade Mountains reis je terug naar Vancouver en is de 'grand circle' compleet.

NB: bij deze reis is een 21- en 23-daagse variant mogelijk. Zie bij dagbeschrijving 15-16.

Dag 1

Op het vliegveld neem je de huurauto in ontvangst en rijd je eenvoudig in 30 minuten naar je hotel in Delta/Tsawwassen, net ten zuiden van de stad. Makkelijk te bereiken dus geen gedoe om met je huurauto meteen de stad in te gaan, en het scheelt ook nog eens veel parkeerkosten.

Optionele uitbreiding
Wil je meer tijd om de stad te verkennen, en dat is zeker de moeite waard, dan raden wij je aan een extra nacht hier te boeken. Geef aan als je het standaard hotel buiten de stad wilt vervangen door een hotel in het centrum, makkelijk voor het stadsbezoek maar ook duurder. Houd er rekening mee dat hier dus een toeslag voor komt. In dat geval kun je dan ook de hieronder genoemde optionele huurfiets toevoegen voor een verkenning van de stad.

Overnachting in

Delta/Tsawwassen - Coast Tsawassen Inn

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

Coast Mountains * Cycling Vancouver

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit in het centrum van de stad, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Je huurt een fiets voor een dagdeel van 4 uur, de ochtend of de middag, en hebt de keuze uit een Adult City Bike (m/v), Mixed Youth Bike (9-12 jr), Mixed Youth Bike (7-10 jr) of een kinderzitje achterop. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

Dag 2-3

Op een tijdstip naar eigen wens neem je de veerboot van Vancouver (Tsawwassen) naar Nanaimo op Vancouver Island (of als je in een stadshotel verblijft van Vancouver-Horseshoe Bay naar Nanaimo). Het wordt ten zeerste aanbevolen deze zelf vooraf te reserveren op een eigen gewenst tijdstip.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt

Via Port Alberni bereikt je dan na 210 km (3 uur) rijden het schitterend gelegen vissersplaatsje Tofino aan de blauwe oceaan waar je overnacht in een prachtige lodge pal aan zee. Hier zijn heerlijke wandelingen te maken door regenwouden, venen en over de kliffen en stranden van het Pacific Rim National Park. Zie het kleurrijke leven van wieren, krabbetjes, anemonen en schelpdieren in getijdepoeltjes; luister naar de branding en geniet van de stilte van het majestueuze regenwoud. En altijd heb je kans allerlei dieren te zien als zeehonden, zeeleeuwen, walvissen, zee-arenden, otters en herten. Zeker als je een van onderstaande wildlife tours toevoegt.

Overnachting in

Tofino - Middle Beach Lodge

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

scharrelen_naar_voedsel.jpg

Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

Dag 4-5

Je rijdt 270 km (3 uur) noordwaarts naar Campbell River, aan de oostkant van Vancouver Island, waar je de veerboot neemt naar Quadra Island (10 minuten varen).  Quadra Island is een klein eiland in de zeeëngte tussen Vancouver Island en het vasteland. Omdat het van de gangbare toeristische routes af ligt is het er nog lekker rustig en authentiek.  Er wonen 2700 inwoners waaronder vele indianen van de Kwakwak'awakw First Nation. Het is merendeels bebost met een bijzondere fraaie kustlijn. Je hebt de hele volgende dag de tijd dit unieke eiland te verkennen. Wandelen, fietsen en kajakvaren behoren tot de mogelijkheden. Maar neem je kans ook om meer te weten te komen over het 'Native' (indiaans) erfgoed, waaronder het Nuyumbalees Cultural Centre.

Optionele uitbreiding
Vanuit Campbell River vertrekt de bootexcursie naar Bute Inlet om de grizzlyberen te zien en te leren van de Homalco First Nations. Indien je op Quadra Island overnacht wordt je in de haven van Quanthiski Cove (Quadra island) opgehaald rond 7.30. Overnacht je in Campbell River dan stap je aldaar op.

Overnachting in

Quadra Island - Gowlland Harbour Resort Quadra Island

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

BC Coast Mountains * Great Bears of Bute Inlet

In Campbell River, op Vancouver Island, scheep je om 7.30 in op een comfortabel motorjacht (met verwarmde binnenruimte) voor een 2 uur durende vaart over de Salish Sea naar de fjordenkust van het vasteland. Houd de verrekijker bij de hand, hopelijk krijg je onderweg de kans om het groot wild van de oceaan te zien, zoals bultrugwalvissen, orka's, zeeleeuwen, dolfijnen maar ook zeearenden. Je gids van de Homalco First Nations vertelt het verhaal van hun volk, het belang van de dieren en mythes. In Orford Bay in het fjord Bute Inlet ga je aan land. Een busje brengt je naar de rivier waar speciaal geconstrueerde steigers staan, van waaraf je op een veilige en niet verstorende manier kunt speuren naar de Great Bears of Bute Inlet, de grizzlyberen. Minimum leeftijd is 12 jaar, groepsgrootte is 12 deelnemers. Lunch is inbegrepen. Kleed je warm aan en zorg voor regenkleding. Deze excursie wordt pas aangeboden vanaf 15 augustus.

Dag 6

Je volgt de kustlijn noordwaarts en bereikt na 200 km (2,5 uur) rijden Telegraph Cove, een van de laatst overgebleven dorpjes aan de westkust met houten huizen en een 'boardwalk' boven het water. Hier kun je het walvismuseum bezoeken en 's middags de befaamde orka-excursie maken.

Overnachting in

Telegraph Cove - Telegraph Cove Resort

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

orcacruise_in_johnstone_strait.jpg

BC Vancouver Island * Johnston Strait Orca's Day Tour

In Johnstone Strait, de zeeëngte tussen het vasteland en Vancouver Island, maak je een excursie van ongeveer 3 uur per 75-persoons cruiseboot (met buiten- en binnenruimte) of 12-persoons (openlucht) Zodiac. Het is een echte 'wildlife-cruise' waarbij je op zoek gaat naar orka's, maar ook zeeleeuwen, zeearenden, en dat alles in een prachtig landschap van eilanden en fjorden. De kans dat je de 'killerwhales' ziet is (statistisch) 90 %, zekerheid over welke diersoorten je te zien zult krijgen is er natuurlijk niet. Ook zeer geschikt om met kinderen te ondernemen. De excursie wordt uitgevoerd van begin mei tot begin oktober. De beste tijd voor het zien van de walvissen en orca's is juni t/m september.

Dag 7

Het is vandaag maar 65 km (50 minuten) rijden naar je volgende bestemming Port Hardy. Dat betekent dat je deze ochtend nog in Telegraph Cove kunt doorbrengen. Mocht je gistermiddag niet meer toegekomen zijn aan de orka-excursie, dan zou je hem ook deze ochtend kunnen inplannen. Ook is het mogelijk in een excursie op zoek te gaan naar de grizzlyberen van Knight Inlet.

Overnachting in

Port Hardy - Kwa'Lilas Hotel

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

grizzlies_in_knight_inlet.jpg

BC Vancouver Island * Knight Inlet Grizzly Bear Day Tour

Knight Inlet is een immens fjord dat zich diep insnijdt in de Coast Mountains, aan de westkant van het vasteland. Dit is een van de beste plekken van Noord-Amerika om grizzlyberen te zien. Om 06.45 uur vertrek je uit Telegraph Cove voor de oversteek van ongeveer 60 km per snelle 12-persoons boot. Er is een overdekte kajuit en toilet. Je krijgt een eenvoudig ontbijt aangeboden.
Onderweg worden ook vaak zwarte beren, bruinvissen, dolfijnen en rivierotters waargenomen.
Na enkele uren varen kom je aan in Knight Inlet. In het voorjaar zul je de grizzlies vooral langs de waterkant zien struinen op zoek naar voedsel. Met de boot kun je ze erg dicht benaderen en zo word je in de gelegenheid gesteld bijzondere foto's te maken. In de zomer ga je aan land en per jeep verder de bossen in om de grizzlies te zoeken. In het najaar (vanaf eind augustus) bezoek je een 'viewing platform' van waaraf je veilig de vissende grizzlyberen van behoorlijk dichtbij kunt zien. Het najaar geeft nadrukkelijk de meeste kans om de beren te zien, dan het voorjaar en tenslotte geeft de zomer de minste kans.  De excursie duurt ongeveer 8-9 uur. Minimum leeftijd 10 jaar. Vanwege de lange vaart is de excursie niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met ernstige rug- en nekklachten. 

Dag 8

Om 7.30 in de ochtend vertrekt de veerboot voor een 16 uur durende cruise door de fjorden van de Inside Passage. Deze wordt door SNP voor je geboekt en is inclusief. Mogelijk zie je onderweg walvissen, zeeleeuwen en zeehonden, maar in ieder geval wordt het een reis door een onvergetelijk landschap. Overnachting in de gezellige haven van Prince Rupert.

Houd er bij de planning van je reis rekening mee dat de boot Port Hardy (vertrek 07.30) naar Prince Rupert (aankomst 23.50) in 2024 uitsluitend vaart:

in juni en juli op oneven dagen (met stop in Bella Bella); in augustus op even dagen (met stop in Bella Bella); in september op oneven dagen (met stop in Bella Bella). Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis.

Optionele uitbreiding
Vanuit Prince Rupert kun je de prachtige dagexcursie Khutzeymateen Grizzly Viewing toevoegen, voor het bekijken van de enorme bruine beren aan de kust. Vanwege de lengte van de excursie is het dan wel noodzakelijk een extra nacht in Prince Rupert toe te voegen.

Overnachting in

Prince Rupert - Crest Hotel Prince Rupert

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

rtr8291att75.jpg

BC Coast Mountains * Khutzeymateen Grizzly Viewing

Per boot reis je vanuit Prince Rupert noordwaarts door Chatham Sound terwijl je uitleg krijgt over de historische indiaanse nederzettingen. Houd een verrekijker bij de hand want de kans is groot iets van het 'marine wildlife' van dichtbij te spotten: bruinvissen, zeerobben, zeeleeuwen en zee-arenden. Je vaart de ongeschonden wildernis binnen van de befaamde Khutzeymateen Valley, thuis van een van de grootste concentraties girzzlyberen van Noord-Amerika. De kans is dan ook erg groot dat je op deze 6-7 uur durende excursie deze tot de verbeelding sprekende giganten langs de waterkant ziet scharrelen. Uitstekende fotomogelijkheden! Beste tijd om ze te zien (alhoewel er nooit een garantie gegeven kan worden) is van mid-mei tot en met juli. Vanaf augustus zijn de beren landinwaarts getrokken en is de kans zeer klein ze op deze excursie nog te zien. Vanaf 1 augustus wordt dit dan ook meer een mariene excursie.

NB voor deze excursie stelt de uitvoerder een minimum van 4 deelnemers. Aangezien je de excursie in een groep onderneemt zal dat zelden een probleem zijn, maar in voor en naseizoen kan het wel eens voorkomen dat het minimum aantal van de groep niet bereikt wordt. In dat geval wordt de excursie geannuleerd en krijg je natuurlijk je geld terug. Helaas weten we dat pas op het allerlaatste moment.

Dag 9-10

Je volgt de Skeena River stroomopwaarts, dwars door het imposante kustgebergte en bereikt 450 km verder (5,5 uur rijden) de grensplaats Stewart waar overnacht wordt in een prettig pension. Vooral het laatste stuk geldt als één van de mooiste wegen in Canada. Hier vind je de geweldige Bear Glacier. De volgende dag passeer je de grens met Alaska voor een bezoek aan het karakteristieke dorpje Hyder. Van midden juli tot begin september is de kans zeer groot hier zowel zwarte als bruine beren te zien vissen in Fish Creek, waar ze op de zalmtrek af komen. Hier zijn speciale viewing platforms voor geconstrueerd.

Overnachting in

Stewart - Ripley Creek Inn

Dag 11

Op weg naar Smithers (330 km, 4 uur rijden) bezoek je het Ksan Indian Village. Hier wonen sinds eeuwen de Gitksan en Wet-Suwet’En indianen op de oevers van de Skeena en Bulkley Rivers. Je kunt er alles leren over hun geschiedenis en cultuur, de longhouses en totempalen. De rijke tradities worden voortgezet in zang en dans gedurende de hele zomer.
Overnachting in Smithers nabij het Babine Mountain Park, het 'Zwitserland van Canada'.

Overnachting in

Smithers - Prestige Hudson Bay Lodge

Dag 12

Door een eindeloos binnenland van sparrenbossen en rivieren rijd je in 4 uur (380 km) naar Prince George. Onderweg kun je een kijkje nemen in Fort St. James, een authentieke Hudson Bay Trading Post uit 1896. In juli en augustus kun je op eigen gelegenheid rondkijken in dit levende museum: medewerkers lopen in authetieke klederdracht en voeren een authentieke taak uit.Een bezoek aan de Hudson Bay Trading Post voegt wel een 100 km toe aan je dagafstand.

Overnachting in

Prince George

Dag 13-14

Na 300 km (3 uur) rijden bereik je Mount Robson, met 3954 m de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains. Na een bezoek aan het informatiecentrum wandel je naar Kinney lake retour, een fantastische plek waar de grandeur van de Rocky Mountains tastbaar wordt. Hierna is het nog 1 uur rijden naar Jasper waar je overnacht.
De volgende dag alle tijd voor het verkennen van het bergdorpje en natuurlijk de schitterende omgeving van Jasper National Park. Daal af in de Maligne Canyon, beklim Sulphur Ridge of aanschouw de engel aan het bergmeer van Mount Edith Cavell.

Overnachting in

Jasper - Becker's Chalets

Dag 15-16

Programma 21-daagse reis

Lees verder bij dag 17.

Programma 23-daagse reis

Tijd voor een goede koffie bij een expresso bar in het bergstadje. Dan volgt een rit van 230 km (3 uur rijden) over de fantastische Icefields Parkway, door een subliem berglandschap naar het bergdorpje Lake Louise. Deze weg staat bekend als misschien wel de mooiste weg van Canada. Onderweg zijn een paar 'verplichte' stops, zoals de Athabasca Falls, het turkooise Peyto Lake of maak een wandeling naar Wilson Pass nabij de Columbia Icefields. De kans dat je wildlife spot langs de weg is bijzonder groot, zeker in mei of juni.
Een andere optie voor een mooie wandeling is bij Lake Louise. Rondom het meer is het erg druk maar eenmaal op de trail kun je weer genieten van het fantastische bergdecor van de Plain of Six Glaciers en het Agnes Teahouse.

Vanaf Lake Louise is het nog 60 km (45 minuten rijden) naar het sfeervolle bergdorp Banff waar je 2 dagen verblijft. De variatie in wandelingen in het bekende Banff National Park is schier onuitputtelijk, maar ook niet gek is een ontspannend bad in de Hot Springs. Een aanbeveling is om met de kabelbaan naar de Sunshine Meadows te gaan voor een adembenemende tocht op grote hoogte. Ook kun je een kano huren voor een fotogeniek tochtje op de moeraslanden rondom de Bow River. Breng zeker ook een bezoek aan het park-informatiecentrum en check het avondprogramma.

Overnachting in

Banff - Brewsters Mountain Lodge

Dag 17

Programma 21-daagse reis

Tijd voor een goede koffie bij een expresso bar in het bergstadje. Dan volgt een rit van 230 km (3 uur rijden) over de fantastische Icefields Parkway, door een subliem berglandschap naar het bergdorpje Lake Louise. Deze weg staat bekend als misschien wel de mooiste weg van Canada. Onderweg zijn een paar 'verplichte' stops, zoals de Athabasca Falls, het turkooise Peyto Lake of maak een wandeling naar Wilson Pass nabij de Columbia Icefields. De kans dat je wildlife spot langs de weg is bijzonder groot, zeker in mei of juni.
Een andere optie voor een mooie wandeling is bij Lake Louise. Rondom het meer is het erg druk maar eenmaal op de trail kun je weer genieten van het fantastische bergdecor van de Plain of Six Glaciers en het Agnes Teahouse.

Vanwege de drukte overnacht je niet in Lake Louise maar rijd je nog 80 km (1 uur), over de Kicking Horse Pass naar het stadje Golden.

Programma 23-daagse reis

In de ochtend kun je nog kiezen voor een tweede wandeling in Banff National Park, of je neust wat rond in het sfeervolle dorpje Banff. Na de middag rijdt je 'terug' naar Lake Louise, waar je westwaarts gaat. Je steekt dwars door de Rockies, over de Kicking Horse Pass op 1625 meter hoogte. Ter hoogte van het dorp Field passeer je Yoho National Park en bereik je de eindbestemming Golden. Dagafstand 140 km, 2 uur rijden.

Overnachting in

Golden - Moberly Lodge

Dag 18

'Yoho', het indiaanse woord voor 'bewondering' of 'ontzag' is de juiste benaming voor dit spectaculaire nationale park in de Canadese Rocky Mountains. Samen met Jasper NP, Banff NP en Kootenay NP vormt het de beschermde ruggengraat van dit fantastische gebergte. Karakteristiek voor Yoho zijn de zeer steile rotswanden, de immense watervallen (waarvan Takakkaw Falls met 250 meter een van de hoogste van Canada is), het turquoise Emerald Lake en het hoogalpiene landschap van Lake O'Hara. Bijzonder is ook het dorpje Field dat gelukkig ontkomen is aan grootschalige bouwactiviteiten (zoals in Banff) en een zekere originaliteit heeft bewaard. Yoho is geplaatst op de UNESCO lijst, mede dankzij de aanwezigheid van grote hoeveelheden fossielen in de Burgess Shale. Yoho ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Lake Louise en 45 minuten rijden van Golden. 

Kies voor een eenvoudige wandeling rondom het adembenemend mooie Emerald Lake, of voor misschien wel de mooiste dagwandeling van de Rockies, de Iceline Trail. 

Overnachting in

Golden - Moberly Lodge

Dag 19

Je volgt de Trans Canada Highway over een afstand van 150 km (2 uur rijden) westwaarts naar Revelstoke. Hier neem je de 'Meadows-in-the-Sky-Highway', een unieke bergweg die je tot op grote hoogte brengt in Revelstoke National Park. Eenmaal op die hoogte is het heerlijk en eenvoudig wandelen over de boomloze weiden vol alpiene flora en verstilde bergmeertjes.
Aansluitend rijd je nog 100 km (ruim een uur) naar Salmon Arm. Het kleine stadje heeft een spectaculaire ligging aan Shuswap Lake, goed te zien vanaf de Salmon Arm Wharf.

Overnachting in

Salmon Arm - Prestige Harbourfront Resort

Dag 20-21

Van Salmon Arm naar het zuiden rijdend kom je de Okanagan Valley binnen. De hellingen rondom Okanagan Lake, Shaha lake en Vaseux Lake staan vol fruitbomen en wijnranken. Dit is de meest mediterane regio van British Columbia met veelal warm weer en heerlijke watertemperaturen voor watersport en een strandverblijf. Hier liggen steden als Kelowna en Penticton maar wij kozen voor een verblijf in het kleine dorpje Oliver, 'wine capitol' van Canada. Bezoek een wijngaard voor een rondleiding, 'tasting' of lunch; ga wandelen op Eagle Bluff en zie gieren en moeflons, of neem je verrekijker om vogels te spotten in het Vaseux Bird Sanctuary. Van Salmon Arm naar Oliver is 215 km (3 uur rijden).

Overnachting in

Oliver - Coast Oliver Hotel

Dag 22

Vanuit de Okanagan Valley klim je omhoog door een semi-woestijn en steek je dwars door de Cascade Mountains door, het kustgebergte. In Manning Provincial Park kun je nogmaals de benen strekken voor een heerlijke wandeling door bloemrijke weiden met eindeloze vergezichten, bijvoorbeeld over de Skyline Trail. Na 300 km (3 uur rijden) bereik je het dorpje Hope, op de overgang van de bergen naar de vlakke Fraser River. Bijzonder is hier dat je in het Coquihalla Canyon Provincial Park over een voormalige spoorlijn kunt wandelen, nu een recreatiepad voor fietsers en voetgangers, die leidt door een aantal voormalige spoortunnels, waaronder die van Othello. Zeer fotogeniek!

Overnachting in

Hope - High Hopes B & B

Dag 23

Hope ligt op 165 km ( 2 uur rijden) van het vliegveld van Vancouver waar je de huurauto inlevert en terugvliegt. Onderweg in Fort Langley kun je nog een openluchtmuseumdorpje bezoeken waar de historie van het westen zichtbaar wordt.

Optionele uitbreiding
Wilt je de reis besluiten met nog wat extra tijd in Vancouver dan kun je een extra nacht in een stadshotel toevoegen.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in British Columbia is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met in het algemeen 1 of 2 grote bedden voor 1 tot 4 personen, en altijd voorzien van douche/wc, tv, telefoon en meestal ook wifi op de kamer (soms alleen in publieke ruimtes zoals restaurant, lobby). In de steden verblijf je in centraal gelegen hotels en daarbuiten in mooie houten 'lodges' en cabins, soms midden in de natuur en met een authentieke Canadese sfeer. In een aantal accommodaties overnacht je in een 'one bedroom suite': een appartement met 1 slaapkamer met tweepersoonsbed en in de zitkamer een sofa die om te bouwen is tot tweepersoonsbed. Dit is met name geschikt indien je reist met kinderen. Reis je met 3 of 4 volwassenen dan kun je beter om 'two bedroom suites' vragen in die gevallen of gescheiden appartementen/kamers.
In het dag-tot-dag-programma wordt meestal getoond wat onze eerste keus accommodatie is. Indien voor je aanvraag deze geen beschikbaarheid heeft stellen wij je ter goedkeuring een - veelal- gelijkwaardig alternatief voor. Met name in Vancouver, Jasper en Banff moet hier sterk rekening mee worden gehouden, afhankelijk van het moment van de boeking.

In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één kamer, in hotels en lodges
 • veerboot Port Hardy-Prince Rupert
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen ((type B-Compact bij 1-2 personen, type C-Midsize bij 3 personen, type F-Fullsize bij 4 personen)
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff)
 • eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst, meer wilt weten over optionele extra's en de huurvoorwaarden, verwijzen wij naar de informatie onder de knop autohuur Canada. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 3300 km. 

Ter plaatse te betalen

 • veerboot Vancouver-Nanaimo ($15,- pp en $ 50,- voor een voertuig)
 • toegang tot alle Nationale Parken middels Discovery Pass $ 135,- per auto.
 • veerboot Campbell River-Quadra Island ($7,- pp en $ 17,- voor een voertuig)

Over de activiteiten

In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wilt maken, waardoor je zelf de zwaarte van de reis kunt bepalen. Met name in de maand juni kan het voorkomen dat er op grote hoogte nog sneeuw ligt, of opnieuw sneeuw valt, waardoor de hoog gelegen wandelingen niet uitvoerbaar zijn. Er zijn altijd alternatieve wandelingen voorhanden. Het is dan ook altijd verstandig een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center waar je een complete update van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen kunt bespreken en eventueel kaarten kunt aanschaffen.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook uitermate geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt. Sommige hotels beschikken ook over een zwembad, dat zeker door de kids gewaardeerd zal worden.

Extra dagen

De veerboot tussen Port Hardy en Prince Rupert gaat niet iedere dag. In de reiskalender kun je alleen die dagen kiezen als vertrekdatum waarbij in de standaardreis de veerboot op dag 8 wel vaart. Als je daarna in een van de hotels in Vancouver, Tofino, Quadra Island, Telegraph Cove of Port Hardy een extra nacht toevoegt online, dan komt de veerboot terecht op een dag dat ie niet vaart. Je krijgt dan een foutmelding. Indien je de reis wil starten op een vertrekdatum die niet in de reiskalender staat (niet geel) , en je wil daar een nacht aan toevoegen zodat de veerboot toch op de juiste dag uitkomt, kun je het beste contact opnemen met SNP.

Extra's

Verlengingshotels

The Listel Hotel Vancouver

The Listel Hotel Vancouver is gelegen aan Robson Street, in de wijk West-end, slechts 15 minuten lopen naar Robson Square, het échte downtown. Een heerlijk hotel, met een artistieke inrichting en aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering. Het beschikt over 129 comfortabele gastenkamers, verdeeld over de Art Floor, Museum Floor en Gallery Floor. Allen voorzien van modernste faciliteiten. Tevens heeft het hotel een eigen parkeerplaats (2023: $35,- + tax per dag). In het Forage Restaurant begin je de dag met een goed ontbijt en kun je afsluiten met een heerlijk diner.

painters_lodge_ext.jpg

Painters Lodge

De Painters Lodge is een schitterend gelegen lodge aan de oostkust van Vancouver Island, nabij het stadje Campbell River. Het heeft zijn strepen verdient als 'fishing lodge', zeer bekend bij de Canadezen vanwege de mogelijkheden voor sportvissen. Maar ook andere natuurliefhebbers zullen de lodge erg waarderen: een mooi gebouw in authentieke stijl, waar je ook een walvisexcursie, een wildlifetour of een Aboriginal Tour Quadra Island ter plaatse kunt bijboeken. Wil je de dagexcursie Bears of Bute Inlet boeken met start in Campbell River, dan is dit de aangewezen accommodatie voor je extra overnachting. In het Legends Dining Room kun je genieten van typische West Coast Cuisine met natuurlijk veel zee-gerechten op de kaart. Kamers in de Painters Lodge zijn ruim en voorzien van alle comfort. Met 1-2 personen overnacht je in een kamer met tweepersoonsbed, met 3-6 personen overnacht je in een kamer met 2x tweepersoonsbed en 2 singlebedden in een loft. Op deze kamers is geen keukentje aanwezig.

Excursies

Coast Mountains * Cycling Vancouver (vanaf € 27,- per persoon)

Vanouver is een fantastische metropool met een hele prettige sfeer. Fietsend de stad verkennen is helemaal 'hot' en met het groot aantal autovrije 'bikelanes' is het ook nog makkelijk en veilig. Fiets bijvoorbeeld de Seawall rondom Stanley Park, met uitzicht op de skyline van Vancouver en de haven. Combineer dat met een bezoek aan het zee-aquarium in het park, of een wandeling door de regenwouden en langs de totempalen. Onze fietsverhuurder zit in het centrum van de stad, fiets wordt geleverd met helm en routekaart. Je huurt een fiets voor een dagdeel van 4 uur, de ochtend of de middag, en hebt de keuze uit een Adult City Bike (m/v), Mixed Youth Bike (9-12 jr), Mixed Youth Bike (7-10 jr) of een kinderzitje achterop. Ook heel geschikt om met kinderen te doen vanaf 12 jaar.

rtr6237att75.jpg

Vancouver Island * Whalewatching Tofino (vanaf € 113,- per persoon)

Met Remote Passages maak je een tour van 2-3 uur per zodiac of comfortabel schip, de Leviathan II, vanuit Tofino, op zoek naar de giganten van de zee. Tussen april en november verblijven de grijze walvissen en bultrugwalvissen in Clayoquot Sound en Barkley Sound. Ook worden veelvuldig orka's waargenomen, zeeleeuwen, zeehonden en witkoparenden. Je kunt kiezen voor een excursie per zodiacboot (snel) of een cruiseboot (comfortabel).

scharrelen_naar_voedsel.jpg

Vancouver Island * Black Bear Tour Tofino (vanaf € 124,- per persoon)

Vanuit Tofino, aan de westkust van Vancouver Island, maak je met een Zodiac-boot een tocht van 2 tot 2,5 uur door rustig water, langs de kustlijn en speur je naar zwarte beren. Vertrektijden hangen af van het getij op die dag. Bij laagwater komen deze prachtige dieren naar de waterkant om zich te goed te doen aan de schelpen op de rotsen, krabbetjes en vissen in getijdepoeltjes. Ondanks dat de kans groot is ze te zien kan er geen garantie worden gegeven.

BC Coast Mountains * Great Bears of Bute Inlet (vanaf € 422,- per persoon)

In Campbell River, op Vancouver Island, scheep je om 7.30 in op een comfortabel motorjacht (met verwarmde binnenruimte) voor een 2 uur durende vaart over de Salish Sea naar de fjordenkust van het vasteland. Houd de verrekijker bij de hand, hopelijk krijg je onderweg de kans om het groot wild van de oceaan te zien, zoals bultrugwalvissen, orka's, zeeleeuwen, dolfijnen maar ook zeearenden. Je gids van de Homalco First Nations vertelt het verhaal van hun volk, het belang van de dieren en mythes. In Orford Bay in het fjord Bute Inlet ga je aan land. Een busje brengt je naar de rivier waar speciaal geconstrueerde steigers staan, van waaraf je op een veilige en niet verstorende manier kunt speuren naar de Great Bears of Bute Inlet, de grizzlyberen. Minimum leeftijd is 12 jaar, groepsgrootte is 12 deelnemers. Lunch is inbegrepen. Kleed je warm aan en zorg voor regenkleding. Deze excursie wordt pas aangeboden vanaf 15 augustus.

orcacruise_in_johnstone_strait.jpg

BC Vancouver Island * Johnston Strait Orca's Day Tour (vanaf € 120,- per persoon)

In Johnstone Strait, de zeeëngte tussen het vasteland en Vancouver Island, maak je een excursie van ongeveer 3 uur per 75-persoons cruiseboot (met buiten- en binnenruimte) of 12-persoons (openlucht) Zodiac. Het is een echte 'wildlife-cruise' waarbij je op zoek gaat naar orka's, maar ook zeeleeuwen, zeearenden, en dat alles in een prachtig landschap van eilanden en fjorden. De kans dat je de 'killerwhales' ziet is (statistisch) 90 %, zekerheid over welke diersoorten je te zien zult krijgen is er natuurlijk niet. Ook zeer geschikt om met kinderen te ondernemen. De excursie wordt uitgevoerd van begin mei tot begin oktober. De beste tijd voor het zien van de walvissen en orca's is juni t/m september.

grizzlies_in_knight_inlet.jpg

BC Vancouver Island * Knight Inlet Grizzly Bear Day Tour (vanaf € 355,- per persoon)

Knight Inlet is een immens fjord dat zich diep insnijdt in de Coast Mountains, aan de westkant van het vasteland. Dit is een van de beste plekken van Noord-Amerika om grizzlyberen te zien. Om 06.45 uur vertrek je uit Telegraph Cove voor de oversteek van ongeveer 60 km per snelle 12-persoons boot. Er is een overdekte kajuit en toilet. Je krijgt een eenvoudig ontbijt aangeboden.
Onderweg worden ook vaak zwarte beren, bruinvissen, dolfijnen en rivierotters waargenomen.
Na enkele uren varen kom je aan in Knight Inlet. In het voorjaar zul je de grizzlies vooral langs de waterkant zien struinen op zoek naar voedsel. Met de boot kun je ze erg dicht benaderen en zo word je in de gelegenheid gesteld bijzondere foto's te maken. In de zomer ga je aan land en per jeep verder de bossen in om de grizzlies te zoeken. In het najaar (vanaf eind augustus) bezoek je een 'viewing platform' van waaraf je veilig de vissende grizzlyberen van behoorlijk dichtbij kunt zien. Het najaar geeft nadrukkelijk de meeste kans om de beren te zien, dan het voorjaar en tenslotte geeft de zomer de minste kans.  De excursie duurt ongeveer 8-9 uur. Minimum leeftijd 10 jaar. Vanwege de lange vaart is de excursie niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met ernstige rug- en nekklachten. 

Praktische informatie

Veerboot informatie

De veerboot van Vancouver (Tsawwassen) naar Nanaimo (Departure Bay) op dag 2 is niet standaard gereserveerd. Deze reservering is niet noodzakelijk, maar wordt wel sterk aanbevolen zodat je eventuele wachttijden voorkomt.

Klik hier voor meer informatie hoe je de overtocht met BC ferries boekt 

De veerboot Port Hardy naar Prince Rupert (de Inside Passage) op dag 6 is wel inbegrepen en vooraf door SNP geboekt. 

Houd er bij de planning van je reis rekening mee dat de boot Port Hardy (vertrek 07.30) naar Prince Rupert (aankomst 23.30) uitsluitend vaart op de volgende data in  2023: in juni en juli op oneven dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in augustus op even dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella); in september op oneven dagen (met extra stop in Klemtu of Bella Bella).

 

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Vancouver. Houd er bij de planning van de terugreis rekening mee, dat je - door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene
Je mag 1 stuks ruimbagage gratis inchecken (naast handbagage), met een maximum gewicht van 23 kg. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, bijvoorbeeld in Toronto, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar de eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 25,- per stuk). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

Vertrek tussen 1 juni en 30 september mogelijk.

De veerboot van Port Hardy naar Prince Rupert (7.30-23.50) vaart in 2024 als volgt:

in juni en juli op oneven dagen (met stop in Bella Bella); in augustus op even dagen (met stop in Bella Bella); in september op oneven dagen (met stop in Bella Bella). Houd hier rekening mee bij het plannen van je reis.

Beste tijd om de vissende beren bij Hyder te zien is tussen mid-juli en begin september.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar British Columbia Grand circle ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Ook zie je het verschil tussen de 21-daagse en 23-daagse reis.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Hotels en duurzaamheid 

Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in Canada nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in sommige hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

 

Overal in Canada kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal 'tax' bovenop komt (ongeveer 15 %). Voor een ontbijt moet je ongeveer $ 12-15,- rekenen, een lunch $ 15-18,- en een diner $ 30-35,- , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt.
Tevens kun je met een bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

Van SNP krijg je een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar je hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan daarbij helpen. Dit kun je optioneel vooraf huren bij de auto of je zorgt zelf voor een route app.
Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vind je tevens informatie in het  reispakket van de geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijg je een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

 • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
 • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
 • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
 • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
 • luchtige zomerkleding (houd rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
 • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
 • fototoestel
 • evt. navigatiesysteemof route app
 • verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt) 
 • GELDIG paspoort en rijbewijs
 • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
 • Canadees geld, pinpas en creditcard 
 • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
  Heb je vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

 • Ieder jaar zijn er in de zomer bosbranden actief in de staat British Columbia en Alberta. Je kunt vooraf de situatie raadplegen op BC Wildfire Service  en Alberta Wildfire Status. Daarnaast geeft de website Canada Firesmoke alert  zich op de situatie van rook van de bosbranden. Eenmaal ter plaatse kun je lokaal informatie inwinnen bij politie, rangerstations en in de hotels, met name om te checken of het veilig is waar je een wandeling wilt maken.
 • Let op! Bij het invullen van het e-TA formulier dien je goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat je nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van e-TA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd kunt worden.

Ga je binnenkort op reis naar Canada bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/canada. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/canada/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

 

Vanuit Canada naar de Verenigde Staten
Indien je vanuit Canada per auto of camper de grens met de VS overgaat hoef je niet vooraf de ESTA (USA) aan te vragen. Je betaalt ter plaatse soms ca. USD 10,00 per persoon voor een 'entry-visum' dat je ter plekke ontvangt. Wil je per vliegtuig deze grensoversteek maken dan moet je vooraf de ESTA reistoestemming voor de VS aanvragen (zie hieronder). Heb je wel al een ESTA voor de USA dan geef je dat aan bij de Amerikaanse douane, want dat vergemakkelijkt de procedure voor een entry-visum. 

Naar Canada via de Verenigde Staten
Indien je via de Verenigde Staten vliegt naar Canada, moet je minimaal 72 uur voor vertrek de elektronische reistoestemming ESTA (USA) en eTA (Canada) aanvragen voor alle reizigers. Dit kun je online aanvragen op de betreffende websites, mits je reis niet langer duurt dan 90 dagen en je staatsburger of ingezetene bent van een land dat valt onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederland en België. Zonder deze reistoestemming heb je geen toegang tot het land, ook niet voor een tussenlanding of overstap.

Lees alle belangrijke informatie over deze Amerikaanse Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Lees alle belangrijke informatie over deze Canadese Reistoestemming (eTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

Voor een verblijf in Canada van maximaal 6 maanden heb je geen visum nodig. Wel moet je vooraf een elektronische reistoestemming aanvragen (eTA), net als voor de Verenigde Staten.

Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een vliegticket voor een terug- of doorreis, een reserveringsbevestiging voor de eerste accommodatie en voldoende financiële middelen tijdens je verblijf.

Aanvraag ETA-reistoestemming
Indien je het ETA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van eTA dan kost dat $ 7,- dat je per creditcard via de website moet betalen. De reistoestemming blijft 5 jaar geldig of tot vervanging van je paspoort. 

Klik hier voor het eTA-formulier rechtstreeks

Indien je geen betaling via de ETA-website wilt maken dan biedt SNP je de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Ook wanneer je niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Neem hiervoor contact op met de ambassade of een consulaat van Canada (zie nuttige adressen).

 

Wanneer je via de Verenigde Staten naar Canada vliegt heb je ook een Amerikaanse reistoestemming nodig, het ESTA


Aanvraag ESTA-reistoestemming
Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

Klik hier voor het ESTA-formulier rechtstreeks


SNP service visumverplichtingen
SNP biedt je een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Canada

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
Canada is een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan Canada heb je geen vaccinaties nodig.

Medicijnen
Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

Hygiëne
Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
 • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt.
Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door je drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het jou uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt je namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wil je die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kun je jezelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij je thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij je thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

De criminaliteit in Canada is erg laag. Buitenlandse bezoekers zijn soms wel doelwitten voor zakkenrollers en andere dieven. Autodiefstal en diefstal van eigendommen vindt ook veelvuldig plaats. Loop niet zichtbaar met dure sieraden, fotocamera’s of portefeuille op straat.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Lake_Louise_hiker,_shutterstock,_Zizka.jpg

Canada - British Columbia Grand Circle

Vancouver Island, Inside Passage & Rocky Mountains

Actieve natuurrondreis langs sfeervolle lodges en hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.