Oostenrijk - Stubaital, 3 dagen Huttentocht over de Stubaier Höhenweg

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Minitrek langs berghutten

Stoere trektocht door de Stubaier Alpen; hier liggen de ongenaakbare massieven van drieduizenders als Stubaier Wildspitze, de Schrankogel en de Wilder Freiger. Imposante rotsmassieven, steile puinhellingen, moreneruggen, ijzige bergmeertjes en grimmige gletsjers bepalen hier het beeld. Prachtige Höhenwege leiden de wandelaar langs de mooiste panorama’s en gezellige berghutten, waar de heisse Schoko en de Kaisersschmarren dampend wachten.

Uniek aan deze reis

 • Hooggelegen berghutten
 • Ruige alpiene wereld
 • Ruige alpiene wereld
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Stubaital

In het kort ziet het programma er als volgt uit: 

 • Dag 1: aankomst in Grawa-alm, wandeling langs de Grawa waterval, overnachting in Sulzenauer hut
 • Dag 2: wandeling naar het Langental (6 km), overnachting in Nürnberger hut
 • Dag 3: wandeling naar het Stubaital (6 km)

Dag 1

Aankomst bij de Grawa-alm, ver achterin het Stubaital. Je stopt je spullen voor 2 nachten in je rugzak en bent klaar voor vertrek. Door het donkere bos, met de Grawa waterval aan je zijde klim je meteen flink omhoog. Na ruim een uur wandelen ontvouwt het fantastische Sulzeneggdal zich voor je. Een ongerepte bergwereld, met ruige pieken, een vlechtende rivier en watervallen alom. Hoog boven het dal ziet als een arend de Sulzenauhütte je neerstrijken op het terras voor een welverdiende pauze. Een slingerend wandelpad tegen de bergwand leid je naar je slaapplaats voor vannacht. Aangekomen bij de hut kun je lekker genieten van de omgeving. Er zijn verschillende bergmeertjes, mooie weiden en er wordt in de buurt ook veel geklommen.
Wandeling: ca. 4 km, 660 m stijgen, 2,5 uur

Overnachting in

Sulzenauer hut - Sulzenauer hut

Dag 2

Vandaag wacht een pittige wandeling boven de boomgrens door rotsachtig gebied. Vanuit de Sulzenau Hütte wandel je, voortdurend stijgend, naar de Maierspitze. Veel losse stenen, veroorzaakt door gletsjers, maken de route soms lastig. Ook zijn er steile stukken. Vergeet echter niet af en toe uit te rusten en te genieten van de prachtige vergezichten. Na de passage van de Maierspitze, met een kort traject met staalkabels, wandel je steil naar beneden naar het Langental. In dit dal bevindt zich je volgende overnachtingadres: de Nürnberger Hütte. Ook hier kun je onder het genot van een drankje lekker kijken naar de klimmers die pittige wanden aan het bestijgen zijn.
Wandeling: 6 km, 550 m stijgen en 500 m dalen, 5 uur.

Overnachting in

Nürnberger hut - Nürnberger hut

Dag 3

Vandaag ga je flink afdalen, weer terug naar het Stubaital. Je daalt vanuit de rotsachtige omgeving van de Nürnberger Hütte via een kronkelend pad af naar het Langental, een schilderachtig dal met dichtbeboste hellingen en groene weiden. Onder het wandelen passeer je enkele watervalletjes en komt het Stubaital langzaam maar zeker weer in zicht. Vanuit het Langental daal je door het bos verder af naar het Stubaital. Wandeling: 6 km, 875 m dalen, 3 uur.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in berghutten en maakt twee nachten deel uit van de wereld van bergbeklimmers en wandelaars, die het hoogste deel van de Stubaier Alpen willen zien. Aan tafel in de gemeenschappelijke Stube of op het terras worden alle ervaringen uitgewisseld; er heerst een typische “huttensfeer”. Je slaapt op traditionele Lager, slaapzaaltjes, waarvoor je ook je eigen lakenzak meeneemt (dekens zijn aanwezig). Er is overal goed gemeenschappelijk sanitair met warme douches. Je moet eigen handdoeken meenemen.

Over de maaltijden

In de hutten krijg je zowel ontbijt, avondeten als een eenvoudig lunchpakketje. Het lunchpakket is bedoeld voor de trek onderweg en bestaat uit een voedzame boterham met worst of kaas, stuk fruit, zoete reep. Aangekomen bij de volgende hut kun je daar indien gewenst uitgebreider lunchen. Je hoeft dus op je trektocht in elk geval niet met grote voorraden eten te sjouwen. Denk wel om voedzame snacks of extra's voor onderweg.  In de Dresdner en de Sulzenau hut is het mogelijk om glutenvrij te eten. In de Nürnberger Hut moet je zelf hiervoor zorgen.

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen
 • 2 x ontbijt
 • 2 x lunchpakketje voor onderweg
 • 2 x diner
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • lokale bustransfers
 • overige maaltijden
 • bagagevervoer
 • persoonlijke uitgaven

Over de activiteiten

Dit is een geweldige tocht voor mensen die van stevig wandelen en af en toe wat klauteren houden. De routes zijn gemarkeerd. Op een enkele trajecten zijn er ijzeren kabels in de bergwand verankerd voor extra houvast op de moeilijkere en steilere stukken. Soms voeren behoorlijk smalle paadjes langs steile hellingen. Voor mensen met hoogtevrees is de huttentocht dus niet geschikt. Je neemt voor 2 nachten bagage mee in je rugzak. 

Geschikt voor kinderen

Deze reis is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

extra dagen

Je kunt extra nachten boeken. Geef dit bij boeking aan.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Stubaital is ca. 950 km. Je kunt de auto bij de Grawa-alm parkeren of op de parking voor de Sulzanauer Hütte. Aan het einde van de trektocht neem je de bus terug naar de Grawa-alm. Deze gaat 's middags tweemaal per uur, XX.11 en XX.41. Deze busrit duurt 4 minuten.
Een goede optie is ook om de auto in Neustift te parkeren en per bus heen en weer te gaan.

Trein informatie

Vanaf Innsbruck Hbf neem je de bus naar het Stubaital. Het is 30 km naar Neustift im Stubaital. Klik hier voor informatie over busdiensten. 

Treinschema

Je kiest een treinreis naar Innsbruck.
Omdat er op de eerste en laatste dag een wandeling te maken is, kan je het best de nachttrein nemen, die rond 9.00 in Innsbruck aankomt.
Wil je met de dagtrein reizen, dan kun je het beste een nacht in Innsbruck (of München) boeken vóór en na dit arrangement. Beide steden zijn leuk om te bezoeken.

Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis op internationale reizen via Duitsland naar Oostenrijk. Zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze App beschikbaar zijn. Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Je kunt dit arrangement starten op elke dag van de week van juli t/m september.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Stubaital ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. Op dit moment is de trein het meest duurzame vervoersmiddel.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op specifieke regels voor reizen naar Oostenrijk en de regels die van belang zijn voor een vakantie in dat land, op de 'website van het Oostenrijks verkeersbureau'.

Extra informatie voor bezoek berghutten is te vinden op de 'Website van de Oostenrijkse Alpenvereniging'

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk Stubaital huttentocht minitrek

Oostenrijk - Stubaital

Huttentocht over de Stubaier Höhenweg

Minitrek langs berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten