Verenigde Staten - Oost VS familierondreis, 20 dagen Roadtripping in New England, New York & Pennsylvania

« Terug naar overzicht
Privéreis - Family specials

Actieve natuurrondreis met verblijf in lodges, hotels en ingerichte tenten, inclusief huurauto

Deze rondreis biedt je een juiste balans tussen natuur, activiteiten, bijzondere accommodaties en een paar tot de verbeelding sprekende wereldsteden. Je doorkruist per comfortabele huurauto 10 (!) staten aan de oostkust van het land en rijdt toch maar 1650 km! Dat is pas roadtripping! Je kampeert in ingerichte tenten in de White Mountains en leert de beroemde zingende familie von Trapp uit Oostenrijk kennen. Je maakt leuke wandelingen door rivierkloven met goede zwemplekken en over de hoogste toppen van de Appalachian Mountains.  Dan maak je een 2-daagse fietstrektocht over een oude spoorlijn en langs de Lehigh en Delaware River. En in Shenandoah National Park (wat een mooie naam) ga je vanuit een rustieke houten berglodge op zoek naar zwarte beren, bobcats, witstaartherten en (gemaskerde) wasberen. Je verkent op je eigen manier de totaal verschillende steden Boston, Washington en New York,  en zult na afloop zeggen dat de vakantie veeeel te kort was!

Uniek aan deze reis

 • 2-daagse fietstrektocht door bergen en langs rivieren
 • 3-daags verblijf ingerichte tent
 • berglodge in Shenandoah National Park
 • stadsverblijf Boston, Washington en New York
 • veel zwemplekjes in de natuur
 • Von Trapp Family Lodge
Zwaarte
Comfort

Family special 8 jaar en ouder

Dag tot dag

Verenigde Staten - Oost VS actieve familierondreis

In het kort ziet je programma voor de komende 20 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Boston, overnachting Boston
 • Dag 2: verkenning Boston stad oa Freedom Trail,overnachting Boston
 • Dag 3: rijden naar de White Mountains, overnachting Albany
 • Dag 4: verkenning White Mountains National Forest, overnachting Albany
 • Dag 5: verkenning White Mountains National Forest, overnachting Albany
 • Dag 6: rijden naar Stowe, verkenning Stowe Mountains, overnachting Stowe
 • Dag 7: verkenning Stowe Mountains, overnachting Stowe
 • Dag 8: rijden naar Manchester, overnachting Manchester
 • Dag 9: wandeling Green Mountains Vermont, overnachtingManchester
 • Dag 10: rijden richting New York, overnachting Rahway nabij New York
 • Dag 11: verkenning New York, overnachting Rahway nabij New York
 • Dag 12: rijden naar Pocono Mountains, overnachting Jim Thorpe
 • Dag 13: fietsen Delaware & Lehigh Rail Trail, overnachting Jim Thorpe
 • Dag 14: fietsen Delaware & Lehigh Rail Trail, overnachting Bethlehem
 • Dag 15: rijden naar en verkenning van Harpers Ferry, overnachting Charles Town
 • Dag 16: rijden naar en verkenning van Shenandoah National Park, overnachting Shenandoah NP
 • Dag 17: verkenning van Shenandoah National Park, overnachting Shenandoah NP
 • Dag 18: rijden naar en verkenning van Washington DC, overnachting Washington DC
 • Dag 19: verkenning van Washington DC, overnachting Washington DC
 • Dag 20: inleveren huurauto en einde reis.

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

Dag 1-2

Aankomst op het vliegveld van Boston, waar een huurauto voor je klaar staat. Je verblijft twee nachten in een hotel in het zuiden van Boston dat makkelijk met de auto te bereiken is. 
De volgende dag ga je op je gemak het fraaie en historische centrum verkennen. Boston is een ‘kleine grote stad’ met een leuk historisch centrum. Wandel de Boston Harbor Walk, de Back Bay met haar straten van 'cobblestones' en bakstenen huizen. Bezoek Faneuil Hall Marketplace met haar winkeltjes en restaurants. En natuurlijk volg je te voet de Freedom Trail langs 16 historische plekken voor 250 jaar geschiedenis. Eindig op het dok waar de Boston Tea Party een revolutie startte die in 1776 leidde tot de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten.

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk het hotel aan de rand van de stad te vervangen door een hotel in het stadscentrum. Tevens zou je kunnen kijken op Red Sox of er tickets beschikbaar zijn om een honkbalgame bij te wonen van de befaamde Red Sox. Dan pas ben je echt in Amerika!

 

Overnachting in

Boston - Hampton Inn & Suites Boston Crosstown

Dag 3-5

Vandaag laat je de stadse omgeving voorlopig achter je en rijd je 210 km (2,5 uur) noordwaarts naar de staat New Hampshire. Hier ligt een prachtig natuurgebied, het White Mountains National Forest, waar de Amerikanen uit de grote steden sinds hun kindertijd al komen recreëren. De bergrug is onderdeel van de Appalachian Mountain Range, met onder andere de Presidential Range en Mount Washington, met 1885 meter de hoogste top ten oosten van de Rocky Mountains. Voldoende mogelijkheden voor een mooie wandeling door eindeloze bossen op Crawford Notch, klauteren over de granieten rotsblokken van Boulder Trail en door de donkere canyons van de Franconia River. Wat dacht je van de Frankenstein Cliffs (brrr) of met het steilste tandradbaantje van Amerika de berg op, in een rubberband de Saco River afzakken, of een lekker ijsje eten in North Conway.
Je overnacht op een camping in het bos, aan een groot meer, in een ingerichte tent. Ja, zelfs met douche erin! Lekker vuurtje stoken, pizza eten, kanovaren en zwemmen in het meer of zwembad.

 
Optionele uitbreiding
De beste plek op deze reis voor een verblijf aan de kust is het Cape Cod schiereiland. Vanuit Boston rijd je in 1,5 uur naar dit gebied. Plaats het arrangement Massachussetts * Cape Cod Seashore voor dag 3. Alleen door toevoeging van dit arrangement kun je ook de genoemde walvisexcursie bij boeken. Dit kun je in de boekingsaanvraag na het selecteren van een datum aankruisen onder Extra Opties. Na afloop van dit arrangement rijd je via Boston terug om de standaard reis te vervolgen.

Overnachting in

White Mountains - Huttopia Tented Camp

 

Uitbreidingen

Onderstaande dagexcursies en/of arrangementen kunnen eenvoudig aan deze reis worden toegevoegd tijdens het (online) aanvragen van een reisvoorstel.

bultrugwalvis.jpg

Massachusetts * Whalewatching Cape Cod

Vanuit de haven van Barnstable nabij Hyannis vertrekt tussen 10.00 en 13.00 uur deze comfortabele walvissafari per cruiseboot. De moderne boot wordt per waterstraal aangedreven dat ecovriendelijker is dan traditionele motorboten. Bij deze 3,5 uur durende excursie gaat u op zoek naar de giganten van de Atlantische Oceaan, zoals de dwergvinvis en bultrugwalvis, maar ook dolfijnen en zeehonden. Houd uw verrekijker en fototoestel in de aanslag, maar het valt niet mee om goede opnames te maken van een opduikende walvis! De boot is tevens voorzien van verwarmde cabine in geval van slecht weer.

Massachusetts * Cape Cod Seashore

3-daagse verkenningstocht vanuit hotel
Cape Cod schiereiland is van oudsher de kust waar stedelingen uit Boston naar toe gaan voor een 'long weekend' of een strandverblijf. Het heeft een vermaarde status in de Verenigde Staten voor de liefhebbers van strand, zee, schelpen zoeken, wandelen door duinlandschappen en bezoeken van karakteristieke dorpjes. Vroeger voeren vanuit de haven van Hyannis de boten uit om op kabeljauw (cod) te vissen. Nu vertrekt uit dezelfde haven de veerboot naar het eilandje Martha's Vineyard, waar de Amerikaanse presidentsfamilie van de Kennedy's altijd hun zomerverblijf hadden. En vanuit de haven van het andere eilandje Nantucket varen boten de zee op om walvissen te zien.
Voor reizigers die New England bezoeken is Cape Cod de meest interessante plek voor een strandverblijf. Maar met 18-19 graden is de watertemperatuur net iets te laag om lekker uitgebreid te gaan zwemmen (beetje gelijk aan de Noordzee). Je verblijft 2 nachten in een hotel in Falmouth. Eventueel kun je je verblijf uitbreiden met een extra nacht zodat je meer tijd hebt om bijvoorbeeld genoemde walvisexcursie te maken.

Dag 6-7

Het is vandaag 210 km (2,5 uur) rijden naar je volgende bestemming. Maar natuurlijk niet zonder de benen te strekken! Maak een fantastische wandeling langs watervallen en bergmeertjes (9 km, 370 m klimmen en dalen), of klauter jezelf een weg door de Flume Gorge of Lost River Gorge. 
Je gaat de ‘grens’ over met de staat Vermont en bereikt het levendige bergdorpje Stowe. Daarbuiten ligt op de berg een soort Oostenrijk in het klein, de Von Trapp Family lodge. Wie kent ze niet uit een ver verleden (je ouders vast wel), de Von Trapp Family. Vader, moeder en 7 kinderen uit Tirol die al zingend de wereld overtrokken en furore maakten, wat uiteindelijk leidde tot de film The Sound of Music. Na hun carrière als entertainers vestigden de familie zich in 1950 hier, waar ze een boerderij en herberg bouwden. Er is nu van alles te doen, voor groot en klein. Ga met een mountainbike op pad, bezoek de boerderij en neem een duik in het binnen- en buitenzwembad!
Maar ook buiten de lodge zijn tal van mogelijkheden. Zo is er een gloednieuw Adventure Center op Mount Mansfield, met 1350 m de hoogste berg, met klimmuur en de langste Zipline van Amerika, en een van de eerste skigebieden van het land. En voor de lekkerbekken onder ons: je kunt de fabriek van Ben & Jerry’s Icecream bezoeken dat oorspronkelijk hier vandaan komt.

 

Overnachting in

Stowe - Von Trapp Family Lodge

Dag 8-9

Het is ongeveer 200 km (2,5 uur) rijden naar Manchester in Vermont. Dit leuke dorpje ligt tegen de Green Mountains aan, waar vele lichte bergwandelingen te maken zijn. In de directe omgeving liggen gehuchten als Newfane, Grafton, Killington en Townsend, allemaal zeer karakteristiek ‘New England’. De popperige houten huizen in allerlei kleuren, de witte rankje kerktorentjes, de roodgeschilderde boerenschuren, en her en der een ‘covered bridge’. Deze overdekte houten bruggen uit de 19e eeuw werden ‘kissing bridges’ genoemd omdat stelletjes daar in het donker …..

Overnachting in

Manchester - Hampton Inn & Suites

Dag 10

Vandaag de langste rit uit je rondreis namelijk 360 km, ongeveer 4 uur rijden. De rit gaat dwars door Vermont’s Green Mountains, door New York State waar je deels de Hudson River volgt, en door naar Rahway New Jersey, een buurgemeente van New York, waar je overnacht. Een fijn hotel in een klein dorpje, en je hoeft dan ook niet met de auto de wereldstad New York in. Je kunt deze namelijk gewoon bij het hotel parkeren, en voor het hotel stap je op de trein die je in 45 minuten heel relaxed naar het befaamde Penn Station Manhattan brengt.

Optionele uitbreiding
Het is mogelijk het hotel in Rahway te vervangen door een hotel in Manhattan voor een toeslag. Houd er rekening mee dat je ook flink parkeergeld voor je huurauto moet betalen ter plekke.

 

 

Overnachting in

Rahway New Jersey - Watt Hotel Rahway

Dag 11

In de ochtend pak je bij je hotel de rechtstreekse trein naar Penn Station, Manhattan. Een bijzondere manier om New York City in een dag te verkennen is per fiets. Huur je fiets ter plaats op een van de vele locaties, en volg de autovrije Manhattan Waterfront Greenway, een 50 km lang fiets- en wandelpad dat als een kransslagader om Manhattan ligt. Van Pier 84, langs de Hudson River naar Brooklyn Bridge. Dit is ontspannen en eenvoudig fietsen. Combineer dit met de plaatsen die je wilt bezoeken, zoals Central Park, One World Trade Center of het Empire State Building. Neem de watertaxi terug via het Vrijheidsbeeld. Aan de hand van onze kaart en beschrijving ben je vrij om de route naar eigen wens aan te passen.
Maar er is meer in New York! Bezoek een theatervoorstelling, ga shoppen op Madison Avenue, maak een wandeling door Central Park, of beklim het Empire State Building, een van de vele 'landmarks' die de stad rijk is. Natuurlijk mag een bezoek aan het Guggenheim Museum of het Metropolitan Museum of Art ook niet ontbreken. Wat je ook zult doen, je zult altijd beseffen dat je tijd eigenlijk te kort is....

 

Overnachting in

Rahway New Jersey - Watt Hotel Rahway

Dag 12

De ochtend kun je nogmaals New York in, want voor vandaag staat er alleen maar een rit van 180 km (2 uur rijden) naar het dorpje Jim Thorpe, midden in de Pocono Mountains, in de staat Pennsylvania. Dankzij de vondst van steenkool en de aanwezigheid van rivieren en spoorlijnen kon dit dorp zich in de 19e eeuw ontwikkelen tot een van de rijkste uit zijn tijd. Hierdoor staat het dorpje nu vol met opvallend mooie gebouwen van diverse architectuur: de ‘mansions’ van Axa Packer en Harry Packer, het station van de Lehigh Railway, het oude Courthouse en gevangenis, de kerk van St. Mark. 
Je bereid je hier voor op een mini-avontuur in je vakantie: een tweedaagse fietstocht.

Houd bij de planning van de reis er rekening mee dat dag 12 (de nacht voor de fietstocht begint) een vrijdag, zaterdag, zondag, maandag of dinsdag moet moet zijn. 
Voor de nacht in Bethlehem (dag 14) geldt dat deze bij voorkeur niet mag vallen in de periode 4 augustus t/m 13 augustus omdat dan vanwege een groot Musicfest er weinig kamers beschikbaar zijn in de stad en grote kans dat het niet lukt om die nacht vast te leggen.

 

 

Overnachting in

Jim Thorpe - Inn at Jim Thorpe

Dag 13

Begin 19e eeuw werd er steenkool gevonden in de Pocono Mountains  bij Jim Thorpe. Er werd een spoorlijn aangelegd vanuit de bergen naar de Lehigh River. De snelstromende rivier zelf werd uitgediept en voorzien van stuwen en sluizen, er werden kanalen aangelegd, zodat scheepvaart mogelijk werd. Zo kon de steenkool afgevoerd worden naar de Delaware River en verder naar de grote steden Philadelphia en New York, waar het letterlijk de brandstof leverde voor de industrialisatie. Nadat de behoefte aan steenkool afnam en door overstromingen het kanaal beschadigd werd, werd het weer stil in de Pocono Mountains. Maar de oude spoorlijnen en jaagpaden langs het kanaal hebben onder de naam Delaware & Lehigh National Heritage Corridor een nieuwe bestemming gekregen als langeafstand fietspad. Het fietspad is in perfecte conditie: geen verkeer, weinig hoogteverschil, een fijne hardgravel ondergrond, en er is veel te zien onderweg. Informatieborden vertellen over vroeger en nu, over historie en natuur.
Je wordt deze ochtend met een busje weggebracht naar Glen Summit, 550 meter hoog, waar ooit de spoorlijn begon. Door bossen daal je over het fantastische fietspad af naar White Haven, waar je de Lehigh River Gorge binnen fietst. Hier blijf je op hoogte langs de rivier fietsen door een mooie canyon en bereik je na 58 km (4 uur fietsen) het dorpje Jim Thorpe weer, op 160 meter hoogte.

 

 

Overnachting in

Jim Thorpe - Inn at Jim Thorpe

Dag 14

Vandaag volgt de tweede dag van je fietstocht maar omdat je nu een trektocht maakt naar een andere plaats, moet je wat extra spulletje voor 1 nacht meenemen op de fiets. Je verlaat Jim Thorpe en volgt vandaag vooral oude jaagpaden langs de rivier en kanalen. De jaagpaden werden destijds gebruikt door muildieren met begeleider, die de boot voorttrokken door het kanaal. Je passeert talrijke oude sluiscomplexen, in onbruik omdat het kanaal niet meer gebruikt wordt. Maar ook fiets je door kleine gehuchten, met molens die gebruik maakten van waterkracht, zagerijen, en langs prachtige houten huizen. Na 59 km (4,5 uur fietsen) en ongeveer 50 meter daling bereik je het stadje Bethlehem. Dit werd rond 1750 gesticht door een groep Moraviërs, een protestantse gemeenschap uit Duitsland. Zij bouwden een florerende gemeenschap, met onder andere een van de eerste universiteiten van het land. In het historische centrum van de stad staan nog vele oude gebouwen.

NB: houd er bij het plannen van je reis rekening mee dat er van 4 t/m 13 augustus 2023 een groot muziekfeest is in Bethlehem en er daarom geen kamers beschikbaar zijn voor dit arrangement.

Overnachting in

Bethlehem - Hyatt Place

Dag 15

Rond 10.00 uur in de ochtend wordt je opgehaald en teruggebracht naar Jim Thorpe. Het is mogelijk optioneel hier een rafttocht te maken, wildwater klasse II en III, kinderen minimaal 8 jaar oud.
In ieder geval heb je deze middag nog een verplaatsing van 295 km (3,5 uur) naar Harpers Ferry.
Harpers Ferry ligt op de samenvloeiing van de grote Potomac River met de Shenandoah River. Hier grenzen de staten Maryland, Virginia en West-Virginia aan elkaar. Een drielandenpunt! Het kleine dorpje, met slechts 300 inwoners, is één bonk historie. Het speelde een belangrijke rol in de  burgeroorlog (1861-1865) en hier werd de eerste poging tot afschaffing van de slavernij gedaan.
Nu is het dorp een openluchtmuseum met oude gevangenis, kruidenier, smid, herberg, kerk, waar je kunt zien en leren hoe de mensen in de 18e en 19e eeuw leefden en woonden.

Je overnacht in het nabij gelegen Charles Town.

 

 

Overnachting in

Charles Town

Dag 16-17

Na 150 km (2,5 uur) rijden bereik je het Shenandoah National Park in de Blue Ridge Mountains. Het park werd in 1935 opgericht met als doel de natuur te beschermen maar ook de drukke mens recreatie te bieden. Vanaf de Skyland Drive, een prachtige parkweg, starten tientallen wandelingen, langs rivierlopen, door canyons en naar de hoogste bergtoppen. Een heerlijke wandeling is langs de Ross River met talrijke natuurlijke zwempoeltjes en voor het beste uitzicht moet je op Stoney Mountain zijn. Er is tevens een prachtig bezoekerscentrum waar rangers lezingen en begeleidde wandelingen geven. Kortom, echt een voorbeeld hoe de ‘National Parks’ functioneren. Vanuit de rustieke houten berglodge waar je overnacht ga je op zoek naar zwarte beren, bobcats, witstaartherten en (gemaskerde) wasberen.

 

 

Overnachting in

Shenandoah National Park - Big Meadows Lodge

Dag 18-19

Je verlaat de frisse bergwereld en rijd het laatste traject van 170 km (2,5 uur) naar Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten. En dat voel je, Washington is een mondaine stad met aanzien. Hier geen ‘high rise’ wolkenkrabbers,  maar imponerende federale gebouwen en klassieke architectuur. Het hart van de stad wordt gevormd door de National Mall, een groenstrook van 3 km lang waarin de 19 musea van het Smithsonian liggen, maar ook het Capitool, het Witte Huis, en de talrijke herinneringsmonumenten. Hiermee is Washington een stad die je prima te voet kunt verkennen, en daarnaast heb je ook een zeer effectieve metro, of je huurt eenvoudig een fiets of elektrische step.

 

 

Overnachting in

Washington DC - Days Inn Connecticut Avenue

Dag 20

Je hebt waarschijnlijk nog zeker een halve dag in de stad omdat de meeste vluchten pas eind van de middag vertrekken. Je levert de huurauto in op het vliegveld.

 

 

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Accommodatie in de Verenigde Staten is in het algemeen erg comfortabel. Kamers zijn ruim, met 1 of 2 tweepersoonsbedden, en altijd voorzien van douche/wc, tv, telefoon en meestal ook wifi op de kamer. Ter vergelijking met Europese hotels zijn de meeste hotels in Amerika nieuwer, moderner en luxer, maar stralen duidelijk minder sfeer uit. Ook liggen hotels/motels, zeker in het geval van een 'ketenhotel' (Best Western, Holiday Inn, Comfort Inn) vaak dicht bij een doorgaande weg, wat men in Amerika heel logisch en prettig vindt. Toch hebben wij in het aanbod getracht om zoveel mogelijk op sfeer, locatie en duurzaamheid te letten. Een aantal hotels in deze reis behoren tot een hotelketen. Hier vind je standaard ingerichte kamers en moderne faciliteiten, maar niet erg karaktervol. Daarnaast overnacht je op een aantal locaties in een sfeervolle kleinschalige Bed & Breakfast, natuurlodge of herberg. Dit zijn vaak wat oudere, gerestaureerde gebouwen, waarbij de kamers wat kleiner zijn. Tenslotte verblijf je 3 nachten in een ingerichte tent op een kampeerterrein in de natuur.
Kijk bij de dag-tot-dag beschrijvingen voor een link naar de accommodatie. 

Voor het gebruik van elektrische apparaten of het opladen van accus (telefoon, tablet) in de hotels heb je een verloopstekker met platte polen nodig (of een 'wereldstekker'); voltage is 110 volt.
In Amerika en Canada worden in principe de volgende maten voor bedden gehanteerd:
single bed (eenpersoonsbed) 99 cm
twin bed (eenpersoonsbed) 99 cm
double bed (tweepersoonsbed) 137 cm
Queen bed (tweepersoonsbed) 152 cm
King bed (tweepersoonsbed) 193 cm
Indien er een tweepersoonskamer voor je is geboekt, zonder verdere omschrijving, dan kunnen daar alle typen bedden in staan. Een driepersoonskamer kent 2 tweepersoonsbedden, dus geen 3 losse eenpersoonsbedden. Indien je met 4 personen een kamer deelt met '2 x tweepersoonsbed', zonder verdere omschrijving, dan kan dat een combinatie van double/queen/king zijn. Indien je niet wilt dat iemand een bed moet delen dan moet je dus voldoende bedden of kamers aanvragen.

 

 

Over de maaltijden

De maaltijden zijn niet inbegrepen. Soms is een 'continental breakfast' wel inbegrepen: een eenvoudig ontbijt met zoete broodjes, vruchtensappen en koffie/thee, vaak yoghurt en ontbijtgranen, en eieren of zelf te maken pancakes. Omdat dit een 'complimentary service' van het hotel is, kan deze op ieder moment gewijzigd worden of zelfs opgezegd worden en kunnen we je daarin geen garantie geven. Alle accommodaties beschikken over een eigen restaurant waar je 'a la carte' kan ontbijten en dineren. Onderweg kan je lunchen in een restaurantje of je zorgt zelf voor wat inkopen voor een picknick. Supermarkten zijn uitgebreid aanwezig met een zeer uitgebreid assortiment.

Inbegrepen

 • overnachtingen op basis van één of twee kamers, in hotels en motels
 • overnachtingen in ingerichte tent
 • fietshuur 2 dgn inclusief helm
 • autohuur standaard incl. verzekeringen en belastingen (type B compact bij 1-2 personen, type C midsize bij 3 personen, type F fullsize bij 4 personen, type R minivan bij 5-6 personen)
 • digitale reisinformatie met routebeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • vlucht
 • maaltijden
 • entrees en excursies
 • bijkomende kosten huurauto (brandstof, evt. parkeer, evt. tol, evt. dropoff) 
 • eventuele upgrade huurauto

Huurauto inbegrepen

De getoonde prijs is inclusief de huur van een standaard auto, type afhankelijk van aantal personen, inclusief verzekeringen en belastingen. Indien je een ander type auto wenst, de autoprijzen per dag wilt weten en de huurvoorwaarden, verwijzen wij je naar de informatie onder de knop autohuur USA. De totale rijafstand bedraagt ongeveer 1650 km. Voor deze 'one way' zijn 'dropoff' kosten verschuldigd die je ter plekke moet voldoen.

Ter plaatse te betalen

 • entrees en excursies
 • parkeerkosten en tolwegen
 • One way kosten huurauto Boston-Washington $ 100 (autotype B, C, F) - $ 250 (autotype Q4, L, R) + tax
 • Over de activiteiten

  In het uitgebreide informatiepakket dat je ontvangt staan allerlei ideeën, kaarten en beschrijvingen voor excursies en wandelingen. Hiermee kun je zelf bepalen of je een lichte of zware, een korte of lange wandeling wil maken, waardoor je zelf de zwaarte van je reis kan bepalen. Het is altijd verstandig om een bezoek aan een natuurpark te beginnen bij het Visitor Center, indien aanwezig, waar je een complete update van mogelijkheden kunt krijgen, je plannen bespreken en eventueel kaarten aanschaffen.
  Daarnaast maak je een tweedaagse fietstocht. Deze gaat voor 90 % over een zeer goed, doch onverhard fietspad, waarop geen ander verkeer is. Natuurlijk moet je veelvuldig wegen oversteken waar wel verkeer is, en moet je vanwege een tijdelijke wegomlegging door bouwactiviteiten ongeveer 10 km over gewone wegen fietsen, waar ook autoverkeer is. Om die reden is de minimumleeftijd 10 jaar voor kinderen. Kinderen jonger dan 10 jaar raden wij af zelf te fietsen; je kunt voor hen een aanhangfiets erbij huren.

   

  Geschikt voor kinderen

  Deze reis is ook uitermate geschikt om met (jonge) kinderen te ondernemen. Omdat je met een eigen auto rondreist kun je zelf het tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Onderweg, in de bezoekerscentra en in de accommodaties, vindt je allerlei foldertjes met leuke activiteiten voor de kinderen, die je zelf kunt toevoegen. Uit ons informatiepakket dat je bij de reis krijgt pik je zelf de wandelingen die je samen met de kinderen het meest aanspreekt, en natuurlijk maakt de kans op het zien van beesten de wandelingen ook voor de kinderen erg spannend. Je zult merken dat in een dergelijke setting wandelen met de kinderen een leuke activiteit wordt. Sommige hotels beschikken ook over een zwembad, dat zeker door de kids gewaardeerd zal worden.
  De 2 dagen dat je gaat fietsen kan met kinderen vanaf 6-10 jaar op een aanhangfiets, en vanaf 10 jaar mogen ze zelfstandig fietsen.

  Extra dagen

  In alle accommodaties kun je extra nachten boeken. Dit geeft meer rust in de reis en meer tijd om extra wandelingen te maken of rustdagen te houden.

  Extra's

  Aanvullende opties

  Massachusetts * Cape Cod Seashore

  3-daagse verkenningstocht vanuit hotel
  Cape Cod schiereiland is van oudsher de kust waar stedelingen uit Boston naar toe gaan voor een 'long weekend' of een strandverblijf. Het heeft een vermaarde status in de Verenigde Staten voor de liefhebbers van strand, zee, schelpen zoeken, wandelen door duinlandschappen en bezoeken van karakteristieke dorpjes. Vroeger voeren vanuit de haven van Hyannis de boten uit om op kabeljauw (cod) te vissen. Nu vertrekt uit dezelfde haven de veerboot naar het eilandje Martha's Vineyard, waar de Amerikaanse presidentsfamilie van de Kennedy's altijd hun zomerverblijf hadden. En vanuit de haven van het andere eilandje Nantucket varen boten de zee op om walvissen te zien.
  Voor reizigers die New England bezoeken is Cape Cod de meest interessante plek voor een strandverblijf. Maar met 18-19 graden is de watertemperatuur net iets te laag om lekker uitgebreid te gaan zwemmen (beetje gelijk aan de Noordzee). Je verblijft 2 nachten in een hotel in Falmouth. Eventueel kun je je verblijf uitbreiden met een extra nacht zodat je meer tijd hebt om bijvoorbeeld genoemde walvisexcursie te maken.

  Praktische informatie

  Vluchtinformatie

  Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Boston en een terugvlucht vanaf Washington DC. Houd er bij de planning van de terugreis rekening mee, dat je- door het verschil in tijdzones - pas een dag later weer thuis bent.

  SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
  e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

  Nota bene
  Het kan voorkomen dat je moet betalen voor de bagage bij de check-in. Steeds meer vluchtmaatschappijen naar Amerika en Canada rekenen kosten voor het inchecken van een tweede stuk bagage per persoon (dus al in Amsterdam bij vertrek), en soms zelfs voor een eerste stuk bagage. Voor het tweede stuk bagage dien je vrijwel zeker € 50,- bij te betalen op het vliegveld. Indien je een stopover van meerdere dagen maakt, alvorens naar je eindbestemming te vliegen, dan wordt deze vlucht naar de eindbestemming een nationale vlucht en moet je in de meeste gevallen extra betalen voor de bagage (ongeveer $ 15,- voor het eerste stuk en $ 25,- voor het tweede stuks). Ook worden op deze nationale vluchten veelal maaltijden uitsluitend tegen betaling geleverd. De bepalingen van airlines hieromtrent wijzigen regelmatig. Op de internetsite van de maatschappij waarmee je vliegt vind je de actuele informatie hierover.

  Vertrek tussen 1 juni en 30 september. De temperatuur in deze regio ligt in de zomermaanden gemiddeld tussen de 25 en 30 graden.
  Houd bij de planning van de reis er rekening mee dat dag 12 (de nacht voor de fietstocht begint) een vrijdag, zaterdag, zondag, maandag of dinsdag moet moet zijn. 
  Voor de nacht in Bethlehem (dag 14) geldt dat deze bij voorkeur niet mag vallen in de periode 4 augustus t/m 13 augustus omdat dan vanwege een groot Musicfest er weinig kamers beschikbaar zijn in de stad en grote kans dat het niet lukt om die nacht vast te leggen.

  Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Verenigde Staten ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.

  Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.


   

  Hotels en duurzaamheid 

  Duurzame oplossingen in de toeristische industrie staat in de Verenigde Staten nog in de kinderschoenen. De meeste hotels hanteren wel wat basisregels: gebruik ledlampen, hergebruik handdoeken stimuleren, muur- en raamisolatie en dergelijke. Een doorn in het oog van de bewuste reiziger is het gebruik van wegwerpbestek, plastic bordjes en bekers bij het gratis aangeboden ontbijtbuffet in vele hotels en het niet scheiden van het afval dat hieruit voort komt. Hierover is niet te overleggen met de afzonderlijke hotels. Onze oplossing hiervoor is dat je zelf een herbruikbaar bord, mok en bestek meeneemt. Door dit te gebruiken bij het ontbijt en daarna zelf even af te wassen maak je ook een statement naar andere reizigers in de ontbijtruimte. Tevens is het handig om deze spullen bij te hebben als je onderweg wilt picknicken.
  Sommige lodges, met name in de nationale parken, hebben wel degelijk een uitgebreid plan omtrent duurzaamheid.

  Overal in Amerika kun je makkelijk betalen met een creditcard zoals Mastercard, VISA, American Express. Houd er rekening mee dat in winkels en restaurant er bij de vermelde prijzen nog meestal tax bovenop komt (ongeveer 10 % in de meeste staten). Voor een ontbijt of een lunch in een restaurant moet je ongeveer $ 12-15 rekenen, en een diner $ 25-35,-(exclusief alcohol) , afhankelijk van type restaurant. Kijk bij de dag-tot-dag-beschrijvingen en informatie over de accommodaties welke maaltijden eventueel wel al zijn inbegrepen. In restaurants wordt een fooi verwacht van 10-15 %. Eigenlijk is dit geen fooi maar het bedieningsgeld dat je rechtstreeks aan het bedienend personeel afdraagt. Tevens kun je met bankpas, mits voorzien van een 'maestro' symbool, in de meeste plaatsen geld pinnen uit een automaat.

  Van SNP krijgt u een uitgebreid informatiepakket met tips voor wandelingen en excursies, parkbeschrijvingen en een routebeschrijving. Met name in de steden kan het soms wat lastig zijn de routebeschrijving naar uw hotel te volgen. Een navigatiesysteem kan u daarbij helpen. Dit kunt u optioneel vooraf huren bij de auto of u neemt uw eigen navigatie mee.
  Het informatiepakket is afgestemd op de standaardreis en uw persoonlijke aanpassingen worden daarin niet verwerkt. Wel vindt u tevens informatie in uw reispakket van de door u geboekte aanvullende bouwstenen. In de bezoekerscentra van de Nationale Parken krijgt u een gratis overzichtskaartje van het park uitgereikt, en zijn topografische kaarten tegen betaling te verkrijgen. Ten slotte krijgt u van onze lokale agent vouchers met routebeschrijving waarin wel uw eventuele aanpassingen van de route zijn verwerkt. Het totale SNP-informatiepakket is specifiek gericht op de natuurlijke belevingen. Het wordt dan ook aangeraden om hiernaast een algemene reisgids aan te schaffen.

  Fietshuur

  De fietshuur is inbegrepen. De meeste fietsen zijn van het merk Trek. De hybride fiets heeft 21 versnellingen, schijfremmen, en dikke MTB banden. Hij is uitgerust met een smal bagagerekje en 2 bidonhouders. Fietstas (of eventueel met dagrugzakje fietsen) en bidons/waterflessen moet je zelf voor zorgen, evenals wat gereedschap en plakspullen. Bij de fiets krijg je een reservebinnenband mee en een handpompje. We gaan er vanuit dat je zelf een binnenband kunt plakken en vervangen. Bij grotere pech wordt er overal op je fietstocht een nieuwe fiets gebracht.
  Voor kinderen onder de 10 jaar raden wij aan niet zelf te fietsen maar een aanhangfiets te gebruiken. Prijs opvraagbaar.

  Zelf meenemen 

  • bagage in rugzak, weekendtas of koffer
  • dagrugzakje (= handbagage in het vliegtuig)
  • lichte bergschoenen of stevige wandelschoenen
  • regenkleding (jas liefst van ademende stof)
  • luchtige zomerkleding (houdt u rekening met verbranden), zwemkleding en warme kledingstukken voor de  avonden en koude dagen 
  • zonnebril, zonnebrand, lippenvet en pet
  • fototoestel
  • evt. navigatiesysteem met wegenkaart Noord-Amerika
  • evt. verloopstekker met platte polen voor gebruik elektrische apparaten (voltage 110 volt)
  • evt. bord/mok/bestek voor gebruik in hotels (zie kopje 'duurzaamheid')
  • GELDIG paspoort en rijbewijs
  • Kopieën van paspoort, reis en ziektekostenverzekering 
  • Amerikaans geld, pinpas en creditcard 
  • Enkele EHBO benodigdheden, zoals tape, pleisters, snelverband, pijnstillers, pleister tegen blaren
   Heeft u vragen over de benodigde uitrusting, aarzel niet maar bel met onze medewerkers op kantoor

  • Let op! Bij het invullen van het ESTA-formulier dient u goed te letten op het correct invullen van een o (letter 'o') en een 0 (cijfer '0'). In het paspoortnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt namelijk de letter "O" niet voor. Het is wel mogelijk dat het paspoortnummer het cijfer "0" (nul) bevat. Het is om die reden belangrijk dat u nooit de letter “O” invult maar alleen het cijfer “0” nul. De ervaring leert ons dat als men bij het paspoortnummer per abuis de letter O invult in plaats van het cijfer 0, u wel een bevestiging van ESTA krijgt, maar toch op de vlucht geweigerd wordt.
  • per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection.

  Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/verenigde-staten-van-amerika. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

  Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/verenigde-staten/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

  In het kader van het ESTA-programma moet je vooraf een elektronische Reistoestemming voor de VS aanvragen. Lees alle belangrijke informatie over deze Reistoestemming (ESTA), paspoort, het Advanced Passenger Information System (APIS) en je bagage door deze link te volgen.

  Het is ook mogelijk de ESTA aan te vragen via de ESTA-app, beschikbaar in de Apple Store en op Google Play. Uitleg over hoe deze te gebruiken vind je in bijgevoegde document: ESTA-mobile guide.

  Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

  Indien u naar de Verenigde Staten of Alaska vliegt heeft u geen visum nodig. Wel moet u een elektronische reistoestemming aanvragen (ESTA). Indien u naar Canada vliegt en van daar de grens over gaat per auto of camper naar de Verenigde Staten of Alaska heeft u ook een ESTA nodig.

  Aanvraag ESTA-reistoestemming
  Indien je het ESTA formulier rechtstreeks aanvraagt via de website van ESTA dan kost dat $ 21,- dat je per creditcard via de website moet betalen

  ESTA-formulier rechtstreeks

  ESTA-mobile guide

  NB: Per 6 juli 2023 is de informatie omtrent de ESTA-aanvraagprocedure gewijzigd: wie op of na 12 januari 2021 in Cuba is geweest, of onder andere de Cubaanse nationaliteit bezit, kan niet in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP). Dat wil zeggen dat je niet via de ESTA de reistoestemming kunt aanvragen, maar contact moet opnemen met de ambassade omtrent een reistoestemming. Heb je al een ESTA goedgekeurd gekregen dan wordt ie zonder bericht ingetrokken indien je niet onder het VISA Waiver Program valt. Voor het officiële bericht verwijzen we naar de website US Customs and Border Protection

  Indien je geen betaling via de ESTA-website wilt maken dan biedt SNP de mogelijkheid deze reistoestemming via de VisumCentrale CIBT aan te vragen. Dit is wel een stuk duurder.

  Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt.

  Gezondheidszorg
  De Verenigde Staten zijn een land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.
  N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. Voor een bezoek aan de Verenigde Staten heb je geen vaccinaties nodig.

  Medicijnen
  Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen . Gebruik je medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van je verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over je medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.
  N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van je medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort').

  Hygiëne
  Bij de bereiding van maaltijden wordt in hotels en restaurants hoogste zorg besteed aan hygiëne, zodat ziekten zelden voorkomen. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens je vakantie. We raden aan de handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas.

  EHBO
  Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, sporttape, rekverband, zonnebrand, zonnebril, ed.

  Praktisch

  • Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2-3 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
  • Draag je een bril, hang deze met een koortje om je nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van je bril.
  • Draag je lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee.
  • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
  Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
  Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

  Aanbevolen
  Bijzonderheden: Laat u informeren u over de risico’s op besmetting met Rabiës (Hondsdolheid) en Dengue (Knokkelkoorts).

  Teken
  De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

  Algemeen en persoonlijk advies inentingen
  Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

  Vaccinaties halen tijdrovend?
  U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

  De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

  • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
  • buiten kantooruren en in weekenden
  • vaccinatie door erkende artsen
  • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
  Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

  Hoewel de berichten in de media over wapenbezit, geweld en criminaliteit anders doen vermoeden is de Verenigde Staten een veilig land om te bezoeken. In de grote steden doe je er verstandig aan  waardevolle bezittingen, reisdocumenten en geld in een tasje onder de kleding te dragen of achter te laten in een kluis in je hotel. Verder dien je op luchthavens, bij busstations, in steden of op andere openbare gelegenheden op je hoede te zijn voor zakkenrollers. In de grote steden zijn meestal 'no go areas', waar je dus beter niet kunt komen. Vraag in je hotel informatie hierover.

  Bekijk wat deze reis kost

  Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

  Verenigde Staten - Oost VS familierondreis

  Roadtripping in New England, New York & Pennsylvania

  Actieve natuurrondreis met verblijf in lodges, hotels en ingerichte tenten, inclusief huurauto

  Zwaarte
  Comfort
  Family specials
  Privéreis

  Welke variant kies je?

  Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

  Reisgezelschap & Accommodaties

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

  Wanneer wil je vertrekken?

  Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

  Start datum
  Aantal dagen
  Beschikbaarheid
  Prijs p.p.
  Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
  Kirsten de Baar

  Kunnen we je helpen?

  Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.