Nieuw-Zeeland - Noordereiland, 17 dagen Vulkanen en Art Deco

« Terug naar overzicht
Privéreis - Natuur Rondreizen

Actieve rondreis met huurauto langs comfortabele B&B's, lodges en hotels

Het subtropische Noordereiland van Nieuw-Zeeland is dé bestemming voor iedereen die houdt van een heel diverse vakantie. Je vindt er fantastische natuurgebieden, heerlijke stranden, magnifieke vulkanische wonderen, interessante Maori cultuur en een geweldige steden. Dus, ben je op zoek naar een goede combinatie tussen natuur, cultuur en stedelijke gezelligheid. En niet te vergeten, heerlijk eten en fantastische wijnen? Maar je kan ook op zoek naar de geschiedenis van Nieuw-Zeeland in de Bay of Islands en/of mooie musea in Auckland. Je overnacht in met zorg uitgekozen bed & breakfasts, lodges en hotels. Verwacht geen overdreven luxe maar wel rustige, sfeervolle plekken, mooi gelegen in de natuur of in de steden, met vaak vriendelijke eigenaren.

Uniek aan deze reis

  • Afwisselende wandelingen naar keuze
  • De belangrijkste bezienswaardigheden van het Noordereiland
  • Sfeervolle en mooi gelegen overnachtingsplaatsen
  • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Blog - Wandelen op het Zuidereiland

Brem. Dat is het eerste dat opvalt als je aankomt op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Oké: daarvóór zie je uit het vliegtuig natuurlijk al de spectaculair hoge Alpen en het glinsterende vlechtwerk van de rivieren. Die bloeiende gele brem overal op de hellingen, die alles metéén al een zonnige uitstraling geeft. Lees verder...

Dag tot dag

Nieuw-Zeeland - Noordereiland

Beknopt programma:

  • Dag 1-2 Auckland
  • Dag 3-4 Waipoua Forest, Northland
  • Dag 5-6 Bay of Islands, Northland
  • Dag 7 Orewa, Northland
  • Dag 8-9 Coromandel
  • Dag 10-11 Rotorua
  • Dag 12 Napier
  • Dag 13-14 Tongariro NP
  • Dag 15 Waitomo
  • Dag 16 Auckland
  • Dag 17 huiswaarts
Voor meer info, kijk je bij het dag- tot dag programma.

Dag 1-2

Je komt aan in Auckland, de grootste stad van het land met meer dan een miljoen inwoners. De stad ligt op een prachtige plek aan het water. Vanwege de duizenden (zeil)boten in en rond de stad wordt het ook wel de City of Sails genoemd. Auckland is een zeer levendige en hippe stad. Je vind er een kleurrijke smeltkroes aan culturen dankzij de toestroom van immigranten uit Azië en de Pacifische Eilanden. Dit is ook duidelijk te merken in de grote verscheidenheid aan goede restaurants. Het is een geweldige plek om je reis door Nieuw-Zeeland te starten en bij te komen van je jetlag.

In Auckland is veel te zien en te beleven. Bezoek een van de stadsparken, het imposante War Memorial Museum, de levendige haven, de hippe wijk Parnell en de onderwaterwereld van Kelly Tarlton. Pak ook zeker de boot naar Devonport voor een wandeling over de vulkaan Mt. Victoria. Vanaf daar heb je een goed zicht op de imposante skyline. Heb je wat meer tijd in Auckland? Maak dan een leuke fietstocht door de stad en pak de boot naar Waiheke Island. Dit kleine paradijs vlak voor de kust heeft prachtige stranden, vele wijngaarden, volop restaurants. Het is ook een leuke plek om galerieën en kunstwinkels te bezoeken.

Overnachting in

Auckland

Dag 3-4

Je rijdt vanuit Auckland noordwaarts over highway 1 voor de 260 km naar je eindbestemming van vandaag; Omaphere even ten noordwesten van Waipoua Forest. Het duurt even voordat de buitenwijken van Auckland plaats maken voor groene weides. Je houdt links aan en bereikt via Dargaville het Waipoua Forest, Het Waipoua Forest is één van de laatste plekken in Nieuw-Zeeland waar de inheemse Kauri bomen nog te bewonderen zijn. De Kauri bomen, die behoren tot de grootste bomen ter wereld, gedijen goed in het warme en vochtige klimaat op het Noordereiland. Sinds de eerste mensen aan land kwamen op Nieuw Zeeland, zijn de Kauri bomen gekapt, omdat je er zulke geweldige kano's van kunt maken. Door grootschalige houtkap is naar schatting 95% van deze oerbossen in Nieuw-Zeeland verloren gegaan. Gelukkig hebben deze bomen tegenwoordig een beschermde status. In het Waipoua Forest staan enkele van de mooiste Kauri bomen. De komende dagen heb je alle gelegenheid dit oerbos te bezoeken of een wandeling te maken over de Waimamaku Coastal Track.

Overnachting in

Omaphere/Hokianga bij Waipoua Forest

Dag 5-6

Vanuit Waipoua is het 150 km naar Russel. Bij Opua neem je het pontje richting Russell. Russell is een van de oudste plaatsjes in Nieuw Zeeland, met een rijke historie. Tegenwoordig is het een sympathieke plek voor een rustig verblijf. 
Bay of Islands is een bijzondere plek, waar geschiedenis is geschreven toen hier het beroemde verdrag tussen de Maori en Engelse kolonisten is gesloten. Het heerlijke subtropische klimaat doet de rest. Neem bv. het bootje naar Paihia en wandel naar de Waitangi Treaty Grounds, een belangrijke plaats in de historie van Nieuw Zeeland. Of maak een bootcruise langs alle interessante plekken in de omgeving, met grote kans om dolfijnen te zien. Kayakken, wandelen of ontspannen op het strand is ook allemaal mogelijk.

Overnachting in

Russell, Bay of Islands

Dag 7

Je rijdt 120 km terug richting Auckland, waarbij je uiteraard even stopt bij de Hundertwasser Toilets in Kawakawa. Bij Waipu kom je aan een van de mooiste en langste stranden van Nieuw Zeeland, ook geliefd bij surfers: Bream Bay, met in de verte de boven de horizon uitstekende Sail Rock. Tijd voor een lange strandwandeling.
Van Bream Bay volg je de Twin Coast Scenic Route via Langs Beach en Mangawhai Heads. Op deze laatste plek kan je de Manghawhai Cliffs Walkway lopen, een mooie route langs zee.
Daarna rijd je verder zuidwaarts, voor een overnachting op loopafstand van zee in de wat grotere plaats Orewa. Totale rij afstand ca. 225 km.

Overnachting in

Orewa

Dag 8-9

Het Coromandel Peninsula is een schiereiland met schitterende kusten en zonnig klimaat op het Noordereiland. In vorige eeuwen was de Coromandel vooral bekend vanwege de enorme Kauri bomen die er gekapt werden. Dit harde hout was zeer gewild om schepen van te bouwen. Daarna kwamen de goudzoekers. Gevolg is dat het oorspronkelijke bos grotendeels is verdwenen en de binnenlanden nu wat minder aantrekkelijk zijn. De kusten daarentegen zijn gespaard gebleven, met aan de oostkant de mooiste stranden, gecentreerd rond Whitianga. Deze plaats ligt aan Mercury Bay, zo genoemd door Captain Cook, die hier met de Endeavour in 1769 binnen kwam zeilen en door de kano's van de locale Maori werd begroet. 

Komende vanuit Orewa rij je door Auckland en dan verder over de mooie kustweg via Thames naar Coromandel Town. In Waiomu ligt een leuke café langs de weg en hiervandaan kun je een 2 uur durende wandelingen naar enkele grote Kauri bomen maken. Coromandel Town heeft een aantal historische panden. Via een bochtige weg verder naar Whitianga. Totaal ca. 250 km. 

Er zijn mooie kustwandelingen te maken in de omgeving en vanuit Whitianga kun je met een boot naar Cathedral Cove of kajaks huren. 

Overnachting in

de buurt van Whitianga

Dag 10-11

Je rijdt naar het 215 km zuidelijker gelegen Rotorua, het hart van vulkanisch Nieuw-Zeeland. Deze plaats is beroemd vanwege haar ontelbare thermische bronnen, vele geisers en pruttelende modderpoelen. Ook is het een van de belangrijkste centra van de Maori en daarmee een goede plek om kennis te maken met hun cultuur. Houd er rekening mee dat Rotorua een ´must see´ is voor alle bezoekers van Nieuw-Zeeland. Ondanks dat het vrij toeristisch is, is een bezoek meer dan de moeite waard.

Breng een bezoek aan het het Whakarewarewa dorp. Hier wonen en leven de Maori nog en ze vertellen graag over hun cultuur. Leer hoe ze koken door gebruik te maken van de thermische bronnen, bekijk de prachtige kunst en woon een traditionele Maori-dansvoorstelling bij. Tijdens de rondleiding door het dorp heb je ook een goed zicht op Pohuta geiser. Wil je de meest beroemde geiser uit de regio zien? Breng dan een bezoek aan te Puia.
In de omgeving van Rotorua kun je door de exotische bossen een prachtige wandeling maken. In het plaatsje zelf vind je het Rotorua Museum of Art & History in een schitterend pand midden in de van de Government Gardens. 

Overnachting in

Rotorua

Dag 12

Je vervolgt je weg in de richting van Taupo. Onderweg kom je langs enkele schitterende vulkanische parken die je kunt bezoeken. Al snel kan je een wandeling langs de kokende meertjes en kleurige afzettingen in Waimangu Thermal Valley maken. Dit is zondermeer de moeite waard. Iets verderop vind je Wai-O-Tapu Thermal Wonderland. Wandel hier langs felgekleurde meren, bijzondere mineralen-terrassen en de befaamde Champaign Pool die je overal op foto’s van Nieuw-Zeeland voorbij ziet komen. Het is een commerciële plek, en eerlijk gezegd helpen ze de geiser daar om op gezette tijden uit te barsten, maar desondanks zal een bezoek je zeker niet teleurstellen.

Je rijdt langs de oevers van het enorme Lake Taupo, ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting. Over het meer heen, heb je een geweldig zicht op de hoge pieken in Tongariro National Park. Dit is het op één na oudste natuurpark ter wereld, bestaande uit drie enorme vulkanen.

Door heuvelachtig gebied met groene weilanden, vervolg je je weg naar Napier waar je na in totaal 220 km rijden aan komt. Napier is een gemoedelijke stad aan de oostkust, beroemd om haar unieke hoeveelheid aan Art Deco gebouwen. Dat het er zo veel zijn, komt doordat de stad zwaar getroffen was door een aardbeving in 1931. De gebouwen zijn toen allemaal herbouwd in de toen populaire stijl. Neem vooral de tijd om door de straten te dwalen en trakteer jezelf op een drankje op een van de vele terrassen.

Uitbreidingsoptie 
Vanuit Napier kun je een fietstocht maken door het nagenoeg vlakke wijngebied. Veel bezoekers gaan kijken naar de kolonie Jan van Genten op Cape Kidnappers. Dit kan wandelend of door je aan te sluiten bij een excursie. Wilt je een van bovenstaande activiteiten ondernemen, dan kun je een extra nacht in Napier bijboeken.

Overnachting in

Napier

Dag 13-14

Vandaag rij je naar een van de meest indrukwekkende nationale parken van Nieuw-Zeeland: Tongariro National park. Het is een geweldige plek om te wandelen over een van de vele prachtige routes, waaronder de beroemde Tongariro Crossing. De wandelingen voeren door een indrukwekkend en zeer divers vulkaanlandschap met onderweg telkens geweldige uitzichten op de omgeving.

De kortste route (235 km) naar dit park is dezelfde weg terug naar Taupo en vandaar langs het meer naar het park. Een avontuurlijker route gaat over een smalle, bochtige weg, door nagenoeg leeg land (afgezien van schapen, koeien en herten), en komt aan de zuidkant van het park uit. De afstand is vergelijkbaar, maar je rijdt er 1,5 uur langer over.

Je overnacht op de flanken van Mount Ruapehu de grootste van de 3 vulkanen. Je kunt kiezen tussen een overnachting in het chique en luxe Chateau en het sportieve Skotel Alpine Resort, dat eenvoudiger is en wat kleinere kamers heeft. Wij bieden standaard Skotel aan.

Je kan hier de Tongariro Crossing doen, een van de spectaculairste wandelingen van het land. Deze pittige wandeling (ca. 19 km, 750m stijgen en 1050m dalen, 7.5 uur lopen) voert je door een actief vulkaanlandschap. Schrik dus niet van de borden die je overal tegenkomt waarop waarschuwingen staan. Je start op een plek waar inmiddels weer begroeiing op de lavavelden te vinden is. Naar mate je dichter bij de vulkanen komt, verdwijnt de vegetatie om plaats te maken voor grillige lavavelden. Je wandelt langs felblauwe kratermeren en adembenemende roestrode vulkaanpijpen en mag onderweg ook nog eens genieten van het ene na het andere spectaculaire uitzicht. Het laatste deel van de wandeling voert je door een weelderig bos. N.B. De Tongariro Crossing kun je alleen lopen bij goed weer. Wil je hier meer kans op hebben, dan raden we je aan hier een extra nacht te boeken.

Wil je Wellington, de officiële hoofdstad van Nieuw-Zeeland, bezoeken dan kun je vanuit Napier via Wellington naar Tongariro NP rijden en een nacht in de stad boeken. Wellington is een gezellige stad voor een leuke middag/avond. Breng in ieder geval een bezoek aan het aangename Waterfront en het beste museum van het land, het Te Papa Museum. Afstand Napier – Wellington: 315 km en Wellington – Tongariro NP: 330 km.

Overnachting in

Tongariro NP

Dag 15

Vandaag rij je 160 km naar het plaatsje Waitomo, gelegen in een lieflijk heuvellandschap. Waitomo is beroemd vanwege haar vele grotten. Doordat het oppervlaktewater hier direct door spleten en holtes in de grond verdwijnt, zijn de grotten ondergelopen met water. Heel bijzonder! Het is dan ook niet gek dat de Maori’s dit gebied ‘Wai´ (water) en ´Tomo´ (gat), dus ‘water dat in een gat verdwijnt´ genoemd hebben.

In de grotten vind je glimwormen, die eigenlijk geen wormen maar kevers zijn. Deze bijzondere dieren hebben in hun achterlijf organen die zelfstandig kunnen oplichten. Al deze lichtjes bij elkaar in de duisternis zorgen voor een fonkelend schouwspel boven je hoofd. In de middag heb je tijd om in een stille boot onder deze indrukwekkende ‘sterrenhemel’ door te varen. Geheid een ervaring die je niet zult vergeten. Hou je van wat meer spanning en avontuur? Kies dan voor een caving excursie door deze grotten.

Uitbreidingsoptie
Omdat je in een leuke, afgelegen accommodatie verblijft, zou je een extra nacht kunnen overwegen. Zeker als je in de ochtend nog wat wil wandelen in Tongariro NP of rond Taupo. Rond de Waitomo Caves zijn diverse wandelingen uitgezet. 

Overnachting in

Waitomo

Dag 16

De rit naar Auckland is ongeveer 200 km, dus je hebt nog tijd om in de omgeving van Waitomo een wandeling te maken. Je kan uiteraard ook meteen naar de stad rijden om daar nog even sfeer te proeven en souvenirs te kopen.

Overnachting in

Auckland

Dag 17

Vandaag eindigt dit arrangement.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

We hebben de overnachtingsplaatsen voor deze rondreis met zorg uitgekozen. Ze variëren van een goed stadshotel, een gastvrije B&B tot een fraaie lodge aan zee. Over het algemeen zijn de kamers ruim, met 1 of 2 grote bedden, en altijd voorzien van douche, toilet en de mogelijkheid om koffie/thee te zetten. Meestal is er ook een televisie.

Over de maaltijden

Er staat nagenoeg elke ochtend een Nieuw-Zeelands ontbijt voor je klaar. Het is vaak een 'Cooked Breakfast', dat wil zeggen met gebakken eieren, worstjes etc. Daarom zijn de prijzen hiervoor vrij hoog. Heel soms kan het zijn dat er geen ontbijt wordt geserveerd (afhankelijk van de accommodaties die we kunnen reserveren). Dan kun je zelf iets klaarmaken op de kamer (er is minimaal een waterkoker, soms een keukentje) of in een nabijgelegen café ontbijten. 

Een lunchpakket kun je onderweg inkopen of je gaat in een restaurant lunchen.

Voor de avondmaaltijd kun je in Nieuw-Zeeland in veel leuke restaurants terecht.

Inbegrepen

  • alle overnachtingen
  • nagenoeg alle ontbijten
  • huurauto, incl. alle verzekeringen, alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico (zoals elders beschreven)
  • SNP informatiepakket

Niet inbegrepen

  • heen- en terugreis
  • overige maaltijden
  • brandstof
  • eventuele parkeerkosten in steden
  • entrees, bv. van nationale parken en musea
  • excursies
  • persoonlijke uitgaven
  • verzekeringen

Huurauto inbegrepen

Voor de standaardlengte van het arrangement is een huurauto bij de reissom inbegrepen van vertrek uit Auckland tot aan het vertrek van het vliegveld. Dit is incl. alle verzekeringen, alle belastingen, ongelimiteerd aantal kilometers en afkoop eigen risico.

De huurauto die je meekrijgt is afgestemd op het aantal personen:
Bij 2 personen: de Crossover klasse (Toyota CHR of vergelijkbaar, automaat).
Bij 3 personen: de Compact SUV klasse (Mitshubishi ASX of vergelijkbaar, automaat).
Bij 4 personen: de Intermediate AWD SUV (Toyota RAV 4 of vergelijkbaar, automaat).

Indien je een andere auto wenst, dan dien je dat bij boeking aan te geven.

Je hebt een creditcard op naam van de bestuurder nodig.
Klik hier voor meer informatie over de huurvoorwaarden.

 

 

Over de activiteiten

In deze reisbeschrijving wordt een indruk gegeven van de mogelijke activiteiten. Tijdens de rondreis heb je echter volledige vrijheid om zelf te bepalen wat je gaat doen.
In Nieuw-Zeeland, en dan met name in de steden en nationale parken, zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten perfect gedocumenteerd. Een bezoek aan de VVV en het Visitor Centre is daarom vaste prik en levert een schat aan informatie op. Een goede reisgids is onontbeerlijk en vooraf kun je je hier oriënteren op de natuur en wandelingen. 

Extra dagen

Je kunt deze reis op elke locatie uit het programma uitbreiden met extra nachten.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een retourvlucht op Auckland. 

SNP regelt graag de vlucht naar je bestemming. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.

Vlucht vanaf Europa naar Nieuw-Zeeland

Via Singapore, Hong Kong of Kuala Lumpur 
Als je van Europa naar Nieuw-Zeeland reist, stap je meestal over in Singapore, Hongkong of Kuala Lumpur. In veel gevallen komt je hier 's ochtends aan, en vertrekt je vlucht naar Nieuw-Zeeland pas aan het eind van de dag.

Je kunt deze tijd op meerdere manieren overbruggen:
- Boek ter plekke een ‘dag-hotelkamer' voor 6 uur in het Transit Hotel op het vliegveld van Kuala Lumpur of Singapore.
- Je kunt voor enkele tientjes in een Transit Lounge terecht. Hier zijn comfortabele ligstoelen, douches, eten en drinken en vaak ook internet. Hier tref je ook een handdoek en zeep aan. 
- Maak een (soms gratis) busexcursie door de stad zonder eerst door de douane te gaan.
- Breng zelf een bezoek aan de stad. Je verlaat dan het vliegveld via de douane. Hiervoor moet je paspoort minimaal nog een half jaar geldig zijn.

Tijdens de overstap heb je nooit de beschikking over je bagage. Omdat de overstap-steden allemaal in de tropen liggen zal je bij een bezoek op eigen houtje flink zweten. Neem daarom gepaste kleding mee in je handbagage, of koop deze ter plekke.

Via Sydney of Melbourne
Vlieg je met Emirates, dan is er vaak een tussenstop in Sydney of Melbourne. Het is mogelijk in een van deze steden een paar dagen te verblijven om de lange reis te onderbreken. In beide plaatsen is veel te zien en te doen, en het is dan ook een zeer goede aanvulling op de reis.

Hoe kom ik van vliegveld naar de eerste accommodatie

Je gaat na aankomst op het vliegveld met een taxi of shuttlebus naar je accommodatie in het centrum.

Op de dag dat je Auckland verlaat, haal je de huurauto op. We hebben voor deze formule gekozen omdat het niet fijn is na een lange vlucht (met groot tijdsverschil) in een vreemde, drukke stad links te moeten rijden. Vind je dit geen probleem en kies je ervoor de auto bij aankomst op het vliegveld op te halen, dan kun je dit bij boeking aangeven. De kosten voor een extra dag autohuur zijn vergelijkbaar met de taxikosten die je anders had gehad.

Je kunt dit arrangement starten van begin september tot eind mei. Dit is het Nieuw-Zeelandse zomerseizoen. Het Noordereiland (vooral het noorden hiervan) kent een subtropisch klimaat, met milde temperaturen. De zonnestraling is zeer fel, goede bescherming is nodig.

Op reis gaan betekent een onvermijdelijke CO2 voetafdruk. Ook deze reis naar Nieuw-Zeeland ontkomt daar niet aan. Hoe groot is mijn voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met je reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Tijdens dit arrangement rijd je ongeveer 1500 km. De wegen in Nieuw-Zeeland zijn in perfecte staat, men rijdt links en er is naar Europese begrippen weinig verkeer (buiten de grote steden). 
Je gaat na aankomst op het vliegveld met een taxi of shuttlebus naar je accommodatie in het centrum en haalt de auto bij het kantoor van de verhuurder op, op de dag dat je Christchurch verlaat. We hebben hiervoor gekozen omdat het niet fijn is na een lange vlucht (met groot tijdsverschil) in een vreemde, drukke stad links te moeten rijden. Vind je dit geen probleem en kies je ervoor de auto bij aankomst op het vliegveld op te halen, dan kun je dit bij boeking aangeven.

Ga je binnenkort op reis naar Nieuw-Zeeland bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/nieuw-zeeland. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Huur je ter plekke een auto kijk dan op: https://www.anwb.nl/vakantie/nieuw-zeeland/reisvoorbereiding/verkeer. Hier vind je meer informatie over tolheffing, verkeersregels, infrastructuur en pechhulp.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een een verblijf van maximaal 3 maanden in Nieuw-Zeeland heb je geen visum nodig. Wel dien je een NZeTA aan te vragen (Electronic Travel Authority); dit kost circa. NZ$ 20.

Daarnaast wordt er een soort toeristenbelasting geheven (International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL) ) van NZ$ 35. Dit geld wordt besteed aan het verbeteren van de infrastructuur voor het toerisme en het beschermen van de natuur. 

Beiden kunnen online aangevraagd en betaald worden. Klik hier voor meer info over en aanvraag van NZeTA en IVL.

Dan dien je ook een New Zealand Traveller Declaration in te vullen. Klik hier voor meer info..

Gezond op reis
Als je op reis gaat, dien je goed uitgerust te zijn en over een goede gezondheid en conditie te beschikken. Hierdoor kunnen ongemakken veroorzaakt door het tijdsverschil of een ander klimaat tot een minimum worden beperkt. Nieuw-Zeeland is in alle opzichten een ‘Westers’ land met een hoge standaard van gezondheid en hygiëne. De medische voorzieningen zijn uitstekend maar niet gratis, dus een reisverzekering is verplicht.

Economy Class Syndrome
In vliegtuigen is de lucht extreem droog. Hierdoor verlies je ongemerkt veel vocht. Het gevolg hiervan is dat je bloed dikker wordt en makkelijker klontert. Dit, in combinatie met lang stilzitten, kan bloedpropjes in j aderen tot gevolg hebben. Deze bloedpropjes kunnen als ze op de verkeerde plek terechtkomen beroertes en zelfs de dood veroorzaken. Tijdens lange vluchten moet je hier serieus rekening mee houden en veel water en vruchtensap drinken. Als je dit niet vanzelf wordt aangeboden moet je er bij de bemanning om vragen (NB. het drinken van alcohol en koffie werkt averechts). Als je genoeg drinkt moet je ook regelmatig naar de wc, wat goed is voor de bloedsomloop. Daarnaast geven airlines instructie voor oefeningen die je zittend op uw stoel kunt doen, om je bloed in beweging te houden.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië en Siberië. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met je huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Nieuw-Zeeland is één van de veiligste reisbestemmingen ter wereld. Net zoals in alle grote steden dien je natuurlijk wel goed op je persoonlijke bezittingen te letten.

Men probeert Nieuw Zeeland te vrijwaren van planten- en dierenziektes en schadelijke insecten. Je mag daarom oa. geen (vers) voedsel of plantaardige produkten (oa. hout) mee nemen. Ook vuile (wandel)schoenen of (kampeer)uitrusting zijn uit den boze. In het vliegtuig krijg je hierover een uitgebreid formulier, dat correct ingevuld dient te worden.
Bij aankomst wordt alle bagage door snuffelhondjes gecontroleerd en soms wordt er met spuitbussen ontsmet. Dit kan wat overdreven overkomen en is ook niet leuk na een lange reis, maar het effect van geïmporteerde ziektes ed. op de Nieuw Zeelandse landbouw en bijzondere natuur, kan zeer groot zijn.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

birds-007.jpg

Nieuw-Zeeland - Noordereiland

Vulkanen en Art Deco

Actieve rondreis met huurauto langs comfortabele B&B's, lodges en hotels

Zwaarte
Comfort
Natuur Rondreizen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Startdatum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.