zicht_op_schwalefeld.jpg

Actieve vakantie Sauerland

Fietsen, wandelen en sneeuwwandelen in het Sauerland

In het westen van Duitsland, vlak over de grens, ligt Sauerland. Een prachtig gelegen, heuvelachtig gebied vol reismogelijkheden. De streek is dunbevolkt en kent een open landschap. Ideaal gebied voor een mooie fietsvakantie dus, maar een wandelvakantie in Sauerland is ook zeer de moeite waard. Met meer dan 30.000 km aan gebaande wandelpaden, waarvan de 'Rothaarsteig' de bekendste is. Klim bijvoorbeeld naar de hoogste top in de omgeving, de Langenberg. Vanaf daar ontvouwt het panorama van Sauerland zich in volle glorie. Of wandel rustig door de groende dalen en kom helemaal bij in een lokale konditorei. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Toon alle reizen in Sauerland

Aanbevolen reizen in Sauerland

Duitsland - Sauerland, 4 dagen
Winterreis Rothaargebirge 8,0
Actief in de sneeuw
Privéreis
Duitsland - Sauerland Korte wintervakantie in het Rothaargebirge

wintervakantie vanuit Heide Hotel Hildfeld

Zwaarte
Comfort
4 dagen
vanaf € 399
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Duitsland - Sauerland - mountainbiken, 4 dagen
Heide.jpg 8,5
Fietsen
Privéreis
Duitsland - Sauerland - mountainbiken MTB-paradijs Bike Arena Sauerland

mountainbike vakantie vanuit hotel

Zwaarte
Comfort
4 dagen
vanaf € 339
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Duitsland - Sauerland, 4 dagen
Sauerland Rothaarsteig 8,4
Wandelen
Privéreis
Duitsland - Sauerland Het mooiste van Sauerland en Rothaarsteig

wandelvakantie vanuit mooi gelegen hotel

Zwaarte
Comfort
4 dagen
vanaf € 399
Prijs per persoon bij min. 2 personen

Wandelvakantie Sauerland

Een wandelvakantie in het Sauerland neemt je mee naar één van de mooiste natuurgebieden van Duitsland, net over de grens. Niet voor niets is dit een populaire zomer- én winterbestemming. Het Sauerland heeft ruim 30.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes en is vrij dunbevolkt. Dit geeft wandelaars alle ruimte om van de prachtige natuur te genieten. Het glooiende landschap, met de heuvels van ruim 800 meter in het Rothaargebirge, biedt zowel beginners als ervaren wandelaars talloze mogelijkheden voor schitterende wandelingen. Volg de befaamde lange afstandsroute Rothaarsteig naar de hoogste top in het Sauerland, de Langenberg, of geniet in de groene dalen van de charme van dorpjes als Hildfeld, Stryck en Bruchhausen met hun eeuwenoude vakwerkhuizen. Overnachten doe je in een comfortabel hotel met zwembad en sauna, zodat je na een dag wandelen even helemaal bij kunt komen!

Fietsvakantie Sauerland

Het Sauerland is ook een prachtig gebied voor een fietsvakantie. Zeker voor mountainbikers is dit een paradijs gezien de ruim 2.000 heuvels met steile (bos)weggetjes en onverharde paden die het Sauerland rijk is. SNP neemt je mee naar de omgeving rond het fraaie Willingen. Je overnacht in een mooi hotel in het groen waar vanuit je elke dag een mountaintocht kunt uitzetten met behulp van GPS tracks en een kaart met de meest spannende mountainbikeroutes. Kies bijvoorbeeld voor een klim de Langenberg op of maak een rondje door de heuvels rond de Diemelsee. Doe je het liever wat rustiger aan? Kies dan voor een fietsreis die start bij de bron van de Ruhr in het Sauerland en volg de rivier langs pittoreske vakwerkstadjes tot aan het industriële Ruhrgebied.

Toon fietsvakanties in het Sauerland

Wintervakantie Sauerland

Sauerland ligt op korte afstand van Nederland, maar geeft je het gevoel in een totaal andere wereld te zijn. De witte huisjes met houten balkonnetjes stralen bij zonsopkomst. Het Ruhrgebied met haar steden ligt op bereikbare afstand en biedt gezellige drukte en schwung. Bij winters weer verandert het Sauerland in een wit schilderij. Besneeuwde bomen en met ijs bedekte bergtoppen bieden het schitterende decor voor een wintervakantie. Ga eropuit om te langlaufen, skiën, of sneeuwwandelen en laat je verrassen door een prachtig stukje Duitsland.

Toon wintervakanties in Sauerland

Sauerland met SNP Natuurreizen

 • Mooie wandel- en fietsbestemming net over de grens
 • Geschikt als zomer- én winterbestemming
 • Wandelen over befaamde lange afstandsroute Rothaarsteig
 • Fijne balans van actief en ontspannen
 • Avontuurlijke tochten op de mountainbike
 • Sauerland is goed te combineren met trip naar Ruhrgebied
 • Overnachten in comfortabele hotels

Wist je dat

 • De hoogste top van het Sauerland, de Langenberg, ligt op 843 meter in het Rothaargebergte vlakbij de grens tussen Noordrijn-Westfalen en Hessen.
 • Diverse steden in het Sauerland zijn officieel aangemerkt als kuuroord.
 • Bergwandelpark Sauerland heeft het predikaat kwaliteits-wandelregio.
 • Brouwerijen van bekende biermerken als Veltins en Warsteiner bevinden zich in het Sauerland.
 • In het Sauerland zijn nog veel oude mijnen.
 • Een van de bekendste skigebieden in Duitsland, Winterberg, ligt in het Sauerland.

Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.