Wat is de beste reistijd voor de Dolomieten?

Wat is de beste reistijd voor de Dolomieten?

Lees snel welke reisperiode het best is voor een vakantie in de Dolomieten. Om te wandelen en te fietsen in de natuur, bijvoorbeeld.

Beste reistijd Dolomieten
Wat is de beste reistijd voor de Dolomieten? Dat is volgens de reisspecialisten van SNP zonder twijfel de maand september. Maar ook in het begin van de zomer en in de zomermaanden zelf kan het heerlijk zijn om een reis in de Dolomieten te maken. En in de winter zijn de Dolomieten een populaire wintersportbestemming met enkele van de beste pistes die je in de Alpen vindt. Over de specifieke kenmerken van de verschillende reisperiodes lees je hieronder verder.

De beste reistijd en het weer
Door de (noord)westen wind is het klimaat in de Dolomieten iets anders dan in de meeste andere delen van de Alpen. In positieve zin: er valt minder neerslag. Minder regen dus in het voorjaar, het najaar en de zomer. Dat geeft veel kansen voor wandelingen, fietstochten en andere activiteiten die je in de Italiaanse Alpen kunt doen.

Zomer in de Dolomieten
Het is er relatief droog en de temperaturen liggen hoog in de zomer. Daarom vormen de zomermaanden een goede reisperiode voor dit deel van Italië. In de zomer heb je in de avonden wel vaak last van onweersbuien.

September als favoriete reismaand
Onze reisspecialisten kozen september als favoriete reismaand voor de Italiaanse bergen. Het weer is er doorgaans rustig en het toerisme neemt af. Voor wandelingen in de adembenemende natuur (met prachtige vergezichten) en voor alle andere activiteiten in de buitenlucht is de maand september de beste reistijd. De temperatuur is nog goed en er valt minder neerslag dan in de zomer. Ook is de lucht relatief vochtig, waardoor je zicht in de bergen goed is. Overigens is de late lente, met mei als hoogtepunt, ook relatief droog en warm. De gemiddelde temperatuur ligt in mei iets lager dan in september maar het is in mei ook relatief droog in de Italiaanse bergen.

Winteractiviteiten in de Dolomieten
Van kerst tot april is het echte winterseizoen in de Italiaanse Alpen. De pistes in de Dolomieten behoren tot de beste van Europa. Er valt in het zuidelijk deel, waar de Dolomieten onderdeel van zijn, minder sneeuw dan in het westelijke deel van de Alpen. Toch zijn de pistes in de Dolomieten nog steeds van ongekend niveau. De bergen kennen perfect gespoorde loipes en maagdelijke almen om over te flapperen. Ideaal voor een sneeuwwandelvakantie of langlauf reis.

Meer weten over de beste reistijd voor de Dolomieten?
Al je vragen over de Dolomieten en de beste reistijd voor de Italiaanse Alpen kun je kwijt bij onze reisspecialisten. Zij vertellen je graag meer over het klimaat en de voor- en nadelen van de verschillende reisperiodes in Italië. Neem vrijblijvend contact met ons op. Weet je al wanneer je op vakantie gaat naar de Dolomieten?

Bekijk alle reizen naar de Dolomieten