Oostenrijk - Miemingerplateau, 8 dagen Natuurlijk avontuurlijk en helemaal 'kids'

« Terug naar overzicht
Privéreis - Wandelen

Gezinsvakantie vanuit familiehotel

In deze relatief onbekende hoek van Tirol gaat het zacht glooiende Miemingerplateau over in ruige kalkbergen. Bij Familie-Landhotel Stern begrijpen ze helemaal wat nodig is om het families naar de zin te maken. Bovendien doen ze alles met aandacht voor milieu en traditie; je verblijft hier CO2-neutraal en ze verwennen je met gezonde, eerlijke maaltijden. Zowel binnen als buiten kunnen kinderen van elke leeftijd naar hartenlust spelen. Tijdens het actieve programma wandelen jullie naar een echte almhut, overnacht je in het hooi, ga je rijden op een pony of klimmen en abseilen. Buiten het hoogseizoen is er ook kinderoppas voor de allerkleinsten.

SNP Geocaching locatie: voor de liefhebber is het hier echt een paradijsje!

Uniek aan deze reis

 • Ecologische maaltijden
 • Grote avonturenspeeltuin
 • Hotel helemaal voor families
 • Klimaatneutraal verblijf en hotel heeft eigen oplaadstation voor E-car
 • Slapen in hooi of almhut
 • Uitdagend natuurprogramma
 • Je hond mag mee
Zwaarte
Comfort

SNP Family Special alle leeftijden

Dag tot dag

Oostenrijk - Miemingerplateau

Nadat je met de auto over de Fernpas Oostenrijk bent ingereden, is het Mieminger Plateau niet ver meer. Hier ligt op een hoogte van zo’n 1100 m een glooiend landschap met weides, bossen, bergen en dorpjes. Tegen de achtergrond van de grillige kalkwanden van de Mieminger Kette, met als hoogste punt de Griesspitze (2747 m), vind je het knusse gasthof Stern in Obsteig. Tiroolse gastvrijheid, gevoel voor traditie, maar vooral de kindvriendelijke sfeer garanderen een heerlijke gezinsvakantie in de bergen. Kinderen en families worden hier 'serieus' genomen. Zo is er een avonturenspeelplaats, zijn er goede kindermenu's en kunnen kinderen zich hier lekker 'vrij' bewegen.

Er is een uitgebreid programma voor de kids, al dan niet met pa of ma: avontuur in het bos, schat zoeken, ponyrijden, boerderijbezoek, klimmen, almwandeling met overnachting, hooislapen en nog veel meer. In voor- en naseizoen is er oppasservice voor de allerkleinsten. Er zijn wandelingen in alle soorten en maten, van een kort ommetje tot serieuze bergtochten. Wandelen wordt extra leuk met Geocaching: schatzoeken met GPS. Maar je kunt ook mountainbiken, zwemmen of naar de langste zomerrodelbaan van de Alpen gaan. Op minder dan 1 uur rijden zijn talloze leuke uitjes mogelijk: Innsbruck met Kristalwelten en Zoo, Ötzidorf, Zugspitze, Knappenwelt....
Je verblijft helemaal verzorgd in prima familiekamers of appartementen, met een heerlijk ontbijtbuffet en lekker en verantwoord avondeten. De kinderen kunnen zo van de eettafel weer verder spelen bij 'het kasteel' of bij de pony's.

Dag 1

Aankomst in Obsteig. Na het inchecken krijg je de beschikking over je 'gastenkaart' , een pas waarmee je tijdens je verblijf gratis of met veel voordeel van uitjes en activiteiten in de omgeving gebruik kunt maken.
Tevens doe je je 'klimaat check-in'. Met een leuk programma kun je meewerken om de komende week je CO2-afdruk zo klein mogelijk te houden. Met diverse opdrachten kun je punten verzamelen voor een oorkonde. Het hotel compenseert het C02 gebruik in enkele klimaatbeschermingsprojecten waar je natuurlijk ook meer informatie over kunt krijgen.

Op zondagavond wordt het kinderprogramma voor de komende week gepresenteerd. Tijd om plannen te maken voor de rest van de week!

Overnachting in

Obsteig - Hotel Gasthof Stern

Dag 2-7a Wandelen

Wandelen in de omgeving
In ieder dorpje van het plateau zijn vele goed gemarkeerde routes uitgezet. We selecteerden in de directe en iets minder directe omgeving van Obsteig een tiental wandelingen variërend van kort en makkelijk tot pittige bergtochten: voor elk wat wils dus. Alle routes zijn goed gemarkeerd en met de bij het reispakket behorende originele wandelkaart goed te volgen. Al wandelend ontdek je de Larixweides via de 'Lärchsteig', ga je naar een uitzichtspunt en een almhut, kom je door en over beekjes en de avonturiers kunnen zelfs een topje beklimmen.
Ook het hotel biedt diverse wandelingen voor kinderen en ouders aan. Alleen voor ouders (en oudere kinderen) zijn de zonsopgangwandeling en een Klettersteigtour (met kosten; beide incl. transfer, materiaal en voor de zonsopgangswandeling een ontbijt).

Overnachting in

Obsteig - Hotel Gasthof Stern

Dag 2-7b Natuur

Er is wekelijks een programma toegespitst op actief buiten zijn in de natuur. Het programma is iedere week weer anders en houdt rekening met de verschillende leeftijden die er op dat moment zijn. Activiteiten die zoal georganiseerd worden zijn: ponywandeling, natuurexcursie naar de Larixweides, minigolf, broodbakken, bootje varen op een meer, klimmen, mountainbiken (incl. uitrusting en begeleiding). Speciale en bijzondere activiteiten zijn:

 • Slapen in het hooi
 • Almslapen (vanaf 6 jaar); er zijn speciale Almslaapweken op de 1800m hoge Simmeringalm (zie tabblad 'reisperiode' ), waarin er op de Simmeringalm een speciaal tentenkamp wordt ingericht (je slaapt dus in een tent). Er wordt gezorgd voor eten en er is een speciaal programma.
  NB: buiten die weken om kun je ook met je eigen gezin overnachten op de Simmeringalm; hiervoor betaal je ter plekke een eigen bijdrage van € 20,- per volwassene en € 15,- per kind.
 • Zeepkisten bouwen.
 • Boomhutten bouwen.

Kijk voor meer informatie over het almslapen, de zeepkisten bouwen en de boomhutten bouwen bij "geschikte reisperiode".

Voor jongere kinderen is er speciale kinderbegeleiding aanwezig vanuit het hotel. Zij spreken Duits en Engels. In de speciaal voor de kinderen ingerichte Sternchenclub hebben de kinderen hun eigen plek en ook is er 1 keer per week een speciale kindermaaltijd.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Gasthof Stern

Dag 2-7c Geocaching

SNP heeft samen met Hotel Stern een leuk GPS programma ontwikkeld. Er zijn enkele speciale 'geocaches' in de omgeving gemaakt. Met behulp van je GPS (ook ter plekke te leen) kun je dus op schattenjacht! Met de GPS kun je ook op zoek naar de stempelkastjes voor je 'Wandernadel'-kaart. Heb je alle stempels verzameld, dan krijg je een fraaie speld of medaille. Naast de door het hotel verstopte caches (schatten), zijn er in de omgeving ook nog een aantal andere leuke geocaches te vinden. Als je wilt kun je hier de hele week elke dag een of meer caches doen! Meer informatie over dit 'geocaching' is te vinden in jullie reisinformatiepakket en bij het hotel.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Gasthof Stern

Dag 2-7d Uitstapjes en excursies

De ultieme kick voor menig kind zal de zomerrodelbaan (Alpincoaster) van Imst zijn, de langste van Oostenrijk! Te combineren met een fraaie wandeling door de kloof van Imst levert dit een leuk dagje uit op.
Innsbruck heeft een leuk oud centrum met het beroemde 'Gouden Dakje', maar de Alpenzoo of Swarovskis Kristalwelten spreken ook tot de verbeelding van veel kinderen.
In de omgeving vind je een mooi openluchtzwembad en enkele meertjes, waar van het water genoten kan worden. Bootje varen, zwemmen, poedelen.....
Het archeologisch park 'Ötzi-welt', het bezoeken van oude mijnen in 'Knappenwelt' of (wat verder weg) de burchtenwereld van Ehrenberg zijn ook geliefde uitjes.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Gasthof Stern

Dag 2-7e Divers

Mountainbiken, klimmen, pony- of paardrijden: naast wandelen kun je hier op nog meer manieren actief bezig zijn.
Huur een mountainbike en je kunt op het glooiende plateau enkele leuke korte tochten maken. Een fiets kan soms ook gebruikt worden om naar het beginpunt van een rondwandeling te gaan.
In het hotelprogramma van de Sternchenclub zit al een dagdeel klimmen, maar in de buurt kun je ook individueel klimmen en abseilen. Voor ongeoefenden worden er cursussen aangeboden.
Over de landelijke weggetjes van het plateau is het aangenaam paard- en ponyrijden. Het hotel heeft een paar eigen pony's, waarmee korte tochten georganiseerd worden. In de buurt zijn maneges waar men paarden kan huren.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Gasthof Stern

Dag 8

Einde van het arrangement.

NB Programma

Om de mogelijkheden van de omgeving volledig te benutten is het handig een auto ter plaatse te hebben. Echter ook zonder dit vervoermiddel is er meer dan genoeg te doen en kun je ook deelnemen aan het activiteitenprogramma. Locale transfers zijn (ook qua kosten) prima met bus, hotelbus of een enkele taxi te organiseren.

Almslaap-weken
In de eerste twee weken van juli gaat men met families de alm op. Naast de almhut wordt een tentenkamp gebouwd en een vuurplaats gemaakt voor de avondbarbecue. In de ochtend kun je koeien melken, een bergtop op of schatzoeken. Een supergezellige happening. Per week vindt dit evenement 1x plaats op een dag met geschikt weer. Minimumleeftijd is 6 jaar. Je betaalt ter plekke een eigen bijdrage.
NB: buiten deze twee weken om kun je (tegen betaling) ook zelf met je gezin overnachten in de berghut op deze alm.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Familie Landhotel Stern is een bijzonder prettig verblijf voor families. Kinderen kunnen hier zichzelf zijn, maar de ouders worden niet vergeten. De service is uitstekend en de sfeer informeel en met persoonlijke aandacht. Het hotel besteed veel aandacht aan milieuvriendelijkheid en probeert actief om klimaatneutraal te functioneren. Een moderne faciliteit als WiFi is overal gratis beschikbaar. Voor het hotel is een door kastanjes beschaduwd terras met daarachter een groot speelveld met speeltoestellen, speelhuisje, kinderboerderij en ponymanege. Dan is er nog een enorme speelschuur met o.a. een klimwand en touwenparcours en een fraai (binnen-)zwembad; ook bij slecht weer is het hier goed toeven.
In het hoofdgebouw zijn een Stube, restaurant, een grote kinderspeelruimte, een sauna met rustruimte en een receptie te vinden. Naast het hoofdgebouw zijn er twee kleine bijgebouwen waar ook enkele appartementen zijn.

Gasthof Stern was vroeger de dorpsherberg van Obsteig en ligt natuurlijk tegenover de kerk. Het hotel ligt op 50 m van de doorgaande weg. De bus stopt dan ook bijna voor de deur van het hotel en als je Obsteig in rijdt met je eigen auto, is het niet ver zoeken…

In Stern zijn de volgende kamertypes:

 • 'S': Kleine familiekamers met met tweepersoons bed, douche/wc, kleuren tv, telefoon, balkon, 20 m². Geschikt voor 1 volwassene en 1 kind of 2 volwassenen en een kind in een kinderbedje. De leeftijd van het kind als 3e persoon mag maximaal 4 jaar zijn, i.v.m. de grootte van het kinderbed. Het is niet mogelijk om twee kamers van type S als geschakelde kamers te boeken.
 • 'L': Comfortabele familiekamer met tweepersoons bed en tweepersoons slaapbank, douche, aparte wc, kleuren tv, telefoon, 25 m², soms een balkon. Geschikt voor 2 volwassenen en 1-2 kinderen.
 • 'L+': Comfortabele kamer met tweepersoons bed, douche, aparte wc, kleuren tv, telefoon, 30 m², woongedeelte met erker, soms een balkon. Geschikt voor 2 volwassenen.
 • 'XL': Familie appartement met aparte tweepersoonsslaapkamer, woonkamer met tweepersoons slaapbank, klein keukenblok, badkamer, aparte wc, kleuren tv, telefoon, balkon, 50 m². OF twee geschakelde tweepersoonskamers. Geschikt voor 2 volwassenen en 1-2 kinderen.
 • 'XXL': Ruim familie appartement met twee aparte tweepersoonsslaapkamers, grote woonkamer met tweepersoons slaapbank, keuken met zithoek, badkamer, aparte wc, kleuren tv, telefoon, balkon/terras, 90 m². OF Ruime erkerkamer geschakeld met een tweepersoonskamer via een gedeelde opgang. Geschikt voor 2 volwassenen en 1-4 kinderen.

Over de maaltijden

Je verblijft hier op basis van halfpension: ontbijt en diner. Het hotel serveert vrijwel alleen biologische producten. Voor de kinderen zijn er ook afwisselende en gezonde maaltijden bedacht, zodat die niet de hele week schnitzel en patat eten. Het diner kent een buffet van salades en voorgerechten. Voor het hoofdgerecht, dat wordt uitgeserveerd, kan gekozen worden tussen twee gerechten, terwijl voor de kinderen een apart gerecht beschikbaar is. Elke dag is er ook een 'Eardiges Menü', met louter streekproducten. Ook zijn er dagelijks vegetarische gerechten.
Bij deelname aan het kinderprogramma zijn voor de kinderen de meeste middagmaaltijden tevens inbegrepen. Tijdens de familiewandeling is er een picknick voor iedereen.
Het ontbijt bestaat uit een uitgebreid buffet met diverse broodsoorten, hartig en zoet beleg, verse fruitsalade, sappen, yoghurt, ontbijtgranen en warme dranken.

Op aanvraag (ter plekke af te rekenen) kunnen bij het ontbijt lunchpakketten gemaakt worden.
Elke week is er een keer een buffet- of grillavond met muziek en een avond met speciaal gezamenlijk eten voor de kinderen, zodat de ouders een keer rustig van een 'dinner for two' kunnen genieten.

Duurzaamheid

Onze accommodatie ter plekke is zeer actief in hun milieubeleid en slaagt er in om klimaatneutraal (CO2-neutraal) te functioneren. Er wordt hard gewerkt aan energiebesparende maatregelen, meubels van locaal bewerkt hout, gebruik van duurzame en locale producten, zoals ook biologisch voedsel dat locaal geproduceerd wordt. Openbaar vervoer wordt gestimuleerd (o.a. gratis halen/ brengen vanaf treinstation), er is een actief programma gericht op natuurbeleving en ook kun je regelmatig meehelpen met landschapsonderhoud. Verder wordt CO2 uitstoot gecompenseerd bij een WNF project in Azië en in locale projecten. Ook gasten zelf worden gemotiveerd hun CO2 uitstoot locaal te compenseren en deze zo laag mogelijk te houden. Het hotel heeft een prestigeuze prijs van Tirol voor verantwoord ondernemen gekregen in de categorie 'ecologie'.

Info kindvriendelijkheid

Een kindvriendelijke plek bij uitstek. In de vakanties verblijven hier vrijwel uitsluitend gezinnen en is het hotel en omgeving helemaal van families. Het programma is vooral gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd, tussen ca. 4 en ca. 10 jaar, maar ook met wat oudere kinderen heeft u hier een prima bergvakantie.
Buiten het hoogseizoen is er in de meeste weken ook een oppasservice voor de allerkleinsten. Kijk voor de data bij het tabblad 'Reisperiode'.

Inbegrepen

 • verblijf op basis van halfpension
 • 5 x warme lunch voor de kinderen die het activiteitenprogramma volgen
 • activiteitenprogramma van hotel Stern
 • toeristenbelasting
 • digitale reisinformatie
 • Gastenkaart (kortingspas), gegevens geocaching, wandelkaart 1:35.000 (ter plekke)

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis
 • overige lunches
 • Huur GPS voor geocaching

Over de activiteiten

Het is moeilijk om te omschrijven hoe zwaar een weekje in Hotel Gasthof Stern zal zijn. Dit hangt af van wat je zoal gaat doen. Je kunt deze week samen met de kinderen geheel naar eigen inzicht invullen. Het activiteitenprogramma voor de hotelgasten is voor kinderen tussen ca. 3 en 12 jaar. Daaraan kun je ook losse dagen of dagdelen meedoen. Maar ook op eigen houtje kun je op elk niveau van alles ondernemen.
Ook het wandelniveau is zeer divers. Er zijn wandelingen met nauwelijks hoogteverschil, maar ook bergtochten voor de 'bikkels'. Mountainbiken rondom de dorpen is niet echt zwaar en vergt geen ervaring. Ga je echter de bergwegen op dan is rijkunst en kracht vereist. Wil je mountainbiken, neem dan bij voorkeur je eigen helm mee.
Het hotel heeft eigen pony's en werkt nauw samen met de naastgelegen manege. Paardrijden kan dus ook. Om zelf te rijden dien je uiteraard rij-ervaring te hebben, maar er worden ook tochtjes voor beginners georganiseerd.

Extra dagen

Je kunt in Hotel Gasthof Stern extra dagen bijboeken. In het hoogseizoen is dit alleen per week mogelijk.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

De afstand Utrecht - Obsteig is ca 860 km. U kunt parkeren bij het hotel.

Trein informatie

Vanuit Telfs kan je gratis worden opgehaald door hotel Stern bij een treinreis vanuit Nederland. Vanuit Innsbruck rekent men voor een privé transfer € 35,- (zelf aanvragen en ter plekke te betalen) . Verder is er ook een postbusverbinding tussen Innsbruck en Obsteig (gratis met reserveringsbevestiging).

Treinschema

Bij dit arrangement past een treinreis met het volgende schema:

Bestemming Tijd Overstap
Amsterdam CS – Telfs Pfaffenhoven    09:08 - 19:57 3
Telfs Pfaffenhoven– Amsterdam CS 09:13 - 20:44    2

Treinschema’s zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kinderen t/m 14 jaar reizen gratis op internationale reizen via Duitsland naar Oostenrijk. Zij betalen alleen zitplaatsreservering van 4 euro per traject. 

SNP kan deze treinreis voor je reserveren. De prijs wordt getoond in het boekingsformulier als je de treintrajecten aanvinkt. Mochten wij de treinreis niet voor deze prijs kunnen reserveren, dan nemen we contact met je op.

Om een treinreis te kunnen boeken via SNP is het downloaden van de NS International App op je mobiele telefoon een voorwaarde. SNP geeft alleen mobiele treintickets uit, die via deze App beschikbaar zijn. Klik hier;  Veelgestelde vragen (Treinen en tickets) voor meer informatie over deze App en reizen per trein.

Wil je zelf je treinreis boeken, dan kan dit via www.nsinternational.nl of  www.interrail.eu
Wij raden je aan om je treinreis pas te reserveren nadat je SNP-arrangement bevestigd is.

Deze reis kan geboekt worden van eind april tot eind oktober en je kunt meestal dagelijks starten.

In juli en augustus kan er alleen op zaterdag of zondag gestart worden. In het vroege voorjaar en latere najaar zullen niet alle geocaches toegankelijk zijn en kunnen er attracties/ bezienswaardigheden gesloten zijn. Ook het hotel-kinderprogramma zal hieraan aangepast worden.

Door de fijne locatie, met ook binnen vertier voor kinderen, en het zeer ruime aanbod aan activiteiten is een verblijf in elke periode even geschikt. Buiten schoolvakanties is er extra kinderoppas voor kleintjes (ideaal voor 'jonge gezinnen'), in schoolvakanties is er een uitgebreid programma voor kinderen tot ca. 12 jaar.

25 juni tot 9 juli 2022 (data onder voorbehoud): Almslaapweken: gezamenlijke tocht, inclusief alle voorbereiding, naar de 2000 m. hoge Simmering Alm. Een echte Alm-beleving met overnachting en eten. Er wordt een financiële bijdrage gevraagd van € 30,- (volwassene) en € 25,- (kind).

1 tot 8 en 15 tot 22 oktober 2022: Zeepkisten bouwen 

27 augustus tot 10 september 2022 (data onder voorbehoud): Boomhutten bouwen.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar het Miemingerplateau ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. Je ziet ook het verschil wanneer je per trein, per vliegtuig of per eigen auto reist.
Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden, inclusief overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je treinreis of vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 
Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Eventuele kosten dienen ter plaatse betaald te worden.

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kunnen er onverwachts wijzigingen in onderdelen van de reis optreden die wij op dit moment niet kunnen overzien. Wij proberen natuurlijk deze

Kijk voor meer informatie ook op ‘Het coronavirus en SNP Natuurreizen’

Graag willen we je wijzen op specifieke regels voor reizen naar Oostenrijk en de regels die van belang zijn voor een vakantie in dat land, op de 'website van het Oostenrijks verkeersbureau'.

Extra informatie voor bezoek berghutten is te vinden op de 'Website van de Oostenrijkse Alpenvereniging'

Voor een verblijf in Oostenrijk hebt u een geldig paspoort of een geldige Nationale Identiteitskaart nodig.

Medisch paspoort
Een Europees Medisch Paspoort (EMP) is geen geldig grensdocument! Maar het is wel erg handig voor mensen die met regelmaat medicijnen (moeten) innemen. Het is verkrijgbaar bij oa. huisarts, apotheek, medisch specialist of GGD. Op het EMP vermeldt de arts gegevens over ziekte en de benodigde medicijnen. Met dit document voorkomt u problemen bij de douane. Meer informatie vindt u op EMP en douane. Voor het meenemen van medicijnen die onder de Opiumwet vallen, is een aparte vergunning nodig (zie medicijnen Opiumwet).

Rij- en kentekenbewijs
De Nederlandse rij- en kentekenbewijzen worden erkend.

Tolvignet
Op Oostenrijkse snelwegen heeft u een tolvignet nodig. U kunt een vignet kopen op tankstations vóór de Oostenrijkse grens. Daarnaast zijn er trajecten waar u (tevens) tol moet betalen, bv de Brennerpass en sommige lange tunnels. Voor campers zwaarder dan 3550 kg is geen vignet meer nodig. In plaats daarvan betaalt u tol door middel van kilometerheffing via een GO-box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens. Meer informatie via www.go-maut.at.

Als u op reis gaat, dient u goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hebt u speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kunt u op vertoon van uw paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat u niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
U dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Tirol gezinsvakantie

Oostenrijk - Miemingerplateau

Natuurlijk avontuurlijk en helemaal 'kids'

Gezinsvakantie vanuit familiehotel

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur (van 1 oktober tot 18 december is SNP op zaterdag gesloten).

SNP Natuurreizen wordt met een 4.7/5 beoordeeld door 1027 klanten