thailand-ayutthaya.jpg

Vakantie Thailand

Onbekend en gastvrij Thailand

Wie vakantie in Thailand zegt, zegt zee, zon en strand. Met SNP laat je het massatoerisme van Pattaya en Koh Chang links liggen. In het rustige noorden bieden we een ideale fietsvakantie aan. Begin in Chiang Mai en vervolg je fietsvakantie door de regio Chiang Rai, langs een fraai stukje Noord-Thailand met honderden tempels, bergstammen en de legendarische Mekong rivier.

Fietsen door Thailand betekent een rustgevende fietsvakantie in de natuur van gastvrij Thailand. Proef de exotische smaak van eten in Thailand en geniet van een ontspannen temperatuur. Nog een voordeel: voor een vakantie in Thailand korter dan dertig dagen heb je geen visum nodig. Een idee is om je reis te verlengen met een stedentrip Bangkok en leer zowel het hypermoderne als het groene deel van deze bruisende stad kennen. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Bekijk alle reizen in Thailand

SNP reis
Thailand Avontuurlijke fietsreis

fietsvakantie langs hotels

15 dagen v.a. € 2.369
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Fietsvakantie Thailand

Tijdens een fietsvakantie in Thailand maak je kennis met het 'Land van de glimlach' in zijn meest authentieke vorm. Ver weg van het toerisme ga je op ontdekkingstocht door het ongerepte Noord-Thailand. Je bepaalt zelf het tempo en dankzij de unieke routes die SNP voor je heeft samengesteld, begeef je je buiten de gebaande paden. Zo leg je makkelijker contact met de lokale bevolking en heb je alle tijd om de wonderschone landschappen in je op te nemen.

Voor de nodige dosis cultuur breng je onder meer een bezoek aan de schitterende stad Chiang Mai en de indrukwekkende boeddhistische Doi Suthep tempel. Deze bijzondere fietsreis vraagt om een goede conditie want elke dag leg je zo'n 40 tot 50 kilometer af. SNP zorgt voor het bagagevervoer en in geval van nood is er een back-up auto.

Bekijk onze fietsvakanties in Thailand

Thailand met SNP

 • Bezoek Chiang Mai, één van de mooiste steden van Azië
 • Geniet van de spectaculaire Thaise keuken, traditionele dans en kleurrijke souvenirs
 • Fiets door het vlakke platteland in het groene noorden van Thailand
 • Overnacht in kleinschalige hotels en resorts
 • Afwisselend en ongerept Thailand: boottochten, dorpsbezoeken en fietstochten langs rijstvelden

Wist je dat?

 • De Thaise naam voor Bangkok is Krung Thep. De volledige ceremoniële naam van de stad is de langste plaatsnaam ter wereld
 • Thailand is het enige land in Zuidoost-Azië dat nooit werd gekoloniseerd
 • Iedere Thai moet in zijn leven een tijdje als monnik verblijven in een klooster
 • De beste reistijd voor Noord-Thailand zijn de maanden januari, november en december
 • In Thailand wordt links gereden
 • Tijdens de Nederlandse zomertijd is het in Thailand 5 uur later. Tijdens onze wintertijd is dit 6 uur

Kunnen we je helpen?

Wil je meer, zoek je een specifieke invulling of kom je er op deze manier niet uit? Vraag dan persoonlijk advies van een van de reisadviseurs. Onze specialisten zijn bereisde avonturiers met veel expertise over een bepaalde regio. Het wereldwijde netwerk van locale SNP-reisagenten ondersteunt hen bij het advieswerk. Samen weten zij als geen ander waar je moet zijn, wat je kunt doen en hoe je het ter plekke organiseert.

Frank Maas

Productmanager Noord-Amerika & Zuidoost-Azië

‘Waar is het nou niet mooi’ is mijn credo geweest op alle reizen die ik gemaakt heb. Met een open blik altijd op zoek naar authentieke natuur of cultuur. Steeds opnieuw, bij elke reis. Of het nu de Belgische Ardennen zijn of de Rocky Mountains in Canada, de beleving maak je zelf! Met 25 jaar ervaring op de wegen, wateren en wandelpaden van Canada, Alaska en de Verenigde Staten durf ik me gerust dé specialist te noemen in die regio. En die kennis heb ik gebruikt om de mooiste wandel- en rondreizen voor jou in elkaar te zetten. Ook in Sri Lanka, Maleisië en Indonesië heb ik leren zweten in de jungle, leren kijken naar lokale culturen, ben ik verder gegaan dan de standaard ‘highlights’. Schroom niet om mijn kennis in te zetten voor jouw droomreis.

Mail naar afdeling Verre Reizen