Wandelvakantie vanuit twee hotels
Uniek aan deze reis
- Bovenlangs diepste 'caldeira' ter wereld
- De bloemenkloven van het noorden
- Eerste dagen sfeervol verblijf in Palma Romantica
- Wandelen langs vulkanische relicten
Tijdens deze reis verblijven we op twee locaties, van uiteenlopend karakter. We logeren de eerste dagen in het noorden van het eiland in een prima ***-hotel (met binnen- en buiten zwembad), een mooie tuin en een prima restaurant. Hotel la Palma Romántica ligt in het noorden van het eiland, boven het dorpje Barlovento, in een groene, weelderige omgeving. Het comfortabele en sfeervolle hotel heeft goede kamers, alle met een balkon of terras met uitzicht op de oceaan of de bergen. De kamers zijn voorzien van alle comfort. Het hotel beschikt over een grote panorama-serre, een sfeervol restaurant en dito bar, een binnenzwembad met spa en fitness, en een mooie tuin met klein buitenzwembad. Klasse ***, 3 nachten.
In Los Llanos de Aridane verblijven we 4 nachten in een standaard hotel aan het centrale plein van het dorp. De kamers zijn vrij eenvoudig maar hebben elk een eigen badkamer. Het hotel heeft een klein dakterras. Klasse **, 4 nachten.
Noot: tijdens de reizen met start op 29-12-2023 en 9-2-24 verblijven we in Los Llanos de Aridane 4 nachten in een standaard hotel in het centrum van het dorp. De kamers zijn vrij eenvoudig maar hebben elk een eigen badkamer. Het hotel heeft een klein dakterras. Klasse **, 4 nachten.
Tijdens deze reis is het ontbijt en diner inbegrepen. In Los Llanos (of Puerto de Naos) dineren we in restaurants, in Barlovento in het restaurant van het hotel. Voor de lunchinkopen kunt u dagelijks voor de wandeling terecht in een van de winkeltjes van het dorp waar u verblijft. De Canarische keuken is erg lekker; eenpansgerechten ('potajes') bekleden een voorname plaats. Look en saffraan worden vaak gebruikt. Een specialiteit is ‘mojo’, een saus op basis van olijfolie, pepers en look, die vaak geserveerd wordt met kleine aardappelen in de schil (‘papas arrugadas’). Ook liefhebbers van vis, schaal- en schelpdieren zitten op de Canarische Eilanden aan het juiste adres.
Alle benodigde reisinformatie ontvang je ruim 2 weken voor vertrek digitaal in Mijn SNP.
La Palma is een uitgelezen wandeleiland. De wandelingen op deze reis voeren afwisselend over gruizige en dan weer stenige paden. Gemiddeld zijn we per dag zo'n 4 tot 7 uur onderweg, met hoogteverschillen tot 700 m stijgen en 1500 m dalen. Een goede fysieke conditie is vereist, mn vanwege de fikse hoogteverschillen en soms steile stijgingen en dalingen.
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je wél gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag, reserveer dan deze bij boeking (geen extra kosten). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema en je naar en van dezelfde luchthaven reist als de door SNP geboekte vlucht.
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar reis je op eigen gelegenheid dan ontmoet je je reisgezelschap op het vliegveld van Sta Cruz de la Palma, of in de eerste accommodatie in Barlovento.
De transfer van het vliegveld naar de eerste accommodatie (en van de laatste accommodatie naar het vliegveld) is dan niet voor je geregeld. Wil je hier wél gebruik van maken, dan dien je deze service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.
Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan vlieg je met Transavia naar Santa Cruz de la Palma v.v.
Vluchtschema - vertrek 17 mei en 18 oktober 2024
HV5641 Amsterdam - Santa Cruz La Palma vertrek om 14.35 aankomst 18.20 uur
HV5642 Santa Cruz La Palma - Amsterdam vertrek om 19.10 aankomst 00.35 uur
Vluchtschema - vertrek 20 december 2024 en 21 februari 2025
HV5641 Amsterdam - Santa Cruz La Palma vertrek om 06.00 aankomst 09.45 uur
HV5642 Santa Cruz La Palma - Amsterdam vertrek om 10.35 aankomst 16.15 uur
Dit vluchtschema biedt een indicatie en kan nog wijzigen. Je definitieve vluchtschema ontvang je kort voor vertrek.
Bij onze groepsvluchten is ruimbagage inbegrepen.
Bij vertrek vanaf 1-11-24 geldt het volgende: voor vluchten met Transavia is standaard 20kg ruimbagage inbegrepen. Cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) is niet meer standaard inbegrepen, dit kan je eventueel zelf bijboeken vanaf 18 dagen voor vertrek. Het meenemen van (kleinere) handbagage (voorheen accessoire) blijft gratis. Dit betekent dat een laptoptas, kleine rugtas of handtas (max. 40 x 30 x 20 cm) altijd gratis mee mag in de cabine.
In het voor- en najaar zijn de temperaturen op La Palma zeer aangenaam en is er een kleine neerslagkans. In mei liggen de maximum temperaturen rond de 22 graden. Eind oktober, begin november rond de 20 graden. De zomers op La Palma zijn zonovergoten en warm. Toch wordt het er ’s zomers dankzij de ligging op de oceaan niet extreem heet. Niet voor niets luidt een van de bijnamen van la Palma het ‘Eiland van het Eeuwige Voorjaar’. De dagtemperatuur ligt gemiddeld rond ca 25 tot 28ºC. De meeste wandelingen vinden echter op grotere hoogte plaats, waar de wind voor verkoeling zorgt, of in de beschutting van de nevelwouden aan de noordzijde van het eiland. Met name tijdens de wandelingen op dag 2, 5 en 7 zal de warmte wel een rol spelen, deze wandelingen zijn echter wat korter, zodat we op tijd kunnen beginnen en een lange siësta kunnen we houden om de warmste uren van de dag te vermijden. De avonden zijn ’s zomers heerlijk zacht op La Palma. Op La Palma valt de meeste neerslag op de weelderig begroeide flanken van de noordkust. Dit gebeurt in de vorm van plotseling opkomende mist en korte buien. Deze bewolking is te verklaren door de Noordwestpassaat die over het eiland waait. In de zomer regent het zelfs aan de noordkant van het eiland echter zelden.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar La Palma ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
Aangezien het merendeel van de kosten bij de reissom is inbegrepen, hoeft u maar op weinig extra uitgaven te rekenen. Tijdens de reis krijgt u voldoende gelegenheid om te pinnen. Rekent u voor de gehele reis op ca. € 100,- voor uw persoonlijke uitgaven.
Ter plaatse maken we diverse malen gebruik van een taxibusje of landrovers voor de transfer naar en van de wandelingen en tussen de accommodaties.
Maak je geen gebruik van de door ons aangeboden heen- en terugreis, maar wil je op dag 1 na aankomst op het vliegveld wél van de transfer met onze bus gebruik maken, dan dien je dit als extra service bij te boeken (zie onder ‘Extra’s’). Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op het groepsvluchtschema.
Wij raden u aan om uitgerust en in goede conditie aan uw reis te beginnen. Het wandelplezier is dan veel groter. Eventueel kunt u in de weken voorafgaand aan de reis een paar stevige wandelingen maken. Het is belangrijk dat uw schoenen goed ingelopen zijn, anders zijn blaren onvermijdelijk.
Terwijl u wandelt wordt uw bagage voor u vervoerd. U loopt met een kleine dagrugzak waarin plaats moet zijn voor een of meerdere (grote) veldflessen, een lunchpakket, een warm kledingstuk, regenkleding, en eventueel een verrekijker of fototoestel.
6-8-24: Bij vertrek vanaf 1-11-24 geldt het volgende: voor vluchten met Transavia is standaard 20kg ruimbagage inbegrepen. Cabinebagage (max. 55 x 35 x 25 cm) is niet meer standaard inbegrepen, dit kan je eventueel zelf bijboeken vanaf 18 dagen voor vertrek. Het meenemen van (kleinere) handbagage (voorheen accessoire) blijft gratis. Dit betekent dat een laptoptas, kleine rugtas of handtas (max. 40 x 30 x 20 cm) altijd gratis mee mag in de cabine.
Deze reis wordt begeleid door een ervaren SNP-reisleider. Onze reisleiders zijn Nederlandse of Nederlandssprekende biologen, geologen, geografen of anderszins deskundigen. Zij delen behalve hun liefde voor de natuur, ook graag hun enthousiasme voor wandelen. SNP-reisleiders zijn de ‘sleutelfiguren’ tijdens je reis en doen er alles aan om het reisplezier zo groot mogelijk te maken. Al onze reisleiders hebben een uitgebreid, door professionals uitgevoerd programma bij SNP-Opleidingen gevolgd, waar ze getraind worden in o.a. oriëntatie, veiligheid, Basic Life Support en waarbij respect voor natuur, cultuur en milieu natuurlijk aan de orde komen. Maak kennis met de reisleiders.
Ga je binnenkort op reis naar Spanje bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/spanje. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.
Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/spanje/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.
Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!
Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let daarbij op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.
Gezondheidszorg
Zorg dat je niet vertrekt zonder een goede ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, o.a. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed. Check voor verdere informatie de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.
European Health Insurance Card (EHIC)
Spaanse ziekenhuizen vragen naar het zogenaamde EHIC (European Health Insurance Card ). Deze kaart heeft de volgende voordelen:
Er zijn drie soorten politie in Spanje. De Guardia Civil (letterlijk: Burgerwacht) controleert voornamelijk het platteland en deelt bonnen uit bij verkeersovertredingen. De Policía Nacional (Rijkspolitie) opereert in grotere plaatsen, maar is in sommige streken vervangen door een regionaal korps: de Ertzaintza in het Baskenland en door de Mossos d’Esquadra in Catalonië. De Policía Local, ook Policía Municipal of Guardia Urbana (Gemeentepolitie) genoemd, is een onafhankelijk plaatselijk korps en heeft een afdeling voor verkeerscontroles. Deze drie diensten verwijzen u alle naar de juiste autoriteit als er iets gebeurt waarbij u politiehulp nodig hebt.
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.