Korte trektocht langs berghutten
Uniek aan deze reis
- Pittige trektocht voor de bergwandelaar met goede conditie
- Uniek hoogalpien landschap met veel bergmeertjes
- Zeer mooi gelegen berghutten
- GPS-tracks aanwezig
In Schladming ben je te gast in een prima pension. Het pension ligt buiten het centrum, in de wijk Rohrmoos. De eenvoudige kamers hebben eigen douche en wc. Er is een sauna en een stoombad. In de hutten slaap je op een slaapzaaltje of een 3 tot 4 persoons kamer. Kamers in de hutten zijn alleen beschikbaar als je met drie of meer personen bent en afhankelijk van beschikbaarheid. Voor de overnachtingen in de hutten heb je een huttenslaapzak nodig. Deze moet je zelf meenemen. In de hutten kun je alleen met cash betalen. In de hutten geldt een zogenaamde "Huttenruhe". Dit betekent dat om 22.00 de lichten worden gedoofd en men geacht wordt te gaan slapen.
Het comfortnivo van deze reis is een 2. Dit is een gemiddelde beoordeling. De hutten hebben een comfortnivo 1.
Het ontbijt is meestal een buffet. In de hutten krijg je een lunchpakket. In Schladming kun je in de plaatselijke winkels lunchinkopen doen of een lunchpakket in de accommodatie bestellen (€ 10,-). In Schladming heb je een ruime keuze voor de avondmaaltijd in een van de vele restaurants. In de hutten kun iets van de kaart bestellen.
De wandelpaden in de Schladminger Tauern zijn goed onderhouden en duidelijk gemarkeerd. Het zijn pittige wandelingen met aanzienlijke hoogteverschillen. Op sommige korte stukken zijn staalkabels aangebracht ter beveiliging. Je mag geen hoogtevrees hebben. Ervaring in het bergwandelen is noodzakelijk, evenals een goede conditie!
Het zwaartenivo van deze reis is een 4. Bedenk ook dat er geen bagagevervoer is op deze tocht.
Deze reis is te maken met personen vanaf 15 jaar en ouder. Met jongere kinderen raden we onze gezinsreis in dit gebied aan: 356092 LA - Oostenrijk - Schladminger Tauern voor families
Je kunt bij deze reis nog een extra overnachting in Schladming boeken. Tijdens de huttentocht is dit niet mogelijk.
De route Utrecht - Schladming is ongeveer 1050 km. Je kan je auto parkeren bij de accommodatie.
Na aankomst in Schladming neem je een taxi naar het pension.
Op dag 5 van de reis neem je de bus terug naar Schladming. Deze rit duurt 35 min. De eerste bus vertrekt om 09.35 en vervolgens ongeveer ieder uur. Kijk ook op https://www.schladming-dachstein.at/en/news/buses
Indien je per trein reist dien je voor de dagtrein een extra nacht in Schladming bij te boeken. Er is momenteel nog geen nachttreinverbinding beschikbaar.
Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:
Bestemming | Tijd | Overstap |
Amsterdam CS – Schladming | 08:02 - 19:50 | 2 |
Schladming – Amsterdam CS | 10:10 - 21:58 | 2 |
Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.
Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis op internationale reizen via Duitsland naar Oostenrijk. Zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject.
SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.
Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze App beschikbaar zijn. Klik hier; Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.
Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.happyrail.com/nlJe kan dit arrangement starten van juli t/m eind september. Reserveer tijdig indien je in de hutten een kamer wil boeken.
Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Oostenrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.
In de hutten kun je alleen met cash betalen.
Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.
Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’
Graag willen we je wijzen op het volgende:
9-6-2020
Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.
Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).
Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.
Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.
Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB. Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.
EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.
Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).
Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten