Oostenrijk - Salzburgerland, Grossarltal, 8 dagen Te voet door het ’Dal van de Almen’

« Terug naar overzicht
Privéreis - Family specials

Gezinsvakantie vanuit appartement en langs een almhut

Begin deze gezinsvakantie in de bergen met prachtige dagwandelingen door het stille Grossarltal (Salzburgerland) vanuit een comfortabel appartement. Of ga op schattocht met 'geocaching'. Daarna op pad voor een spannende, tweedaagse ‘Alpenfloh’ over de hooggelegen, bloemrijke almen terwijl je overnacht in een sfeervolle almhut. De kinderen vinden het gegarandeerd prachtig, maar ook voor volwassenen is dit een klein avontuur! Een ideale eerste kennismaking met het Oostenrijkse huttenleven.

Uniek aan deze reis

 • Maak het almleven mee
 • 2-daagse minitrek
 • Overnachten in een authentieke almhut
 • Poort naar de Hohe Tauern
 • Speciaal voor families ontworpen
 • GPS-tracks aanwezig
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special 8 jaar en ouder

Dag tot dag

Oostenrijk - Salzburgerland, Grossarltal

Het Grossarltal in het Salzburgerland vormt een van de toegangspoorten tot het Nationaal Park de 'Hohe Tauern'. In dit geïsoleerde dal verblijf je in het dorpje Grossarl in een appartement in het dorp, waar vanuit je een aantal heerlijke bergwandelingen maakt. Voor de ontspanning na de wandelingen is er in het dorp een sportcomplex met o.a. tennisbanen en een openluchtzwembad, of ga op "schattenjacht" met je GPS, ofwel: geocaching. Hoogtepunt van de reis is de tweedaagse mini-trektocht naar de bloemrijke hooggelegen almen, waar je overnacht in een traditionele, boeren-almhut, zeer karakteristiek voor het Grossarltal. Een avontuurlijke belevenis die door kinderen geweldig bevonden wordt.

 • Dag 1: Aankomst in het Grossarltal
 • Dag 2-4: Het Grossarltal ontdekken met rondwandelingen
 • Dag 5: Start van de minitrek, overnachting in de almhut
 • Dag 6: Wandelen vanuit de almhut en terug naar het dal
 • Dag 7: Wandeling door een spectaculaire Klamm
 • Dag 8: Einde van de reis
Voor meer details kijk je bij het dag tot dagprogramma.

Dag 1

Aankomst in Grossarltal bij je accommodatie. Na aankomst ga je langs bij het toerismebureau om jullie minitrek door te spreken en te laten adviseren over de verschillende wandelmogelijkheden in het gebied.

Overnachting in

Grossarl

Dag 2-4

De eerste dagen van het verblijf in Grossarltal ben je vrij te doen wat je wilt. In je reisbeschrijving vind je een aantal suggesties en een paar beschreven rondwandelingen bijvoorbeeld langs de Panorama-wanderweg, een zonnige route langs de Grossarlbach, of een rondwandeling langs de Unterwandalm, een van de bloemrijke almen in het Grossarltal. Na afloop van een actieve wandeling kun je je uitleven in het openluchtzwembad of op de tennisbaan van het dorp (wel zelf rackets en ballen meenemen). Spannend is het om op zoek te gaan naar schatten die in de omgeving verstopt zijn. Voor dit 'geocaching' heb je een GPS apparaat nodig.

Overnachting in

Grossarl

Dag 5

Start van de minitrek! In de ochtend pak je al je hoognodige bagage in voor de overnachting in de almhut. Afhankelijk van welke hut er voor jullie geboekt is, vertrek je per taxibus naar het startput van jullie wandeling van vandaag. Tijdens jullie bezoek aan het toerismebureau hebben jullie de verschillende opties in deze regio besproken en een geschikte tocht gekozen aan de hand van jullie voorkeur en gezinssamenstelling. Na een prachtige wandeling kom je aan in een van de sfeervolle, authentieke almhutten. Wandeling: tussen de 3-4 uur.

Dag 6

Na een heerlijk ontbijt in de almhut vervolgen jullie het avontuur. Er staat wederom weer een prachtige wandeltocht op de planning, afhankelijk van waar jullie slapen en wat is besproken met het toerismebureau. Voldaan kom je aan het einde van de dag weer terug in jullie comfortabele appartement in Grossarl. Wandeling: 3-4 uur.

Overnachting in

Grossarl

Dag 7

In de reisbeschrijving staan een aantal wandelingen beschreven die jullie vandaag in de omgeving kunnen maken. Wellicht een wandeling naar een sfeervolle alm of voor fanatieke berggeiten het beklimmen van de Saukarkopf? Een echte must is in ieder geval een bezoek aan een spectaculaire 'Klamm', een nauwe kloof met overal watervallen en stroomversnellingen waar op ingenieuze wijze een pad is aangelegd. Voor kinderen maar stiekem ook van volwassenen een echte favoriet. Na afloop lekker bijkomen in een zwembad?

Overnachting in

Grossarl

Dag 8

Vandaag eindigt het arrangement.

NB Programma

Het unieke aan deze reis is dat je op een rustige manier kennis kan maken met het huttenleven en zelf kunt bepalen welke wandeltochten je wilt maken en wat het beste bij jullie past. De omgeving biedt genoeg verschillende opties met wisselende afstanden en hoogtemeters. Vooraf aan de minitrektocht dien je bij het toerismebureau langs te gaan om je te laten adviseren over de verschillende wandelmogelijkheden in de regio en te kijken welke tochten het beste bij jullie aansluit. Let wel op dat de overnachting in de almhut alleen geboekt kan worden van maandag t/m donderdag, en het toerismebureau gesloten is op zaterdagmiddag en zondag. 

In de zomerschoolvakanties wordt deze tocht vooral door gezinnen gemaakt, maar zeker daarbuitenom is deze reis ook heel geschikt voor volwassen bergwandelaars. Er heerst dan heerlijke rust op de alm en in het dal en juni en september zijn uitstekende wandelmaanden.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je overnacht in het Grossarltal in een volledig uitgerust 4 persoons appartement (2 slaapkamers) of een 6 persoons appartement (3 slaapkamers). Elk appartement heeft een comfortabele woonkamer met keuken waar je zelf je maaltijden kunt bereiden. Er is altijd een balkon of terras en bedlinnen zijn aanwezig.

Tijdens de minitrektocht overnacht je in een almhut (1 nacht) op basis van logies en ontbijt. Dit is een eenvoudige accommodatie met stapelbedden, matrassen en linnengoed maar geen stromend water; de wasbak is soms buiten. Dit is avontuurlijk overnachten en de meeste kinderen vinden het dan ook prachtig. Beddengoed en dekens/ dekbedden zijn aanwezig (maar worden niet dagelijks verschoond, ook niet voor nieuwe gasten). We raden dus aan om zelf een lakenzak mee te nemen; ook handdoeken moet je zelf meenemen. In deze hutten wordt voor eten gezorgd, maar dit is over het algemeen zeer eenvoudig en bestaat uit een ‘Jause’, een koude broodmaaltijd, evt. aangevuld met warme soep, warme worstjes, 'knödel' of iets dergelijks. Zelf koken kan men er niet. Je bagage kun je tijdens de trektocht achterlaten in de accommodatie in het dal. Mocht bij slecht weer de almhut niet te bereiken zijn, dan kun je tegen bijbetaling ter plaatse alsnog overnachten in het appartement.

Over de maaltijden

Je verblijft op basis van logies (appartement) en logies en ontbijt (in de almhut).

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een appartement op basis van logies, tijdens minitrek in de almhut (1 nacht) op basis van logies en ontbijt
 • Transfers volgens programma
 • Toeristenbelasting
 • Travelkids-reispakket

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Alle maaltijden tijdens verblijf in appartement, lunch en diners tijdens verblijf in de almhut
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Over de activiteiten

De wandelingen zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Tijdens de minitrek lopen de kinderen 3-4 uur per dag en is er een keuze voor een lichte of zwaardere variant. De andere dagen is de invulling van het programma vrij en kun je zelf bepalen hoe zwaar je de routes maakt en wanneer je waar je heen gaat. Afhankelijk van de wandelervaring van je kind(eren), kunnen de beschreven wandelingen voor kinderen van 6-8 jaar aan de zware kant zijn.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Grossarl is ca. 1000 km. Je kunt de auto parkeren bij het appartement.

Treinreis

Wil je per trein te reizen, dan kies je een treinreis naar St. Johann im Pongau. Vandaar reis je per postbus verder naar het Grossarltal.

Treinschema

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – St. Johann Pongau 07:46 - 19:02 3
St. Johann Pongau – Amsterdam CS 10:58 - 22:30 1

Treinschema's zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen!

Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis op internationale reizen via Duitsland naar Oostenrijk. Zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject.

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Klik hier; Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor informatie over reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of www.interrail.eu

Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is. Check wel van te voren of er op je gewenste dag van vertrek een treinreis naar je eindbestemming mogelijk is.

Je kunt dit arrangement beginnen tussen 15 juni en 28 september. Deze reis is zeker buiten de schoolvakanties ook een aanrader voor individuele bergwandelaars.

In de almhutten is het vaak niet mogelijk om te pinnen. We raden daarom aan om voldoende contant geld mee te nemen.

Voor de mini-huttentocht dien je een rugzak mee te nemen met daarin plaats voor:

 • Regenkleding
 • Een set schone kleren en een warm vest
 • Lakenzak en handdoel
 • Slippers of sloffen voor in de hut
 • Toiletspullen
 • EHBO-setje
 • Drinken en lunchpakketje
 • Evt. fotocamera, verrekijker, natuurgidsje...
De bagage die je tijdens de huttentocht niet nodig hebt, kan in het appartement achterblijven, waar je later terugkeert.

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Oostenrijk - Salzburgerland, Grossarltal

Te voet door het ’Dal van de Almen’

Gezinsvakantie vanuit appartement en langs een almhut

Zwaarte
Comfort
Family specials
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.