Alhambra Granada

Rondreis Zuid-Spanje

Het zinderende zuiden van Spanje is meer dan zon, zee en strand. Tijdens een rondreis in Zuid Spanje maak je kennis met de machtig sneeuwbergen van Andalusië en bewonder je het indrukwekkende erfgoed dat de Moren achterlieten. Deze laagdrempelige privéreizen bevatten de ideale combinatie van natuurschatten en culturele hoogtepunten en hebben een hoge mate van comfort. 

Culturele rondreis Andalusië

De mooiste steden, landelijke accommodaties, verrassende natuurgebieden en verborgen parels; dat is een rondreis in Andalusië in een notendop. Met een huurauto en een uitgebreid informatiepakket bezoek je de drie belangrijkste Moorse steden: Granada, Córdoba en Sevilla. Een van de hoogtepunten is het indrukwekkende Alhambra in Granada, maar ook de imposante Giralda-toren in Sevilla en de Mezquita in Córdoba staan op het programma.  

Minder bekend zijn het plaatsje Alhama de Granada, aan de rand van een kloof in het weidse Andalusische landschap, het weelderige barokke stadje Priego de Córdoba en het fraaie vestingstadje Carmona. Ruimte voor natuur is er volop tijdens een wandeling in Parque Natural Sierras Subbéticas. In de buurt van Antequera ligt een prachtig zoutwatermeer waar vogelaars duizenden flamingo’s zullen spotten. 

Autovakantie in de Sierra Nevada

Het fraaie berggebied van de Sierra Nevada is bij uitstek geschikt voor een rondreis in Zuid Spanje met een huurauto. Naast oude Moorse steden als Granada bezoek je ook de Pueblos Blancos; de prachtige, witte dorpjes die onder meer in de Alpujarras liggen. Naast de majestueuze toppen van de bergen geniet je van de gevarieerde landschappen die zich aan de voet van de Sierra uitstrekken. Aan de noordkant van de bergen wacht een grillig erosielandschap in het bekken van Guadix. Niet voor niets is dit een populair decor voor western films. De zuidkant van de Sierra Nevada is compleet anders; hier waan je je eerder in Noord-Afrika te midden van de exotische flora en fauna. 

Aanbevolen reizen

Bekijk de reizen
Spanje - Andalusië, 10 dagen
Alhambra_shutterstock_S.Borisov.jpg 8,7
Natuur Rondreizen
Privéreis
Spanje - Andalusië De culturele erfenis van de Moren

cultuurrondreis met (huur)auto langs stadshotels en villa’s

Zwaarte
Comfort
10 dagen
vanaf € 779
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Spanje - Andalusië - Sierra Nevada, 8 dagen
Trevélez, Spanje's hoogste witte bergdorp in de Alpujarras (1476 m.) 8,9
Natuur Rondreizen
Privéreis
Spanje - Andalusië - Sierra Nevada Rondom de Sneeuwbergen

rondreis met (huur)auto langs landelijk hotel, grothotel en casa rural

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 454
Prijs per persoon bij min. 2 personen