Landschappen Japan

Japan - Hokkaido , 7 dagen De 'laatste wildernis' van Japan

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels, lodges en ryokans, inclusief huurauto

Rondreis met eigen huurauto over het meest noordelijke eiland van Japan. Op Hokkaido, ook wel “Japans laatste wildernis” genoemd, liggen naar verhouding de meeste nationale parken van het hele land. Maak op je gemak een rondrit door Akan Mashu National Park, het oudste van Japan. Kano op het kristalheldere water van Lake Kussharo, wandel tussen bijzondere flora bij de rokende Mount Tarumae en bezoek een inspirerend museum over de Ainu bevolking met haar rijke cultuur. Noordelijker, op het schiereiland Shiretoko, vind je een mooie bergreeks die de scheidslijn vormt tussen de zee van Okhotsk en de zuidelijke Koeril-eilanden. In dit door Unesco uitgeroepen werelderfgoed komen naast diverse vogel- en walvissoorten ook bruine beren en het elegante sikahert voor. Terug in het binnenland verraden de zwavelgeuren op de flanken van Hokkaido's hoogste berg Asahi (2290 meter) de vulkanische activiteit van het eiland. Deze is gelegen in de ‘speeltuin van de Goden’. Althans, zo noemt het inheemse volk het Daisetsuzan National Park. Geniet na je buitenactiviteiten van de typisch Japanse onsen: warmwaterbaden waar volgens traditie gebadderd wordt alvorens men in yukata aan het diner verschijnt. Je overnacht in prima hotels en in traditionele ryokans op tweepersoonskamer met douche/toilet.

Deze reis kun je makkelijk combineren met onze twee rondreizen op Honshu: de Japanse Alpen (reiscode 241100) en Mount Fuji & Ancient Trails (241120)

Uniek aan deze reis

 • Diverse hotels met onsen en overal je eigen badkamer
 • Huurauto standaard voorzien van GPS
 • Japanse gastronomie: oogstrelend, lekker én zeer gezond
 • Maak kennis met de lokale Ainu cultuur
 • Volop mogelijkheden en vrijheid tot het doen van excursies
 • Wandelen in 4 nationale parken: Shikotsu-Lake Toya, Akan Mashu, Shiretoko en Daisetsuzan
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Blog - De vele gezichten van Japan

Tempels en speelpaleizen. Prachtpieken en warmwaterbronnen. Op reis door Japan trekt het land werkelijk alles uit de kast. Lees verder op onze blog...

Dag tot dag

Japan - Hokkaido

In het kort ziet je programma voor de komende 7 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst New Chitose Airport Sapporo, start huurauto, rijden naar Lake Shikotsu, overnachting Lake Shikotsu
 • Dag 2: wandeling Mt. Tarumae, rijden naar Akan, overnachting Akan
 • Dag 3: rijden naar Akan Mashu NP, wandeling Mt. Meakan, overnachting Akan
 • Dag 4: rijden naar Shiretoko NP, optioneel cruise, overnachten Shiretoko
 • Dag 5: wandeling Shiretoko National Park, rijden naar Asahikawa, overnachting Asihikawa
 • Dag 6: wandeling Mt. Asahidake, overnachting Asihikawa
 • Dag 7: rijden naar New Chitose Airport, inleveren huurauto, einde arrangement.

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

 

 

Dag 1

Aankomt op New Chitose Airport, het vliegveld van de stad Sapporo. Je meld je bij het verhuurstation waar je de auto oppikt voor een 7-daagse tour op Hokkaido. Op dit eiland is het veel rustiger dan op Honshu, minder verkeer, minder steden maar ook minder openbaar vervoer. Daarom kiezen we op Hokkaido voor het gebruik van een huurauto.
Nadat je je rustig hebt laten voorlichten over het gebruik van de auto, en het huurcontract hebt opgemaakt, vertrek je (links rijdend) het vliegveld voor een rit van ongeveer 40 km (45 minuten) naar Shikotsu Lake, onderdeel van het Shikotsu-Toya national Park.

Je overnacht in een heerlijke ryokan met Japanse stijl kamers,een heerlijk kaiseki-diner en een prachtige buiten gelegen onsen (heetwaterbad), soort 'infinity pool', met vrij uitzicht over Shikotsu Lake.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Shikotsu Lake

Dag 2

Lake Shikotsu en het nabijgelegen Lake Toya zijn de twee meest opvallende landschappen van het Shikotsu-Toya National Park. Beide meren zijn calderameren, die zijn gevormd door instortingen in de aarde na vulkanische activiteit. Lake Shikotsu wordt omringd door bergen, waarvan Mount Tarumae (1022 m) tot de meest actieve vulkanen van Japan behoort en voor het laatst is uitgebarsten in 1981.
Met de auto rijd je in 20 minuten naar de parkeerplaats voor de wandeling, genoemd '7th station'. Onderweg in Shikotsu Kohan kun je eerst nog het bezoekerscentrum van het park bekijken.
De wandeling rondom en over de berg is 8 km lang, met 600 m stijgen en dalen en duurt ongeveer 4 uur. Een eenvoudiger wandeling is ongeveer de helft hiervan. 
Je loopt door een kaal vulkanisch landschap, met her en der wat rookpluimen  en fraaie uitzichten. Het is onverstandig af te dalen in de krater vanwege mogelijk giftige gassen die kunnen ontsnappen.

Na de wandeling ga je met de auto op pad voor een ontspannen en mooie rit van 340 km (5 uur rijden) naar Akan Mashu National Park.

Je overnacht in een groot en modern hotel, met zowel westerse als Japanse kamers, een restaurant dat zowel westers als traditioneel serveert, en wederom een onsen en sauna.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Lake Akan

Dag 3

Er zijn verschillende opties om deze dag te vullen. Huur bijvoorbeeld een kano voor een ontspannen tochtje op het meer van Akan. Of je maakt je klaar voor de beklimming van Mount Meakan (1499 m), door een van de meest spectaculaire  vulkanische landschappen van Hokkaido.  De wandeling is ongeveer 9 km, met 850 m stijgen en dalen, ongeveer 5,5 uur wandeltijd.

Het Kawayu Eco-Museum Center, niet ver van Mount Io, is een bezoek meer dan waard. Hier verkrijg je veel achtergrondinformatie omtrent de bijzondere habitat van het Akan Mashu National Park. Dit park van 905 km² is met zijn oprichting in 1934 het oudste nationale park van Japan. Vanuit het museum vangen drie korte en makkelijke wandelingen aan, variërend in lengte tot maximaal 2,5 km. De Tsutsujigahara Nature Trail (2,5 km) voert je over een goed gemarkeerd pad naar de zwavel- en gasspuwende geisers van Mount Io. Eind juni en begin juli ligt hier een deken van witte bloemen van wilde rozemarijn over het landschap. Onderweg tref je veel Siberische dwerg-dennen aan, een struikachtige den die door het continentale klimaat laag bij de grond blijft en daardoor lijkt te kruipen.

Je kunt op weg terug naar Lake Akan nog een kijkje nemen in het Ainu Folkore Museum in Kussharo Kotan. De spiritualiteit van deze inheemse bevolkingsgroep tref je onder andere aan in de 7 pilaren voor de entree van het museum die symbool staan voor het universum. De 31 pilaren in het museum geven de bossen en bergen weer. Het museum is ontworpen door de beroemde architect Kiko Mozuna.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Lake Akan

Dag 4

Je neemt al vroeg in de ochtend afscheid van de Akan regio en rijdt in ongeveer 2,5 uur naar Rausu, gelegen op het Shiretoko schiereiland. Het Shiretoko schiereiland scheidt als een smal zwaard van 70 kilometer lengte de Zee van Okhotsk van de Straat van Nemuro. Shiretoko, in 1964 tot nationaal park uitgeroepen en in de jaren negentig op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst, is een van de belangrijkste nationale parken van Japan. Het nationale park is een goed voorbeeld van de interactie tussen ecosystemen aan land en in de zee. Het gebied is wereldwijd van belang voor bedreigde zee- en trekvogels, een aantal zalmachtigen en voor mariene zoogdieren waaronder de Steller zeeleeuw en een aantal walvissoorten.

Vanuit het dorp Rausu kun je een mooie nature cruise maken waarbij je kans hebt op het zien van allerlei soorten vogels, walvissen en beren langs de kust. Vertrektijd excursie is om 9.00 of 13.00 uur en duurt 2,5 uur. Deze excursie kun je vooraf zelf boeken op Nature Cruise Shiretoko . Indien je om 9.00 uur vertrekt uit Lake Akan dan ben je op tijd. Na de optionele excursie ga je met de auto over de Shiretoko Pass van Rausu naar Utoro (ongeveer 1 uur rijden). Het uitzicht vanaf de top is fantastisch!

Je overnacht in een fijn 3 * familiehotel met Japanse kamers. s Avonds dineer je in je hotel aan zee, gelegen aan de rand van Utoro. Bij helder weer kun je hier genieten van een mooie zonsondergang.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Uturo

Dag 5

Nabij je hotel ga je de Shiretoko Goko Lakes en de Furepe Waterfalls bewonderen. Er is een korte 'selfguided' wandeling over vlonderpaden te maken bij de vijf meren (2 km; vlak, 1,5 uur) of je kiest een langere tocht met gids (ter plaatse te regelen bij het bezoekerscentrum). Soms zijn paden gesloten als er veel bruine beren in de buurt zijn gespot (in het gehele nationale park leven er naar schatting 600). Onderweg geniet je van de in het water weerspiegelende bergen, spechten, misschien een hert en bovenal de flora! Furepe Falls, met als bijnaam ‘tranen van een meisje’, valt trapsgewijs over een klif naar beneden, zo de zee in. Vlakbij de waterval is een Nature Centre met café, een perfecte pauzeplek waar je meteen meer informatie kunt krijgen over de streek.

In de middag reis je verder met je huurauto voor 215 km (3,5 uur rijden) naar Sounkyo in het centrale gedeelte van Hokkaido. Het is wederom genieten geblazen onderweg. Vanuit Utoro neem je de kustweg en vervolgens rijd je over de Bihoro Pass.

Een stop in Sounkyo is een absolute must. Bergliefhebbers kunnen hier met een gondelbaan en stoeltjeslift omhoog naar uiteindelijk 1566 meter vanaf waar je verder omhoog kunt wandelen naar de top van de berg Kuro-dake (1984 meter). Je kunt er ook voor kiezen om door de 24 km lange Sounkyo kloof te rijden met de prachtige sluierachtige watervallen Ryusei en Ginga. Er is een te voet bereikbaar view-spot vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt op de buur-watervallen die zowel in de lente, zomer als herfst een geheel eigen uitstraling hebben.
Aangezien het al een lange volle dag is kun je van Sounkyo alleen maar uitgebreid genieten als je een extra nacht in Asahikawa plant en die dag dan terugrijdt.

Na je bezoek aan Sounkyo rij in ongeveer 1 uur naar Asahikawa. Je overnacht aan de voet van de Asahi-dake, praktisch naast de gondelbaan in een ryokan met de sfeer van een berglodge.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt en diner

Overnachting in

Asahikawa

Dag 6

Nog eenmaal trek je de bergschoenen aan voor deze koninginnentocht. De regio Asahikawa is dé springplank voor de verkenning van de ‘playground of the Gods’. Zo noemen de Ainu de hoogst gelegen bergreeks van Hokkaido, beter bekend als het Daisetsuzan National Park. In dit grootste nationale park van Japan (2260 km²) kun je het Omote Daisetsu gedeelte bezoeken waarin de Asahi-dake ligt, de hoogste berg van Hokkaido (2291 meter).

Tegenover je hotel neem je de kabelbaan vanaf 1100 m hoogte naar Sugatami Station op 1600 m hoogte. Onder het toeziend oog van Siberean chipmunks wandel je vanaf daar over goed gemarkeerde paden langs vele meertjes. Kijk uit naar alpine-vogels die zich hier thuis voelen: de pine grosbeak, de Siberian rubythroat en de spotted nutcracker. In de nabijheid van het Sugatami-meer zie je rookpluimen omhoog stijgen en veel zwavelafzettingen. Alles wijst op de vulkanische activiteit van de Asahi-dake. Via een rotsachtig pad beklim je de vulkaan over een kam die niet hoogtevreesgevoelig is. Na 3 km en 660 m stijgen bereik je de top. Het uitzicht kan prachtig zijn, maar bewolking en neerslag zijn op deze hoogte en breedtegraad eerder regel dan uitzondering. Buiten de zomermaanden juli en augustus is de kans ook groot dat er nog oude of verse sneeuw op de berg ligt. Het is populaire trail vanwege de toegankelijkheid. Terug over dezelfde route met 660 m afdalen. 

Eventueel kun je vanaf je hotel meteen wandelen in plaats van de kabelbaan. Dat voegt dan 2 uur wandeltijd (500  hoogtemeters) toe aan je route. Ook is het mogelijk vanaf Sugatami Station een extra ronde te wandelen van ongeveer 1 a 2 uur, met beperkt hoogteverschil.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Asahikawa

Dag 7

Met de auto rijd je vandaag 185 km (3,5 uur) terug naar New Chitose Airport. Onderweg kom je langs het plaatsje Biei met de bekende Blue Pond die van kleur verandert afhankelijk van het licht dat erop valt. Je kunt de naburige Shirehige Falls bezoeken met dezelfde mooie blauwe kleur. We raden zeker aan om te stoppen bij de Shikisai no Oka Flower Fields waar tussen juni en oktober een variëteit aan bloemen bloeit. Een kleurig gezicht dat doet denken aan de Nederlandse tulpenvelden! Bij Farm Tomita in Furano vind je ook tuinen, in juli geurt het hier naar lavendel. Furano is een leuke plaats.
Je kunt ook een andere, snellere route met de auto nemen via de stad Sapporo en daar bijvoorbeeld enige tijd doorbrengen. Het is een moderne stad, bekend van de winterspelen lang geleden (1972). Hier woont bijna de helft van de totale bevolking van Hokkaido. Wandel door het Odori-park op weg naar de ‘Clock Tower’ waarin een museum gevestigd is dat je een goed tijdsbeeld geeft over de veelbewogen geschiedenis van Sapporo. Op een paar blokken afstand, nabij de botanische tuin, ligt het voormalige overheidsgebouw uit 1888, een schoolvoorbeeld van de Amerikaanse neobarok bouwstijl.  

Op New Chitose Airport lever je de huurauto in en eindigt je arrangement op Hokkaido.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Met deze reis overnacht je in goede middenklasse hotels en lodges in de natuur,  op tweepersoonskamers met privé douche en toilet in Lake Akan en Shiretoko. Dit kan zijn in een 'westerse' kamer met gewone bedden, of in 'japanse' kamer met matras direct op de vloer. Matrassen zijn heel erg goed, de inrichting van de kamer redelijk simpel. Er is altijd wifi en vaak allerlei technische snufjes.
In Shikotsu Lake en Asahikawa overnacht je in een ryokan, de Japanse herberg. Dit zijn relatief kleinschalige en meer intieme hotels. De kamers in deze ryokans zijn volgens eeuwenoude Japanse tradities ingericht. ’s Avonds, terwijl je dineert, wordt een futon (matras met donsdek) op de vloer gespreid die bedekt is met tatami (rieten) matten. In de ochtend wordt de futon weer in de kast opgeborgen. Ook hier weer vrij sober ingerichte, typisch Japanse, kamers.
De ryokans (en sommige andere hotels) beschikken over onsens, gemeenschappelijke hete baden, gescheiden per sexe. Het is gebruikelijk om voor het diner een uitgebreid bad te nemen en gekleed in de verstrekte yukata (katoenen kimono) en haori (kort overjasje) aan het diner te verschijnen. In de ryokans kan niet gegarandeerd worden dat de kamer altijd een eigen douche heeft, maar we doen ons best om die bij voorkeur aan te vragen.
De gangbare inchecktijd is na 15.00 uur en de uitcheck tijd voor 10.00 uur.
Alle accommodaties op Hokkaido zijn ze goed met de huurauto te bereiken.. 

Reisgezelschappen van twee mensen verblijven in een tweepersoonskamer (met gescheiden bedden; tweepersoonsbed kan op aanvraag worden geregeld). Voor reisgezelschappen van drie mensen, wordt in sommige hotels een driepersoonskamer, in andere een combinatie van een twee- en een eenpersoonskamer gereserveerd.

Over de maaltijden

In alle accommodaties overnacht je minimaal op basis van logies en ontbijt. In de hotels in de steden wordt vaak een eenvoudig tot goed ontbijtbuffet geserveerd bestaande uit misosoep, salade, rijstballen en soms brood. In ryokans wordt het Japanse ontbijt vaak aangevuld met vis en tofu.
Er zijn daarnaast vijf diners inbegrepen. Deze diners bestaan meestal uit buffets of vaste maaltijden. Een traditioneel Japans diner bestaat uit rijst, (rauwe) vis, (ingemaakte) groenten en misosoep met zeewier. Er zijn geen verschillende gangen, alles wordt tegelijkertijd geserveerd.

De lunches en diners die niet zijn inbegrepen gebruik je meestal in eethuisjes en restaurants.

De Japanse keuken is rijk en gezond. Er wordt grote zorg besteed aan de presentatie van de gerechten die vooral in ryokans oogstrelend zijn. In de steden is er voor elk budget volop keus uit bijvoorbeeld sushi, sashimi, tepanyaki en tempura.

Inbegrepen

 • 6 nachten accommodatie o.b.v. logies & ontbijt
 • 6x diner
 • 7 dagen autohuur bij 1-3 personen middenklasse (C3) met navigatie en double protection package (verzekering)
 • Digitale reisinformatie en wandelbeschrijvingen

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis New Chitose Airport Sapporo.
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden en excursies
 • Bijkomende kosten autohuur (o.a. brandstof)
 • Persoonlijke uitgaven

Huurauto

In Hokkaido staat je voor 7 dagen een huurauto ter beschikking die standaard is uitgerust met een navigatiesysteem. Een internationaal rijbewijs, te verkrijgen bij de ANWB, waarin onder andere de Japanse taal is opgenomen, is hiervoor een vereiste. Een kopie wordt niet geaccepteerd.

De wegen op Hokkaido zijn breed en behoorlijk rustig. Men rijdt links. Er zijn flink wat goede snelwegen te vinden op het eiland. Op diverse snelwegen wordt wel tol geheven. Met behulp van de ETC chip in je huurauto wordt het juiste bedrag automatisch afgeschreven. Bij inleveren van de huurauto betaal je dit bedrag terug.

Standaard wordt bij 2 of 3 personen een Middenklasse (categorie FC) auto gebruikt, bijvoorbeeld Toyota Corolla of Prius, met 4 zitplaatsen, automaat, 2WD, airconditioned. Bij 4 personen wordt standaard een MPV (categorie DW) gebruikt, bijvoorbeeld Toyota Sienta, met 5 zitplaatsen, automaat, 2WD, airconditioned.
Indien je een grotere of luxere auto nodig hebt dan adviseren wij je hierin graag.

Klik hier voor de algemene informatie over autohuur in Japan en de huurvoorwaarden.

Over de activiteiten

Deze actieve self-drive rondreis stelt geen bijzondere eisen aan je conditie, wel is wandelervaring noodzakelijk. De wandelingen variëren tussen de 2 en 5 uur. Op  de meeste plaatsen waar je wandelt bepaal je zelf hoe lang je wilt wandelen. Alle wandelingen vinden plaats over goed begaanbare paden.

Omdat het Engels nauwelijks gesproken wordt in Japan zal je vermogen om flexibel te zijn en wat doorzettingsvermogen te hebben je goed van pas komen. Met praktische beschrijvingen en informatie van de lokale agent plus het SNP-reispakket kun je ter plaatse op je gemak van deze reis genieten. Tevens kun je gebruik maken van slimme apps als Google Translate en Google Lens.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht naar en van New Chitose Airport nabij Sapporo. SNP regelt graag de vluchten naar je bestemming. Informeer naar de mogelijkheden en de tarieven. E-mail naar info@snp.nl of bel naar 024 3277000.

 

Hokkaido ligt op dezelfde breedtegraad als Zuid-Frankrijk. Warme zomers dus. Omdat Hokkaido het meest zuidelijke eiland op het noordelijk halfrond is waar het pakijs komt (in de Zee van Okhotsk), heerst er in de winter echter een bitterkoud klimaat. Er zijn plaatsen waar het kwik tot -40 graden Celsius daalt. Ook zijn er locaties waar meer dan 14 meter sneeuw valt!

 

Rekening houdend met het klimaat op Hokkaido is deze reis te maken tussen 1 juni en 30 oktober.

Op reis gaan betekent dat je een onvermijdelijke CO2 voetafdruk achterlaat. Ook als je deze reis doet, ontkomt je daar niet aan. Hoe groot is je voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met deze reis. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

Bij aankomst op het vliegveld vind je pinautomaten in de aankomsthal. Pin JPY 25.000 (circa € 160), dan hoef je de komende tijd even niet om te kijken naar pinautomaten. Verder is het tijdens de reis het makkelijkst om te pinnen bij de '7-Eleven' of Lawson supermarktketen die je overal aantreft. Ter plekke heb je geld nodig voor lunches, diners die niet zijn inbegrepen, brandstof voor de huurauto, entreegelden/parkeertarieven en eventuele excursies. Reken op ongeveer 30 tot 40 euro per dag voor lunch en diner samen. Uiteraard kun je het qua eten zo goedkoop en duur maken als je wilt, dus zie deze bedragen als een richtbedrag. De creditcard is zeer algemeen gebruikt, tot in de kleinste koffietentjes. 

Excursies zijn erg wisselend qua prijs, maar in veel gevallen te vergelijken met de prijzen in Europa. Voor de entree voor het Kushiro Crane Reserve betaal je bijvoorbeeld slechts enkele euro’s (net als parkeren op de meest toeristische plekken), een kaartje voor een kabelbaan ligt op enkele tientjes, een dansvoorstelling bezoek je voor ongeveer € 30,- per persoon, maar een nature cruise in Rausu kost dan weer zo’n € 80,- per persoon (duur: 2,5 uur). Gegidste wandelingen en workshops liggen vaak qua tarief tussen de € 40,- en € 100,- per persoon, afhankelijk van de groepsgrootte en de lengte van de activiteit. De lokale vertegenwoordiger van SNP kan je informeren over de mogelijkheden en desgewenst excursies voor je vastleggen of je boekt ze vooraf bij SNP dan weet je zeker dat het beschikbaar is.

Het is niet gebruikelijk om fooien te geven in Japan. Niet aan taxichauffeurs, niet in restaurants, in hotels of waar dan ook. Het kan zelfs als beledigend worden ervaren, men geeft de fooi dan gewoon terug. In sommige dure restaurants kan een fooi wel op de rekening worden gezet. Controleer dit even voordat je betaalt. Aan hotelpersoneel dat je koffers draagt mag je beslist een fooitje geven, denk hierbij aan een bedrag tussen de JPY 100-250, afhankelijk van de grootte en zwaarte van je koffer.

 

 

Op Hokkaido maak je gebruik van een huurauto. Hokkaido is veel minder bevolkt dan Honshu, autorijden (aan de linkerkant) is veilig en met de GPS of navigatie-app kom je overal. Borden op de weg zijn naast het Japans ook voorzien van het Latijnse schrift. Denk wel aan het meenemen van een internationaal rijbewijs (verplicht!). Een kopie hiervan is niet voldoende.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede basisconditie aan deze reis te beginnen. Zorg dat je wandelschoenen goed zijn ingelopen aangezien er een aantal makkelijke dagwandelingen gemaakt kunnen worden die je zelf desgewenst kan verzwaren. Op deze manier zal je meer van de reis kunnen genieten! Je doet er daarnaast goed aan om voordat je naar Japan afreist iets te lezen over de algemene verkeersregels en de gebruiken.

 • Dag-rugzak (25 liter)
 • Wandelschoenen (eventueel met enkelbescherming)
 • Eventueel wandelstokken
 • Luchtige kleding
 • Fleece jack / jas
 • Warme kleding in voor- en najaar
 • Handschoenen, muts en sjaal in voor- en najaar
 • Regenkleding
 • Zonnehoed of pet en zonnebril
 • Zonnebrandolie en lippencrème met UV-filter
 • Toiletartikelen
 • EHBO eenvoudige middelen (denk o.a. aan een anti-insectenmiddel)
 • Zaklamp
 • Platte stekkers (type A)
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten en verzekeringen
 • Internationaal rijbewijs (o.a. in de Japanse taal, origineel meenemen)

Omdat je in Japan af en toe met je bagage moet lopen (bijvoorbeeld op vliegvelden en in hotels), raden wij je aan te reizen met een niet al te grote koffer (denk aan een wat kleinere koffer op wieltjes, een rugzak of een anderszins makkelijk te verplaatsen tas). Een te grote koffer is onhandig vanwege de beperkte ruimte deze op te slaan op veel hotelkamers en daarnaast dien je rekening te houden met de ruimte in de kofferbak van de huurauto.

Per 17 mei 2023: het is niet langer nodig een bewijs van Covid-vaccinaties of negatieve PCR-test te bezitten om het land binnen te komen.

Ga je binnenkort op reis naar Japan bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/japan. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Japan van minder dan 90 dagen hebt u geen visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en over vliegtickets voor uw terug- of doorreis.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Japan (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren over de risico's op oa. Mazelen en Japanse encefalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië, Siberië en Japan. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Japan is een zeer veilig land voor toeristen om zelfstandig of in een groep rond te reizen. Alles is extreem nauwgezet georganiseerd en Japanners zijn een zeer gedisciplineerd volk.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Landschappen Japan

Japan - Hokkaido

De 'laatste wildernis' van Japan

Wandelvakantie langs hotels, lodges en ryokans, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.