Oostenrijk - Oostenrijkse Alpen, 10 of 13 dagen Stodertal, Dachstein, Stubaital en Miemingerplateau

« Terug naar overzicht

Wandelvakantie met eigen vervoer langs hotels

Drie of vier prachtige bergwandelgebieden samengebracht in één reis dwars door de Oostenrijkse Alpen: kies tussen een 10-daagse of 13-daagse reis. Van het wat onbekendere Stodertal in Opper Oostenrijk naar de ruige bergkammen van de Dachstein in Stiermark en het diepe Stubaital in Tirol, gekroond met de Stubaier gletsjer. Onderweg kom je langs het merengebied Salzkammergut, de Grossglockner Hochalpenstrasse en het fraaie Innsbruck. De 13-daagse reis eindigt op het Miemingerplateau, hoog boven Innsbruck aan de voet van de grillige Mieminger Kette. Overnachten en dineren in heerlijke viersterren wandelhotels, speciaal geselecteerd door SNP. Op elke locatie een divers aanbod aan wandelingen vanaf de dalbodem tot almen en bergtoppen, ook geschikt voor minder ervaren bergwandelaars.

Uniek aan deze reis

 • Groen Stodertal - ruige pieken Dachstein - Stubaier gletsjer
 • Afwisseling wandelen en rondreis
 • Salzkammergut - Glocknerstrasse - Innsbruck
 • Luxe viersterrenhotels met meergangendiners inclusief
 • Ruime keuze aan wandelingen voor elk wat wils
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Dag tot dag

Oostenrijk - Oostenrijkse Alpen

In het kort ziet het programma voor deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in het Stodertal en overnachting Hinterstoder
 • Dag 2: rondwandeling Stodertal ter kennismaking
 • Dag 3: wandeling op hoogte naar de Schafskogel en Schrocken
 • Dag 4: reisdag via merengebied Salzkammergut naar de Dachstein, overnachting Ramsau
 • Dag 5: diverse wandelingen vanuit het hotel met uitzicht op de rotsformaties van Dachstein
 • Dag 6: wandelen in de omgeving m.b.v. auto of kabelbaan
 • Dag 7: reisdag van Dachstein naar het Stubaital en overnachting Neustift
 • Dag 8: rondwandeling Pinnistal 
 • Dag 9: naar Mutterberg, met kabelbaan of te voet richting Stubaier Gletsjer
 • Dag 10: einde arrangement 10-daagse reis; naar Mieminger Plateau 13-daagse reis
 • Dag 11: wandelen op het Mieminger Plateau, overnachting Obsteig
 • Dag 12: wandelen Mieminger Kette of omgeving, overnachting Obsteig
 • Dag 13: einde reis of verlenging

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1 Aankomst Stodertal

Op de grens van Opper Oostenrijk en Stiermarken, tussen Kalkalpen en Totes Gebirge vinden we het Stodertal. Je verblijft in het dorpje Hinterstoder in 'Relax & Wanderhotel Poppengut'. Als je op tijd arriveert, kun je nog een korte verkennende wandeling maken in dit groene dal langs de rivier de Steyr via de Flötzersteig naar de Strumboding waterval. Of beklim de 'huisberg', de Poppenberg, voor fraaie uitzichten. Bij het hotel helpen ze je graag met het maken van een programma voor de komende dagen.

Overnachting in

Hinterstoder - Hotel Poppengut

Dag 2 Het Stodertal

Een ideale kennismaking met de omgeving vormt de Hinterstoder Höhenweg. Tijdens deze rondwandeling heb je van verschillende kanten uitzicht op het Hinterstoderdal. Doordat de route zich grotendeels op rond 200-300m boven de dalbodem begeeft blijven de hoogteverschillen binnen de perken. Alleen vanaf de Schiederweiherblick is er een korte steile klim. Tijdens de bronsttijd kun je onderweg het geburl van de mannetjes herten horen. Onderweg wandel je langs verschillende Gasthofen waar je onder het genot van een consumptie van het uitzicht kunt genieten. Wie toch liever de hoogte in gaat kan met de kabelbaan naar rond 1400m. Vervolgens langs de alpenweiden van Steyrsbergerreith en de Edtbauernalm met fraai uitzicht op het Todesgebirge en verder omlaag terug naar Hinterstoder.
Wandeling Hinterstoder Höhenweg: 15,5 km, 400 m stijgen en dalen, 4 uur.
Wandeling Steyrsbergerreith: 9 km, 20 m stijgen en 820 m dalen, 3 uur.

Overnachting in

Hinterstoder - Hotel Poppengut

Dag 3 Schafskogel en Schrocken

Vandaag zou je wat uitdagender tochten kunnen proberen in meer Alpien terrein. Bijvoorbeeld door een stukje te fietsen en dan bergwandelen via een steil en stenig bergpad langs bergbeekjes, rotspartijen en zicht op twee watervallen naar de berghut Prielschutzhaus; ideale plek voor een heerlijke lunch met uitzicht op de Grosser Priel, met 2515m de hoogste top van het Totes Gebirge.
Je kunt ook de kabelbaan te nemen en via de Logerhütte en Berggasthof Höss langs de mooie Schafskogelsee naar de Schafskogel (2000m) en Schrocken (2200m) klimmen. Prachtig uitzicht op het Totes Gebirge en in de verte het Dachsteingebergte. Zelfde pad terug. 
Wandeling Prielschutzhaus: 6,5 km, 780 m stijgen en dalen, 3,5 uur (plus 2x 5 km fietsen door het dal, kan ook per auto).

Overnachting in

Hinterstoder - Hotel Poppengut

Dag 4 Naar het Dachsteingebirge

Vanaf het Stodertal kun je snel (1,5 uur) naar Ramsau am Dachstein om daar vandaag nog te wandelen, maar je kunt ook een mooie sightseeingtour maken langs de beroemde meren van Salzkammergut. Meerdere routes mogelijk tussen 200 en 250 km (3-4 uur rijtijd). De komende dagen vormen de imposante pieken van de het Dachsteinmassief je horizon. Voor wie dat wil, organiseert ons wandelhotel ook wandelingen onder begeleiding van een gids, bijvoorbeeld over de Schladmingergletsjer (2700m). Rustige rondwandelingen over de almen, dagtochten naar hoger gelegen berghutten of een bezoek aan het in het dal gelegen historische stadje Schladming behoren tot de mogelijkheden; we hebben een breed aanbod voor je. ’s Avonds kan je genieten van een heerlijk viergangendiner.

Overnachting in

Ramsau am Dachstein - Hotel Steirerhof

Dag 5 Wandelen vanuit het hotel

Als je je auto wilt laten staan zijn er genoeg wandelmogelijkheden vanaf de voordeur, van licht tot pittig. Afstanden van 9 tot 17 km en hoogteverschillen tussen 200 en 650m. Je kunt zo met name de bergweides aan de voet van de steile rotskammen van het Dachsteingebergte verkennen, waar diverse leuke almhutten te vinden zijn. 

 • Ontspannen wandeling rond de beboste Halserberg en langs een aantal boerderijen van Vorberg: 8,5 km, 205 m stijgen en dalen, 3,5 uur lopen.
 • Rondwandeling over de glooiende hoogvlakte, met afwisselend bos en weide, op 1100 m rondom Ramsau am Dachstein. Je wandelt om de Kulmberg heen en via Ramsau keer je terug naar het hotel: 15 km, 290 m stijgen en dalen, 4,5 uur. In te korten tot 12 km, 3,5 uur lopen. 
 • Langs verschillende almhutten omhoog richting de top van de Rittisberg. Vanaf 1509m daal je geleidelijk af, eventueel langs het terras van de Ochsenalm, en kan je genieten van het mooie uitzicht: 16,5 km, 625 m stijgen en dalen, 6 uur. Deze tocht is in te korten tot 12 km, 400 m stijgen en dalen, 4 uur lopen.

Overnachting in

Ramsau am Dachstein - Hotel Steirerhof

Dag 6 Wandelen omgeving Dachsteinmassief

Met een korte autorit en eventueel een kabelbaan kun je meer de hoogte in en ook richting alpien terrein lopen, al blijf je op veilige afstand van de schier onbegaanbare steilwanden die kenmerkend zijn voor de topregio van de Dachstein. Vergeet zeker de spectaculaie kloof van de Silberkarklamm niet met stroomversnellingen en watervallen. 

 • Met de auto naar Rohrmoos, aan de overkant van het dal. Neem de lift naar de Hochwurzenhütte op 1862m. Uiteraard met fraai uitzicht op het Dachsteinmassief aan de overkant. Eventueel pik je het topje Rossfeld nog mee, voordat je langzaam dalend teruggaat naar het dalstation van de lift: 8 km, 60 m stijgen en 750 m dalen, 3 uur lopen.
 • Met bus en gondelbaan naar de Reiteralm op 1770m. Hier maak je een rondwandeling met bijzonder mooie vergezichten (o.a. op het Dachstein massief) langs een aantal kleine bergmeertjes. De gondelbaan gaat alleen op dinsdag en vrijdag: Wandeling: 5 km, 340 m stijgen en dalen, 3 uur lopen.
 • Je rijdt ca. 8 km naar Kulm en begint de rondwandeling langs riviertjes, weiden en boerderijen. Daarna door de spectaculaire Silberkarklamm, een diepe kloof, omhoog langs watervallen en stroomversnellingen naar de Silberkarhütte. Na een flinke klim en afdaling door bosgebied langs de zeer mooie Ramsauer Bach terug naar Kulm: 12,5 km, 370 m stijgen en dalen, 5 uur.

Overnachting in

Ramsau am Dachstein - Hotel Steirerhof

Dag 7 Naar het Stubaital

Je reist vanaf het Dachsteingebied naar het dorp Neustift, in het Stubaital. Hier, onderaan de Kesselspitze en de Burgstall, neem je voor de komende dagen je intrek in een luxueus hotel. De mooiste route voert via Zell am See en de brede vallei ten noorden van de Grossglockner en Grossvenediger naar het Inntal en verder het Stubaital. Je kunt overwegen een bezoek aan de fraaie hoofdstad van Tirol, Innsbruck, te brengen.

Tip: ga na aankomst even langs bij de VVV in Neustift. Die organiseert van mei t/m oktober elke dinsdag en vrijdag georganiseerde wandelingen onder leiding van een berggids. Je kunt je een dag van tevoren bij het VVV-kantoor aanmelden. Zo kun je bv. de Stubaiergletsjer op, een prachtige ervaring.

Overnachting in

Neustift im Stubaital - Hotel Berghof

Dag 8 Pinnistal en Issenangeralm

Met de gondel/lift naar Elfer, vanuit Neustift. Bij aankomst kun je bij mooi weer paragliders aan het werk zien, die hier aan hun vlucht beginnen. Je maakt een wandeling door het Pinnisdal, via de Issenangeralm en weer terug naar Neustift. Wandeling: 11 km, 430 m stijgen en 1250 m dalen, 4,5 uur.

Dit is volgens ons de mooiste wandeling, maar in de reisdocumentatie staan nog een wandeling (10 km, 450 m stijgen en dalen, 4 uur) en een mountainbiketocht (20 km) beschreven.

Overnachting in

Neustift - Kampl - Hotel Berghof

Dag 9 Stubaier Gletsjer of Oberbergtal

Er zijn vandaag een heleboel mogelijkheden om te ondernemen. Je kunt met bus of auto naar Mutterberg, naar het dalstation van de Stubaitallgletsjer. Vanuit Mutterberg kan je met de gondel omhoog naar de Dresdner Hütte. Je kunt ook wandelend omhoog langs een klaterende bergbeek. Onderweg kom je enkele watervallen tegen en heb je prachtig uitzicht op het Stubaital achter je. Wandeling: 3 km, 550 m stijgen, 2 uur. Vanaf de hut kun je verder omhoog gaan met de gondel naar Jochhohe, waar je op de gletsjer kunt, je kunt nu naar het hoogste panoramapunt van Tirol (3150 m). Bij mooi weer kun je Italië zien liggen. Wandelduur 2 uur. Een andere mogelijkheid is om vanuit de Dresdner Hütte de 2635 m. hoge Egnesengrat te beklimmen.

Voor diegenen die het liefst in alle rust wandelen is er een prachtige tocht naar het Oberbergtal, een fraai zijdal van het Stubaital. Wandeling: 9,5 km, 300 m stijgen en dalen, 3,5 uur.

Overnachting in

Neustift - Kampl - Hotel Berghof

Dag 10 Via Inntal naar Mieminger Plateau

Als je de 10-daagse variant hebt geboekt neem je afscheid van het Stubaital en is je reis ten einde na het ontbijt.

Als je de 13-daagse variant hebt geboekt rijd je vandaag naar het noorden van Tirol, via het Inntal. De rijafstand is niet groot, dus nog een wandeling in het Stubaital is een optie. Maar je kunt ook de tijd nemen het Inntal te verkennen. Iets omrijdend vind je diverse interessante stops: het zilverstadje Schwaz, slot Tratzberg of de Wolfsklamm bij Stans. Via Innsbruck rijd je uiteindelijk omhoog naar het Mieminger Plateau, een relatief vlak gebied, beroemd om de larixbossen, aan de zuidkant van de ruige toppen van de Mieminger Kette.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Bergland

Dag 11 Wandelen Mieminger Plateau

In ieder dorpje van het Mieminger plateau zijn vele goed gemarkeerde routes uitgezet. We selecteerden in de directe en iets minder directe omgeving van Obsteig enkele van de mooiste wandelingen variërend van kort en makkelijk tot pittige bergtochten: voor elk wat wils dus. Er is een wandeltocht met SNP routebeschrijving; de overige routes zijn goed gemarkeerd en met de bij het reispakket behorende originele wandelkaart goed te volgen. De hoteleigenaar is wandelgids en kan je allerlei tips geven. Al wandelend ontdek je de Larixweides via de 'Lärchsteig', ga je naar een uitzichtspunt, kom je door en over beekjes en de avonturiers kunnen zelfs een topje beklimmen.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Bergland

Dag 12 Wandelen omgeving

We geven hier enkele suggesties voor afwisselende wandeltochten in de omgeving:

 • Simmering Alm (1813 m): de route voert over bospaden en haarspeldbochten door zeer afwisselend terrein naar het platform "Am Horn" met uitzicht op de Ötztaler en de Stubaier Alpen. Voor wie wil is er een extra klim naar de top op 2098 m.12 km te voet, 6 uur te voet. Hoogteverschil van ca. 800 m.of 1100m naar de top. 
 • Marienberg: liefhebbers van bloemen zullen zeker genieten van deze prachtige tocht over de Marienbergalm, die bekend staat om zijn pracht aan bloemen van gentianen, wilde orchideeën en lelies. Op de berg is er uitzicht richting de Zugspitze. 15 km wandelen, 5 uur te voet. Hoogteverschil van ca. 700 m. 
 • Faltegarten-Kögele: voor deze wandeling moet je ca. 30 min. rijden. Je gaat flink de hoogte in naar de Faltegartenköpfl (2184 m), met een indrukwekkend uitzicht op het Inntal en de noordelijke kalkalpen bij mooi weer. Op de Feldringalm (1880m) kun je heerlijk vertoeven. 450 m stijgen en dalen - 7 km
 • Ehrwald, Zugspitzarena: ook ca. 30 min. rijden naar omgeving Ehrwald, waar we een wandeling hebben over de flanken van de Zugspitze of een wandeling in de wijdse glooiende vallei rond Ehrwald. Tot ca. 500 m stijgen en dalen en 12 km.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Bergland

Dag 13 Einde van de reis

Einde van het arrangement. Gezien de vele mogelijkheden die het Mieminger Plateau en omgeving bieden, is het goed om te overwegen nog een paar dagen bij te boeken!

Bij Imst is een fraaie wandeling door de kloof te maken. Liefhebbers kunnen met de zomerrodelbaan Alpine Coaster weer omlaag. Innsbruck heeft genoeg cultuur te bieden met een leuk oud centrum met het beroemde 'Gouden Dakje', maar de Alpenzoo of Swarovskis Kristalwelten zijn ook de moeitge waard. In de omgeving zijn ook diverse mooie meertjes: bootje varen, zwemmen, poedelen.....
Het archeologisch park 'Ötzi-welt' in het Ötztal, het bezoeken van oude mijnen in 'Knappenwelt' of (wat verder weg) de burchtenwereld van Ehrenberg zijn ook geliefde uitjes.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Je verblijft in drie bijzondere viersterrenhotels, elk met een eigen stijl. Allemaal zijn ze helemaal ingesteld op wandelaars en je vindt overal een mooie tuin en uitzicht op de natuur van het dal in combinatie met een rustige ligging. Elk hotel heeft zwem- en wellnessmogelijkheden en de kamers en bedden zijn uitstekend. Meer informatie over elk hotel en foto's vind je via de link in het dagprogramma.

Over de maaltijden

Alle hotels hebben een uitstekende keuken, met aandacht voor plaatselijke, waar mogelijk locale, biologische producten en vegetarische maaltijden. Naast het wandelen is er bij deze reis ook veel aandacht voor culinarisch genieten. Daarom hebben we overal een heerlijk viergangendiner en ontbijt inclusief voor je geboekt. Zo hoef je na aankomst niet meer op zoek naar een restaurant. Bij het verblijf in Ramsau kun je tevens een lunchpakket klaarmaken bij het ontbijt. Bij terugkomst van de wandeling is er overal een soort ’Nachmittags-café’ waar je kan genieten van ’kaffee und kuchen’. Bij het diner is steeds keuze uit meerdere menu's.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen
 • Alle ontbijten
 • Alle diners
 • Lunchpakketten dag 5 t/m 7 en dag 10 t/m 12
 • Gegidste wandelingen van hotels in Stodertal en bij de Dachstein
 • Diverse wellness-voorzieningen van de hotels
 • Gastenkaarten met korting op entrees en vervoer in elk gebied (ontvang je ter plekke)
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Eventuele entrees
 • Lunches op overige dagen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelasting

Over de activiteiten

Het Stodertal, het Dachsteinmassief, het Stubaital en het Miemingerplateau zijn alle drie prachtige wandelgebieden waar SNP een flink aantal wandelingen heeft geselecteerd en beschreven. Deze gaan over goed begaanbare paden door heuvel- tot bergachtig terrein op niet al te grote hoogte. De paden zijn in het algemeen goed gemarkeerd en overal in vind je duidelijke richtingaanwijzers. Daarom is dit arrangement ook geschikt voor mensen die niet eerder in de bergen hebben gewandeld. Maar ook de meer geoefende bergwandelaar zal zich niet vervelen, want we bieden zowel lichtere als zwaardere en wat moeilijker tochten. Echt zwaar en moeilijk wordt het echter nergens. Het aangegeven niveau is '2', maar we hebben ook tochten op niveau '3'.
Naast de beschreven wandelingen die je op eigen houtje kan doen, kan je ook met de gegidste wandelingen vanuit het hotel of toerismebureau meegaan (soms tegen meerkosten).
Er zijn op elke locatie wandelingen vanuit het hotel beschreven. Om wat meer afwisseling te krijgen zijn er ook wandelingen uitgezet waarvoor je een stukje met auto of bus moet rijden en soms een kabelbaan nodig hebt. Lees hierover bij de dag tot dag beschrijving. Let op: bussen en kabelbanen zijn alleen in het hoogseizoen beschikbaar.
Je kan ter plekke zelf bepalen wanneer je welke wandeling loopt, afhankelijk van het weer en je vorm.

Geschikt voor kinderen

Deze reis is ook geschikt voor kinderen, maar deze moeten 13 jaar of ouder zijn. De hotels zijn ingericht op verblijf van volwassenen en het het in Ramsau en Dachstein accepteert geen kinderen als gast die jonger zijn!

Extra dagen

Je kunt bij elk hotel extra nachten bijboeken. Op elke locatie zijn genoeg wandelmogelijkheden voor 2-4 dagen extra verblijf.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De route Utrecht - Hinterstoder (Stodertal) is ca. 980 km. Je kan je auto gratis parkeren bij de accommodatie. Terug vanuit het Stubaital is ca. 920 km tot Utrecht. 

Let op:  op de meeste snelwegen in Oostenrijk heb je een vignet nodig. Dit vignet is ter plekke te koop, maar ook in Nederland (o.a. bij de ANWB). 

Trein informatie

Heb je interesse om deze rondreis per trein te maken dan is dat mogelijk. Je reist dan heen naar Hinterstoder en terug vanaf Innsbruck. Tussen Neustift im Stubaital en Innsbruck is een goede en frequente busverbinding (ca. 30 minuten). Onderweg reis je in ca. 2 uur van het Stodertal naar Schladming* (voor Ramsau am Dachstein) en in ca. 3,5 uur van de Dachstein naar Innsbruck (verder per bus).

*Na aankomst in Schladming word je na een telefoontje door iemand van het hotel opgehaald (10 km, gratis).

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema: 

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS –Hinterstoder   08:08 - 20:00   2
Innsbruck Hbf – Amsterdam CS 10:40 - 20:44 2

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis op internationale reizen via Duitsland naar Oostenrijk. Zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze App beschikbaar zijn. Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Je kan dit arrangement starten van eind mei t/m half oktober. Reserveer tijdig indien je dit arrangement in de zomermaanden wil boeken. Buiten het hoogseizoen zijn er geen of minder bussen en kabelbanen in bedrijf.
Naast de zomerperiode biedt dit arrangement in het najaar een reis vol herfstkleuren. In de maand mei kan je nog niet op grotere hoogte lopen vanwege de sneeuw die er nog kan liggen, maar er zijn genoeg lager gelegen wandelingen beschreven.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Zelfs deze reis naar Oostenrijk ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein of per auto reist.

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op de volgende specifieke detailregels voor reizen naar Oostenrijk en de regels die van belang zijn voor een vakantie in dat land, op de website van het Oostenrijks verkeersbureau’s. Volg svp ook de links naar de detailinformatie!
https://www.austria.info/nl/praktische-info/coronavirus-informatie

Extra informatie over testen ter plaatse

 • Bij incheck in hotels, berghutten en horeca is een geldig testbewijs verplicht of bewijs van vaccinatie/ genezen. Tests ter plekke zijn gratis en er zijn ruime testmogelijkheden, o.a. bij apotheken.
 • Gasten moeten worden geregistreerd als zij langer dan 15 minuten blijven - binnen en buiten. Een negatief testresultaat moet aan het personeel worden voorgelegd. Regel svp je testresultaat vooraf aan het verblijf of bezoek; zo belast je het drukke personeel minder. De volgende tests zijn toegestaan:
  * Negatieve PCR test (geldigheidsduur: 3 dagen)
  * Negatieve antigeentest onder toezicht bij teststation, apotheek, enz. (geldigheidsduur: 2 dagen)
  * Antigeentests voor zelftesten (digitaal), geregistreerd in een app (geldigheid: 1 dag)
  * Zelftests ter plaatse zullen ook toegang verlenen. Deze test is echter alleen geldig voor het ene bezoek of de overnachting in kwestie.

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je gezin) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Bergen in bergmeer Stodertal

Oostenrijk - Oostenrijkse Alpen

Stodertal, Dachstein, Stubaital en Miemingerplateau

Wandelvakantie met eigen vervoer langs hotels

Zwaarte
Comfort

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
-text

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 701 klanten