Wirpitschsee - Lungau - hoofdfoto

Oostenrijk - Salzburgerland - Lungau, 8 dagen Bergwandelen in UNESCO Biosfeerreservaat

« Terug naar overzicht
Gegarandeerd vertrek
Groepsreis - Wandelen

Standplaatstocht in samenwerking met NKBV

In samenwerking met de NKBV organiseren wij een prachtige standplaatstocht vanuit het sfeervolle en knusse pension Dreiländerwirt, een oorspronkelijke boerderij omgebouwd tot herberg in het voor velen onbekende Lessachtal. De Nederlandse pensioneigenaren, Bettina en Mark, begeleiden je als bergwandelgids en Biosfeerranger tijdens de tochten en verzorgen ook de heerlijke maaltijd na een dag in de bergen. In het voorjaar en de herfst is de natuur op zijn mooist met strakblauwe luchten, soms besneeuwde bergtoppen, kleurige berghellingen met groene weides en mocht er mist zijn dan kijk je uit over de mistdeken in het dal. Je wandelt buiten de drukte van het hoogseizoen langs mooi gelegen berghutten en stille boerendorpjes.  

Uniek aan deze reis

 • Afwisselende tochten naar bijzondere plekken
 • Comfortabele herberg
 • Nederlandssprekende lokale gids
 • UNESCO-Biosfeerpark
Zwaarte
Comfort

NKBV | Samenwerking

Deze reis organiseren we samen met de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging (NKBV).

Dag tot dag

Oostenrijk - Lungau

In het kort ziet het programma in de Niedere Tauern er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst bij accommodatie Dreiländerwirt
 • Dag 2: wandeling in het Hinteres Lessachdal - duur 3,5-5 uur, afstand 8-10 km, hoogteverschil 380-545 m stijgen en dalen
 • Dag 3: wandeling naar de top van de Lasaberg - duur 4 uur, afstand 11 km, hoogteverschil 600 m stijgen en dalen
 • Dag 4: wandeling door het buurdal Weißpriachtal en de idyllische Wirpitschsee - duur 5,5 uur, afstand 14km, hoogteverschil 700 m stijgen en dalen
 • Dag 5: wandeling richting de Prebersee - duur 5,5 uur, afstand 13 km, hoogteverschil 650 m stijgen en dalen
 • Dag 6: wandeling in het Lessachdal - duur 5,5 uur, afstand 13 km, hoogteverschil 650 m stijgen en dalen
 • Dag 7: wandeling in Lessachdal - duur 4,5 uur, afstand 12 km, hoogteverschil 570 m – 880 m stijgen en dalen
 • Dag 8: Na het ontbijt worden we per minibus teruggebracht naar Radstadt. Daar stappen we op de trein terug naar Nederland.

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Vandaag reis je per trein naar Lungau. Indien je geen treinreis hebt bijgeboekt via SNP, dan reis je op eigen gelegenheid naar de bestemming. 

Bij aankomst in accommodatie Dreilandenwirt, worden we ontvangen door Bettina en Mark. Nadat iedereen is ingecheckt, genieten we van een avondmaaltijd verzorgd door de accommodatie. De gastvrouw, tevens wandelgids, geeft uitleg over het programma voor komende week.

 

 

Overnachting in

Gasthof Dreiländerwirt - Gasthof Dreiländerwirt (zomer)

Dag 2

De eerste wandeldag is in het Hinteres Lessachdal. Dit is een niet al te zware wandeling voor de eerste dag met als doel rustig in te lopen en een beetje aan de hoogte te wennen. We rijden met de auto ca. 15 minuten het dal in tot de Laßhoferalm (1270m), beginpunt van de wandeling. Vanaf hier gaat de route deels over een bredere bosweg, deels langs koeiepaadjes en over almweides met mooie zichten op de rivier de Lessach. We komen langs het huttendorp en stijgen langzaam tot Gollinganger (1650m) aan de voet van de Hochgolling (2860m.), de hoogste berg van het Niedere Tauern bergmassief. Het gebied maakt deel uit van de kernzone van het UNESCO-Biosfeerpark. Het is een indrukwekkend laagveengebied met een bijzondere flora en fauna, spectaculaire watervallen en glasheldere bronnen. Afhankelijk van het weer en de energie die we nog hebben, kunnen we via een steiler, stenig pad verder klimmen naar de Gralatisee, een veenmeertje op 1815m. We keren grotendeels via dezelfde route terug naar de Laßhoferalm. Voor de liefhebbers is het mogelijk om nog naar het dorp terug te wandelen (ca. 1,5 uur), stroomafwaarts langs de Lessachbach.

Tochtinformatie: duur 3,5-5 uur, afstand 8-10 km, hoogteverschil 380-545 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Gasthof Dreiländerwirt - Gasthof Dreiländerwirt (zomer)

Dag 3

De wandeling van vandaag gaat naar de top van de Lasaberg. We rijden 15 minuten met de auto naar het stadje Tamsweg. Net buiten Tamsweg starten we de wandeling op 1335m. We gaan door prachtige bossen en langs traditionele almhutten en stijgen naar de boomgrens. De laatste 50 hoogtemeters leggen we af over een kale berghelling en we bereiken het Gipfelkreuz van de Lasaberg op 1935m. Hier worden we beloond met een adembenemend 360° panorama uitzicht over de hele streek, de verder weg gelegen bergtoppen van de Karawanken en de Großglockner.

Tochtinformatie: duur 4 uur, afstand 11 km, hoogteverschil 600 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Gasthof Dreiländerwirt - Gasthof Dreiländerwirt (zomer)

Dag 4

Vandaag bezoeken we een van onze buurdalen, het Weißpriachtal en de idyllische Wirpitschsee. Dit dal met de rivier de Longa is qua sfeer en landschap totaal anders dan de overige zijdalen van het Tauernmassief. Het is niet voor niks in 2015 tot mooiste plek van het Salzburgerland gekozen. We rijden ca. 25 min. met de auto naar het Weißpriachtal en starten de wandeling op 1150m. Het eerste stuk is door het bos met af en toe zicht op de rivier de Longa met z’n prachtig opaalblauwe water en een enkele waterval. We bereiken al snel het hoger gelegen dal met mooie ruige toppen om ons heen. Aan het eind van dit dal wandelen we via een bospad omhoog tot de Wirpitschsee (1700m), een idyllisch bergmeertje met glashelder water. Als er nog energie over is, kunnen we naar de iets hoger gelegen Tiefenbachsee (1850m). De afdaling is via hetzelfde pad als de heenweg.

Tochtinformatie: duur 5,5 uur, afstand 14km, hoogteverschil 700 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Gasthof Dreiländerwirt - Gasthof Dreiländerwirt (zomer)

Dag 5

De wandeling van vandaag gaat richting de Prebersee, oostelijk van het dorp Lessach gelegen.  We vertrekken bij de één na hoogstgelegen boerderij van Land Salzburg op 1430m op de Wagenberg. We klimmen geleidelijk naar 1700m en komen aan de voet van de Golzhöhe in een geweldig oud lariksbos. Hier stromen vele kleine bergbeekjes. We komen in het stroomgebied van de wat grotere bergbeek de Mühlbach. We vervolgen onze wandeling met prachtige zichten op de bergen de Preber (2740 m) en de Roteck (2742), richting de Preberhalterhütte (1860m). Vanaf hier dalen we af naar de het Prebermeer en kunnen we eventueel even stoppen in de Ludlalm voor een koffie met apfelstrudel. Vanaf de Ludlalm wandelen we in ca. 1,5 uur terug naar Lessach over een goed begaanbare bosweg.

Tochtinformatie: duur 5,5 uur, afstand 13 km, hoogteverschil 650 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Gasthof Dreiländerwirt - Gasthof Dreiländerwirt (zomer)

Dag 6

Vandaag is het ook weer een prachtige wandeling in het Lessachdal. We rijden met de auto ca. 15 minuten het dal in wat al bekend terrein is. Vanaf de Laßhoferalm (1270m) wandelen we langs de Landschitzwasserfall verder omhoog. Doel zijn de hogerop gelegen Landschitz-meren. In totaal zijn dit 3 prachtige bergmeren die trapsgewijs in elkaar uitmonden. Afhankelijk van weer etc. komen we tot de 1e (1780m), 2e (1935m) of het 3e (2100m) meer. Vanwege het verschil in hoogteligging en dus begroeing heeft ieder meer zijn eigen bijzondere karakter. Bij een van de meren zullen we een mooie plek uitzoeken voor de lunch. De route terug is via hetzelfde pad waarover we geklommen zijn.

Tochtinformatie: duur 3,5-6,5 uur, afstand 7-12 km, hoogteverschil 510 m – 830 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Gasthof Dreiländerwirt - Gasthof Dreiländerwirt (zomer)

Dag 7

Voor de laatste wandeling blijven we ook in Lessach. We rijden met de auto naar de hoogstgelegen boerderij van Land Salzburg op 1440m. op de Wiesberg aan de westkant van het dorp Lessach. We wandelen over een prachtige wandelroute genaamd “Weg der Stille” naar het almhuttendorp, de Granglitzalmen, aan de voet van de Gumma. Via de Granglitzalmen volgen we een mooi pad tussen oeroude lariksen door naar de Wildbachhütte. Vanaf hier zijn er mogelijkheden om een verdere beklimming naar het Gipfelkreuz van de Gumma op 2315m te ondernemen. Voor diegenen die niet tot de top willen, is er een lichtere variant tot in de kom van de lawinenkegels. Dit is een door mensen gebouwde lawinenkering die het dorp Lessach moet beschermen tegen lawines van de Gumma.

We dalen weer af terug naar het dorp via een andere route.

Tochtinformatie: duur 4,5 uur, afstand 12 km, hoogteverschil 570 m – 880 m stijgen en dalen.

Overnachting in

Gasthof Dreiländerwirt - Gasthof Dreiländerwirt (zomer)

Dag 8

Na het ontbijt worden we per minibus teruggebracht naar Radstadt. Daar stappen we op de trein terug naar Nederland.

Overnachting in

Gasthof Dreiländerwirt - Gasthof Dreiländerwirt (zomer)

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in een comfortabele, sfeervolle herberg op een kamer met douche en toilet. Er zijn geen eenpersoonskamers, maar als je alleen op een kamer wil, krijg je een tweepersoonskamer voor alleengebruik. Daarnaast zijn er enkele kamers voor drie of vier personen. Dat zijn grote kamers die soms ook als appartement gebruikt worden, met dus ook woonruimte en een zithoek. In elk kamertype zijn gescheiden bedden.
De kamers en de zeer gezellige algemene woonkamer zijn in het hoofdgebouw. In de sfeervol verbouwde oude graanschuur, die tegenover het hoofdgebouw ligt, is een gezellige verblijfsruimte en hier worden ook het ontbijt en de avondmaaltijd genuttigd.

 

Over de maaltijden

Mark en Bettina van de herberg zorgen ’s avonds voor gevarieerde avondmaaltijden waarbij veel regionale producten gebruikt worden. De zeer smakelijke maaltijden worden grotendeels bereid op een traditionele houtoven in de open keuken van de sfeervolle omgebouwde ‘wagenschuur’. ’s Ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet met zelfgebakken brood en hoofdzakelijk producten van lokale boeren. Je kunt dagelijks je eigen lunchpakket klaarmaken en de thermos laten vullen. Koffie en thee gedurende het verblijf is gratis!

 

Inbegrepen

 • 7 overnachtingen
 • 7x ontbijt
 • avondeten en lunchpakket
 • koffie en thee tijdens het verblijf
 • transfers volgens programma
 • begeleiding van lokale wandelgids en Biosfeerranger (Nederlandstalig)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis per trein met aansluitende transfer Radstadt - Lesssach v.v. (optioneel)
 • maaltijden tijdens heen- en terugreis 
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • eventuele toeristenbelasting (Kurtax)

Over de activiteiten

De wandelingen zijn niet al te lang en zwaar, maar gaan deels wel door hoog alpien terrein. Tredzekerheid en goede bergschoen zijn dus van belang. Bij sommige wandelingen zijn alternatieven mogelijk, zoals de mogelijkheid deze basiswandeling te verlengen met een extra rondje of topje, hetgeen zeker bij mooi weer is aan te bevelen, tot een stevige bergwandeling.
Behalve over wandelpaadjes loop je gedurende deze week vaak over boswegen en smalle verharde weggetjes. Voor de (optionele) beklimming van de bergtoppen en enkele wandelingen in het Hinteres Lessachdal, dien je te kunnen omgaan met stenige bergpaadjes en geen hoogtevrees te hebben.

Extra's

Aanvullende opties

Reis je zelf met de trein naar je bestemming? Boek deze groepstransfer station-accommodatie v.v. (vanaf € 10,- per persoon)

Boek je zelf je treinreis dan kan je gebruik maken van onze groepstransfers op de eerste en laatste dag. Dit is enkel mogelijk als je eigen aankomst/vertrektijd aansluit op de groepstransfer. (Check de informatie bij heen- en terugreis van deze reis hoe laat en van waar de groepstransfer vertrekt of check het treinschema van de SNP groepstreinreis). Zonder reservering gaan we er vanuit dat jezelf naar de eerste accommodatie reist.

Praktische informatie

Waar ontmoet ik de groep

Reist u op eigen gelegenheid per auto, dan ontmoet u uw reisgezelschap bij de eerste accommodatie. Indien u reist per trein en zelf uw ticket heeft geboekt én de aankomsttijd komt overeen met het schema op onze website, dan kunt u ook gratis gebruik maken van de aansluitende transfer naar de accommodatie. Bij afwijkende treintijden zult u zelf voor vervoer van en naar de accommodatie moeten zorgen of wij kunnen op verzoek een taxi reserveren.

Over de route en parkeergelegenheden

Bij het pension in Lessach is voldoende parkeergelegenheid. de afstand van Utrecht naar Lessach is ongeveer 1050 km, vanaf Brussel ongeveer 1020 km.

Carpooling
Ruim vóór aanvang van deze groepsreis wordt er door SNP een Whatsapp groep aangemaakt, zodat je eventueel groepsgenoten kunt vinden die met je mee willen rijden.

Trein informatie

Heb je interesse om per trein naar je bestemming te reizen, boek deze reis dan inclusief treinreis. Vanaf het station van Radstadt regelen we een transfer die voor treinreizigers is inbegrepen. De rit naar Lessach duurt ongeveer 50 minuten. 

Treinschema

Wanneer je de heen- en terugreis door SNP laat regelen, dan boeken we een treinreis met het volgende schema voor je:

Groepsreis met vertrek 15 junl 2024

Heenreis Tijd  Trein
Utrecht  CS – Düsseldorf Hbf 08:34 - 10:20    ICE 105
Düsseldorf Hbf  – München Hbf           10:45 - 15:27 ICE 917
München Hbf - Radstadt 16:17 - 19:34 EC 219
Terugreis  Tijd
Trein
Radstadt - Frankfurt (main) Hbf 08:26 - 15:40   EC 176
Frankfurt (main) Hbf - UtrechtCS          16:28 - 19:59    ICE 122

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je groepsreis is bevestigd en voldoende deelnemers heeft.

Deze reis wordt aangeboden in het voorjaar én in de herfst. In het begin van het wandelseizoen zul je de meeste bergbloemen in bloei zien; september heeft meestal heerlijk wandelweer en geelgouden herfstkleuren zorgen voor een mooie 'indiansummer'. Als je dan op hoogte wandelt, wandel je vaak boven de beneden in het dal hangende wolken!

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar de Lungau ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist. 

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst.  

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal. 
Carmacal Lungau centrebased hiking NKBV 121130

Euro’s voor persoonlijk uitgaven. In Lessach kun je geen geld pinnen, net zo min als in andere kleine dorpen. Tevens kun je in Oostenrijk niet overal met je PINpas betalen.

Vanwege het overstappen op de treinstations, adviseren wij je je bagage in een koffer met wieltjes, een rugzak of twee kleinere weekendtassen te vervoeren. Gedurende de dagwandelingen draag je een dagrugzak (min. 25 liter) waarin ruimte moet zijn voor een warm kledingstuk, een grote veldfles, regenkleding, de lunch en eventueel een fototoestel en verrekijker.

 • GELDIG paspoort
 • kopieën van reis- en ziektekostenverzekering
 • voorts eventueel: verrekijker, fototoestel, planten-, dieren- en stenengids
 • enige EHBO-benodigdheden, zoals bijv.: pijnstillers, rekverband, sporttape (onmisbaar voor het afplakken van blaren)

 

 Voor de wandelingen:

 • (berg)wandelschoenen met stevige zool
 • hoogsluitend en ingelopen warme en luchtige kleding (temperatuurverschillen kunnen aanzienlijk zijn)
 • regen- en winddichte kleding (bijv. gore-tex jack en fleecevest)
 • zonnebrandolie
 • zonnebril en zonnehoedje
 • handschoenen
 • sjaal en muts
 • dagrugzak (min 30 liter)
 • grote veldfles (minimaal 1,5 liter) of thermosfles
 • zakmes en zitmatje voor lunch in het veld
 • eventueel: uitschuifbare wandelstokken en gamaschen

De Nederlandse gastvrouw en gastheer zullen je adviseren en begeleiden. De wandelingen worden begeleid door Bettina van der Vaart. Behalve gediplomeerd bergwandelgids is ze ook UNESCO biosfeerranger. Ze heeft haar opleiding tot bergwandelgids gevolgd bij de Verein der Salzburger Bergwanderführer. Haar opleiding tot Biosfeerranger heeft ze via het UNESCO Biospärenparkmanegement gevolgd bij het Ländliches Forstbildungs Institut.
Bettina begeleid ook al vele jaren onze winterse sneeuwwandeltochten in de Lungau.

Ter verdere introductie van Bettina, een week uit het leven van een biosfeerranger, die haar passie voor de bergwereld en alles wat daar groeit en bloeit illustreert.

De week begon met groep 3a op de basisschool van Mariapfarr waar ik een les over de 'bloemetjes en bijtjes' heb gegeven. Dit is een project vanuit het Biosfeerreservaat over de soortenrijke bloemenweides in de Lungau. Lekker naar buiten gegaan, met de kinderen op bloemenjacht geweest en ze op een speelse manier wat geleerd over het belang van de bloemenweides. Daar sta je dan als Hollandse een memoryspel te maken van wilde bloemen met een groepje Lungause kinderen. Leuk om te zien hoe deze kinderen zo enthousiast kunnen zijn over de lokale bloemenpracht op 250 meter van de school vandaan. Daar kan ik echt van genieten en ... ik heb er zelf ook nog weer wat van geleerd!

Dinsdag was 'de-zwarte-specht-dag'; 's Morgens een gehoord en 's middags een gezien, gewoon tijdens het wandelen met de honden in het Lessachdal. Het zijn erg schuwe vogels en laten zich niet zo makkelijk zien, maar ik had het geluk dat ie voor mij vandaag een uitzondering heeft gemaakt. De woensdag stond in het teken van de voorbereidingen voor het zomerseizoen. Over twee weken beginnen de Biosfeerreservaat-wandelingen. De nieuwe folder is net uit en de foto op de voorkant nodigt uit. Leuk, ik heb zin in de zomer! De eerste afspraken met de paddestoelspecialisten zijn inmiddels ook gemaakt. De ervaringen van vorige jaar hebben wel bewezen dat de Lungau met zijn uiteenlopende biotopen het gebied bij uitstek is voor deze mycologische excursies. Wat een eer om deze mensen als lokaal deskundige op de verborgen paddestoelplekjes te mogen wijzen in het gebied wat ik nu op mijn duimpje ken.

Vrijdag was een thuiswedstrijd voor het schoolprojekt 'Het behoud van de bloemenweides in het Biosfeerreservaat Salzburger Lungau'. Ik mocht groep 3 en 4 van de basisschool in Lessach mee op excursie nemen. Een mooie plek uitgezocht aan de rand van het dorp, tussen de weides waar de boeren sinds een dag met de maaikoorts besmet waren, maar voor het thema van de dag was de timing perfect: De bermen en stijlere randen van de weitjes mochten we, zoals afgesproken met de lessacher boeren, naar hartelust uitpluizen voor onze les en spel. Het was voor allen weer een leerzame en geslaagde ochtend en een mooi begin van een zonnig, zoemend Pinksterweekend. De afsluiting van de week vond plaats in St. Michael met een excursie langs de rivier de Mur en de omliggende bloemenweides. Het thema van vandaag is Van de bloemenweide naar het winkelmandje...of toch omgekeerd?. Hier gaat het om de invloed van de bloemenweides op de levensmiddelen die we dagelijks inkopen en de bewustheid waarmee we dit kunnen doen. Een spannend onderwerp om in een excursie te verpakken. Na 1,5 uur struinen tussen de zoemende en geurende bloemenweides sluiten we af met een welverdiende Jause van regionale producten, die hun oorsprong hebben in de bloemenweides van deze prachtige streek. Dit zijn de dingen die het leven hier zo mooi maken en de momenten waarop we ons realiseren waarom we hier op deze plek - zoals ze hier zeggen 'am Ende der Welt' - zijn gaan wonen.

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Groepswandelreis Lungau Dreilanderwirt

Oostenrijk - Salzburgerland - Lungau

Bergwandelen in UNESCO Biosfeerreservaat

Standplaatstocht in samenwerking met NKBV

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Groepsreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.