Slovenië - Langs boerenhoeves, 10 dagen Dwars door het land

« Terug naar overzicht
Privéreis - Family specials

Actieve rondreis met (huur)auto langs 3 boerenhoeves

Verspreid over het groene platteland van Slovenië liggen grote boerenhoeves die vaak al vele generaties in handen van één familie zijn. Met eigen auto maak je met je gezin een tocht dwars door het land, waarbij je op drie van van deze bijzondere hoeves overnacht. Een aantal activiteiten zijn inbegrepen, zoals een ochtend klimmen en raften. Daarnaast heb je alle tijd om in de omgeving te wandelen, zwemmen, varen of een leuke stad te bezoeken.

Uniek aan deze reis

 • Bezoek drie schitterende regio's
 • Eindeloos veilig buitenspelen
 • Overnachten op fraai gelegen boerenhoeves
 • Raften en klimmen inbegrepen
 • Te verlengen met overnachting in berghut
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Video | Invitation to Slovenia: Feel Slovenia

Bekijk op YouTube een mooie impressievideo van het veelzijdige Slovenië.

Blog - Slovenië

Stel je eens voor; tien dagen lang quality time met het hele gezin in een prachtige omgeving. Dan denk je misschien niet direct aan Slovenië. Geheel onterecht! Lees verder...


Family special alle leeftijden

Dag tot dag

Slovenië - Dwars door het land

Slovenië is een dunbevolkt land, ingeklemd tussen Oostenrijk, Italië en Kroatië. Je vindt er vriendelijke inwoners, een goed klimaat, en een interessante geschiedenis waarin de Joegoslavische en Habsburgse cultuur elkaar overlappen. Slovenië heeft per inwoner meer ongerepte en afwisselende natuur dan de andere Europese landen en in de uitgestrekte bergen en  bossen komt dan ook veel  wild voor. Deze gezinsvakantie begint in een onbekend deel van Slovenië, een oase van rust en zuivere lucht, omringd door de prachtige bergen van de Kamniske i Savinjske Alpe. Daarna rij je langs de leuke hoofdstad Ljubljana, die een bezoek zeker waard is, naar het Karstgebied, bekend van zijn spannende grotten. Via de turkooizen Soca rivier en de wonderschone Vrsic pas bereik je tenslotte Bohinj, met het enorme meer, tegen een achtergrond van de lichtgrijze toppen van de Julische Alpen. Je overnacht op fraai gelegen boerenhoeves, met een overmaat aan ruimte en rust.

Dag 1

Aankomst in het grensgebergte van Slovenië en Oostenrijk, waar je de komende dagen te gast bent in een op 700m hoogte gelegen boerenhoeve.
Tijd om de omgeving en het erf te verkennen.

Overnachting in

Robanov Kot

Dag 2

De top van de Raduha (2062m) zie je al vanuit het verblijf liggen, maar door de enorme rotswand lijkt Raduha een onneembare vesting. Je rijdt via kleine weggetjes in een dik uur naar 1400m hoogte en begint daar te wandelen. Al meteen heb je een enorm uitzicht. Eerst kom je langs de Snezna ijsgrot die een bezoek zeker waard is (maar onregelmatige openingstijden heeft). Dan begint een pittige klim over bloemrijke bergweides, door bos met wilde frambozen en struikdennen. Op de mooie platte top van de Raduha kun je heerlijk in het gras van het uitzicht genieten. Met goede ogen zie je de boerderij in de diepte. In de afdaling kom je langs een berghut met mooi terras om wat lekkers te eten of drinken.  Wandeling ca. 7 km, 630 m stijgen en dalen, 4 uur lopen.
Is het minder mooi weer, dan kan je er ook voor kiezen om vanuit je onderkomen de ongerepte vallei in te lopen naar een mooie almweide tussen de hoge bergtoppen.

Overnachting in

Robanov Kot

Dag 3

Na een mooie rit van ca. 25 km kom je in Logarska Dolina, een van de mooiste dalen van Slovenië.'s Ochtends ga je bij een rotswand klimmen. Je wordt vastgemaakt aan een touw, zodat je niet kan vallen, en leert van de instructeur over de steile rots omhoog te klauteren.
Dan rij je naar een gezellige uitspanning voor de lunch en maakt een afwisselende wandeling naar de Rinka Waterval en/of de Klemenca Hut (1200m), waarbij je een stukje door een donkere grot loopt. Zaklamp mee! 7,5 km, 500 m stijgen en dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Robanov Kot

Dag 4

Vandaag verhuis je naar de volgende boerderij, gelegen in groens heuvelland, ten zuiden van de Julische Alpen. Na een uur rijden ben je bij Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, met een gezellig centrum aan de oever van de rivier. Je kan omhoog lopen naar het kasteel op de heuvel. Na nog een uurtje rijden kom je bij Rakov Skocjan...hier wandel je door een dal vol grotten, rotsbogen en een steeds weer verdwijnende rivier (6 km, 125 m stijgen en dalen, 2,5 uur lopen). Het is dan nog een uur rijden naar de boerderij bij Cerkno, waar een uitnodigend zwembad wacht.

Overnachting in

nabij Cerkno

Dag 5

Vandaag kan je vanaf de boerderij een rondwandeling (ca. 5 km, 200 m stijgen en dalen, 2 uur lopen) langs de rivier de Idrijca maken, met leuke uitzichtpunten en plekken om te zwemmen. Dit kan je combineren met een tweede wandeling (ca. 4 km) die het Sloveense heuvelland ingaat, waarbij je vaak kleurig beschilderde bijenkasten tegenkomt, een specialiteit van het land, dat veel honing produceert. Daarna lonkt het zwembad....

Overnachting in

nabij Cerkno

Dag 6

Deze middag ga je op de helderblauwe Soca rivier raften (45 km rijden). Startplaats is het Italiaans aandoende plaatsje Kobarid (de grens is niet ver). In de Eerste Wereldoorlog is hier zwaar gevochten, er zijn monumenten en een museum. Eventueel kan je hier een korte wandeling maken en/of gaan zwemmen in de bekende Nadiza rivier, met relatief warm en helder water. 
Het raften wordt professioneel begeleid en is een spetterend feest. Je rijdt dezelfde weg terug.

Overnachting in

nabij Cerkno

Dag 7

Je kan op verschillende manieren naar Bohinj. De mooiste, maar lange route (175 km), gaat langs Kobarid, Bovec, over de spectaculair mooie Vrsic Pas, naar de noordzijde van de Julische Alpen. Langs skidorp Kranjska Gora, door het hele mooie Radovna dal, over de Pokljuka hoogvlakte. De meest bijzondere route (en de minste kilometers rijden) is met de autotrein van Most na Soci door de tunnel naar Bohinjska Bistrica, een leuke ervaring. Dan heb je ook nog tijd om vanuit Stara Fuzina naar de top van de Rudnica te wandelen (7,5 km, 440 m stijgen en dalen, 3 uur lopen).
Je overnacht bij een stil dorpje, gelegen tussen de meren van Bled en Bohinj, aan de voet van de Julische Alpen.

Overnachting in

Gorjuse, Bohinj

Dag 8

Je kan vandaag, vanaf het dorpje Stara Fuzina, een wandeling maken door de Mostnica kloof, waar een heldere beek zich diep heeft ingesneden in een supersmalle kloof (max 14 km, met 675 m stijgen en dalen, 6 uur lopen). Maar je kan ook korter lopen en na afloop een duik in het meer nemen.
Een andere beschreven wandeling gaat naar een schitterend alm dorp, met mooi uitzicht over de Julische Alpen (max. 15,5 km, 440 m stijgen en 860 m dalen, 6 uur lopen)
Ook is er in de buurt een ranch waar je heerlijk kunt paardrijden.

Overnachting in

Gorjuse, Bohinj

Dag 9

Op de laatste dag van deze mooie reis door Slovenië kan je met de gondelbaan omhoog naar het Vogel restaurant op 1540m hoogte. Hier heb je uitzicht op alle toppen van de Julische alpen, waaronder de legendarische Triglav, met 2863m de hoogste top van Slovenië en vroeger van Joegoslavië. Onder je het uitgestrekte meer van Bohinj. Door het ruige berglandschap maak je een wandeling richting de bergtop Vogel. Wandeling max. 13 km, 370 m stijgen en 1360 m dalen.
Na de wandeling tijd om bijvoorbeeld te gaan kajakken op het meer, of raften op de rivier, of naar het klauterpark in het bos.... er is genoeg te doen.

NB. Wil je de op dag 10 beschreven verlenging, met overnachting in de berghut, doen, dan begint morgen de wandeling ook bij het Vogel restaurant en overlapt deels. Dan kan je vandaag beter een van de wandelingen van gister lopen.

Overnachting in

Gorjuse, Bohinj

Dag 10

Einde van het arrangement.

Je kan deze vakantie verlengen met een overnachting in Dom na Komni, een uit de kluiten gewassen berghut, hoog boven het meer van Bohinj, midden in de Julische Alpen.
Je stopt wat spullen in je rugzak, neemt de Gondelbaan naar Vogel en begint aan een panoramische wandeling (11 km, 600 m stijgen en 620 m dalen, 5 uur), grotendeels boven de boomgrens, over een pas van bijna 1800m hoogte, naar de berghut op een uitgestrekt karstplateau. Hier overnacht je op stapelbedden (meestal in een kamer met alleen je gezin).
Op dag 11 daal je af via de bekende Savica Waterval naar het meer van Bohinj en je auto die bij de Gondelbaan geparkeerd staat (10,5 km lopen, 80 m stijgen en 1050 m dalen).
Een overnachting in Dom na Komni is inclusief avondeten, douchemuntje, ontbijt en lunchpakket.
Je neemt wat extra kleding, een handdoek. lakenzak, kussensloop en toiletspullen mee.

Overnachting in

optioneel Dom na Komni - Dom na Komni

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht op 3 verschillende boerenhoeves. Zolang de voorraad strekt reserveren we familiekamers/appartement met 2 slaapvertrekken en een badkamer. 
De eerste twee overnachtingsplekken hebben, naast de ontvangst van gasten, nog een echt boerenbedrijf. Ze zijn alle 3 rustig gelegen in het groen, op een groot erf, met stallen, weide en boomgaard, waar het onbeperkt spelen is. De boerderij bij Cerkno heeft een zwembad. 
NB. De boerderij bij Cerkno heeft onlangs enkele grote kamers met balkon bijgebouwd. Helaas zijn die slechts bij uitzondering te reserveren voor een verblijf korter dan een week en bovendien prijzig. Je verblijft daarom in de kamers in het oude gedeelte van de boerderij, zonder balkon.

Over de maaltijden

Bij de eerste 2 verblijven worden ontbijt en avondmaaltijd verzorgd, veelal met ingrediënten van eigen land of uit de buurt.
Bij de derde overnachtingsplek overnacht je in een appartement met keukentje. Hier zorg je zelf voor alle maaltijden. Als je niet zelf wilt koken, kan je in de accommodatie ontbijten en op een aantal dagen in de week 's avonds eten (alles in overleg en ter plekke te betalen).

Inbegrepen

 • 9 overnachtingen
 • 6x ontbijt en diner
 • ochtend rotsklimmen Logarska Dolina
 • Bohinj-kaart
 • Raften op Soca rivier
 • toeristenbelasting
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • overige excursies
 • eventuele huurauto
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Als je ten volle wilt genieten van het programma dien je een avontuurlijke instelling te hebben. Je gaat klimmen, raften, grotten bezoeken, zwemmen, varen en wandelen over bergpaadjes.
Het programma bij het rotsklimmen en raften wordt uiteraard aangepast aan wat de kinderen aan kunnen. De allerkleinsten kunnen niet meedoen aan rotsklimmen en raften. Hiervoor geldt een korting.

Met de Bohinj pas heb je onder andere gratis toegang tot watervallen Savica en Mostnica, gratis boottocht op Bohinj-meer, gratis toegang tot alle musea in Bohinj, gratis gebruik van lokale bussen, gratis parkeren en korting op de Vogel gondelbaan. De pas is 3 dagen geldig.

Extra dagen

Je kunt in het voor- en naseizoen bij elke overnachtingsplek extra nachten reserveren (in Juli en Augustus niet). Er is genoeg te doen in de omgeving, met name in Bohinj.

Aan het eind kan je de vakantie verlengen met een schitterende wandeling bovenlangs het meer van Bohinj, inclusief overnachting in een bergpension.
Lees hierover meer op dag 10.

Wil je in Ljubljana overnachten dan kan dat uiteraard ook. Het handigst is dit tussen de 1e en 2e boerderij, maar dit kan alleen in het voor- en naseizoen. In Juli en Augustus kan de overnachting in Ljubljana alleen vóór of na de 3 boerderijen gepland worden.

Speciale verzekering

Het is raadzaam je extra te verzekeren voor het raften en klimmen.
Kies je voor een reisverzekering via SNP, dan zijn alle activiteiten tijdens deze reis verzekerd.
Klik hier voor meer informatie over deze verzekering. 

Extra's

Verlengingshotels

Dom na Komni

Dom na Komni is een grote berghut op 1520m hoogte boven het meer van Bohinj. Door zijn omvang is er meer comfort dan in kleinere berghutten. Er zijn bv. douches en er wordt goed gekookt. Daarnaast is het uitzicht onovertroffen.
Je overnacht in een kamer met stapelbedden (meestal een kamer voor alleen je eigen gezelschap), Sanitair is op de gang.
Een overnachting hier is inclusief avondeten, douchemuntje, ontbijt en lunchpakket. Je neemt alleen wat extra kleding, lakenzak, kussensloop, handdoek en toiletspullen mee.

Vila Teslova (Ljubljana)

Vila Teslova ligt in een rustige buitenwijk van Ljubljana en is gehuisvest in een oud ambassade gebouw. 
De kamers zijn modern, fris en licht ingericht. Er is een goed ontbijt, een tuin en parkeerplek. Daarnaast kan je er fietsen huren.
Via een leuke wandeling langs een beek en de rivier, ben je in ca. 15 min in het historisch centrum van de stad.

Aanvullende opties

Korting Rotsklimmen

Voor kinderen t/m 5 jaar oud wordt het klimmen en raften niet aangeboden. De korting hiervoor wordt verwerkt in de uiteindelijke reissom.

Wil iemand van 6 jaar en ouder niet meedoen met het klimmen, dan kan je dit aanklikken en krijg je korting op de reissom.

Korting Raft excursie

Voor kinderen t/m 5 jaar oud wordt het klimmen en raften niet aangeboden. De korting hiervoor wordt verwerkt in de uiteindelijke reissom.

Wil iemand van 6 jaar en ouder niet meedoen met raften, dan kan je dit aanklikken en krijg je korting op de reissom.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Slovenië is ca. 1200 km. Tijdens het arrangement rijd je met eigen auto van de ene overnachtingsplek naar de andere. Bij de 1e accommodatie kan een e-auto aan gewone stekker laden, of in Solcava op 10 min rijden aan laadpaal. De andere 2 overnachtingsplekken hebben een eigen laadpaal.

Trein informatie

Wil je met de trein naar Slovenië en daar een auto huren, dan raden we aan om met de trein naar Oostenrijk te gaan, bv. Salzburg en daar een auto te huren.
Salzburg is met de trein namelijk goed te bereiken in één dag (of met nachttrein) en dan kan je een logisch rondje rijden.

Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden aan om de treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ljubljana.
Het is ook mogelijk naar een vliegveld in noordoost Italië (bv. Treviso, Venetië, Triest) of Istrië in Kroatië (Pula) te vliegen.
Vanaf de luchthaven ga je verder met een huurauto.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Autohuur optioneel

Huurauto nodig?
Boek deze tegelijk met uw vlucht. Wij bieden u via onze partner Sunny Cars scherpe prijzen.

klik hiervoor een overzicht van alle mogelijkheden, prijzen en aanbiedingen.
NB: U heeft een creditcard op naam van de bestuurder als borg nodig.

Voor boeking van een huurauto op de Sunny Cars site gelden de algemene voorwaarden van Sunny Cars. Klik hier om deze te lezen.

 

Je kunt dit arrangement starten van begin mei tot eind september. Het voorjaar is schitterend in Slovenië vanwege de bloemenpracht, de herfst vanwege de fraaie herfstkleuren in de bossen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Slovenië ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per vliegtuig of per auto reist.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Ga je binnenkort op reis naar Slovenië bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/slovenie. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/slovenie/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.

Gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Slovenië ligt op Europees niveau. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodium, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.

N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Kamkinske Alp

Slovenië - Langs boerenhoeves

Dwars door het land

Actieve rondreis met (huur)auto langs 3 boerenhoeves

Zwaarte
Comfort
Family specials
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.