Bergwandelvakantie langs hotels en pensions
Uniek aan deze reis
- Bagagevervoer mogelijk
- Elke dag keuze uit een kortere en langere wandeling
- Het klassieke Berner Oberland
- Hoogalpien avontuur
- GPS-tracks aanwezig
U overnacht in eenvoudige, soms wat luxere, en meestal mooi gelegen berghotels en pensions. Overal heeft u een privé badkamer, behalve in Griesalp. Eventueel kunnen we hier een (duurder) hotel reserveren, dat wel privé badkamers heeft.
Het hotel in Kandersteg is onlangs gerenoveerd en heeft een zwembad en uitgebreide wellness afdeling, waar je gratis gebruik van mag maken na de wandeling.
Elke ochtend staat er een stevig ontbijt klaar.
Wanneer je in een dorpje overnacht kun je zelf spullen voor een lunchpakket inkopen. Zo niet dan kan je de avond tevoren in het hotel een lunchpakket bestellen.
In Griesalp, Engstligenalp en Adelboden (2x) is het avondeten inbegrepen. Op de andere overnachtingsplekken kan je zelf een eethuisje uitzoeken.
Als je bij deze trip alleen de lichte varianten loopt en je bagage laat vervoeren, is het zwaarte 3. Anders wordt het zwaarte 4.
Je loopt over goed gemarkeerde en begaanbare bergpaden, die uiteraard wel stenig of steil kunnen zijn en soms minder geschikt voor mensen met hoogtevrees. Bijna alle dagen is er de keus uit een lichtere en een zwaardere wandeling, die je soms kunt inkorten door gebruik te maken van kabelbanen en postbussen. Bij dit arrangement zitten een aantal wandelingen die bij erg slecht weer afgeraden worden. Je kan echter altijd met behulp van openbaar vervoer en kabelbanen in het volgende hotel komen. Wel is het handig een kompas of GPS mee te nemen om in mist de richting te bepalen.
Je kan deze reis met of zonder bagagevervoer boeken. Indien je zelf de bagage draagt wordt het een pittige trektocht. Indien je bagagevervoer bijboekt wordt de bagage tussen de hotels vervoerd, behalve naar het afgelegen hotel Engstligen Alp. Dit betekent dat je op dag 4 en 5 altijd wat extra spullen voor de nacht meedraagt.
Bij de routebeschrijvingen wordt eenvoudig kaartmateriaal geleverd. Om de originele Zwitserse kaarten te gebruiken, kan je de Swiss Map Mobile app downloaden.
NB. van de laatste wandeling bij Adelboden is er slechts een hele beknopte beschrijving. Bij de lokale VVV kunt informatie krijgen over de wandelingen rond het plaatsje.
U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken. Engstligen Alp is een eenzaam gasthof midden in de woeste bergwereld, waar u kunt genieten van de rust of een wandeling kunt maken. In Griesalp overnacht u in een oud, traditioneel, houten bergpension op een afgelegen, rustige plek. De inrichting is sober, meer als een berghut: één douche op de gang, beperkt warm water en elektriciteit. Voor de liefhebber is dit een mooie plek om 2 nachten te blijven. Zoals u in het dag-tot-dag programma ziet, zijn er vanuit Griesalp 2 mooie rondwandelingen beschreven. In Adelboden heeft het standaard hotel een sauna, een mooie plek voor een rustdag.
Indien u bagagevervoer bijboekt wordt uw bagage vervoerd op dag 2,3,5 en 6. Dus niet naar het afgelegen hotel Engstligen Alp, zodat u op dag 4 en 5 altijd wat extra spullen voor de nacht meedraagt.
Voorwaarden: De kosten zijn per boeking. Bij een groep van 6 of meer personen geldt een toeslag.
De afstand Utrecht - Kiental is ca. 840 km. De auto kunt u in overleg met de hotelier parkeren. Aan het eind is het slechts 30 km van Adelboden naar de auto in Kiental. Met bus en trein ben je echter zeker 1,5 uur onderweg. Een taxi is er in 30 minuten.
Wil je per trein naar je bestemming reizen dan gaat de heenreis naar Reichenback im Kandertal en de terugreis vanaf Frutigen
Op de heenweg stap je uit in Reichenbach im Kandertal (Bahnhof)) en gaat per postbus naar Kiental (Dorf) (10 km).Kinderen t/m 14 jaar reizen in Duitsland gratis, zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject.
Klik hier hier (Veelgestelde vragen->Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.
Treintickets kun je ook zelf boeken via onder meer de volgende sites:
www.nsinternational.nl of www.interrail.eu
Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.
Je kan deze reis normaal gesproken starten van begin juli tot begin oktober. In juni ligt er op grote hoogte nog te veel sneeuw om te wandelen.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Berner Oberland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Eventuele kosten dienen ter plaatse betaald te worden.
Op dag 2 en 3 maakt u voor de lichte variant gebruik van een stoeltjeslift. Hierin kan uw hond niet mee. Voor de rest wordt gebruik gemaakt van gondels, waar honden wel in meegenomen kunnen worden.
Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’
Voor een verblijf in Zwitserland hebt u een paspoort of een Nationale Identiteitskaart nodig, die bij aankomst in het land nog minimaal 6 maanden geldig zijn.
N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Zwitserland (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs
Het Nederlandse rij- en kentekenbewijs wordt in Zwitserland erkend. Een WA-verzekering is verplicht en neem ook uw groene kaart mee. U hebt deze nodig als u bij een aanrijding betrokken raakt. De financiële risico’s van het onverzekerd rijden zijn enorm.
Autobahnvignet
Het Autobahnvignet Zwitserland is verplicht voor alle gebruikers van de Zwitserse autowegen: de Zwitserse Nationalstrassen, de N-wegen. Op het rijden zonder vignet staat een boete van ca. 100 Zwitserse francs. Voor een auto plus een caravan zijn twee vignetten nodig. Komt men dus niet op deze wegen, maar alleen op de Bundesbahnen, dan heeft u geen vignet nodig. U kunt ze aan de grens kopen, maar ook bij de ANWB.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let u daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Gezondheidszorg
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering. U kunt het beste een ziektekostenverzekering afsluiten waarbij u ook verzekerd bent voor repatriëring om gezondheidsredenen.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Zwitserland is een van de veiligste landen ter wereld, maar toch is het ook hier raadzaam om de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen te nemen. Een ziektekosten- en een reisverzekering zijn essentieel, vooral vanwege de hoge medische kosten die ski-ongelukken met zich kunnen meebrengen. De eerstehulpafdeling van de ziekenhuizen is 24 uur per dag geopend en in steden is altijd een apotheek open. Alle apotheken horen op hun deur of raam te vermelden welke apotheken wanneer geopend zijn. Nooddiensten, waaronder de helikopter-reddingsdienst zijn zeer efficiënt. U kunt ook een speciaal telefoonnummer bellen voor informatie over lawines. Als u op grote hoogte gaat skiën of wandelen, kijk dan uit voor uitdroging of verbranding door de zon.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 779 klanten