Japan - Hokkaido , 7 dagen De 'laatste wildernis' van Japan

« Terug naar overzicht
Nieuw
Privéreis - Wandelen

Wandelvakantie langs hotels, inclusief huurauto

Rondreis met eigen huurauto over het meest noordelijke eiland van Japan. Op Hokkaido, ook wel “Japans laatste wildernis” genoemd, liggen naar verhouding de meeste nationale parken van het hele land. Maak op je gemak een rondrit door Akan Mashu National Park, het oudste van Japan. Kano op het kristalheldere water van Lake Kussharo, wandel tussen bijzondere flora bij de rokende Mount Io en bezoek een inspirerend museum over de Ainu bevolking met haar rijke cultuur. Noordelijker, op het schiereiland Shiretoko, vind je een mooie bergreeks die de scheidslijn vormt tussen de zee van Okhotsk en de zuidelijke Koeril-eilanden. In dit door Unesco uitgeroepen werelderfgoed komen naast diverse vogel- en walvissoorten ook bruine beren en het elegante sikahert voor. Terug in het binnenland verraden de zwavelgeuren op de flanken van Hokkaido's hoogste berg Asahi (2290 meter) de vulkanische activiteit van het eiland. Deze is gelegen in de ‘speeltuin van de Goden’. Althans, zo noemt het inheemse volk het Daisetsuzan National Park. Geniet na je buitenactiviteiten van de typisch Japanse onsen: warmwaterbaden waar volgens traditie gebadderd wordt alvorens men in yukata aan het diner verschijnt. Je overnacht in prima hotels op tweepersoonskamer met douche/toilet. Door het gebruik van een huurauto mét GPS vind je makkelijk de weg en geniet je volop van de weidsheid en de natuurpracht van Hokkaido.

Een korte reis die makkelijk te combineren is mer een verder bezoek aan Japan.

Uniek aan deze reis

 • Diverse hotels met onsen en overal je eigen badkamer
 • Huurauto standaard voorzien van GPS
 • Japanse gastronomie: oogstrelend, lekker én zeer gezond
 • Maak kennis met de lokale Ainu cultuur
 • Volop mogelijkheden en vrijheid tot het doen van excursies
 • Wandelen in 3 nationale parken: Akan Mashu, Shiretoko en Daisetsuzan
 • Huurauto inbegrepen
Zwaarte
Comfort

Blog - De vele gezichten van Japan

Tempels en speelpaleizen. Prachtpieken en warmwaterbronnen. Op reis door Japan trekt het land werkelijk alles uit de kast. Lees verder op onze blog...

Dag tot dag

Japan - Hokkaido

In het kort ziet je programma voor de komende 7 dagen er als volgt uit:

 • Dag 1: aankomst Chitose Airport, met huurauto naar Lake Akan, overnachting hotel nabij Lake Akan
 • Dag 2: kano of wandel Lake Akan, rondrit Mount Io en Lake Kussharo, overnachting hotel nabij Lake Akan
 • Dag 3: met huurauto naar Shiretoko, optionele walvisexcursie, wandeling, overnachting hotel in Utoro
 • Dag 4: met huurauto naar centraal-Hokkaido, diverse stops en wandelingen, overnachting hotel nabij Asahi-dake
 • Dag 5: met kabelbaan naar Asahidake, vulkaanwandeling, met huurauto naar Biei en Furano, overnachting hotel in Furano
 • Dag 6: ochtend wandelingen, middag met huurauto naar Sapporo, overnachting hotel in Sapporo
 • Dag 7: ochtend in Sapporo, einde arrangement

Voor meer details klik je op de betreffende dag.

Dag 1

Bij aankomst op de luchthaven van Chitose is een meet & greet gepland met de lokale vertegenwoordiger van SNP. Daarna neem je bij de autoverhuurder je huurauto in ontvangst. Met behulp van de GPS kun je alle plaatsen en gebieden voor de gehele rondreis makkelijk vinden. In circa 3,5 uur rijd je een prachtige route naar Lake Akan. Afhankelijk van de aankomsttijd van je vlucht heb je tijd om vanmiddag nog optionele activiteiten te ondernemen. De mooie regio rondom het meer ademt nog de oude Ainu cultuur van weleer. Je kunt desgewenst een Ainu dorpje bezoeken, een indrukwekkende dansvoorstelling bijwonen of genieten van je eerste onsen-bezoek. Natuurlijk schuif je aan het einde van de dag aan voor het diner met veelal streek- en seizoensgebonden ingrediënten.

Maaltijden inbegrepen
diner

Overnachting in

nabij Lake Akan

Dag 2

Er zijn verschillende opties om de dag mee te beginnen. Huur bijvoorbeeld een kano voor een ontspannen tochtje op het meer van Akan. Of maak op eigen gelegenheid een eenvoudige wandeling. Je kunt ook met een lokale gids het bos induiken voor een 3,5 uur durende 'hike' waarbij hij je wegwijs maakt in natuur en lokale cultuur.

’s Middags maak je een 4 uur durende tocht met je huurauto waarbij je de actieve en dus rokende vulkaan Mount Io bezoekt en het adembenemende Lake Kussharo dat zich in een van Japan’s grootste caldera’s bevindt. Graaf je eigen 'onsen' aan de waterlijn dat volstroomt met warm water.

Het Kawayu Eco-Museum Center, niet ver van Mount Io, is een bezoek meer dan waard. Hier verkrijg je veel achtergrondinformatie omtrent de bijzondere habitat van het Akan Mashu National Park. Dit park van 905 km² is met zijn oprichting in 1934 het oudste nationale park van Japan. Vanuit het museum vangen drie korte en makkelijke wandelingen aan, variërend in lengte tot maximaal 2,5 km. De Tsutsujigahara Nature Trail (2,5 km) voert je over een goed gemarkeerd pad naar de zwavel- en gasspuwende geisers van Mount Io. Eind juni en begin juli ligt hier een deken van witte bloemen van wilde rozemarijn over het landschap. Onderweg tref je veel Siberische dwerg-dennen aan, een struikachtige den die door het continentale klimaat laag bij de grond blijft en daardoor lijkt te kruipen.

Je kunt op weg terug naar Lake Akan nog een kijkje nemen in het Ainu Folkore Museum in Kussharo Kotan. De spiritualiteit van deze inheemse bevolkingsgroep tref je onder andere aan in de 7 pilaren voor de entree van het museum die symbool staan voor het universum. De 31 pilaren in het museum geven de bossen en bergen weer. Het museum is ontworpen door de beroemde architect Kiko Mozuna.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

nabij Lake Akan

Dag 3

Je neemt al vroeg in de ochtend afscheid van de Akan regio en rijdt in ongeveer 2,5 uur naar Rausu, gelegen op het Shiretoko schiereiland. Het Shiretoko schiereiland scheidt als een smal zwaard van 70 kilometer lengte de Zee van Okhotsk van de Straat van Nemuro. Shiretoko, in 1964 tot nationaal park uitgeroepen en in de jaren negentig op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst, is een van de belangrijkste nationale parken van Japan. Het nationale park is een goed voorbeeld van de interactie tussen ecosystemen aan land en in de zee. Het gebied is wereldwijd van belang voor bedreigde zee- en trekvogels, een aantal zalmachtigen en voor mariene zoogdieren waaronder de Steller zeeleeuw en een aantal walvissoorten.

Vanuit het dorp Rausu kun je een mooie nature cruise maken waarbij je kans hebt op het zien van allerlei soorten vogels, walvissen en beren langs de kust. Na de lunch ga je met de auto over de Shiretoko Pass van Rausu naar Utoro (ongeveer 1 uur rijden). Het uitzicht vanaf de top is fantastisch!

In Utoro kun je inchecken in je hotel of eerst de beroemde Shiretoko Goko Lakes en de Furepe Waterfalls bewonderen. Er is een korte 'selfguided' wandeling over vlonderpaden te maken bij de vijf meren of je kiest een langere tocht met gids. Soms zijn paden gesloten als er veel bruine beren in de buurt zijn gespot (in het gehele nationale park leven er naar schatting 600). Onderweg geniet je van de in het water weerspiegelende bergen, spechten, misschien een hert en bovenal de flora! Furepe Falls, met als bijnaam ‘tranen van een meisje’, valt trapsgewijs over een klif naar beneden, zo de zee in. Vlakbij de waterval is een Nature Centre met café, een perfecte pauzeplek waar je meteen meer informatie kunt krijgen over de streek.

’s Avonds dineer je in je hotel aan zee, gelegen aan de rand van Utoro. Bij helder weer kun je hier genieten van een mooie zonsondergang. Het is gebruikelijk om voor het diner een uitgebreid bad te nemen (in de onsen of in je privé badkamer) en gekleed in de verstrekte yukata (katoenen kimono) en haori (kort overjasje) aan het diner te verschijnen.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt, diner

Overnachting in

Utoro

Dag 4

Je reist in ongeveer 4 uur van Utoro in het oosten naar Sounkyo in het centrale gedeelte van Hokkaido. Het is wederom genieten geblazen onderweg. Vanuit Utoro neem je de kustweg en vervolgens rijd je over de Bihoro Pass. Kitami is een goede pauzeplek, zeker als je van verse vis houdt.

Een stop in Sounkyo is een absolute must. Bergliefhebbers kunnen hier met een gondelbaan en stoeltjeslift omhoog naar uiteindelijk 1566 meter vanaf waar je verder omhoog kunt wandelen naar de top van de berg Kuro-dake (1984 meter). Je kunt er ook voor kiezen om door de 24 km lange Sounkyo kloof te rijden met de prachtige sluierachtige watervallen Ryusei en Ginga. Er is een te voet bereikbaar view-spot vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt op de buur-watervallen die zowel in de lente, zomer als herfst een geheel eigen uitstraling hebben. Na je bezoek aan Sounkyo rij in ongeveer 1 uur naar je hotel in de buurt van Asahikawa. Je overnacht aan de voet van de Asahi-dake, praktisch naast de gondelbaan.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt en diner

Overnachting in

nabij Asahi-dake

Dag 5

De regio Asahikawa is dé springplank voor de verkenning van de ‘playground of the Gods’. Zo noemen de Ainu de hoogst gelegen bergreeks van Hokkaido, beter bekend als het Daisetsuzan National Park. In dit grootste nationale park van Japan (2260 km²) kun je het Omote Daisetsu gedeelte bezoeken waarin de Asahi-dake ligt, de hoogste berg van Hokkaido (2291 meter). Per gondelbaan sta je in 10 minuten op 1600 meter hoogte. Waarschijnlijk tezamen met andere Japanse outdoor-liefhebbers, allemaal strak in outdoorkleding gestoken en met wandelstokken gewapend.

Onder het toeziend oog van Siberean chipmunks wandel je over goed gemarkeerde paden langs vele meertjes. Kijk uit naar alpine-vogels die zich hier thuis voelen: de pine grosbeak, de Siberian rubythroat en de spotted nutcracker. In de nabijheid van het Sugatami-meer zie je rookpluimen omhoog stijgen en veel zwavelafzettingen. Alles wijst op de vulkanische activiteit van de Asahi-dake. Via een rotsachtig pad beklim je de vulkaan over een kam die niet hoogtevreesgevoelig is. Eenmaal bovenop kan het uitzicht prachtig zijn, maar bewolking en neerslag zijn op deze hoogte en breedtegraad eerder regel dan uitzondering.

Na de wandeling rijd je naar je volgende overnachtingslocatie. Onderweg kom je langs het plaatsje Biei met de bekende Blue Pond die van kleur verandert afhankelijk van het licht dat erop valt. Je kunt de naburige Shirehige Falls bezoeken met dezelfde mooie blauwe kleur. We raden zeker aan om te stoppen bij de Shikisai no Oka Flower Fields waar tussen juni en oktober een variëteit aan bloemen bloeit. Een kleurig gezicht dat doet denken aan de Nederlandse tulpenvelden! Bij Farm Tomita in Furano vind je ook tuinen, in juli geurt het hier naar lavendel. Dineren doe je vanavond in het gezellige Furano in een restaurant naar keuze.

De wandeling naar de top van Mount Asahi-dake neemt circa 2 uur in beslag als je omhoog gaat en 1,5 uur omlaag. Het hoogteverschil dat je overbrugt is 620 meter omhoog en omlaag. Daarna rijdt je in ongeveer 1,5 uur via Biei naar Furano. 

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Furano

Dag 6

’s Morgens kun je de tuinen van Furano bekijken mocht je daar gisteren geen tijd voor gehad hebben. Of je kiest een mooie wandeling uit bij Mount Tokachi of Mount Furano. Rondom beide bergen zijn kortere en langere wandelingen te maken met een professionele gids. Zeer de moeite waard!

’s Middags rijd je op je gemak in nog geen 3 uur naar Sapporo. Onderweg kom je een boerderij tegen in Tobetsu waar je een culinaire excursie kunt doen. De regio is bekend vanwege de verse groente die hier geteeld wordt. Je kunt kiezen of je mochi, soba of miso wil maken met een Japanse boer. Uiteraard is er een Engelstalige tolk aanwezig om te vertalen.  

Later op de dag kom je aan in Sapporo, de hoofdstad van het eiland dat internationaal bekendheid verwierf door de Olympische Winterspelen van 1972. Hier woont bijna de helft van de totale bevolking van Hokkaido. Indien je meteen bent doorgereden naar Sapporo heb je tijd genoeg om een wandeling in het Odori-park te maken op weg naar de ‘Clock Tower’ waarin een museum gevestigd is dat je een goed tijdsbeeld geeft over de veelbewogen geschiedenis van Sapporo. Op een paar blokken afstand, nabij de botanische tuin, ligt het voormalige overheidsgebouw uit 1888, een schoolvoorbeeld van de Amerikaanse neobarok bouwstijl. Mocht je het leuk vinden om meer tijd te besteden in Sapporo, boek dan een extra nacht. Je overnacht in een aangenaam middenklasse hotel in de stad. ’s Avonds heb je vanaf Mount Moiwa een bijzonder uitzicht op de stad waar je zelf je restaurant voor het diner uitzoekt. Onze tip is om de lokale specialiteit te proeven: soup curry.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Overnachting in

Sapporo

Dag 7

Vandaag neem je afscheid van Hokkaido. Afhankelijk van je vluchttijd heb je wellicht nog ruimte om Sapporo te ontdekken en de laatste souvenirs te scoren (ga hiervoor onder andere naar het gebied rondom het JR treinstation). Je rijdt in ongeveer een uur tijd van de stad naar de luchthaven waar je de auto inlevert. Hier eindigt je self-drive door het onvergetelijke Hokkaido.

Maaltijden inbegrepen
ontbijt

Voortzetting van je reis! Met een binnenlandse vlucht vanaf New Chitose Airport (niet inbegrepen) vlieg je naar de binnenlandse luchthaven van Tokyo-Haneda vanaf waar je je reis kunt voortzetten met de SNP wandelreis naar de Japanse Alpen of de SNP wandel- en cultuurreis Mount Fuji & Ancient Trails. Je kunt uiteraard ook terugvliegen naar huis.

Blader door het programma

Reisdetail

Over de accommodaties

Tijdens deze reis overnacht je in nette middenklasse hotels. De ligging van alle accommodaties is met zorg uitgekozen en zijn allen met de huurauto goed te bereiken. Bijna alle hotels op Hokkaido bieden wifi aan. De gangbare inchecktijd is na 15.00 uur en de uitcheck tijd voor 10.00 uur. Reisgezelschappen van twee personen verblijven in een tweepersoonskamer met gescheiden bedden. Deze kamers zijn namelijk veelal groter dan kamers met een tweepersoonsbed. Voor alle overnachtingen vragen wij 'non-smoking rooms' aan. Omdat deze niet altijd beschikbaar zijn, kan het voorkomen dat er in de kamer gerookt is.

Alle hotels in deze reis bieden kamers aan in Westerse stijl. Echter, het hotel in de regio van Lake Akan heeft ook Japanse kamers. Deze kamers zijn volgens eeuwenoude Japanse tradities ingericht. ’s Avonds wordt de futon (matras) op de vloer, die bedekt is met tatami (rieten) matten, gespreid. In de ochtend wordt de futon weer in de kast opgeborgen.

In alle accommodaties heb je de beschikking over je eigen badkamer. Drie van de vijf hotels zijn daarnaast uitgerust met een onsen: een gemeenschappelijk bad, gescheiden per sexe. Het onsen-ritueel is een Japanse traditionele manier waarop mannen en vrouwen zich wassen en baden. Het is gebruikelijk om voor het diner een uitgebreid bad te nemen en gekleed in de verstrekte yukata (katoenen kimono) en haori (kort overjasje) aan het diner te verschijnen. Hoewel het hotel in de Akan regio een kleine onsen heeft, mag je ook gratis gebruik maken van de onsen van het zusterhotel. Dit is een stuk groter en heeft een schitterend uitzicht op het meer.

Over de maaltijden

In alle accommodaties overnacht je minimaal op basis van logies en ontbijt. In de hotels in de steden wordt vaak een eenvoudig tot goed ontbijtbuffet geserveerd bestaande uit misosoep, salade, rijstballen en soms brood. In ryokans wordt het Japanse ontbijt vaak aangevuld met vis en tofu.

Er zijn daarnaast vier diners inbegrepen. Deze diners bestaan meestal uit buffets of vaste maaltijden. Een traditioneel Japans diner bestaat uit rijst, (rauwe) vis, (ingemaakte) groenten en misosoep met zeewier. Er zijn geen verschillende gangen, alles wordt tegelijkertijd geserveerd.

De lunches en diners die niet zijn inbegrepen gebruik je meestal in eethuisjes en restaurants.

De Japanse keuken is rijk en gezond. Er wordt grote zorg besteed aan de presentatie van de gerechten die vooral in ryokans oogstrelend zijn. In de steden is er voor elk budget volop keus uit bijvoorbeeld sushi, sashimi, tepanyaki en tempura.

Inbegrepen

 • 6 nachten accommodatie o.b.v. logies & ontbijt
 • 4x diner
 • 7 dagen autohuur met GPS en ‘super safety’ pakket
 • Meet & Greet op de luchthaven van Sapporo
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Binnenlandse vlucht Tokio - Sapporo v.v.
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden en excursies
 • Bijkomende kosten autohuur (o.a. brandstof)
 • Persoonlijke uitgaven

Huurauto

In Hokkaido staat je voor 7 dagen een huurauto ter beschikking die standaard is uitgerust met GPS waarin je reisroute is geprogrammeerd. Een internationaal rijbewijs, waarin onder andere de Japanse taal is opgenomen, is hiervoor een vereiste. Een kopie wordt niet geaccepteerd.

De wegen op Hokkaido zijn breed en behoorlijk rustig. Er zijn flink wat goede snelwegen te vinden op het eiland. Op diverse snelwegen wordt wel tol geheven. Met behulp van de ETC chip in je huurauto wordt het juiste bedrag automatisch afgeschreven. Bij inleveren van de huurauto betaal je dit bedrag terug.

Ter plaatse te betalen

Ter plaatse dien je te rekenen op de nodige uitgaven. Denk hierbij aan kosten die je moet maken voor maaltijden die niet zijn inbegrepen, voor excursies en kosten ten aanzien van de huurauto (brandstof, enkele parkeerkosten en betalingen voor het rijden van tolwegen).

Over de activiteiten

Deze actieve self-drive rondreis stelt geen bijzondere eisen aan je conditie, wel is wandelervaring noodzakelijk. De wandelingen variëren tussen de 1 en 4 uur. Op  de meeste plaatsen waar je wandelt bepaal je zelf hoe lang je wilt wandelen. Alle wandelingen vinden plaats over goed begaanbare paden.

Omdat het Engels nauwelijks gesproken wordt in Japan zal je vermogen om flexibel te zijn en wat doorzettingsvermogen te hebben je goed van pas komen. Met praktische beschrijvingen en informatie van de lokale agent plus het SNP-reispakket kun je ter plaatse op je gemak van deze reis genieten.

Praktische informatie

Vluchtinformatie

Kies bij deze reis voor een vlucht naar en van New Chitose Airport nabij Sapporo. SNP regelt graag de vluchten naar je bestemming. Informeer naar de mogelijkheden en de tarieven. E-mail naar info@snp.nl of bel naar 024 3277000.

 

Schiphol PARK-SLEEP-FLY ARRANGEMENT
Het comfortabele Courtyard by Marriott Hotel biedt een overnachting inclusief ontbijtbuffet en gratis airport shuttle voor amper meer dan de prijs van lang parkeren op Schiphol. Je kunt je auto tot 16 dagen gratis parkeren bij het hotel. Aals je langer wegblijft betaal je slechts €5,- per dag. Meer informatie.

Hokkaido ligt op dezelfde breedtegraad als Zuid-Frankrijk. Warme zomers dus. Omdat Hokkaido het meest zuidelijke eiland op het noordelijk halfrond is waar het pakijs komt (in de Zee van Okhotsk), heerst er in de winter echter een bitterkoud klimaat. Er zijn plaatsen waar het kwik tot -40 graden Celsius daalt. Ook zijn er locaties waar meer dan 14 meter sneeuw valt. Om die reden is deze reis te maken van juni tot en met het half oktober. De reis dient in deze periode plaats te vinden.

In 2021 vinden de Olympische Spelen van 23 juli /m 8 augustus en de Paralympische Spelen van 24 augustus t/m 5 september plaats. Vanwege de drukte en het ontbreken van beschikbaarheid bij accommodaties worden reizen naar Japan, met name op het eiland Honshu, in die periode afgeraden.

Op reis gaan betekent dat je een onvermijdelijke CO2 voetafdruk achterlaat. Ook als je deze reis doet, ontkomt je daar niet aan. Hoe groot is je voetafdruk? In onderstaand cirkeldiagram kun je zien welke voetafdruk jij achterlaat met deze reis. 

Hoe kan ik mijn voetafdruk compenseren? SNP zorgt voor CO2 compensatie bij alle landarrangementen die wij aanbieden. Wij compenseren voor overnachtingen, excursies en transfers. Wanneer je ook je vlucht bij SNP boekt, dan zorgen wij ook daar voor een volledige CO2 compensatie. De kosten hiervoor vind je terug op je offerte of reisovereenkomst. 

Om je een idee te geven van CO2 besparing: met 10 zonnepanelen op je dak bespaar je jaarlijks ongeveer 1200 kilo CO2. Meer lezen? Kijk op snp.nl/co2neutraal.

 

In Japan kun je prima pinnen bij postkantoren en '7 Eleven' winkeltjes (kleine supermarkten). Ter plekke heb je geld nodig voor lunches, diners die niet zijn inbegrepen, brandstof voor de huurauto, entreegelden/parkeertarieven en eventuele excursies. Reken op ongeveer 30 tot 40 euro per dag voor lunch en diner samen. Uiteraard kun je het qua eten zo goedkoop en duur maken als je wilt, dus zie deze bedragen als een richtbedrag.

Excursies zijn erg wisselend qua prijs, maar in veel gevallen te vergelijken met de prijzen in Europa. Voor de entree voor het Kushiro Crane Reserve betaal je bijvoorbeeld slechts enkele euro’s (net als parkeren op de meest toeristische plekken), een kaartje voor een kabelbaan ligt op enkele tientjes, een dansvoorstelling bezoek je voor ongeveer € 30,- per persoon, maar een nature cruise in Rausu kost dan weer zo’n € 80,- per persoon (duur: 2,5 uur). Gegidste wandelingen en workshops liggen vaak qua tarief tussen de € 40,- en € 100,- per persoon, afhankelijk van de groepsgrootte en de lengte van de activiteit. De lokale vertegenwoordiger van SNP kan je informeren over de mogelijkheden en desgewenst excursies voor je vastleggen of je boekt ze vooraf bij SNP dan weet je zeker dat het beschikbaar is.

Op Hokkaido maak je gebruik van een huurauto die is voorzien van GPS. Hokkaido is veel minder bevolkt dan Honshu, autorijden (aan de linkerkant) is veilig en met de GPS kom je overal. Borden op de weg zijn naast het Japans ook voorzien van het Latijnse schrift. Denk wel aan het meenemen van een internationaal rijbewijs (verplicht!). Een kopie hiervan is niet voldoende.

Wij raden je aan om uitgerust en met een goede basisconditie aan deze reis te beginnen. Zorg dat je wandelschoenen goed zijn ingelopen aangezien er een aantal makkelijke dagwandelingen gemaakt kunnen worden die je zelf desgewenst kan verzwaren. Op deze manier zal je meer van de reis kunnen genieten! Je doet er daarnaast goed aan om voordat je naar Japan afreist iets te lezen over de algemene verkeersregels en de gebruiken.

 • Dag-rugzak (25 liter)
 • Wandelschoenen (eventueel met enkelbescherming)
 • Eventueel wandelstokken
 • Luchtige kleding
 • Fleece jack / jas
 • Warme kleding in voor- en najaar
 • Handschoenen, muts en sjaal in voor- en najaar
 • Regenkleding
 • Zonnehoed of pet en zonnebril
 • Zonnebrandolie en lippencrème met UV-filter
 • Toiletartikelen
 • EHBO eenvoudige middelen (denk o.a. aan een anti-insectenmiddel)
 • Zaklamp
 • Platte stekkers (type A)
 • GELDIG paspoort
 • Kopieën van reisdocumenten en verzekeringen
 • Internationaal rijbewijs (o.a. in de Japanse taal, origineel meenemen)

Omdat je in Japan af en toe met je bagage moet lopen (bijvoorbeeld op vliegvelden en in hotels), raden wij je aan te reizen met een niet al te grote koffer (denk aan een wat kleinere koffer op wieltjes, een rugzak of een anderszins makkelijk te verplaatsen tas). Een te grote koffer is onhandig vanwege de beperkte ruimte deze op te slaan op veel hotelkamers en daarnaast dien je rekening te houden met de ruimte in de kofferbak van de huurauto.

Per 17 mei 2023: het is niet langer nodig een bewijs van Covid-vaccinaties of negatieve PCR-test te bezitten om het land binnen te komen.

Ga je binnenkort op reis naar Japan bereid je reis dan goed voor en lees de informatie voor jouw bestemming op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/japan. De plek voor informatie van de Nederlandse overheid wereldwijd. Hier vind je alle actuele informatie over reisdocumenten & visa, inreisbeperkingen en coronamaatregelen, veiligheidsrisico’s, gezondheid, douanemaatregelen en contactgegevens van lokale hulpdiensten en ambassades. Lees deze informatie goed en op tijd door, zodat je eventueel nog voldoende tijd hebt om je reisdocumenten te regelen, vaccinaties te halen en een PCR test te regelen indien nodig.

Een goede voorbereiding zorgt voor meer vakantieplezier!

Voor een verblijf in Japan van minder dan 90 dagen hebt u geen visum nodig. Uw paspoort moet minstens 1 lege visumpagina bevatten. Daarnaast moet u beschikken over een reserveringsbevestiging van uw eerste accommodatie en over vliegtickets voor uw terug- of doorreis.

N.B. Wijziging van bovenstaande informatie is altijd mogelijk! Neemt u daarvoor contact op met de ambassade of een consulaat van Japan (zie nuttige adressen). Ook wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit bezit, kunnen afwijkende bepalingen gelden.


Aanbevolen
Bijzonderheden: Laat u informeren over de risico's op oa. Mazelen en Japanse encefalitis.

Teken
De Ziekte van Lyme en Tekenencephalitis (Tick-borne Encephalitis; TBE, FSME, RSSE) worden overgedragen door teken. Het verspreidingsgebied van beide aandoeningen komt (nog) niet overeen. De eerste komt vrijwel overal ter wereld voor, de tweede in delen van West-, Midden- en Oost-Europa, Scandinavië, Siberië en Japan. Het risico op besmetting is volgens deskundigen beperkt. Door het dragen van bedekkende kleding en insmeren met insectenwerende middelen (DEET) kunnen tekenbeten zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook hier geldt: voor een algemeen advies is er de website van het LCR of ITG, een persoonlijk advies (bv. inenting tegen Tekenencephalitis) dient te worden besproken met uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland).

Algemeen en persoonlijk advies inentingen
Voor de meest actuele informatie over verplichte/aanbevolen (herhalings)inentingen per ziekte en per land met bijbehorende, algemene beschermingsadviezen verwijzen wij u naar de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) in Nederland of het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) in België. Voor een persoonlijk advies moet u zich 4 tot 6 weken voor vertrek laten adviseren door uw huisarts en/of een arts van een reizigersadviescentrum (GGD Nederland). Vaccinaties en anti-Malariamaatregelen kunnen verschillen per reiziger. Neem voor een gericht medisch advies het SNP reisprogramma mee om te kunnen zien in welk gebied u reist.

Vaccinaties halen tijdrovend?
U gaat op reis en heeft vaccinaties nodig, maar heeft weinig tijd door uw drukke baan of gezinsleven. Een afspraak maken kost u veel tijd en kan vaak niet op het moment dat het u uitkomt. Dit is nu verleden tijd. Thuisvaccinatie.nl biedt u namelijk hét alternatief voor de GGD of ander vaccinatiecentrum. Natuurlijk wilt u die welverdiende vakantie ook niet laten verpesten door het oplopen van een infectieziekte. Dankzij tijdige vaccinatie kunt u uzelf een hoop ellende besparen. Een kleine moeite, vooral omdat Thuisvaccinatie.nl gewoon bij u thuis komt voor de vaccinatie. Ook vaccineren we regelmatig tijdens bijeenkomsten. Makkelijk toch?

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

 • vaccinatie en reisadvies bij u thuis
 • buiten kantooruren en in weekenden
 • vaccinatie door erkende artsen
 • vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Klik hier om naar de site van Thuisvaccinatie.nl te gaan.

Japan is een zeer veilig land voor toeristen om zelfstandig of in een groep rond te reizen. Alles is extreem nauwgezet georganiseerd en Japanners zijn een zeer gedisciplineerd volk.

Bekijk wat deze reis kost

Je wil natuurlijk weten wat de reis voor jou (en je reisgenoten) gaat kosten in de periode dat je op vakantie wilt gaan. Vul hieronder vast wat gegevens in en ontdek je prijs.

Japan - Hokkaido

De 'laatste wildernis' van Japan

Wandelvakantie langs hotels, inclusief huurauto

Zwaarte
Comfort
Wandelen
Privéreis

Welke variant kies je?

Bij deze reis heb je keuze uit meerdere varianten.

Reisgezelschap & Accommodaties

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar

Wanneer wil je vertrekken?

Prijzen zijn gebaseerd op basis van gekozen reisgezelschap (excl. reserveringskosten)

Start datum
Aantal dagen
Beschikbaarheid
Prijs p.p.
Beschikbaar Op aanvraag Niet beschikbaar
Kirsten de Baar

Kunnen we je helpen?

Vrijblijvend en persoonlijk advies? Onze reisadviseurs helpen je graag verder, via e-mail, telefoon of chat. Of bekijk de veelgestelde vragen. Onze openingstijden zijn van ma t/m vr van 09.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. (vanaf 01-10-2023 t/m 16-12-2023, op zaterdag gesloten)