Vakantie Normandië Uitwaaien aan het kanaal

Bezoek Normandië: kustprovincie vol geschiedenis

Welkom in het land van steile kliffen, mosselen, camembert en D-day. Voor een echte Frankrijkvakantie hoef je het hele land niet door. De hoofdstad van Normandië, Rouen, ligt op ongeveer 500 km afstand van Utrecht! Laat je daar meeslepen door het verhaal van Jeanne d'Arc, die hier gestorven is. Bezoek de kolossale dom en volg je neus, door eeuwenoude straten, op zoek naar de haute-cuisine van deze streek. Le Havre is nog zo'n boeiende stad. Na de Tweede Wereldoorlog verrees Le Havre uit de as. Enigszins vergelijkbaar met Rotterdam is de stad één van de hipste van Frankrijk, zo niet van Europa. Al met al heeft Normandië alle ingrediënten die haar een vakantiebestemming maken om nooit te vergeten.

Romantische kuststreek
Buiten het gedruis van Rouen, in het achterland, zul je rustige vissersdorpjes vinden. Voor een wandelvakantie is Normandië een streek bij uitstek! Loop door het groene landschap, of onderlangs de grote, witte kalkrotsen aan de kust. Normandië kent een rijke, stormachtige historie. Invallen van Vikingen (Noormannen), Engelsen, Duitsers en natuurlijk de geallieerden in 1944, hebben hun sporen nagelaten in het landschap. Al die tijd is het Franse kustleven echter onverstoorbaar verdergegaan. In de zomer is het weer in Normandië meestal aangenaam, met altijd een verkoelende bries die vanaf Het Kanaal waait. Étretat is één van de bekendste kustplaatsjes, vanaf hier heb je goed uitzicht over de prachtige kust langs Het Kanaal. De Franse adel ontdekte al vroeg ook het rustieke binnenland van de streek. In dit schilderachtige, groene gebied lieten ze monumentale villa's bouwen. Als je het met eigen ogen ziet, kun je ze moeilijk ongelijk geven.


Toon alle reizen in Normandië

Normandië met SNP

  • Prachtige wandelvakantie
  • Uitstekende hotels
  • Lekker uitwaaien aan de kust
  • Genieten van de Franse keuken
  • Bezoek historisch Rouen of bruisend Le Havre

Wist je dat

  • Normandië staat bekend om haar rijke agricultuur.
  • De geallieerde invasie vond in het kader van Operatie Overlord op 6 juni 1944 plaats op de stranden van Normandië. Hoewel in augustus 1944 de ergste gevechten voorbij waren, werd Le Havre pas op 12 september bevrijd.
  • Het wereldberoemde tapijt van Bayeux uit de elfde eeuw is te bewonderen in een museum te Bayeux.
  • Normandië heeft haar naam ontleent aan de Noor(d)mannen die ongeveer vanaf 800 grootschalige plunderingen hielden in Europa. Ook het Frankische Rijk werd slachtoffer en de gehele kanaalkust werd zelfs gekoloniseerd door de Noormannen (Vikingen).
  • In 1830 illustreerde de Britse schilder William Turner de eerste toeristische gids over Normandië: 'Romantic Normandy'.

Aanbevolen reizen in Normandië

Frankrijk - Normandië, 5 dagen
Frankrijk Normandië wandelen 8,1
Wandelen
Privéreis
Frankrijk - Normandië Wandelen langs de kliffen van Étretat

wandelvakantie vanuit B&B en hotel

Zwaarte
Comfort
5 dagen
vanaf € 614
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.