Actieve vakantie Wales

Actief op reis in ruig, gastvrij en groen Wales

Wales is een geheimzinnig Keltisch land gelegen in het westen van Groot-Brittannië. Naast schitterende nationale parken als Snowdonia en Brecon Beacons heeft Wales veel kastelen, pittoreske dorpjes met middeleeuwse kenmerken, bergen, meren en een prachtige kliffenkust.  Al deze facetten samen maken dat wandelen in Wales een onvergetelijk avontuur is. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Toon alle reizen in Wales

Wandelvakantie Wales

Natuurschoon en cultureel erfgoed komen samen tijdens een wandelvakantie in Wales. Een spectaculair berglandschap wordt afgewisseld met een adembenemend mooie kustlijn, dichte bossen, pittoreske dorpjes en eeuwenoude burchten. Een schitterend decor voor een wandelvakantie is het indrukwekkende Snowdonia nationaal park. Niet voor niets is dit één van de oudste beschermde natuurgebieden in Groot-Brittannië. Blikvanger is de majestueuze Mount Snowdon, maar Snowdonia biedt veel meer: de bijzondere rotsformaties van Glyder Fawr bijvoorbeeld, maar ook weelderige flora, smaragdgroene meren en de wonderschone 'arm' van Snowdonia, het Llŷn Peninsula. Andere prachtige wandelgebieden in Wales zijn de bergen van Brecon Beacons in het zuiden en het beroemde Pembrokeshire Coastpath dat langs steile kliffen, schilderachtige zandstranden en kleine vissersdorpjes voert. Wales is met recht een paradijs voor elke wandelaar!

Bekijk alle wandelvakanties in Wales

Groepswandelreis Wales

Je kunt Wales op eigen houtje verkennen tijdens een individuele wandelreis, maar er zijn ook fraaie groepswandelreizen. Je logeert middenin het Snowdonia National Park in een oud Victoriaans landhuis met uitzicht op het Cadair Idris-massief. Elke dag maak je onder begeleiding van een Britse gids samen met een internationaal gezelschap wandelingen, variërend in zwaarte en afstand, maar nooit langer dan zo'n 18 kilometer. Je maakt zelf de keuze uit 'Easier', 'Medium' of 'Harder' Walks. Welke variant je ook kiest, er is hoe dan ook tijd om te genieten van de fantastische omgeving. En tijdens deze wandelreizen met HF Holidays is genoeg ruimte om je eigen plan te trekken want er is sowieso één rustdag ingebouwd.
 
Bekijk de groepswandelreizen

Wandelen in Snowdonia NP of Brecon Beacons NP

In het noorden van Wales ligt het imposante Snowdonia Nationaal Park. Hier worden bergen afgewisseld door meren, heidevelden, prachtige dorpjes en zandstranden. Wandel naar Mount Snowdon en de Lleyn Peninsula. Of overnacht in Craflwyn Hall, idyllisch in het bos gelegen in het gletsjerdal van de Afon Glaslyn, aan de voet van het Snowdon-massief. Rustig struinen door groene dalen of, wat avontuurlijker, over bergflanken en de hoogste bergtoppen wandelen. Breng een rustdag door in Caernarfon of maak een rit met een van de historische 'Great Little Trains of Wales'. Ook in het zuiden van Snowdonia is veel te ontdekken. Overnacht bijvoorbeeld in een oud Victoriaans country house in het dal van de Afon Wnion, een paar kilometer buiten het mooie plaatsje Dolgellau, met op de achtergrond het Cadair Idris-massief.

De Brecon Beacons ligt in het zuiden van Wales, ten noorden van de hoofdstad Cardiff. Je vindt hier maar liefst drie bergketens: de Black Mountains, Fforest Fawr en de Brecon Beacons. Je bewondert grillige rotspartijen, watervallen en grotten. Ook kun je stevige wandelingen maken bijvoorbeeld over de toppen van Pen y Fan, Corn Du en Fan Fawr. Op een vrije dag kun je naar het boekenstadje Hay-on-Wye, naar de steenkoolmijn Big Pit en de druipsteengrot Dan Yr Ogof. Of kies je voor de ruige rotskust van zuidwest Wales? Je volgt dan het Pembrokeshire Coastpath met zijn steile kliffen met zeevogelkolonies, beschutte baaien, uitgestrekte zandstranden en kleine vissersplaatsjes als Newport en Fishguard. Ook dit is wandelen in Wales!
 

Wales met SNP Natuurreizen

 • Ontdek het Snowdonia Nationaal Park: ongerepte natuur en charmante dorpjes
 • Groepswandelreizen en individuele vakanties in Wales
 • Combineer Snowdonia met een bezoek aan de Llŷn Peninsula
 • Ontdekkingstocht door Brecon Beacons Nationaal Park
 •  Wandelen over het beroemde Pembrokeshire Coastpath aan de ruige zuidwestkust
 • Slapen in comfortabele accommodaties
   

Wist je dat

 • Wales heeft maar liefst 641 kastelen.
 • Wales heeft een kustlijn van maar liefst 1.200 kilometer.
 • Het hoogste punt van Wales is de Snowdon van 1.085 meter.
 • De prei en de narcis zijn nationale symbolen. In het Welsh betekenen ze ook bijna hetzelfde: cenhinen (prei) en cenhinen pedris (narcis).
 • De Welshe vlag is niet verwerkt in de Britse Union Jack, omdat Wales al in 1284 werd verenigd met Engeland en de eerste variant op de Britse vlag pas sinds de 17e eeuw bestaat.
 • In het Welshe alfabet worden de letters K, Q, V en Z niet gebruikt.
 • In Wales is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Aanbevolen reizen in Wales

Groot-Brittannië - Snowdonia, 8 dagen
Snowdonia 8,6
Wandelen
Privéreis
Groot-Brittannië - Snowdonia Het bergland van Wales

wandelvakantie langs hotels en B&B’s

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 1.099
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Groot-Brittannië - Pembrokeshire, 8 dagen
xx 8,4
Wandelen
Privéreis
Groot-Brittannië - Pembrokeshire De ruige rotskust van Zuidwest-Wales

wandelvakantie langs B&B's

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 1.099
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.