Wandelen in het Virgental

Oostenrijk - Centrale Oostenrijkse Alpen, 10 of 14 dagen Reizen en wandelen door Tauern, Kärnten en Tirol

« Terug naar overzicht
Privéreis - Family specials

Gezinsrondreis met eigen auto

Ontdek op een actieve manier de Oostenrijkse Alpen en rijd met eigen auto naar diverse hoogtepunten van het Tauerngebergte via Karinthië, het Gschlösstal en Virgental en het Mieminger Plateau. Je verblijft naar keuze op drie of vier verschillende locaties en je krijgt een voorgesteld programma mee, maar er is voldoende ruimte voor eigen invulling. Bij de vierde locatie maak je een minitrek naar een berghut. De wandelingen zijn ook voor de kinderen goed te doen en zullen ook voor tieners zeker niet gaan vervelen. Is er aan het einde van de dag nog energie over? Dan zijn er nog tal van andere activiteiten te doen, zoals klimmen en klauteren in een klimpark, of gewoon lekker zwemmen! Tijdens deze reis verblijf je in kindvriendelijke accommodaties, zoals een boerderij en een hotel hoog op de berg; ook tieners kunnen zich hier prima thuisvoelen.

Uniek aan deze reis

 • Drie of vier berggebieden in één reis
 • Afwisselende bergsportactiviteiten
 • Bergwandelen direct vanuit je onderkomen
 • Knusse en kindvriendelijke accommodaties
 • Lekker zwemmen in bergmeren
 • GPS-tracks aanwezig
 • Routes in SNP-app
Zwaarte
Comfort

Family special alle leeftijden

Dag tot dag

Oostenrijk - Centrale Alpen

In het kort ziet het programma voor deze reis er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst in de Lungau en overnachting bio-boerderij bij Mauterndorf
 • Dag 2: programma op eigen indeling, evt een bezoek aan zilvermijn en klim- en waterpark
 • Dag 3: wandeling naar Wildbachhütte, lawinekegels en Gumma (2316m)
 • Dag 4: reisdag van de Lungau naar Karinthië, Embergeralm 
 • Dag 5: programma op eigen indeling, diverse wandelingen zijn voor je beschreven
 • Dag 6: wandeling volgens het reispakket, of een bezoek aan Weissensee
 • Dag 7: reisdag van Karinthië naar het Virgental en Gschlösstal
 • Dag 8: rondwandeling Gschlösstal of Zedlacher Paradies
 • Dag 9: wandeling naar de Umballfälle
 • Dag 10: einde van het arrangement of verlenging op het Miemingerplateau
 • Dag 11: rondwandeling omgeving of Rosengartenschlucht en Rodelbaan bij Imst
 • Dag 12: start minitrek. Via uitzichtsplatform en Wankspitze (2208 m) naar het Lehnberghaus
 • Dag 13: vanaf het Lehnberghaus over een bergpas naar Mariënberg alm en terug naar Obsteig
 • Dag 14: einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Aankomst in Mauterndorf, een klein streekcentrum van de Lungau en Niedere Tauern, onderaan de ruim 2000 m hoge Grosseck en de even hoge Faningberg.  Hier kun je met een kabelbaan bijna bovenop komen. Je wordt welkom geheten bij de familie Bogensperger van de biologische boerderij Hainererhof, op zo'n 2 km afstand van het dorp op hellingen van de Faningberg. Je kan vanaf 15.00 uur inkwartieren en afhankelijk van de aankomsttijd, kun je alvast het dorp een beetje verkennen.

Overnachting in

Mauterndorf - Hainererhof

Dag 2

Vandaag kan je het programma geheel naar eigen wens indelen. De eigenaren van de boerderij kunnen je van informatie voorzien. Uiteraard hebben we ook wandelingen voor je beschreven.

Voor het eerste idee van de omgeving kun je met de kabelbaan de "huisberg" van Mauterndorf op, de Speiereck. Vervolgens is een bezoek aan het imposante kasteel 'Burg Mauterndorf' een aanrader. Als je nog tijd over hebt, dan is er nog ruimte voor een spannend ‘bovengronds’ avontuur: een klim- en waterpark met veel spannende attracties. Het is tegelijkertijd ook een kleine recreatieplas dus voor de waterratten zijn er tal van attracties in en op het water.

Dan kun je ook nog naar een oude zilvermijn op ongeveer 20 minuten rijden met de auto in het dorpje Ramingstein. Trek stevige schoenen aan en neem een extra trui mee, want in de berg is het vochtig en ongeveer 8 graden! Ter plekke krijg je de overige uitrusting; een helm, regenjas en een lamp. Een ervaren gids gaat met je mee de berg in waar je via een tunnelstelsel de oude mijn ontdekt en een indruk krijgt van hoe ze hier vroeger zilvererts wonnen. Duur van de rondleiding is ca. 2 uur.

Overnachting in

Mauterndorf - Hainererhof

Dag 3

Natuurlijk kun je vandaag op een van de twee "huisbergen" gaan wandelen; daar kun je ook met een kabelbaan bovenop komen.
Maar je kunt ook naar één van de onbekendere en ontoegankelijkere zijdalen van de Niedere Tauern gaan. We hebben in het Lessachtal een mooie bergwandeling naar de Wildbachütte en enkele lawinekegels. Voor de echte berggeiten is het ‘Gipfelkreuz’ van de Gumma (2316 m) het doel, waar
je het gevoel hebt op het dak van de Lungau te staan!  Mocht je niet helemaal naar de top willen, dan is het zeker de moeite waard om tot de lawinekegels te gaan, in de kom onder de Gumma. Deze wel heel bijzondere pyramide-vormige bouwwerken moeten voorkomen dat er vanaf de Gumma lawines afglijden en het dorp Lessach bedreigen. Op de afdaling kom je langs de Wildbachhütte, een prima plek voor heerlijke ‘Kaiserschmarren’. Maar je kunt natuurlijk ook een van de overige wandelingen of activiteiten doen die in ons informatiepakket beschreven staan.

Wandeling 7-10 km,  370-880 m stijgen en dalen,  3,5-5 uur

Overnachting in

Mauterndorf - Hainererhof

Dag 4

Vandaag reis je van Lessach naar de Embergeralm. Onderweg kun je stoppen bij Millstätter See, dit is het op een na grootste meer van Kartinthië en hier is voldoende te doen voor jong en oud. Zo zijn er diverse wateractiviteiten zoals kanoën, waterskiën en zeilen. Of wat dacht je van gewoon een middag lekker ontspannen op een van de stranden? De kinderen vermaken zich ondertussen prima in het water.
Indien je ervoor kiest om gelijk door te rijden naar Embergeralm, dan kan je ervoor kiezen om alvast een van de beschreven wandelingen van dag 5 en 6 te maken. Voor deze dagen zijn meerdere wandelingen beschreven. 

Overnachting in

Embergeralm - Fichtenheim (Greifenburg)

Dag 5

Voor de komende dagen zijn zes dagwandelingen beschreven, variërend tussen 2 en 13 km en 170 tot 600 m hoogteverschil. Almhutten, berghutten, bergmeertjes, een boerenmuseum, ruige rotspassen: alles is mogelijk. De eigenaren van de accommodatie kunnen je helpen kiezen. Doordat je al op hoogte verblijft zijn fraaie uitzichten gegarandeerd.  De wandelingen met kortere afstanden zijn prima te doen voor jongere kinderen. Indien je de wat langere wandelingen wilt maken, dan kan dat alleen wanneer de kinderen al wat ouder zijn en een goede conditie hebben. Vandaag presenteren we de wat makkelijker tochten.

Overnachting in

Embergeralm - Fichtenheim (Greifenburg)

Dag 6

Vandaag kan je ervoor kiezen om nog een wandeling uit het reispakket te maken. Je bent inmiddels gewend aan de hoogte en al ingelopen, dus komt een zwaardere bergtocht wellicht in zicht? Wat ook zeker een leuke activiteit is, een bezoek aan de Weissensee. Dit bergmeer ligt op ongeveer 45 minuten rijden van de accommodatie en biedt tal van mogelijkheden voor wandelroutes en wateractiviteiten. Ook hier zullen de kinderen zich weer uitstekend kunnen vermaken. 

Overnachting in

Embergeralm - Fichtenheim (Greifenburg)

Dag 7

Vandaag reis je verder naar het Virgental en de Hohe Tauern. Als je het Virgental inrijdt kom je in het hoofdplaatsje Virgen, op ongeveer 1200 meter hoogte. Een mooie tip is een wandeling door de velden rond Virgen maken (ca. 2,5 km).  De wandeling start bij het Tourismusbüro in Virgen. En als je daar dan toch bent, koop dan meteen een wandelkaart. Ook de burchtruïne Rabenstein en/of de kruisweg zijn aardige wandeldoelen voor een namiddag. Je overnacht in het iets verderop gelegen gehucht Tauer, bij de ingang van het Gschlösstal of in Matrei in Osttirol, bij de ingang naar het Virgental.


Overnachting in

Matrei in Osttirol

Dag 8

Vandaag is er tijd om het Gschlösstal of het Virgental verder te verkennen. Het relatief rustige Gschlösstal loopt tot aan de voet van de gletsjers van de Grossvenediger (3660 m). Wandel door het stille dal en als je wat tredzekerder bent naar het 'Auge Gottes' met fraai uitzicht op de gletsjers van de Grossvenediger. Wil je een wat lieflijker omgeving, dan zet je koers naar het Zedlacher Paradies in het Virgental. Dat is een natuurpark met 500 jaar oude lariksen. Let onderweg op bijzondere dieren! Tuur in de lucht en speur naar torenvalken, haviken en steenarenden en kijk in het grasland vooral uit naar ... koeien(vlaaien). Er is genoeg te beleven onderweg! Je kunt ook naar de aan een bergmeertje gelegen Bergerseehütte lopen vanaf Prägraten. Er zijn wandelingen tussen ca. 3 en 6 uur en 400 en 900 meter hoogteverschil mogelijk.

*) vanwege boswerkzaamheden was zomer 2021 en 2022 een deel van het Zedlacher Paradies niet toegankelijk; de situatie voor 2023 is nog niet bekend. Informeer bij de VVV naar de actuele situatie en wandelopties in dit gebied. Meer informatie staat ook in de reisinformatie van SNP.

Overnachting in

Matrei in Osttirol/ Tauer

Dag 9

Een absolute aanrader is om per auto of bus naar Ströden aan het eind van het Virgental te gaan. Je loopt omhoog naar de plaats waar het smeltwater van de Umbal Kees (gletsjer) zich naar beneden stort in verschillende spectaculaire watervallen, soms meer dan 100 m hoog. Na deze Umbalfälle, die je na ca. 3 km bereikt, kun je nog doorlopen naar de Clarahütte op 2038 m (*). De terugweg is gelijk aan de heenweg, dus je kunt deze wandeling net zo zwaar maken als je zelf wilt. Een andere, nog wat zwaardere optie, is de tocht door het Maurertal (800m klimmen en dalen).

Wandeling: max. 14 km, 710 m stijgen en dalen, 5 uur.
(*) Als je niet de hele wandeling doet kun je de Umbalfälle mooi combineren met klimmen en klauteren in het 'Waldseilpark' bij Hinterbichl. Ook kun je in de omgeving een leuke familierafttocht maken.

Overnachting in

Matrei in Osttirol/ Tauer

Dag 10

Als je de 10-daagse variant hebt geboekt neem je afscheid van het Virgental en de Hohe Tauern en is je reis ten einde na het ontbijt.

Als je de 14-daagse variant hebt geboekt rijd je vandaag naar het noorden van Tirol, door de Tauerntunnel kom je dan weer aan de noordzijde van de Alpenhoofdkam. We raden een binnendoorroute aan, want er zijn onderweg diverse interessante stops: de indrukwekkende Krimmler Watervallen, het zilverstadje Schwaz, slot Tratzberg of de Wolfsklamm bij Stans. Innsbruck heeft een leuk oud centrum met het beroemde 'Gouden Dakje', maar de Alpenzoo of Swarovskis Kristalwelten spreken ook tot de verbeelding van veel kinderen. Je rijdt uiteindelijk omhoog naar het Mieminger Plateau, een relatief vlak gebied, beroemd om de larixbossen, aan de zuidkant van de ruige toppen van de Mieminger Kette en neemt je intrek bij een 'eco-hotel' dat geheel en al is ingesteld op avontuurlijke en natuurliefhebbende gezinnen.

Dag 11

Een dag om de omgeving verder te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld naar Imst rijden. De ultieme kick voor menig kind zal daar de zomerrodelbaan (Alpincoaster), de langste van Oostenrijk! gecombineerd met een fraaie wandeling door de kloof van Imst levert dit een leuk dagje uit op.
Actief zijn in de omgeving van het hotel is uiteraard ook mogelijk. Je kunt een mountainbike huren en de overharde wegen over het plateau verkennen. In de omgeving liggen enkele Geocaches en je kunt wandelen naar een burchtruïne, waterval of de top van de Grünberg met spectaculair uitzichtsplatform (ca. 3 uur, 570 m hoogteverschil).  Al wandelend ontdek je de Larixweides via de 'Lärchsteig', ga je naar een uitzichtspunt, kom je door en over beekjes en de avonturiers kunnen zelfs een topje beklimmen.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Gasthof Stern

Dag 12

Vandaag pak je je rugzak in voor een overnachting in een berghut. Je gaat een minitrektocht maken door de Mieminger Kette. Je kunt gaan lopen vanuit het hotel of een stukje 'smokkelen' door de auto bij Arzkasten te parkeren. Door een prachtig dal wandel je omhoog naar het Lehnberghaus (1550 m). Hier kun je alvast overtollige bagage afdoen, voor je verder omhoog gaat naar het uitzichtsplatform Lacke (1720 m) of de top van de Wankspitze (2208 m). Vanaf deze kant is de top goed te bereiken; boven kijk je uit op de imposante steenwereld van de Mieminger Kette aan de ene kant, en het diep onder je liggende Inntal aan de andere kant. Dezelfde weg terug naar het Lehnberghaus.
Wandeling: 8 km, ca. 5 uur, 1010 m stijgen, 630 m dalen (inclusief de Wankspitze).

Let op: in het Lehnberghaus kun je alleen van woensdag t/m zondag overnachten (maandag en dinsdag zijn 'Ruhetage'). Voor de dinsdag kunnen we als alternatief de Simmering Almhut boeken, wandelroutes krijg je ter plaatse. We kunnen ook iets schuiven in het programma om een hutovernachting mogelijk te maken.

Overnachting in

Lehnberghaus

Dag 13

Na een heerlijk bergontbijt voert onze wandeling je door het dal verder omhoog, naar de stenige omgeving van de Mieminger Kette. Het is even flink klimmen over puinhellingen naar het Hölltörl, een pas op ruim 2100 m. Vandaar kunnen liefhebbers nog naar de top van de Höllkopf (2194 m). Indrukwekkend uitzicht op de kliffen van de Grünberg (2662 m), het Inntal en zelfs het Ötztal. De afdaling is lieflijker en dat geldt zeker voor de Marienbergalm (1623 m), waar je heerlijk kunt uitrusten en lunchen. Door een mooi dal daal je af naar Arzkasten en hotel Stern. Een pittige wandeldag, maar vol indrukken!
Wandeling: 11,5 km, 6 uur, 650 m stijgen en 1100 m dalen.

Overnachting in

Obsteig - Hotel Gasthof Stern

Dag 14

Einde van het arrangement, behalve als je nog extra nachten hebt geboekt.

In de omgeving zijn nog genoeg wandelingen te maken, er zijn enkele mooie meertjes en er is een divers aanbod aan outdooractiviteiten.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Aan de zuidelijke voet van de Niedere Tauern, in de Lungau, ligt vlakbij Mauterndorf de biologische boerderij de Hainererhof. Het is een historische boerderij met een nieuwer en moderner bijgebouw dat als gastenverblijf dient en waar je ook kunt eten. Er is veel zorg voor de inrichting en men doet veel om het de gasten naar de zin te maken. Kinderen hebben op de boerderij natuurlijk heerlijk de vrijheid en kunnen beleven hoe het er hier aan toe gaat en mogen soms ook meehelpen. De gastenverblijven zijn helemaal afgestemd op families met kinderen.

Hoog in Karinthië verblijf je op de Embergeralm (1750m) in Gasthof Fichtenheim, een kindvriendelijk familieverblijf, voorzien van moderne gemakken zonder dat de traditionele sfeer is aangetast. In de vakantieperiodes zijn hier altijd wel speelkameraadjes te vinden. Er is een gezellige eetzaal, een grill-ruimte, een speeltuin en een ruim zonneterras met ligstoelen. Het hotel beschikt over een sauna waarvan je gratis gebruik mag maken. Met je gezin verblijf je op ruime meerpersoonskamers, met maximaal 4 personen per kamer.

Nabij of in het Virgental en het Gschlösstal overnacht je in een eenvoudig, rustiek en fraai gelegen bergpension, het Matreier Tauernhaus, middenin de natuur. Indien daar geen plaats is, wijken we uit naar een comfortabel hotel met diverse faciliteiten in Matrei in Osttirol (ook op aanvraag boekbaar tegen een toeslag).

Als je de 14-daagse reis boekt eindig je op het Mieminger Plateau in Obsteig. Daar vind je het helemaal op gezinnen ingestelde Familie Landhotel Stern, waar je op een familiekamer of tweepersoonskamer overnacht. Het hotel besteed veel aandacht aan milieuvriendelijkheid en probeert actief om klimaatneutraal te functioneren. Er is een 'ecologische' wellness en binnenzwembad. Voor het hotel is een door kastanjes beschaduwd terras met daarachter een groot speelveld met speeltoestellen, 'speelstal, kinderboerderij en ponymanege. 
Bijzonder is dat je tijdens je verblijf hier één nacht in de berghut Lehnberghuis verblijft (slaapzaaltje of meerpersoonskamer).

Over de maaltijden

Overal is het ontbijt inbegrepen. Voor de lunch kan je zelf inkopen doen in een plaatselijke supermarkt. Niet in elk dorpje is een supermarkt of bakker, maar doordat je met je eigen auto bent, ben je flexibel en kan je gemakkelijk naar de dichtstbijzijnde winkel rijden. Op de Embergeralm is een lunchpakket een handiger optie.

Voor het diner kan je terecht bij een van de restaurants in de dorpjes of aanschuiven bij de accommodatie. Je gaat zeker niet 2 weken schnitzel eten; we hebben een mooie en lekkere afwisseling in maaltijden mogelijk gemaakt. Op de boerderij bij Mauterndorf worden heerlijke maaltijden bereid door de eigenaars. Op de Emberger alm, in het Virgental of Gschlösstal eet je typisch Oostenrijks. Bij Familie Landhotel Stern is het avondeten inclusief: bijzondere en gezonde maaltijden van zoveel mogelijk biologische en lokaal geproduceerde producten. In de berghut in de Mieminger Kette kun je een goed en stevig 'Bergessen' bestellen.

Inbegrepen

 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • diners op de boerderij bij Mauterndorf (dag 1,2,3)
 • diners bij verblijf in Familielandhotel Stern (dag 10, 11, 13)
 • gebruik sauna (dag 1 t/m 3 en 5 t/m 9)
 • gebruik wellness en binnenzwembad (dag 10 t/m 13)
 • bij 14-daagse reis: opslag overtollige bagage tijdens minitrek
 • digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis 
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Ter plaatse te betalen

 • toeristenbelastingen (Kurtax)

Over de activiteiten

In principe kun je natuurlijk makkelijk je eigen programma vaststellen en het net zo zwaar of licht maken als je wilt. Je ontvangt SNP reisinformatie met daarin beschreven bergwandelingen in diverse soorten en maten en mogelijkheden voor andere activiteiten. De wandelingen zijn geschikt voor kinderen vanaf een jaar of acht. Voor de uitdagender tochten (met ook grotere hoogteverschillen tot bijna 1000 meter) heb je als ouders enige bergwandelervaring nodig en zorg in elk geval voor goede hoogsluitende bergwandelschoenen. Maar kortere en makkelijker varianten zijn ook voor jongere kinderen mogelijk. Indien je een rugdrager hebt, kunnen zelfs de allerkleinsten mee.

Extra dagen

Je kunt je verblijf uitstekend met een of meerdere dagen verlengen. Iedere overnachtingsplaats biedt genoeg mogelijkheden voor een langer verblijf. Alleen in het Lehberghaus (tijdens de minitrek) is geen extra overnachting mogelijk.

Praktische informatie

Over de route en parkeergelegenheden

Bij deze reis heb je voor het programma een auto nodig. De route voor de heen reis, Utrecht – Mauterndorf, is ca. 1100 km. Vanaf het Gschlösstal terug naar huis is ca. 950-1000 km; vanaf Obsteig is dat ca. 860 km. Bij alle accommodaties zijn parkeerplaatsen aanwezig. 

Je kunt dit arrangement starten in de periode van ongeveer medio juni t/m medio september.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar de centrale Oostenrijkse Alpen ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand diagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis , uitgaande van  de heen- en terugreis met eigen auto.

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

Central austria car & hike family 356110 A en B

 

In Oostenrijk is het vaak niet mogelijk met PIN-pas te betalen, zeker niet in afgelegen dorpen of in berghutten. Contant geld opnemen kost vaak geld (€ 5,-). Daarom raden we aan om te zorgen dat je genoeg contant geld bij je hebt vanuit Nederland.

Als je de 14-daagse reis doet heb je voor de minitrek op dag 12-13 een wat grotere rugzak nodig (ca. 30-35 liter). Je neemt dan voor één nacht de hoogst noodzakelijke spullen zelf mee. Dat zijn:

 • een huttenslaapzak of lakenzak
 • toiletspullen
 • verschoning voor een dag
 • drinkfles
 • voldoende kleding (hoog in de bergen kan het koud zijn)

Ga je binnenkort op reis naar Oostenrijk bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/oostenrijk. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Reis je met de auto naar je bestemming of huur je ter plekke een auto bereid je reis dan voor met de landeninformatie van de ANWB: https://www.anwb.nl/vakantie/oostenrijk/reisvoorbereiding/. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, milieuzones, routeinformatie en bereikbaarheid.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Heb je speciale aandoeningen, dan is het zeer aan te raden een codicil/talisman te dragen en een medicatielijst en voldoende medicijnen vanuit Nederland mee te nemen.
Bij spoedeisende medische problemen kun je op vertoon van je paspoort gratis worden behandeld, maar bij de afhandeling komt dan dikwijls wel veel papierwerk kijken. Bel bij een spoedgeval een ambulance (Rettungsdienst) of de plaatselijke doktersdienst.
NB.
Zorg dat je niet vertrekt zonder een uitgebreide ziektekosten- en/of reisverzekering.

EHBO
Je dient zelf te zorgen voor enkele EHBO-spullen, oa. pijnstillers, pleisters, compeed, jodiumtinctuur, sporttape, rekverband, evenals een reservebril, zonnebrand, zonnebril, ed.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Voor een algemeen advieskijk je op de website van het LCR of ITG.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Wandelen Karinthië

Oostenrijk - Centrale Oostenrijkse Alpen

Reizen en wandelen door Tauern, Kärnten en Tirol

Gezinsrondreis met eigen auto

Zwaarte
Comfort
Family specials
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.