Vakantie Azoren Wandelen en whalewatching op vulkaaneilanden

Azoren: vulkanische landschappen, walvissen spotten en meer

Een Azoren vakantie bij SNP Natuurreizen op deze Portugese eilanden (archipel) in het midden van de Atlantische Oceaan staat in het teken van geïsoleerde vulkanen en walvissen. De Azoren-archipel bestaat uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilandjes en beschikt over een sub-tropische klimaat door een warme golfstroom. Hierdoor is het weer gedurende het hele jaar vrij constant. Deze eilandengroep heeft een heel eigen, vriendelijke sfeer, wat je direct merkt nadat je bent aangekomen; een uitgewezen plek voor rust en ontspanning, want veel toerisme is hier niet. Tijdens deze vakantie geniet je van de uitbundige Azoreaanse flora, het bijzondere vulkanische landschap en heb je uitzicht over de eindeloze blauwe oceaan, dat rijk is aan bijzondere vissen, dolfijnen en walvissen. De hoogste vulkaan is de Pico, gelegen op het gelijknamige eiland en daarmee ook de hoogste berg van Portugal. Door de tamelijk onvruchtbare grond leven de bewoners hoofdzakelijk van de veehouderij. Daarnaast verbouwen ze wijndruiven, ananas, bananen en thee. Eilandhoppen is een echte aanrader voor wie alle eilanden wil bekijken.

Wandelen op de Azoren

Tijdens een Azoren wandelvakantie maken we kennis met de vulkanische landschappen van de verschillende eilanden en zijn eigen subtropische flora. We maken wandelingen langs de kratermeren en stroombronnetjes op het grootste eiland São Miguel en ontdekken de Capelinhos rondom de Caldeira op Faial en de fascinerende fajãs van São Jorge. Natuurlijk lopen we tijdens de wandelreis ook door de wijngaarden op de flanken van de vulkaan Pico. Veel van de omgeving is ontstaan door het natuurgeweld en dragen bij aan het natuurschoon wat we aantreffen: reusachtige caldeiras, grote vulkaankraters gevuld met diepe meren en gestolde lavavelden.

Walvissafari Azoren
Naast de wandelreizen gaan we ook walvissen spotten voor de kust van het Azoren-eiland Pico. Hier duiken elke zomer talrijke walvissen op! Het vertrekpunt is het voormalige walvisstation. Daar ligt een speciaal voor onze groepen gecharterde boot klaar. We gaan opzoek naar de tuimelaars, potvissen, gevlekte dolfijnen, bultruggen, etc. De walvissafari’s worden afgewisseld met korte, maar prachtige wandelingen over het vulkanische eiland en over het kleine buureiland Faial.


Toon alle reizen in de Azoren

Azoren met SNP

 • Wandelen langs kliffen en kratermeren
 • Overnachten in luxe hotels of appartementen met botanische tuinen
 • Wandelvakanties op vulkanisch berglandschap met diepe kloven en hoge kliffen
 • Bezoek de schitterende omgeving van de Azoren en ontdek de flora en fauna
 • Door het subtropisch klimaat zijn de Azoren een prima bestemming tijdens de Nederlandse winter
 • Bekijk walvissen aan het Azoren-eiland Pico

Wist je dat

 • De ligging van de Azoren voor een subtropisch klimaat zorgt en dat de archipel door de warme golfstroom een constante temperatuur heeft
 • De Azoren-archipel bestaat uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilandjes
 • De bewoners van de Azoren door de redelijk onvruchtbare grond hoofdzakelijk leven van de veehouderij en daarnaast ook wijndruiven, ananas, bananen en thee worden verbouwd
 • De vulkaan de Pico, met 2351m de hoogste piek van Portugal is
 • In het jaar 2012 de Azoren een prijs hebben ontvangen om een duurzame toeristische bestemming te worden

Aanbevolen reizen in de Azoren

Portugal - Azoren * Faial, São Jorge en Pico (lang), 15 dagen
Pico_mountain_Lagoa_do_Capitao_-_vincentbresmal.jpg 8,3
Wandelen
Groepsreis
Portugal - Azoren * Faial, São Jorge en Pico (lang) Genieten van groene vulkaaneilanden

wandelvakantie vanuit hotel, quinta en guesthouse

Zwaarte
Comfort
15 dagen
Prijs op aanvraag
Prijs per persoon incl. heen- en terugreis
Gezien in SNP Special
Portugal - Azoren, Pico, 8 dagen
Dolfijn_en_boot_-_(c)_Espaco_Talassa.jpg 9,1
Privéreis
Portugal - Azoren, Pico Op zoek naar walvissen, dolfijnen en vulkanen

gezinsvakantie vanuit Casa rural of hotel

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 470
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten