Top 7 Onbekende Nationale Parken in Amerika

Top 7 onbekende Nationale Parken in Amerika

De Verenigde Staten zijn rijk aan schitterende nationale parken, waaronder een aantal zeer bekende, als de Grand Canyon, Yosemite en Yellowstone. Minder bekend, maar zeker de moeite waard, zijn onderstaande beschermde natuurgebieden:

1. Black Canyon of the Gunnisson

Een van de langste, diepste en smalste kloven ter wereld, uitgesleten door de Gunnison River in Colorado. Het zwarte, vulkanische gesteente en gebrek aan zonlicht creëren een ruig en buitenaards mooi landschap.

2. Colorado National Monument

Dit weidse halfwoestijnlandschap, vernoemd naar de beroemde Colorado rivier, ligt op het Uncompahgre Plateau. Het stromende water heeft diepe roodgetinte kloven en rotsformaties met de meest bijzondere vormen achtergelaten.

3. Custer State Park

Wilde dieren spotten kan uitstekend in Custer State Park in South Dakota. In dit heuvelachtige natuurpark leven ruim 1.500 bizons, die een oppervlakte van bijna 300 vierkante kilometer delen met onder meer prairiehonden, elanden, herten, berggeiten, bobcats en andere katachtigen.

4. Ecola State Park

Dit fraaie natuurgebied omvat een ongerept gematigd regenwoud in Oregon, en gaat vervolgens over in een fotogenieke kustlijn vol prachtige baaitjes, verlaten stranden en geweldige vergezichten.

5. John Day Fossil Beds National Monument

Nog zo'n natuurlijke parel in Oregon. Het natuurgebied in het John Day River Basin is verdeeld in drie delen: het indrukwekkende Sheep Rock, de grillige rotsformaties van Clarno en de unieke Painted Hills. In het bezoekerscentrum worden gevonden fossielen tentoongesteld.

6. Mount Rainier National Park

Een van de meest veelzijdige Nationale Parken is Mount Rainier in de staat Washington. De top van de vulkaan is altijd bedekt met sneeuw en op de flanken liggen tientallen gletsjers. Verder heeft het park weelderige bergweides, bossen en zelfs een gematigd regenwoud.

7. White Mountains National Forest

Dit is zonder meer het meest ruige en avontuurlijke berggebied in New England, verspreid over Maine en New Hampshire. Blikvanger is de ruim 1.900 meter hoge Mount Washington. De omringende kleurrijke bossen zijn een fraai decor voor buitenactiviteiten.

Benieuwd naar deze en andere nationale parken in de Verenigde Staten?

Ontdek het uitgebreide aanbod van SNP