Actieve vakantie Azoren

Wandelen en walvissen spotten op de Azoren

Een actieve vakantie op de Azoren staat in het teken van geïsoleerde vulkanen en walvissen. De Azoren-archipel bestaat uit verschillende bewoonde en onbewoonde eilandjes. Deze eilandengroep heeft een eigen, vriendelijke sfeer dat je direct merkt na aankomst. Een uitgewezen plek voor rust en ontspanning, want veel toerisme is hier niet. Tijdens een wandelvakantie op de Azoren ontdek je het vulkanische landschap. Je wandelt langs kratermeren en stroombronnetjes op het grootste eiland São Miguel en ontdekt de Capelinhos rondom de Caldeira op Faial en de fascinerende fajãs van São Jorge. De eindeloze blauwe oceaan is rijk aan bijzondere vissen, dolfijnen en walvissen. Voor de kust van het Azoreneiland Pico worden daarom speciale walvissafari’s georganiseerd. Lees meer over onze reismogelijkheden.

Wandelvakantie Azoren

Genieten van afwisselende landschappen bij een aangename temperatuur; dat is een wandelvakantie op de Azoren. Deze Portugese archipel in de Atlantische Oceaan is een heuse parel als het gaat om wandelparadijzen. Een mooie eerste kennismaking is een bezoek aan São Miguel. Dit grootste eiland van de Azoren valt op door zijn vulkanische landschap en prachtige Azoreaanse flora. Je wandelt over eeuwenoude ezelspaden door een licht glooiend landschap en stopt in authentieke dorpjes voor een ontmoeting met de vriendelijke locals. Hoogtepunten zijn de imposante caldeira Sete Cidades met zijn spectaculaire vergezichten en het fel turquoise kratermeer Lagoa de Fogo. Voor de nodige ontspanning op São Miguel bezoek je het Parque Terra Nostra in Furnas met zijn schitterende botanische tuinen en thermaal bad.

Je ziet de Azoren op hun puurst wanneer je de kleinere, meer ongerepte eilanden Pico, São Jorge en Faial bezoekt. Dit is een ontdekkingstocht langs endemische flora- en fauna: planten, vogels en reptielen die nergens anders voorkomen. Het eiland São Jorge heeft unieke kustvlaktes die van elkaar worden gescheiden door hoge rotsen, zogeheten ‘fajas’. Verder is dit eiland heel groen en bezaaid met hortensia's. Faial is het meest ruige eiland van de drie en doet bijna buitenaards aan door de vulkanische landschappen en zwarte stranden. Blikvanger is de immense krater van de Cabeço Gordo.

Toon alle wandelvakanties op de Azoren

Walvissafari Azoren

Het eiland Pico staat vooral bekend om de reusachtige vulkaan met dezelfde naam, maar ook als leefgebied van ruim 20 walvis- en dolfijnsoorten. Een aantal zie je tijdens een bijzondere walvissafari. Het vertrekpunt is het voormalige walvisstation. Daar ligt een speciaal voor onze groepen gecharterde boot klaar. We gaan opzoek naar de tuimelaars, potvissen, gevlekte dolfijnen, bultruggen, etc. De walvissafari’s worden afgewisseld met korte, maar prachtige wandelingen over het vulkanische eiland en over het kleine buureiland Faial.

Azoren met SNP Natuurreizen

 • Vulkanisch wandelparadijs met unieke flora en fauna
 • Ontsnappen aan Nederlandse winter met wandelvakantie in subtropisch klimaat
 • Individuele wandelreizen en groepsvakanties
 • Ontdek de ongerepte Azoren op eilanden Pico, São Jorge en Faial
 • Bijzondere walvissafari op Pico
 • Logeren in prachtige en zeer comfortabele accommodaties
 • Verlengen mogelijk, bijvoorbeeld met bezoek aan Lissabon
   

Wist je dat

 • De Azoren bestaan uit 9 bewoonde eilanden en 8 onbewoonde eilandjes.
 • De vulkaan Pico is met 2.351 meter officieel de hoogste berg van Portugal.
 • Het vulkanische landschap van de Azoren creëert een zeer vruchtbare grond: ideaal voor wijnbouw. De wijngaarden op de Azoren behoren zelfs tot werelderfgoed.
 • Een culinair hoogtepunt op de Azoren: Cozido nas caldeiras, een traditionele stoofpot die zo'n 7 uur lang in de vulkanische grond suddert.
 • Tot in de 17e eeuw waren de Azoren bekend als de Vlaamse Eilanden omdat de Belgen er een aantal handelsposten hadden opgezet.
 • De Azoren zijn de enige plek in Europa met theeplantages.
 • Op de Azoren is het 2 uur vroeger dan in Nederland.
 

Aanbevolen reizen in de Azoren

Actieve vakanties

Portugal - Azoren, Pico, 8 dagen
Dolfijn_en_boot_-_(c)_Espaco_Talassa.jpg 8,8
Family specials
Privéreis
Portugal - Azoren, Pico Op zoek naar walvissen, dolfijnen en vulkanen

gezinsvakantie vanuit Casa rural of hotel

Zwaarte
Comfort
8 dagen
vanaf € 529
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Portugal - Azoren - Pico, São Jorge & Faial, 10 dagen
wandelen Azoren Pico 8,4
Wandelen
Privéreis
Portugal - Azoren - Pico, São Jorge & Faial Fajãs en vulkanisme

wandelvakantie vanuit pensions en hotels

Zwaarte
Comfortabel of SNP-selectie
10 dagen
vanaf € 1.254
Prijs per persoon bij min. 2 personen
Portugal - Azoren * Faial, São Jorge en Pico (lang), 15 dagen
Pico_mountain_Lagoa_do_Capitao_-_vincentbresmal.jpg 8,5
Wandelen
Groepsreis
Portugal - Azoren * Faial, São Jorge en Pico (lang) Genieten van groene vulkaaneilanden

wandelvakantie vanuit hotel, quinta en guesthouse

Zwaarte
Comfort
15 dagen Eerste datum met gegarandeerd vertrek: 14 jul 2024
vanaf € 2.489
Prijs per persoon excl. heen- en terugreis
Gegarandeerd vertrek
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.