Oostenrijk - Schladminger Tauern, 5 dagen Huttentocht langs bergmeertjes en toppen

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Korte trektocht langs berghutten

De Schladminger Tauern liggen ten zuiden van het bekende Dachsteingebergte. De korte huttentrektocht brengt je tot een hoogte van zo’n 2500 m en overal liggen bergmeertjes en watervallen tussen het donkere gesteente van de Niedere Tauern. Tijdens deze uitdagende tocht slaap je in drie authentieke berghutten.

Uniek aan deze reis

 • Pittige trektocht voor de bergwandelaar met goede conditie
 • Uniek hoogalpien landschap met veel bergmeertjes
 • Zeer mooi gelegen berghutten
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Schladminger Tauern

In het kort ziet je programma er als volgt uit:

• Dag 1: aankomst Schladming, overnachting in Schladning
• Dag 2: bustransfer en wandeling naar de Keinprechthütte , overnachting Keinprechthütte
• Dag 3: wandeling naar de Gollinghütte, overnachting Gollinghütte
• Dag 4: wandeling naar de Preintalerhütte, overnachting Preintalerhütte
• Dag 5: wandeling naar de Druschalm en bustransfer naar Schladming. Einde reis.

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Schladming, gelegen aan de voet van de Schaldminger Tauern.

Overnachting in

Schladming

Dag 2

Na het ontbijt rij je met de wandelbus door het mooie Preuneggtal naar de Ursprungsalm (1604 m). Hier zijn in de jaren tachtig filmopnames gemaakt van de beroemde Heidi-films. Je begint gelijk met de klim naar de boven de boomgrens gelegen Unterer Giglachsee (1920 m). Verder langs de oever van het bergmeer naar de Rotmandlspitze (2453 m). Tijdens deze klim passeer je oude gebouwen uit de tijd dat er nog actief aan mijnbouw gedaan werd. Op de top heb je een prachtig uitzicht over de Duisitzkar en de Giglachkar. Een mooie afdaling brengt je naar de Keinprechthütte.
Wandeling: 10 km, 860 m stijgen en 610 m dalen, 6,5 uur.

Overnachting in

Keinprechthütte

Dag 3

Over mooi gelegen almen stijg je langzaam naar de Trockenbrotscharte (2237 m), waar je een mooi uitzicht hebt over het Obertal en de Lungau. Via de Landawirsee, waar je lekker kunt pauzeren, klim je weer door een hoogalpien landschap naar de Gollingscharte (2326 m). Deze ligt aan de voet van de Hochgolling, met 2863 m de hoogste berg van de Niedere Tauern. Via de Gollingwinkel, een natuurlijk amfitheater kom je aan het einde van de middag aan in de Gollinghütte.
Wandeling: 9,5 km, 920 m stijgen en 1140 m dalen, 6 uur.

Overnachting in

Gollinghütte

Dag 4

De tocht begint weer met een klim over een slingerend pad naar de Greifenberg (2618 m). Hier heb je een prachtig 360֯ panorama over de Schaldminger Tauern. Een afdaling, gezekerd met enkele staalkabels brengt je in het keteldal van de Klafferkessel, een overblijfsel uit de ijstijd, waar meer dan 30 bergmeertjes liggen. Via de Lammerkare kom je bij de Preintalerhütte (1656 m).
Wandeling: 8,5 km, 980 m stijgen en 970 m dalen, 5-6 uur.

Overnachting in

Preintalerhütte

Dag 5

De laatste wandeling van deze trektocht is een rustige afdaling door het Riesachtal naar de Riesachsee en de watervallen van Riesach. In het Untertal aangekomen, stap je in de wandelbus die je naar Schladming brengt.
Wandeling: 7 km, 60 m stijgen en 600 m dalen, 2 uur.

Aangekomen in Schladming eindigt reis. Je kunt natuurlijk nog een extra overnachting in Schladming boeken!

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

In Schladming ben je te gast in een prima pension. Het pension ligt buiten het centrum, in de wijk Rohrmoos. De eenvoudige kamers hebben eigen douche en wc. Er is een sauna en een stoombad. In de hutten slaap je op een meerpersoons kamer Voor de overnachtingen in de hutten heb je een huttenslaapzak nodig. Deze zijn ook ter plaatse te koop. In de hutten kun je alleen met cash betalen. In de hutten geldt een zogenaamde "Huttenruhe". Dit betekent dat om 22.00 de lichten worden gedoofd en men geacht wordt te gaan slapen.

Het comfortnivo van deze reis is een 2. Dit is een gemiddelde beoordeling. De hutten hebben een comfortnivo 1.

Over de maaltijden

Het ontbijt is meestal een buffet. In de hutten krijg je een lunchpakket. In Schladming kun je in de plaatselijke winkels lunchinkopen doen of een lunchpakket in de accommodatie bestellen (€ 10,-). In Schladming heb je een ruime keuze voor de avondmaaltijd in een van de vele restaurants. In de hutten kun iets van de kaart bestellen.

Inbegrepen

 • 1 overnachting in een pension en 3 overnachtingen in een berghut
 • 4 maal ontbijt en 3 maal lunchpakket
 • Bustransfer dag 2
 • Gebruik Schladming-Dachstein gastenkaart
 • Toeristenbelasting
 • SNP informatiepakket en wandelkaart

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Avondmaaltijden
 • Douchemuntjes
 • Gebruik van elektriciteit in de Kleinprechthut
 • Bustransfer op dag 5 (ongeveer € 5 pp)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

De wandelpaden in de Schladminger Tauern zijn goed onderhouden en duidelijk gemarkeerd. Het zijn pittige wandelingen met aanzienlijke hoogteverschillen. Op sommige korte stukken zijn staalkabels aangebracht ter beveiliging. Je mag geen hoogtevrees hebben. Ervaring in het bergwandelen is noodzakelijk, evenals een goede conditie!
Het zwaartenivo van deze reis is een 4. Bedenk ook dat er geen bagagevervoer is op deze tocht.

Extra dagen

Je kunt bij deze reis nog een extra overnachting in Schladming boeken. Tijdens de huttentocht is dit niet mogelijk.

Extra's

Verlengingshotels

Pension Hochwurzen

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Schladming is ongeveer 1050 km. Je kan je auto parkeren bij de accommodatie.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen dan raden we je onderstaand schema aan. Treintickets kun je zelf boeken via onder meer de volgende sites:

www.nsinternational.nl of  www.happyrail.com/nl

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Na aankomst in Schladming neem je een taxi naar het pension.

Op dag 5 van de reis neem je de bus terug naar Schladming. Deze rit duurt 35 min. De eerste bus vertrekt om 09.35 en vervolgens ongeveer ieder uur. Kijk ook op https://www.schladming-dachstein.at/en/news/buses

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Schladming     08:02 - 19:51  2
Schladming – Amsterdam CS 10:10 - 21:56 2

Je kan dit arrangement starten van juli t/m eind september. Reserveer tijdig indien je in de hutten een kamer wil boeken. 

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Oostenrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.


 

In de hutten kun je alleen met cash betalen.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze wijzigingen tot een minimum te beperken, maar vragen onze klanten om enige flexibiliteit in deze uitzonderlijke situatie. Er is in dat geval ook voor ons sprake van overmacht.

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op het volgende:

9-6-2020

 • Coronamaatregel: voor de overnachtingen in de hutten moet je een eigen slaapzak en kussensloop (minimaal 60x80 cm groot) meenemen.
 • Op de meerpersoons slaapzalen zijn minder slaapplaatsen gerealiseerd. Je slaapt dus verder uit elkaar met in acht neming van de 1,5 meter. In sommige hutten zijn op de slaapzalen wandjes geplaatst tussen de verschillende slaapplaatsen.
 • Wandelaars moeten verplicht een mondkapje en desinfectie gel op zak hebben. Het mondkapje hoef je niet op tijdens de wandeling. Maar het mondkapje en de desinfectie gel behoren wel tot je nooduitrusting. Zo kan je hulp bieden (of ontvangen) wanneer dat nodig is.

16-7-2020

De omschrijving van de zwaarte van de wandelingen blijkt niet correct te zijn. Inmiddels zijn de eerste wandelaars teruggekeerd en men is van mening dat de tochten zwaarder zijn dan de omschrijving doet voorkomen. Bovendien is de reis niet geschikt voor de beginnennde bergwandelaar. De beschrijving van de zwaarte is daarom aangepast.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Wat kost deze reis?

Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk - Schladminger Tauern

Huttentocht langs bergmeertjes en toppen

Korte trektocht langs berghutten

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Vertrekdatum

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten € 20,- en bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.8/5 beoordeeld door 459 klanten