Zwitserland - Grächen, 8 dagen Met GPS spelen in Wallis

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Gezinsvakantie vanuit appartement

Bergwandelen vanuit een deels autovrij en op kinderen gericht, hooggelegen bergdorp. Met de lift naar de hogere regionen en op elke wandeling speelgelegenheid. Verblijf in appartementen. Speurtochten met GPS, een groot speelpark, onderweg Ravensburger bergspeelhutten, kortom... Een topper, ook voor de allerkleinsten. Met de Grächen Goldcard inclusief krijg je bovendien veel extra's.

Uniek aan deze reis

 • Appartementen verspreid over dorp
 • Bezoek Gornergrat
 • GPS wandelingen en spellenweg
 • Grächen Goldcard inclusief met gratis kabelbanen en kinderprogramma
 • Kindvriendelijk dorp bij vierduizenders
 • Zermatt en Matterhorn
 • GPS-tracks aanwezig
 • Je hond mag mee
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Artikel | Kinderen zijn koning in Grächen

Speurtochten met GPS, berghutten vol spelletjes en een sprookjesachtige kabelbaan. In het meest kindvriendelijke dorp van Zwitserland is wandelen een feest voor jong en oud. Lees verder...


SNP Family Special alle leeftijden

Dag tot dag

Zwitserland - Grächen

In het hart van de Walliser Alpen, omgeven door imposante vierduizenders als de Weisshorn en de Matterhorn, ligt het kleine bergdorpje Grächen op een hoogte van 1620 meter. Hier komt de slingerende bergweg aan zijn einde op het centrale dorpsplein; de vakantie begint. Vanuit het appartement ontdek je waarom juist Grächen de titel ‘kindvriendelijkste dorp van Zwitserland’ verdiend heeft.

Op ontdekking langs de verborgen ‘Ravensburger speelhutten’, spannende speurtochten langs de vele waterkanaaltjes in het bos, onbeperkt met de kabelbaan naar de hoogste ‘Höhenweg’, rondkijken op een authentieke kaasboerderij op de alm, ravotten in het fraaie speelpark (met o.a. indianentent, waterspel en een boomhut), klauteren naar de voet van een echte gletsjer: in Grächen is van alles te doen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het Zwitserse record aan zonuren….

Dag 1

Aankomst in Grächen. Je neemt je intrek in het appartement en bij Grächen Tourismus kan je handige informatie ophalen. Gedurende de week kun je als SNP-gast hier terecht met al je vragen.

Overnachting in

Grächen - Grächen Ferienwohnungen

Dag 2-7a Wandelen

Wandelen In het Family Specials-reispakket krijg je van ons een aantal wandelingen beschreven en verdere suggesties van alle mogelijkheden rond Grächen en omgeving. Enkele mogelijkheden:

 • Eenvoudig met een kabelbaan bereikbaar ligt een oude berghut – de HannigAlp (2144 m) - temidden van groene alpenweides. Op het zonneterras smaakt de koffie met ‘Apfelkuchen’ uitstekend. Aangezien vrijwel alles in Grächen afgestemd is op kinderen ligt ook hier een prachtige speeltuin waar de kinderen zich goed kunnen vermaken. Een wandeling van een uur of drie door de bossen terug naar Grächen behoort tot de mogelijkheden. Terug met de lift kan natuurlijk ook aangezien je een weekabonnement hebt.
 • Vanaf de Hannigalp kun je verder omhoog lopen. Je bevindt je in een ruig en rotsachtig hooggebergte landschap met indrukwekkende panorama’s. Zo is het mogelijk een echte bergtop te beklimmen, de 2654 m hoge Wannehorn.
 • De unieke samenwerking tussen SNP en het Zwitsers Verkeersbureau heeft geleid tot de gezamenlijke ontwikkeling van een GPS wandelprogramma voor kinderen. Je krijgt ter plekke in Grächen een GPS-ontvanger in bruikleen waarop een aantal speurtochten zijn voorgeprogrammeerd. Na een simpele instructie zullen de kinderen snel in staat zijn met de GPS-ontvanger de speurtochten te volgen en op zoek gaan naar de verschillende opdrachten. Reuze spannend, zeer leerzaam en een gegarandeerd succes! Ook de locaties van de speelhutten en speelstations zijn in GPS-codes vastgelegd, ook daar naartoe kan dus met de GPS de weg gezocht worden.
 • Heel bijzonder aan Grächen zijn de bossen boven het dorp. Hier zijn tal van kleine waterkanaaltjes aangelegd die zorg dragen voor de aanvoer van vers gletsjerwater. Dit eeuwenoude irrigatiesysteem vormt een ideaal wandelnetwerk. Evenwijdig aan deze waterkanaaltjes lopen namelijk kleine paadjes waarlangs het heerlijk wandelen is. Voor de kinderen altijd leuk vanwege de aanwezigheid van stromend water.
 • Voor de wat geoefende bergwandelaars is het goed mogelijk om vanuit Grächen naar de voet van de prachtige Ried-gletsjer te wandelen. Na ruim drie uur en 500 hoogtemeters verder sta je bij de gletsjerpoort en zie je het smeltwater langs je heen stromen.

Overnachting in

Grächen - Grächen Ferienwohnungen

Dag 2-7b Overige activiteiten

Activiteiten Er worden vrijwel dagelijks door het verkeersburo een kinderanimatieprogramma, diverse excursies en gezinsactiviteiten aangeboden. Met je gastenkaart krijg je bij veel van die activiteiten korting op de prijs; een aantal activiteiten zijn ook gratis. Je krijgt de gastenkaart als je je GPS-pakket met Ravensburger speelrugzakje bij het Toerismebureau komt afhalen; dan weet je ook meteen het actuele weekprogramma.
Daarnaast kun je ook zelf genoeg uitstapjes ondernemen:

 • Zermatt is een echte toeristenplek in Zwitserland. Vanuit het stadje is de driehoekige top van de Matterhorn te zien. Het loont de moeite om met het tandradspoorbaantje naar boven te gaan. Vanaf de Gornergrat heb je een uniek panorama en zijn er diverse wandelmogelijkheden. Speciale prijzen voor families, te boeken bij het toerismebureau.
  Leuk om hier mee te combineren is het hoorspel Wolli und die Klimadetektiv, voor kinderen van 5-12 jaar (via VVV); alleen in Duits en Engels, maar is ook op tekst te krijgen zodat ouders kunnen vertalen. Diverse leuke opdrachten en weetjes tijdens de treinrit omhoog.
 • Met de bergtrein naar Sunnegga en vervolgens met de kabelbaan naar Blauherd. Voor de kinderen is er hier een speeltuintje en als je wandelend afdaalt via het 'Marmottenpad' heb je kans om alpenmarmotten tegen te komen.
 • Een uitstapje dat jullie waarschijnlijk wel vaker zullen maken in deze week is het bezoek aan Robis Spielpark. Aan de rand van het dorp in een open bergbos, is een speelpark aangelegd waar kinderen zich uren kunnen vermaken met de vele speeltoestellen, berghutjes, watermolens, glijbanen en waterstroompjes.
 • Kinderspeurtocht met thema trollen vanuit Schalb, bij Embd
 • Ook op de Hannigalp is in de zomer een speelparadijs te vinden met waterspelen, evenwichtskunsten op 'slack-lines', spinnenweb, klim- en glij park en nog veel meer.
 • Een uniek en geliefd project voor kinderen is de Ravensburger Spielweg. In een ruime straal rondom Grächen zijn een achttal houten spelhuisjes en een achttal spelstations aangelegd. In deze huisjes zijn Ravenburger spelletjes – in groot formaat – aanwezig en een stempelkastje. De kinderen krijgen vanaf het verkeersburo een rugzakje met speelstukken mee en gaan op zoek naar deze spelhuisjes (inclusief voor SNP gasten). De kunst is om zoveel mogelijk verschillende spelletjes te spelen en natuurlijk de bijbehorende stempels te verzamelen. Aan het eind van de week wacht een leuke attentie bij het inleveren van een volle stempelkaart. Een ideale motivatie voor de kinderen om te voet de bossen en bergen in te trekken.

Overnachting in

Grächen - Grächen Ferienwohnungen

Dag 8

Einde van het arrangement. Je dient ’s ochtends de geleende spullen weer in te leveren.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in Grächen in een appartement, lokale waardering 3*. We maken gebruik van appartementen die verspreid over het dorp liggen, sommige in het centrum, andere weer aan de rand. Alle appartementen zijn van particulieren. Dit betekent wel dat de appartementen allemaal verschillend qua inrichting zijn.

Inrichting: Aanwezig is altijd: beddengoed, kookuitrusting, goed geoutilleerde keuken, keukenlinnen, TV, zitje, badkamer, aparte slaapkamer(s). Voor een derde of vijfde persoon is er meestal een slaapplek in de woonkamer. Bij de meeste appartementen dien je wel zelf handdoeken mee te nemen. Mochten er bij het appartement toch handdoeken zijn dan is dit vermeld op de (Duitstalige) informatiebrief over het appartement die je, samen met het reispakket, voor vertrek krijgt toegestuurd.

Voorkeuren? bij boeking dien je aan te geven of je een appartement in het autovrije deel van het dorp wenst of juist niet.. Ook evt. wensen ten aanzien van het aantal slaapkamers, aantal bedden, balkon e.d. kunnen aangegeven worden. We doen ons uiterste best de wensen in te willigen, maar behalve over de ligging in een autovrij dorpsdeel kunnen we geen garanties geven. Na de boeking wordt een geschikt appartement gereserveerd, afgestemd op de gezinssamenstelling.

Autovrije dorpsdeel of niet?: hier is geen autoverkeer (wel elektrokarretjes); de auto dien je te parkeren op een parking buiten deze zone (tegen betaling, ca. 6-7 euro per dag).

De overige appartementen bevinden zich op zo rustig mogelijke plaatsen buiten het autovrije deel. Voordeel is dat je hier de auto bij of in de buurt van het appartement kunt parkeren, echter niet altijd gratis. Nadeel is natuurlijk dat je verblijf meestal minder rustig gelegen is.

Voor meer informatie over de appartementen kun je klikken op de link naar de accommodatie die bij het dag tot dagprogramma te vinden is.

Over de maaltijden

Er zijn geen maaltijden inbegrepen. Je kunt zelf koken in het appartement of op zoek naar een leuk restaurantje. In Grächen zijn verscheidene winkels en eethuisjes, die vaak ook ingesteld zijn op gezinnen.

Info kindvriendelijkheid

Elke familie krijgt gedurende het hele verblijf in Grächen de beschikking over een GPS-ontvanger. In dit apparaatje zijn (bijna) alle wandelingen en speurtochten opgeslagen. Deze service is uniek voor SNP klanten. Verder krijgen de kinderen bij het volbrengen van diverse GPS tochten een leuk prijsje.

Reis je met jongere kinderen dan kunt je een kinderbedje of kinderstoel reserveren. Ook zijn buggy’s (4 wielen met luchtbanden) te huur. Je dient dit aan te geven bij de boeking. Er wordt een borg gevraagd van ca. 65 Euro.

In het hoogseizoen is er een animatieprogramma; sommige dingen zijn gratis, maar veel ook niet (bv. Klimmen, overnachting in Indianentent, kaasmaken). Je betaalt ter plekke, per activiteit; met de gastenkaart krijg je vaak korting. Vergeet je niet ter plekke aan te melden voor activiteiten via het toeristenbureau.

Inbegrepen

 • Verblijf in *** sterren appartement
 • Beddengoed
 • Eindschoonmaak
 • Grächen Goldcard met oa:
  - gratis kabelbaanritten (oa Gornergrat)
  - diverse kinderprogramma's
  - onbeperkt gebruik Märchen Gondelbahn Hannigalp
  - diverse andere extra's, wisselend per seizoen
 • Speciale GPS-routes voor kinderen
 • Digitale reisinformatie 

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Alle maaltijden
 • Sommige activiteiten van het kinder-animatieprogramma (deels inclusief via Grächen Goldcard)

Over de activiteiten

Een verblijf in Grächen is, vanwege de veelheid aan mogelijkheden, eigenlijk voor alle leeftijdscategorieën interessant. Het activiteitenprogramma dat wij hebben voorbereid en dat bestaat uit een aantal wandelingen en GPS speurtochten is goed te doen met kinderen vanaf een jaar of zes. Met jongere kinderen ben je wat beperkter, maar de hele kleintjes kun je uiteraard in een rugdrager (zelf mee te nemen!) vervoeren.

Je wandelt over zeer verschillende paden: grindwegen, brede- en smalle boswegen, smalle, stenige paadjes langs waterkanaaltjes of berghellingen. Soms staan er hekken die je altijd weer netjes moet sluiten om het vee tegen te houden. 

In en nabij Grächen zijn ook mogelijkheden om met de wandelwagen wandelingen te maken, iets wat in de hoge delen niet mogelijk is. Door het gratis gebruik van de liften en de vele in- en afkortingsmogelijkheden kun je de wandelingen aardig op maat maken. Wel dient u er rekening mee te houden dat de kabelbaan naar de Hannigalp pas vanaf medio juni of soms juli (weersafhankelijk) operationeel zal zijn.

Geschikt voor kinderen

alle leeftijden

Extra dagen

Het is niet mogelijk losse dagen bij te boeken, verlengen kan alleen per week.

Extra's

Aanvullende opties

Kinderstoel

Je kunt voor je appartement een kinderstoel huren.

Voorwaarden: U dient de kinderstoel bij boeking te reserveren. U betaalt hem ter plekke. Via het toeristenbureau kost dat ca. € 30,- per week; als de stoel door uw accommodatie zelf geleverd wordt kan er een ander bedrag gevraagd worden, dat wisselt per accommodatie.

Kinderbedje

Voor baby’s en kleine peuters kun je een kinderbedje verkrijgen. Soms is dit te huur via de accommodatie; dan is het bedje compleet opgemaakt. Als een accommodatie niet over een bedje beschikt is het ook verkrijgbaar via het toeristenbureau; dan is het bedje slechts voorzien van een matrasje met hoeslakentje en moet je de rest zelf meenemen.

Voorwaarden: U dient het kinderbedje bij boeking te reserveren. Bij uw travelkids reispakket dat u voor vertrek ontvangt leest u of u een bedje via uw accommodatie heeft of via het toeristenbureau. Kinderbedjes dient u ter plaatse te betalen; de kosten zijn bij de accommodaties meestal rond de CHF 10,- per dag, via het toeristenbureau betaalt u ca. € 30,- per week.

Buggy

Er zijn degelijke buggy’s (4 wielen met luchtbanden) te huur. Deze zijn echter niet geschikt voor de bergpaden.

Voorwaarden: U dient de buggy bij boeking te reserveren. De kosten betaalt u ter plaatse (ca. € 60,- per week). Ter plaatse dient u bij ontvangst ook een borgsom te betalen van ca. € 65.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht – Grächen is 1012 km. Indien het appartement in het autovrije deel ligt, kunt je de auto niet voor de deur parkeren maar doe je dat op een parking buiten het autovrije deel. Je betaalt voor het parkeren ca. € 6 tot € 7 per dag. Bij appartementen in het niet autovrije deel kun je meestal de auto in de buurt van uw appartement parkeren, echter niet altijd gratis!

Treinreis

Wil je per trein naar je bestemming reizen dan kies je voor een retourtje St.Niklaus.

In St. Niklaus (VS Bahnhof) neem je de postbus naar het hooggelegen Grächen (Post) (25 min).
Klik hier voor bus- en treintijden in Zwitserland.

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. Geef in het opmerkingenveld aan het einde van het boekingsformulier aan dat je een treinvoorstel wilt ontvangen en wij sturen je vrijblijvend een schema en prijs. Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Kinderen t/m 14 jaar reizen in Duitsland gratis, zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

Klik hier hier (Veelgestelde vragen->Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.

Treintickets kun je ook zelf boeken via onder meer de volgende sites:
www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Aankomst- en vertrekdag in Grächen dient altijd een zaterdag te zijn. In het voor- en naseizoen dien je er rekening mee te houden dat de kabelbaan naar de Hannigalp niet werkt. Exacte data zijn afhankelijk van het weer. Bovendien ligt in juni op de hoger gelegen delen (boven ca. 1800-2000 m) nog zoveel sneeuw dat je daar niet (goed) kunt wandelen. Het is in deze periode wel heel erg rustig en daarom prima geschikt voor kinderen t/m 3 jaar die voor vakantie nog niet aan de schoolvakantieperiodes gebonden zijn. Wel zijn niet alle restaurants geopend. Het mooie van deze tijd is dat je dan tegen fraaie dik besneeuwde bergtoppen aankijkt.
De reis in z'n geheel is te boeken in de periode tussen eind juni en eind september.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Grächen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Op aanvraag mogelijk, eventuele kosten dienen ter plaatse betaald te worden.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Voor een verblijf in Zwitserland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zwitserland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zwitserland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.

Autobahnvignet
Het Autobahnvignet Zwitserland is verplicht voor alle gebruikers van de Zwitserse autowegen: de Zwitserse Nationalstrassen, de N-wegen. Op het rijden zonder vignet staat een boete van ca. 100 Zwitserse francs. Voor een auto plus een caravan zijn twee vignetten nodig. Komt men dus niet op deze wegen, maar alleen op de Bundesbahnen, dan heeft u geen vignet nodig. U kunt ze aan de grens kopen, maar ook bij de ANWB.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. U kunt het beste een ziektekostenverzekering afsluiten waarbij u ook verzekerd bent voor repatriëring om gezondheidsredenen.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Zwitserland is een van de veiligste landen ter wereld, maar toch is het ook hier raadzaam om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Een ziektekosten- en een reisverzekering zijn essentieel, vooral vanwege de hoge medische kosten die ski-ongelukken met zich kunnen meebrengen. De eerstehulpafdeling van de ziekenhuizen is 24 uur per dag geopend en in steden is altijd een apotheek open. Alle apotheken horen op hun deur of raam te vermelden welke apotheken wanneer geopend zijn. Nooddiensten, waaronder de helikopter-reddingsdienst zijn zeer efficiënt. U kunt ook een speciaal telefoonnummer bellen voor informatie over lawines. Als u op grote hoogte gaat skiën of wandelen, kijk dan uit voor uitdroging of verbranding door de zon.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

363001.jpg

Zwitserland - Grächen

Met GPS spelen in Wallis

Gezinsvakantie vanuit appartement

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 966 klanten