Vietnam - Met de kids, 18 dagen Een intensieve kennismaking met het echte Azië

« Terug naar overzicht
Privéreis - Rondreizen

Gezinsvakantie langs hotels

Ga op avontuur en ontdek samen een onbekend stuk Azië. Deze reis biedt een uitgebreide, afwisselende en indrukwekkende ervaring in noord, midden en zuid Vietnam. Maak een tocht met een fietsriksja door het sfeervolle Hanoi. Bezoek kleurrijke bergvolkeren en slaap bij de mensen thuis. Vaar langs drijvende markten en eet eens slang. Maak mooie boottochten en duik in de Chinese Zee. Wandel en fiets door het platteland en leer alles over rijst, slaap in treinen en kruip door de tunnels uit de tijd van de Vietnam oorlog. Ga tenslotte ‘sandboarden’ op rode zandduinen en geniet van het zwembad onder de palmbomen.

Uniek aan deze reis

 • Dobber rond in de Halong Bay
 • Ga 'sandboarden' bij Mui Ne
 • Slaap in eco-lodges in de Mekong en in Mai Chau
 • Slaap in een homestay in de Mekong
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 6 jaar en ouder

De SNP Family Specials voor deze leeftijdsgroep zitten boordevol passende activiteiten, die de kinderen uitdagen om hun omgeving te ontdekken. De natuur in! Met een ezel die de bagage draagt. De boer helpen bij zijn werk. Of kamperen in een (ingerichte) tent. Benieuwd naar al onze Family Specials?

Dag tot dag

Vietnam - Vietnam met de kids

In 18 dagen bezoek je een aantal van de meest interessante bezienswaardigheden van Vietnam. Je begint met een bezoek aan de hoofdstad Hanoi. Hier dwaal je met een fietsriksja door het oude stadscentrum en ga je naar een voorstelling van het beroemde waterpoppentheater. Vervolgens rijd je naar het weinig bezochte noorden, waar je twee nachten in een eco-lodge verblijft in de bergen. Je wandelt een volle dag tussen rijstvelden en door tropische vegetatie en komt door kleine dorpjes waar de lokale bevolking een soort klederdracht draagt. Vervolgens rijd je naar de kust, naar de spectaculaire Halong Bay. Tijdens een boottocht door dit bijzonder mooie gebied vaar je langs kalkrotsen die steil oprijzen uit het water van deze sprookjesachtige baai. Met de nachttrein reis je vervolgens naar de oude keizersstad Hué. Hier bezoek je de historische en vervallen paleizen van de vroegere keizers en een aantal graftombes. In het schilderachtige vissersdorpje Hoi An zie je straatjes met koloniale huizen en kun je lekkere taartjes eten. In de buurt kun je de eeuwenoude Cham tempels bezoeken en verder kun je hier genieten van het strand, leuke winkeltjes, restaurantjes en natuurlijk van het zwembad. Hierna ga je naar de ‘rijstkom’ of ‘hemelse tuin’ van het land, de Mekongdelta. In dit waterrijke gebied maak je verschillende boottochten, overnacht je bij mensen thuis, maak je mooie wandelingen en bezoek je per boot een kleurrijke drijvende markt. De reis eindigt in Mui Ne waar je verblijft in een mooi resort gelegen aan zee. Heerlijk bijkomen onder de palmbomen op het strand of aan het zwembad, maar je kunt ook gaan ’sandboarden’ op de nabijgelegen 50 meter hoge duinen.

Dag 1

Bij aankomst word je verwelkomd door je gids en naar het hotel in de oude binnenstad van Hanoi gebracht. Hanoi is een prettige, gezellige stad met veel kleine straatjes, een aantal mooie meren in het centrum en heel veel leuke winkeltjes en restaurantjes. Het is heel leuk om op je gemak de oude wijk te verkennen, maar pas op met oversteken: er zijn enorm veel brommers, soms met hele gezinnen erop. Buiten het centrum worden grote grijze communistische gebouwen afgewisseld met schitterende oude Franse villa’s. Hanoi heeft verschillende stadsmeren waar je heerlijk kunt waterfietsen of op een terras een ijsje kunt eten. Omdat je misschien in het vliegtuig niet goed geslapen hebt, het hier vijf tot zes uur later is en het soms heel warm kan zijn is er verder geen programma vandaag.

Maaltijden inbegrepen
-

Overnachting in

Hanoi - La Sante Hotel

Dag 2

's Ochtends vertrek je naar het dorp Bat Trang, net buiten Hanoi. Hier worden op traditionele wijze potten gemaakt. We nemen een kijkje in het dorp en je mag ook zelf proberen om potten te maken! De rest van de dag ga je Hanoi ontdekken. Eerst ga je naar het Ethnology Museum (gesloten op maandag), waar je uitleg krijgt over de 54 ethnische groepen die in Vietnam leven. Ook bezoek je de Tempel van de Literatuur. Dit is een oude universiteit en gewijd aan Confucius (een oude geleerde) en zijn discipelen. En natuurlijk wandel je ook gewoon lekker rond en kijk je je ogen uit wat er allemaal op straat gebeurd. ’s Avonds woon je een leuke voorstelling bij van het wereldberoemde waterpoppentheater. Deze show wordt al generaties lang uitgevoerd en mag je niet missen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Hanoi - La Sante Hotel

Dag 3

Al vroeg ga je vandaag op pad en rijd je de stad uit en de bergen in. Het landschap verandert snel en je rijdt langs rijstvelden waar de mensen aan het werk zijn met hun typische rieten punthoeden. Na 4 uur rijden bereik je Mai Chau, een schitterende vallei die midden in de bergen ligt. Hier kun je zien hoe de oorspronkelijke bewoners van dit gebied nog leven en hoe weinig ze (nodig) hebben. Na de lunch maak je met je gids een 2-3 uur durende fiets- of wandeltocht door de vallei en kun je zien hoe de mensen hier leven van de landbouw, handarbeid (weverij) en visserij. Je overnacht in een prachtige eco-lodge met uitzicht over de vallei. Na de tocht kun je verkoeling zoeken in het zwembad. ’s Avonds wordt er een heerlijke maaltijd voor je gemaakt en kun je genieten van een traditionele dansvoorstelling.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Mai Chau - Mai Chau Eco Lodge

Dag 4

Je hebt alle tijd vandaag dus plan zelf hoe laat je wilt vertrekken. Een korte transfer brengt je naar Na Meo Village van waaruit je een 3-4 uur durende mooie wandeltocht maakt langs de dorpjes Na Mo, The en Kha in de omgeving. Hier kun je het traditionele leven van het Witte Thai volk aanschouwen. Onderweg stop je in verschillende dorpjes, drink je thee bij mensen thuis en wordt een picknick in een 'local house' geserveerd. In de middag kun je wederom relaxen aan het zwembad in de lodge.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch 

Overnachting in

Mai Chau - Mai Chau Eco Lodge

Dag 5

Wederom een rustig begin van de dag. In de ochtend kun je iets voor jezelf gaan doen, relaxen bij het zwembad , voetballen met de kinderen uit het dorp of een schooltje bezoeken. In de middag word je in 4 uur teruggereden naar het reeds bekende hotel in Hanoi.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Hanoi - La Sante Hotel

Dag 6

Na het ontbijt vertrek je naar Halong Bay. Je rijdt over het Vietnamese platteland en je zult zien dat het er in Vietnam heel anders aan toegaat dan op het Nederlandse platteland. Overal zie je mensen aan het werk, meestal met de hand, maar soms ook met hulp van waterbuffels. In Halong City ga je aan boord van een mooie traditionele houten jonk. Samen met andere reizigers (internationaal gezelschap) ben je de komende twee dagen (1 nacht) aan boord van deze boot: Deze bestaat uit 14 kajuiten en een restaurant c.q. gemeenschappelijke ruimte. Je kan voor en/of achter naar buiten en vaak kun je ook nog op het dak klimmen voor het beste uitzicht.
Je vaart ‘s middags door de ’Baai van de Draak’. Er liggen wel 3000 eilandjes in deze prachtige baai, maar verreweg de meeste daarvan zijn onbewoond. Het zijn ook eigenlijk meer kalkrotsen die grillig uit de zee omhoogsteken. Op sommige eilandjes bevinden zich grotten en we zullen er ook zekere enkele bezoeken. Er zijn kajaks aan boord dus we kunnen ook een stukje gaan peddelen. Natuurlijk is er gelegenheid om in de Zuid Chinese zee te zwemmen. Je eet aan boord van ons schip en krijgt een verrukkelijke vismaaltijd voorgeschoteld. Houd je niet van vis? Wees gerust, de kok maakt ook andere gerechten. ’s Nachts lig je in een kalme baai voor anker en kun je bij helder weer misschien wel genieten van de ontelbare sterren. Slapen en eten doe je dus op zee! De tweepersoonshutten hebben trouwens een eigen wc en douche. Dus lekker comfortabel.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Halong bay

Dag 7

Als het eb wordt komen er prachtige witte zandstranden te voorschijn. Je legt aan bij zo’n strandje en dan kun je volop zwemmen of zonnen. Ook kun je kano’s huren en één of twee uur zelf rond peddelen over het water en tussen de rotsen (er zijn zwemvesten aanwezig). Na de lunch rijd je terug naar Hanoi en bereid je je voor op je volgende avontuur: de nachttrein. Je slaapt met vier personen in een coupé: twee boven en twee beneden. Met wat chips en cola kan het een hele gezellige avond worden. Er zijn wc’s aanwezig en ook is er een restauratie waar je nog wat te eten kunt halen. Loop eens door de trein voor je gaat slapen en probeer een gesprekje te beginnen met Vietnamese kinderen. Veel wat oudere kinderen leren ook Engels op school en misschien kun je wat over jezelf vertellen of wat vragen. Deel bijvoorbeeld dropjes uit en kijk of ze het lekker vinden. De treinrit duurt 13 uur.

Indien je erg op ziet tegen de treinreis kan dit traject ook per binnenlandse vlucht gemaakt worden. Je overnacht dan deze nacht ook al in Hué. Voor deze optie geldt een toeslag.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

nachttrein

Dag 8

's Ochtends rond 8.30 arriveer je in Hué. Dit was vroeger de hoofdstad van Vietnam en staat bekend als ‘de stad van vrede en poëzie’. Je wordt opgewacht door je gids en gaat eerst ergens ontbijten. Na het ontbijt bezoek je kort de Tu Duc Tombe, om vervolgens naar het traditionele plattelandsdorpje Thuy Bieu te fietsen. Dit is een vlakke rit van ongeveer 8 km. Onderweg kom je door rijstvelden, fruitboomgaarden en groentetuinen, kleine dorpjes en schooltjes. Dit is het Vietnamese platteland ten top! Ook ga je een onderweg een kijkje nemen in een kleine fabriek waar wierrook wordt gemaakt. In Thuy Bieu gaan we leren hoe je Vietnamese loempia's moet bereiden! Tijdens een kookles leer je de fijne kneepjes van de Vietnamese keuken, en vervolgens ga je alles lekker zelf opeten tijdens de lunch. Na de lunch maken we een boottocht over de Perfume River. Bij de beroemde Thien Mu Pagoda maak je een laatste stop.
Een pagode is een soort toren die bestaat uit meerdere verdiepingen op elkaar en die van groot naar klein gaat. Deze pagode is een symbool van het boeddhisme en er wonen hier nog een aantal monniken. Sommige daarvan zijn best wel jong zoals je zult zien. Daarna ga je naar je ecolodge buiten het centrum van Hue op een rustige locatie.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch

Overnachting in

Hué - Hue Ecolodge

Dag 9

's Ochtends ga je met je gids naar de Citadel van Hue. Daarna is er nog tijd om op souvenir jacht te gaan op de beroemde Dong Ba Market en leer je hoe een 'kite' te maken, een hele mooie snelle vlieger. Dan rijd je naar Hoi An en hier heb je weer een hotel met zwembad. Hoi An is een oude stad die in 1999 door de Unesco tot Werelderfgoed is uitgeroepen. Dat gebeurt alleen met hele speciale en unieke plekken. Dat betekent in dit geval dat het oude centrum bewaard moet worden zoals het is en dat de stad geld krijgt om oude panden te restaureren en te onderhouden. Hoi An was in de 17e en 18e eeuw een drukke havenstad waar Japanse, Nederlandse, Portugese en Chinese schepen kwamen. De straten, huizen en architectuur uit die tijd zijn bewaard gebleven en het lijkt dan ook net of je terug in de tijd bent gegaan. In veel van die oude huizen zitten nu leuke winkeltjes en restaurantjes.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Hoi An - Thuy Duong III Hotel

Dag 10

In de ochtend ga je per fiets naar de Cam An werf, waar je met een een lokale visser op pad gaat. Hij leert je hoe een net te werpen en de vangst binnen te halen. In het volgende dorp leert een visser hoe je krabben moet vangen. Fietstocht duurt ongeveer 1,5-2 uur.
Terug in Hoi An bezoek je de Japanse brug en de Phung Hung en Tan Ky huizen en tenslotte neem je deel aan een korte workshop om een Vietnamese lampion te maken.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Hoi An - Thuy Duong III Hotel

Dag 11

In de ochtend vlieg je naar Ho Chi Minh (het vroegere Saigon) waarna je naar de Cu Chi tunnels gebracht wordt. Deze tunnels gebruikten de Vietnamesen in de oorlog tegen de Fransen en later ook tegen de Amerikanen. Ze bouwden onder de grond 250 km aan gangen, slaapzalen, opslagruimten e.d. tot wel 10 meter onder de grond. Daar leefden ze en vielen ze de vijand onverwachts aan. Je kruipt door de tunnels en ziet kapotgeschoten tanks. In de namiddag rijd je naar Ho Chi Minh voor de overnachting.


Maaltijden inbegrepen

ontbijt

Overnachting in

Ho Chi Minh City - GK Central

Dag 12

Na het ontbijt vertrek je naar Ben Tre. Hier start je met een boottocht over de Ham Luong rivier (een zijrivier van de Mekong) waarbij op verschillende plekken stopt om lokale werkplaatsen te bezoeken. Ook maak je in een klein dorpje een korte wandeling om te zien hoe het dorpsleven hier op deze plek is. Daarna rijd je verder met een riksja door bossen en boomgaarden. Je luncht aan de rivier in een lokaal restaurant. 's Middags ga je zelf fietsen. Vanaf het restaurant fiets je door het bos richting Mr Khanh's House, een oud traditioneel huis vol antiek en kunst waar je een kijkje kan nemen. Tenslotte fiets je naar je 'homestay' waar je aan het eind van de middag samen met je gastfamilie een avondmaaltijd bereid. Je slaapt vannacht dus bij de lokale bevolking thuis. Dat is natuurlijk wel wat eenvoudiger dan in een hotel, maar wederom een unieke kans om meer van het land en de mensen te leren.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Ben Tre

Dag 13

In de koelte van de ochtend fiets je in 1,5 uur naar de tempel en markt van Phu Nhuan. Aansluitend ga je aan boord van een 'sampan' traditionele boot voor een ontspannen vaart door de kanalen.
In de middag rijd je naar Cai Be dat midden in de Mekong Delta ligt. Dit gebied is subtropisch en begroeid met mooie bomen, orchideeën en vele andere plantensoorten die we in Nederland niet in het wild zien. Je maakt een wandeling of een fietstocht en ziet tropische vruchten zoals ananas en pitaya (dragonfruit, een cactusvrucht), maar ook rubberbomen en bonsai boompjes. Proef eens van al dat lekkere fruit of drink b.v. thee met honing. Het landschap is hier compleet anders dan alles dat we hiervoor zagen, maar al net zo mooi en indrukwekkend. Je slaapt vannacht in een eco-lodge aan de oever van de Mekong. Natuurlijk slapen we weer ‘veilig’ onder muskietennetten. Een prachtige plek, heel geschikt ook voor een extra nachtje.....

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, lunch, diner

Overnachting in

Cai Be - Mekong Lodge

Dag 14

Na het ontbijt bezoek je ’s ochtends vroeg de levendige markt van Cai Be. Honderden mensen verkopen hier hun waar. Rijst, fruit, vis, groente, handgemaakte artikelen, alles is te koop! En vergeet niet af te dingen natuurlijk als je wat koopt. Nog steeds komen vele handelaren met hun volgepakte bootjes. Je maakt een korte wandeling naar nog een klein dorpje waar vele spullen gemaakt worden om te verkopen en te verhandelen. Misschien kun je hier een leuk souvenir op de kop tikken: maar natuurlijk wel goed onderhandelen over de prijs!! Vervolgens rijd je terug naar Saigon. Saigon is een levendige stad met veel historie. De Franse Notre Dame kathedraal (in 2019 niet te bezoeken ivm renovatie),  Dong khoi of de Chinese Thien Hau pagoda zijn slechts enkele van de vele interessante gebouwen in deze economische hoofdstad van Vietnam. J eovernacht in hetzelfde hotel waar je enige dagen gelden ook overnachtte.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Ho Chi Minh - GK Central

Dag 15

s Ochtends rij je in zo’n vier uur naar Mui Ne. Er gaat geen gids mee. Hier kan je twee volle dagen genieten van een prachtig resort met zwembad, dat bovendien direct aan het strand gelegen is. Je verblijft hier in ruime bungalows die onder palmbomen liggen. Door de gunstige ligging en door de enorm hoge zandduinen in dit gebied valt hier relatief zeer weinig regen en is het hier zelfs in de regentijd goed toeven.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Mui Ne - Villa Aria

Dag 16-17

Mui Ne is een klein vissersdorp met een prachtig strand. Langzaam wordt deze plaats ‘ontdekt’ door toeristen, maar veel toeristen zie je hier zeker nog niet. Naast diverse hotels en resorts zijn er leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten en drinken, maar ook kun je hier enkele souvenirwinkeltjes en kledingwinkeltjes vinden. Naast genieten van het strand kun je vandaag of morgen ook enkele leuke excursies maken. Deze zijn eenvoudig ter plaatse of in het hotel te boeken.
In Mui Ne is het ’s morgens vroeg leuk om de vismarkt mee te maken. Grote vissen worden hier verhandeld en het is een drukte van jewelste.
In de buurt zijn er enorm hoge, rode zandduinen. De lokale bevolking heeft er een sport van gemaakt om hier met matjes vanaf te surfen, het zogenaamde ‘sandboarden’. Die matjes kun je ter plaatse huren maar pas op, ongevaarlijk is het niet.
De avonturiers kunnen een prachtige wandeling/klauterpartij maken door een riviertje. Dit beekje loop en klim je stroomopwaarts de heuvels/duinen in. Een prachtige, avontuurlijke tocht van twee à drie uur die je het beste kunt ondernemen met een lokale gids.


Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Mui Ne - Villa Aria

Dag 18

Je kunt nog eenmaal genieten van het prachtige zwembad of van het strand voordat je aan het begin van de middag vertrek je naar Ho Chi Minh (Saigon), zo’n vier uur rijden. Over het algemeen is de vlucht in de avond (niet bij de reissom inbegrepen).

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

nachtvlucht

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Overnachtingen zijn in goede middenklasse hotels met eigen sanitaire voorzieningen. De hotels zijn centraal gelegen, maar hebben geen specifieke kinderfaciliteiten. Kinderen slapen meestal op één kamer met de ouders, soms is er een tweede kamer nodig. Je slaapt een nacht bij de lokale bevolking in de Mekong delta. Daar zijn de voorzieningen eenvoudig: (harde) matrassen, dekens en muskietennetten zijn aanwezig en we slapen in één grote ruimte met onze reisgenoten. De matrassen liggen op de grond; we slapen dus niet in bedden! De simpele wc en douche worden gedeeld. Ook slaap je één nacht op een comfortabale boot in Halong Bay, in een tweepersoonshut. De boot deel je met andere reizigers (internationaal gezelschap maximaal 14 personen). Hier zijn geen drie-persoonskamers mogelijk. In de trein zijn softsleepers gereserveerd. Je slaapt met 4 personen in een coupe en er is een wc en wastafel aanwezig. Er is een restauratiewagon en er is beddengoed aanwezig.
Diverse hotels beschikken over een zwembad,. zie daarvoor de beschrijving bij het dag-tot-dag programma.

Over de maaltijden

Alle overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt. Veelal wordt er een westers ontbijt geserveerd bestaande uit wit brood/toast, jam, smeerkaas, fruit en soms een ei.
De Vietnamese keuken is erg smakelijk. De pho (met sjalotjes en peterselie gekruide miesoep geserveerd met varkensvlees of kip) wordt als ontbijt, lunch en avondeten gegeten. Andere populaire ontbijtgerechten zijn kleefrijst, rijstepap, gebakken deeg en rijstkoeken met ei in het midden, maar ook brood is volop verkrijgbaar. Rijstschotels met een keur van al klaargemaakte en roergebakken gerechten worden veel als lunch en diner gegeten. De meeste eetbare delen van een dier zijn in een of andere vorm verkrijgbaar. In Hanoi zijn zaken als appels, sinaasappels, bananen, stokbrood, smeerkaas, vis, vlees en een groot assortiment aan groentes verkrijgbaar. Verder naar het noorden neemt de diversiteit iets af.
Vrijwel overal kunt u gesteriliseerd water kopen, en daarnaast zijn frisdranken en bier ook vrijwel overal verkrijgbaar. Hanoi biedt een keur aan restaurants aan waar u smakelijke Vietnamese gerechten kunt verkrijgen. De overige plaatsen waar u verblijft, hebben beduidend minder keuzemogelijkheden.

Duurzaamheid

De SNP agent in Vietnam heeft een groot aanbod aan ‘home stays’ door het hele land. De organisatie financiert bijvoorbeeld matrassen en dekens en tevens met de financiering van een toilet/badkamer. De eigenaren ontvangen een training hoe een goed gastheer te zijn. Tevens is men bezig met de constructie van meerdere ecolodges om juist het ecotoerisme te stimuleren. De lodges zijn zo ontworpen dat de CO2 uitstoot zo laag mogelijk is. Het bedrijf creëert banen voor de bevolking en steunt lokale goede doelen. De agent is lid van Asiatica, een non-profit organisatie die zich inzet voor bevolkingsgroepen in afgelegen gebieden in het noordwesten van Vietnam (zie http://www.asiaticafoundation.com/?lang=fr voor meer informatie). Ook geeft men ieder jaar een donatie aan ‘Just a drop’, een organisatie die wereldwijd zorgt voor de aanleg van waterbronnen. Daarnaast volgt de agent alle principes van duurzame toerisme, men creëert werkgelegenheid voor lokale mensen, beschermt het milieu door middel van schoonmaakacties en blijft voortdurend op zoek naar nieuwe initiatieven.

Info kindvriendelijkheid

De hotels zijn centraal gelegen maar hebben geen specifieke ‘kinderfaciliteiten’. Afhankelijk van de familiesamenstelling slapen ouders en kinderen op twee tweepersoonskamers of op één driepersoonskamer. Ondanks de taalbarriére zijn Vietnamezen ook snel geneigd hun eigen kinderen tevoorschijn te halen om ze vriendjes te laten maken. Vrijwel alle hotels hebben ook een fijn zwembad.

Inbegrepen

 • 14 overnachtingen in twee- of driepersoonskamers met eigen wc/douche
 • 1 overnachting in homestay bij een familie thuis, met gedeelde voorzieningen
 • 1 overnachting op boot in tweepersoonskamers met eigen wc/douche
 • 1 overnachting in de trein op basis van softsleeper 4 persoons coupee, gedeelde wc
 • alle maaltijden volgens dag-tot-dag beschrijving
 • Alle transfers volgens programma met eigen auto met chauffeur
 • Binnenlandse vlucht van Danang naar Ho Chi Minh (Saigon)
 • Locale Engelssprekende gids (niet in Hoi An en Mui Ne)
 • boekje 'Te gast in Vietnam' en overzichtskaart
 • Boottochten volgens programma

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten (optioneel) incl tax (heen op Hanoi terug vanaf Saigon)
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden (ongeveer $ 50,- pp) en overige excursies
 • Airport tax, te betalen op het vliegveld van Ho Chi Minh City (14 dollar p.p.)
 • Drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visum Vietnam
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Alleen voor de fietstocht moet je minimaal 7 jaar oud zijn. Deze reis stelt geen bijzondere eisen aan je conditie maar je dient wel een algemeen goede gezondheid te hebben. Ook moet je een flexibele instelling hebben en kunnen accepteren dat dingen niet altijd precies zo lopen of zijn als je zelf in gedachten had. Je moet het leuk vinden om een keer iets raars te eten, smerig te worden, een lange wandeling te maken of een keer vroeg te moeten opstaan. De reis is goed uitgebalanceerd maar kent toch af en toe lange en vermoeiende dagen. Door de vele verplaatsing kan de reis vermoeiend worden. Het tropische klimaat in juli (tot 40C) kan je door de warmte en hoge luchtvochtigheid wel wat parten spelen en natuurlijk moet je het de eerste dagen rustig aan doen om te wennen, maar daar is in het programma aan gedacht.

Geschikt voor kinderen

vanaf 6 jaar en ouder

Praktische informatie

Vluchtinformatie


Kies bij deze reis voor een heenvlucht op Hanoi en een terugvlucht vanaf Saigon (Ho Chi Minh). Houd er bij de planning van zowel je heen- als terugreis rekening mee, dat je- door een later tijdstip van vertrek - pas een dag later aankomt op je bestemming. Wanneer je voor een vlucht met Vietnam Airlines kiest, kun je gebruik maken van de ICE trein naar Frankfurt.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Door zijn uitgestrektheid is Vietnam te verdelen in drie klimatologische zones: het zuiden, centraal-Vietnam en het noorden.

 • Het zuiden (Mekong) kent een nat en een droog seizoen. Het natte seizoen valt ongeveer van mei tot oktober. Dit houdt in dat er dan vaak korte, hevige buien zijn, meestal in de namiddag. Het droge seizoen is van november tot april. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar 30-35 graden..
 • Het regenseizoen in het centrale deel van het land loopt van november tot februari. Dan zijn de dagtemperaturen gemiddeld 27 graden. Het droge seizoen is van juni tot oktober, hoewel ook dan af en toe een regenbui mogelijk is. Aan de kust is het dan warm, met dagtemperaturen van 32-35 graden.
 • In het noorden zijn de winters (november tot april) koel (overdag 20-25, 's nachts 12-19), in de bergen zelfs koud (overdag 13-15, 's nachts 7-13), en er valt weinig neerslag . Februari is een prachtige maand vanwege de perzik en pruimenbomen in bloesem. De zomer (mei tot oktober) wordt gekenmerkt door hoge temperaturen (overdag 30-32 en 's nachts 20-24) en korte, hevige buien.

Algemeen kan gesteld worden dat deze reis het gehele jaar gemaakt kan worden, waarbij de meest geschikte maanden oktober tot en met april zijn. Van 3-10 februari 2019 is Lunar Tet, nieuwjaar. Het wordt afgeraden in deze periode te reizen omdat het overal zeer druk is en de services minder. Vanaf 15 februari is alles weer normaal geworden.

 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Vietnam ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Onze lokale partner in Vietnam 

De SNP agent in Vietnam heeft een groot aanbod aan ‘home stays’ door het hele land. De organisatie co-financiert de aanschaf van matrassen en dekens en helpt tevens met de financiering van de aanleg van toilet/badkamer. De eigenaren ontvangen een training hoe een goed gastheer te zijn. Tevens is men bezig met de constructie van meerdere ecolodges om juist het ecotoerisme te stimuleren. De lodges zijn zo ontworpen dat de CO2 footprint zo laag mogelijk is. Het bedrijf creëert banen voor de bevolking en steunt lokale goede doelen. De agent is lid van Asiatica, een non-profit organisatie die zich inzet voor bevolkingsgroepen in afgelegen gebieden in het noordwesten van Vietnam. Ook geeft men ieder jaar een donatie aan ‘Just a drop’, een organisatie die wereldwijd zorgt voor de aanleg van waterbronnen. Daarnaast volgt de agent alle principes van duurzame toerisme, men creëert werkgelegenheid voor lokale mensen, beschermt het milieu door middel van schoonmaakacties en blijft voortdurend op zoek naar nieuwe initiatieven.
Om plastic afval te beperken krijg je per dag geen wegwerpflesjes water mee, maar staat er in de auto een 20 liter waterfles voor zuiver en veilig drinkwater. Als je een eigen veldfles meeneemt kun je die steeds blijven aanvullen.

Travelife

Travelife is een toonaangevende organisatie die agenten, touroperators (als SNP) en accommodatiehouders traint, managet en certificeert op het gebied van verduurzaming. Travelife, in 2007 opgericht door de ANVR, ABTA (tegenhanger van de ANVR in Engeland) en enkele universiteiten, ondersteunt bedrijven om de negatieve impact van toerisme te verkleinen en de positieve gevolgen te bevorderen.  Denk hierbij aan verantwoord management, sociaaleconomische factoren, culturele factoren en de gevolgen voor de natuur (aanspreken van natuurlijke bronnen, verminderen vervuiling en behoud biodiversiteit en landschappen). Travelife certificeert op basis van internationaal erkende criteria opgesteld door GSTC (Global Sustainable Tourism Council) en beloont behaalde resultaten met de status Travelife Partner of, het hoogst haalbare, de status Travelife Certified. Om de twee jaar wordt een bedrijf weer getoetst voor de handhaving van de status. 

Deze partner van SNP heeft een introductie cursus Travelife gevolgd en is daarmee 'engaged'. Het staat in de planning voor 2019 om de volledige Travelife certificering door te lopen.

Na aankomst kun je in Hanoi op het vliegveld of downtown pinnen of geld (USD of EU) wisselen. Voor maaltijden die niet in de reissom zijn inbegrepen moet je rekenen op € 2 - € 10 per maaltijd. De ervaring leert dat je aan € 25-30 per persoon per dag genoeg hebt voor deze reis voor maaltijden, drankjes, entrees en fooien. 

In een land als Vietnam is het gebruikelijk fooien te geven. Voor de gids is 7-8 USD per gewerkte dag een mooie fooi. Voor een chauffeur is dit 5-6 USD per gewerkte dag. Iemand die de bagage naar je kamer brengt kun je USD 1 geven, in een restaurant geef je eigenlijk niets. De boot in Halong Bay geef je USD 15-25 voor het gehele verblijf. Deze bedragen geef je het beste in Vietnamese Dong, als reisgezelschap samen en niet per persoon. 
Neem eventueel vanuit Nederland een bedrag euro's of USD mee in contanten. In praktisch alle steden en op het vliegveld kun je pinnen en geld wisselen.

Je reist tijdens deze reis hoofdzakelijk per prive auto met chauffeur. Verder reis je per trein in zg softsleepers: 4 personen per coupe. Er is beddengoed aanwezig. Verder vlieg je van Danang naar Ho Chi Minh City. Ook maak je natuurlijk gebruik van boten: in Halong bay deel je deze met andere reiziggers en in de Mekongdelta is er een boot afgehuurd.

Het beste is om uitgerust en met een redelijke conditie aan je reis te beginnen. Wij raden jullie aan je ruim van tevoren te verdiepen in je reisdoel. Na boeking krijg je via SNP toegang tot veel aanvullende informatie. Maar vergeet vooral ook niet tijdig naar inentingen en mogelijke gezondheidsrisico's te informeren bij de GGD. Beknopte informatie is verder te vinden op de landenpagina Vietnam op onze website.

 • Stevige, ingelopen wandelschoenen met een goed profiel.
 • Sandalen
 • Slippers
 • Dagrugzak
 • Tas o.i.d. om spullen op te slaan (nylon 'flightbag' is eveneens erg gemakkelijk).
 • Veldfles van minstens 1 liter (kun je in de auto steeds aanvullen)
 • Lakenzak en kussensloop
 • Fleece jack
 • Lichte en luchtige, ruimzittende kleding (denk aan minimaal een lange broek, korte broek en een blouse met lange mouwen)
 • Regenjack
 • Paraplu
 • Zonnehoed of pet
 • Zwemkleding
 • enige EHBO spullen zoals Betadine zalf, een goede pincet, watervaste pleisters, Norit, Immodium, medicijnen, verbandmiddelen, Azaron
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten
 • Insectenwerend middel (bijvoorbeeld van tropenzorg)
 • Zaklamp/hoofdlamp
 • Eventueel een verrekijker
 • Klein handdoekje en badhanddoek
 • Lippencrème met UV-filter

De bagage wordt tussen de steden vervoerd. Vanwege de regelmatige verplaatsingen en beperkte ruimte in de bus en bij sommige accomodaties (homestays, boot, trein) raden we je aan niet te veel mee te nemen. Voor de wandelingen en fietstochten is een kleine dagrugzak gemakkelijk.

24/6/19: Het President Ho Chi Minh Mausoleum en het Monument to Heroic Martyrs in Hanoi zijn gesloten tussen 14 juni en 14 augustus 2019 in verband met jaarlijks onderhoud.

Je reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende gids. Zij kunnen je veel vertellen over het land en regelen de praktische zaken. Natuurlijk zijn ze ook extra enthousiast om dat te doen met kinderen. Zij zijn de sleutelfiguren tijdens jullie reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Met hem kan je per dag het programma doornemen en eventueel enigszins aanpassen. In de diverse steden heb je verschillende gidsen (één in het Noorden, één in Centraal Vietnam en één in het zuiden). Hoi an en Mui Ne zijn vrije dagen en daar is dan ook geen gids aanwezig.

Voor een verblijf in Vietnam hebt u een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig is na afloop van de reis.

N.B. Wij raden u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen op reis en dit apart van uw paspoort goed te bewaren voor noodgevallen (verlies of diefstal).

N.B. Wijziging van deze informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Vietnam (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Voor een verblijf in Vietnam kun je een e-visum aanvragen via de website van de Vietnamese immigratiedienst door het invullen van een aanvraagformulier, en het vooraf betalen van het visum (juli 2018: US$ 25) volgens de instructies op de website.

https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/web/guest/trang-chu-ttdt 

Je krijgt vervolgens een individuele code om op de website te controleren wat de status van de aanvraag is, en voor het afdrukken van de E-visa wanneer deze is verstrekt. De Vietnamese immigratiedienst kan een e-visum afgeven voor een verblijf van maximaal 30 dagen met een single entry (enkele binnenkomst). Voor een langer verblijf of een visum voor multiple entry (meerdere binnenkomsten) dien je de visa aan te vragen bij de Vietnamese ambassades of consulaten. Het e-visum is geldig voor 28 internationale grensovergangen, waaronder de vliegvelden van Hanoi en Ho Chi Minh City. 

De geldigheid van je paspoort dient minimaal 1 maand langer te zijn dan de datum waarop de geldigheid van je visum afloopt, Je paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet je beschikken over een reserveringsbevestiging van de eerste accommodatie en over e-tickets voor de heen- en terugreis.

NB! Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Vietnam (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.

Visum voor reizen Zuid-Vietnam en Cambodja
Het is niet mogelijk op bovenstaande manier een e-visum aan te vragen als je het land verlaat middels een boottocht over de Mekong rivier naar Cambodja (reiscode 117310 Zuid-Vietnam en Cambodja groepsreis en 726005 Zuid-Vietnam en Cambodja individueel)
Daarom bieden we bij deze 2 reizen de service aan dat we een Visa Authorisation Letter (of Invitation Letter) voor je regelen via ons agentschap. Kosten hiervan bedragen in € 16 p.p.(2019). Hiervoor hebben we een paspoortkopie nodig. Je krijgt deze Visa Authorisation Letter dan persoonlijk thuisgestuurd en deze moet je meenemen op reis, tesamen met 2 standaard paspoortfoto's. Het is je eigen verantwoording hieraan te voldoen. Let dus op dat je zonder deze brief geen toegang tot Vietnam hebt! Bij aankomst op het vliegveld van Hoh Chi Minh vul je een formulier in, die je voorziet van de foto die je mee hebt genomen. Je krijgt dan tegen betaling van US$ 25 in contant geld het officiele toeristenvisum (single entry). Indien je wilt dat wij het Visa Authorisation Letter voor je regelen dan geef je dat bij boeking aan. Zoniet, dan gaan wij ervan uit dat je het visum zelf regelt.

Visum voor Cambodja
Indien je een reis naar Vietnam combineert en onderweg de grens met Cambodja overgaat krijg je ter plaatse met een Europees paspoort een Visa On Arrival. Hiervoor moet je paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn, je moet 2 paspoortfoto's bij hebben en je moet US$ 35 contant en gepast betalen in briefgeld (1x 20, 1x 10 en 5x 1).

SNP service visumverplichtingen
SNP biedt een extra service waarmee je je kunt informeren over de visumverplichtingen voor een te ondernemen reis en de mogelijkheid om via VisumCentrale CIBT tegen een gereduceerd tarief een visum aan te vragen.

VisumCentrale CIBT Klik hier voor de visumverplichtingen en het aanvragen van een visum voor Vietnam

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Begin rustig aan en weersta de verleiding om teveel te proeven van het aantrekkelijke eten, totdat uw maag gewend is aan het voedsel. Hierdoor kunnen ongemakken, als 'reizigersdiarree' veroorzaakt door een ander klimaat, de hoogte en vreemd voedsel tot een minimum worden beperkt.

Gezondheidszorg
De gezondheidsvoorzieningen in Vietnam zijn niet te vergelijken met die in de Westerse wereld. Ook komen er ziekten voor die bij ons niet (meer) bestaan.
N.B. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

Medicijnen
Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift, neem dan een medicatielijst en voldoende voorraad vanuit Nederland mee voor de duur van uw verblijf in duidelijk gemerkte verpakkingen.
N.B. Let op mogelijke invoervoorwaarden van uw medicijnen. Dit voorkomt problemen met de douane (zie ook 'medisch paspoort'). Heeft u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen. Denk eraan de (plaatselijke) reisleiding in te lichten over uw medicijngebruik en eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen.

Hygiëne
Met de hygiëne in Vietnam is het niet zo slecht gesteld. Men kookt vrijwel altijd het water, gebruikt in de meer ontwikkelde gebieden ijskasten om voedsel/drank in te bewaren en ook de persoonlijke hygiëne is erg belangrijk. Goede hygiëne is erg belangrijk tijdens uw vakantie. We raden aan uw handen vaak en goed te wassen, zeker na toiletbezoek en voor het eten. Een paar pakjes ‘wetties’ komen op veel momenten goed van pas. Pas op met wat u eet en drinkt. Wees voorzichtig met oa. vlees, salades, ijs, geschild fruit enz. Vegetariërs kunnen voldoende aan hun trekken komen met oa. tofu (tahu), noten en vis. Drink alleen gekookt of met jodium gedesinfecteerd water of gebotteld mineraalwater (ca. € 0,60/l). Wees voorzichtig met onverpakt ijs en ijsblokjes.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, norit, immodium, zakjes ORS tegen uitdroging door diarree, sporttape, rekverband, evenals lippenzalf, zonnebrand, zonnebril, ed.

Praktisch

 • Draagt u een bril, hang deze met een koortje om uw nek, neem een reservebril mee en een kopie van de specificaties van uw bril.
 • Draagt u lenzen, neem dan ook een reservebril (met zonneglazen!) mee. Na verloop van tijd kan het moeilijk worden lenzen zonder stof te dragen of in te doen!
 • Voldoende luchtige kleding (lange broek, lange mouwen!), een hoofddeksel of -doek ter bescherming tegen felle zon.
Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Het KIT geeft lezenswaardige boekjes uit over gezond blijven in het buitenland, oa. ’Hoe blijf ik gezond in de tropen’, ’Grote reizen met kleine kinderen' of 'Gezond op reis met kinderen’. Ze zijn te koop in de betere boekhandels, buitensportzaken en bij het KIT zelf.

Verplicht
Als je binnen 6 dagen UIT een Gelekoorts-gebied Vietnam binnenkomt, is Gelekoorts-vaccinatie verplicht. In Vietnam zelf komt geen Gelekoorts voor.

Aanbevolen
Malaria prophylaxis wordt sterk aanbevolen, zeker wanneer je onderstaande gebieden bezoekt.
Bijzonderheden: Buiktyphusvaccinatie wordt aanbevolen bij een reis in Vietnam van meer dan 2 weken. Laat je informeren over de risico’s op besmetting met mazelen en Japanse Encefalitis.

Malaria en Knokkelkoorts (Dengue)
In Vietnam komt het hele jaar malaria voor, m.u.v. de grote steden, de vallei van de Rode rivier en de kustgebieden van Midden-Vietnam. Op de centrale hoogvlakte beneden 1.500 m hoogte en ten zuiden van 18° NB, de provincies Dak Lak, Gia Lai en Kon Tum, en in de zuidelijke provincies Ca Mau, Bac Lieu en Tay Ninh is een hoog risico op Malaria.
Om risico's zoveel mogelijk uit te sluiten zijn bescherming tegen muggenbeten en goede anti-muggen maatregelen tegen Malaria, Knokkelkoorts en andere door muggen overdraagbare ziekten, extra belangrijk. Voor de bescherming tegen malaria worden anti-malariamiddelen aanbevolen op basis van een persoonlijk medisch advies. Neem bij koorts of griepachtige verschijnselen tijdens of na verblijf in een malariagebied altijd direct contact op met een arts.

Zikavirus (& dengue en chikungunya)
Het zikavirus (& dengue en chikungunya) wordt verspreid door de gelekoortsmug of denguemug. Deze mug komt niet van nature voor in Nederland. Het zikavirus is een virus dat de infectieziekte zikakoorts veroorzaakt die meestal vrij mild verloopt. Maar ongeveer 1 op de 5 mensen die besmet worden met het zikavirus krijgt klachten. De meeste mensen krijgen helemaal geen klachten. Wetenschappelijk is bewezen dat een infectie tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan raden we je aan contact op te nemen met de GGD of je huisarts. Voor meer informatie over het zikavirus verwijzen we je naar het RIVM. Op deze site tref je een link aan naar de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) die regelmatig updates verstrekt van de landen waar het zikavirus voorkomt. 

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij je naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet je je 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied je reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?

Je gaat op reis en hebt vaccinaties nodig, maar je hebt (te) weinig tijd voor het maken van een afspraak of het komt vaak niet uit op een goed moment. Thuisvaccinatie.nl biedt een mooi alternatief door bij bij je thuis langs te komen komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren ze regelmatig tijdens bijeenkomsten. De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk

Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Een westerse vrouw kan zonder problemen alleen door het land reizen. Een van de redenen is dat de vrouw thuis meer te zeggen heeft dan de man, hoewel de man het hoofd is van het gezin.

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

rijst_planten_met_je_voeten_in_het_water.jpg

Vietnam - Met de kids

Een intensieve kennismaking met het echte Azië

Gezinsvakantie langs hotels

Zwaarte
Comfort
Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 9.3 beoordeeld door 377 klanten