Vakantie Campania Pizza, Pesce e Pasta!

Actieve en avontuurlijke reizen in Campania

Vier La dolce vita in adembenemend Campania. Deze streek huist fantastische bestemmingen als Napels, Pompeii, Amalfi en de Vesuvius. In Zuidoost-Italië verlicht de mediterrane zon de prachtige kust van Campania. In vrolijke kleuren geschilderde huisjes zijn op ruige kliffen gebouwd en bieden een fraai uitzicht.


Bekijk alle actieve reizen in Campania

Aanbevolen reizen in Campania

Italië - Campania, 9 dagen
8,8
Fietsen
Privéreis
Italië - Campania Paestum & Cilento

fietsvakantie langs hotels en agriturismos

Zwaarte
Comfort
9 dagen
vanaf € 1.154
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Authentiek binnenland

De Grieken noemden Napels vroeger Neapolis, "Nieuwe stad". Nu is Napels echter al op leeftijd. Zo'n 2500 jaar geschiedenis passeert de revue als je de straten van deze stad bewandelt. De geboorteplaats van de pizza ligt aan een schitterende baai, waar de locals 's avonds, bij ondergaande zon, graag over uitkijken onder het genot van Italiaanse wijn.

In het binnenland van Campania leven boeren van de opbrengst van citroenen, olijven en mozzarella. Wandel of fiets naar authentieke dorpjes, waar oude heren elkaar op gezellige pleintjes ontmoeten. Geniet van al het goede van de traditionele Italiaanse keuken na een tocht door de groene Valle dell'Angelo, of een wandeling langs zee. Elk stukje van dit prachtige deel van Italië herbergt iets nieuws en bijzonders.

Cultureel Campania
Warm weer is een garantie, dus de Middellandse Zee wordt gebruikt als een groot openbaar zwembad. Het vulkaanlandschap is een uitstekend toneel voor een wandelvakantie. Beleef de sfeer van Pompeï en bezoek de krater van Solfatara.

Geen heethoofd maar meer een cultuurmens? Probeer dan een fietsvakantie in Campania! Dito fietspaden leiden naar prachtige plekken als Paestum, met haar tempels. Fiets naar de bijzondere dom van Amalfi, waar byzantijnse en romaanse bouwstijlen samenkomen.

De steile kliffen eisen soms een lange adem maar het uitzicht en de bestemmingen zijn het altijd waard. Wanneer de avond over Campania valt kun je, genietend van spaghetti en gelato, reikhalzend uitkijken naar morgen. In Campania is iedere dag een feest!

Bekijk alle Campania reizen

Campania met SNP

  • Verschillende fiets- en wandelreizen
  • Bezoek Amalfi en Napels
  • Overnacht in authentieke agriturismo’s en hotels
  • Eilandhoppen op de Middellandse Zee

Wist je dat

  • Napels één van de oudste doorlopend bewoonde steden ter wereld is
  • Het koninklijk paleis in Caserta, de grootste van alle paleizen is
  • Dat de kust van Campania “La Costa Divina” oftewel “Goddelijke kust” wordt genoemd
  • Het nationale park van Cilento op de UNESCO werelderfgoedlijst staat
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.