Zwitserland trein

Kies voor reizen met de trein comfortabel en veruit het duurzaamst

5 goede redenen om een treinreis te boeken

Bij SNP kan je bij de meeste arrangementen binnen een straal van zo'n 1000 kilometer kiezen voor een treinreis. Niet alleen omdat de trein veruit het duurzaamste is, er zijn veel meer goede redenen om per trein te reizen. Wij zetten ze hier even op een rij:

 • Beleving

  Met de trein begint je vakantiebeleving al direct vanaf huis. Vanaf het moment dat je instapt en plaatsneemt op je gereserveerde zitplaats, kan het genieten beginnen. Doordat je het landschap aan je voorbij ziet vliegen, ervaar je de afstand en voel je je meteen een reiziger op weg naar zijn bestemming.

 • Comfort

  In een trein zit je veel comfortabel dan in een vliegtuig of auto. Beenruimte vormt geen belemmering, je beweegt veel makkelijker en voorzieningen als internet, wifi en stroom zijn tegenwoordig in vrijwel elke internationale trein aanwezig. Ook zijn de meeste HSL-treinen uitgerust met restauratiewagons voor koffie, lunches en diners.

 • Uitgerust

  In tegenstelling tot reizen met een eigen auto, kan je in een trein geheel tot rust komen. Even slapen, lekker een goed boek lezen of meditatief uit het raam staren, je komt uitgerust aan op de plaats van bestemming.

 • Snelheid

  De moderne HSL treinen brengen je tegenwoordig snel en efficiënt naar je bestemming. Geen uren van tevoren aanwezig voor incheckbalies, geen files onderweg en vaak aankomend tot dichtbij de stad of dorp waar je eerste accommodatie staat. Van deur tot deur doet de trein meestal niet onder voor vliegtuig of auto.

 • Duurzaam

  En dan toch wellicht het belangrijkste argument. Op de middellange afstand is de trein veruit het groenste vervoermiddel. Maar liefst 75% schoner dan reizen met de auto en zeven keer minder uitstoot dan het vliegtuig. En nu de meeste treinbedrijven overgaan op groene stroom, wordt dat alleen nog maar beter.

Overtuigd?
Bij de meeste reizen vind je onder 'heen- en terugreis' de prijzen en favoriete treinschema's aangegeven. Voor een aantal bestemmingen kan SNP je treinreis boeken. Upgrade naar eerste klas is altijd mogelijk.