Top 7 vakanties met kinderen in Europa

Op vakantie met kinderen

Wil je je horizon verleggen als gezin? De vakanties met kinderen van SNP gaan weg van de gebaande paden in de meest aansprekende gebieden op aarde, maar de reizen zijn gegarandeerd geschikt voor kinderen en tieners. Bekijk onze top 7 bestemmingen in Europa.

Bekijk hier al onze vakanties met kinderen

1. Frankrijk

Frankrijk is dé bestemming voor een actieve vakantie met het gezin. Je maakt er wandel- of fietsreizen door de mooiste gebieden, bijvoorbeeld een bergwandeltocht door de Mercantour of de Queyras of een fietstocht langs de Franse kustlijn. Maar sommige gebieden in Frankrijk zijn te veelzijdig om slechts op de wandelschoenen of fiets te ontdekken. Het zijn natuurlijke speeltuinen die zich net zo goed lenen voor een potje rotsklimmen of raften, en van alles er tussen in. SNP heeft de mooiste gezinsreizen voor jullie uitgezocht.

Bekijk alle vakanties met kinderen in Frankrijk

2. Duitsland

Voor een fijne vakantie met kinderen hoef je echt niet ver te reizen. Bij onze oosterburen heeft SNP diverse korte fietsarrangementen voor jullie uitgestippeld. Op nog geen 4 uur rijden bevindt je je in een compleet andere omgeving en ga je bijvoorbeeld fietsen over oude spoorbanen. Of combineer je fietsvakantie met een kanotocht door het prachtige Natuurpark Altmühltal. Leuke en gemakkelijke fietsvakantie in een gastvrije streek. Ideaal als eerste fietservaring voor kinderen! (review SNP-klant).

Bekijk alle vakanties met kinderen in Duitsland

3. Griekenland

Wil je liever iets verder weg, zodat jullie samen kunnen genieten van een heerlijk zonnetje? Denk dan eens aan Griekenland en ga bijvoorbeeld eilandhoppen op de Cycladen: een ideale bestemming in het voor- en naseizoen. Hier ga je surfen, catamaranzeilen, mountainbiken of gewoon heerlijk chillen op talloze mooie plekjes. Of reis af naar Argolida, waar je geniet van strand en cultuur vanuit je eigen villa met privézwembad. Maak een spannende wandeling in een diepe doline of op de oude vulkaan van Methana. Fijne zandstranden en het mooiste stadje van Griekenland, Nafplion, onder handbereik.

Bekijk alle vakanties met kinderen in Griekenland

4. Spanje

Spanje blijft een top bestemming als het gaat om vakanties met kinderen. SNP ontwijkt de toeristenmassa's en heeft de onontdekte en rustige gebieden (ja die zijn er nog!) voor jullie uitgezocht. Maak een groepsreis met andere gezinnen met kinderen en doorkruis samen met bijvoorbeeld het Nationale Park Picos de Europa. Of ga op familieavontuur in de Spaanse Pyreneeën waar je kunt mountainbiken, klettersteigen (ook wel via ferrata genaamd), raften, kajakken of hydrospeeden. Welk avontuur gaan jullie aan?

Bekijk alle vakanties met kinderen in Spanje

5. Oostenrijk

Klauteren over rotspartijen, plonzen in kaarmeertjes of samen speuren naar steenbokken; het zijn slechts enkele activiteiten die jullie gaan ondernemen tijdens je vakantie in Oostenrijk. In het Oostenrijke Virgental wandel je niet tussen de kabelbanen, stuwdammen en apres-skidisco's maar in een nog authentieke bergwereld. Je verblijft in berghutten met dikwijls prachtige uitzichten. Of overnacht in het hooi tijdens jullie vakantie in het Miemingerplateau.

Bekijk alle vakanties met kinderen in Oostenrijk

6. Italië

Ook in Italië heeft SNP de mooiste actieve familiereizen voor jullie uitgestippeld. Je beleeft het Gardameer op een andere manier, namelijk eerst op grote hoogte vanuit de bergen en later vanaf een surfplank of zeilboot. Of stap op je e-bike en fiets met minimale inspanning door de mooiste Italiaanse dorpjes. In de nog authentieke Marche vind je tussen de fruitbomen luxe safaritenten op het kleine beschutte kampeerterrein van Agriturismo Sopra e Sotto.

Bekijk alle vakanties met kinderen Italië

7. Zweden

Klaar voor een unieke actieve vakantie in Europa? Reis af naar Zweden en maak daar een fantastische kanoreis. Jullie maken een avontuurlijke kanotrektocht over de mooiste meren van Zweden. Je gaat vissen voor eigen avondeten en slaapt aan de oever in een door jullie zelf gebouwd kampement. Of bouw zelfs je eigen vlot, waarmee je je reis start. Een onvergetelijke wilderniservaring voor echte buitenkids.

Bekijk alle vakanties met kinderen Zweden