Portugal - Azoren, São Miguel, 8 dagen Wandelen in een vulkanisch paradijs

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie vanuit hotels

Op het grootste eiland van de archipel, São Miguel, maak je kennis met de uitbundige subtropische Azoreaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. Je maakt wandelingen langs de kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo en de stoombronnetjes van Furnas.
Je overnacht in fijne onderkomens waarbij je kunt kiezen tussen bijzondere sfeer en luxe of gewoon goed basiscomfort. Eerst verblijf je in de gezellige hoofdplaats Ponta Delgada en de laatste dagen in een weelderig groen kuuroord met warme bronnen of direct aan de oceaan.

Uniek aan deze reis

 • Bijdrage aan natuurbescherming
 • Groen vulkanisch eiland
 • Sfeervolle overnachtingsplekken
 • Wandelen langs kliffen en kratermeren
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Vlog - Naar de Azoren met SNP Natuurreizen

Ben je benieuwd naar een impressie van de Azoren? Wandel mee langs kratermeren en stroombronnetjes en door wijngaarden op de flanken van de vulkaan Pico. Kijk snel op YouTube.

Blog - De Azoren, een schatkamer midden op zee

Het is dé verrassing tijdens de walvisexcursie: een klein, doorzichtig ballonnetje dat drijft op de golven. Het lijkt op een kwal, maar het is net wat anders. Hoe dan ook, de meterslange tentakels zijn giftig. Lees verder...

Dag tot dag

Portugal - Azoren, São Miguel

De Azoren, een welhaast vergeten eilandengroep midden in de Atlantische Oceaan, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Op het grootste eiland van de archipel, São Miguel, maak je kennis met de uitbundige subtropische Azoreaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. De enorme 'caldeira' Sete Cidades, steile basaltkliffen, het kratermeer Lagoa de Fogo en de stoombronnen van Furnas, herinneren aan een recent vulkanisch verleden. Nu is het landschap rustig en wandel je over eeuwenoude ezelpaden naar verborgen vissersplaatsjes. Je komt langs altijd groene weilanden, en dringt diep door in de subtropische 'jungle' van Azoreaanse boomheide en boomvarens met hier en daar een idyllische waterval.

Vanuit het gezellige Ponta Delgada en het kuuroord Furnas, omgeven door een prachtige botanische tuin, verken je het eiland. In de plaatselijke restaurantjes kun je proeven van de unieke Azoreaanse keuken en in het dorpscafé maak je kennis met de ’tranquilidade’ - vriendelijkheid - van de boeren en vissers.

Dag 1

Na aankomst op het vliegveld van Ponta Delgada word je naar de eerste accommodatie gebracht, in het leuke centrum van de hoofdstad Ponta Delgada of net daarbuiten. Als je op tijd arriveert, kun je nog een korte stadswandeling maken langs (één van) de fraaie subtropische parken, een charmant pleintje of de boulevard en haven.

Overnachting in

Ponta Delgada

Dag 2

Per taxi word je naar de heuvels in het binnenland gebracht nabij Lagoa. Vanaf een klein gehucht wandel je met uitzicht op kust en Ponta Delgada in de verte enkele weelderige kloofdalen in. Hier waan je je in de jungle, met overgroeide oude viaducten, enkele korte tunneltjes en als keerpunt van de tocht de bijzondere waterval Janela do Inferno. Met recht is dit de 'Ruta del Agua', de waterroute.
Deze eerste wandeling is niet heel lang, zodat er na terugkeer in Ponta Delgada nog tijd overblijft voor een bezoek aan de mooie botanische parken, als je daar gisteren nog niet aan toe gekomen bent.

Wandeling: 9 km, 250 m stijgen en dalen, ongeveer 3 uur lopen.

Overnachting in

Ponta Delgada

Dag 3

Na het ontbijt word je naar het begin van de wandeling gebracht. Je wandelt bovenlangs de begroeide rand van de 'caldeira' Sete Cidades. Onderweg heb je aan de ene kant uitzicht over de oceaan en aan de andere kant over de brede krater, met op de bodem het Blauwe en het Groene Meer. In deze diepte, die is ontstaan toen een enorme vulkaan is geëxplodeerd, eindigt de wandeling in het dorp Sete Cidades, aan de oever van het Lagoa Azul. Hier word je opgehaald door de taxi. Op de route naar Sete Cidades is onderweg nog een mooi oud viaduct te zien.

Wandelduur 12 km, 120 m stijgen, 580 m dalen, ongeveer 4 uur lopen.

Overnachting in

Ponta Delgada

Dag 4

Na een transfer wacht je een een prachtige, maar stevige klim over kleine paadjes en langs irrigatiekanaaltjes. Je loopt van de kust naar het op zeshonderd meter hoogte gelegen Lago do Fogo, het meest ongerepte kratermeer van de Azoren. Na het uitzicht over het meer kun je tot de oevers ervan afdalen, een prachtige zwem- en picknickplek. 

Na een korte klim de krater uit, volgt een lange afdaling door een groene vallei tot je uiteindelijk weer de kust bereikt, waar je eventueel een duik in zee kunt nemen. Hier word je opgehaald en naar de volgende verblijfplaats gebracht.

De komende dagen verblijf je in de vallei van Furnas, waar het vulkanische verleden van de Azoren nog volop tastbaar is, of aan de kust ten zuiden van Furnas in Povoação.

Wandeling: 13 km, 510 m stijgen, 700 m dalen, ongeveer 5 uur lopen.

Overnachting in

Furnas of Povoação - Terra Nostra - SNP Selectie

Dag 5

Vandaag heb je volop de gelegenheid om de vulkanische verschijnselen rond Furnas te bekijken. Op verschillende punten langs de wandeling rond het Lago de Furnas zie je de stoombronnen, pruttelpoeltjes en de gaten in de grond waarin de lokale bevolking de maaltijden kookt. Aan de zuidkant van het meer ligt het moderne informatiecentrum, gewijd aan het herstel van de natuurlijke vegetatie (entree inbegrepen, van half september tot half mei op maandag gesloten).

Ongetwijfeld zul je vanavond in de lokale restaurants de 'Cozido nas Caldeira' op het menu zien staan, gerechten die in deze kookputjes zijn bereid.

Wandeling: 11 km, 150 m stijgen en dalen, ongeveer 4 uur lopen.

Overnachting in

Furnas of Povoação

Dag 6

Je wordt van Furnas naar een plek boven de zuidkust gebracht voor een niet zo lange, maar wel erg mooie wandeling. Door een groene vallei, soms wat glibberig, daal je door spectaculaire vegetatie af via twee watervallen. Vanaf de laatste, Salto do Prego, kun je langs het prachtig gelegen en deels verlaten oude dorpje Sanguinho in de vallei lopen, met mooie uitzichten op de kust met het dorp Faial da Terra, onderaan imposante kliffen aan zee. Zeker bij nat weer is het aan te raden een makkelijker rondwandelvariant vanuit Faial da Terra te doen. In de middag komt de taxi je ophalen.

Wandeling: 8 km, 80 m stijgen, 430 m dalen, 3 uur lopen. Bij de rondwandeling wat meer stijgen, maar minder dalen.

Overnachting in

Furnas of Povoação

Dag 7

Je wordt weggebracht naar Lomba do Cavaleiro aan de zuidkust van het eiland en wandelt langs de kust, met zijn bamboebossen door het dal van Agrião, naar het vissersdorp en badplaatsje Ribeira Quente. Voor de laatste maal kun je genieten van de uitbundige begroeiing van de Azoren. Het is leuk om wat rond te kijken in dit plaatsje. De wandeling is kort en in de middag kun je uitgebreid de tijd nemen voor de heetwaterbronnen in Furnas en het prachtige Terra Nostra park, met natuurlijk verwarmde badvijver en 'jacuzis'. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een relaxte middag op het 'verwarmde' strand van Ribeira Quente.

Een optionele mogelijkheid is om te wandelen bij de enige theeplantages in Europa, bij Cha Gorreana. Daar zijn twee korte wandelroutes, je kunt er de theefabriek bezichtigen en afsluitend (gratis) thee drinken in het café- gedeelte.

Wandeling naar Ribeira Quente: deels steil, smal en soms glad kustpad: 5 km, 110 m stijgen, 350 m dalen, ongeveer 2,5 uur lopen.
Wandelingen bij Cha Gorreana: makkelijke routes, 3,5 resp. 1,5 km, of zover je wilt. Tot ca. 150 m stijgen en dalen. 

Overnachting in

Furnas of Povoação

Dag 8

Einde van het arrangement. Je wordt naar het vliegveld (of bij verlenging: hotel in Ponta Delgada) gebracht.

Als je een extra dag hebt bijgeboekt in Furnas, kun je twee korte, zeer verschillende wandelingen maken (elk ongeveer 7 kilometer).

De eerste gaat op en neer naar de top van de Pico da Vara, met 1103 meter de hoogste berg van het eiland. De tweede voert langs de noordkust van São Miguel, naar het mooiste strand van het eiland. Hiervoor dien je de taxiritten zelf te betalen (reken op een paar tientjes).

Ook een bezoek aan de theeplantages van Cha Goreana, met een korte rondwandeling, of een bezoekje aan de warme watervallen van Caldeira Velha, zijn een leuk alternatief.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in met zorg uitgekozen kleinschalige en sfeervolle accommodaties met een prima comfort. Je kunt in Furnas kiezen uit twee comfortniveaus: comfort of SNP Selectie.

In of net buiten Ponta Delgada, de charmante eilandhoofdstad, verblijf je de eerste 3 dagen.
* Comfort:
Je verblijft in het centrum van Ponta Delgada in een goed 3* hotel. Restaurantjes of de boulevard en haven zijn op loopafstand, alsmede de fraaie subtropische parken en andere bezienswaardigheden. De hotels zijn rustig gelegen en serveren een prima ontbijtbuffet. De kamers zijn modern met een goede badkamer en meestal ook een terrasje of balkon.

* SNP Selectie:
Aan een klein groen pleintje net buiten het centrum ligt het in Art Deco stijl ingerichte Hotel Talisman (4*). Dit leuke boutiquehotel heeft een daktuin met zwembad en een sfeervolle ontbijtruimte. Uiteraard zijn er prima kamers met goede bedden.
Een verdere upgrade (ook qua prijs en alleen op aanvraag) bevindt zich tussen 3 ha weelderige tuinen van de oude boerderij 'Senhora da Rosa', waar ooit sinaasappels werden geoogst een klein stukje buiten Ponta Delgada. De oude boerderij is gerestaureerd om de geschiedenis van deze prachtige plek te laten zien. Je verblijft in een nieuwe vleugel, geïnspireerd op oude 'cafuões' (graanhuisjes) van de boerderij, ingericht met zowel moderne als klassieke elementen. Er is een mooi buitenzwembad, een spa,  of gewoon op het terras genieten van de prachtige ligging tussen bergen en zee.

In Furnas of Povoação , meer in het oosten, verblijf je de laatste 4 nachten.
* Comfort:
Ons standaard verblijf is aan zee, op ca. 12 km vanaf kuuroord Furnas in het charmante dorpje Povoação, in een prima hotel aan zee. De lounge en ontbijtruimte hebben een creatieve inrichting en de moderne kamers zijn ruim en bieden meestal met zicht op zee.

* SNP Selectie:
Als je hiervoor kiest overnacht je naast het Botanische Park en het beroemde thermaalbad van Furnas, waar je als gast van het hotel ook na de officiële sluitingstijd toegang hebt. Het luxe en stijlvolle hotel Terra Nostra; het meest prestigieuze hotel van Sao Miguel en een begrip op zich. In dit Art Deco hotel is nog het een en ander terug te vinden van de charme uit de eerste helft van de 20e eeuw, toen de eerste en enige accommodatie in Furnas. Tegenwoordig is het prachtig gerenoveerd en er is een fraaie moderne vleugel aangebouwd. Wie op stand wil verblijven is hier aan het goede adres.

Over de maaltijden

Alle overnachtingen zijn inclusief een prima ontbijt. In de hotels van 'SNP selectie' kun je uitstekend dineren, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen een restaurantje te zoeken. Zowel in Ponta Delgada als Furnas of Povoação is er daarbij de nodige keuze. In Furnas moet je zeker de karakteristieke, in hete vulkanische aarde bereide, stoofpotmaaltijd "cozido" proberen). In elke verblijfplaats vind je  winkels waar je lunchinkopen kunt doen.

Duurzaamheid

Op de Azoren is veel van de oorspronkelijke vegetatie vervangen door weides voor veeteelt. Op bepaalde plaatsen heeft dit geleid tot problemen, met name in de kraters waar het regenwater (met alle uitgespoelde meststoffen) zich in het kratermeer verzamelt. De meststoffen zorgen voor overdadige algengroei, waardoor een groot deel van het waterleven sterft. Rond Furnas probeert men het vee uit de krater te houden en is begonnen de oorspronkelijke vegetatie te herstellen. Het project heeft een Portugese prijs voor landschapsbehoud gewonnen. Inbegrepen in de reissom is een bijdrage van € 7,50 voor herstel van de natuurlijke vegetatie rond het meer van Furnas. Op dag 5 bezoekt u tijdens de wandeling het centrum waar alles over dit project wordt uitgelegd.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer op dag 4
 • taxitransfers op dag 2,3,4,6 en 7
 • dag 1: transfer vanaf het vliegveld naar eerste accommodatie
 • dag 8: transfer van de laatste accommodatie naar vliegveld of hotel in Ponta Delgada
 • bijdrage aan herstel van de natuur rond het Meer van Furnas
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lunches
 • diners
 • eventuele overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Over de activiteiten

Tijdens dit arrangement maak je geen echt zware of lange wandelingen, maar de paden en het terrein zijn soms ruig en steil. Je wandelt afwisselend over goed begaanbare onverharde wegen en kleinere paden door bos en struikgewas. Af en toe is een stuk verharde weg onvermijdelijk. De meeste wandelingen gaan meer heuvelafwaarts dan omhoog. Slecht weer, zoals mist, regen of wind, kunnen de wandelingen aanmerkelijk zwaarder maken (gladde paden). Ook kan het voorkomen dat (klif)wandelingen tijdelijk worden afgesloten (met name in de winter) vanwege slecht weer. Of in de periode erna vanwege beschadigingen. Onze lokale partner houdt dit goed in de gaten en biedt eventueel een vervangende wandeling met beschrijving aan.
Je wordt meestal ’s ochtends door een taxi opgehaald en naar het beginpunt van de wandeling gebracht en aan het eind van de wandeling weer opgehaald. Eenmaal maak je vanuit de accommodatie een rondwandeling. 

Extra dagen

U kunt bij dit arrangement overal een extra (rust)dag boeken.

Nota bene: het is in principe niet mogelijk om wandeldagen te verschuiven naar de eventuele rustdagen omdat er transfers gepland zijn. Alleen als u direct bij boeking aangeeft op welke afwijkende dagen u bepaalde wandelingen wilt maken, kunnen we dit regelen. Echter, de wandeling op dag 4 blijft i.v.m. de verplaatsing die dag, altijd op de dag dat u van Capelas naar Furnas gaat!

Extra's

Verlengingshotels

Hotel Açores Lisboa

Een uitstekend 4* hotel, goed bereikbaar per metro (1x overstap) vanaf het vliegveld. Per rechtstreekse metro ben je snel in het centrum. Gelegen in een nieuw aangelegd stadspark is de omgeving groen en relatief rustig, voor een stadshotel. Het hotel heeft bovendien het Travelife duurzaamheidscertificaat.

De kamers zijn met het comfort dat je mag verwachten van een hotel met deze standaard, met minibar, een safe en airco. De inrichting is modern en fris, met een klassiek tintje. De ruime badkamers hebben meestal een bad of douche en toilet. De kamers meten standaard 15 m2 of 18 m2. De kamers hebben geen balkons, maar de grote vensters zorgen voor licht en isoleren het stadsgeluid. Boek je een suite, dan heb je wel de luxe van een balkon en tevens een aparte zitkamer. Een suite is ca. 25 m2.

Er is een ruime lounge, een bar en een eigen restaurant.

Transfers

Transfer van Ponta Delgada naar vliegveld Sao Miguel (vanaf € 24,- per persoon)

Optionele transfer van (een hotel in) Ponta Delgada naar het vliegveld van Sao Miguel.

Voorwaarden:

 • Boek deze transfer alléén bij een verlenging van de reis in Ponta Delgada! 
 • De transferkosten zijn per rit en per persoon.
 • Deze transfer dient bij boeking van het arrangement gereserveerd te worden.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Ponta Delgada.

Er zjin dagelijks vluchtmogelijkheden met TAP met een overstap in Lissabon. Transavia vliegt vanaf eind april 1x per week op zondag naar Ponta Delgada. 

In het hoogseizoen vliegt TUI * ook 1 of 2 keer per week naar Ponta Delgada.

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.
e-mail: info@snp.nl of telefoonnummer: 024 3277000

Nota bene: de Azoren worden steeds populairder en de vluchten zitten richting het hoogseizoen snel vol en/ of worden prijzig. We raden daarom aan om tijdig te boeken!

* Vluchten met TUI kunnen wij helaas niet in optie nemen. 

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Vanaf het vliegveld volgt een transfer naar de eerste accommodatie en vanaf de laatste accommodatie word je naar het vliegveld terug gebracht. Afhankelijk van de vluchttijden is soms een overnachting in Lissabon op de terugreis nodig.

U kunt dit arrangement het hele jaar starten. In januari is dit echter alleen mogelijk met alternatieve hotels en afwijkende prijzen. Informeer bij onze sales-afdeling naar de mogelijkheden.

Het hele jaar door heerst er op de Azoren een mild, maar vochtig klimaat. Daarom is het eiland zo groen en gezegend met een bijzondere bloemenpracht. De gemiddelde dagtemperaturen lopen uiteen van 18°C in de winter tot 25°C in de zomer. Over het algemeen kunt u het hele jaar door heerlijk wandelen op de Azoren, hoewel er, met name in de winter, periodes met stormachtig, slecht weer kunnen voorkomen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de Azoren ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook mooi het verschil tussen twee verschillende vluchtopties.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Duurzaamheid ter plaatse

Wij werken op de Azoren samen met een partner die actief is op het gebied van duurzaamheid. Ze zijn gecertificeerd met het Earthcheck Bronze Benchmark status en werken toe naar zilver en goud. Naast een bewuste bedrijfsvoering en scholing van gidsen en ander personeel participeert onze partner in enkele projecten:
Zo nemen ze deel aan het sociale project "Rabo de Peixe sabe sonhar", een zomerkamp voor de kinderen van Rabo de Peixe om waardevolle vaardigheden voor hun toekomst te ontwikkelen. Een ander belangrijk partnerschap is met het Interpretatiecentrum van Priolo, de Azoren vink. Dit is een van de meest bedreigde vogels in Europa en het centrum zet zich in voor de instandhouding van de Priolo en zijn habitat, het Laurierbos van de Azoren, en voorlichting daarover. 

Ga je binnenkort op reis naar Portugal bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/portugal. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/portugal/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, moet je goed uitgerust zijn en over een goede gezondheid en conditie beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
N.B. Let op mogelijke voorwaarden bij de invoer daarvan.

Artsen
Artsen in Portugal spreken veelal Engels. Ook is er een Brits ziekenhuis in Lissabon (49 Rua Saraiva de Carvalho, tel. 01-602020). In noodgevallen kun je telefoonnummer 112 bellen.

Gezondheidszorg
Sluit ook een goede ziekteverzekering af (door middel van een reisverzekering), want in Portugal bestaat er geen gratis medische behandeling voor niet-Portugezen.
Alle rekeningen voor medische zorg moeten meestal contant betaald worden. Licht bij ziekenhuisopname direct je verzekeringsmaatschappij in, zodat zij voor betaling kan zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand.
N.B. Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Zorg zelf voor noodzakelijke EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.. Check verder de paklijst in de SNP Reiswijzer in Mijn SNP.
N.B. Neem tijdens wandelingen bij warm tot zeer warm weer voor de zekerheid 2 liter drinkwater per persoon mee in je dagrugzak.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden.
Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) moet worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). 

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Sete_Cidades_Lake_-_VisitAzores_-_Gustav.jpg

Portugal - Azoren, São Miguel

Wandelen in een vulkanisch paradijs

Wandelvakantie vanuit hotels

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.